Kultura

Bjelogrlić: "Senke nad Balkanom" su uzbudljiv triler

RTV pre 4 sata
RTV: Bjelogrlić: "Senke nad Balkanom" su uzbudljiv triler
BEOGRAD - Dok smo stvarali seriju bili su mi zanimljivi svi ti istorijski događaji i ličnosti o kojima mi jako malo znamo, a pretpostavljam da mnogi ljudi ne znaju ništa, kazao je Tanjugu Dragan Bjelogrlić reditelj televizijske serije "Senke nad Balkanom" čija je prva epizoda sinoć prikazana u... »

Džordž Sonders dobio Bukerovu nagradu

Beta pre 2 sata
Američki pisac Džordž Sonders osvojio je ovogodišnju Bukerovu nagradu romanom "Lincoln in the Bardo", i tako postao drugi Amerikanac kome je dodeljena, preneo je Bi-Bi-Si (BBC). Knjiga govori o žalosti Abrahama Linkolna posle smrti sina i odlascima na njegov grob. "Lincoln in the Bardo", prvi... »

Domaći film Prokleti pas večeras premijerno u Novom Sadu

Dnevnik pre 2 sata
NOVI SAD: Film “Prokleti pas”, scenariste i reditelja Dragana Pešikana, imaće novosadsku premijeru večeras u 20.30 časova u bioskopu “Arenasinepleks”. Ova akciona crna krimi komedija prati tri devojke koje, “zahvaljujući baksuznom psu, dolaze u sukob sa kriminalnom bandom koju... »

Legende nikada ne umiru

Večernje novosti pre 14 sati
Vrnjčani odaju posebnu počast Draganu Gagi Nikoliću. VRNjAČKA BANjA – Kao što je letos i najavljeno, Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje narednog četvrtka svečano će otkriti bistu velikana srpskog glumišta Dragana Gage Nikolića koja će biti postavljena u vrnjačkom parku... »

Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga

Arte pre 1 sat
Na konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga stiglo je preko 350 fotografija autora iz Srbije, ali i inostranstva, najviše iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Žiri je u uži izbor uvrstio 33 fotografije 17 autora iz Srbije i regiona. Odluku o najboljim fotografijama doneo je... »

Škola dokumentarnog filma za srednjoškolce

Arte pre 2 sata
Škola je namenjena srednjoškolcima i srednjoškolkama sa područja Grada Beograda i okoline, a izabrani učenici/ce će nakon usvojenih teorijskih znanja i praktičnih vežbi, imati prilku i da snime svoj prvi film. Polaznici/ce škole će uz pomoć stručnih mentora na čelu sa voditeljkom škole... »

Crtež i njegova senka

Arte pre 3 sata
Na izložbi, koja je upriličena povodom ovog značajnog jubileja koji beogradski Fakultet likovnih umetnosti obeležava ove godine, u galeriji ULUS će biti izloženi crteži sledećih autora: Dimitrija Pecića, Simonide Rajčević, Dejana Grbe, Gorana Jovića, Dragana Momirova, Miška Pavlovića,... »

FAF od 24. novembra do 2. decembra

Danas pre 8 minuta
Festival autorskog filma (FAF) 23. po redu održaće se od 24. novembra do 2. decembra u Beogradu. Savet Festivala autorskog filma ističe da je plakat ovogodišnjeg FAF-a inspirisan 1967. godinom, zenitom Novog jugoslovenskog filma, trenutkom najveće dosegnute slobode, kreativnosti i različitosti... »

"Prokleta mogućnost izbora" u Novom Sadu

RTV pre 1 sat
RTV: "Prokleta mogućnost izbora" u Novom Sadu
NOVI SAD - Nakon uspešne premijere u Gračanici, sutra u 19 sati u bioskopu Arena Cineplex biće prikazan dokumentarni filmi "Prokleta mogućnost izbora". Dokumentarni film "Prokleta mogućnost izbora", autorke Biljane Gavrić i reditelja Marka Kaćanskog , u produkciji Ninamedije govori o... »

Udruženja protiv izbora Ajdačića

Danas pre 15 sati
Srpski PEN centar, Srpsko književno društvo i Udruženje književnih prevodilaca Srbije saopštili su da Živorad Ajdačić ne može biti kandidovan za člana Nacionalnog saveta iz oblasti književnog stvaralaštva i književnog prevodilaštva na predlog reprezentativnih udruženja. U saopštenju... »

©2017 Netmark d.o.o.