Blic

"Osećam se sjajno": Bil Gejts primio vakcinu protiv korona virusa: Hvala svima koji su nas doveli do ovog trenutka

Blic pre 58 minuta
Osnivač Majkrosofta, milijarder i filantrop Bil Gejts objavio je na Tviteru da je ove nedelje primio prvu dozu vakcine protiv korona virusa. Gejts je naveo da se oseća sjajno i zahvalio svim naučnicima, učesnicima u istraživanjima, regulatornim… »

Bajden: Američka ekonomska kriza se produbljuje

Blic pre 2 sata
Ekonomska kriza u SAD se produbljuje, upozorio je danas američki predsednik Džozef Bajden i poručio da administracija sada mora da preduzme velike akcije kako bi pomogla Amerikancima. Bajden je, obraćajući se u Beloj kući dok je predstavljao plan… »

Rusija osudila Haradnajevu izjavu: Ujedinjenje Kosova i Albanije ugrožava čitav Balkan

Blic pre 1 sat
Propaganda velikoalbanske ideologije je politička ucena i pretnja teritorijalnom integritetu balkanskih država, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, komentarišući izjavu bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o tome da će… »

Oglasila se ambasada Rusije u Albaniji: Proterivanje diplomate odluka bez osnova

Blic pre 3 sata
Ruska ambasada u Albaniji saopštila je danas da je "neosnovana i nategnuta" odluka Tirane o proterivanju ruskog diplomate zbog navodnog kršenja epidemioloških mera. "Smatramo da su optužbe protiv Krivošejeva neutemeljene i nategnute. U tom kontekstu… »

Ruski naučnik otkrio, evo koliko je dana nakon vakcinacije potrebno da se stekne imunitet

Blic pre 2 sata
Imuni odgovor na novi korona virus ne razvija se pre 32-45 dana nakon vakcinacije, ili maksimalno 52 dana posle, izjavio je danas Aleksandar Gorelov, zamenik direktora za nauku Centralnog istraživačkog instituta za epidemiologiju. - „Znamo da se… »

"Čoveka koji je preživeo rat, ubila je korona": Preminuo vozač Hitne pomoći u Pančevu, kolege se opraštaju od njega

Blic pre 2 sata
Predrag Trivanović (45), vozač Hitne pomoći Doma zdravlja u Pančevu, preminuo je u četvrtak uveče od posledica izazvanih korona virusom, objavile su njegove kolege. - Čoveka koji je preživeo rat u Hrvatskoj, Košare... ubila je korona. Peđa je… »

Milenin i Ivin advokat: Moguće je dokazati silovanje posle osam godina kao i posle šest meseci, verovatno ćemo tražiti…

Blic pre 3 sata
Denis Bećirić, jedan od advokata devojaka koje su prijavile Miroslava Aleksića za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje, kaže za RTS da je teško savetovati devojke koje se razmišljaju da li da progovore i da je to odluka lične prirode, ali da je… »

Tramp se oglasio prvi put posle inauguracije: Uradićemo nešto, ali ne još

Blic pre 5 minuta
Bivši predsednik SAD Donald Tramp, dok započinje svoj novi život kao stanovnik Floride, u kratkom obraćanju nagoveštava da će se vratiti na političku scenu. - Učinićemo nešto, ali ne još - rekao je Tramp u kratkoj izjavi u njegovom privatnom… »

Vojni rok u Grčkoj produžen za tri meseca

Blic pre 5 minuta
Vojni rok u Grčkoj produžiće se sa devet na 12 meseci, najavio je ministar odbrane Nikos Panajotopoulos, a takva je odluka doneta na sastanku Saveta za spoljne poslove i odbranu (KISEA) u četvrtak. Očekuje se da će vojni obveznici koji služe duž… »

Nezadovoljstvo EU zbog kašnjenja u isporuci vakcina: EK zahteva da se distribucija ubrza

Blic pre 1 sat
Evropska komesarka za zdravlje Stela Kirijakides potvrdila je da su predstavnici farmaceutske kompanije Astra Zeneka danas najavili kašnjenja u isporukama vakcina koje je EU naručila za prvi kvartal 2021. godine. Kirijakides je ovim povodom izrazila… »

Blic, najnovije vesti »