Danas, najnovije vesti

Tači: Jamajka priznala nezavisnost Kosova

Danas pre 1 sat
Predsednik Kosova Hašim Tači objavio je na tviteru da je Jamajka priznala nezavisnost Kosovai da je tu informaciju dobio od ambasadorke Kosova u Vašingtonu, Vljore Čitaku. „Jamajka je priznala nezavisnost Kosova kao suverene i nezavisne državu. To… »

Stevanović na listi „Svi na ovu stranu“

Danas pre 1 sat
„Svi na ovu stranu“ naziv je liste koju će bivši gradonačelnik Kragujevca lider Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović predvoditi na narednim lokalnim izborima. Osim Zajedno za Šumadiju, koja je nedavno kolektivno pristupila stranci Zdrava… »

Škole bez radnih subota, biće naknade

Danas pre 1 sat
Za učenike osnovnih i srednjih škola u ponedeljak, 24. februara se nastavlja školska godina, a propuštene dane neće nadoknađivati subotom. Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je juče da je na osnovu podataka Instituta za javno zdravlje „Dr… »

Portugalski parlament glasao za nekoliko tekstova o legalizaciji eutanazije

Danas pre 1 sat
Portugalski parlament danas je usvojio pet predloga zakona za legalizaciju eutanazije, što je mogućnost koja postoji u malom broju zemalja. Usvojeni tekstovi sada treba da se objedine u jedan o kojem će kasnije, verovatno do leta, glasati parlament… »

U susret Gvarneri festu

Danas pre 1 sat
Zimska škola muzike kao priprema za prvo Međunarodno takmičenje gudača balkanskih zemalja Već punih 21 godinu u Banji Koviljači postoji i živi Zimska škola muzike, pod vođstvom profesora violine Vlade Markovića. Tokom januara i februara ove… »

Debitant hteo i više

Danas pre 1 sat
U Atlanti složni da je Valensija mogla biti ubedljivije savladana Ako u revanšu uspe da veliki minus u golovima pretvori u dobitnički plus (1:4), Valensija neće biti ni prva ni poslednja „vaskrsla“ fudbalska ekipa, jer istorija ovog sporta pamti i… »

Za brucoše više od 9.500 mesta na budžetu

Danas pre 1 sat
Ukoliko Vlada Srbije prihvati predlog Univerziteta u Beogradu, u narednoj školskoj godini na fakultetima tog univerziteta o trošku države moći će da se školuje 9.597 brucoša na osnovnim i integrisanim akademskim studijama, dok će 5.417 plaćati… »

Hrvatska glazbena unija i Croatia Records stali u odbranu Josipe Lisac

Danas pre 2 sata
Hrvatska glazbena unija i Croatia Records saopštenjem su se oglasili na lavine reakcija koje je izazvala muzička diva Josipa Lisac zbog izvedbe himne na inauguraciji Zorana Milanovića, navodeći da je reč o nepoštovanju umetničke slobode i kreacije… »

Karte za Fest za dobrovoljne davaoce krvi

Danas pre 2 sata
Centar beogradskih festivala – CEBEF, kao izvršni producent FEST, pokloniće karte za dobrovoljne davaoce krvi, najavljeno je danas. Prvih 100 davalaca krvi koji 21. februara dobrovoljno daju krv u sali Instituta za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save… »

Trampov saradnik Rodžer Stoun osuđen na 40 meseci zatvora

Danas pre 2 sata
Saradnik američkog predsednika Donalda Trampa, Rodžer Stoun (Roger Stone), čije je suđenje izazvalo polemiku zbog intervencija Trampa, osuđen je danas na 40 meseci zatvora – odnosno tri godine i četiri meseca. Stoun je 15. novembra proglašen… »

Vesti dana »