Kultura

Srđan Predojević progovorio: Došao sam ujutru, obezbeđenje mi je reklo - Molim vas ne ulazite, imam naredbu!

Večernje novosti pre 5 sati
VODITELj Srđan Predojević se oglasio, pa istakao da mu je veoma teško što je ostao bez posla. On tvrdi da Jovana i on nisu pravili nikakav skandal na televiziji: "Nalazim se u neprijatnoj situaciji. U novinama čitam da se svi biju oko mene da radim… »

Uručena priznanja Zlatni beočug: Dobitnici daju svetlost očima (foto)

Večernje novosti pre 4 sata
PRESTIŽNO priznanje Zlatni beočug, koje se dodeljuje za trajan doprinos kulturi, uručeno je u ponedeljak dobitnicima na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Izvanredni Zlatni beočug za životno delo dobili su dramski umetnik Vojislav… »

Nagrada Milan Mladenović za bend “dram” i pesmu “Daj mi sve”

Nova pre 5 sati
Stvarno se nismo nadali, došli smo večeras da vidimo drugare iz drugih bendova, da se družimo. Svi finalisti su bili na visokom nivou, pesme su super. Za našu “Daj mi sve”, mislimo da je najviše zaslužan producent Ivan Mirković Bambi što je… »

Riječki balet na 17. BFI

Danas pre 7 sati
Balet Hrvatskog narodnog kalazišta iz Rijeke „Ivana plemenitog Zajca“ novu sezonu započeće gostovanjem na 17. Beogradskom festivalu igre sa koreografijom „Čipka“ koju potpisuje direktor ove kuće Maša Kolar. U okviru ovogodšnjeg BFI Balet… »

Zoranu Radmiloviću u čast: pozorišna predstava, dokumentarni film, knjiga

Danas pre 9 sati
U toku su pripreme za 29. Festival „Dani Zorana Radmilovića“ koji bi trebalo da se održi od 16. do 23. oktobra U jedinom profesionalnom tetaru u Timočkoj krajini, pozorištu koje nosi ime Zorana Radmilovića, u toku su poslednje pripreme za 29… »

„Zavod za nagađanje“ Dženi Ofil

Danas pre 8 sati
Nove knjige Roman „Zavod za nagađanje“ Dženi Ofil (Izdavač: Booka, prevod s engleskog Aleksandar Milajić. proglasili su najboljom knjigom godine: Njujorker, Boston gloub, Vog, Bazfid, Njujork tajms. Dženi Ofil nudi čitaocima prikaz jednog braka… »

Donacije spasile 65. „Neven“ da ne uvene

Danas pre 8 sati
Najvažnija nagrada za stvaralaštvo za decu u 2019. pripala izdavačkim kućama Kreativni centar i Laguna Nagrade „Neven“, najvažnije i najstarije priznanje za stvaralaštvo za decu u Srbiji i regionu, pripale su za 2019. izdavačkim kućama… »

Prohodao sam na pulskom festivalu: Miloš Kodemo, snimatelj, reditelj serije Pevačica, o odrastanju na filmskim setovima

Večernje novosti pre 10 sati
DIREKTOR fotografije, snimatelj, fotograf i glumac, reči su kojima je, na "Vikipediji", u uvodnom opisu, predstavljen Miloš Kodemo. Mi bismo dodali da je on, za svoje 42 godine, strpljivo i temeljno u biografiju upisivao još mnogo toga, što se krije… »

Srpsko narodno pozorište otvara smederevski Teatar u tvrđavi

Danas pre 10 sati
Dramom Anje Đorđević „Smederevo 1941“ u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada, večeras će u Smederevu biti otvorena pozorišna manifestacija Teatar u tvrdjavi. Kako su najavili organizatori, petodnevni program počeće u 20… »

Prva nagrada filmu Otac: Odluka žirija 44. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji

Večernje novosti pre 15 sati
U KONKURENCIJI 10 domaćih igranih filmova snimljenih između dva vrnjačka festivala, scenario za film "Otac" po scenariju Srdana Golubovića koji potpisuje i režiju i Ognjena Sviličića, a u kojem glavne uloge tumače Goran Bogdan, Nikola Rakočević… »

Kultura, najnovije vesti »