Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

Milan posle žalbe ipak u Ligi Evrope

Politika pre 5 sati
MILANO – Italijanski fudbalski gigant Milan ipak će se takmičiti ove sezone u Ligi Evrope, nakon što je Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) usvojio žalbu na jednogodišnju suspenziju UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Kako se navodi u saopštenju CAS-a, pružene su jake garancije... »

Đorđević: Vlasnik „Hendija” voljan da reši status zaposlenih

Politika pre 8 sati
Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je vlasnik firme „Hendi”, koja je ugašena 31. maja, „voljan da reši status” zaposlenih čije su radne knjižice ostale u firmi. Ministar je rekao da je u četvrtak obavljen vanredni inspekcijski nadzor firme „Hendi... »

Etinger: Više novca od 2021, zajednička ambicija je 2025.

Politika pre 10 sati
Evropski komesar za budžet i ljudske resurse Ginter Etinger izjavio je da Srbija može da očekuje više novca iz pretpristupnih fondova od 2021. godine, ali je poručio da naša zemlja mora da radi na ekonomskom rastu kako bi bila partner na jedinstvenom tržištu i privukla investitore.... »

Minobacači iz BiH završili u rukama ekstremista u Siriji

Politika pre 4 sata
Novinar „Independenta” u Alepu pronašao i uputstvo za mitraljez kragujevačkog „Zastava oružja”. LONDON – Oružje proizvedeno u bosanskoj fabrici BNT-TMiH, koje je prodato Saudijskoj Arabiji, završilo je u rukama ekstremista Islamske države i Al Kaide koji su se borili protiv sirijskog... »

Beč zabranjuje hranu u metrou

Politika pre 8 sati
BEČ – Vlasti Beča planiraju uvođenje zabrane „smrdljivih” jela u vozovima podzemne železnice. Najpre će se jela koje se više osećaju zabraniti na liniji U6. Od septembra „smrdljiva” jela, među kojima su i nacionalna brza jela kao što su „leberkeze” ili kranjska kobasica sa... »

„Lakost” se zahvalio Novaku u „Ekipu”: Krokodil se vratio

Politika pre 1 sat
PARIZ - Čuveni francuski proizvodač sportske opreme „Lakost”, zakupio je celu stranu u francuskom sportskom dnevniku „Ekip” kako bi zahvalio Novaku Đokoviću na vimbldonskoj tituli. To je prva titula za tu robnu marku posle punih sedam godina i trijumfa Samante Stosur na Otvorenom... »

Putin: Još nije doneta odluka o podizanju granice za penziju

Politika pre 1 sat
MOSKVA - Još uvek nije doneta konačna odluka o povećanju starosne granice za odlazak u penziju, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin. „Kada se donose odluke takvog opsega i tako osetljive po narod, specifične stvari i profesionalne procene moraju da budu uzete u obzir”, rekao je... »

Više od 1,7 miliona izbeglica uskoro se vraća u Siriju

Politika pre 3 sata
MOSKVA - Više od 1,7 miliona sirijskih izbeglica moglo bi u bliskoj budućnosti da se vrati u svoje domove u Siriji, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane. Ministarstvo je saopštilo da je Vašingtonu poslalo detaljne predloge o organizovanom povratku izbeglica u Siriju posle sporazuma... »

Hakeri ukrali podatke četvrtine stanovnika Singapura

Politika pre 4 sata
SINGAPUR – Hakeri su ukrali lične podatke 1,5 miliona pacijenata – žitelja Singapura, odnosno podatke jedne četvrtine populacije, saopštio je danas tamošnje Ministarstvo zdravlja. Oni su upali u bazu podataka Ministarstva zdravlja u okviru „namernog, ciljanog i dobro isplaniranog... »

Muškarac otrovan „novičokom” pušten iz bolnice

Politika pre 24 minuta
LONDON - Jedan od dvoje Britanaca otrovanih nervnim agensom „novičokom” prošlog meseca, Čarli Rouli, pušten je iz bolnice, saopštio je Zavod za javno zdravlje Engleske. „Gospodin Rouli je dovoljno dobro da napusti bolnicu. Čisto da razjasnimo, njegov izlazak ne predstavlja rizik ni po... »

©2018 Netmark d.o.o.