BBC News » Vesti dana

https://www.bbc.com/serbian/lat

BBC News

Eksplodirala bomba u školi na Krimu: Stradalo 18 ljudi

BBC News pre 2 sata
Napadač je 22-godišnji bivši učenik škole, rekao je lider poluostrva koje je Rusija anektirala. Najmanje 18 ljudi je ubijeno, a više desetina je ranjeno u eksploziji na koledžu na ruskom anektiranom Krimu. Zvaničnici su rekli da je „neidentifikovani eksplozivni uređaj" aktiviran na... »

Kanada legalizovala upotrebu marihuane u rekreativne svrhe

BBC News pre 7 sati
Posedovanje 30 grama marihuane, uzgajanje četiri biljke i kupovina u licenciranim radnjama - sve je to od danas legalno u Kanadi. Kanada je postala druga zemlja koja je legalizovala posedovanje i upotrebu kanabisa u rekreatvine svrhe. Pre nje to je uradio Urugvaj. Tržite kanabisa širom zemlje... »

Toto: Afrika – Zašto su svi opsednuti ovom pesmom?

BBC News pre 9 sati
To je ona pesma koju vaši prijatelji stalno žele da čuju, ali zašto je i dalje toliko popularna? "It's gonna take a lot to take me away from you." Bilo da se radi o muzičkoj želji prijatelja koji po milioniti put želi da je čuje tokom večerašnjeg izlaska ili mimu, Afrika grupe Toto je... »

Požar u rezervatu prirode Carska bara: Šta smo izgubili

BBC News pre 9 sati
Još nema zvaničnih podataka o tome šta je sve vatra progutala u jednom od najznačajnih evropskih specijalnih rezervata. Požar koji je buktao na 800 hekatara u okolini Zrenjanina i koji je zahvatio deo specijalnog rezervata prirode Carska bara ugašen je dan nakon izbijanja. Dok ekipe Zavoda za... »

Tužba protiv jutjubera koji je otkrivao šifre za Fortnajt

BBC News pre 4 sata
Gejmera sa Jutjuba tužila je kompanija jer je prodavao prečice za varanje u igrici. Kompanija Epik Gejms tužila je Gejmera sa Jutjuba, koji je objavio video na kom se vidi kako vara u igrici Fortnajt (Fortnite). Brendon Lukas je privukao 1,7 miliona pratilaca na svoj kanal Golden Modz, gde igra... »

Raskol u pravoslavnoj crkvi - zašto je važan

BBC News pre 4 sata
Ukrajina izvlači svoju crkvu iz ruskog zagrljaja i otvara novi front na osetljivom području. Ruska pravoslavna crkva je raskinula veze sa crkvenim velikodostojnicima u Istanbulu, sedištu Carigradske (Vaseljenske) patrijaršije, koja se smatra neformalnim centrom hrišćanskog pravoslavlja. Ruska... »

Bregzit: "Niska očekivanja" od susreta između Mej i EU zvaničnika

BBC News pre 6 sati
Pošto su pregovori došli u ćorsokak, lideri Evropske unije smatraju da Tereza Mej mora da napravi ustupke,a ona tvrdi je to treba da uradi EU. Tereza Mej će na samitu koji se danas održava u Briselu pokušati da ubedi lidere EU da popuste po pitanju granice s Irskom. Pregovori o Bregzitu su... »

SPC i raskol između Carigrada i Moskve: kome se privoleti carstvu

BBC News pre 19 minuta
SPC je srcem uz Moskvu, ali neće prekidati odnose sa Vaseljenskom patrijaršijom. Raskid Ruske pravoslavne crkve sa Carigradskom (Vaseljenskom) patrijaršijom odjeknuo je širom pravoslavnog sveta i doveo u nezgodan položaj mnoge sestrinske crkve, uključujući i SPC. U sporu koji se razbuktao... »

Siromaštvo u Srbiji: Pola miliona stanovnika nema ni za osnovne potrebe

BBC News pre 49 minuta
U apsolutnom siromaštvu u Srbiji živi 7,2 odsto stanovništva, „na kazanu“ narodne kuhinje 35 hiljada, novčanu socijalnu pomoć dobija 268.000, a u riziku od siromaštva četvrtina populacije. Danas je Svetski dan siromaštva. Ovako naređane brojke dodatak su slici koja se videla pri... »

Džamal Kašogi: Pritisak na Saudijsku Arabiju raste nakon posete sekretara SAD

BBC News pre 1 dan
Državni sekretar SAD je posetio kralja Salmana povodom nestanka novinara Džamala Kašogija. Državni sekretar SAD Majk Pompeo je u Saudijskoj Arabiji razgovarao sa kraljem Salmanom, dok pritisak na Saudijce da rasvetle sudbinu novinara Džamala Kašogija raste. Kašogi je poslednji put viđen u... »
BBC News

Osumnjičeni za napad na Krimu izvršio samoubistvo

Vesti online  pre 1 sat  još 27 povezanih

SAD traže povlačenje UNMIK-a sa Kosmeta, Srbija protiv

Politika  pre 6 sati  još 21 povezana

Ujutru sveže, tokom dana sunčano i toplo

Glas Zapadne Srbije  pre 10 sati  još 17 povezanih

Kašogi mučen u konzulatu, čeka se dozvola za pretres

Dnevnik  pre 6 sati  još 16 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.