Putovanja

Magični Bled po specijalnoj ceni u novembru

Blic pre 1 sat
Bled je prelepi gradić sa jezerom smeštenim u podnožju Julijskih Alpi, nedaleko od austrijske granice, koji već čitav milenijum nadahnjuje putnike namernike svojom srednjovekovnom tvrđavom. Bledska tvrđava je jedna od najstarijih u Sloveniji, a prvi put se spominje još 1011. godine u pisanim... »

Kad turisti polude za Noć veštica

Večernje novosti pre 9 sati
Poslednji dan oktobra je motiv putnicima da obiđu destinacije gde se slavi neobičan praznik. Američki praznik Noć veštica najviše se slavi u Parizu, Pragu i Rumuniji. POSLEDNjEG dana oktobra u mnogim zemljama deca se maskiraju kako bi dobila bombone od komšija, ali i mnoge turističke... »

10 najjezivijih mesta na svetu koja uteruju strah u kosti

Vesti online pre 5 sati
Neka mesta na svetu su toliko strašna da ljude hvata jeza od same pomisli na njih. Ovih 10 definitivno su među najzlokobnijim, najstrašnijim i najčudnijim mestima dostupnih turistima. 1. Kabajan, Filipini Kabajan je opština na Filipinima u kojoj su arheolozi otkrili mrežu podzemnih pećina... »

Turski biser u kojem državna služba radi samo do srede

B92 pre 17 minuta
B92: Turski biser u kojem državna služba radi samo do srede
Sinop se smatra najsrećnijim turskim gradom. To je potvrdilo čak 77 odsto stanovništva u istraživanju koje je sproveo Turski statistički instut Turkstat. Sinop se smatra najsretnijim turskim gradom. Potvrdilo je to čak 77 posto stanovništva u istraživanju koje je proveo Turski statistički... »

Može li putnik da prizemi avion?

Mondo pre 23 minuta
Na filmu može, a u stvarnosti? Foto: YouTube printscreen Nismo jednom gledali film u kojem piloti budu ubijeni, oteti i slično, pa neki putnik mora da preuzme komande i bezbedno spusti avion na pistu. Da li je to moguće i u stvarnosti? Kapetan bloger - Džo, snimio je video u kojem je... »

Tužio aviokompaniju jer je dobio penušavo vino umesto šampanjca

Radio 021 pre 19 sati
Kanađanin Danijel Mekdaf tužio je Sunwing airlines zato što je tokom leta, umesto obećanog šampanjca, posluženo neko drugo penušavo vino. Dok je leteo za Kubu, očekivao je dragoceno piće iz francuske regije Šampanj, koje jedino i može da se naziva šampanjcem. Međutim, dobio je nešto... »

Planina Kopaonik - Vodič za zimovanje i leto na Kopu

Putuj sigurno pre 1 dan
Kopaonik planina je najveći ski centar u Srbiji i jedan od naših pet nacionalnih parkova, koji s razlogom nosi krunu planinskog turizma. Na prvu loptu svi pomislimo na zimovanje na Kopaoniku, skijanje na Kopu, udobne planinske kućice i hotele. Iako ćete baš ovde pročitati sve važne... »

Čokolada - od zrna kakaa do belgijske čokolade

Putuj sigurno pre 12 sati
Grčki naziv za kakao je Theobroma, što u prevodu znača “hrana bogova”. Ovo zrno je igralo važnu ulogu u kulturi Južne Amerike, svih naroda koje su je nastanjivali i burne istorije koja se odvijala. Ovo je zanimljiva istorija kakaa kao i informacije o tome gde je kakao nastao i kako se... »

Nauka dokazala zašto novac treba trošiti na putovanja

B92 pre 14 sati
B92: Nauka dokazala zašto novac treba trošiti na putovanja
Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Kornel u Njujorku pokazalo je da se ključ sreće krije u iskustvima, a ne u materijalnim stvarima. Studija koju je predvodio psiholog doktor Tomas Gilovič trajala je dve decenije. “Kupujemo stvari kako bismo bili srećni i to nam uspeva, ali samo... »

Venecija - grad gondola i kanala za samo 59 evra

Blic pre 1 dan
Venecija je jedna od najbogatijih riznica italijanske kulture, grad umetnosti, arhitekture... To je romantični grad kroz čije ulice možete i da zaplovite. Ukoliko danas napravite upit, dva noćenja sa doručkom i autobuskim prevozom za 02.11.2017. godine platićete 59 evra po osobi, umesto 69... »

©2017 Netmark d.o.o.