Kultura

Leskovački Festival filmske režije: Nagrada Slobodanu Šijanu

Večernje novosti pre 4 sata
Otvoren 11. Leskovački internacionalni festival filmske režije. Leskovac – Proslavljeni srpski reditelj Slobodan Šijan ovogodišnji je dobitnik tradicionalne nagrade leskovačke filmske smotre koja se dodeljuje za promociju filmske umetnosti u svetu i nosi ime reditelja Živojina Žike... »

Nagrada „Neda Depolo“ za studentska radiofonska ostvarenja

Danas pre 5 sati
Prvu nagradu za delo „Somnabula“ osvojio je autor Stefan Filipović, student SAE Instituta, saopštio je žiri za dodelu studentske nagrade za kreativni doprinos radiofonskom izrazu „Neda Depolo“ Radio Beograda 2. „Ovaj rad uspeva da stvori auditivnu sliku mesečarenja u različitim... »

Izložba "Pazi otrovno" u Prirodnjačkom muzeju

Večernje novosti pre 1 sat
Izložba "Pazi otrovno" autorke višeg kustosa dr Ane Paunović biće otvorena 22. septembra u Galeriji Prirodnjačkog muzeja. BEOGRAD - Izložba "Pazi otrovno" autorke višeg kustosa dr Ane Paunović biće otvorena 22. septembra u Galeriji Prirodnjačkog muzeja. Na izložbi će biti predstavljen... »

Dela Miće Popovića: "Šestorka" na dar

Večernje novosti pre 4 sata
Dela Miće Popovića "Atlas grupa" poklonila kulturnim institucijama. Vukosavljević: Ovo je donacija koja ohrabruje, jer su takvi potezi retki. ČUVENA kompozicija Miodraga Miće Popovića "Heksagonalni prostor", kojom je u šest slika velikog formata ovekovečio prijatelje i saborce iz Simine 9-a:... »

Vučević: Važno je sećati se i stvarati novu istoriju

Večernje novosti pre 3 sata
Film u produkciji KCNS deo zvaničnog programa obeležavanja prisajedinjenja - Srema, Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srbiji. GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević, učestvovao je u snimanju dokumentarnog filma koji Kulturni centar Novog Sada priprema u okviru obeležavanja stogodišnjice... »

Dobitnici nagrade Neven

Danas pre 5 sati
Nagradu Neven za najbolju dečiju knjigu iz oblasti beletristike dobio je Zlatko Vasić za „Čudesno putovanje“ u izdanju Kreativnog centra. Za najboljeg ilustratora ovu nagradu je dobila Milica Radenković za ilustraciju knjige „Izmislica“, u izdanju Lagune, a u kategoriji popularna nauka... »

Vukosavljević: Pretplate za rijaliti

Danas pre 1 dan
Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević založio se večeras da rijaliti programi budu predmet posebne pretplate i naglasio da mu smeta što se sada emituju na kanalima sa nacionalnom frekvencijom. Vukosavljević je na tribini u Beogradu „Je li stvarno lepše sa kulturom“,... »

Atlas grupa poklonila slike Miće Popovića MSU i SANU

RTV pre 4 sata
RTV: Atlas grupa poklonila slike Miće Popovića MSU i SANU
BEOGRAD - "Atlas grupa", uz posredovanje i podršku Ministarstva kulture i informisanja, poklonila je dela Miodraga Miće Popovića - kompoziciju "Heksagonalni prostor" i sliku "Solunac" Muzeju savremene umetnosti, a portret profesora Mihaila Đurića Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti.... »

Vukosavljević: Rijaliti su sramota za medijsku scenu – Mitrović: Ministar je površna neznalica

Politika pre 6 sati
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i Vlasnik Pinka Željko Mitrović „ušli” su u polemiku koja je počela izjavom ministra da rijaliti programi ne bi smeli da se emituju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Vukosavljević je kazao i da je apsurdno na tim televizijama... »

Kusturica otvara Beogradske susrete pisaca

Dnevnik pre 10 sati
BEOGRAD: Reditelj i pisac Emir Kusturica, član Udruženja književnika Srbije, otvoriće 20. septembra u Skupštini grada Beograda, 55. Beogradske međuanarodne susrete pisaca, koji će od 19. do 24. septembra okupiti 38 pisaca iz 24 zemlje. Urednik tribine „Francuska 7“ i dugogošnji član... »

©2018 Netmark d.o.o.