BBC News

Italija i izbori: Krajnja desnica očekuje pobedu na izborima pod budnim okom Evrope

BBC News pre 1 sat
Italijani odlučuju da li će izabrati prvu krajnje desnu vladu od Drugo svetskog rata. Italijani odlučuju da li će izabrati prvu krajnje desničarsku vladu od Drugog svetskog rat na izborima koji se sa pažnjom prate širom Evrope. Đorđija Meloni… »

Rusija, Ukrajina i muzika: Otkazani koncerti Rodžera Votersa u Poljskoj, posle njegovih komentara o Ukrajini.

BBC News pre 5 sati
Planirano je da muzičar održi nekoliko koncerta u Poljskoj, ali je u toj zemlji došlo do nezadovoljstva zbog Votersovih komentara o ratu u Ukrajini. Koncerti Rodžera Votersa, jednog od osnivača grupe Pink Flojd, otkazani su zbog nezadovoljstva… »

Rusija i Ukrajina: Ratni zarobljenik koga je Moskva oslobodila „tretiran gore nego pas“

BBC News pre 8 sati
Ejden Aslin kaže da je držan u samici pet meseci, gde je prebijan i izboden nožem. Britanac koga je Rusija oslobodila kaže da su se prema njemu „ophodili gore nego prema psu" i da je držan u samici pet meseci. Ejden Aslin vratio se u Britaniju… »

Rusija i Ukrajina: Na tajnom zadatku sa ruskim prodavcima lažnog oružja

BBC News pre 11 sati
Ruski mediji tvrde da Ukrajina prodaje oružje na dark vebu, ali dokazi ukazuju da su ti navodi netačni. Ruska državna televizija i prokremljovski Telegram kanali tvrde da Ukrajinci na dark vebu prodaju oružje koje je donirala Amerika. BBC je istražio… »

Jugoslavija, Amerika, muzika: Kako je album jugoslovenskog emigranta Branka Mataje postao muzičko otkriće u 21. veku

BBC News pre 11 sati
Preživeo je nacistički logor, živeo je u kampu za raseljena lica, prešao Atlantski okean i smestio se u predgrađe Los Anđelesa, ali ljubav i strast prema muzici pratili su ga svuda. Iza limenih vrata stovarišta u Holivudu u Los Anđelesu čučale… »

Nauka: Nerođene bebe se „smeškaju” šargarepi i „mršte” kelju, pokazalo je istraživanje

BBC News pre 12 sati
Fetusi u materici se „smeškaju“ kada njihove majke probaju šargarepu i „mrtše se“ kada jedu kelj, pokazalo je novo istraživanje u Velikoj Britaniji. Ukoliko vas ukus kelja tera da napravite grimasu, niste jedini. Naučnici su otkrili da se… »

Magnus Karlsen i Hans Niman: Skandal sa varanjem koji je uzdrmao šahovski svet

BBC News pre 5 sati
Optužbe koje je Magnut Karlsen izneo protiv Hansa Nimana najveći su skandal koji je svet šaha video posldnjih godina. Niman, devetnaestogodišnji Amerikanac i najniže rangirani igrač na turniru, suočio se sa čovekom koji je dominirao svetskim… »

Kraljevska porodica: Objavljena prva fotografija nadgrobnog spomenika kraljice Elizabete Druge

BBC News pre 9 sati
U spomenik su ugravirana imena kraljice, njenih roditelja i njenog pokojnog supruga vojvode od Edinburga. Bakingemska palata objavila je prve fotografije novog nadgrobnog spomenika kraljice Elizabete Druge u dvorcu Vindzor. Crna pogrebna ploča… »

Prirodne katastrofe i Kanada: Oluja Fiona nosi kuće, takvo nevreme „dosad nije zabeleženo", kažu iz policije

BBC News pre 10 sati
Jedna žena je nestala usled oluje koja je zahvatila istočnu obalu Kanade i nanela ogromnu štetu. Srušene su električne instalacije, a vetar je odneo kuće u okean pošto je istočnu obalu Kanade zahvatila oluja Fiona. Jedna žena je nestala pošto je… »

Rusija i Ukrajina: U Hersonu novi sukobi, nepriznati referendum ušao u treći dan, Zelenski poziva ruske vojnike da se predaju

BBC News pre 3 sata
214. dan rata: Ruski mediji tvrde da je dvoje ljudi pognulo u ukrajinskom napadu na hotel u Hersonu, dok se u Donjecku, Lugansku, Hersonu i Zaporožju već treći dan glasa na nepriznatim referendumima o pripajanju Rusiji. Dok u Rusiji traje mobilizacija… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »