Hronika

Patrijarh Irinej: Presuda Mladiću je delo đavola

B92 pre 7 sati
B92: Patrijarh Irinej: Presuda Mladiću je delo đavola
Beograd -- Patrijarh Irinej kaže da je presuda Haškog tribunala Ratku Mladiću "delo đavola" i da nije prvi put da ispada da su samo Srbi krivi za sve dok su ostali nevini. "Još jedan Srbin osuđen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi, nažalost,... »

Srpski klanovi u imperiji droge (3): Šiptar i Kum osvajaju Srbiju

Vesti online pre 8 sati
Kriminalci iz Srbije su, pored transporta i preprodaje kokaina iz Južne Amerike na veliko, takođe umešani u krijumčarenje heroina, najviše iz Turske, ali ne u toliko velikim količinama. Ta droga se iz Bugarske, Makedonije ili Albanije transportuje u Srbiju, gde jedan deo ostaje za domaću... »

Noć u BG: Pet udesa, povređeni dete i trudnica

B92 pre 59 minuta
B92: Noć u BG: Pet udesa, povređeni dete i trudnica
Beograd -- Hitna pomoć u Beogradu imala je noćas 98 intervencija od kojih 12 na javnom mestu, a dogodilo se pet saobraćajnih nesreća u kojima je povređeno šest osoba. Među povređenima je jedno dete i trudnica. U udesu u 19:13 na Ibraskoj magistrali povređena su 10-godišnja devojčica i... »

Posle njegove smrti u Mirijevu je "zavladao mrak": Nikola je bio spreman svima da pomogne, stradao je radeći ono što najviše voli

Blic pre 9 sati
Nikola Paunović Paun (29) nastradao je u ponedeljak u Mirijevu, u ulici Predraga Vasića 19, kada je obavljao električarske radove na banderi ispred kuće. Dok je bio na banderi, udarila ga je struja i na licu mesta ga ubila. Nesrećni mladić pola sata visio je sa bandere dok radnici i vatrogasci... »

Poruka zločincima: Evo zašto doživotni zatvor treba da bude jedina kazna za ubice naše dece

Blic pre 9 sati
Ne postoji nijedna ustavna prepreka da se u naše krivično zakonodavstvo ne uvede kazna doživotnog zatvora, ali prethodno je potrebno odgovoriti na jedan broj pitanja koja se nameću. Ovo je zaključak ministarke pravde Nele Kuburović sa jučerašnjeg okruglog stola održanog povodom predloga... »

KiM: Optuženom za ratni sločin određen jednomesečni prtvor

Blic pre 10 sati
Darku Tasiću (45), kojeg je kosovska policija uhapsila zbog sumnje da je navodno počinio ratni zločin, određen je jednomesečni pritvor, rekao je Srni njegov advokat Dejan Vasić. Vasić kaže da je prihvaćen predlog specijalnog tužioca Euleksa Pola Flina da Tasiću bude određen pritvor zbog... »

Najvažniji haški procesi: Ovo su presude koje su uzburkale duhove u svim zemljama bivše Jugoslavije

Blic pre 11 sati
Međunarodni krivični tribunal za bivšu Jugoslaviju osnovan je 1993. godine, a pred njim je optužena 161 osoba. U tom sudu u Hagu osuđene su 64 osobe srpske nacionalnosti, devet ih je dočekalo presude u Sudu BiH zbog prenosa nadležnsoti, a 14 je umrlo ili ubijeno pre presuda. Protiv 14 Srba... »

Trendafilova: Čekaju se prve optužnice, sudiće se pojedincima

Blic pre 12 sati
Predsednica Specijalnog suda za ratne zločine OVK Ekatarina Trendafilova izjavila je danas, tokom prve posete Kosovu, da se čeka da tužilac podigne prve optužnice za ratne zločine na Kosovu i da se one neće odnositi na organizacije, već na pojedince. Ona je na sastanku sa predstavnicima... »

Tužilaštvo protiv učešća haških advokata

Blic pre 12 sati
Haško tužilaštvo usprotivilo se zahtevu Udruženja advokata koji postupaju pred međunarodnim sudovima u Hagu da mu, u svojstvu "prijatelja suda" (amicus curia), bude dozvoljeno učešće u žalbenom postupku koji se vodi u slučaju protiv prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića.... »

Sahranjena ubijena Pančevka: Mama, vrati se!

Večernje novosti pre 11 sati
Na groblju u Pančevu sahranjena Biljana Mijatović (29) koju je ubio suprug, jecaji njene ćerke parali tišinu. Siniši Radovančevu, osumnjičenom za zločin, određen pritvor. U BELOM kovčegu, danas na Novom groblju u Pančevu, sahranjena je Biljana Mijatović (29), koju je u utorak oko 18... »

©2017 Netmark d.o.o.