Danas

Odluka o splavovima čeka gradske izbore?

Danas pre 39 minuta
Izmene Zakona o vodama, kojima je, između ostalog, trebalo da se uredi oblast postavljanja splavova na beogradskom priobalju, iako najavljene za jesen ove godine, po svemu sudeći će sačekati i narednu godinu i ishode izbora, smatraju poznavaoci… »

EU ne garantuje članstvo za šest balkanskih država

Danas pre 21 minuta
Evropska unija, u strahu od političke reakcije u državama članicama, ne može više da garantuje sigurno članstvo za šest balkanskih država, kojima je svojevremeno to obećano, objavila je danas agencija Rojters, pozivajući se na reči četvoro… »

Fon der Lajen: Radimo na prevazilaženju spora Sofije i Skoplja

Danas pre 9 minuta
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da se radi na prevazilaženju spora Sofije i Skoplja, kako bi do kraja godine mogla da se održi prva međuvladina konferencija Severne Makedonije sa EU. „Sa obe strane radimo i… »

Usvojena Strategija o ekonomskim migracijama

Danas pre 45 minuta
Pomoćnica ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Sandra Grujičić izjavila je danas da je Vlada Srbije usvojila Strategiju o ekonomskim migracijama, čiji je cilj da se uspori odlazak građana u inostranstvo i da se ojačaju… »

Radomir Lazović 29. septembra odgovara na Fejsbuku

Danas pre 33 minuta
Radomir Lazović iz Inicijative Ne davimo Beograd, odgovaraće na pitanja čitalaca Danasa u sredu, 29. septembra od 12 sati. Pitanje možete postaviti već sad u komentarima ispod Fejsbuk najave, kao i u toku samog razgovora, a delove razgovora… »

UKC RS ima kiseonika za samo još 30 časova

Danas pre 9 minuta
Univerzitetski klinički centar RS trenutno ima kiseonika dovoljno za tek 30 časova, objavili su banjalučki mediji. Pre par dana objavljeno je da UKC RS ne koristi medicinski kiseonik, koji je lek, već tehnički, koji je nabavljao od firme TGT… »

Asocijacija za razvoj grada Bora podnela inicijativu za postavljanje semafora zagađenja

Danas pre 9 minuta
Skupštini grada Bora danas je predata inicijativa za postavljanje semofora za informisanje građana o kvalitetu vazduha u Boru. U Asocijaciji za razvoj grada Bora, koja je podnosilac inicijative kažu da je Kratokoročnim akcionim planom zaštite vazduha… »

Dvojica Negitinaca uhapšena zbog iznude

Danas pre 3 minuta
Negotinska policija je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo iznuda, uhapsila M.B. (1982) i D.S. (2000) iz Negotina. Prema navodima iz saopštenja Policijske uprave Bor, osumnjičeni M.B. se tereti da je 26. i 27. septembra u više… »

Fajzer podneo na razmatranje podatke o antikovid vakcini za decu od pet do 11 godina

Danas pre 3 minuta
Farmaceutska kompanija Fajzer podnela je američkooj Upravi za hranu i lekove (FDA) svoje podatke o istraživanju efikasnosti svoje kovid-19 vakcine za decu navodeći da očekuje da će uskoro zatražiti odobrenje za upotrebu svog preparata. Fajzer i njen… »

Nisam rasista, ne radim za Ramadanija

Danas pre 15 minuta
Ne verujem da ima nešto sporno u borbi za titulu, ali svi stojimo u gardu. Rekao sam predsedniku kluba ako nešto bude idem ispred Skupštine, štrajkujem glađu Kada je pre deset godina digao glas protiv marifetluka svih vrsta tadašnjeg Partizanovog… »

Danas, najnovije vesti »