Kultura

Tra­gič­ni kraj srp­skog Džem­sa Di­na

Politika pre 1 dan
U Kinoteci iz­lo­žba o glum­cu Mi­lo­šu Mi­lo­še­vi­ću, ko­ji je še­zde­se­tih go­di­na 20. ve­ka sni­mao u Ho­li­vu­du. Kra­jem pe­de­se­tih go­di­na pro­šlog ve­ka Mi­loš Mi­lo­še­vić do­šao je iz Knja­žev­ca u Be­o­grad bez bi­lo ka­kvog sna o... »

Indijka Manuši Čilar nova Mis sveta

Radio 021 pre 16 sati
Indijka Manuši Čilar pobedila je na 67. izboru za Mis sveta. Ona je svojoj državi donela šestu titulu u izboru za najlepšu ženu na svetu. Isti broj pobeda na izborima za Mis sveta ima i Venecuela. "Hvala svima na neprestanoj ljubavi, podršci i molitvama", navela je nova Mis sveta na Tviteru.... »

Koncert duvačkog kvinteta u Zavodu za kulturu Vojvodine

Radio 021 pre 24 sata
Serijal koncerata kamerne muzike u Zavodu za kulturu Vojvodine nastavlja se danas, 18. novembra, nastupom duvačkog kvinteta Beogradske filharmonije. Duvački kvintet Beogradske filharmonije čine: Marina Nenadović – flauta Bojan Pešić – oboa Veljko Klenkovski – klarinet Nenad Janković –... »

Gustav Klimt u Banatskom kulturnom centru

RTV pre 1 dan
RTV: Gustav Klimt u Banatskom kulturnom centru
NOVO MILOŠEVO - Dokumentarnu izložbu "Gustav Klimt – preteča moderne" otvoriće Johanes Iršik, direktor Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu, 20. novembra u 19 časova u Galeriji Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu. Izložbu, koju zajednički organizuju Banatski kulturni centar i... »

Preminuo Gitarista AC/DC, Malkolm Jang

Dnevnik pre 21 sat
KANBERA: Legendarni gitarista i suosnivač grupe "Ej-Si/Di-Si" (AC/DC) preminuo je danas, u 64. godini života, nakon trogodišnje borbe sa demencijom, zbog čega je bio prisiljen da se povuče iz benda. "Sa najdubljim žalom, AC/DCsaopštava da je Malkolm Jang preminuo", poručila je grupa u... »

Čarolija Orfejeve pesme

Večernje novosti pre 1 dan
Čuvena Monteverdijeva opera večeras u "Madlenijanumu" PREMIJEROM opere "Orfej" Klaudija Monteverdija, večeras se na sceni "Madlenijanuma" obeležava 450 godina od rođenja tog velikog italijanskog kompozitora i 410 godina od izvođenja ovog dela na dvoru mantovskog vojvode Gonzage. Vokalni... »

Preminuo poznati modni kreator Azedin Alaja

B92 pre 17 sati
Tunižanski modni kreator Azedin Alaja, čije su haljine nosile poznate žene od Holivuda do Bele kuće, preminuo je u 77. godini. Poznat po svom modnom buntovništvu, Alaja je decenijama bio naširoko hvaljen širom Pariza, uprkos tome što nije učestvovao na modnim revijama niti vodio upadljive... »

Srbija je postala postratna freska

Danas pre 24 sata
Priroda zla je uvek banalna i ulična, Zlo nije ideja, ni ideologija, već može da nastane i bez namere da zaista budemo zli, a svođenje ljudi na razne obrasce jeste početak zla, kaže u razgovoru za Danas Igor Vuk Torbica, mladi i uspešni pozorišni reditelj. Njegova predstava "Priče iz Beške... »

Festival Mater Terra u Dečijem kulturnom centru

Danas pre 1 dan
Povodom obeležavanja 20. novembra - dana donošenja Deklaracije o pravima deteta, Centar za dramu u edukaciji i umetnosti CEDEUM organizuje Festival Mater Terra (lat. "majka zemlja") koji promoviše nove modele susreta koji nisu zasnovani na takmičenju i poređenju, već na saradnji, solidarnosti... »

Zagrebačke „Priče iz Bečke šume“ o zlu i malograđanštini

Danas pre 1 dan
Četvrte večeri Jugoslovenskog pozorišnog festivala - Bez prevoda u Užicu, publika je gledala vizuleno atraktivnu i angažovanu predstavu „Priče iz Bečke šume“ (Eden fon Horvat/Igor Vuk Torbica) u izvođenju Kazališta Gavela iz Zagreba. Tekst koji je nastao tridesetih godina prošlog... »

©2017 Netmark d.o.o.