BBC News

Seksualno nasilje, deca i Nemačka: Mecelder kriv jer je slao dečije pornografske fotografije

BBC News pre 9 dana
On je pred sudom u Dizeldorfu priznao da je takve fotografije poslao na mejl adrese tri žene koje policija takođe istražuje. Bivši fudbalski reprezentativac Nemačke Kristof Mecelder osuđen je na uslovnu zatvorsku kaznu od deset meseci jer je delio… »

Fridom haus i Balkan: „Postoji šansa za demokratske promene " - Srbiji kritike, regionu bolje ocene

BBC News pre 9 dana
Pobeda opozicije u Crnoj Gori i na Kosovu, ali i promene u lokalnoj politici u Bosni i Hercegovini, dokaz su da su na Balkanu demokratske promene moguće, navodi se u novom izveštaju Fridom hausa. Balkanom i danas vladaju „hibridni" režimi oličeni u… »

Svemir i sletanje na Mesec: Preminuo Majkl Kolins, legendarni astronaut misije Apolo 11

BBC News pre 9 dana
Kolins je ostao u orbiti dok su njegove kolege astronauti Nil Armstrong i Baz Oldrin šetali po površini Meseca. Majkl Kolins, jedan od trojice članova posade Apola 11 koja je 1969. sletela na Mesec, preminuo je u 90. godini, saopštila je njegova… »

Korona virus i Indija: Zašto čitavom svetu treba da je stalo do zdravstvene krize u jednoj od najmnogoljudnijih zemalja

BBC News pre 9 dana
Dok delovi ostatka sveta ukidaju mere zaključavanja kako stopa zaražavanja opada, zaraza u Indiji dostiže rekordne dnevne brojke. Ali ono što se dešava u Indiji razlog je za zabrinutost u čitavom svetu. „Nikad nisam video ovoliko zastrašujuću… »

Nemačka, Hladni rat i terorizam: Ko su bili militanti nemačke Frakcije Crvene armije

BBC News pre 9 dana
BBC Njuz analizira dugu terorističku kampanju koju je vodila najozloglašenija nemačka krajnje leva urbana gerilska grupa - Frakcija Crvene armije. Nemački zvaničnici potvrdili su da je neuspela oružana pljačka u Bremenu iz 2015. godine rad trojice… »

Fudbal, Liga šampiona, PSŽ: Nejmar - primadona na terenu ili magični fudbalski talenat

BBC News pre 9 dana
PSŽ i Siti u sredu uveče igraju prvu utakmicu polufinala Lige šampiona, a fudbalski stručnjaci Gijom Balague i Hulijan Lorens detaljno su analizirali Nejmarov učinak u prošlosti. Da li u modernom fudbalu postoji fudbaler kog istovremeno toliko mrze… »

Zbog video kaseta „Sabrina, veštica tinejdžerka" decenijama imala krivični dosije

BBC News pre 9 dana
Žena u Americi 20 godina nije znala da ima krivični dosije. Za njom je raspisan nalog za hapšenje, optužena je za krivično delo pronevere i 20 godina su je odbijali na razgovorima za posao - sve zbog video kasete serije Sabrina, veštica… »

Serije, televizija i Igra prestola: Produkcija serije „Kuća zmaja“ započeta čitanjem scenarija

BBC News pre 9 dana
Serija Kuća zmaja trebalo bi da počne emitovanje 2022. godine i predstaviće porodicu Targarjen. Započeta je produkcija prikvela serije „Igra prestola" pod nazivom „Kuća zmaja" (House of the Dragon), potvrdila je kompanija HBO. Oni su obeležili… »

Francuska: Vojnici i penzionisani generali upozoravaju na „krvavi građanski rat", politička vlast ih osuđuje

BBC News pre 9 dana
Ministri osuđuju pismo u kome se tvrdi da islamisti preuzimaju kontrolu nad delovima Francuske. Vlada Francuske osudila je otvoreno pismo koje su potpisali aktivni vojnici u nacionalnoj vojsci i u kojem se navodi da se sprema „građanski rat"… »

Korona virus, Sarajevo i Bosna i Hercegovina: Zašto vakcine tako dugo putuju do BiH

BBC News pre 9 dana
Epidemiološka situacija u Sarajevu polako se smiruje posle veoma burnog marta, ali proces vakcinacije i dalje tapka u mestu - zbog čega? „Teško je izdvojiti jednu reč koja bi bila dovoljno sveobuhvatna da u potpunosti opiše celokupnu situaciju -… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »