Kultura

Holivudski glumac izgubio brdo novca: Robert de Niro se razvodi od 11 godina mlađe supruge

Vesti online pre 56 minuta
Robert De Niro (76) je u procesu brakorazvodne parnice od 11 godina mlađe Grejs Hajtauer. Par je potvrdio da se rastaje 2018. godine posle 21 godine braka, a Grejs je sudskim putem zatražila da joj se mesečni limit kreditne kartice vrati s 50.000… »

Iznenada preminuo bivši voditelj "Razbijača mitova"

B92 pre 14 minuta
Grant Imahara, nekadašnji voditelj poznate emisije "Razbijači mitova" (MythBusters) iznenada je preminuo u 49. godini. Za sada nije poznat uzrok smrti, prenosi portal Ladbible. Tim kanala "Discovery" na kojem se i emituje emisija "MythBusters" u… »

Počasno Srce Sarajeva i program „Tribute to“ posvećen Mišelu Franku

Danas pre 16 sati
Nagrada Počasno Srce Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala će biti uručena Mišelu Franku (Michel Franc), meksičkom režiseru, scenaristu i producentu. Kao priznanje za njegov izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, kao i za podršku Sarajevo Film… »

“Ti suludi ekstremni potezi ‘kineskih’ restrikcija i totalne raspojasanosti, doveli su do toga da je velika većina ljudi…

Nedeljnik pre 2 minuta
Foto: Printscreen RTS Jedini zahtev protesta građana trebalo bi da bude ostavka predsednika, Vlade i poništavanje izbora, kazala je danas Isidora Žebeljan, kompozitor i akademik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU). Žebeljan je u intervjuu za… »

U galeriji SANU u Beogradu tokom leta izložba Aleksandra Deroka

Dnevnik pre 32 minuta
Tokom celog leta, do kraja avgusta u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu trajaće izložba radova Aleksandra Deroka (1894–1988) arhitekte, naučnika, umetnika, pedagoga, intelektualca renesansnih polja… »

Kako je korona učinila male ekrane atraktivnijim od velikih

Dnevnik pre 26 minuta
Epidemija koronavirusa duboko je potresla holivudske standarde na planu distribucije filmova. Najprije je još u aprilu kompanija „Univerzal” svoj crtani film “Trolovi na svetskoj turneji” prodala Amazonu, koji ga je odmah postavio na svoju… »

Filmovi Čarlija Čaplina besplatno na festivalu MOJ OFF

Danas pre 26 minuta
Letnja online „scena“ festivala MOJ OFF od subote 18. jula bogatija je za filmove čuvenog komičara Čarlija Čaplina. Besplatno na repertoaru ostvarenja – „Pseći život,” „Žena iz Pariza,“ „Zlatna groznica,“ „Svetlosti pozornice“… »

Fond solidarnosti kulturnih radnika i radnica Srbije

Arte pre 1 sat
Fond solidarnosti kulturnih radnika i radnica Srbije pokrenuli su i osnovali Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS), Udruženje likovnih umetnika Srbije (ULUS), Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV), BAZAART, STANICA Servis za… »

Glavni lik iz serije "Bolji život" nije video ćerku godinama zbog rata! A iza sebe ima i čudan razvod

Srbija danas pre 1 sat
Glumio je u najpopularnijim serijama i filmovima! Prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu, Boris Komnenić, rođen je pre 63 godine u Puli. Posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog… »

Umetnička galerija ”Nadežda Petrović” partner na regionalnom projektu “Teritorija kulture“

Morava info pre 2 sata
ČAČAK – U okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unapređenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a… »

Kultura, najnovije vesti »