Kultura

Festival u funkciji bolje vidljivosti lokalne zajednice – Zaječar primer dobre prakse

Danas pre 39 minuta
U okviru pratećeg programa jubilarnih „30. Dana Zorana Radmilovića“ održan je stručni skup na kome je bilo reči o značaju festivala za bolju vidljivost lokalne zajednice. Pozdravljajući okupljene učesnike skupa Gradska većnica za kulturu… »

Džoni Dep: Sa Srbijom me upoznao Emir Kusturica (FOTO)

Danas pre 1 sat
Prijem povodom obeležavanja prve godine rada Iervolino Studiosa u Srbiji i predstavljanja prvog animiranog serijala „Puffins impossible“ kreiranog i produciranog u našoj zemlji, održan je večeras u zgradi Geozavoda u Beogradu. Prva sezona serijala… »

Bizjak duo i Muzikon na Kolarcu

Danas pre 2 sata
Orkestar Muzikon i Bizjak duo izvešće 27.10.2021. u 20h dugo očekivani koncert u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Muzikon nastavlja praksu saradnje sa fenomenalnim solistima tako da će ovaj put beogradska publika imati priliku da čuje koncert u izvedbi… »

Snimatelji u srpskom igranom filmu

Danas pre 2 sata
Izložba „Snimatelji u srpskom igranom filmu“ koja će biti otvorena u petak od 22 sati u Filmskoj Galeriji Dvorane kulturnog centra nastala je povodom objavljivanja istoimene monografije autorke Maje Medić, u izdanju Filmskog centra Srbije i… »

Obožavam vaš narod, neka ste blagosloveni: Emotivna poruka DŽonija Depa Srbima, posebno pomenuo Kusturicu

Večernje novosti pre 2 sata
Foto: P. Milošević - Dobro veče, veče je zar ne? Bio sam veoma srećan nekada davno, oko 1990. godine kad sam upoznao reditelja Emira Kusturicu. Za godinu dana snimanja, postali smo bliski. NJegova porodica me je upoznala sa kulturom, njegovi… »

Otvoren 73. Frankfurtski sajam knjiga: 2.000 izlagača iz 80 zemalja, a maksimalni broj posetilaca je ograničen na 25.000 po…

Blic pre 3 sata
U Frankfurtu na Majni je danas, nakon prošlogodišnjeg virtualnog izdanja zbog pandemije korona virusa, ponovo uz prisustvo publike svečano otvoren 73. Frankfurtski sajam knjiga. Sajam se održava u halama Frankfurtskog sajma uz brojna ogranicenja za… »

DŽoni Dep na svečanoj večeri: Dočekali ga premijerka Ana Brnabić i najpopularniji srpski glumci (foto)

Večernje novosti pre 3 sata
Foto: P. Milošević Među prvima na večeru sa proslavljenim glumcem stigli su glumci Miloš Biković i Miodrag Radonjić, glumica Anđelka Prpić, kao i premijerka Ana Brnabić i ministar Siniša Mali. Podsećamo, DŽoni Dep stigao je danas u Beograd, a… »

Dragoljub Petrović dobitnik Nagrade za satiričnu hrabrost

Danas pre 4 sati
Međunarodni festival „Satira fest“ u organizaciji Beogradskog aforističarskog kruga biće održan prekosutra od 19.30 sati u Maloj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca. Ovogodišnji „Satira fest“ posvećen je 90. godišnjici rođenja satiričara… »

Zvezde klasične muzike dolaze na 53. BEMUS

Danas pre 3 sata
Zvezde klasične muzike stižu na ovogodišnje 53. izdanje Beogradskih muzičkih svečanosti – BEMUS koje se održava od 1. do 13. novembra u nekoliko koncertnih prostora u Beogradu. Publika će imati priliku da uživa u programima uživo uz sve… »

Osmeh kao štit i zaštitni znak

Danas pre 4 sati
– Marko je čista emocija skrivena iza osmeha i osmeh sam. U osmesima ćemo te tražiti i zauvek sačuvati – tim rečima se glumica Milica Zarić oprostila od kolege Marka Živića, u čiju čast je danas održana komemoracija u Beogradskom dramskom… »

Kultura, najnovije vesti »