BBC News

Korona virus i turizam: Šta sve od petka čeka one koji se vraćaju u Srbiju

BBC News pre 6 sati
Građani Srbije koji se od petka u 18 časova vrate u Srbiju biće 10 dana pod posebnim nadzorom. Turistička sezona je i dalje u jeku, a broj zaraženih Kovidom-19 u zemljama regiona raste, tako da za državljane Srbije koji se vraćaju u zemlju od petka… »

Korona virus: U Srbiji preminula jedna osoba, evropske zemlje se spremaju za drugi talas

BBC News pre 12 sati
U svetu je zabeleženo više od 30 miliona slučajeva korona virusa, oporavilo se više od 20,5 miliona ljudi, a preminulo je više od 946.000. U Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminula jedna osoba, dok počinje nadzor ljudi… »

Tajland, priroda i životna sredina: Nacionalni park vraća turistima smeće poštom

BBC News pre 10 sati
Ministar zaštite životne sredine Tajlanda upozorava da je bacanje đubreta u nacionalnom parku prestup za koji sledi kazna do pet godina zatvora, uz visoku globu. Ako bacate smeće u ovom nacionalnom parku u Tajlandu, ono vam se može vratiti. Biće vam… »

Pola veka od smrti Džimija Hendriksa: „Muzika električne crkve“ i dalje odzvanja

BBC News pre 6 sati
Posle smrti, Džimi Hendriks je postao jedna od ikona kulture šezdesetih, baš kao i muzički i vizuelni simbol poznat širom sveta. Levoruki gitarista skoro pa tinejdžerskih brčića i kovrdžave kose, u košulji i zvoncaricama, sa maramom ili… »

Srbija i pravosuđe: Zašto padaju presude pred Apelacionim sudom

BBC News pre 15 sati
Mesto za žalbe na odluke srpskog pravosuđa često je na meti kritika javnosti, ali zasluge za oborene presude šalju se na različite adrese. Sudski procesi u Srbiji često nemaju samo jedan završetak - nezadovoljni presudom ulažu žalbu, pa se… »

Previranja u Belorusiji: Lukašenko zatvara granice prema Zapadu, šalje dodatne snage prema Ukrajini

BBC News pre 18 sati
Beloruske vlasti organizuju vojne vežbe, a Lukašenko na forumu žena u Minsku poručio da Belorusija „neće klečati". Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko najavio je da će zatvoriti granice prema Poljskoj i Litvaniji i da će poslati dodatne… »

Korona virus i fudbal: Klub izgubio 37-0 zbog fizičkog distanciranja

BBC News pre 19 sati
Igrači su održavali najmanje dva metra razdaljine od protivnika... a ovi ih nisu štedeli. Jedan fudbalski klub u Nemačkoj izgubio je od lokalnog rivala rezultatom 37-0 nakon što je na teren izveo samo sedam igrača, koji su za vreme utakmice… »

LGBT i Afrika: Film o ljubavi dve žene prkosi zakonu i vlastima

BBC News pre 20 sati
Nadležno regulatorno telo u Nigeriji, gde su istopolne veze zabranjene, navodi da ovaj film krši ctriktne zakone zemlje. Dve Nigerijke mogle bi da završe u zatvoru ukoliko budu ignorisale strogo upozorenje vlasti i objave film o lezbejskoj vezi… »

U fotografijama: Šumski požari opustošili najveću svetsku močvaru

BBC News pre 8 sati
Više od 15.000 požara zahvatilo je područje Pantanala, a stručnjaci strahuju da je ogroman broj životinja stradao. Ove godine dogodilo se više od 15.000 požara u močvarnom predelu Pantanal, koje obuhvata delove teritorije Brazila, Bolivije i… »

Forest Gamp: Preminuo čovek koji je izmislio popularni lik detinjastog optimiste

BBC News pre 13 sati
Njegova knjiga je adaptirana u film koji je dobio šest Oskara. Pisac Vinston Grum, čiji je roman Forest Gamp pretvoren u film koji je nagrađen Oskarom 1994. godine - preminuo je u 77. godini. Knjiga govori o detinjastom optimisti koji sporo razmišlja… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »