Danas

Korona virus: Više od 13 miliona zaraženih u svetu, U Srbiji još 12 preminulih, rast obolelih u regionu

Danas pre 1 sat
U svetu je do sada korona virusom zaraženo više od 13 miliona ljudi, dok je u poslednja 24 sata u Srbiji, prema zvaničnim podacima od posledica Kovida-19 preminulo još 12 ljudi. Rast broja zaraženih beleži se širom Balkana – u Crnoj Gori je… »

Kon: U Beogradu se otvara još jedna kovid bolnica sa 125 ležajeva

Danas pre 2 sata
U Beogradu treba da bude otvorena još jedna kovid bolnica, kapaciteta 125 ležajeva, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon i ocenio da, kada su mere u pitanju, postoji reakcija stanovništva u gradskom prevozu i zatvorenim prostorima, ali da ima… »

Vučić počeo konsultacije o novoj vladi, prvi sastanak sa predstavnicima Albanske demokratske alternative

Danas pre 1 sat
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima izborne liste „Albanska demokratska alternativa -Ujedinjena dolina“, na početku konsultacija o formiranju nove Vlade Srbije. Prvi na ovoj izbornoj listi je Šaip Kamberi. Posle… »

U Indiji skoro milion zaraženih korona virusom

Danas pre 2 sata
Indija je u prethodna 24 časa zabeležila 28.498 novozaraženih, a broj registrovanih slučajeva infekcije korona virusom približava se 1.000.000. Broj registrovanih slučajeva infekcije u Indiji povećan je za 100.000 u poslednja četiri dana, na… »

Dačić: Pobuna dela ljudi iz SPS protiv mene, neću da radim protiv Vučića

Danas pre 1 sat
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je na delu „pobuna dela ljudi“ iz SPS protiv njega. Komentarišući prisustvo pojedinih članova stranke na protestima protiv vlasti i izjave pojedinih funkcionera… »

Vučić uputio čestitku Makronu povodom 14. jula

Danas pre 3 sata
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku francuskom predsedniku Emanuelu Makronu povodom nacionalnog praznika, izrazivši uverenje da će Srbija imati podršku Francuske da ostvari evropski put, u korist mira i stabilnosti na Zapadnom… »

Pronađeno telo glumice Naje Rivere nestale u jezeru u Kaliforniji

Danas pre 3 sata
Telo glumice Naje Rivere pronađeno je u jezeru Piru u Kaliforniji posle petodnevne potrage, saopštile su noćas lokalne vlasti. Rivera, 33-godišnja zvezda televizijske serije „Gli“ (Glee), nestala je tokom vožnje iznajmljenim čamcem sa… »

Direktor IZJZ: Institut nikada nije prestajao sa testiranjem, do sada urađeno 3.000 PCR analiza

Danas pre 2 sata
Institut nikada nije prestajao sa testiranjem koje se sastoji od uzorkovanja i analiziranja, a do sada smo u svojoj laboratoriji uradili 3.000 PCR analiza na korona virus, rekao je Dragan Vasiljević, direktor Instituta za javno zdravlje (IZJZ), povodom… »

Pritvor od mesec dana za tri maloletnika zbog nasilja na protestu u Kragujevcu

Danas pre 1 sat
Sudija za maloletnike Višeg suda u Kragujevcu odredio je pritvor od mesec dana za trojicu maloletnika koji su priznali izvršenje krivičnog dela na protestu u sredu u Kragujevcu. Kako je Beti rečeno u Višem sudu, oni su tokom saslušanja kod sudije za… »

Jovanović: Zašto je prioritet gradnja potpuno nove zgrade MUP na deset hektara u Beogradu?

Danas pre 2 sata
Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović uputio je pitanje nadležnim državnim organima zašto je neophodno graditi potpuno novu zgradu MUP, na deset hektara u Beogradu. Zašto je ta investicija proglašena… »

Danas, najnovije vesti »