Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Klasična muzika na više lokacija u Novom Sadu

Danas pre 57 minuta
Festival klasične muzike „NEO“ biće održan od 19. avgusta do 15. septembra na više lokacija u Novom Sadu, saopštili su danas organizatori. Sa četiri orkestra, večerima kamerne muzike, koncertima mladih talenata, premijerama domaćih i delima najpoznatijih svetskih kompozitora, uz više od... »

Neće biti podele Kosova

Danas pre 1 sat
Most Radija Slobodna Evropa Može li doći do podele Kosova? Sagovornici su Iljir Deda – opozicioni poslanik u skupštini Kosova i Dušan Janjić – predsednik Foruma za etničke odnose iz Beograda. Omer Karabeg: Vode li se tajni pregovori između Beograda i Prištine mimo onih zvaničnih? Dušan... »

Književni dragulji iz Andrićeve zaostavštine

Danas pre 2 sata
Da je ostavio samo knjigu zapisa “Znakovi pored puta” Andrić bi na velika vrata ušao u istoriju srpske književnosti. Ovaj njegov spis, međutim, jedan je od četiri naslova u knjizi “Pored puta” (“Laguna”, 2018), koja objedinjuje najznačajnija dela iz Andrićeve književne... »

Svi američki špijuni

Danas pre 3 sata
Američka “CIA” više puta je u svojoj istoriji bila predmet kongresnih istraga i debata, od kojih su neke veoma oštro kompromitovale agenciju i umanjivale njene potencijale. Umešanost pripadnika “CIA” u ilegalne operacije širom sveta, uključivanje u unutrašnje političke bitke i... »

Ekologija na francuski način

Danas pre 4 sata
Vrućina podgrejala rasprave o globalnom zagrevanju Predsjednik i ministri su na odmoru i to je ovdje u avgustu svetinja. Ministrima je zabranjeno da odu daleko, na primjer u Amazoniju, i trebalo bi da se desi nešto krupno pa da se oglase. Samo je ministrica zdravlja, sveprisutna u medijima,... »

Da ne dozvolimo da slobodne reči ne bude ni u Beogradu

Danas pre 4 sata
Vera Jovanović ispred Udruženja građana KudeS, isključenog iz organizacije Nušićijade koju je ovo udruženje revitalizovalo i učinilo popularnom U martu su rešili da im praktično oduzmu manifestaciju koju su obnovili, oživeli i učinili jednim od najzanimljivijih letnjih zbivanja u Srbiji.... »

Blokirano sticanje državljanstva muslimanima koji su odbili rukovanje

Danas pre 4 sata
Švajcarske vlasti u Lozani blokirale su zahtev jednog muslimanskog bračnog para za državljanstvo zbog njihovog odbijanja da se rukuju sa osobom suprotnog pola, prenosi Gardijan. Vlasti u Lozani su objasnile da su blokirale zahtev tog bračnog para za državljanstvo, jer ne prihvataju rodnu... »

Marže i akcize dižu cene u nebo

Danas pre 5 sati
Zbog čega je gorivo skupo i pored pojeftinjenja nafte na tržištu Iako je sirova nafta na svetskim berzama pojeftinila u poslednjih mesec dana za oko dva dolara u Srbiji je maloprodajna cena goriva skočila na opšte nezadovoljstvo vozača. Tako sada litar evropremijuma BMB 95 košta 154,18... »

Konfuzni odgovori institucija BiH o dvojnom državljanstvu Evropskoj komisiji

Danas pre 5 sati
Bosna i Hercegovina izavala je konfuziju popunjavajući upitnik Evropske komisije dajući dva potpuno različita odgovora na pitanje ima li sa Hrvatskom bilateralni sporazum o dvojnom državljanstvu, objavile su danas banjalučke Nezavisne novine. „Na nekoliko mesta institucije BiH su odgovorile... »

Radnici Gumoplastike od srede kreću u štrajk glađu

Danas pre 7 sati
Gotovo 60 zaposlenih u fabrici u Bujanovcu od kraja 2017. u totalnoj obustavi rada čeka isplatu socijalnog programa Posle osam meseci potpune obustave rada i prošlonedeljnog bezuspešnog pokušaja da blokiraju magistralni put ka Kumanovu radnici Gumoplastike iz Bujanovca odlučili su da od srede,... »

Novosti: Osporeni doktorati biće priznati

Blic  pre 10 sati  još 9 povezanih

Preminuo Kofi Anan, bivši generalni sekretar UN

Glas Amerike  pre 5 sati  još 29 povezanih

(Ne)poželjni gost na svadbi

Dojče vele  pre 5 sati  još 23 povezane

Umor čini svoje: Ljudi, gde mi je auto?! VIDEO

B92  pre 9 sati  još 23 povezane
©2018 Netmark d.o.o.