BBC News, najnovije vesti

Korona virus i vakcine: Amerika odobrava Džonson i Džonson injekciju u jednoj dozi

BBC News pre 4 sati
Američka agencija za hranu i lekove (FDA) saopštila je da Džonson i Džonson vakcina ublažava simptome i umanjuje rizik od teškog oboljevanja. Vakcina kompanije Džonson i Džonson koja se daje u samoj jednoj dozi je bezbedna, pogotovo u težim… »

Korona virus: Ne smanjuje se broj zaraženih u Srbiji, Amerika odobrava Džonson&Džonson vakcinu u jednoj dozi

BBC News pre 5 sati
U svetu je do sada zaraženo 111,8 miliona ljudi, a preminulo je blizu 2,5 miliona. Oporavilo se 63 miliona ljudi, pokazuju podaci Džons Hopkins univerziteta. Uprkos novim dozama vakcina i sve većem broju vakcinisanih, stručnjaci u Srbiji upozoravaju… »

Psihologija: Ništa ne pokreće um kao čvrsto i nepokolebljivo „ne"

BBC News pre 6 sati
Kreativna sloboda je divna stvar ... sve dok ne postanete paralizovani izborom. Evo zašto je važno da sebi postavite neka ograničenja i kako da ne preterate. Često mislimo da sloboda i kreativnost idu ruku pod ruku. Ali jeste li ikad pomislili na to… »

Trgovina drogom i kriminal: Rekordna zaplena kokaina u Evropi, a vrednost - više milijardi evra

BBC News pre 7 sati
Policije u Nemačkoj i Belgiji zaplenile više od 23 tone kokaina koji je stigao na brodovima iz Paragvaja. Carinske službe u Nemačkoj i Belgiji zaplenile su rekordnu količinu od više od 23 tone kokaina čije je krajnje odredište bila Holandija… »

Vulkan Etna: Fotografije erupcije vulkana osvetlile su noćno nebo iznad Sicilije

BBC News pre 8 sati
Mlazovi vrele lave iz Etne i oblaci narandžastog dima osvetlili su sicilijansko noćno nebo. Vulkan Etna ponovo izbacuje lavu, a njeni vreli slapovi obasjavaju sicilijansko nebo. Erupcija je počela početkom ove nedelje, a Etna je od tada izbacivala… »

Van Gog i umetnost: Slika Pariza čuvenog umetnika prikazana po prvi put posle 100 godina

BBC News pre 8 sati
Očekuje se da će „ulična scena na Monmartru" dostići vrednost od 6,88 miliona funti na aukciji. Slika Vinsenta Van Goga na kojoj je predstavljena ulica u Parizu izložena je po prvi put javno pošto je provela više od 100 godina iza zatvorenih… »

Seksualno nasilje: Francuski glumac Žerar Depardje osumnjičen da je silovao koleginicu

BBC News pre 8 sati
Francuski glumac, koji ima 73 godine, optužen da je napastvovao i silovao koleginicu u svojoj kući 2018. godine. Francuski glumac Žerar Depardje zvanično je pod istragom zbog optužbi da je pre tri godine silovao glumicu u svom domu. Žena ga… »

Rusija i politika: Amnesti lišio Navaljnog statusa zatvorenika savesti zbog ksenofobičnih izjava

BBC News pre 9 sati
Odluka je usledila posle žalbi na „govor mržnje" koji je pre više godina uputio ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni. Međunarodna organizacija za ljudska prava Amnesti internešnl oduzela je ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom status… »

Srbija, nauka i obrazovanje: Prirodnjački muzej u Beogradu neće biti ugašen, Ministarstvo: Lažne vesti

BBC News pre 10 sati
Muzejski savetnik Boris Ivančević saopštio je u sredu da će Prirodnjački muzej zadržati dosadašnji status i da neće biti pripajanja nekoj drugoj instituciji. Preparirana ptica kivi ili dvoglavi poskok u tečnom preparatu, fosili stari milionima… »

Španija i diktatura: Uklonjena poslednja statua fašističkog vođe Franka

BBC News pre 10 sati
U Melili, na severozapadu Afrike, radnici su uklonili spomenik Franku, poslednji na teritoriji Španije. Poslednji kip posvećen fašističkom diktatoru, generalu Francisku Franku na španskom tlu, uklonjen je pošto je sićušna enklava Melila izglasala… »

Vesti dana »