BBC News

Kosovo i suđenja: Prva presuda Specijalnog suda za Kosovo, ali ne za ratne zločine

BBC News pre 8 dana
Pripadnici nekadašnje OVK Hisni Gucati i Nasim Haradinaj proglašeni su krivim zbog ometanja pravosudnog postupka i zastrašivanja svedoka. Četiri i po godine zatvora i kazna od po 100 evra - tako glasi presuda Specijalnog suda za Kosovo doneta protiv… »

Rusija, Ukrajina i sport: Ruski gimnastičar Ivan Kulijak kažnjen jednogodišnjom zabranom takmičenja zbog slova Z

BBC News pre 8 dana
Sportista je na takmičenju u Kataru na podijumu istakao slovo Z koje se smatra simbolom ruske invazije na Ukrajinu. Mora da vrati i medalju i novčanu nagradu, kao i da snosi troškove postupka. Međunarodna gimnastička federacija izrekla je ruskom… »

Srbija, zdravlje i rak pluća: „Bila sam kao leš, mislila sam da je gotovo" - pacijentkinja kojoj je imunoterapija…

BBC News pre 8 dana
Pacijenti koji su kandidati za imunoterapiju mogu da žive pet do sedam godina duže, a i njihov kvalitet života se poboljša, kaže pulmološkinja Dragana Jovanović. Umor koji je „neprekidno osećala" za Đurđinu Jovanović bio je crvena lampica da… »

Ukrajina, Rusija i lažne vesti: Ukrajinska trudnica - „Moja slika je korišćena za širenje laži o ratu“

BBC News pre 8 dana
Trudnica koja beži iz bombardovanog porodilišta bila je predmet mnogih lažnih informacija i optužbi da je samo „glumila". Fotografija žene u poodmaklom stadijumu trudnoće koja beži iz bombardovanog porodilišta u Marijupolju postala je jedna od… »

Suđenje Amber Herd i Džoni Dep: Glumica kaže da udarala bivšeg supruga u samoodbrani

BBC News pre 8 dana
Tridesetosmogodišnja glumica je bila na unakrsnom ispitivanju na sudu povodom njenih optužbi da je Dep bio nasilan pod dejstvom alkohola i droge. Pravni tim holivudskog glumca Džonija Depa optužio je njegovu bivšu suprugu Amber Herd da je konzumirala… »

Srbija i železnica: Leti „Soko" pun putnika, sa četiri godine zakašnjenja

BBC News pre 8 dana
Na zastarelim srpskim prugama pojavila se medijska zvezda - brzi voz „Soko". Međutim, putnici koji žele da se njime voze između dva najveća grada, Beograda i Novog Sada, moraju na vreme nabaviti karte. Traži se karta više. I to ne za neku… »

Srbija i kultura: Putovanje kroz neobične, skrivene i male muzeje

BBC News pre 8 dana
U Srbiji danas ima nešto više od 100 muzeja, a Aleksandra Bogdanović ih je posetila oko pedeset. Aleksandra Bogdanović poželela je da zaviri u svaki muzej širom Srbije. Čim je ukinuto 52-dnevno vanredno stanje uvedeno zbog pandemije kovida-19… »

Sport i biciklizam: Prvi crni Afrikanac koji je pobedio na etapi Grand Tura odustao od Điro d'Italija

BBC News pre 8 dana
Binijam Girmej je bio primoran da odustane od Điro d'Italija samo dan nakon što je ušao u istoriju kao prvi crni Afrikanac pobednik etape Grand Tura. Binijam Girmej je bio primoran da odustane od jedne od najvećih biciklističkih trka Điro d'Italija… »

Rusija, žene i nasilje: Aleksandra i Olga - dve strašne priče o femicidu i pristrasnim medijima

BBC News pre 8 dana
Zločini femicida - kada je žena ubijena zbog pola - mogu se bar preciznije izbrojati ako UN mogu da ubede zemlje da koriste novi, prošireni okvir za njihovu identifikaciju. Mediji biraju favorite među ubijenim ženama - jedna smrt dobija opštu… »

Ukrajina i Rusija: Penzionisani pukovnik upozorio da će Moskva biti u sve većim problemima

BBC News pre 9 dana
Mihail Hodarenok pružio je redak uvid u to da ruska vojna operacija u Ukrajini može samo da krene po zlu. Ruski mejnstrim mediji pružaju potpuno drugačiji pogled na rat u Ukrajini od bilo kog koji se može videti van zemlje. Za početak, oni to… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »