BBC News, najnovije vesti

Sto eksplozija u Švedskoj ove godine: Šta se događa?

BBC News pre 6 sati
Švedska policija se bori sa sve većim brojem napada u predgrađima i u gradovima. Kada su tri eksplozije odjeknule su u različitim delovima Stokholma tokom samo jedne noći prošlog meseca, građani su bili šokirani. Bilo je detonacija u drugim… »

Šta su „ljudske himere“ i kako je Japan postao prva zemlja koja dopušta naučnicima da ih uzgajaju

BBC News pre 7 sati
Naučnici u Japanu sada mogu da eksperimentišu sa uzgajanjem ljudskih organa u životinjama. Šta to znači? Ljudi su od davnina zamišljali ljudsko-životinjske hibride: Stari Grci su ih zvali „himere". Himere sada mogu da postanu stvarnost, jer je… »

Najsmešnije fotografije iz sveta divljih životinja

BBC News pre 10 sati
Pobednička fotografija izgleda poprilično bolno. Preplašena riba, stidljivi medved, nasmejana sova i druge životinje koje su se našle u pogrešno vreme na pogrešnom mestu - to su finalisti takmičenja Komična divljina (Comedy Wildlife). Pobedničku… »

Poplave u Veneciji: „Grad je na kolenima“

BBC News pre 12 sati
Gradonačelnik Venecije je rekao da će proglasiti stanje katastrofe nakon što je plima prešla visinu od 1.87 metara. Delovi Venecije su potpuno potopljeni usled najveće plime koja je pogodila ovaj italijanski grad u poslednjih 50 godina… »

Nezaposlenost u Srbiji: Koliko je stvarno smanjena

BBC News pre 12 sati
Promenjena metodologija i iseljavanje - dva glavna faktora za smanjenje nezaposlenosti. „Ćuti, makar imaš posao" - nije čudna i neobična rečenica koju ovih dana, pa i godina, možete da čujete, a možda ste je i izgovorili nekada. Onih za koje ta… »

Černobilj kroz objektiv srpskog turiste

BBC News pre 15 sati
Dušan Golubović, 29-godišnji arhitekta iz Beograda, ove jeseni je posetio kontaminiranu oblast u Ukrajini. U noći 26. aprila 1986. godine, reaktor broj četiri u nuklearnoj elektrani Černobilj u Ukrajini je esplodirao, izazvavši tako najveću… »

Serija Prijatelji: Svi glumci opet na okupu - ali samo još jedan put

BBC News pre 15 sati
Još uvek nenapisani TV specijal sa svih šest „Prijatelja" je navodno u fazi priprema, ali neće biti nastavka serije. Svih šestoro glumaca serije Prijatelji su u pregovorima za jednokratni i povratnički specijal bez napisanog scenarija, navodi se u… »

Zašto ljubaznost može da vam pomogne da živite duže

BBC News pre 18 sati
Institut je predstavio studiju ljubaznosti koja može da približi polarizovani svet. Šta ljubaznost prema drugima može da učini za vas? Podari vam toplu auru, možda, ili osećaj blagostanja? Iako je to možda istina, naučnici i akademici novog… »

Marti protiv Marvela: Kevin Fajgi odgovorio na Skorsezeove komentare

BBC News pre 20 sati
Kevin Fajgi kaže da su tvrdnje da superherojski filmovi „ne spadaju u filmove" netačne i „nesrećne". Čovek koji stoji iza Marvelovog filmskog univerzuma odgovorio je na Skorsezeove komentare da filmovi inspirisani superherojima „ne spadaju u… »

„Mali Šengen": Ko na Balkanu ne želi novu regionalnu inicijativu

BBC News pre 20 sati
Srbija, Severna Makedonija i Albanija žele novi sporazum o lakšoj trgovini i putovanjima u regionu, ali druge zemlje imaju velike rezerve prema projektu. Inicijativa Srbije, Severne Makedonije i Albanije da se na Balkanu stvori „Mali Šengen" za sada… »

Vesti dana »