Kultura

Rus, Balkanac, moćan, hladan i osvetoljubiv: Ko će biti glavni zlikovac u novom filmu o Džejms Bondu

Nedeljnik pre 50 minuta
Producenti su, navodno, imali ideju da to bude stariji muškarac, između 30 i 60 godina, iz Rusije ili sa Balkana, koji mora da bude "harizmatičan, moćan, inovativan, hladan i osvetoljubiv", piše Russia Beyond. Prvi put posle dve decenije, britanski špijun, superheroj, Džejms Bond, boriće se... »

Sin mu se "borio" sa drogom i alkoholom, a sad mu je posvetio i novi album

B92 pre 1 sat
B92: Sin mu se "borio" sa drogom i alkoholom, a sad mu je posvetio i novi album
Britanski rok i pop pevač Rod Stjuart izjavio je da će krajem septembra izdati novi album "Blood Red Roses" koji smatra veoma ličnim albumom. Stjuart (73) izdao je ove nedelje singl "Didn't I" u kojem opisuje odnos sa sinom Šonom (37) koji je imao problema s drogom i alkoholom. Pevač u pesmi... »

“Ramonda serbika” Zvonku Karanoviću

Dnevnik pre 3 sata
Niški pesnik i romansijer Zvonko Karanović dobitnik je ovogodišnjeg priznanja “Ramonda serbika” koje se dodeljuje za celokupno književno delo i doprinos književnosti i kulturi. Odluku je jednoglasno doneo žiri u sastavu Jelena Mladenović, Zoran Pešić Sigma i prošlogodišnji laureat... »

Kultni pank bend “Gorila biskits” dolazi u Novi Sad

Dnevnik pre 4 sata
Studentski kulturni centar Novi Sad najavio je gostovanje benda “Gorila biskits”, u oktobru, u “Fabrici”. Reč je o jednim od pionira takozvanog “jut kru” zvuka, bendu koji je dominirao tom scenom krajem osamdesetih. Iako je bend “Gorila biskits” trebalo da gostuje još 1991, u... »

Tom Džons u bolnici, otkazani svi koncerti

B92 pre 6 sati
B92: Tom Džons u bolnici, otkazani svi koncerti
Legendarni britanski pevač Ser Tom Džons prebačen je u bolnicu zbog bakterijske infekcije, usled čega su svi njegovi koncerti u Britaniji otkazani. Kako prenosi Rojters, 78-godišnji umetnik, među čijim hitovima se nalaze pesme "Dilajla" (Delilah) i "Nije neuobičajeno" (It's not unusual),... »

Filmu “Devojka” Zlatni toranj 25. FEF Palić

Dnevnik pre 30 minuta
PALIĆ: “Zlatni toranj” 25. Festivala evropskog filma Palić za najbolji filma, dodeljen je, odlukom međunarodnog žirija, belgijsko-holandskom filmu “Devojka” u režiji Lukasa Donta, saopšteno je danas na konferenciji za novinare. “Ovaj film je najcelovitije i najmoćnije delo u Glavnom... »

Srpska trobojka večna meta

Vesti online pre 6 sati
Tokom burne svetske istorije 20. veka, državne granice su crtali političari velikih sila, a slikarka Ksenija Marić, na svojim delima, iscrtala nove iskazujući svoje viđenje nasilne promene omeđavanja teritorija kao veliku tragediju života čitavih naroda. Srpska umetnica koja godinama živi u... »

Jani i Elizaveti zlatne matrjoške

Vesti online pre 13 sati
Proglašenjem pobednika na Mećavniku je spuštena zavesa na 6. Boljšoj festival klasične muzike, na kome su nastupile neke od najvećih muzičkih zvezda današnjice, violinista Nemanja Radulović, pijanista Denis Macujev, gitarista Geri Lukas, kao i najtalentovaniji mladi muzičari iz Srbije i... »

Feljton sto godina od ubistva Romanovih: Tajna preživele princeze

Kurir pre 13 sati
Vek od ubistva cara Rusije Nikolaja II Romanova, carice Aleksandre, prestolonaslednika Alekseja (14) i ćerki Olge (23), Tatjane (21), Marije (19) i Anastasije (17) navršio se 17. jula. Neke misterije vezane za ovaj zločin ni danas nisu odgonetnute... Bilo je svedoka koji su tvrdili da je careva... »

Predstavljen jubilarni, 250. Broj časopisa „Razvitak“

Danas pre 2 minuta
U novootvorenom Klubu kulture u Zaječaru Jubilarni, 250. broj časopisa „Razvitak“ bio je na „čekanju“ tri godine i umesto 2015. predstavljen je pre par dana na terasi novootvorenog Kluba kulture u Zaječaru. Glavni i odgovorni urednik časopisa Zoran Cvijetićanin uz dobrodošlicu... »

©2018 Netmark d.o.o.