Blic » Vesti dana

http://www.blic.rs

Blic

Maršal koji je voleo Srbe: Deo memoara Franše d’Eperea prvi put objavljeni u Srbiji

Blic pre 3 sata
Luj Franše d'Epere, jedan od najvećih vojskovođa Prvog svetskog rata, francuski maršal i počasni srpski vojvoda, ponovo je među Srbima. Naime, ovih dana u Srbiji su objavljeni njegovi "Memoari, Solunski front, Srbija, Balkan" (izdanje novosadskog "Prometeja") koje je priredio dr Vojislav... »

Najbolje čuvana tajna azije: Pogledajte perverzni ostrvski raj koji je postao oaza bogataša (foto)

Blic pre 3 sata
Do letovališta “Club Med Bintan Island” iz Singapura se trajektom stiže za jedan sat. Poznato kao “najbolje čuvana azijska tajna”, indonežansko ostrvo Bintan postalo je omiljeno odredište mnogih poznatih ličnosti u Australiji. Kako izgleda i čime raspolaže, i zbog čega mnogi... »

Ono što prvo ugledate na ovoj fotografiji pokazuje koliko koliko zaista imate godina

Blic pre 3 sata
Kako doživljavamo svet oko sebe, dobrim delom je proizvod naših godina, a kao dokaz za navedeno, poslužiće fotografija koja predstavlja optičku iluziju. Stručnjaci sumnjaju da lica u celini mogu da budu podložna delovanju nesvesnog, sa mozgom koji se oslanja na oba – neutralne procese i... »

Festival "Jesen na Čukarici" do 28. septembra

Blic pre 10 sati
Koncert "Veče starogradske muzike" sutra će otvoriti 22. muzičke susrete "Jesen na Čukarici" koji će trajati sve do 28. septembra. Jedan od najstarijih ansambala starogradskog melosa u Srbiji, "Narakord", povešće građane u Kulturnom centru "Čukarica" na muzičko putovanje melodijama "Pesme... »

Stanija Dobrojević bez ustezanja: "Luna Đogani voli da krade tuđe, čula sam šta je jednom uradila drugarici..."

Blic pre 10 sati
Stanija Dobrojević je večeras otvoreno pričala o Luni Đogani, tokom razgovora sa Ognjenom Amidžićem, a ono što je navela sasvim sigurno se neće dopasti ćerki Anabele Atijas. - Ona iritira sa tim da je ona Luna Đogani. Adam je mislio da prozivam njihovu familiju, pa sam objasnila da je njoj... »

Od najslađeg do najstrašnijeg: Ovako izgleda kada lav prvi put pokuša da proizvede zvuk (video)

Blic pre 10 sati
Popularno verovanje nalaže da je lav kralj svih životinja, njegova gromoglasna rika preuzeta je i kao zaštitni znak jednog američkog filmskog studija, ali malo je poznato kako izgledaju prvi pokušaji mladunčeta da napravi strašan zvuk. Video snimak na kom je prikazana upravo takva situacija... »

Sukobi u Tripoliju: Poginulo najmanje 115 osoba

Blic pre 10 sati
Najmanje 115 osoba je poginulo, a 383 je ranjeno u sukobima između suprostavljenih frakcija u Tripoliju, saopšteno je danas iz libijskog Ministarstva zdravlja. Sukobi su vođeni između pripadnika "Sedme brigade" iz grada Tarhune udaljenog oko 65 kilometara jugoistočno od Tripolija, te pripadnika... »

U četiri oka: Direktor Klinike za kardiohirurgiju kcs: U poslu hirurga nije dobro kad postane zanimljivo

Blic pre 10 sati
U kardiohirurgiji je važno da sve bude pod kontrolom. Dobro je kada je operacija dosadna, ne valja kada postane zanimljivo, kaže profesor dr Svetozar Putnik. U stručnoj javnosti prof. dr Svetozara Putnika (47) uživa nepodeljeno uvažavanje. Jedan je od omiljenih profesora studenata Medicinskog... »

Karikaturama na nepismenost: Bojan Jokanović: Biblioteke su prazne, ljudi masovno koriste Instagram (foto)

Blic pre 10 sati
Diplomirani teolog i profesor veronauke Bojan Jokanović autor je serije ilustracija koje nam na kreativan način sugerišu na pravopisne greške koje svakodnevno pravimo. Bojan za "Blic" ističe da mu nije nedostajalo inspiracije kada je pravopis u pitanju i da su greške svuda oko nas, čak i tamo... »

Tumačenja po(r)uka patrijarha pavla: Novi odlomci iz neobjavljene knjige Vladete Jerotića

Blic pre 10 sati
"Ako budemo dali lek u velikoj dozi, njegovo delovanje će biti suprotno željenom. Ako ljude prevodimo žedne preko njihove volje, nipodaštavaćemo ličnu slobodu. Zato treba izabrati njihov način... i svakako dati mesto Bogu. Ako je zemlja dobro poorana, ne brini. Ako seješ po korovu, uzalud... »

©2018 Netmark d.o.o.