Danas

Ponoš: Nema uslova za bilo šta osim bojkota

Danas pre 38 minuta
Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je danas da ne postoje uslovi za bilo šta osim za bojkota onoga što režim naziva izborima na proleće, jer „to nisu izbori“. „Izbori su fer i demokratski ili nisu izbori. Predsednik Srbije i… »

Kocijančič: Slučaj pratimo pažljivo

Danas pre 14 minuta
Portparolka visoke predstavnice Evropske unije za bezbednost i spoljnu politiku Federike Mogerini, Maja Kocijančič odgovorila je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Ona je na tviteru povodom njegovog pitanja o aferi trovanja glasačkim materijalom… »

VOICE: Srbijagas krenuo u preuzimanje DP Novi Sad Gasa, smenjen direktor

Danas pre 32 minuta
Upravni odbor Društvenog preduzeća „Novi Sad Gas“ smenio je danas većinom glasova dosadašnjeg direktora Jovu Vujanovića i imenovao za novog zastupnika Milana Đukića, izvršnog direktora za pravne poslove u „Srbijagasu“. Ovo je prvi korak… »

Nobelov komitet brani Handkea: „Imao je provokativne izjave, ali zaslužuje nagradu“

Danas pre 20 minuta
Odluka da Peter Handke dobije Nobela za književnost izazvala je dosta bure, ali članovi Nobelovog komiteta i Švedske akademije ističu da nisu pogrešili. Kritika je bilo zato što je Handke podržavao Srbe u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije… »

Laslo Đere počeo sa treninzima

Danas pre 2 minuta
Posle pauze zbog bolesti od mesec dana Laslo Đere počeo je ponovo da trenira nakon višemesečnog odsustva sa terena zbog bolesti. Srpski teniser imao je sjajan početak sezone – osvojio je prvi ATP turnir u karijeri u Rio de Ženeiru i stigao do… »

Desetine hiljada demonstranata na protestu u Barseloni

Danas pre 1 sat
Desetine hiljada demonstranata koji zahtevaju nezavisnost Katalonije od Španije ispunile su danas centar Barselone, mašući zastavama i tražeći oslobađanje separatističkih katalonskih lidera, osuđenih na duge zatvorske kazne. Oni su se pridružili… »

Uefa traži savet kako da poboljša krivično gonjenje za nameštanje utakmica

Danas pre 1 sat
Evropska fudbalska unija (Uefa) traži partnera koji bi je savetovao kako bolje da sarađuje sa policijom i tužiocima, u cilju jače borbe protiv nameštanja utakmica. Uefa je do 28. oktobra postavila rok zainteresovanima da prikažu studiju… »

Severna Makedonija i Albanija: Progutali „knedlu“ s imenom, a datuma nema

Danas pre 1 sat
Odluka Brisela da Severnoj Makedoniji i Albaniji ne odredi datum za početak pregovora je „nekorektna i pogrešna“, jer donosi više štete, nego koristi i regionu i samoj Uniji, kaže Maja Bobić iz Evropskog pokreta u Srbiji. Takva odluka umalo da… »

Divljem kestenu preti izumiranje

Danas pre 1 sat
Divlji kesten našao se na listi vrsta drveća kojima preti izumiranje, jer ga napadaju moljci i razne bolesti. Ova vrsta drveta je među 400 onih koja su pod rizikom da nestanu, pokazuje izveštaj Međunarodne unije za očuvanje prirode (IUCN). Kreg… »

Mekalister: Pali smo na ispitu sposobnosti EU da ispuni svoje obaveze

Danas pre 1 sat
Evropska unija nije bila u stanju da pokaže liderstvo, hrabrost i stratešku viziju, ocenio je danas predsednik komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister, povodom odbijanja EU da sa Severnom Makedonijom i Albanijom otvari… »

Danas, najnovije vesti »