Kultura

I osnovci sa Dojevića članovi biblioteke

RTV Novi Pazar pre 21 sat
Narodna biblioteka ”Dositej Obradović” ugostila je danas učenike 4.razreda Osnovne škole ”Halifa Bin Zaid Al Nahjan”. Osim što su im uručene besplatne članske karte, za mališane sa Dojevića, kojima je besplatean prevoz do grada obezbedio gradonačelnik Nihat Biševac, organizovane su... »

Vukosavljević o Narodnom pozorištu: "Nećemo reagovati ishitreno"

Nedeljnik pre 1 dan
"Ministarstvo neće reagovati ishitreno, ali se iza toga ne krije da nećemo nikako reagovati. Mi tražimo da Upravni odbor stane iza ovoga i zauzme svoj stav", objasnio je Vukosavljević. Ministar kulture Vladan Vukosavljević izjavio je u Jutarnjem programu TV Prva da Ministarstvo kulture i... »

Predstava „Tako je (ako vam se tako čini)“ JDP-a

Patak online pre 1 dan
VALJEVO- Na velikoj sceni Centra za kulturu 29. oktobra Jugoslovensko dramsko pozorište odigraće predstavu „Tako je (ako vam se tako čini)“ u režiji Jagoša Markovića. Karte su u pretprodaji od 23. oktobra na blagajni Centra za kulturu po ceni od 700 i 800 dinara. Igraju: Lamberto Laudizi... »

"Govorila sam joj da neće otići nigde, ali trebalo je da je poslušam": Anica Dobra o Mileni

Nedeljnik pre 1 dan
"Htela si da mi daš fotografije na kojima smo zajedno. Nisam htela, jer sam mislila: 'Pa gde bi ti otišla? Neka budu kod tebe'", govorila je Anica Dobra na komemoraciji Mileni Dravić. Među glumica koji su se na komemoraciji Zvezdara teatru diriljivim govorom oprostili od Milene Dravić bila je i... »

Sahranjena Milena Dravić: Aplauz, suze i jedna pesma

Sputnik pre 20 sati
Diva srpske i jugoslovenske kinematogrfije Milena Dravić sahranjena je danas u Aleji zaslužnih građanja, u prisustvu velikog broja kolega, prijatelja i poštovalaca. Uz pesmu „Milena“, dugi aplauz i suze, prijatelji i kolege danas su se u Zvezdara teatru oprostili od dive srpske i... »

Beogradska „Šećerana“ postaje umetnička četvrt

Dnevnik pre 15 sati
BEOGRAD: Nekadašnju Fabriku šećera na Čukarici, koja je zatvorena već više od 30 godina, sledeće godine će iz stečaja otkupiti Grad Beograd uz pomoć Vlade i predsednika Srbije i od nje napraviti umetničku četvrt. To je večeras izjavio predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević koji... »

Deca Volge nova knjiga o tuđoj zemlji i ljubavnim strahovima

B92 pre 16 sati
B92: Deca Volge nova knjiga o tuđoj zemlji i ljubavnim strahovima
Guzelj Jahina, najistaknutija debitantkinja u novijoj istoriji ruske književnosti, dobitnica je najznačajnijih ruskih nagrada za književnost u 2015. godini, „Velika knjiga“ i „Jasna Poljana“ za svoj prvi roman Zulejha otvara oči (Samizdat B92, 2016). „U romanu Deca... »

Ruski poklon srpskoj publici: „Kalašnjikov“ na balalajci (foto)

Sputnik pre 20 sati
Na seriji kulturno-obrazovnih događaja „Peterburški susreti u Beogradu“, koji su prvi put održani u srpskoj prestonici, učestvovalo je više od 600 građana Srbije, a učenici, studenti, građani imali su priliku da se upoznaju sa bogatim programom, koji je uključivao i umetničke... »

Felc: Prvi put u Srbiji sam uhapšen, sad ubeđujem Nemce da sviraju Koštanu

B92 pre 21 sat
B92: Felc: Prvi put u Srbiji sam uhapšen, sad ubeđujem Nemce da sviraju Koštanu
Jedan od najdarovitijih dirigenata svoje generacije dirigovao je vodećim orkestrima u Nemačkoj i inostranstvu, a gotovo svaka institucija u koju je kročio doživela je pravi preporod pod njegovom dirigentskom palicom. Od sezone 2017/18 Gabrijel Felc je šef-dirigent Beogradske filharmonije. U... »

Milena dravić (1940-2018) Jegulja na suknji

Večernje novosti pre 24 sata
Poslednja diva Jugoslavije (3): Podrška familije uvek joj bila važna. SARAJEVO, 1959. Moja prva filmska premijera “Vrata ostaju otvorena” Františeka Čapa. Posle projekcije - divna atmosfera, svi razgovaraju o filmu - valjda prvom posle Drugog svetskog rata sa savremenom temom, dotad su... »

©2018 Netmark d.o.o.