BBC News

Velika Britanija: Tela 39 osoba pronađena u kamionu, vozač osumnjičen za ubistvo

BBC News pre 2 sata
Osumnjičeni se zove Mo Robinson, ima dvadeset pet godina i poreklom je iz Severne Irske. Tela 39 osoba pronađena su u kamionu u gradu Grejzu, nedaleko od Londona, saopštila je britanska policija. Uhapšen je vozač kamiona, Mo Robinson… »

Austrija i dijaspora: Koliko vas opisuje prezime na „-ić"

BBC News pre 12 sati
U generaciji kojoj pripadaju, oni su primeri uspeha - novinarka i fudbalski golman dve su priče mladih iz Austrije koji deo identiteta nose i sa Balkana. Oni su mladi, uspešni, građani su jedne od članica Evropske unije, žive život kakav bi… »

Protesti u Čileu: Pet dana nemira, 15 mrtvih - predsednik najavljuje reforme

BBC News pre 13 sati
Nakon nemira, predsednik Sebastijan Pinera najavio je povećanje penzija i minimalca. Čileanski predsednik Sebastijan Pinera najavio je reforme kako bi zaustavio nemire u zemlji. Obećao je da će povećati penzije za 20 odsto i predložio zakon koji… »

Ko prodaje oružje Turskoj i zašto su njeni NATO saveznici zabrinuti

BBC News pre 3 sata
Devet evropskih država uvelo je zabranu ili pojačanu kontrolu izvoza oružja u Tursku. Mnoge evropske države prekinule su izvoz oružja u Tursku nakon početak vojne ofanzive na severu Sirije. Turska je tradicionalno najveće količine oružja uvozila… »

Za šta sve država daje novac: Zvezda, Partizan, taksisti i - bojleri

BBC News pre 4 sata
Pomoć koju su Crvena zvezda i Partizan dobili u proteklih pet godina - izazvala je pažnju dela javnosti. Kome sve i za šta država daje pomoć. Vest o tome da država daje subvencije taksistima i izjava ministra finansija Siniše Malog da su fudbalskim… »

Ko su Palestinci koji su spojili Srbiju i UAE u 100 i 500 reči

BBC News pre 6 sati
Mohamed Dahlan i Adham Abo Madalala biografijama su privukli pažnju javnosti u Srbiji. Rođen kao Palestinac, a danas istovremeno srpski i crnogorski državljanin - Mohamed Dahlan i njegov saradnik Adham Abo Madalala ponovo su u centru pažnje srpske… »

Tablete i krvni pritisak: Lekovi „bolje rade pred spavanje“

BBC News pre 9 sati
Iako novo istraživanje pokazuje da uzimanje tableta uveče smanjuje rizik od srčanog udara, potrebne su dodatne analize. Da biste terapija za krvni pritisak dala najbolje rezultate, lekove bi trebalo piti pre odlaska na spavanje, kažu istraživači. To… »

BBC Njuz dostupan i preko Tor pretraživača na dark vebu

BBC News pre 1 sat
U borbi protiv cenzure, BBC sajt je sada dostupan i preko Tor pretraživača. U najnovijem potezu borbe protiv cenzure, BBC je napravio verziju sajta koja će biti dostupna preko Tor pretraživača. Tor je pretraživač koji garantuje tajnost korisnicima… »

Indija i problemi sa drogom: „Htela sam da moj sin umre“

BBC News pre 57 minuta
Sve je više smrti povezanih sa drogom u indijskoj državi Pandžab. Šta stoji iza toga. U Pandžabu, državi na severu Indije, zabeleženo je povećanje smrtnih slučajeva povezanih sa drogom, a Arvind Čabra, BBC izveštač iz Pandžaba, istraživao je… »

Instagram zabranjuje filtere za „estetsku hirurgiju"

BBC News pre 5 sati
Efekti koji pokazuju kako bi ljudi mogli da izgledaju posle operacije će biti ukinuti, usled brige da mogu da naruše mentalno zdravlje. Instagram uklanja sve filtere proširene stvarnosti (AR - augmented reality) koji prikazuju ili promovišu estetsku… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »