Putovanja

Bratoljub: Novi granični prelaz između Srbije i Republike Srpske

Daljine pre 1 dan
Novi granični prelaz između Srbije i Bosne i Hercegovine odnosno Republike Srbije, kao i most nazvan “Bratoljub”, pušten je danas u rad. Most “Bratoljub” i granični prelaz sagrađen je na kompleksu ukupne površine 30.000 metara kvadratnih i… »

Čuvena atrakcija na Tajlandu se ponovo otvara: 4 godine nisu bile moguće posete

Telegraf pre 4 sati
Zaliv Maja je obnovljen u protekle 4 godine, a u planu je i ograničavanje broja posetilaca na dnevnom nivou, kako bi područje bilo adekvatno zaštićeno i ubuduće. Posle skoro četiri godine, čuvena atrakcija Tajlanda će biti ponovo otvorena za… »

Dve legende o Paliću: Da li je jezero nastalo od Panonskog mora ili od suza pastira?

Telegraf pre 6 sati
Sa 17 kilometara obale, jezero na krajnjem severu Srbije ujedno je i najveće prirodno jezero u našoj zemlji. Na osam kilometara od Subotice, u pitomoj vojvođanskoj ravnici, nalazi se najveće prirodno jezero u Srbiji – Palić. Meštani ovog… »

Alpske zemlje otvaraju skijališta uz antikovid mere

BizLife pre 11 sati
Italija ponovo otvara svoje staze za rekreativne skijaše nakon jedne izgubljene sezone i druge skraćene zbog pandemije. U Italiji su otvorena dva skijališta, a ranije ovog meseca počelo je skijanje na glečeru, dok će skijaška sezona zvanično… »

9 stvari koje nikako ne bi trebalo da radite tokom putovanja avionom

Telegraf pre 12 sati
Da bi putovanje bilo što manje stresno i neprijatno i putnicima i stjuardesama, valja voditi računa i o ovim sitnicama. Kada bismo malo više mislili na druge, svet bi bio mnogo lepše mesto. Postoje recimo stvari koje tokom putovanja avionom ljudi… »

15 mesta koje treba posetiti dok ne nestanu: Na listi se nalazi i južna srpska pokrajina

Telegraf pre 1 dan
Mnogi od ovih lokaliteta nalaze se na UNESKO listi ugrožene svetske baštine. Više turističkih destinacija je postalo ugroženo zbog uticaja na životnu sredinu, ali i nedostatka sredstava, ratova i drugih negativnih uticaja. Zato bi trebalo što pre… »

Kako je Kopaonik postao raj za skijaše? Zaboravljeni detalji istorije "sunčane planine"

Telegraf pre 1 dan
Na ovoj srpskoj planini postoje 32 vrha, od kojih je najpoznatiji Pančićev vrh na 2.017 metara nadmorske visine. Čim krenu hladniji dani, planiranje zimskog odmora u Srbiji najčešće se svodi na izbor između dve planine – Zlatibora i Kopaonika… »

Kako da zagrlite Atinu – ružu đakonija

RTS pre 1 dan
Ako se grad od nekoliko miliona ljudi igde može obuhvatiti jednim dugim švenkom, onda je to sa brda Likavit. Kada to učinite po vedrom danu, kada je nebo helenski plavo, onda se računa kao da ste zagrlili Atinu. Zaustavili smo žuti taksi na… »

Kopaonik se i bez snega zabeleo, a pripreme za novu sezonu se privode kraju

RTS pre 1 dan
Zimska turistička sezona na Kopoaniku zvanično počinje 9. decembra tradicionalnom manifestacijom Ski opening, koja se po ugledu na vodeće ski centre organizuje jedanaesti put. Pripreme su u punom jeku. I bez snega na Kopaniku je zimski ambijent. Od… »

Putovanje u Tajland u uslovima pandemije: Nova pravila za vakcinisane i nevakcinisane putnike

Daljine pre 1 dan
Putovanje u Tajland u uslovima pandemije moguće je ukoliko ste potpuno vakcinisani, delimično vakcinisani ili nevakcinisani, a Kraljevina Tajland donela je nova pravila koja važe od 1. novembra 2021. godine u okviru Sandbox programa. Evo šta vam je… »

Putovanja, najnovije vesti »