Kultura

Izložba skulptura "Saglasje" u Galeriji Art 55

Južne vesti pre 48 minuta
Od srede 21. oktobra, pa do 1. novembra, zainteresovani će u niškoj Galeriji Art 55 moći da pogledaju izložbu skulptura "Saglasje", mladog umetnika Miloša Šarića. 29-godišnji umetnik do sada je izlagao na šest samostalnih i više od sedamdeset… »

Do kraja nedelje u Pozorištu lutaka "Alisa u zemlji čuda" i "Zlatokosa"

Južne vesti pre 29 minuta
Predstave zasnovale na poznatim bajkama najmlađi ljubitelji teatra moći će da pogledaju u niškom Pozorištu lutaka do kraja ove nedelje. Prvo će se u četvrtak, 22. oktobra davati Alisa u zemlji čuda, dok je za nedelju, 25. oktobar zakazana izvedba… »

Aleksandar prokopev: Tri muškarca u jednom stanu

Večernje novosti pre 5 minuta
ČETVOROSOBNI stan u Gračaničkoj iznajmljivao sam s još dvojicom podstanara, Dobricom i Budom. Dobrica je bio razvedeni četrdesetogodišnjak, predstavnik "Kolinske" za Srbiju, Buda mašinski avio-inženjer. Tri muškarca u jednom stanu - čudno… »

Merili su puls ljudima tokom gledanja i dokazali - ovo je najstrašniji horor film svih vremena! (video)

Srbija danas pre 47 minuta
Za "srčku", stvarno. "Hereditary"! je najstrašniji horor svih vremena, sudeći prema merenju broja otkucaja srca gledatlaca tokom gledanja te vrste filmova. Stručnjaci za merenje sa platforme "GIGACalculator" izračunali su koji filmovi najviše… »

Simbol kanjona Jerme, suri orao, na muralu u selu Vlasi

Južne vesti pre 1 sat
Suri orao, jedan od simbola kanjona reke Jerme i zvonačkog kraja, od nedavno je na muralu na ulazu u selo Vlasi. Njegov autor je pirotski slikar Ljubiša Ljuba Pejčić koji je zajedno sa još četvoro umetnika učestvovao na prvoj likovnoj koloniji u… »

Radovi beogradske umetnice u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju

Južne vesti pre 1 sat
Izložba slika i crteža beogradske umetnice Ivane Dragutinović Sokolovski biće otvorena u četvrtak, 22. oktobra od 19 sati u Galeriji Narodnog muzeja, a trajaće do 6. novembra. Autorka izložbe “U meni”, navode organizatori, bavi se slikom… »

Mirjana Karanović: Zbog uloge Hane sam istraživala temu ratnih zločina! Glumica prvi put staje na scenu BDP i evo šta…

Kurir pre 1 sat
Nakon više od godinu dana priprema, prvi put na scenu Beogradskog dramskog pozorišta staće Mirjana Karanović u predstavi "Čitač", po motivima romana Bernharda Šlinka. Premijera je zakazana za 24. oktobar od 20 sati na velikoj sceni "Olivera i Rade… »

Da li je Lana Bastašić nova dobitnica Ninove nagrade: Smele prognoze, a evo šta spaja Vladimira Tabaševića i Ivu Andrića!

Kurir pre 1 sat
Pisac i predavač na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu Zoran Ćirjaković tvrdi da će nova dobitnica Ninove nagrade biti Lana Bastašić. Gostujući u emisiji "Ćirilica" bivši novinar ovog lista govorio je i o stanju na srpskoj književnoj… »

Lockdown all’italiana: Filmska preljuba naljutila Italijane

Nova pre 2 sata
Neukusni bilbordi širom zemlje na kojima su muškarac u godinama, sa spuštenim pantalonama, i mlada atraktivna dama bujnog poprsja u kratkom sportskom šortsu, bili su već dovoljni da izazovu zgražavanje Italijana. No, ono što se krije iza tih… »

Aleksej Kišjuhas: Pet preporuka za čitanje

Danas pre 2 sata
Virus knjige - urednici i kolumnisti Danasa preporučuju Kolumnista Danasa Aleksej Kišjuhas predlaže pet knjiga za čitanje. 1. Bil Brajson, „Kod Kuće: Kratka istorija privatnog života“, Laguna, 2011. Pitko, zabavno, duhovito, ali i vrhunski… »

Kultura, najnovije vesti »