Danas

Austrijska ministarka poreklom iz BiH dobila oko 25.500 uvredljivih poruka

Danas pre 11 minuta
Austrijska ministarka Alma Zadić, poreklom iz Bosne i Hercegovine, dobila je 25.500 uvredljivih poruka na internetu otkako je u januaru preuzela dužnost, a zbog pojedinih koje su bile pretnje smrću je pod policijskom zaštitom. Zadić je sa roditeljima… »

Rasprodat koncert benda Texas Flood u Domu omladine

Danas pre 23 minuta
Koncert benda Texas Flood, koji će biti održan 28. februara u Domu omladine Beograda, je rasprodat, navode organizatori. Ovaj power trio bend će za svoj prvi veliki samostalni koncert za sve ljubitelje roka i bluza pripremiti poseban muzički užitak… »

Radojičić: Potpuna rekonstrukcija OŠ „1300 kaplara“ na Zvezdari

Danas pre 22 minuta
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas, sa gradskim sekretarom za obrazovanje i dečju zaštitu Slavkom Gakom i predstavnicima opštine Zvezdara, radove na potpunoj rekonstrukciji Osnovne škole „1300 kaplara“ na Zvezdari, za šta… »

Radojičić: Rizik od pojave korona virusa ispit zrelosti društva

Danas pre 59 minuta
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da nema razloga za paniku zbog korona virusa ni za specifične promene u načinu ponašanja i ocenio da je rizik od pojave korona virusa „ispit zrelosti i odgovornosti društva“. „Verujem u… »

Pjer Frančesko Maestrini: Džezer u operi

Danas pre 22 minuta
Ličnost Danas Posle 53 godine prvi Pučinijev operski hit „Manon Lesko“ na beogradsku scenu vratio se sinoć premijerom u režiji italijanskog reditelja Pjera Frančeska Maestrinija. NJegov autorski tim – kostimograf Luka dal Alpi i scenograf… »

Porodica maltretiranog dečaka odbila novac – daju sve u humanitarne svrhe

Danas pre 53 minuta
Porodica australijskog dečaka Kvejdena Bejlsa, čiji je slučaj nedavno šokirao svet, odbila je novac za Diznilend koji su građani za njih prikupili. Porodica je umesto toga obećala da će novac donirati u humanitarne svrhe. Kvejdenova majka je… »

Funkcioneri i tabloidi u borbi protiv civilnog društva

Danas pre 41 minuta
Građanske inicijative CIVICUS objavile rezultate šestomesečnog monitoringa opšte klime za delovanje organizacija civilnog društva u Srbiji U drugoj polovini prošle godine rejting Srbije je smanjen, a ona svrstana među grupu zemalja u kojima su… »

Mitropoliti Onufije i Amfilohije vodili litiju u Podgorici, hiljade na ulicama crnogorskih gradova

Danas pre 23 minuta
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i mitropolit kijevski Onufrije, predvodili su večerašnju litiju ulicama Podgorice u znak protesta zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Mitropolit kijevski Onufrije kazao je nakon litije da je mislio da je… »

Pronađen jedan odbegli osuđenik niškog zatvora, za dvojicom se još traga

Danas pre 17 minuta
Jedan od trojice osuđenika koji su pre dva dana pobegli iz Kazneno-popravnog zavoda u Nišu pronađen je i vraćen u tu zatvorsku ustanovu. Prema nezvaničnim informacijama, pronađen je M.K. iz Babušnice dok policija i dalje traga za drugom dvojicom… »

Brnabić: Pre 2013. bilo je nezamislivo da će SAD pozivati na kompromis Beograda i Prištine

Danas pre 2 sata
Premijerka Ana Brnabić ocenila je da je pre 2013. godine pitanje Kosova i Metohije bilo zatvoreno za sve velike sile i da je bilo realno nezamislivo da će SAD, Nemačka, Velika Britanija i Francuska danas pozivati na kompromis Beograda i Prištine… »

Danas, najnovije vesti »