Danas

Hapšenje direktora zbog provale brane u Rusiji

Danas pre 17 sati
Trojica direktora preduzeća koje upravlja sibirskim rudnikom zlata gde se u subotu provalila brana pri čemu je poginulo 15 ljudi, uhapšena su danas, saopštile su ruske vlasti. Direktori su iz preduzeća za iskopavanje zlata „Sisim“ (Sisim)… »

Čanak: Bojkot izbora je drugo ime za bele listiće

Danas pre 1 dan
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će odluku o izlasku na izbore doneti Glavni odbor te stranke, ali da će se on svesrdno zalagati za izlazak na izbore. „Uslovi su daleko od idealnih, ali nisu bili idealni ni 1996. ni… »

Mesec borbe protiv raka dojke: Spasla je grudi hiljadama žena, ali verovatno nikad niste čuli za nju

Danas pre 17 sati
Promenila je živote hiljada žena obolelih od raka dojke, a ipak je bila oštro kritikovana zbog toga. Kanadskoj doktorki Veri Piters ljudi su bili na prvom mestu u medicini, u vreme kada su doktori obraćali malo pažnje na strahove i teskobe vlastitih… »

Američki vojnik pogrešno identifikovan na fotografiji sa Ivo Džima

Danas pre 17 sati
Jedna od vojničkih trupa fotografisana kako podiže američku zastavu na pacifičkom ostrvu Ivo Džim 1945. godine pogrešno je identifikovana, kaže američki marinac. Čuvenu fotografiju je Asošijejted Pres snimio nakon žestoke bitke za ostrvo koje… »

Crna Gora: Nedelja – novi praznik za trgovce

Danas pre 22 sata
Ukoliko prodavnice u Crnoj Gori rade nedeljom i praznicima, suočiće se sa novčanim kaznama i zatvaranjem. Promenom Zakona o unutrašnjoj trgovini, Vlada Crne Gore pokušaće da na ovaj način promeni dugogodišnje kupovne navike građana ove države… »

Manu Chao oduševio u Nišu

Danas pre 14 sati
Prvi put u Nišu, El Chapulin Solo – Manu Chao acoustic pred punom halom Mika Antić, oduševio je publiku dvočasovnom svirkom. Kada su izašli na binu, Manu Čao obratio se publici prvo na srpskom jeziku – „Dobro veče, Niš! Kako ste?“, a onda… »

Kako pomešana osećanja mogu da budu dobra stvar

Danas pre 22 sata
Svakako je privlačno i ima svoju draž podići visoko vlastitu zastavu i dičiti se hrabrošću vlastitih uverenja. Kad biste poslušali političare ili kreatore javnog mnjenja širom sveta, pomislili biste da živimo u doba nepobitnih tvrdnji i… »

Kragujevac: Sećanje na nedužne žrtve

Danas pre 17 sati
Kragujevačkim Šumaricama danas će biti organizovan tradicionalni Veliki školski čas U kragujevačkim Šumaricama, kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima (V/3) sutra (ponedeljak) će biti organizovan tradicionalni Veliki školski čas… »

Demonstranti u Hongkongu prkose policiji protestom za koji nisu dobili dozvolu

Danas pre 21 sat
Vlasti Hong Konga pojačale su danas mere bezbednosti uoči protesta koji su najavili organizatori, ali ga policija nije odobrila. Protest je najavljen nakon to je, na jučerašnjem skupu, izboden jedan demonstrant koji je delio letke. Policija je… »

Merkelova i Putin razgovarali o Ukrajini, Siriji i Libiji

Danas pre 1 dan
Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je danas sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o situaciji u Ukrajini, Siriji i Libiji, saopštili su Kremlj i kabinet kancelarke, a prenosi Radio slobodna Evropa (RSE). Telefonski razgovor zvaničnika bio… »

Danas, najnovije vesti »