Bloomberg Adria

Rastu problemi u najvećoj fabrici iPhonea na svetu

Bloomberg Adria pre 6 dana
Foxconn Technology Group, najveći globalni partner Applea u proizvodnji iPhonea, ponudio je 10 hiljada juana (1.400 dolara) svakom radniku koji odluči da napusti fabriku u gradu Džengdžou u pokušaju da ublaži nezadovoljstvo koje je rezultiralo… »

Pokrivanje računa za struju građana koštaće Britaniju 16 milijardi funti

Bloomberg Adria pre 5 dana
Energetski regulator Ofgem će od januara podići gornju granicu cene energije za prosečnu kuću u Velikoj Britaniji za 21 odsto na 4.279 funti (5.173 dolara), čime se povećava jaz koji će vlada morati da pokrije kako bi zaštitila domaćinstva… »

Evropa u plusu posle nagoveštaja blažeg povećanja ECB

Bloomberg Adria pre 5 dana
Akcije u Evropi porasle su na kraju dana pošto su centralni bankari u evrozoni nagovestili da žele da se kamatne stope u decembru povećaju za 50 baznih poena umesto za 75 poena. Najbolje performanse zabeležile su akcije iz sektora nekretnina koje su… »

Ograničenje cena na čekanju, EU ne može da se dogovori

Bloomberg Adria pre 5 dana
Evropska unija (EU) zasad pauzira odobravanje paketa hitnih mera za suzbijanje posledica visokih cena prirodnog gasa, jer diplomate pokušavaju da reše duboke podele oko nastojanja da se ograniči cena gasa. Ministri energetike koji su održali hitan… »

Zhao u kreiranju kripto-fonda cilja na svotu od milijardu dolara

Bloomberg Adria pre 5 dana
Binance Holdings Ltd. ima cilj da kreira fond od otprilike milijardu dolara za potencijalna preuzimanja problematičnih sredstava u sektoru digitalne imovine, rekao je njegov glavni izvršni direktor Changpeng Zhao. "Ako to nije dovoljno, možemo… »

EU želi da omogući 5G u avionima i dozvoli pozive tokom letova

Bloomberg Adria pre 5 dana
Evropska unija je saopštila da će omogućiti široko rasprostranjenu primenu 5G usluga u avionima tako što će odrediti određene frekvencije za povezivanje mobilnih telefona u letu. Odluka će omogućiti avio-kompanijama da dozvole klijentima da… »

Glas Sama Bankman-Frieda će se čuti na samitu New York Timesa

Bloomberg Adria pre 5 dana
Nedeljama otkako je kripto-berza FTX propala, pojavljuju se pitanja o raznoraznim stvarima - od načina upravljanja rizikom u kompanijama Sama Bankman-Frieda do toga ko bi mogla biti sledeća domina koja će pasti. Manji pododeljak (ili možda više… »

Inflacija u BiH i dalje raste, u oktobru 17,4 odsto

Bloomberg Adria pre 5 dana
U oktobru 2022. godine u Bosni i Hercegovini zabeležen je porast nivoa cena, pa je međugodišnja inflacija iznosila 17,4 odsto. Najviše je poskupela hrana (25,9 odsto), potom prevoz (25,8 odsto) i troškovi stanovanja i režije (22,9 odsto). Prosečan… »

U Kini broj zaraženih dostigao sedmomesečni maksimum i novi rekord

Bloomberg Adria pre 6 dana
Broj zaraženih virusom korona u Kini dostigao je novi rekord, prevazišavši tako prethodni rekord dostignut u aprilu, dok se vlasti bore sa novim žarištima otkako se prešlo na strategiju ciljanog suzbijanja pandemije. U poslednja 24 sata zabeležena… »

Vlasnici Manchester Uniteda razmišljaju o prodaji kluba

Bloomberg Adria pre 6 dana
Vlasnici fudbalskog kluba Manchester United razmatraju opcione strategije koje bi mogle da dovedu do prodaje jednog od najvećih fudbalskih klubova na svetu. Porodica Glazer trenutno sarađuje sa finansijskim savetnicima na procesu koji bi mogao da… »

Bloomberg Adria, najnovije vesti »