Kultura

Preminuo Zoran Stanojević, pisac koji je preveo Gospodara prstenova na srpski

N1 Info pre 7 sati
Satiričar, pisac za decu, novinar, radio-voditelj i prevodilac Zoran Stanojević preminuo je 11. juna u Beogradu, u 79. godini, saopštio je Beogradski aforističarski krug. Stanojević je rođen u Beogradu 1942. godine, a sa engleskog jezika preveo je… »

Studenti FDU snimili novi sitkom – Mora Bora

N1 Info pre 4 sati
Studenti treće godine Filmske i televizijske produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti snimili su pilot epizodu sitkoma „Mora Bora“. „Mora Bora“ donosi priču o mladom bračnom paru koji se na početku svog zajedničkog života suočava sa… »

Žilnikovi filmovi u DOB-u

Politika pre 0 minuta
Filmove Želimira Žilnika „Ustanak u Jasku” (1973), odnosno „Stara škola kapitalizma” (2009), prikazaće besplatno Dom omladine Beograda. Delo „Ustanak u Jasku” na programu je večeras od 19 sati. Žilnik je i scenarista tog crno-belog… »

Knjiga na Trgu: Najtraženiji Kiš, Žene, Murakami, Pamuk

Nova pre 30 minuta
Festival knjige na otvorenom pod nazivom "Knjiga na Trgu", u organizaciji Udruženja profesionalnih izdavača Srbije (UPIS), koji će trajati do sutra uveče na Trgu Republike u Beogradu, privlači veliki broj posetilaca, a najveće interesovanje vlada za… »

Borba za izlazak iz senke: Priče naših savremenih umetnika

Nova pre 2 sata
Neprestani izazovi, stalne kočnice i barijere, borba da svoja dela učine vidljivim i izađu iz senke i pokušaj da se maksimalno iskoriste male mogućnosti koje im se ovde pružaju, zajedničko je svim našim mladim umetnicima, koji ovih dana… »

Dobro je lutrija, zlo je uvek na dohvat ruke

RTS pre 2 sata
Na Burgovoj drugoj sceni, Akademskom teatru, premijerno je izvedena drama „Sve što je činjenično stanje", nastala na osnovu Logičko-filosofskog traktata Ludviga Vitgenštajna. Predstava se bavi poreklom zla i pri tome sučeljava poetsko zlo iz… »

Audicije za mjuzikl „Flešdens“ u Pozorištu na Terazijama

Nova pre 2 sata
Pozorište na Terazijama organizuje audiciju za uloge Aleks i Glorije i baletske igrače u čuvenom mjuziklu "Flešdens" u režiji Vladana Đurkovića. Prijavljivanje je od ponedeljka 14. juna do srede 16. juna u terminu od 11 do 15 časova, saopšteno je… »

Inspektor u mreži mafije, politike, tajkuna, sponzoruša i tabloida

Sputnik pre 4 sati
Kako se pošteni policijski inspektor iz Beograda izborio sa najvećim izazovom u karijeri i da li je pravda pobedila uprkos opstrukcijama istrage sa svih strana – od mafije, preko politike, tajkuna, sponzoruša, do tabloidnih medija, tema je romana… »

Priznanje za pionire rokenrola, Džeta i „Crne bisere“

Nova pre 4 sati
"Crni biseri", bend koji spada u pionire jugoslovenskog rokenrola, dobio je od diskografske kuće Kroacija rekords plaketu "Posebno priznanje za celokupno muzičko stvaralaštvo". Priznanje je primio deo članova „Crnih bisera“ – Vlada Janković… »

Pikanterije i intrige posade aviona: "TV Novosti" na snimanju domaće humorističke serije "Aviondžije", autora Saše al…

Večernje novosti pre 3 sata
Foto B. Rajčević/Promo Ekipa "TV novosti" zavirila je iza kulisa prvog domaćeg sitkoma o dogodovštinama avionske posade, čiji je autor Saša al Hamed. Scenario od 48 epizoda potpisuju tri dame: Tatjana Ilić, Milena Depolo i Milica Konstantinović, a… »

Kultura, najnovije vesti »