Putovanja

Austrija zabranjuje dolazak aviona iz Srbije

Noizz pre 11 minuta
U cilju suzbijanja pandemije korona virusa Austrija je proširila spisak zemalja za koje važi zabrana sletanja na austrijske aerodrome na sve zemlje Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju. Novom uredbom Ministarstva zdravlja lista je proširena sa osam… »

Budimo odgovorni: Na put uz osiguranje za Covid-19!

Vesti online pre 1 sat
Mnogi od nas već duže vreme planiraju svoj godišnji odmor na nekoj od egzotičnih plaža, ali stvari nisu uvek onakve kakve planiramo. Vanredna situacija sa epidemijom Covida-19, svidelo se to nekome ili ne, postaje naša svakodnevica. Neke zemlje, kao… »

Evropski muzeji nedeljno gube 600.000 evra

Daljine pre 2 sata
Najveći i najposećeniji evropski muzeji nedeljno gube i do 600.000 evra zbog manjka posetilaca izazvane pandemijom korona virusa. Predsednik Mreže evropskih muzejskih organizacija, David Vijom, na onlajn konferenciji o poslovanju muzeja u doba krize u… »

Putovanja u doba korone: Šta sve znamo o otvaranju granica za građane Srbije

BBC News pre 22 sata
Pravila se menjaju iz časa u čas - u većini zemalja u regionu državljani Srbije moraju u karantin ili mogu da uđu uz negativan test na virus korona. Ukoliko ste zbunjeni i ne znate kuda možete, a kuda ne možete da putujete iz Srbije - niste jedini… »

Leto 2020. u Srbiji i Republici Srpskoj: Vazduh koji leči

Vesti online pre 15 sati
Ivanjica je mnogima poznata po Goliji, jednoj od najlepših i šumama najbogatijih srpskih planina u čijem je podnožju. Malo je međutim poznato da se u Ivanjici udiše vazduh koji leči i da je zato zovu „fabrika krvnih zrnaca“. Čisti pluća i krv… »

Berlin pomaže tehno klubove da ne propadnu zbog pandemije

Daljine pre 22 sata
Berlin je odlučio da kao grad finansijski pomogne i klubovima u kojima se pušta tehno muzika, po kojima je Berlin inače nadaleko poznat, a sve u sklopu ublažavanja ekonomskih posledica pandemije Covid-19. Ovaj vid pomoći u proseku je “težak” oko… »

Grčka granica za Srbe zatvorena do 1. avgusta

Noizz pre 22 sata
Iako je bilo najavljeno da će se granica sa Grčkom otvoriti za dva dana, ipak će ostati zatvorene za srpske turiste i nakon 15. jula. Grci su najavili da će do 15. jula analizirati situaciju i doneti novu odluku, koja je, po svemu sudeći, negativna… »

Rampa na grčkoj granici ostaje spuštena za državljane Srbije

Luftika pre 22 sata
Grčka granica ostaje kompletno zatvorena za srpske turiste do 1. Avgusta, saznaju „Novosti“, a prenosi portal Sputnjik. Ovo znači da prolaska neće biti ni sa negativnim testom na virus korona. Grčka od sutra zatvara granice za državljane Srbije… »

Podvodni muzej kod ostrva Alonisos

Daljine pre 1 dan
Podvodni muzej pored ostrva Alonisos (Alonizos), odnosno kod osrtvca Peristera, biće otvoren od 3. avgusta. Ljubitelji ronjenja moći će da vide ostatke potonulog broda iz 5. veka pre nove ere. Ostatke potonulog broda blizu zapadne stenovite obale… »

Skrivena lepota Azije

Press pre 1 dan
Poseban deo sveta Mjanmar, nekadašnju Burmu, turisti izbegavaju zbog diktatorskog režima, iako čudesna lepota i gostoljubivi i duhoviti narod napajaju emocijama, bude sva čula i ostaju u duši... Turisti izbegavaju Mjanmar (do 1989. godine poznat kao… »

Putovanja, najnovije vesti »