Kultura

Udruženja protiv izbora Ajdačića

Danas pre 2 sata
Srpski PEN centar, Srpsko književno društvo i Udruženje književnih prevodilaca Srbije saopštili su da Živorad Ajdačić ne može biti kandidovan za člana Nacionalnog saveta iz oblasti književnog stvaralaštva i književnog prevodilaštva na predlog reprezentativnih udruženja. U saopštenju... »

Comedy Fest u bioskopu Cinepexx BIG

Danas pre 2 sata
Međunarodni festival komedije Comedy fest, drugi po redu, biće održan od 18. do 22. oktobra u Dvorani Kulturnog centra, Cineplexxu BIG i Muzeju jugoslovenske kinoteke u Beogradu, kao i u bioskopu Arena u Novom Sadu. Na programu će se naći deset premijernih naslova od koji bar polovina neće... »

Maska Laze Telečkog Radoslavu Milenkoviću

Danas pre 2 sata
Na upravo završenim pozorišnim svečanostima u Kumanu, manifestaciji poznatoj pod nazivom "Dani Laze Telečkog", glumac Radoslav Milenković nagrađen je "Maskom Laze Telečkog" za izvođenje monodrame Radoja Domanovića "Naši dani". Kumane je i ove godine tokom četiri dana, od 12. do 15.... »

Legende nikada ne umiru

Večernje novosti pre 1 sat
Vrnjčani odaju posebnu počast Draganu Gagi Nikoliću. VRNjAČKA BANjA – Kao što je letos i najavljeno, Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje narednog četvrtka svečano će otkriti bistu velikana srpskog glumišta Dragana Gage Nikolića koja će biti postavljena u vrnjačkom parku... »

Nagrada Toši Borkoviću

Večernje novosti pre 2 sata
Novi uspeh karikaturiste "Večernjih novosti", kome pripala specijalna nagrada na sedmom međunarodnom konkursu karikatura Lebeke, u Belgiji. RAD karikaturiste "Večernjih novosti" Toše Borkovića, karikatura sa naslovom "Školjka", nagrađena je specijalnom nagradom na sedmom međunarodnom... »

Bjork optužila Fon Trira za seksualno uznemiravanje, Danac uzvraća: "Nije bilo tako"

Blic pre 4 sata
Islandska muzičarka Bjork je prozvala danskog reditelja Larsa fon Trira da ju je seksualno uznemiravao. Reditelj uzvraća: "Nije bilo tako". Bjork je na svom Fejsbku profilu nagovestila da ju je, tokom snimanja filma "Ples u tami" reditelj uznemiravao i da je, nadahnuta drugim ženama koje su... »

Matici srpskoj remek-dela na poklon

Večernje novosti pre 1 sat
Galerija Matice srpske dobila izuzetno vrednu umetničku kolekciju od kompanije "Tarket". Premijerka Ana Brnabić: Donatorstvo i zadužbinarstvo čine jedno društvo boljim. U GODINI kada obeležava 170. rođendan, Galerija Matice srpske u Novom Sadu u utorak je dobila izuzetan dar od Kompanije... »

"Kod Tri šešira": Predstavljena knjiga o kultnoj kafani, Skadarliji, Beogradu nekad i sad

Blic pre 4 sata
Kada kažemo Skadarlija, pomislimo na restoran "Tri šešira". Upravo danas u tom restoranu održana je promocija knjige "Kod tri šešira" novinara Miroslava Stefanovića, koji je na najlepši način preneo deo istorije ove dugovečne kafane, ali i objasnio zašto je ona i danas jedan od sinonima... »

Pozorišna odbrana ljudskih vrednosti

Danas pre 3 sata
Osam predstava iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije učestvovaće na 22. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu - Bez prevoda, koji će se održati u Narodnom pozorištu Užice od 13. do 20. novembra. Festival će otvoriti ansambl JDP i to predstavom "Tako je (ako vam se tako čini)"... »

Premijerka u poseti Galeriji Matice srpske

Blic pre 15 sati
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetiće danas Galeriju Matice srpske. Nakon kratkog obilaska stalne postavke srpske umetnosti 18. i 19. veka i depoa slika u kojem je smeštena umetnička kolekcija koju je Galeriji poklonila kompanija "Tarkett", premijerka Brnabić će prisustvovati... »

©2017 Netmark d.o.o.