BBC News » Vesti dana

https://www.bbc.com/serbian/lat

BBC News

Turska železnička nesreća: Najmanje devet osoba stradalo u Ankari

BBC News pre 16 sati
Brzi voz prvo je udario u drugi voz, a zatim u nadvožnjak. Istraga će utvrditi kako je do nesreće došlo. U nesreći brzog voza u železničkoj stanici u prestonici Turske Ankari stradalo je devet osoba, dok je 47 povređeno, saopštilo je ministartvo saobraćaja te zemlje. Spasioci pokušavaju... »

Rat u Jemenu: Primirje u jednoj luci kao korak ka miru

BBC News pre 9 sati
Iz UN navode da bi ovo mogao da bude prvi korak da kraju civilnog rata i jedne od najvećih humanitarnih kriza poslednjih godina. Predstavnici sukobljenih strana u Jemenu postigle su dogovor o prekidu vatre u luci Hudaida, koja snabdeva dve-trećine zemlje. Dogovor je postignut na pregovorima u... »

Istraživanje: Rešavanje ukrštenice „ne može da zaustavi pad mentalnog zdravlja“

BBC News pre 19 sati
Nova studija pokazuje da je za očuvanje moždanih funkcija najbolje da budemo intelektualno aktivni tokom čitavog života. Rešavanje ukrštenih reči i sudokua ne štiti mentalno zdravlje, pokazuje nova studija. Ideja o tome da ovakav vid zadataka pomaže mentalnom zdravlju u kasnijim godinama... »

Srbija: Odbrojavanje do lokalnih izbora - od penzije, preko Fejsbuka do udruženja građana

BBC News pre 13 sati
Građani u nedelju biraju lokalnu vlast u Lučanima, Kladovu, Kuli i Doljevcu na izborima o čijoj će ustavnosti u tri opštine odlučivati Ustavni sud. Slobodan Rajačić iz sela Lipara kod Kule ima 75 godina i nikada nije želeo da se bavi politikom. Danas je na prvi na listi udruženja građana... »

„Upucan" napadač koji je ubio i ranio ljude na božićnem vašaru

BBC News pre 5 sati
Šerif Čekat, za kojeg se veruje da je u pucnjavi u Strazburu u utorak ubio troje ljudi i ranio trinaestoro, „upucan" je, javljaju reporteri. Francuska policijala je "upucala" muškarca za koga se veruje da je pucao na okupljene na božićnom vašaru u Strazburu, javljaju reporteri pozivajući se... »

„Kec" u dnevniku - besplatna članarina u biblioteci

BBC News pre 9 sati
Niška biblioteka nudi besplatnu članarinu učenicima koji imaju jedinice iz srpskog jezika. Niški đaci kojima srpski jezik baš i nije omiljeni školski predmet dobili su posebnu priliku da ga zavole, ili bar olakšaju put do bolje ocene. Narodna biblioteka „Stevan Sremac" u Nišu će svim... »

Severna i Južna Koreja: Vojnici prešli granicu i rukovali se

BBC News pre 13 sati
Istorijski susret vojnika Severne i Južne Koreje dogodio se kao deo napora za normalizovanje međusobnih odnosa. Vojnici Severne i Južne Koreje prešli su granicu između dve države prvi put od kako je poluostrvo podeljeno ratom. Vojnici su nadgledali rušenje stražarske punktove u... »

Mali nemački grad u borbi protiv neonacista

BBC News pre 19 sati
Ostric ima tek nekoliko stotina građana, ali je postao ključna baza za neonaciste. Sada građani uzvraćaju udarac. Eva Haptflajš je tipičan primer novog talasa boraca protiv krajnje desnice u Nemačkoj. U oktobru se vratila u u staru porodičnu kuću u gradiću Ostricu na istoku Nemačke, kako... »

Glodari prekinuli raspravu u kolumbijskom parlamentu

BBC News pre 16 sati
Životinje su na konzervativne poslanike bačene sa galerije za posetioce - u znak protesta. „Pacovi!" - ovo je uobičajena uvreda na račun političara u Kolumbiji, za koje mnogi građani veruju da su skloni korupciji. Ali jedan nezadovoljni građanin nije ostao samo na rečima - konzervativne... »

Akvamen: Kritika podeljena - „kao filmski gulaš, ima svega po malo"

BBC News pre 16 sati
Utisci o novom superherojskom filmu su podeljeni - nekima je zabavan, nekima smeta što je reditelj u priču ubacio sve moguće sastojke. Nakon dva kratka pojavljivanja u filmovima Betmen protiv Supermena i Liga pravde, kralj mora je konačno dobio svoju priču. Ali - filmski kritičari ne mogu da... »
BBC News

©2018 Netmark d.o.o.