BBC News

Preminula glumica Mira Furlan - „Naći ćete me u sledećem životu, ako ne u ovom"

BBC News pre 1 sat
Jedna od najpozntijih glumica Jugoslavije preminula je u 66. godini. Poznata filmska i televizijska glumica Mira Furlan preminula je u 66. godini, objavili su mediji. Vest o smrti glumice objavljena je na njenom zvaničnom Tviter nalogu. Glumila je u… »

Korona virus: U Srbiji vakcinisano 84.000 ljudi, pokrenuto masovno testiranje u Kini

BBC News pre 48 minuta
U svetu je do sada zaraženo više od 96 miliona ljudi, a preminulo je dva miliona. Oporavilo se više od 53 miliona ljudi, pokazuju podaci Džons Hopkins univerziteta. U Srbiji je od početka masovne vakcinacije više od 84.000 ljudi primilo injekciju… »

Masovne vakcinacije i Srbija: Od variole vere, preko svinjskog gripa do kovida

BBC News pre 0 minuta
Epidemija variole vere i pandemija gripa A H1N1 pokazale su dva puta masovne vakcinacije u Srbiji. Predsednik i ministri pred kamerama zavrću rukave i primaju vakcine, doktori Kon i Nestorović apeluju na vakcinaciju i upozoravaju na nove talase zaraze… »

Rusija, kriminal i zatvor: Najluđi pokušaji bekstva iz ruskih zatvora

BBC News pre 3 sata
Od bekstva kroz toalet, preko kopanja tunela do sakrivanja pod medicinskim maskama tokom pandemije korona virusa - ovo su neki od najluđih pokušaja bekstva od pravde u Rusiji. Pokušaj bekstva iz zatvora ponekad iziskuje veliku dovitljivost, ali i malo… »

Vakcina protiv korona virusa: Sve što je potrebno da znate

BBC News pre 2 sata
Sve što treba da znate o imunizaciji i kako ona može da pomogne u borbi protiv Kovida-19. Širom planete sprovode sa masovni programi vakcinacije u pokušaju da se pandemija Kovida-19 stavi pod kontrolu. Informacije i saveti često umeju da zbunjuju… »

Amerika i inauguracija: Prvi potezi Džoa Bajdena - snažno u borbu protiv korona virusa

BBC News pre 11 sati
Novi predsednik Amerike ima poprilično dugačak spisak obećanja za prvih 100 dana na funkciji. Novi američki predsednik Džo Bajden prvog punog radnog dana na funkciji potpisao je deset izvršnih naredbi koje se odnose na efikasniju borbu protiv… »

Fudbal, Ronaldo i Mesi: Da li je Portugalac najbolji strelac u istoriji

BBC News pre 14 sati
U dresu Sportinga iz Lisabona postigao je pet, za Mančester Junajted dao je 118, za Real čak 450, u dresu Juventusa 85, a igrajući za reprezentaciju Portugala bio je strelac 102 puta. Kristijano Ronaldo je postao fudbaler sa najviše datih golova u… »

Amerika, inauguracija Bajdena i upečatljivi momenti: Bernijeve rukavice, Melanijin osmeh na Floridi i „buduća predsednica"

BBC News pre 20 sati
Zapaženi su bili i ćebe buduće ministarke finansija i promena stajlinga Melanije Tramp. Džo Bajden je zvanično predsednik SAD, Kamala Haris je potpredsednica, a Donald Tramp je odleteo helikopterom da igra golf - sve to je bilo očekivano. Ovde su… »

Korona virus i vakcinacija u Srbiji: Sve o ponuđenim vakcinama

BBC News pre 8 dana
Odgovori na vaša pitanja - koje su vakcine u upotrebi i šta znamo o njima. Nova godina je stanovnicima Srbije donela nove dileme - koju vakcinu protiv Kovida-19 primiti? Iako ima onih koji su skeptični prema vakcinama, drugi, pak, smatraju da će… »

Korona virus, vakcine i eUprava: Kako se prijaviti i kako sistem funkcioniše

BBC News pre 15 sati
Termin i mesto vakcinacije predložiće Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut", piše u upitniku postavljenom na sajtu e- uprave. Posle prva tri dana masovne vakcinacije u Srbiji, na punktovima širom zemlje imunozivano je više… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »