Bloomberg Adria

Kamate na stambene kredite najveće u Srbiji i S. Makedoniji

Bloomberg Adria pre 8 sati
Pooštravanje monetarne politike u Srbiji, Severnoj Makedoniji i ostalim zemljama regiona primoralo je poslovne banke da povećaju kamate na stambene kredite, koje su dostigle rekordno visoke vrednosti, kakve se ne pamte proteklih godina. Međutim, naša… »

'Carine na EV između EU i VB koristiće samo Kini'

Bloomberg Adria pre 8 sati
Komesar za trgovinu Evropske unije (EU) rekao je da priliv električnih vozila iz Kine opterećuje odluku o tome da li će se odložiti carine na električna vozila koja se isporučuju između EU i Velike Britanije. Prema sporazumu nakon Bregzita, od… »

Italijanska poslovna grupa očekuje da će ekonomija ostati slaba do kraja godine

Bloomberg Adria pre 9 sati
Italijanska ekonomija je bila slaba u trećem kvartalu i ne očekuje se značajno poboljšanje u poslednja tri meseca ove godine, smatra glavno poslovno udruženje te zemlje. "Pored pada industrijskih i poslovnih aktivnosti, postoji nazadovanje u… »

NATO želi podatke u realnom vremenu o sumnjivim aktivnostima pod morem

Bloomberg Adria pre 11 sati
NATO žuri da razvije tehnologije koje bi u realnom vremenu signalizirale sumnjive aktivnosti u blizini ključne podvodne infrastrukture, što je podstaknuto eksplozijama koje su oštetile gasovod Severni tok pre godinu dana. Četrnaest članica alijanse… »

Kako smanjiti troškove dijabetesa uz pomoć pametnog telefona?

Bloomberg Adria pre 12 sati
Sve veći broj populacije sa dijabetesom doveo je do eskalacije troškova i preopterećenosti lekara. Povećanje troškova nije uzrokovano zbog same bolesti, već zbog komplikacija koje se uglavnom mogu sprečiti. Dokazano je da tehnologije prilagođene… »

Passalacqua na jezeru Komo proglašen za najbolji hotel na svetu

Bloomberg Adria pre 13 sati
Osnivači liste 50 najboljih restorana i barova na svetu po prvi put su proglasili najbolji hotel na svetu - a titulu je odneo hotel Passalacqua na jezeru Komo. Mali hotel sa 24 sobe otvoren je tek u junu 2022. nakon višegodišnje restauracije zdanja iz… »

Vruće kao u paklu - novi pojmovi vremenskih ekstrema

Bloomberg Adria pre 14 sati
Toplotni talasi ovog leta oborili su rekorde širom planete - i doneli sa sobom pomalo nejasne fraze. Šta je tačno šest sigma? Da bismo to pojasnili, sastavili smo rečnik pojmova koje ćete, nažalost, sve češće čuti. Toplotna kupola Toplotna… »

Čime Slovenija privlači radnike iz BiH? Između ostalog - sirom i jabukama

Bloomberg Adria pre 14 sati
Nedostatak radnika primorava poslodavce iz Slovenije da traže radnu snagu van svoje zemlje. Ako je u prošlosti najviše radnika iz zemalja Adria regiona dovođeno u građevinarstvo, sada se slika značajno menja. Sve je veći nedostatak radne snage u… »

Fortenova u prvoj polovini godine ostvarila nižu dobit

Bloomberg Adria pre 1 dan
U prvih šest meseci ove godine Fortenova grupa je ostvarila prihode od 2,7 milijardi evra što je rast od devet odsto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, objavila je ta kompanija na svojoj internet stranici. Dobit iz operativnog poslovanja… »

Talasu ostavki gradonačelnika širom Srbije pridružio se i Šapić

Bloomberg Adria pre 1 dan
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podneo je ostavku na funkciju gradonačelnika Beograda, saopšteno je na portalu Beoinfo, u talasu ostavki gradonačelnika širom Srbije koji sugerišu pripremu za izbore. "Upravo sam podneo formalnu ostavku na… »

Bloomberg Adria, najnovije vesti »