BBC News, najnovije vesti

Seks, veze i monogamija: Da li više ljubavnika znači i bolji život

BBC News pre 6 sati
Ljubavnu vezu često doživljavamo kao isključivu pogodbu između samo dvoje ljudi. Ali ova norma počinje sve više da se preispituje kako ljudi pronalaze nove načine da redefinišu romantičnu ljubav. „Šta za tebe znači ekskluzivnost?", pita Ejmi… »

Muzika: Teremin - da li je ovo najčudniji instrument svih vremena

BBC News pre 7 sati
Posle njegovog slučajnog otkrića dvadesetih godina prošlog veka u Rusiji, teremin je opčinio Holivud i pokrenuo muzičku revoluciju. Teremin nekad zvuči kao instrument iz Zemljine budućnosti ili iz nekog potpuno drugog sveta. Njegova muzika kao da… »

Korona virus: U Srbiji preminulo još 20 ljudi, SZO dala zeleno svetlo kineskoj vakcini Sinofarm

BBC News pre 7 sati
U svetu je do sada zaraženo više od 156 miliona ljudi, a preminulo 3,25 miliona. Oporavilo se više od 92,3 miliona ljudi, pokazuju podaci Univerziteta Džons Hopkins. Dok stručnjaci u Srbiji tvrde da se epidemiloška situacija poboljšava, ali… »

Društvene mreže: Tviter dodao novu opciju - bakšiš za dobre tvitove

BBC News pre 7 sati
Tviter je uveo novu opciju, ali mnogi su kritični i zabrinuti. Tviter je pokrenuo novu opciju „tegla za bakšiš" koja omogućava ljudima da šalju novac preko te društvene mreže. Kompanija je saopštila da je ova opcija „jednostavan način da se… »

Korona virus i vakcinacija: Šta znamo o kineskim vakcinama protiv korone

BBC News pre 8 sati
Svetska zdravstvena organizacija dala je 7. maja 2021. dozvolu za upotrebu kineske vakcine Sinofarm. Dok se zahuktava globalna trka za nabavkom vakcina protiv Kovida-19, deluje da Kina prednjači sa dve različite koje već pronalaze put na strana… »

Korona virus, Nemačka i protesti: Pozivi za zabranu nošenja Davidove zvezde na demonstracijama

BBC News pre 8 sati
Komesar za antisemitizam pozvao na zabranu upotrebe žute zvezde zbog relativizacije Holokausta. Nemački komesar za antisemitizam Feliks Klajn, zahtevao je od zvaničnika da spreče demonstrante da koriste nacističku žutu zvezdu koju su morali da nose… »

Životinje i lov: Princ iz Lihtenštajna osumnjičen da je ubio jednog od najvećih evropskih medveda

BBC News pre 9 sati
Ekološke grupe sumnjaju da je princ, koji živi u Austriji, ubio mrkog medveda tokom lova u Rumuniji. Ekološki aktivisti sumnjaju da je lihtenštajnski princ u martu ubio verovatno najvećeg živog medveda u Evropskoj uniji u lovačkoj ekspediciji u… »

Mediji u Srbiji i Nagrada Dejan Anastasijević: Nagrade za novinarke - „istraživačko novinarstvo nije državni neprijatelj"

BBC News pre 10 sati
„Demokratija cveta na idejama i inovacijama, a vene kada se kritička mišljenja guše ili ignorišu", rekao je ambasador SAD. „Istraživačko novinarstvo nije državni neprijatelj", rekao je u petak u Beogradu američki ambasador Entoni Godfri na… »

Brazil i nasilje: Policija na udaru - da li je bilo egzekucija u akciji u favelama

BBC News pre 11 sati
Pucnjava se dogodila tokom policijske akcije u jednoj faveli u gradu. Kancelarija za ljudska prava Ujedinjenih nacija oštro je kritikovala policijsku akciju hapšenja narko dilera u Rio de Žaneiru. U toj akciji, najsmrtonosnijoj u istoriji grada… »

Rusija, svet i politika: Vladimir Putin kao akcioni junak

BBC News pre 12 sati
Zahteva poštovanje Rusije na svetskoj sceni, a šta ga na to podstiče? Ruski predsednik Vladimir Putin, koji ima crni pojas u džudou, reklo bi se da otelotvoruje dva ključna kvaliteta ove borilačke veštine - lukavstvo i agresiju. Njegove hitre vojne… »

Vesti dana »