Kultura

Dobitnici priznanja za životno delo Izabel Iper i Džeremi Ajrons

Danas pre 7 sati
* Deo programa i obeležavanje 50 godina Bitefa. Manifestacija posvećena dodeli Evropskih pozorišnih nagrada (Pri Europa ili Premio Europa per il Teatro) počinje sutra u Rimu, a u okviru programa biće reči i o festivalu Bitef. Događaj posvećen najvažnijem evropskom pozorišnom priznanju,... »

Portreti Ive Pogorelića na Kolarcu

Danas pre 7 sati
U čast povratka Ive Pogorelića na beogradsku scenu, Zadužbina Ilije M. Kolarca večeras je u Muzičkoj galeriji otvorila postavku umetničkih portreta pijaniste, nastalih u periodu od 1977. do 2017. godine. Radove potpisuju neki od najeminentnijih svetskih fotografa poput Jože Suhadolnika,... »

Sutra uz "Blic" nova "Pop & Kultura" ršum o pokojnoj supruzi i njenom hobiju

Blic pre 8 sati
U novom broju kulturnog dodatka "Pop & Kultura", koji utorkom poklanjamo uz "Blic", možete pročitati: RŠUMOVIĆI Ljubivoje Ršumović godinu dana od smrti svoje spuruge Nataše priča o jednom njenom neobičnom hobiju i uticaju koji je imala na njegov život i pisanje. Objavljujemo slike iz... »

Ministar Vukosavljević delimično zadovoljan većim sredstvima iz budžeta

Dnevnik pre 13 sati
NOVI SAD: Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević kazao je da i jeste i da nije zadovoljan sredstvima koja će biti opredeljena tom ministartvu budžetom za 2018. godinu. Komentarišući raspravu u Narodnoj skupštini Srbije o budžetu za narednu godinu, Vukosavljević je kazao da je... »

Bili Ajdol na Zaječarskoj gitarijadi 30. juna

Dnevnik pre 17 sati
BEOGRAD: Zvezda 52. Gitarijade u Zaječaru, koja će biti održana od 28. do 30. juna sledeće godine, biće čuveni britanski roker Bili Ajdol, saopštili su danas organizatori. Ajdol, koji je prešao trnoviti put od pank pionira do mega zvezde, smatra se jednim od najtraženijih izvođača kada su... »

Otvorena izložba "Beograd - Kopenhagen"

B92 pre 9 sati
B92: Otvorena izložba "Beograd - Kopenhagen"
U Arhivu Jugoslavije otvorena je danas izložba povodom stogodišnjice uspostavljanja redovnih diplomatskih odnosa Kopenhagena i Beograda, odnosno tada 1917. godine - Kraljevine Danske i Kraljevine Srbije. Izložbu su organizovali Arhiv Jugoslavije, Ambasada Kraljevine Danske u Beogradu i... »

Vladika Grigorije dobitnik nagrada "Kočićevo pero" i "Kočićeva knjiga"

Press pre 11 sati
Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije dobitnik je nagrade "Kočićevo pero" za zimu i godišnje nagrade "Kočićeva knjiga" za 2017. godinu, saopštila je Zadužbina Petra Kočića. Foto:B92.net Žiri u sastavu Nikola Vukolić (predsednik), Miljenko Jergović i Mladen Vesković,... »

Petar Đorđević: (Re)konstrukcija Bahove glave

Arte pre 1 dan
U periodu od 12. do 22. decembra 2017. održaće se izložba u okviru doktorskog umetničkog projekta Petra Đorđevića (Re)konstrukcija Bahove glave Prevođenje muzike, izložba crteža i jedne slike u Galeriji FLU, Knez Mihailova 53. (Re)konstrukcija Bahove glave. Prevođenje muzike, izložba... »

Stojan Novaković i njegovo doba

Arte pre 15 sati
Mihailo Vojvodić Stojan Novaković bio je jedan od najviđenijih predstavnika srpskih učenih krugova druge polovine 19. veka. Iznikao je iz generacije srpske omladine koja je, 60-ih godina tog stoleća, zadojena romantizmom, pokazala da će se boriti za isticanje najviših duhovnih vrednosti i da... »

Na tragu Podunavskih Nemaca u Vojvodini

Arte pre 15 sati
Na prostoru nekadašnje Jugoslavije, po popisu iz 1931. godine, skoro pola miliona ljudi se izjasnilo da im je maternji jezik nemački, a na prostoru tadašnje Vojvodine 358.604. ljudi, što je bilo 20,61% od ukupnog vojvođanskog stanovništva. Na poslednjem popisu iz 2011. udeo nemačkog... »

©2017 Netmark d.o.o.