Kultura

Paolo Virci: U politici se kladi na strah, generišu se predrasude i rasizam

Danas pre 22 sata
Italijanski reditelj, član žirija i gost festivala Kustendorf, za Danas Svet se smanjuje, na delu je globalizacija, kulture se transformišu, a socijalni jaz postaje ogroman. Sada gledamo taj sistem koji više nije održiv zato što kvari resurse… »

Milan Caci Mihailović: Na sceni su ulizice, a časni ljudi se povlače

Al Jazeera pre 21 sat
Tokom višedecenijske karijere glumac Milan Mihailović bilježio je zanimljive angdote iz života glumaca pozorišta Atelje 212 iz Beograda i objavio ih u troknjižju 'Uspomenar 212'. Ono što znamo o junacima prošlosti do nas je došlo usmenim… »

Ruskinja koja je „pokorila“ Beograd

Sputnik pre 23 sata
„Beograd je posle nje posetilo mnogo umetnika koji su bili planetarno popularni, ali niko od njih nije doživeo takav publicitet kao ruska balerina Ana Pavlova“, piše Goran Vesić. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić napisao je kolumnu… »

Kineski festival svetla na Kalemegdanu: "Duh tradicije i simbolike drevne Kine" FOTO

B92 pre 23 sata
"Kineski festival svetla" svečano je otvoren juče, 24. januara na Kalemegdanu u Beogradu. U 17 časova po beogradskom, a u ponoć po pekinškom vremenu uz odbrojavanje i spektakularan vatromet obeležen je doček kineske Nove godine. Festival je… »

Biković ima drugaricu iz Rusije koja je tamo najlepša! Dijani naš Miloš pokazuje Beograd, ona je u Srbiji zbog ovoga!

Kurir pre 22 sata
Miloš Biković u filmu "Hotel Beograd" igra rame uz rame sa popularnom ruskom glumicom Dijanom Požarskajom. Ona ima 27 godina i mnogi misle da je najlepša glumica u Rusiji. View this post on Instagram A post shared by Диана Пожарская… »

Magija "Vekovnika": Deseti broj najuspešnijeg našeg strip serijala

Večernje novosti pre 24 sata
Po ideji i scenariju Marka Stojanovića objavljen je deseti broj najuspešnijeg našeg strip serijala “Vekovnik“, pod nazivom „Baron i teror“. Kritičari saglasni da scenarista briljira. OVO je zaseda, ova deseta knjiga "Vekovnika", pod nazivom… »

Najplaćenija manekenka sveta, a koleginice je mrze! Kendal Džener ne ceni rad drugih, a svoj visoko vrednuje! Blam!

Kurir pre 1 dan
Kendal Džener je deo Kardašijan-Džener klana i rođena sestra Kajli Džener, koja od kako se pojavila na svetskim modnim pistama broji uspeh za uspehom. Važi za najplaćeniju manekenku na svetu i Žizel Bundšen više ne nosi tu titulu od kako se… »

Pesme i pesnici se ne rađaju slučajno: Zoran M. Mandić o svojoj knjizi "Odbrana izbora"

Večernje novosti pre 1 dan
Pesnik Zoran M. Mandić: Zar pesma nije biće, koje svojim jezikom, lepotom, polom i osećanjima - usrećuje pesnika? Dodele mnogih nagrada pale su na ispitu podleganja politikama i politikantstvu. Veliki broj knjiga i časopisa učinio je pisca… »

Sveti Sava je u srpske temelje ugradio sve najbolje: Vodič kroz obimnu građu o svetitelju

Večernje novosti pre 1 dan
Andrej Vujnović o bogato opremljenom izdanju o srpskom svetitelju: Zadivljuje čvrstina njegove hrišćanske misli i stava, ali uz to i njegova otvorenost i žudnja za širenjem horizonata i težnja prema dobru. NIGDE kraja nabrajanju oblasti u kojima je… »

Novi domaći humoristički serijal „Tate” na Prvoj

Dnevnik pre 1 dan
„Svaki čovek može biti otac, a samo retki mogu biti tate“, poruka je nove komične porodične serije sa melodramskim zapletima koja će se emitovati na Prvoj televiziji od 27. januara radnim danima, u 20 časova. Reditelji su Stanko Crnobrnja, Vlada… »

Kultura, najnovije vesti »