Kultura

„Koštana“ i “Nečista krv” u Narodnom pozorištu

Večernje novosti pre 3 sata
Povodom novih izvođenja “Koštane” i “Nečiste krvi”. Razočarani Bora Stanković pobegao sa praizvedbe 1900. PESNIK ljubavi i vitez srca, kako ga je nazvao savremenik i “brat po peru” Jovan Dučić, u ovoj sezoni u Narodnom pozorištu imaće dva velika naslova: operu Bore Stankovića... »

Branislav Nušić je voleo svoj narod, sigurno je tamo gore i čuva svoju kuću

B92 pre 10 sati
B92: Branislav Nušić je voleo svoj narod, sigurno je tamo gore i čuva svoju kuću
Narodno poyori[te u Beogradu obeležilo je danas 81 godinu od smrti slavnog komediografa, polaganjem cveća na spomenik Branislavu Nušiću u centru Beograda i prikazivanjem jedinstvenog audio zapisa "Audiobigrafija Branislava Nušića" u muzeju Narodnog pozorišta. Upravnica Narodnog pozorišta... »

Savremena umetnost iz Nemačke u MSUB

Politika pre 17 sati
U Muzeju savremene umetnosti Beograd, u saradnji sa Gete institutom, od četvrtka 24. januara pa do 25. marta trajaće izložba koja u prestonicu donosi pregled nemačke umetničke produkcije druge polovine 20. veka do danas. Pod nazivom „Na putu oko sveta. Umetnost iz Nemačke” publika će... »

Rusi nama stranicu Jevanđelja, mi njima slike Reriha

RTV pre 16 sati
RTV: Rusi nama stranicu Jevanđelja, mi njima slike Reriha
BEOGRAD - Nakon gotovo dva veka Srbiji će biti vraćena 166. stranica Miroslavljevog jevanđelja, a Srbija će Rusiji pokloniti sedam slika čuvenog Nikolaja Reriha. Ovu razmenu i vraćanje stranice koja nedostaje našem najstarijem rukopisu na ćirilici najavio je Aleksandar Vučić nakon sastanka... »

Akcija Ministarstva kulture o negovanju srpskog jezika

RTV pre 14 sati
RTV: Akcija Ministarstva kulture o negovanju srpskog jezika
BEOGRAD - Ministarstvo kulture i informisanja Srbije saopštilo je danas da se od ponedeljka, 21. januara, akcija "Negujmo srpski jezik" nastavlja u dva nova programska oblika. Od ponedeljka će na bilbordima širom Beograda biti izloženi posteri sa izabranim narodnim poslovicama i zagonetkama koji... »

Privremeno se zatvara Mamut park u Viminacijumu

B92 pre 4 sata
B92: Privremeno se zatvara Mamut park u Viminacijumu
U Mamut parku na arheološkom lokalitetu Viminacijum počinju radovi na rekonstrukciji, zbog čega je on zatvoren za posetioce. Svi ostali objekti na ovom lokalitetu otvoreni su za razgledanje, a o ponovnom otvaranju Mamut parka izdaće se naknadno obaveštenje. Ovaj jedinstveni park otvoren je u... »

"Bela vrana" stiže na r. R.

Večernje novosti pre 15 sati
Festivalska premijera filma Rejfa Fajnsa snimanog u Srbiji. Priča o legendarnom Nurejevu. TREĆI rediteljski poduhvat Rejfa Fajnsa "Bela vrana", koji je delom sniman u Beogradu, biće premijerno prikazan u Glavnom takmičarskom programu 47. Festa - najavili su organizatori. Poznati britanski glumac... »

Od Stupice do Ćirilova

Politika pre 5 sati
Jubilarnu monografiju Jugoslovenskog dramskog pozorišta priredili su Aleksandar Milosavljević i Maja Medić, a dr Jelena Kovačević obradila je bogatu dokumentaciju i teatrografiju. Najmarkantniji događaji, predstave i stvaraoci koji su odigrali ključnu ulogu u formiranju prepoznatljivog stava... »

Fakultet i za publiku

Politika pre 12 sati
Nova premijera u pozorištu „Kostolanji Deže” u režiji Andraša Urbana i po delu Ištvana Tašnadija. Subotica – Pozorište „Kostolanji Deže” rado se bavi svetom oko nas, a u novoj predstavi, čija je premijera zakazana za večeras u 19.30 sati, otišli su i korak dalje – u blisku... »

Mecosopran Sanja Anastasia gostuje u „Aidi“

Politika pre 13 sati
Sanja Anastasia, mecosopran, gostovaće kao Amneris u Verdijevoj „Aidi” večeras u 19 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Orkestrom i horom nacionalnog teatra dirigovaće Dejan Savić. U naslovnoj roli nastupiće sopran Jasmina Trumbetaš Petrović. Janko Sinadinović... »

©2018 Netmark d.o.o.