Kultura

Predstava "Preljubnici" u prokupačkom Domu kulture

Južne vesti pre 7 sati
Izmišljena priča koja na satiričan način oslikava ljudske naravi u "modernom“ potrošačkom društvu, a koju u predstavi “Preljubnici” izvodi talentovani mladi glumački par, Milica Nikolić i Filip Radivojević, predstaviće se prokupačkoj publici u sredu, 30. januara, od 20 sati u... »

Od Tarantina do bivše Dizni zvezde: Kako Holivud eksploatiše lik Šeron Tejt

Nedeljnik pre 8 sati
Verzija u koju se polažu nade je "Bilo jednom u Holivudu" čuvenog Kventina Tarantina, a premijera filma zakazana je za ovo leto. Ulogu Šeron Tejt tumačiće glumica Margo Robi, a Čarlsa Mensona glumac Dejmon Heriman, koji takođe igra i u novoj sezoni Netfliksove serije "Mindhunter" Davne 1969.... »

Uručenje aparata kupljenih u humanitarnoj akciji studija “Trnavac”

Patak online pre 14 sati
VALJEVO – Sredstava u iznosu od 830.000 dinara, koliko je prikupljeno u zajedničkoj donatorskoj akciji Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“, ruskih umetnika i članova Humanitarne organizacije „Spomenak“ iz Beograda, utrošena su za kupovinu potrebnih aparata... »

Čačak u Parizu

Večernje novosti pre 6 sati
Izložbe Narodnog muzeja gostuju na danima svetosavlja u Francuskoj. Pred publikom postavka o vojvodi Petru Bojoviću. U Crkvi Svetog Save u centru Pariza, 25. januara biće otvorena 16. manifestacija "Dani svetosavlja - Put svetosavlja", a u okviru nje će biti prikazane dve izložbe u organizaciji... »

"Nesporazum" Albera Kamija, pokreće pitanja i brojne dileme

B92 pre 8 sati
B92: "Nesporazum" Albera Kamija, pokreće pitanja i brojne dileme
Predstava "Nesporazum", rađena je po komadu Albera Kamija i kao i ostala Kamijeva dela, i ovo delo pokreće mnoga teška pitanja i dileme svojstvene čoveku i njegovim preokupacijama. Drama je nastala 1944. godine kada su mnogi pod uticajem rata izgubili osećaj za moralno zbog egzistencije. Radnja... »

Pola veka "Renesansa"

Večernje novosti pre 11 sati
Poznati ansambl veliki jubilej obeležava nizom koncerata. NAJSTARIJI ansambl za ranu i tradicionalnu muziku u Evropi, beogradski Ansambl "Renesans" ove godine slavi veliki jubilej - 50 godina postojanja. Hvale vrednu tradiciju obeležiće nizom koncerata, izložbi instrumenata iz navedenih epoha,... »

DNEVNIKOVA KNjIGA Kazuo Išiguro: „Ne daj mi nikad da odem“

Dnevnik pre 12 sati
Prevodilac: Ljiljana Marković, Izdavač: Dereta, 2018. Porodica Kazua Išigure doselila se u Veliku Britaniju kada je on imao pet godina, pa je budući nobelovac odrastao između dve kulture – iako je u Engleskoj bio sasvim integrisan u društvo, u njegovoj kući se i dalje govorio japanski i... »

Pogled iskosa: Od realnog do metafizičkog

Večernje novosti pre 23 sata
U galeriji “Pariski krug” do 1. februara samostalnu izložbu slika ima slikar i crtač Vasilije Vasa Dolovački. Živojin Ivanišević jedan je od retkih srpskih galerista sa višedecenijskim izložbama, monografijama i knjigama o savremenoj srpskoj umetnosti. Objavio je dvadesetak obimnih,... »

Javni poziv za ulične zabavljače

Naissus info pre 3 sata
Gradska opština Medijana, u cilju obogaćivanja kulturne ponude u gradu i oživljavanja nekih lokacija, koje do sada nisu bile zastupljene u kulturno umetničkoj ponudi, upućuje poziv umetnicima, muzičarima,plesačima, glumcima, žonglerima, mađioničarima, klovnovima, radi izvođenja: –... »

"Egzibicionista" se bavi problemima modernog čoveka

B92 pre 6 sati
B92: "Egzibicionista" se bavi problemima modernog čoveka
Predstava "Egzibicionista" Ateljea 212 je savremena drama koja se bavi problemima modernog urbanog čoveka na razmeđi vekova u uslovima visoko standardizovane civilizacije. U fokusu drame je patološka pojava seksualne izopačenosti sa kojom se savremeno društvo obračunava na dva načina:... »

©2019 Netmark d.o.o.