Kultura

Sa rijane sve kipi i preliva! Ni traga od zgodne cice kakva je nekad bila, samo lice ostalo isto! (Foto)

Kurir pre 10 sati
Rijana više nije mršava, a to je postalo jasno kada se pojavila na promociji svoje autobiografije. Ponosno je pozirala u tigrastoj haljini iz koje su izašle njene obline koje su, kako tvrde strani kritičari - sada malo veće nego što smo navikli… »

Predstava pozorišta iz Tuzle u Prokuplju

Južne vesti pre 11 sati
Višestruko nagrađivanu pozorišnu predstavu „Orkestar Titanik“ koja govori o svetu u kome živimo i nedefinisanoj uzaludnoj nadi, uz mnogo komičnih i satiričnih situacija, po tekstu bugarskog pisca Hrista Bojčeva, prokupačka publika moći će da… »

Jedna rečenica napisana na: 1.000 strana: O ovom romanu svi pričaju, a sada je u trci za Bukera

Blic pre 11 sati
Iako Salman Ruždi i Margaret Atvud važe za najveće favorite za ovogodišnju nagradu Buker (koja će biti proglašena večeras u 22:30), javnost je najviše zaintrigiralo delo Lusi Elman – roman od 1.000 strana koji se sastoji od jedne jedine… »

Dijalog Duato-Petipa i dragulji Angeline Atlagić

Danas pre 11 sati
Premijera baleta "Bajadera" u Sankt Peterburgu U svetu baleta ime ovoga grada pokreće snažne emocije i asocijacije. Kolevka ove prelepe umetnosti zanjihala se u Sankt Peterburgu, Petrogradu, Lenjingradu i opet Sankt Peterburgu. Kako vam drago. Isti je… »

Marijana Vaščić dobitnica Nagrade Spomen zbirke Pavle Beljanski

Arte pre 12 sati
Nagrada se dodeljuje za najbolji master rad sa temom iz nacionalne istorije umetnosti, odbranjen na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Ocenjivačka komisija u čijem sastavu su bili istoričari umetnosti dr… »

Multinacionalno književno veče u Novom Pazaru

RTV Novi Pazar pre 12 sati
Književno veče u Narodnoj biblioteci ‘’Dositej Obradović’’ bilo je završna manifestacija ovogodišnjih Književnih susreta nacionalnih manjina ‘’Femili’’. Peti jubilarni susreti ovog tipa doneli su i nove ideje, u smislu proširivanja… »

Otvorena izložba slika ”Sopoćanska viđenja 2018.”

RTV Novi Pazar pre 11 sati
Ljubitelji likovne umetnosti sve do 27.oktobra u u Galeriji Multimedijalnog centra mogu pogledati izložbu slika ”Sopoćanska viđenja 2018.” Dela učesnika 43.saziva ove poznate kolonije, predhodno su bila izložena u Beogradu, a nakon Novog Pazara… »

"Donekle iznenađuje prava bujica antisrpske histerije"

B92 pre 12 sati
Nobelova nagrada dodeljuje se za životni doprinos laureata svetskoj književnosti i kulturnoj baštini, a ne za privatne stavove o različitim društveno-istorijskim fenomenima, podsetio je danas ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević… »

Momenat kada se zaustavila kazaljka na satu: Milorad Komrakov prvi put o noći kada su projektili pogodili zgradu RTS-a

Večernje novosti pre 12 sati
Ekskluzivno izdanje Kompanije "Novosti", "02.06 Bombardovanje RTS - Moja istina", bivšeg urednika informativnog programa RTS. POSTOJE trenuci u bliskoj istoriji našeg naroda, za koje svako od nas pojedinačno zna gde se nalazio u tom momentu… »

Reditelj objasnio najjeziviju scenu iz Džokera

Noizz pre 12 sati
I dok se domaći filmski kritičari, režiseri i dramaturzi spore oko umetničke vrednosti Džokera, naša publika je, poput svetske, apsolutno oduševljena filmom. Pojedini libertarijanci su uputili pozitivne kritike ovom "modernom levičarskom… »

Kultura, najnovije vesti »