Blic » Vesti dana

http://www.blic.rs

Blic

Neuobičajen prizor u Italiji: Katolici protestovali protiv sveštenika pedofila

Blic pre 10 sati
Više desetina katolika iz Italije i inostranstva danas su održali protestni marš protiv načina na koji Vatikan rešava pitanje sveštenika pedofila. Učesnici protesta, među kojima su i oni koji su doživeli zlostavljanje, nosili su plakate i transparente kojima se osuduje "ćutanje" Vatikana u... »

Požar u novom pazaru: Kuća gori, a vatra otežava lokalizaciju požara (video)

Blic pre 8 sati
U požaru koji je oko 16 časova izbio u novopazarskom naselju Rasadnik u potpunosti je izgoreo drugi sprat jedne porodične kuće, a vatrogasci su uspeli da ga lokalizuju i spreče njegovo širenje na okolne objekte. U požaru je izgoreo i veći deo krova, a jak vetar otežavao je pokušaje... »

U Kragujevcu podnete dve krivične prijave zbog opojnih droga

Blic pre 10 sati
Pripadnici Ministarstava unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneće krivične prijave protiv 19-godišnjeg i 23-godišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga. Policija je u noći između 22.... »

Prošle godine inspektori otkrili 17.000 radnika na crno, njih 14.000 potom dobilo stalan posao

Blic pre 12 sati
U toku prošle godine inspekcijskim nadzorima otkriveno je 17.000 radnika koji su radili na crno, što je manje nego 2017. godine, a 14.000 njih je posle toga zasnovalo stalni radni odnos, rečeno je Tanjugu u Inspektoratu za rad. Problem predstavlja to što se radnici na kršenje radnih prava... »

Srušena stabla, krovovi, oštećena vozila: Olujni vjetar napravio haos u Trebinju, izbio i požar na području Drijena (foto)

Blic pre 16 sati
Olujni vetar koji od sinoć duva u Trebinju napravio je ogromnu štetu. Vetar je potpuno odneo krovnu konstrukciju na zatvorenom bazenu u izgradnji, oborio je i stoletna stabla u tek obnovljenom gradskom parku, oštetio javnu rasvetu i staze. Stradali su saobraćajni znakovi, drveće i krovovi... »

Slučaj "perfekta" kreće ispočetka: Ukinuta osuđujuća presuda anesteziologu za smrt trogodišnje Anje Grahovac

Blic pre 1 dan
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je anesteziolog Stanoje Glišić bio osuđen na tri godine zatvora zbog teškog dela protiv zdravlja ljudi kao odgovoran za smrt trogodišnje Anje Grahovac i naložio da mu se ponovi suđenje pred beogradskim Višim sudom. Sud je međutim... »

Poslednji ispraćaj u Ofenbahu: Mirsad Kerić sahranjen uz pesmu Sinana Sakića, porodica Šaulić poslala beli venac

Blic pre 13 sati
Mirsad Kerić, Šabanov kolega i muzičar koji je preminuo u teškoj saobraćajnoj nesreći koju su doživeli 17. februara u Nemaćkoj, sahranjen je danas u Ofenbahu. Kralj narodne muzike preminuo je nekoliko sati nakon udesa u bolnici. A njegov dugogodišnji prijatelj Mirsad preminuo je nakon njega... »

Udari bure u Makarskoj i do 191 km na sat! Ne pamte da je vetar ikada jače duvao, padala stabla, jahte potopljene (video)

Blic pre 14 sati
Orkanski vetar duva na celom Jadranu za koji je upaljen crveni meteoalarm. U Makarskoj vetar brzine 191 kilometar na čas nosi sve pred sobom, javili su hrvatski mediji. Ova jačina vetra u rangu je uragana treće kategorije kada brzina dostiže od 178 do 209 kilometara na čas. U objektu... »

Simbol zla: Uništena kuća Pabla Eskobara (video)

Blic pre 17 sati
Vlasti Kolumbije su kontrolisanom eksplozijom uništile stambenu zgradu u kojoj je živeo poznati narko bos Pablo Eskobar, nakon što je ova lokacija postala turistička destinacija. U zgradi "Monako", sa više stanova, Eskobar je živeo tokom osamdesetih godina prošlog veka i ona je bila simbol... »

Oko 400 američkih vojnika ostaje u Siriji

Blic pre 1 dan
Oko 400 američkih vojnika ostaće u Siriji u zoni bezbednosti koja bi trebalo da se uspostavi na severoistoku zemlje i u američkoj bazi Tanf nedaleko od granice sa Irakom i Jordanom, izjavio je za Rojters neimenovani američki zvaničnik. Očekuje se da će na severoistoku Sirije biti oko 200... »

©2019 Netmark d.o.o.