Kultura

Hip-hop bend Sanšajn objavio novi spot posle sedam godina

B92 pre 3 sata
Beogradski hip-hop sastav Sanšajn, koji je vrhunac popularnosti doživeo u drugoj polovini devedesetih godina prošlog veka, vraća se ponovo na scenu singlom "Da li sam", saopštili su producenti. Ovaj singl je ujedno i uvod za novi album koji bend… »

Ovacije nakon predstave "Mamu mu j... ko je prvi počeo"

Dnevnik pre 5 sati
BEOGRAD: Predstava "Mamu mu j... ko je prvi počeo" nastala po delu Dejana Dukovskog u režiji Slobodana Unkovskog premijerno je izvedena na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Drugi susret Dukovskog i Unkovskog u JDP-u svojevrsni je nastavak… »

Saši Iliću uručena Ninova nagrada

Politika pre 4 sata
Dela Danila Kiša i Dubravke Ugrešić prouzrokovala su kvantne skokove, čije sinusoide osećamo i danas u čitavom svetu, rekao je dobitnik. Na svečanosti povodom obeležavanja osamdeset pet godina postojanja nedeljnika Nin, juče je u Jugoslovenskoj… »

„Velika nagrada Ivo Andrić" uručena Dragoslavu Mihailoviću (video)

Dnevnik pre 3 sata
ANDRIĆGRAD: Na svečanosti u Andrićevom institutu u Andrićgradu direktor ove ustanove, čuveni srpski režiser Emir Kusturica, uručio je u ponedeljak ''Veliku nagradu Ivo Andrić" za životno delo Dragoslavu Mihailoviću, i ruskoj književnici Guzelj… »

Otvoren konkurs Srbije i Francuske za strip rezidencije

Blic pre 41 minuta
U Francuskom institutu u Srbiji, održana je konferencija za medije povodom raspisivanja konkursa za Ukrštene umetničke rezidencije iz oblasti stripa Srbija – Francuska. O ovom programu govorili su ataše za kulturu Francuskog instituta Katrin Fodri… »

Osmočasovni performans "u njega verujemo" sa više od četrdeset muških izvođača u Bitef teatru

Blic pre 23 minuta
Osmočasovni performans “In him we trust” (“U njega verujemo”) autorke Ivane Ivković u kom učestvuje više od četrdeset muških izvođača biće izveden 31. januara od 19 časova na sceni Bitef teatra. “In him we trust” poslednji je deo… »

Uz ribu i vino, poznati glumci izvode male umetničke forme: Kabaretski program, pozorište i koncertna scena u "Poletu" kao…

Večernje novosti pre 35 minuta
Priča se da je u svojim najboljim vremenima "Polet" imao dvanaest ribarskih brodica u Rovinju, s kojih se ulov slao kamionima, na gajbama leda. VIŠE od šest decenija na Cvetnom trgu, u samom srcu Beograda, siromašni studenti iz provincije, boemi… »

Srpski modernizam 1880 - 1950

Arte pre 1 sat
Izložba Srpski modernizam 1880‒1950. Iz kolekcije Galerije Matice srpske realizovana je na poziv Narodne galerije Slovenije u LJubljani, a sa željom da se slovenačkoj javnosti predstavi jedan deo srpskog kulturnog nasleđa kroz odabir dela iz jedne… »

Dela Endija Vorhola i vrhunskih srpskih slikara na izložbama u godini jubileja niške Galerije

Južne vesti pre 1 sat
Pola veka postojanja Galerija savremene likovne umetnosti u Nišu obeležiće izdavanjem monografije i sa oko 30 izložba - neke od njih su postavka dela tvorca pop-art kulture Endija Vorhola koja će biti održana u oktobru, u junu će biti predstavljen… »

Film Mladena Đorđevića "Sumrak u bečkom haustoru" premijerno na Festu

Blic pre 59 minuta
U okviru Glavnog takmičarskog programa ovogodišnjeg FEST-a istaknuto mesto zauzelo je i domaće ostvarenje reditelja i scenariste Mladena Đorđevića "Sumrak u bečkom haustoru" čija je premijera zakazana za 5. mart, u Kombank Dvorani. Poznat po… »

Kultura, najnovije vesti »