Politika

Preminula glumica Mira Furlan

Politika pre 1 sat
LOS ANĐELES - Poznata filmska i pozorišna glumica Mira Furlan preminula je u 65. godini, objavljeno je na njenom Tviter nalogu. Ona je preminula u sredu, 20. januara, ali vest je danas objavljena. Vest je potvrdio i njen prijatelj, autor američke… »

U Srbiji do sada vakcinisano 119.711 osoba

Politika pre 4 sati
U Srbiji je do sada vakcinisano 119.711 osoba, kaže epidemiolog Branislav Tiodorović i dodaje da se taj broj povećava iz sata u sat. On je na konferenciji za medije rekao da je u poslednja 24 sata testirano 10.638 ljudi i da je pozitivno na virus… »

Za vakcinaciju se prijavilo više od pola miliona građana

Politika pre 7 sati
Preko portala eUprava do sada se za vakcinaciju protiv koronavirusa prijavilo 504.000 građana Srbije, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za IT i eUpravu. Masovna vakcinacija nastavljena je i danas, a na 350 punktova u Srbiji pozvano je da se u toku dana… »

Metro je kruna investicija u Srbiji

Politika pre 1 sat
Krajem godine počinje izgradnja prve linije u Beogradu, od Železnika do Mirijeva. Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će krajem godine početi izgradnja prve linije beogradskog metroa od Železnika do Mirijeva. Mali je nakon… »

Postojeće mere ostaju na snazi

Politika pre 7 sati
Sve postojeće mere ostaju na snazi, odlučeno je na današnjoj sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, kaže epidemiolog Branislav Tiodorović. On je rekao da trenutno poboljšanje epidemiološke suituacije ne treba da zavara da „smo u… »

Iva Ilinčić detaljno opisala višegodišnje nasilje

Politika pre 1 sat
Važno je što je još u ovoj fazi postupka njen iskaz uzet i fiksiran, što predstavlja dokaz da se po njemu postupa, izjavio je advokat glumice Jugoslav Tintor posle saslušanja. Glumica Iva Ilinčić (24) juče je, dan posle koleginice Milene… »

Do ponedeljka toplo i vetrovito, do 19 stepeni

Politika pre 10 sati
U Srbiji će sutra biti veoma toplo i vetrovito, sa dnevnim temperaturama znatno iznad proseka, do 19 stepeni, saopštio je RHMZ. Tokom dana promenljivo oblačno, ponegde sa slabom kišom. Duvaće umeren, u košavskom području i na planinama jak… »

Milanović zbog ustaških obeležja napustio obeleževanje godišnjice akcije Maslenica

Politika pre 13 sati
ZAGREB - Predsednik Hrvatske Zoran Milanović otkazao je danas učešće na obeležavanju 28. godišnjice vojno-policijske akcije Maslenica pošto je utvrđeno da u službenom protokolu i među učesnicima svečanosti nalaze osobe koje nose ustaška… »

Đukanović: Ustav me obavezuje, potpisaću zakone

Politika pre 10 sati
PODGORICA – Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potvrdio je da će potpisati Zakon o slobodi veroispovesti i još nekoliko zakona, koji su u sredu nepromenjeni ponovo izglasani u parlamentu, jer ga, kako je kazao, na to obavezuje Ustav. On je rekao da… »

U novosadskom sudu pronađena imitacija eksplozivne naprave

Politika pre 3 sata
NOVI SAD – Policija je u sudskoj zgradi u Novom Sadu, tokom kontradiverzionog pregleda po anonimnoj dojavi o bombi, pronašla koverat u kojem je bila imitacija eksplozivne naprave. „Koverat sa imitacijom eksplozivne naprave pronađen je u muškom u… »

Politika, najnovije vesti »