BBC News

Fudbal i Superliga Evrope: Zašto najveći klubovi osnivaju novo takmičenje i šta kažu UEFA i FIFA

BBC News pre 4 sati
Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester Siti, Mančester Junajted i Totenhem su među 12 klubova koji su se saglasili sa time da se pridruže novoj Evropskoj superligi. Najava osnivanja Evropske superlige (ESL) izazvala je eksploziju negativnih reakcija sa… »

Korona virus: U Srbiji preminula beba rođena sa korona virusom, u Indiji dnevno više od 200.000 zaraženih

BBC News pre 10 sati
U svetu je do sada zaraženo više od 141,4 miliona ljudi, a preminulo je više od tri miliona. Oporavilo se više od 80,8 miliona ljudi, pokazuju podaci Džons Hopkins univerziteta. Beba stara samo devet dana preminula je od posledica korona virusa u… »

Rusija i Češka u diplomatskom sukobu oko navodnih obaveštajaca

BBC News pre 16 sati
Iz Češke kažu da je Rusija umešana u eksploziju u fabrici municije 2014. godine. Rusija je objavila da će 20 čeških diplomata biti proterano iz zemlje. Češka je pre toga proterala 18 ruskih diplomata. Bezbednosne službe Češke tvrde da su ruske… »

NASA, Mars i Dovitljivi: Uspešno izveden let malog helikoptera na Marsu

BBC News pre 8 sati
„Dovitljivi" je prvu dron koji je izveo prvi kontrolisani let na drugoj planeti. Američka svemirska agencija uspešno je izvela let malog bespilotnog helikoptera na Mars. Iako je dron pod nazivom „Dovitljivi" (Ingenuity) leteo manje od minuta, u Nasi… »

Političke partije u Srbiji: Mogu li građanski pokreti da zamene opozicione stranke

BBC News pre 15 sati
Nedavni izbori u Zaječaru, gde je grupa građana doktora Nenada Ristovića bila ubedljivo drugoplasirana, otvorili pitanje potencijala takvih organizacija. Bitku za drugo mesto na martovskim lokalnim izborima u Zaječaru i Kosjeriću nije dobila nijedna… »

Korona virus i vakcine: Zašto bogate zemlje „blokiraju“ proizvodnju zemljama u razvoju

BBC News pre 17 sati
Inicijativama da se nekim zemljama u razvoju dozvoli da same proizvode vakcine usprotivile su se bogatije zemlje koje žele da zaštite pravo na intelektualnu svojinu i medicinske patente. Borba protiv pandemije korona virusa ima jedan veliki problem… »

Sovjetski savez, televizija i epska fantastika: Kako je izgledala sovjetska verzija „Gospodara prstenova“

BBC News pre 5 sati
Ponovo otkrivena sovjetska TV verzija Gospodara prstenova privlači obožavaoce, ali iz sasvim pogrešnih razloga. Obožavaoci Dž.R.R Tolkina sa ruskog govornog područja sjatili su se na Jutjub da pogledaju novootkrivenu sovjetsku televizijsku verziju… »

Soni nagrade 2021: Najbolje fotografije koje vas neće ostaviti ravnodušnim

BBC News pre 10 sati
Zimbabveanska fotografkinja Tamari Kudija osvojila je prvo mesto u kategoriji za portret nazvan „Afrička Viktorijanka“. Portret mlade žene u viktorijanskoj odeći kako drži tradicionalni kuvarski pribor Šona osvojio je prvo mesto u Otvorenoj… »

Klima i životna sredina: Najbogatiji su „srž klimatskih problema" u svetu

BBC News pre 9 sati
Najbogatiji, koji doprinose svetskom zagađenju, moraju promeniti način života kako bi se smanjio uticaj na klimatske promene, piše u novom izveštaju. Najbogatiji ljudi sveta moraju da promene način života kako bi smanjili uticaj na klimatske… »

Kulturna baština, Balkan i Evropa: Od sedam najugroženijih evropskih lokaliteta, tri su na Balkanu

BBC News pre 12 sati
Zgrada Glavne pošte u Skoplju, manastir Visoki Dečani na Kosovu i zagrebački kompleks groblja Mirogoj u Hrvatskoj svrstani su među najugroženije lokalitete kulturne baštine u Evropi. Šta povezuje Glavnu poštu u Skoplju, manastir Visoke Dečane na… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »