Kultura

Joakimovi dani od 4. do 30. maja u Kragujevcu

RTV pre 11 sati
RTV: Joakimovi dani od 4. do 30. maja u Kragujevcu
KRAGUJEVAC - Revija pozorišnih predstava "Joakimovi dani" posvećena domaćim autorima biće održana od 4. do 30. maja u Kragujevcu i ugostiće pozorišta iz Beograda, Užica, Zaječara i Kragujevca. Cilj ove manifestacije, koju Knjaževsko-srpski teatar u Kragujevcu tradicionalno organizuje u... »

Lokacija snimanja i glumci novog Bonda biće danas otkriveni

Dnevnik pre 10 sati
LOS ANĐELES: Detalji nastavka sage o najpoznatijem agentu Džejmsu Bondu, 25. po redu, biće poznati danas na zvaničnom predstavljanju informacija uoči početka snimanja filma. Veoma malo je do sada poznato o novom ostvarenju reditelja Kerija Jodžija Fukunage, ali u prenosu uživo na gotovo svim... »

Ljubio se sa 30 godina mlađom plesačicom u Beogradu: Treći brak?

B92 pre 1 sat
B92: Ljubio se sa 30 godina mlađom plesačicom u Beogradu: Treći brak?
Džoni Dep, koji je nedavno boravio u srpskoj prestinici snimajući film Minamata, više ne uspeva da krije vezu sa lepom Ruskinjom, plesačicom Polinom Glen. Naime, dok je bio u Beogradu, uhvaćen je kako se ljubi sa crnokosom devojkom, s kojom je viđen i prošle godine u Moskvi, dok je bio na... »

Stefani je iznenada preminula! A tek joj je bilo 37... Poznati glumac skrhan bolom, sve potvrdio u potresnoj poruci! (foto)

Kurir pre 1 sat
Manekenka i glumica Stefani Šerk preminula je iznenada u 37. godini, 20. aprila. Njen suprug i kolega glumac Demijan Bičir, potvrdio je ovu tužnu vest putem društvene mreže Instagram, pa zamolio javnost za razumevanje. "Dragi prijatelji, u ime porodica Šerk i Bičir, s neopisivom bolom vam... »

Dragiša Marinković: Tokovi

Arte pre 8 sati
Petak, 3. maj u 19h. otvaranje izložbe radova doktorskog umetničkog projekta Dragiše Marinkovića pod nazivom "Tokovi - kontekst organsko-geometrijskog građenja instalacije (prostornog crteža)" koje će se održati u Galeriji FLU i Izlozima FLU Knez Mihailova 53, Beograd. Tema doktorskog... »

Dečiji program u 16. Noći muzeja

Arte pre 8 sati
Sa željom da umetnost i kulturu približi svojim najmlađim posetiocima i pokaže im najuzbudljiviju stranu muzeja i galerija, Noć muzeja i ove godine predstavlja posebno osmišljenu turu. Već od 16 časova na lokacijama širom grada mališane će dočekati različiti sadržaji, radionice i... »

Šćepanović/ Zdravković/ Grubanov/ Perić

Arte pre 8 sati
U petak 3. maja u 19h. otvara se izložba, Šćepanović/ Zdravković/ Grubanov/ Perić. Grupna izložba četiri autora, predstavnika Srbije na Bijenalu u Veneciji tokom protekle decenije obuhvata za ovu priliku odabrane radove - slike velikih formata, fotografske i predmetne instalacije. Vladislav... »

Radi Đuričin Nušićeva nagrada za životno delo

RTV pre 6 sati
RTV: Radi Đuričin Nušićeva nagrada za životno delo
SMEDEREVO - Ovogodišnja dobitnica Nušićeve nagrade za životno delo je Rada Đuričin, jedna od najpoznatijih srpskih glumica, sa karijerom dugom 65 godina. Kako je danas saopšteno, nagrada joj je uručena na završetku manifestacije 36. Nušićevi dani, 23.aprila u Centru za kulturu grada... »

"Vuk koji je ispao iz knjige" premijerno u Pozorištu lutaka

Južne vesti pre 11 sati
Duhovitu priču o vuku koji je ispao iz knjige i pokušava da se izbori sa svim nedaćama i vrati se u svoju knjigu, donosi nova predstava niških lutkara koja će premijerno biti izvedena u četvrtak 25. aprila u 20 sati na sceni Pozorišta lutaka. Predstavu Vuk koji je ispao iz knjige režirao je... »

Narativi u radovima Dejana Atanackovića

Politika pre 1 sat
U Galeriji „Haos” do 17. maja izložena je serija radova ovog pedagoga i pisaca pod naslovom „Šest priča o zaustavljanju vremena”. Vizuelni stvaralac, pedagog i pisac Dejan Atanacković predstavlja se u prostoru Galerije „Haos” serijom radova pod naslovom „Šest priča o... »

©2019 Netmark d.o.o.