BBC News » Vesti dana

https://www.bbc.com/serbian/lat

BBC News

Šta će papa Franja preduzeti povodom zlostavljanja u Katoličkoj crkvi

BBC News pre 20 sati
Kako će se papa suočiti sa sve većom burom oko zlostavljanja u Katoličkoj crkvi širom sveta? U nameri da nađe rešenje za skandale koji potresaju Rimokatoličku crkvu, Papa je sazvao vanredni samit biskupa u Rimu. Ovaj potez usledio je posle nedavnog neiznuđenog priznanja da su u jednom... »

Jahači konja koji za život zarađuju na plaži u Lagosu

BBC News pre 20 sati
Vožnja košta od 1,4 do 2,8 dolara i mnogima osigurava preživljavanje. Stanovnici nigerijskog poslovnog centra Lagosa odlaze na plažu kako bi pobegli od gradskog stresa. Veslaju, prave piknik, igraju fudbal, prave žurke. Najsmeliji mogu da plate da provozaju konja - uz pomoć vodiča na plaži.... »

Šaban Šaulić: Kada narodnjake slušaju i rokeri

BBC News pre 1 dan
Poneki muzičari prevazilaze žanrovske podele i dolaze do neočekivane publike. Nije tajna da za posetioce kafana retko koja noć prođe bez pesme Šabana Šaulića. Među njima je i Bojana Obrenović koja kaže da je uz Šaulićevu muziku „često slavila i pevala, ali i patila." „S njim je i... »

Japan: „Nestašni“ ministar na udaru zbog trominutnog kašnjenja, opozicija bojkotovala sastanak

BBC News pre 1 dan
Jošitaka Sakaruda zakasnio na sastanak u skupštini, pa je morao da se izvini. Treći put za tri godine. Japanski ministar zadužen za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine Jošitaka Sakurada javno se izvinio jer je u četvrtak zakasnio tri minuta na sastanak u skupštini. Opozicija je kašnjenje... »

Misija na Mesec: Lansirana raketa sa izraelskim robotom Berešitom

BBC News pre 1 dan
Privatno finansirani robot lansiran je iz Kejp Kanaverala, a na Mesec bi trebalo da sleti za dva meseca. Lansiranjem rakete Falkon iz Kejp Kanaverala na Floridi počela je istorijska misija Izraela na Mesec. Ovo je poduhvat koji je se finansira iz privatnih fondova, a cilj je da se spusti na... »

Haos u Venecueli: Koncert, „kontra-koncert“, sukobi i zatvorene granice

BBC News pre 1 dan
Jedna osoba je stradala u sukobima na granici Venecuele i Brazila, usred bure oko ulaska humanitarne pomoći u zemlju. Najmanje jedna osoba je stradala, a nekoliko je povređeno u sukobima na granici Venecuele i Brazila, prenose lokalni mediji. Venecuelanske bezbednosne snage otvorile su vatru na... »

Protesti u Srbiji, Tirani, Podgorici i Banjaluci - počinje li Balkansko proleće

BBC News pre 1 dan
Svaka država muči svoju muku, ali je građansko nezadovoljstvo vladajućim elitama zajedničko svima. Do Arapskog, svako proleće imalo je pozitivan predznak. Najpoznatije u Srbiji bilo je Beogradsko - muzički festival. Danas, mesec dana pre kalendarskog dočeka, pominje se novo - Balkansko... »

Intervju petkom - Predrag Ličina: Zašto će biti važan „Poslednji Srbin u Hrvatskoj"

BBC News pre 1 dan
Hrvatski reditelj za BBC na srpskom govori o filmu koji je koprodukcija dve susedne države, čije odnose sagledava kroz horor, komediju i apokalipsu. Komična apokalipsa - tim rečima hrvatski reditelj Predrag Ličina opisuje svoj film „Poslednji Srbin u Hrvatskoj", iako sam naziv filma može... »

FEST: I dalje neophodan prozor u filmski svet

BBC News pre 1 dan
Večeras počinje 47. Međunarodni filmski festival, FEST, na kom će premijerno biti prikazano 125 filmova. Možda zbog FEST-a više niko "ne pada u nesvest", kao u čuvenoj reklami iz sedamdesetih sa Milenom Dravić, ali hiljade ljudi će pohrliti da pogleda filmove u okviru 47. Međunarodnog... »

Kina zabranila Mont Everest za turiste - ostavljaju mnogo đubreta

BBC News pre 1 dan
Turisti će moći da idu samo do kampa na 5.200 metara, a dalje mogu samo planinari koji imaju specijalnu dozvolu. Kina je zbog velike količine đubreta zatvorila kampove na Mont Everestu za sve koji nemaju planinarske dozvole. To znači da turisti mogu da idu samo do Rongbuk manastira, koji se... »
BBC News

©2019 Netmark d.o.o.