Kultura

Luvr obeležava 500 godina od smrti Leonarda Da Vinčija (Foto)

Večernje novosti pre 24 minuta
Na izložbi će se naći dela Da Vinčija iz Luvrovog trezora, ali i iz kolekcija drugih institucija sirom sveta. Pariski muzej Luvr otvoriće u četvrtak izložbu posvećenu 500. godišnjici smrti čuvenog slikara Leonarda Da Vinčija. Na izložbi će se… »

"Kobre" na štandu "Novosti": Lekcije posetiocima o rukovanju oružjem

Večernje novosti pre 7 minuta
Predstavljen je naš specijalizovani časopis "Kalibar". Gosti na promociji bili su pripadnici IPSC "Kobre" NAŠE najtraženije revijalno izdanje "Ruski travar" predstavljeno je u sredu po podne na Sajmu medija na štandu Kompanije "Novosti". SAJAM… »

Matija Bećković na štandu "Novosti": Možda je ovo pravo vreme za pesnike

Večernje novosti pre 12 minuta
Akademik potpisivao novu knjigu "Mojih 80 - portreti". Puriša hoće da snimi dokumentarni film o meni. Nadam se da ćemo i taj film gledati. AKADEMIK Matija Bećković sinoć je dugo potpisivao svoju novu knjigu "Mojih 80 - Portreti" na štandu… »

Promocije na Sajmu knjiga: Burna istorija Rusije u dva toma

Večernje novosti pre 0 minuta
Istoričari Jaroslav Višnjakov i Tatjana Černikov predstavili su svoje delo "Istorija Rusije", koje je na srpskom jeziku objavila "Evoluta" ISTORIČARI Jaroslav Višnjakov i Tatjana Černikov, profesori na Katedri za opštu i nacionalnu istoriju Rusije… »

Pomoć za obnovu Marijanuma

Danas pre 49 minuta
Humanitarni koncert Beogradskih madrigalista u katedrali na Neimaru Pod pokroviteljstvom Beogradske nadbiskupije sutra uveče u katedrali Blažene Device Marije na Neimaru održaće se humanitarni koncert hora „Beogradski madrigalisti“. Ulaz na… »

Istorija Rusije za širu čitalačku publiku

Danas pre 1 sat
Dvotomna Istorija Rusije, o kojoj su pored prevodioca ovog dela, Tatjane Subotin Golubović i Bobana Jakovljevića, govorili i njeni autori, Tatjana Černikov i Jarosav Višnjakov, oboje profesori Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose, na… »

Čarobna knjiga stripova

Danas pre 1 sat
Ovogodišnji laureat nagrade za publikovanje inostranih strip izdanja, u okviru 17. izdanja Međunarodnog salona stripa, koji je održan od 26. do 29. septembra u beogradskom Studentskom kulturnom centru, novosadska Čarobna knjiga, više je nego… »

Šta čita predsednik SANU: Vladimir Kostić sa sajma nosi kese pune knjiga, a evo koje su mu favoriti

Blic pre 2 sata
Čitanje gradi i širi estetske i etičke pozicije čoveka. Omogućavalo mi je da bolje razumem i te ljude i tu nesreću. Jer sam život proveo gledajući stvarnost iz perspektive krvi, fekalija i gnoja - rekao je Vladimir Kostić. U okviru 64… »

Beskrajna priča o prevođenju

Danas pre 2 sata
Koliko znamo o arapskoj književnosti Iako se u Srbiji prevodi sve više knjiga sa arapskog jezika, to još nije dovoljno da zadovolji interesovanje i radoznalost koje srpski čitaoci pokazuju za pisce iz ovog dela sveta. Izdavaču nije lako i da pronađe… »

Mansura Izudin: Zarobljenici smo sopstvene prošlosti

Danas pre 2 sata
Egipatska književnica Mansura Izudin čiji je roman Priviđenja iz senke s arapskog prevela Dragana Đorđević, a objavila Geopoetika, prava je zvezda ovogodišnjeg Sajma knjiga. Jučerašnje predstavljanje njenog romana izazvalo je veliko… »

Kultura, najnovije vesti »