BBC News

Obrok za porodicu: Akcija koja neguje duh Božića cele godine

BBC News pre 9 dana
Novosađanka Mirjana Mutuc sa dvema ćerkama već godinu dana sprema, pakuje i deli pakete sa ručkovima porodicama kojima je pomoć potrebna. „Moj sin od dve i po godine, kad vidi da smo uzeli konzerve - paštete i sardine, jedva dočeka da ih pakujemo… »

Nanogica i obaveze: Šta možete u kućnom pritvoru, a šta u kućnom zatvoru u Srbiji

BBC News pre 9 dana
Sat vremena van kuće, život bez telefona, interneta i poseta - šta mogu, a šta ne osobe u kućnom pritvoru? „Kad si kod kuće sve je drugačije i bolje", kaže za BBC na srpskom M. Đ. iz Beograda. On je 20 meseci proveo u klasičnom, a zatim punih… »

Indija: Žena zapaljena na putu za saslušanje povodom slučaja silovanja

BBC News pre 9 dana
Indijka je pretrpela ozbiljne opekotine i lekari se bore za njen život. Dvadesettrogodišnja žrtva silovanja se bori za život, nakon što je zapaljena na putu ka sudu u severnoj Indiji. Devojka je krenula na sudsko saslušanje za slučaj koji se vodi… »

Gugl: Osnivači kompanije se povlače iz rukovodstva

BBC News pre 10 dana
Lari Pejdž i Sergej Brin neće više rukovoditi svakodnevnim aktivnostima kompanije. Osnivači Gugla Lari Pejdž i Sergej Brin najavili su da će se povući sa vodećih pozicija u kompaniji koja je vlasnik Gugla. Pejdž se povlači sa mesta izvršnog… »

PISA test: Koje zemlje imaju najbolje đake

BBC News pre 10 dana
Trećina učenika iz Srbije je funkcionalno nepismena. Ali, čiji đaci su najbolji? Đaci iz Azije su među najbolje ocenjenima na poslednjem PISA testu. Srbija je zauzela 45. mesto na listi od 79 država, a rezultati su pokazali da je trećina… »

Srbija i Rusija: Koliko su zaista saglasni Vučić i Putin

BBC News pre 10 dana
Naizgled harmonične odnose Moskve i Beograda, pred susret dvojice predsednika, zapretila je da poremeti afera sa navodnim ruskim špijunom u Srbiji. Posle šest godina, krug se zatvorio - na mestu gde su se Vladimir Putin i Aleksandar Vučić sastali… »

Polarni medved i Rusija: Životinja ispisana sprejom

BBC News pre 11 dana
Video snimak medveda kom je na krznu napisano „T-34", šokirao je stručnjake za zaštitu životinja. Na društvenim mrežama u Rusiji pojavio se snimak polarnog medveda na kojem je crnim sprejom ispisano „T-34". Stručnjaci za zaštitu životinja… »

Vučjak: Izbeglice i migranti žele što dalje odatle

BBC News pre 10 dana
Izbeglice i migranti u improvizovanom kampu Vučjak u blizini Bihaća ovih dana odbijaju hranu i vodu zbog katastrofalnih uslova. Oko 600 migranata i izbeglica u improvizovanom kampu Vučjak kod Bihaća drugi dan odbija hranu koju im donose volonteri… »

Od Drejka do Eda Širana: Ovo su nastrimovanije pesme u poslednjih 10 godina

BBC News pre 10 dana
Bili Ajliš, Ed Širan, Drejk i Arijana Grande su samo neka od imena koja su se našla na listi najslušanijih na Spotifaju. Predstavnici audio platforme Spotifaj otkrili su koje su najslušanije pesme, muzički albumi i izvođači u poslednjih 10 godina… »

Pošta, štrajk i isplata penzija: Šta za građane znači protest radnika

BBC News pre 11 dana
Mnogi penzioneri podižu novac u poštama ili im penzije na kućnu adresu donose poštari. Isplata penzija ,,na ruke'' bi trebalo da počne u sredu, ali zbog štrajka zaposlenih u poštama u Srbiji, neizvesno je kako će oni koji penziju podižu na… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »