Kultura

Mara Karan podigla haljinu: Muškarcima nije bilo dobro kad su videli njene zategnute noge! Provocira! (Foto)

Kurir pre 2 sata
Marija Karan iznenadila je sve kada je objavila provokativnu fotografiju na društvene mreže. Šuškalo se da se Marija razvela od Džoela Lubina sa kojim ima sina, a ona se nije oglašavala povodom toga. Glumica je sada podigla haljinu i istakla vitke… »

Novosti sa protagonistima filma Toma: Oživeli besmrtne note najvećeg boema (Foto)

Večernje novosti pre 2 sata
VOLEO je pesmu i kafanu, a stihovima lečio bolnu dušu i stare rane. Upravo o ovom najvećem boemu jugoslovenske narodne muzike, Tomi Zdravkoviću (1938-1991), snima se biografski film i serija "Toma", u režiji Zorana Lisinca i Dragana Bjelogrlića… »

Preminula slikarka Ljiljana Blažeska

Danas pre 4 sata
Slikarka Ljiljana Blažeska umrla je danas posle duge i teške bolesti, saopšteno je u Beogradu. Umetnica, rođena u Skoplju 1944. godine, završila je Akademiju likovnih umetnosti i postdiplomske studije u Beogradu, u klasi profesorke Ljubice Cuce… »

Njegova gluma je svečanost, majstorstvo i istinsko uživanje: Priča o Bati

Blic pre 5 sati
Danilo - Bata Stojković je bio je uporni entuzijasta, prijatelj u nevolji, nesuđeni fudbaler, lapsus majstor, šmeker u kafani, stručnjak za odela i kravate i glumac koji je zahtevao odgovore Za razliku od stvarnosti u kojoj vam nameću ove ili one… »

Medenica: Zvanična odluka o održavanju Bitefa 18. avgusta

B92 pre 13 sati
Razmatramo mogućnost da se ove godine održi samo Prolog festivala i da se sledeće godine organizuje zajedno 54. i 55. izdanje Bitefa, ali zvanična odluka i ostale informacije biće objavljene 18. avgusta na konferencija za medije, kazao je danas… »

Pre ulaska u pozorište meriće vam temperaturu

Politika pre 2 sata
Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, uputio je danas Kabinetu predsednice Vlade Srbije predlog mera i preporuka za nastavak rada od septembra pozorišta u zatvorenim salama tokom pandemije virusa kovid-19, potvrđeno je Tanjugu iz Sekretarijata. Ovaj… »

Ministarstvo kulture i Vlada hitno da donesu mere za sve umetnike

Danas pre 1 dan
Tri puta više od očekivanog broja - 1.668 kulturnih radnika prijavilo se za pomoć iz Fonda solidarnosti Na poziv Fonda solidarnosti kulturnih radnika i radnica Srbije za dodelu pomoći egzistencijalno ugroženim radnicima u kulturi usled krize izazvane… »

Nikolić i Ilić vode onlajn kurs opere za decu iz SAD i Kine

Dnevnik pre 14 sati
BEOGRAD: Reditelj Aleksandar Nikolić i koreograf Aleksandar Ilić na poziv umetničke direktorke Universal Artist festivala i GIPAC Asocijacije iz Bostona Vandže Džang, vode prvi onlajn međunarodni majstorski kurs opera za decu „Opera Youth” od… »

Politika prolazi kultura opstaje

Politika pre 1 dan
U Novom Miloševu, u seoskom dvorištu razvilo se kulturno središte čije su se aktivnosti raširile na razne strane sveta. Ovde se neguje srpska tradicija, štampaju se knjige na svetskim jezicima sve sa ciljem da se drugi narodi upoznaju sa našom… »

Oprezno o Jasenovcu

Politika pre 1 dan
Koliko se zaista srpskih istoričara pomno bavi temom Jasenovca, osim akademika Vasilija Krestića? Koliko romana imamo na tu temu, da li nam je zaista važno da istina dopre u svet i zašto do sada nismo više uradili po tom pitanju. Svake godine… »

Kultura, najnovije vesti »