Politika

Početak pismenosti kod Slovena

Politika pre 14 sati
„Selfi sa Ćirilom i Metodijem”, 25. maj U tekstu „Selfi sa Ćirilom i Metodijem” („Politika”, 25. maja 2020.) se spominje svake godine ponavljana istorijska dogma kako su „nepismenim” Slavenima pismo donela, stvorila ili izmislila dvojica… »

Sergej Beli, Boško gladni

Politika pre 15 sati
Dok se čini kako lideri opozicije čine sve da slasno pojedu jedni druge, umesto Vučića, on mirno nastavlja kampanju, iako je rekao da to neće činiti do početka juna. Ko je verovao da će Sergej Trifunović istrajati na ideji bojkota izbora taj je… »

Crna Gora ignorisala „Er Srbiju” u korist „Montenegro erlajnza”

Politika pre 1 dan
Odluka crnogorskih vlasti o tome da granice sa Srbijom ostaju zatvorene u praksi znači da bi, na primer, „Montenegro erlajnz” bi mogao da leti za Beograd, dok bi „Er Srbija” mogla da leti za Podgoricu i Tivat, ali bez prevoza srpskih državljana… »

Bivša radnica Doma zdravlja u Velikoj Plani osumnjičena za proneveru novca od participacije

Politika pre 3 dana
Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsila N.M. (42), bivšu radnicu Doma zdravlja iz Velike Plane, zbog sumnje da je proneverila više od tri miliona dinara, saopšteno je danas… »

Dačić poručio Podgorici: Srećan vam put, samo ne dirajte Srbe

Politika pre 3 dana
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da odluka Direktorata civilnog vazduhoplovstva da uskrati dozvolu za sletanje na beogradski aerodrom avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajnsa nema veze sa spoljnom politikom. Dačić… »

Bajden izvređao Trampa zato što ne nosi masku

Politika pre 3 dana
VAŠINGTON – Najizgledniji predsednički kandidat američkih demokrata Džo Bajden izjavio je da nošenje maski u javnosti radi suzbijanja širenja koronavirusa pokazuje liderstvo i ujedno nazvao „budalom” svog republikanskog rivala i aktuelnog… »

Tviter pozvao korisnike da provere podatke koje objavljuje Tramp

Politika pre 3 dana
VAŠINGTON – Tviter je prvi put pozvao korisnike da provere podatke u tvitovima koje objavljuje američki predsednik Donald Tramp, koji je nakon toga ocenio da se Tviter meša u američke predsedničke izbore i guši slobodu govora. Tviter je, naime… »

Francuzi izbacuju engleske reči

Politika pre 3 dana
Umesto izraza „fejk njuz”, Francuzima se preporučuje da koriste frazu „information fallacieuse” (pogrešna informacija). PARIZ - Francuska je objavila novu listu alternativnih reči za pojmove na engleskom jeziku, kao što su „klikbejt”… »

U Španiji počinje desetodnevna žalost za žrtve kovida

Politika pre 3 dana
MADRID – U Španiji danas počinje desetodnevna žalost za sve žrtve kovida-19, koju je proglasila španska vlada, a što je najduži period žalosti u poslednjih 40 godina. Tokom dana žalosti zastave će na više od 14.000 ustanova i plovila biti na… »

U Berlinu već žale zbog Grenelovog odlaska – bolje bilo kakav ambasador nego nikakav

Politika pre 3 dana
BON – Ambasador SAD Ričard Grenel, koji je svojim izjavama često nervirao nemačke političare, sada je pred povlačenjem s funkcije, ali se to ne sviđa svima u Berlinu. Kako piše Dojče vele, neki se plaše zbog mogućnosti stvaranja diplomatskog… »

Politika, najnovije vesti »

Početak pismenosti kod Slovena

Politika pre 14 sati

Sergej Beli, Boško gladni

Politika pre 15 sati