Danas

Mišelov predlog dobitak za siromašnije članice

Danas pre 4 sata
Lideri EU danas raspravljaju o budžetu od 2021. do 2027. Predlog da se 20 odsto prihoda od trgovine emisijama ugljen-dioksida izdvaja za budžet Evropske unije, zajedno sa novim porezom na plastični otpad, mogao bi da pomogne da se nadomeste gubici… »

Domaćin bez prava na grešku

Danas pre 5 sati
Derbi kola Evrolige igraju u Istanbulu Fenerbahče i Real Madrid Dva od tri poslednja osvajača Evrolige, Fenerbahče i Real Madrid sastaju se večeras u Istanbulu u utakmici koja je na prvi pogled mnogo značajnija za domaćina, ali ima težinu i za… »

Pozorišni performans večeras na Telepu

Danas pre 5 sati
"Raznobojna saradnja" pograničnog područja Mađarske i Srbije Pod sloganom „Dobri susedi stvaraju zajedničku budućnost“ večeras će od 18 časova u Mađarskom kulturnom centru „Petefi Šandor“ biti izveden pozorišni performans „9 godina… »

Ljudsko telo proizvodi tri vrste suza

Danas pre 5 sati
Zašto plačemo? Uobičajeno je da ljudi ismejavaju suze jer one su ženskaste, samo služe privlačenju pažnje, melodramatične su. Nije u tim stavovima teško uočiti patrijarhalne pretpostavke o tome čemu se treba diviti, a šta ismejavati. Voditelji… »

Predloženo da se zabrane pigmenti za određene boje za tetoviranje

Danas pre 5 sati
Evropska agencija za hemikalije je predložila da se zabrane pigmenti za određene boje za tetoviranje. Posledice bi bile velike – umetnici tetoviranja strahuju da bi njihova branša mogla da sklizne u „ilegalu“. Anke Calic sedi na stolici za… »

Pogled na Emila Zolu: Čovek čvrst po razumu i volji kao granitna stena

Danas pre 5 sati
Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 20. februar 1940. godine Jedan poznati nemački publicista pisao je o Zoli ovako: “Zola je uticao na mene kao neko izvanredno biće”. Činilo mi se da je on čovek koga je omađijala njegova profesija… »

Žan Pol Bled održao predavanje u čast 180 godina diplomatije između Francuske i Srbije

Danas pre 12 sati
Predavanje francuskog istoričara Žan-Pol Bleda u SANU Povodom obeležavanja 180 godina diplomatskih odnosa Srbije i Francuske danas je o ovoj temi u Svečanoj sali Srpske akademije nauka i umetnosti podrobno govorio francuski istoričar Žan-Pol Bled… »

Pokret Metla: Hapšenja u Zrenjaninu očekivani epilog

Danas pre 12 sati
Hapšenja osumnjičenih za zloupotrebe u vezi sa fabrikom vode u Zrenjaninu, očekivani je epilog svega što se događalo nakon davanja saglasnosti za potpisivanje ugovora o pijaćoj vodi, navodi u svom reagovanju Pokret Metla Zrenjanin. Oni kažu da nisu… »

TO Zapadne Srbije na Sajmu turizma u Beogradu: Zajednički štand 12 članica

Danas pre 12 sati
Turistička organizacija regije Zapadna Srbija predstaviće svoju ponudu na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji će trajati od 20. do 23. februara. Na sajmu će učestvovati i predstavnici hotela, turističkih agencija i proizvođači… »

Bobičić: Ženama u javnosti se ništa ne prašta

Danas pre 13 sati
Debata “Stvarno tako misliš?” o diskriminatornom jeziku medija Žena je u medijima veoma diskiminisana. Njoj se ne praštaju ni elementarna prava. Svaka stvar koju izgovori ili uradi, se meri, ali sa pogrešne tačke gledišta. Žena nije kriva, ona… »

Danas, najnovije vesti »