BBC News

Virus i Kina: Korona virus odneo više od sto života, vlada uvodi strože mere

BBC News pre 2 sata
Ograničenja putovanja dodatno su pooštrena, jer se broj zaraženih gotovo udvostručuje. Broj smrtnih slučajeva od korona virusa je porastao 106, dok se broj zaraženih gotovo udvostručio za jedan dan, saopštile su kineske vlasti. Ukupan broj… »

Zagađenje vazduha: Koje trikove koriste susedi sa Balkana

BBC News pre 1 sat
Od maske do zabrane - gradovi na Balkanu na različite načine pokušavaju da se bore sa otrovnim česticama. Skuplji parking, besplatan javni prevoz, manje obuka u auto školama - iz gradske uprave Skoplja odlučili su da odu korak dalje. Umesto da, kao… »

Sloboda medija, Srbija i Balkan: Napadi političara i manjak solidarnosti

BBC News pre 4 sata
Poslednji izveštaj Rojtersovog instituta ukazuje da novinari u zemljama Centralne i Istočne Evrope imaju slične probleme. Napadi političara, onlajn pretnje, neosnovane optužbe za ugrožavanje nacionalne bezbednosti i manjak solidarnosti ključne su… »

Kobi Brajant: Zašto je slavni košarkaš putovao helikopterom

BBC News pre 3 sata
Istražitelji utvrđuju da li je letelica pala zbog loših vremenskih uslova ili kvara. Istovremeno, navijači pokrenuli peticiju da Brajantov lik bude na novom logotipu NBA lige. Američki istražitelji pokušavaju da utvrde zašto je pao helikopter… »

Virus, zdravlje i posao: Da li je u redu uzeti bolovanje kad ste prehlađeni

BBC News pre 5 sati
Da li treba da jednostavno izguraš kad se prehladiš ili da se sakriješ ispod jorgana zarad opšteg dobra. „Zaboga, samo idi kući", preklinjao me je šef. „Ljudi mi se žale i ne žele da pokupe tvoje odvratne bacile." Moji protesti da je to… »

Australija: Žena umrla tokom takmičenja u brzom jedenju „čupavaca"

BBC News pre 17 sati
Šezdesetogodišnjakinja preminula tokom obeležavanja Dana Australije. Žena iz Australije preminula je tokom takmičenja u brzom jedenju čokoladnih „čupavaca". Reč je o ženi staroj 60 godina kojoj se slošilo u nedelju, tokom obeležavanja Dana… »

Gremi nagrada: Veliki trijumf Bili Ajliš u senci pogibije Kobija Brajanta

BBC News pre 24 sata
Pevačica, koja ima samo 18 godina, dobitnica je nagrade za izvođača i pesmu godine. Pop zvezda Bili Ajliš najveća je pobednica Gremija 2020. godine jer je osvojila čak pet nagrada, uključujući i onu za najboljeg novog izvođača i pesmu godine… »

Kobi Brajant: Ko je Điana Brajant - mlada košarkaška zvezda koja nikada neće zasijati

BBC News pre 21 sat
U helikopteru je sa NBA zvezdom bila i njegova trinaestogodišnja ćerka Điana, koja je takođe želela da se bavi košarkom. Nije lako biti ćerka Kobija Brajanta, petostrukog NBA šampiona - očekivanja su velika, ali Điani je to išlo bez problema… »

Poginuo Kobi Brajant - košarkaški svet se oprostio od „Crne Mambe"

BBC News pre 24 sata
Košarkaši širom sveta - od NBA do ljubitelja košarke koji gađaju na koš u „školskom“ opraštali od jednog od najboljih igrača na svetu. Sve je bilo tako uobičajeno - dosadna nedelja se vukla, neki su igrali vaterpolo, neki rukomet, a većina… »

„Škole za 21. vek": Kako džepni kompjuteri ulaze u školske klupe u Srbiji

BBC News pre 21 sat
Program „Škole za 21. vek" samo jedan od projekata Britanskog saveta koji ove godine obeležava 80 godina rada u Srbiji. Srpski osnovci već se veoma aktivno druže sa telefonima i džepnim računarima van školskih časova, a uskoro će i između dva… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »