Politika

Kon: Moguće vanredne mere ako se nastavi porast zaraženih

Politika pre 1 dan
Epidemiolog Predrag Kon rekao je danas da postoji mogućnost uvođenja vanrednih mera, ukoliko se nastavi tendencija rasta broja zaraženih i izrazio nadu da do toga neće doći. „Mi nemamo baš mnogo izlaza u daljem povećanju aktivnosti, nemamo drugog… »

Religijski kult Josipa Broza

Politika pre 1 dan
Prošlo je 40 godina od smrti Josipa Broza Tita što je u štampi i na televiziji propraćeno većim brojem emisija i istorijskih članaka. Opšti utisak koji ostavlja evociranje uspomena na Titovu vlast je uzdržanost i opreznost u ocenama vladavine koja… »

Grupa demonstranata kamenjem gađala policiju – uhapšeni nasilnici

Politika pre 2 dana
Policija je oko 23.30 preuzela punu kontrolu nad prostorom Trga Nikole Pašića, i počela da privodi nasilne demonstrante. Policija je u akciju protiv demonstranata krenula kada su ih zasipali kamenicama, bakljama... Demonstranti su čupali kamene ploče… »

Najcrnji dan od početka epidemije, preminulo čak 18 pacijenata

Politika pre 3 dana
Ako ovako nastavimo, brzo stižemo najgore brojke .- Nećemo prezati od uvođenja najrestriktivnijih mera, rekla je premijerka Ana Brnabić. U Srbiji je u toku poslednja 24 časa preminulo 18 pacijenata zaraženih koronavirusom štop je najgori dan od… »

Aja Sofija od danas je ponovo džamija

Politika pre 3 dana
ISTANBUL - Predsednik Turske Redžep Taijip Erdogan potpisao je danas dekret o vraćanju istanbulske Aja Sofije u džamiju nakon što je turski sud poništio vladinu uredbu iz 1934. kojom je nekadašnja vizantijska pravoslavna bazilika, a potom, posle… »

Sukobi policije i demonstranata ispred Skupštine Srbije, policija kontroliše glavne punktove

Politika pre 2 dana
Protest je počeo oko 18 časova na platou ispred Filozofskog fakulteta zbog najavljenog uvođenja policijskog časa u glavnom gradu. Gradske komunalne službe počele su oko 23.30 da čiste ulice i otklanjaju posledice sukoba demonstranata sa policijom… »

Grigorije: Nisam davao izjavu o gradnji bolnica (Video)

Politika pre 2 dana
„Poziv da se ulaže u škole i bolnice uputio sam još 2013. dok sam bio episkop u Hercegovini gde sam, sa narodom, izgradio više od stotinu novih hramova, kaže vladika Grigorije i napominje da posle toga nije davao izjave na tu temu. Vladika… »

Priština na video samitu iznela svoj „spisak želja”

Politika pre 3 dana
„To su očuvanje teritorijalnog integriteta Kosova, očuvanje Ustava i ustavne organizacije Kosova, trajno uzajamno priznanje, a ne model dve Nemačke, članstvo u UN i da druge evropske zemlje priznaju Kosovo. A, tek onda će da se bave pitanjem… »

Vaspitanje i mentalno zdravlje

Politika pre 3 dana
Ljubav i dobre namere roditelja same po sebi nisu dovoljne da bi dete odraslo kao funkcionalna osoba – potrebno je i vaspitanje, koje pored pokazivanja naklonosti sadrži i disciplinovanje. Svaki roditelj želi svom detetu najbolje. Ali svaki roditelj… »

Pred Skupštinom građani uz poruku: „Ne nasedaj, sedi!”

Politika pre 4 dana
Na platou neki od učesnika protesta dele ostalim učesnicima kao i prolaznicima papire sa ispisanim zahtevima, među kojima su da se budžetska sredstva sa policije preusmere u zdravstvo, dostupnost informacija od javnog značaja, ukidanje komunalne… »