Kultura

Ministarstvo kulture i informisanja podržalo nove projekte: Dodeljen novac u još tri oblasti

Večernje novosti pre 4 sata
Na konkursima Ministarstva kulture u oblastima: arhivska građa, muzejsko nasleđe i nematerijalno nasleđe, podržano je 188 projekata, u ukupnom iznosu od 115.054.000 dinara. Na konkursima Ministarstva kulture u oblastima: arhivska građa, muzejsko… »

Bob Kulik, gitarista benda Kiss, preminuo u 71. godini

Nova pre 30 minuta
Bob Kulik, nekadašnji gitarista benda Kiss, preminuo je u 71. godini, preneli su svetski mediji, pozivajući se na saopštenje njegovog brata Brusa. “Srce mi je slomljeno, moram da objavim da je moj brat Bob Kulik preminuo. Njegova ljubav prema muzici… »

Tarantino: Ova drama je najbolji film decenije, zbrisala je konkurenciju

B92 pre 30 minuta
U nedavnom intervjuu za francuski Premiere, Tarantino je rekao kako je Finčerova drama Društvena mreža (Social Network) po njemu najbolji film descenije. Tarantino kaže da je Finčerova drama o Fejsbuku iz 2010. godine srušila sve konkurente, a… »

Evo kako je kejt Midlton stvarno prošla u izolaciji! Bilo je i uspona i padova, a oni su joj pomagali oko dece!

Kurir pre 12 minuta
Kejt Midlton priznala je javno da je i u kraljevkoj porodici, kao i u mnogim drugim, bilo uspona i padova u jeku pandemije koronavirusa. Ono što joj je, izgleda, najteže palo bilo je to kako će naslednicima objasniti šta se tačno dešava. U tome su… »

Buka i paradajz: Istine i mitovi o letnjoj sceni Ateljea 212

Nova pre 1 sat
Kada je zgrada Ateljea 212 rekonstruisana 1992, po projektu je bila zamišljena i letnja scena. Ovaj prostor, za koji malo ko sem zaposlenih u pozorištu zna, danas bi bio idealno rešenje za igranje predstava na otvorenom. Nažalost, ideja nikada nije… »

Gde budućnost počinje?

Danas pre 2 sata
Prolećna izložba u UP "Cvijeta Zuzorić" od večeras do 26. juna Udruženje likovnih umetnika Srbije ULUS predstavlja dve velike izložbe – „Prolećnu “ pod naslovom „Gde budućnost počinje?“ u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić…. … i… »

Kulturni vodič: Geta, Dostojevski, Belini

Nova pre 1 sat
Iz onlajn kulturne ponude za subotu, 30. maj izdvajamo živi nastup Dejvida Gete iz Njujorka, dokumentarac o rasterivaču majmuna sa 1. Globalnog filmskog festivala, tribinu o Srbiji pre Nemanjića... POZORIŠTE Opera i teatar Madlenianum – sajt 18h –… »

Film On the Record: Priča o Vajnstinu iz muzičke industrije

Nova pre 1 sat
Da li je producent Rasel Simons, koji je stajao iza hip-hop sastava poput Public Enemy, Run DMC i Beastie Boys neka vrsta pandana Harviju Vajnstinu u muzičkom svetu po seksualnim zlostavljanjima? Njegova nekadašnja saradnica Dru Dikson, kao i još 20… »

"Proleće" na Kalemegdanu: Otvara se izložba ULUS

Večernje novosti pre 2 sata
U Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" od večeras tradicionalna izložba ULUS. Izabrani autori predstaviće svoje kritičko promišljanje stvarnosti. Koncept postavke od stvaralaca traži odgovornost. VERUJUĆI da je umetnički rad - društveni rad… »

Evo kako je biti Seka! Od Maratonaca, preko Boljeg života, Srećnih ljudi: A onda progovorila i o sinu kao nikad do SAD!

Kurir pre 2 sata
Jelisaveta Seka Sablić svojim doprinosom svakako ostavlja dubok trag u kinematografiji. Uloge poput Kristine u "Marantoncima", Seke u "Boljem životu", Marijane u "Srećnim ljudima", Vere u “Ljubav, navika i panika", ali novijim serijama doprinele su… »

Kultura, najnovije vesti »