Kultura

Velika hronika jednog nesvakidašnjeg i uzbudljivog vremena: „Zastrašujući raj“, knjiga sećanja Čarlsa Simića u…

Danas pre 2 sata
„Poezija je odbrana individualnosti. To je način da se čovek brani od svega, od svog plemena, porodice, religije“, govorio je Čarls Simić, veliki američki pesnik i esejiste srpskog porekla, dobitnik Pulicerove nagrade i brojnih prestižnih… »

Montažerka Milena Predić dobitnica nagrade “Marko Glušac” za montažu filma “Čuvari formule” Dragana Bjelogrlića…

Danas pre 5 sati
Nagrada fondacije “Marko Glušac” koja se dodeljuje na Festivalu autorskog filma, večeras je svečano uručena montažerki Mileni Predić za montažu filma “Čuvari formule” Dragana Bjelogrlića. Srdan Golubović, predsednik Saveta FAF i selektor… »

Selma Bler: Kada sam dobila prve simptome multiple skleroze, doktori su rekli da sam previše dramatična

Danas pre 5 sati
Glumica Selma Bler je 2018. godine saznala da ima multiplu sklerozu, a od 2021. godine ova bolest je u u remisiji. Ona je nedavno ispričala kako se tokom godina naslušala svakakvih komentara u vezi svog zdravstvenog problema. Voditeljki Kristen Velker u… »

Premijera animiranog filma "Pačija posla"

Blic pre 6 sati
Uoči novogodišnjih praznika, Iluminejšn, koji je napravio blokbastere kao što su Malci, Grozan ja, Pevajmo i Tajne avanture kućnih ljubimaca, donosi novu uzbudljivu animiranu avanturu za najmlaže - "Pačija posla". Porodica Malard zapala je u… »

Izložba radova Srđana Đileta Markovića u Galeriji RIMA

Danas pre 7 sati
U petak 1. decembra Galerija RIMA u svom beogradskom prostoru otvara izložbu najnovijih radova Srđana Đileta Markovića, nastalih tokom 2022. i 2023. godine. Ovi radovi zadržavaju autentični jezik Markovićevog figurativnog slikarstva, formiranog u… »

Oči ljudske životinje: Kritičar Danasa o filmu „Kraljevstvo životinja“ na 20. Festivalu autorskog filma

Danas pre 6 sati
Kraljevstvo životinja (Le règne animal) režija: Toma Keji scenario: Toma Keji, Polin Munije zemlja: Francuska/Belgija, 2023. Fransoa (Romen Duri) i njegov šesnaestogodišnji sin Emil (Pol Kiršer) nalaze se u saobraćajnom zakrčenju dok pokušavaju… »

Strahovi, strepnje i drugi demoni: Tamara Dragičević: Postoje teški trenuci koji dovode ženu u situaciju da se zapita da li…

Blic pre 7 sati
Uloga Nine u predstavi “Mama” je moj najizazovniji pozorišni zadatak do sada, bavimo se pitanjima koja se zapravo nikada ne otvaraju - kaže popularna glumica Tamara Dragičević. Ako bi o njoj trebalo reći tek par reči bilo bi to-raskošna lepota… »

Jedanaesti nastavk čuvene mage "Laku noć, Punpine", stigao je i kod nas

Blic pre 6 sati
"Laku noć, Punpune 11" novi je nastavak najpopularnije mange o odrastanju a koji sada stigao kod nas. "Laku noć, Punpune" je priča o običnom dečaku iz disfunkcionalne porodice koji pokušava da pronađe svoju svrhu, sreću i put do srca simpatije… »

Ova devojka ne postoji, ali je upravo objavila svoju prvu pesmu

Danas pre 7 sati
Mnoge pesme brzo postanu hitovi nakon reakcija na društvenim mrežama, ali sigurni smo da to neće biti slučaj kada je u pitanju jedna naročita devojka. AI devojka pod nazivom Ana Indijana (Anna Indiana) objavila je svoju prvu pesmu i nije se baš… »

Ljudi su puni reči hvale za novu krimi seriju na Netfliksu

Danas pre 8 sati
Gledaoci Netfliksa uvek dele svoje preporuke na društvenim mrežama, a ova kriminalistička serija mnogima je trenutno među omiljenima s ovog striming servisa. Prema pisanju Indexa, serija o kojoj trenutno svi pričaju je „A Nearly Normal Family“… »

Kultura, najnovije vesti »