Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Grčka najavila da posle 80 godina duplira širinu teritorijalnih voda

Danas pre 12 sati
Premijer i novi ministar spoljnih poslova Grčke Aleksis Cipras potvrdio je danas da će Grčka predsedničkim ukazom proširiti svoje teritorijalne vode sa šest na 12 nautičkih milja. Cipras je to rekao u Ministarstvu spoljnih poslova prilikom preuzimanja dužnosti od Nikosa Kocijasa, ministra... »

Vesić: Beograđanima čestitam slobodu, čuvajmo je ljubomorno

Danas pre 12 sati
U ime Grada Beograda i Skupštine grada svim Beograđankama i Beograđanima čestitam slobodu. Na današnji dan pre 74 godine okončana je fašistička okupacija Beograda, koja je trajala 1287 dana, rekao je danas zamenik gradonalenika Goran Vesić na svečanoj ceremoniji obeležavanjnja Dana... »

DW: Politika svršenog čina

Danas pre 7 sati
Iako je na prvi pogled delovalo da su reakcije Beograda relativno skromne, čitav niz izjava i diplomatskih susreta pokazali su da Srbija veoma ozbiljno tretira korak Prištine u pravcu formiranja vojske Kosova. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je tako da bi formiranje Vojske Kosova, i... »

SDS: Neuspesi prikriveni obmanama

Danas pre 10 sati
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović odgovarajući na kritike opozicije u vezi sa izgranjom Koridora 10, iznela je ponovo notorne neistine u svrhu prikrivanja hroničnih neuspeha u svom resoru, saopštila je večeras Socijaldemokratska stranka (SDS). Naime,... »

Bahtiri: Ako Rakić ne otvori most, otvoriće ga vlada

Danas pre 10 sati
Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri rekao je da ako Goran Rakić ne otvori most na Ibru, to će uraditi kosovske centralne institucijem, piše RTK2, pozivajući se na list Zeri. Svi radovi na revitalizaciji glavnog mosta već su završeni a saobraćaj je i dalje zatvoren. Za otvaranje... »

Narodna stranka: Vučević se boji štandova

Danas pre 11 sati
Gradski odbor Narodne stranke (NS) Novi Sad najoštrije osuđuje zloupotrebu Komunalne inspekcije od strane gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za pritisak na Narodnu stranku i zastrašivanje građana da se izjasne o odlukama koje u njihovo ime donosi aktuelna gradska vlast, saopštila je... »

Vučić osudio demonstracije na Tajvanu

Danas pre 13 sati
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom demonstracija za nezavisnost Tajvana, uputio poruku podrške predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu. Predsednik Vučić je osudio zahteve demonstranata na Tajvanu, koji za cilj imaju narušavanje teritorijalne celovitosti i... »

Izveštaj o sirotinjstvu

Danas pre 12 sati
Sve se okrenulo naopačke, zašto bi Famozno bilo izuzetak. Tako smo, recimo, jučerašnji petak posvetili kulturi pozorišta senki, a današnju subotu, ranije rezervisanu za kulturu i društvena pitanja, posvećujemo daljem istraživanju sirotinjstva u Srba. Dakle ovako. Nedremani istraživački... »

Kabak Tatlisi (Muskatna bundeva u sirupu)- recept

Danas pre 4 minuta
Okusi svet - svake nedelje na sajtu Danasa Jesenje vreme je idealno da isprobamo ovaj turski tradicionalni desert. Turski kolači su poznati po tome da se zalivaju sirupom od šećera, da su vrlo slatki, ali u isto vreme neodoljivi. U našem receptu ćete osetiti vrlo mekan i zavodljiv ukus i miris... »

Staparski ćilim – da tradicija živi (VIDEO)

Danas pre 4 minuta
Dom kulture u Staparu nedavno je okupio žene iz cele Srbije koje su došle na Četvrtu tkačku koloniju da pokažu svoje umeće, ali i da pomognu očuvanju tradicije staparskog ćilima. Ruže, venci, buketi cveća, po tome se staparski ćilim razlikuje od pirotskog. Svaka kuća koja ga je u zlatno... »

©2018 Netmark d.o.o.