Kultura

Eva pita kako smo

Politika pre 1 dan
Belgijska slikarka izlaže u Čačku kao dobitnica nagrade „Sonjin septembar”. Čačak – U prostoru galerije „Risim” u središtu Čačka otvorena je izložba radova belgijske slikarke Eve van Tongeren koja se predstavila sa tri video-zapisa i… »

Kristo je podmladio Trijumfalnu kapiju

Politika pre 1 dan
Zarobljene forme ulivaju osećanje večitog mira i pred pobedama i pred smrću, traže jedan nov osvrt na pobedničku prošlost. Specijalno za „Politiku” Istorija Trijumfalne kapije je oživela, kao mlada u novom ruhu, od srebrne teške svile… »

„Fleš” na Bitefu

Politika pre 1 dan
Francuska predstava-instalacija Franka Vigrua poslednja u zvaničnoj selekciji. „Fleš” je naziv francuske predstave-instalacije reditelja Franka Vigrua, koja će biti izvedena večeras od 20 sati na sceni „Olivera i Rade Marković” Beogradskog… »

“Tradicionalno arhitektonsko nasleđe u regionu Stare planine: arhitektura koja nestaje” - Održana promocija knjige Gorice…

Plus online pre 1 dan
U Galeriji “Čedomir Krstić” održana je promocija monografije “Tradicionalno nasleđe u regionu Stare planine: arhitektura koja nestaje”, autorke dr Gorice B. Ljubenov. Ovo delo je rezultat autorkinog višegodišnjeg istraživanja i obilaska… »

Leskovački kulturni centar raspisao konkurs za "Oktobarski likovni salon"

Južne vesti pre 1 dan
Likovni i primenjeni umetnici, bez obzira na profesionalni status, mogu da daju predloge za ovogodošnji 59. ”Oktobarski likovni salon” koji organizuje Leskovački kulturni centar. Konkurs je otvoren do 5. oktobra. Prijava za konkurs mora da sadrži… »

"Devojke iz Voronježa" pred Smederevcima

RTS pre 9 sati
U okviru dana duhovne kulture Rusije u Srbiji publici u Smederevu večeras se predstavio ansabl "Devojke iz Voronježa" spletom pesama, folklornim tačkama i instrumentalnim numerama. Inače ovaj ansabl svoje nastupe je imao u više od 40. zemalja sveta… »

INTERVJU Vojkan Arsić: Svesno želimo tuđu laž

Nova pre 10 sati
"Upotrebom novih medija, mobilne telefonije i interneta, predstava traje čitav dan – u vašem telefonu i na vašim društvenim mrežama. Nakon što prvi deo predstave izvodimo komunicirajući preko telefona i interneta, drugi deo odvija se uživo, u… »

Lična ikonografija na izložbi Milana Tucovića – „Autoportret sa tuđim licem"

RTS pre 10 sati
U Galeriji RTS-a otvorena je izložba slika Milana Tucovića pod nazivom „Autoportret sa tuđim licem". Nakon prošlogodišnje izložbe u Japanu, ovo je prva posthumna izložba u Srbiji jednog od naših najznačajnijih savremenih slikara. Na izložbi… »

Nova na Bitefu: Višnjik WTF?!

Nova pre 10 sati
„Višnjik u višnjiku“; Po motivima Čehova, režija Bobo Jelčić; De facto kazališna grupa, Zagreb Predstava na Zoomu – nije baš delovalo primamljivo. S druge strane, to je Bobo Jelčić, taj čovek se ne prodaje za jeftin efekat modernosti… »

INTERVJU Goran Babić: Sanjam zavičaj, ali u Hrvatsku se neću vratiti nikada

Nova pre 10 sati
Ponekad i dalje, doduše sve rjeđe, sanjam zavičaj, a u Hrvatsku se neću vratiti dok mi se vlast ne ispriča za nanijete uvrede što znači da se vratiti neću nikada, jer se ni oni neće ispričati, kaže pisac i pesnik Goran Babić za Nova.rs. Goran… »

Kultura, najnovije vesti »