Putovanja

Golišave konobarice služile goste, vlasniku sad preti zatvor (VIDEO)

Vesti online pre 2 sata
Vlasnik kafića "Nina Coffee Shop" u Čonburiju u Tajlandu mogao bi da se nađe iza rešetaka zbog objavljivanja fotografija konobarica koje na sebi nose samo kecelje. Za objavljivanje fotografija i video-snimka golišavih konobarica na Fejsbuku, Prasongu Sukornu preti kazna do pet godina zatvora,... »

Karlove Vari u Koviljači

Večernje novosti pre 5 sati
Jedna od najlepših i najlekovitijih banja na Balkanu proširuje kapacitete i ponudu. Istorijske zgrade, lekovita voda i čist vazduh su glavni aduti. KO jednom dođe u Banju Koviljaču, uvek će se ovde rado vratiti. Bilo da ga u lečilište, poznato još u doba Ilira, dovodi boljka ili želja da u... »

Najlepše ruševine u Škotskoj do kojih vodi samo jedan put

B92 pre 19 sati
B92: Najlepše ruševine u Škotskoj do kojih vodi samo jedan put
Na litici staroj 440 miliona godina, nedaleko od grada Stounhevena, nalaze se ruševine dvorca Dunotara, koji je branio Škote tokom burne prošlosti. Tamo se narodni junak Vilijam Volis borio protiv Engleza, a legendarna priča ekranizovana je u filmu "Hrabro srce". S obzirom na to da se Dunotar... »

Jugoslovenski Havaji: U ovu prelepu uvalu nekada je dolazio svetski džet set, a danas...

Vesti online pre 24 sata
Vojno letovalište Kupari kod Dubrovnika imalo je sav potreban luksuz kakav su imali i nudili najelitniji svetski hoteli. Kupari su nekada bili jugoslovenski Havaji u koje se moglo doći samo ako je neko u porodici bio visokopozicionirano vojno lice. Prvi su ovu predivnu uvalu otkrili Česi, koji su... »

Foto Toplica greje srce i u snegu

Večernje novosti pre 1 dan
Riznica čuda prirode i kulturne baštine na istočnim obroncima Kopaonika. Šetnja krajem odakle je mladi knez Stefan Nemanja započeo stvaranje zlatnog doba srednjovekovne Srbije. VISOKI istočni vrhovi Kopanika kao beli bedem štite župu Toplicu, živopisnu oblast kotlina povezanih klisurastim... »

Island je ponosna zemlja vikinga više od 2.000 godina /VIDEO

B92 pre 12 sati
B92: Island je ponosna zemlja vikinga više od 2.000 godina /VIDEO
Vikinzi su se otisnuli sa obala Skandinavije i naselili Island pre više od 2.000 godina, pa je vikinški identitet na tom severnom ostrvu još uvek veoma važan deo lokalne kulture i tradicije. Jedna od poznatijih znamenitosti islandske prestonice Rejkjavika je statua Lejfa Eriksona, vikinga i... »

Čudo arhitekture: Ovo je najtamnija građevina na svetu VIDEO

B92 pre 6 sati
B92: Čudo arhitekture: Ovo je najtamnija građevina na svetu VIDEO
Reč je o privremenoj strukturi, sagrađenoj za potrebe Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu u Južnoj Koreji. Arhitekta Asif Kan kaže da je prilikom projektovanja ove građevine želeo da stvori simulaciju prozora u svemir. Zahvaljujući specijalnoj boji, zvanoj Vantablek VBx2, površina... »

©2018 Netmark d.o.o.