Blic

"Verujte svojim očima": Slučaj ubistva Flojda predat poroti na odlučivanje

Blic pre 32 minuta
Na suđenju za ubistvo Džordža Flojda, za koje je optužen biši policajac Derek Šovin, završeno je iznošenje završnih reči tužilaštva i odbrane, a slučaj je predat poroti na odlučivanje, javljaju svetski mediji. U poroti su šest belih žena… »

Majka dečaka koga je tražila cela Srbija: Sin nije znao da mi objasni zašto su pobegli

Blic pre 3 sata
“Čuli smo se sa devojčicinom mamom. Dobro je. Kad je otišla od mog sina, šetala se Beogradom...” Ovako za “Blic” počinje priču Dušica N, majka dečaka N. N. (15) koga je od četvrtka do nedelje tražila cela Srbija. Njen sin nestao je… »

Neviđeni prizori na Čukarici: Vozač krenuo na saobraćajca koji se potom našao na haubi

Blic pre 3 sata
U saobraćaju često nailazimo na razne neobične situacije i sulude ideje, i taman kad pomislimo da više ništa ne može da nas iznenadi, pojavi se neka scena koja to demantuje. Tako je na društvenim mrežama osvanuo snimak koji je nastao u ulici… »

"Sanjam njen osmeh i zagrljaj": Evo kako je danas vatrogasac Stefan koji je izvukao bebu iz požara sa 18. sprata

Blic pre 4 sati
Vatrogasac Stefan Čiča pamtiće 17. april tokom cele karijere, a tek je počeo. Beba koju je spasio iz požara iz zgrade u Bulevaru Mihajla Pupina na Novom Beogradu čak sa 18. sprata dobila je doživotnog prijatelja. Da postane vatroasac znao je još… »

Dan kada možemo da očekujemo kraj: - 13. Jul Kočović izneo novu prognozu o okončanju trećeg talasa

Blic pre 5 sati
Profesor Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije, koji zajedno sa svojim timom mesecima unazad daje prognoze o kretanju epidemije na osnovu proračuna baziranog na Gausovoj krivoj, izneo je novu prognozu u kojoj se pominje datum koji do… »

"Virus nije zaobišao ni bebu": Stevan Piale o borbi svoje porodice sa koronom, evo šta su mu doktori savetovali za…

Blic pre 3 sata
Korona virus nije zaobišao ni popularnog glumca Stevana Pialea. Poteškoće koje je imao tokom borbe sa pošasti bile su blage, ipak, zbog jedne stvari Stevan je bio izuzetno zabrinut. Zvezda serije "Igra sudbine" krajem jeseni preležao je koronu… »

Vakcina "Sputnjik V" efikasna 97,6 odsto, Sinofarm smanjuje rizik od hospitalizacije za više od 90%

Blic pre 20 minuta
Efikasnost vakcine Sputjnik V iznosi 97,6 procenata, prema rezultatima analize podataka oko 3,8 miliona vakcinisanih Rusa, saopštio je Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF). Nacionalni istraživački centar Gamaleja i RDIF objavili su da je efikasnost… »

Požar u Kejptaunu pod kontrolom: Oštećena istorijska Univerzitetska biblioteka, pojedini kvartovi evakuisani

Blic pre 1 sat
Požar u Kejptaunu, na padinama Stone planine u Južnoafričkoj Republici stavljen je večeras pod kontrolu, nakon što je teško oštetio istorijsku Univerzitetsku biblioteku i primorao stanovnike pojedinih kvartova na evakuaciju. Gradske vlasti su… »

Kriza neće nestati Ako je ignorišemo: Protest aktivista protiv klimatskih promena u Njujorku

Blic pre 1 sat
Aktivisti protiv klimatskih promena okupili su se danas na njujorškom Junion skveru i poslali poruku administraciji predsednika SAD Džozefa Bajdena da ''Vreme ističe, ali da nije prekasno''. Pored zahteva da se obustavi oslanjanje na fosilna goriva… »

Moždani udar: Policajac povređen na Kapitol hilu umro prirodnom smrću

Blic pre 1 sat
Zdravstvena komisija Vašingtona danas je objavila svoj nalaz da je policajac Brajan Siknik, koji je povređen tokom napada Trampovih pristalica na Kapitol hil 6. januara, doživeo moždani udar i preminuo prirodnom smrću. Siknik je jedan od petoro ljudi… »

Blic, najnovije vesti »