BBC News

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori: Izabrana nova Vlada, prvi put bez DPS-a predsednika Mila Đukanovića

BBC News pre 3 sata
Jedno od glavnih polazišta nove crnogorske vlade biće, kako su poručili koalicioni partneri, beskompromisna borba za zaštitu državne kase i stvaranja građanske i evropske države. Nova Vlada Crne Gore izabrana je tri meseca posle parlamentarnih… »

Vendi Morton za BBC na srpskom: „Mi napuštamo Evropsku uniju, ali ne napuštamo Evropu"

BBC News pre 11 sati
Britanska ministarka za Evropu i Amerike u Intervjuu petkom govori o prioritetima u odnosima Londona i Balkana. Poslednji mesec turbulentne 2020. godine u Velikoj Britaniji obeležen je odlukama o vakcinaciji protiv virusa korona, podelom zemlje na tri… »

Korona virus: Srbija prešla broj od 200.000 zaraženih, Fajzerova vakcina stigla u Britaniju

BBC News pre 5 sati
U svetu je do sada zaraženo 65,3 miliona ljudi, a preminulo je više od 1,5 miliona. Oporavilo se oko 42 miliona ljudi, pokazuju podaci Džons Hopkins univerziteta. Dok Srbija razmatra registrovanje dve vakcine protiv korona virusa, broj zaraženih u… »

Korona virus i Srbija: Zašto nema novog karantina uprkos rastu broja obolelih od Kovida-19

BBC News pre 13 sati
Novi talas korona virusa doveo je do velikog broja zaraženih i preminulih svakog dana, nove mere stižu, ali ne tako oštre kao tokom proleća - zbog čega? Više hiljada zaraženih i desetine mrtvih postali su svakodnevni bilans novog talasa korona… »

Venecuela i siromaštvo: „Nisam mislila da ću gladovati pod stare dane“

BBC News pre 14 sati
Ekonomska kriza i hiperinflacija bacili su penzioni sistem u Venecueli na kolena. Evo kako jedna 67-godišnjakinja sastavlja kraj s krajem od oskudnih prihoda. Pre četrdeset godina, početkom osamdesetih, starost je za Normu Muhiku bila tek daleka ideja… »

Svemir i istraživanje: NASA će uzorke sa Meseca platiti svega jedan dolar

BBC News pre 5 sati
Američka svemirska agencija dodelila je grantove dvama američkim i jednoj japanskoj firmi da prikupe uzorke zemlje sa Meseca. Američka svemirska agencija (NASA) platiće svega jedan dolar (96 dinara) kompaniji za prikupljanje stena sa Meseca čija je… »

Namibija: Čovek koji je dobio ime po Adolfu Hitleru pobedio na lokalnim izborima

BBC News pre 13 sati
Najčešće se predstavlja kao Adolf Unona i tvrdi da nema planova za svetsku dominaciju. Namibijski političar koji je dobio ime po Adolfu Hitleru kaže da ne planira, kao njegov imenjak, da pokori svet, nakon što je izborio ubedljivu pobedu na lokalnim… »

Korona virus i praznici: Kako neki gradovi u Srbiji prebacuju novac od novogodišnjih proslava na lečenje dece

BBC News pre 7 sati
U ovoj godini korona virusa čelnici gradova Užice, Veliko Gradište i Pirot su već doneli ovakvu odluku. Udruženje građana „Kreni promeni" pokrenulo je onlajn peticiju sa zahtevom da se usled pandemije Kovida-19 i zabrane okupljanja novac… »

Doktor u kopačkama: Neverovatna priča Sokratesa, fudbalera bujne kose i čvrstih stavova

BBC News pre 44 minuta
Jedan od najupečatljivijih fudbalera svih vremena i danas, devet godina posle smrti, nije zaboravljen. Imajući u vidu njegovu nepokolebljivu ljubav prema cigaretama i alkoholu, životni stil brazilske fudbalske legende Sokratesa verovatno bi naišao na… »

Korona virus i bolnice u Srbiji: Hoće li nova kovid bolnica u Beogradu bar malo rasteretiti zdravstveni sistem

BBC News pre 1 dan
U petak će biti primljeni prvi pacijenti, kažu za BBC na srpskom u Predsedništvu Srbije. Sve veći broj pacijenata zaraženih Kovidom-19 kojima je potrebna bolnička nega doveo je zdravstveni sistem u Srbiji na ivicu - samo tokom novembra zabeleženo… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »