Kultura

Omiljeni spot iz osamdesetih prešao milijardu pregleda na YouTubeu

Noizz pre 42 minuta
Pesmu je objavio norveški pop trio A-ha 1985., a na YouTube je postavljena u januaru 2010. Ove godine spot je imao oko 480.000 pregleda dnevno, rekli su iz YouTubea za CNN. Bend je objavio dobre vesti na svom Twitter nalogu, s novom majicom kojom će… »

Britni Spirs slomila nogu: Doživela nezgodu na plesu

Kurir pre 48 minuta
Najveću podršku i ovog puta pruža joj njen dečko Sem Asgari, koji je sve vreme uz Britni u bolnici. Britni Spirs ponovo je završila u bolnici, ali ovog puta ne zbog svog psihičkog stanja, već zato što je slomila nogu. Pevačica je odmah prevezena… »

Mračne slike našeg doba: Svečano otvoren 70. jubilarni Međunarodni filmski festival u Berlinu

Večernje novosti pre 1 sat
Biće prikazano 18 novih ostvarenja reditelja iz svih krajeva sveta. PREMIJEROM drame "Moja Selindžerova godina" kanadskog reditelja Filipa Falarda sa zvezdom Sigorni Viver u glavnoj ulozi, u četvrtak veče je svečano otvoreno 70. jubilarno izdanje… »

U susret Gvarneri festu

Danas pre 1 sat
Zimska škola muzike kao priprema za prvo Međunarodno takmičenje gudača balkanskih zemalja Već punih 21 godinu u Banji Koviljači postoji i živi Zimska škola muzike, pod vođstvom profesora violine Vlade Markovića. Tokom januara i februara ove… »

4 Dana nisam mogla da se oporavim! Jana Milić Ilić dobro se seća svakog ovog zalogaja!

Kurir pre 1 sat
Osim što rade zajedno, Jana Milić Ilić, Zoran Pajić i Dušan Kaličanin i privatno umeju dosta vremena da provode zajedno. Jednom prilikom je tako Zoran rešio da pokaže svoje kulinarske sposobnosti, ali sudeći po njihovoj priči - glumici zalogaji… »

Evo kako su nastale komande Cut, Copy i Paste! Naučnik nije smislio samo resavska oruđa, već i brojne druge opcije!

Kurir pre 1 sat
SAN FRANCISKO - IT stručnjak koji je osmislio opcije "kat", "kopi" i "pejst" (Cut, Copy i Paste) na našim računarima - Lari Tesler, preminuo je 17. februara u 75. godini. Pored spomenutih opcija, kreirao je i Find and replace, kao i mnoge druge… »

Predstavljen "Digitalni Bitef teatar"

RTS pre 1 sat
Bitef teatar i Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković" predstavili su zajednički projekat - portal "Digitalni Bitef teatar" na kome se nalazi tridesetogodišnja istorija tog najmlađeg gradskog pozorišta koje je osnovala Mira Trailović. U… »

Jagošu Markoviću priznanje Tatjana Lukjanova: Ovo mi je prva ženska nagrada

Kurir pre 1 sat
Novo doba Počeli su bolji dani za pozorište i siguran sam u dobru budućnost Beogradskog dramskog pozorišta, poručio je reditelj. Jagošu Markoviću juče je uručena godišnja nagrada „Tatjana Lukjanova“ u Beogradskom dramskom pozorištu, koje je… »

Karte za Fest za dobrovoljne davaoce krvi

Danas pre 2 sata
Centar beogradskih festivala – CEBEF, kao izvršni producent FEST, pokloniće karte za dobrovoljne davaoce krvi, najavljeno je danas. Prvih 100 davalaca krvi koji 21. februara dobrovoljno daju krv u sali Instituta za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save… »

Otvorena izložba „Rat kroz objektiv 1941-1945“ u Ruskom domu

Danas pre 3 sata
Veliko mi je zadovoljstvo da u ime Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije prisustvujem još jednom lepom događaju u Ruskom domu. Kulturna saradnja između Ruske Federacije i Republike Srbije odvija se na vrlo visokom nivou. Ona je prožeta… »

Kultura, najnovije vesti »