Blic

Senat potvrdio Blinkena na funkciju američkog državnog sekretara

Blic pre 23 minuta
Američki Senat potvdio je nominaciju američkog diplomate Entonija Blinkena na funkciju državnog sekretara. Saglasnost da Blinken obavlja tu funkciju dalo je 78 članova Senata dok se usprotivilo njih 22. Blinken je na funkciji nasledio Majka Pompea… »

Prvi policijski čas od drugog svetskog rata: Četvrtu noć zaredom nasilini protesti u Holandiji zbog karantina

Blic pre 6 minuta
U Holandiji su već četvrtu noć zaredom održani protesti protiv mera karantina, dok su izlozi nekih prodavnica bili zabarikadirani, a zaposleni u njima poslati ranije kućama radi bezbednosti, prenosi Rojters. Nadležni su pozvali roditelje da svoju… »

Intervju: Radmila Živković o penzijama, Miki, opoziciji, jednoj odbijenoj ulozi: Aman! Pa ako smo ludi, nismo glupi

Blic pre 24 minuta
U kući ponekad razgovaramo citatima iz predstava. Izleti iz vas. Relativno često pominjemo “Hasanaginicu” sjajnog Ljube Simovića: “Ahmete, pravi se ti lud ako si pametan”, kaže velika glumica Radmila Živković. Nedavno, subotnje kasno… »

Vuk Ćuk o izložbi "Imamo Los Anđeles kod kuće": Živimo u baroku kapitalizma

Blic pre 12 minuta
Moj Los Anđeles je napravljen od jeftinih, masovno proizvedenih predmeta koji dolaze iz Kine i koji su u svom besmislu dobar simbol savremenog društva danas: Hiperprodukcija nonsensa, ekstenzivni konzumerizam, predmeti kao statusni simbol i objekti koje… »

Ako ne podržavate režim, onda ste fukara i izdajnik: Kako političari nekažnjeno šire govor mržnje

Blic pre 18 minuta
Ako ste kojim slučajem dete iz „mješovitog“ braka ili živite u braku s osobom druge vere, a niste deo režima, u BiH možete računati na politički progon. Upravo ovakvu poruku, da ste građanin drugog reda koji nema pravo da obavlja nikakve javne… »

Prvi kontakt od inauguracije: Putin i Bajden razgovarali telefonom, teme -Ukrajina, Avganistan, Navaljni

Blic pre 1 sat
Novoizabrani predsednik SAD Džo Bajden i predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarali su večeras telefonom pri put otkako je Bajden postao predsednik razmenivši mišljenja o odnosima dve zemlje, ali i o situaciji u svetu. Portparol Bele kuće Džen… »

Vučević: Zahtevaću odgovornost za propuste prilikom sanacije bazena u Spensu

Blic pre 48 minuta
Potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević rekao je da čim tim stručnjaka sa Fakulteta tehničkih nauka ustanovi gde su napravljeni propusti prilikom sanacije olimpijskog bazena u Spensu i daju predlog za njihovo otklanjanje, zahtevaće hitno… »

Tarzan ipak napušta Srbiju: Đukanović, Abazović i Radulović se dogovorili o opozivu sedam ambasadora

Blic pre 36 minuta
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, potpredsednik Vlade Dritan Abazović i ministar spoljnih poslova Đotđe Radulović dogovorili su se danas o opozivu sedam ambasadora te zemlje. Sastanak Đukanovića s Radulovićem i Abazovićem počeo je u 16.30 i… »

Britanski, brazilski, kalifornijski... Koliko tačno novih sojeva korone postoji i koliko su opasniji

Blic pre 36 minuta
Velika Britanija je u decembru objavila da se u zemlji širi zaraznija varijanta korona virusa, što je zahtevalo oštrije mere zaključavanja i ograničenja putovanja. Od tada se pojavilo nekoliko drugih varijanti u različitim delovima sveta. Virusi se… »

Prstohvat „Savremenih tendencija“ sa Kustendorfa: Istina je poput radničke klase, u potlačenom položaju

Blic pre 36 minuta
I Kustendorf je ove godine (22-25. januar) bio onlajn. Ruku na srce, nije to-to, u stvari kao da života i nema bez „Proklete avlije“, ali tako je - kako je... A u programu „Savremene tendencije“ između ostalog, sjajan film „Dragu drugovi“… »

Blic, najnovije vesti »