Kultura

Šerbedžija: "Mira je bolovala neizlečivo i dugo, bila je u komi"

B92 pre 12 minuta
Glumac i režiser Rade Šerbedžija oglasio se povodom smrti legendarne Mire Furlan i otkrio da je glumica bila dugo bolesna i u komi. "Bio sam u kontaktu sa Mirom Furlan često. Kad sam se vratio iz Amerike nazad, onda je to bilo ređe, ali dok sam… »

U Vojvodini još 272 novoobolela od koronavirusa, i dalje prednjači Novi Sad

N1 Info pre 6 sati
U Vojvodini su registrovana 272 nova slučaja zaražavanja koronavirusom, a najveći broj je zabeležen u Novom Sadu – 87, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine. Kako se navodi, broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je… »

"Ko god da je stao u kadar sa tobom osetio je beskonačnost i trajanje u najčistijem obliku" poznati se opraštaju od mire…

Blic pre 37 minuta
Filmska diva, Mira Furlan, napustila nas je u 65. godini. Vest o njenoj smrti rastužila je mnoge poštovaoce njenog rada i dela, a kolege su potresnim rečima opisale tugu i bol koji osećaju za glumicom. Glumica Snežana Bogdanović se među prvima… »

Mira Furlan bolovala je od virusa Zapadnog Nila

B92 pre 3 sata
Legendarna glumica Mira Furlan, koja je preminula danas, navodno je već duže vreme bolovala od virusa Zapadnog Nila. Zbog teške bolesti, poslednjih nekoliko meseci provela je u teškom stanju boreći se za život, navodi "Večernji.hr". Iako joj je u… »

Bila je krha i snažna, a istovremeno i hrabra! Reditelj Rajko Grlić se oprostio od Mire Furlan

Kurir pre 6 sati
Filmski reditelj Rajko Grlić istakao je da je preminula Mira Furlan bila najveća jugoslovenska i hrvatska glumica njegove generacije. „Krhka i snažna, krajnje osetljiva i istovremeno hrabra žena. Bila je začuđujuće obrazovana i nadasve… »

Duško Gojković master džeza

Danas pre 3 sata
Berklijeva nagrada Master globalnog džeza (Berklee Master of Flobal Jazz Award) dodeljena je danas džez trubaču i kompozitoru Dušku Gojkoviću, saoštilo je danas udruženje „Duško Gojković Džez inicijativa“. Ta nagrada se dodeljuje umetnicima… »

Oni su stekli očinsku figuru u tom manipulatoru! Aleksićev kolega progovorio o njegovim metodama, očajan zbog svojih…

Kurir pre 3 sata
Glumac i profesor glume Nebojša Dugalić pružio je ogromnu podršku Mileni Radulović i Ivi Ilinčić, te je istakao da je užasnut saznanjem o gnusnom činu od strane Miroslava Mike Aleksića. - Ovo je jako delikatna stvar zbog onih koji su žrtve, jer… »

Počinje filmski i muzički festival kustendorf: Prvi dan u znaku Fej Danavej i Andreja Končalovskog

Kurir pre 9 sati
Četrnaesti Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf počinje večeras i trajaće do 25. januara, a otvoriće ga ministarka kulture Maja Gojković i reditelj Emir Kusturica. Program počinje u 18 sati, a može se pratiti preko digitalne… »

Srbljanović: Progovorile da bi zaštitile druge devojčice, zato su pobednice

N1 Info pre 3 sata
Dramaturškinja i profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti Biljana Srbljanović izjavila je u emisiji N1 Studio Live da smatra da su Milena, Iva i ostale devojke "pobednice, a ne žrtve". "Mene je najviše dirnulo u svemu ovome, one su tri godine išle… »

Nikada nije gledala svoje filmove: Ovako je Mira govorila o slavi - "Glamuru nikada nisam poverovala"

Večernje novosti pre 1 sat
GLUMICA Mira Furlan umrla je u 65. godini. Bila je jedna od najlepših žena na Balkanu, zbog svog talenta dobila je i brojne nagrade, ali kako je istakla "glamuru i slavi nikada nisam poverovala". - Stajala sam na pozornici pulske arene sa Zlatnom arenom… »

Kultura, najnovije vesti »