Kultura

Gaćice, pramen kose i pismo raskida: Uspomene na vezu Madone i Tupaka idu na prodaju

Nedeljnik pre 1 dan
Aukcijska kuća "Gotta Have Rock and Roll" je objavila da će predmete staviti na aukciju u julu. Madona još uvek nije komentarisala presudu. Madona nije uspela da spreči prodaju ličnih predmeta zaostalih posle njene veze sa preminulim reperom, Tupak Šakurom. U predmete spadaju i pramen njene... »

Zoran Predin se pridružio učesnicima koncerta "Hajde sanjaj me, sanjaj"

B92 pre 13 sati
B92: Zoran Predin se pridružio učesnicima koncerta "Hajde sanjaj me, sanjaj"
Slovenački kantautor, frontmen legendarnog Lačnog Franza Zoran Predin pridružio se muzičarima koji će 10. maja povodom 60. rođendana Vlade Divljana (1958-2015) nastupiti na koncertu "Hajde sanjaj me, sanjaj" u beogradskom Sava centru. Neke od najlepših Divljanovih pesama iz vremena Idola i... »

"Bašibozuci" čekaju rekord?

Večernje novosti pre 22 sata
Čak četiri dela našeg velikog slikara Paje Jovanovića naći će se danas i sutra na aukcijama u Londonu i Beču. Pred kupcima i radovi s motivima uličnih svirača, devojke u nošnji, Albanca koji puši... DA LI će slika "Dva bašibozuka pred kapijom" Paje Jovanovića (1859-1957), koja je u... »

Zafranović ekranizuje Porajmos: Da se zlo ne povrati

Dnevnik pre 24 sata
SOMBOR: U skladu sa tradicijom grada u kome se, zahvaljujući svom sugrađaninu Ernestu Bošnjaku, nalaze koreni kinematografije na ovim prostorima, u Somboru će do polovine maja početi snimanje kratkog igranog filma po romanu „Porajmos“ Dušana Savića, književnika koji je i sam pronašao u... »

Rusija je prešla Rubikon, njene elite više ne veruju da je partnerstvo sa Zapadom moguće

Pravda pre 1 dan
Kada imate Vladislava Surkova, Putinovog veteranskog strateškog saveznika i relativnog zapadnjaka koji piše ideološke članke savetujući Rusiju da mora naučiti da živi samostalno, znate da se raspoloženje promenilo. Vladislav Surkov, koji se dugo smatrao važnom ideološkom figurom u... »

Prvi Comic night u bioskopima Cineplexx uz film "Osvetnici - Rat beskraja"

B92 pre 21 sat
B92: Prvi Comic night u bioskopima Cineplexx uz film "Osvetnici - Rat beskraja"
Prvi Comic night u bioskopima Cineplexx uz film "Osvetnici - Rat beskraja“ 3D Beograd, 20.04.2018 – Ljubitelji Marvelovog filmskog univerzuma imaće jedinstvenu priliku da uživaju u dugo iščekivanom filmu "Osvetnici-Rat beskraja“ 3D na specijalnom, prvom Comic Night događaju u... »

Počeo praznik pozorišne umetnosti u Zrenjaninu

Dnevnik pre 21 sat
Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević otvorila je sinoć u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu 68. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine koji će, pod sloganom „“Glumci su se vratili, publiko“, trajati... »

Kako je beogradski srednjoškolac uspeo da spoji Kusturicu, Kovačevića i Pištala

Nedeljnik pre 22 sata
"Možda me je najviše iznenadio Dušan Kovačević, koji je ponovio moje pitanje kako bi izgledala književnost bez kinematografije i obrnuto, jer, kako je rekao, nikada mu u životu niko nije postavio takvo pitanje", kaže Tadija Čaluković čiji je dokumentarac "Njihova veličanstva film i... »

Leblank otkrio neprijatan detalj sa snimanja "Prijatelja" /VIDEO

B92 pre 15 sati
B92: Leblank otkrio neprijatan detalj sa snimanja "Prijatelja" /VIDEO
Glumac Met Leblank je u emisiji Grejema Nortona otkrio najodvratniji trenutak sa snimanja “Prijatelja”. Reč je o epizodi iz šeste sezone, "The One Where Ross Got Hight", kada Rejčel sprema urnebesnu kombinaciju deserta i jela sa mesom, a Ros i Džoi glume da uživaju u "piti" koju je... »

(Foto) kada se ona pojavila svet je stao: Skarlet Johanson očarala je sve na crvenom tepihu!

Kurir pre 16 sati
Skarlet Johanson je sa dečkom došla na premijeru filma i sve ostale zvezde su odjednom postale nebitne. Skarlet Johanson (33) se na crvenom tepihu pojavila u srebrnoj haljini držeći svog dečka Kolina Džosta ispod ruke. Ovo je ujedno bilo njihovo prvo pojavljivanje u javnosti, pa je glumica... »

©2018 Netmark d.o.o.