Putovanja

U Sokobanji od početka godine više od 118.000 gostiju

Glas Zaječara pre 10 sati
Uprkos epidemiji korona virusa i skoro dvomesečnog vanrednog stanja, Sokobanja je u prvih deset meseci ove godine imala više turista nego prošle godine u istom periodu, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku. Prema zvaničnoj… »

Od cena na Kopaoniku vrti se u glavi: Sok 420, burger 900

Nova pre 1 sat
Počeo je Ski opening na Kopaoniku. Dosta skromno, jer snega uopšte nema na ovoj planini, pa su sistemi za osnežavanje morali da rade danonoćno, kako bi bar jednu stazu osposobili i privukli skijaše. I uspeli su u tome. Nenajavljeno i u doba epidemije… »

Šta je „pametni turizam“ kojem je pribegla Malaga u borbi protiv korone?

Vesti online pre 4 sati
Španska Malaga i švedski Geteborg proglašeni su evropskim prestonicama pametnog turizma 2020. Šesti po veličini španski grad sa 1,1 milion stanovnika nagradu vidi kao dokaz da je strateški plan dobar za turiste i građane i veruje da pruža solidnu… »

„Franjo Tuđman“ najgori evropski aerodrom

Vesti online pre 4 sati
Omnio, nemačka internet platforma za putovanja vozom, autobusom i avionom, proglasila je hrvatsku Međunarodnu vazdušnu luku Zagreb – Franjo Tuđman najgorom među 30 u Evropi. Od mogućih 100 bodova zagrebački aerodrom je dobio nula, prenosi portal… »

Kod njih korone nema: Grad u kojem je izbila epidemija promoviše turizam (video)

BizLife pre 5 sati
Vuhan, kineski grad koji je najuže povezan sa izbijanjem epidemije koronavirusa, objavio je promotivni video kojim poziva turiste da iskuse njegovu lepotu. Video pod nazivom „Upoznajmo se u Vuhanu“ objavljen na sajtu gradskog Zavoda za kulturu i… »

Jedino mesto na svetu gde nisu čuli za koronu

Nova pre 8 sati
Četvoročlana ekipa naučnika otputovala je na Kure u februaru ove godine, a u trenutku kada su vratili – osam meseci kasnije, šokirali su se stanjem u kom su zatekli svet. Atol Kure u Tihom okeanu u sklopu Severozapadnih havajskih ostrva mogao bi… »

Razgovor Srbije i Grčke u vezi problema plaćenih turističkih aranžmana

Daljine pre 12 sati
Potrebno omogućiti vlasnicima srpskih turističkih agencija ili njihovim predstavnicima ulazak u Grčku radi dogovora sa poslovnim partnerima u vezi sa plaćenim turističkim aranžmanima, složili su se srpska ministarka trgovine, turizma i… »

(FOTO) Da li ste normalni? Užasne slike s Kopaonika

Nova pre 1 dan
Na Kopaoniku je zvanično počela sezona skijanja. Iako iz Skijališta Srbije nisu zvanično najavili, ovogodišnja manifestacija Ski opening na Kopaoniku počela je danas, i trajaće do 6. decembra. Na društvenim mrežama su se danima unazad širile… »

easyJet ima nova pravila o ručnom prtljagu i gubitke u poslovanju

Daljine pre 1 dan
EasyJet uvodi nova pravila za ručni prtljag na svim međunarodnim letovima. Ova vest je došla nekako paralelno sa drugom koja kaže da je ova avio-kompanija po prvi put od kako postoji zabeležila gubitke u poslovanju. Od kako postoji, a to je već 25… »

Putovanja, najnovije vesti »