Danas, najnovije vesti

Veliki broj pacijenata primljen prošle noći u KC Vojvodine

Danas pre 26 minuta
U Klinički centar Vojvodine (KCV) na bolničko lečenje sa potvrđenom virusnom infekcijom kovid-19 tokom noći primljeno je 10 odsto više pacijenata nego prethodnog dana, saopšteno je danas iz KCV. Kako je navedeno, trenutno se u KCV leči 146… »

Zašto pozorišta, a ne i bioskopi?

Danas pre 14 minuta
Odlukom Kriznog štaba, bioskopi nisu izuzeti od skraćenja radnog vremena poslednjeg vikenda u februaru. Donete mere ograničavaju rad bioskopa na samo par sati dnevno, jer sve projekcije moraju da se završe do 14 časova, dok su iz ove mere izuzeta… »

Dijalog sa idejama Diras, Daviča i Pazolinija

Danas pre 14 minuta
Predstava "Seks-umetnost-komunizam" na rođendan Bitef teatra Predstava „Seks-umetnost-komunizam“ biće premijerno izvedena u Bitef teatru 3. marta, na rođendan ove pozorišne kuće. Projekat nastao po tekstu Tamare Antonijević, Tanje Šljivar i… »

“Đoletov park” – za sećanje na kantautora i nadu u ljude

Danas pre 38 minuta
Moj deda je voleo da je zove “mala Moskva”, a ona je obično, ali za jug Srbije neobično selo. Put, pa zelenilo, pa velika i otvorena dvorišta. Blokovi kuća ispresecani kao vojvođanski šorovi. Zemlja plodna i rodna. Kao u Vojvodini. Donja Tranava… »

Vakcina kompanije Džonson i Džonson odobrena u SAD

Danas pre 1 sat
Američka Uprava za hranu i lekove (FDA) odobrila je hitnu upotrebu vakcine kompanije „Džonson i Džonson“, za koju je potrebna samo jedna doza umesto dve, a to je treća vakcina protiv kovida 19 koja je odobrena u SAD za odrasle, 18 godina i… »

U Srbiju večeras stiže 100.000 vakcina Sputnjik V

Danas pre 1 sat
U Srbiju večeras stiže novih 100.000 ruskih vakcina Sputnjik V, a sa aerodroma „Nikola Tesla“ biće prebačene u Institut Torlak i sutra će početi njihova distribucija u centre za vakcinaciju, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj… »

Umesto jela sa mesom „goli“ pasulj i boranija

Danas pre 1 sat
Pacijenti smešteni na kovid odeljenjima vranjske bolnice upozoravaju na neadekvatnu ishranu U poslednja tri dana novinar Danasa kod nadležnih u Zdravstvenom centru u Vranju nije mogao da dobije potvrdu ili demanti, vezano za pritužbe na „ishranu i… »

Životinje i priroda Srbije: Otkud sova utina u panonskoj Kikindi

Danas pre 1 sat
Februarska kiša, umesto snega, sipi po pločnicima centra banatskog grada Kikinde i pomalo remeti našu misiju, a to je potraga za najtajanstvenijom i najmudrijom pticom, po uvreženom mišljenju mnogih, majstoricom noćnog lova i baronicom krošnji… »

Sloga: Kolektivni ugovor u Krušiku potpisan pod pritiskom

Danas pre 1 sat
Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su da je kolektivni ugovor u valjevskoj fabrici „Krušik“ potpisan uz pritiske na predstavnike četiri sindikata i da je nepovoljniji za radnike nego prethodni. Sindikat Sloga ocenio je u saopštenju… »

Stefanović pozvao mlade da se prijave na konkurs za vojne škole

Danas pre 50 minuta
Ministar odbrane Nebojša Stefanović pozvao je danas mlade da se prijave na konkurs za upis u vojne škole koji je otvoren do 31. marta ove godine. On je dodao da je vojska institucija u koju građani Srbije ima najveće poverenje, te da je… »

Vesti dana »