Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Policija zaplenila 1,5 tona duvana, zatekla osumničene kako režu listove

Danas pre 11 sati
Policija iz Sremske Mitrovice zaplenila je, u odvojenim akcijama, više od 1,5 tona duvana i opremu za sečenje duvana, saopšteno je danas. U pretresu kuće pedesetdvogodišnje žene u Laćarku, u garaži, pronađeno je i oduzeto oko 800 kilograma duvana u listu. Protiv osumnjičene će, u saradnji... »

Savić pozvao 23 igrača na početak priprema za Evropa kup u Zagrebu

Danas pre 13 sati
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić pozvao je danas 23 igrača na početak priprema za završni turnir Evropa kupa koji će se od 5. do 7. aprila održati u Zagrebu. Vaterpolisti Srbije će se pripremati na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ od 1. do 4. aprila kada će... »

Srbija uskoro preuzima predsedavanje Jadransko jonskom inicijativom

Danas pre 8 sati
Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković na 16. Konferenciji predsednika parlamenata Jadransko jonske inicijative u Crnoj Gori istakla je da će Srbija od 1.juna preuzeti predsedavanje ovom inicijativom na godinu dana i u okviru tog predsedavanja organizovati Konferenciju predsednika... »

NUNS: Javni funkcioneri da prestanu sa širenjem netrpeljivosti prema TV N1

Danas pre 9 sati
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas kampanju koju, kako se navodi, državni funkcioneri i mediji bliski vlastima vode protiv televizije N1 i njenih novinara, ocenjujući da je reč o nedopustivom pritisku na slobodu medija. Pružajući podršku zaposlenima u toj medijskoj... »

Udruženje reciklera: Država reciklerima za tretman opasnog otpada duguje 1,7 milijardi dinara

Danas pre 13 sati
Udruženje reciklera Srbije saopštilo je danas da država reciklerima za tretman opasnog otpada za 2016. i 2017. godinu duguje oko 1,7 milijardi dinara, dok istovremeno za tretiran otpad tokom 2018. recikleri još nisu dobili ni dinara podsticajnih sredstava. Zakonom o budžetu za 2019, kojim je... »

Ljajić: Uvođenjem kosovskih taksi sporazum CEFTA doveden u pitanje

Danas pre 14 sati
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da je Sorazum o slobodnoj trgovini (CEFTA) iz 2006. godine posle uvođenja taksi od 100 odsto na srpsku robu na Kosovu, doveden u pitanje i da zahteva oporavak da bi se održao. Po njegovim rečima, Srbija zbog nemogućnosti... »

Regionalna platforma osuđuje upad u RTS

Danas pre 6 sati
Regionalna platforma za zagovaranje medijskih sloboda i bezbednosti novinara koja zastupa više od 8.000 članova, osudila je upad građana i predstavnika opozicije u Radio televiziju Srbije (RTS), saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije. „Bez obzira na sve, nasilni upad u... »

Đilas: Nasilje u RTS izazvala Žandarmerija

Danas pre 14 sati
Lideri Saveza za Srbiju pozvali predsednika Vučića da amnestira uhapšene Predstavnici Saveza za Srbiju sa konferencije za novinare pozvali su nadležne i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da oslobode uhapšene ljude zbog nereda na protestima i najavili da će u suprotnom organizovati mirne... »

Broj žrtava poplava u Indoneziji porastao na 89

Danas pre 14 sati
Broj žrtava poplava i klizišta izazvanih jakim pljuskovima u indonežanskoj provinciji Papua porastao je na 89, dok se desetine ljudi i dalje vode kao nestale, rekli su danas zvaničnici. Poplave i klizišta su uništile puteve i mostove u nekoliko područja okruga Džajapura i tako otežavaju... »

Postaje li vođa Dveri novi lider opozicije?

Danas pre 16 sati
Sagovornici Danasa o tome ko predvodi proteste Građanski protest „1 od 5 miliona“ tokom vikenda u potpunosti i formalno je preuzela opozicija i lideri okupljeni u Savezu za Srbiju, među kojima se posebno istakao lider Dveri Boško Obradović. To neoborivo, između ostalog, dokazuje činjenica... »

©2019 Netmark d.o.o.