Danas

Lek koji sprečava širenje virusa korone za jedan dan

Danas pre 30 minuta
Istražitelji sa Univerziteta Džordžija tvrde da su pronašli efikasan lek Novi antivirusni lek „molnupiravir“ ili MK-4482/EIDD-2801, koji se uzima oralno, u roku od 24 sata potpuno sprečava širenje virusa korona sa zaraženih na zdrave jedinke… »

Počinje izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava

Danas pre 52 minuta
Grad Beograd objavio je javnu nabavku za izbor dobavljača koji će graditi Kanalizacionu crpnu stanicu „Krnjača 2”, prvi objekat iz projekta kanalizacije na levoj obali Dunava, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Tender je… »

Evroposlanica: EU ne otvara nova poglavlja sa Srbijom zbog pogoršanja stanja demokratije

Danas pre 1 sat
EU neće otvoriti nova poglavlja u pregovorima o članstvu sa Srbijom zbog pogoršanja stanja demokratije u Srbiji, navela je evroposlanica Viola fon Kramon. „Evropski savet i Evropska komisija neće otvoriti nova pregovaračka poglavlja sa Srbijom… »

CLS: Nerazumno povećanje poreza na imovinu u Beogradu

Danas pre 52 minuta
Predloženo povećanje poreza na imovinu za građane i pravna lica je nelogično i štetno, smatra Centar za lokalnu samoupravu, nakon analize nacrta budžeta za 2021. godinu. Kako navode u saopštenju, smanjenje deficita u budžetu, koji se logično… »

Narodna stranka: Pojačati kapacitete kovid ambulanti i uvesti telefonsko zakazivanje

Danas pre 6 minuta
Narodna stranka pozvala je danas nadležne da hitno pojačaju kapacitete kovid ambulanti, navodeći da zbog velikih redova, hladnoće i slabosti mnogi bolesnici odustaju od čekanja i pokušavaju da se sami leče kod kuće, mada im nisu urađeni PCR test… »

Jožef Šajer: Poslanik na orgijama

Danas pre 52 minuta
Ličnost Danas Mađarski političar Jožef Šajer napustio je vladajuću stranku Fides i podneo ostavku na mesto poslanika Evropskog parlamenta nakon što je procurilo u javnost da je bio u pogrešno vreme na pogrešnom mestu i, sudeći po stavovima koje… »

Varheji pozdravio posvećenost Crne Gore evropskom putu

Danas pre 1 sat
Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji čestitao je danas novoj vladi Crne Gore i pozdravio njenu posvećenost putu ka EU. „Radujem se budućoj saradnji za premijerom Zdravkom Krivokapićem i celom vladom i parlamentom na ubrzanju i… »

Kovid bolnica u Batajnici primila prve pacijente

Danas pre 53 minuta
Novootvorena kovid bolnica u beogradskom naselju Batajnica primila je večeras prve pacijente, a direktorka te ustanove dr Tatjana Adžić Vukićević rekla je je reč o pacijentima sa obostranom upalom pluća i sa respiratornom insuficijencijom. Ona je… »

Novih 1.100 zaraženih i 30 smrtnih slučajeva u Severnoj Makedoniji

Danas pre 48 minuta
U Severnoj Makedoniji registrovano je 1.100 novih slučajeva korona virusa, a još 30 osoba je umrlo od te zaraze, saopštilo je večeras Ministarstvo zdravlja. Novi broj zaraženih je potvrđen sa 2.824 testa u prethodna 24 sata, pozitivno je 38,95 odsto… »

U derbiju superligaškog vikenda sastaju se Partizan i Čukarički

Danas pre 42 minuta
Domaćini bez špica Sa devet bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, fudbaleri Partizana imaju malo šta da traže u večitom šampionskom dvoboju sa komšijama, ali mogu barem da popravljaju svoje rezultate i igru do završetka Superlige. Sledeći rival je… »

Danas, najnovije vesti »