Blic

"SAD formira timove za Balkan": Brnabić: Očekujem da će u narednim danima Vašington posvetiti veću pažnju provokacijama…

Blic pre 8 sati
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Njujorku da SAD trenutno formiraju timove koji će se baviti Zapadnim Balkanom i da očekuje da će ta zemlja već u narednim danima ili nedeljama posvetiti veću pažnju političkim pitanjima i… »

Medicinski fakultet u Beogradu uveo kovid propusnice

Blic pre 6 sati
Medicinski fakultet u Beogradu doneo je odluku da u novoj školskoj godini uvede posebne uslove za prisustvovanje nastavi i drugim aktivnostima na fakultetu, koji podrazumevaju tzv. kovid propusnice. Kako je navedeno u odluci, donetoj 23. septembra, prvi… »

U pritvoru 48 sati: Vozaču (72) koji je uleteo na dečje igralište u Zemunu određeno zadržavanje

Blic pre 9 sati
Vozaču autobusa D. H. (72), koji je vozio autobus na liniji 45 kada se dogodila nesreća u Zemunu u kojoj je povređeno petoro ljudi, po nalogu Tećeg osnovnog javnog tužilaštva određeno je zadržavanje do 48 sati, saznaje "Blic". Pripadnici… »

Novi snimak nesreće u Zemunu: Evo kako je vozač "pomahnitalog" autobusa izgubio kontrolu nad vozilom! (video)

Blic pre 10 sati
Da samo pukom srećom nije bilo poginulih u današnjoj jezivoj nesreći u Zemunu kada je vozač autobusa na liniji 45 D. H. (72) izgubio kontrolu nad vozilom i uleteo u dečiji park dokazuje i najnoviji snimak. Video klip sa sigurnosnih kamera zgrada na… »

Brnabić u ujedinjenim nacijama: "Spirala nasilja nad Srbima na KiM kulminirala je ove nedelje, Priština mora da počne da…

Blic pre 4 sati
Premijerka Srbije Ana Brnabić je u Njujorku, u generalnoj debati svetskih lidera u UN, poručila da za Srbiju, od svih izazova sa kojima se suočava, najveći razlog za zabrinutost predstavlja očuvanje mira i stabilnosti u južnoj srpskoj pokrajini… »

"Gutereš je rekao da za Ujedinjene nacije Kosovo nije država": Brnabić o razgovoru u Njujorku sa generalnim sekretarom UN

Blic pre 6 sati
Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je večeras da joj je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš u razgovoru u Njujorku rekao da za Svetsku organizaciju Kosovo nije država, zbog čega je taj razgovor bio posebno značajan za našu… »

Predstavnički dom američkog kongresa usvojio zakon o pravu na abortus

Blic pre 6 sati
Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je zakon o zaštiti prava žena na abortus, od sve većih restrikcija u saveznim državama, poput onih u Teksasu, ali on ima male šanse da bude usvojen u Senatu. Zakon o zaštiti ženskog zdravlja, kako je… »

Dodik jasan: Potrebno je povući se sa nivoa BiH i izraditi zakone za srpsku

Blic pre 9 sati
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je potrebno povući sve saglasnosti na odluke date ranije za nivo BiH i ukinuti njihovu primenu, pa za par meseci izraditi sasvim novo zakonodavstvo Republike Srpske, a u drugoj fazi, ako to ne… »

"Recite u moj kafić mogu samo vakcinisani": Lončar kaže da su kovid propusnice spremne, ali ima predlog za sve ugostitelje

Blic pre 8 sati
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas u Nišu da su kovid propusnice spremne, ali da odluka još nije doneta. - O toj odluci se razgovara, razmišlja i traži se najbolje rešenje - kazao je Lončar novinarima tokom obilaska Doma zdravlja u… »

"Nećemo je prežaliti": Porodica preminule porodilje iz Pirota neutešna: Majka joj je spremala stvari za povratak, a onda sam…

Blic pre 11 sati
Porodilja iz Pirotskog okruga (23), koja je zbog komplikacije sa kovidom 19 pre nekoliko dana porođena carskim rezom u Kliničkom centru u Nišu, preminula je jutros, a članovi njene porodice u neverici su zbog sve što se dogodilo. Tako je baka… »

Blic, najnovije vesti »