Politika

Protesti zbog turske ofanzive, u Kelnu 10.000 ljudi

Politika pre 9 sati
BERLIN – Više hiljada ljudi, mahom kurdskog porekla, protestovalo je danas u više nemačkih gradova protiv ofanzive Turske na severu Sirije, a najviše ih se okupilo u Kelnu, prenosi Tanjug. U Kelnu je, prema navodima gradskih zvaničnika, oko 10.000… »

Miholjsko leto se nastavlja, sutra u Srbiji do 28 stepeni

Politika pre 18 sati
Sutra će u Srbiji biti sunčano i toplo, sa maksimalnom dnevnom tempetaturom od 24 do 28 stepeni. Jutro će biti sveže, ponegde sa kratkotrajnom maglom, a vetar slab, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura će se kretati od 7 do 14 stepeni. U… »

Gde se to SAD graniče sa Severnom Makedonijom i Albanijom?

Politika pre 7 sati
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upitala je danas kojim se to delom SAD graniče sa Severnom Makedonijom i Albanijom, da lobiraju za njihovu integraciju u drugi kontinent. Zaharova je na taj tačin reagovala na navode… »

Niz sporazuma između Srbije i Rusije

Politika pre 11 sati
U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Rusije Dmitrija Medvedeva večeras je u Beogradu razmenjeno više bilateralnih sporazuma i memoranduma o saradnji iz različitih oblasti, nauke, privrede, saobraćajne infrastrutkure… »

Priština isteruje Srbe iz Kosovskih policijskih snaga

Politika pre 8 sati
Kosovska Mitrovica – Upadi Rosu na sever Kosmeta pokazuju nameru Prištine da izmeni etničku strukturu kosovskih policijskih snaga (KPS) u ovom delu pokrajine, odnosno da iz njih potisne Srbe i da izigra Briselski sporazum. Na ovaj način sagovornici… »

Medvedev na osam lokacija u BG, većina ulice se zatvara

Politika pre 1 dan
Zbog posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva danas su u Beogradu na snazi vanredne saobraćajne mere i veći broj ulica biće tokom zatvoren za saobraćaj. Medvedev će u srpskoj prestonici provesti oko 10 sati, njegova poseta je „aktivna” jer… »

Sa mora vraćeno 150 migranata, 11 dece

Politika pre 1 dan
Libijska obalska straža je saopštila da je presrela oko 150 migranata koji su nameravali da se domognu obala evropskih sredozemnih zemalja. Portparol Ajub Gasim je rekao da su migranti vraćeni na obalu, kao i da će biti prebačeni prihvatni centar u… »

Potpisan sporazum o obnovi barske pruge do granice sa Crnom Gorom

Politika pre 8 sati
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas, u okviru posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji, sporazum o nastavku modernizacije barske pruge. Mihajlović je potpisala Sporazum o zajedničkoj… »

Horovi RTS-a i HRT-a na svečanom zatvaranju

Politika pre 1 dan
Hor Radio-televizije Srbije, koji obeležava osam decenija postojanja, svečano će zatvoriti 51. Bemus zajedno sa Horom Hrvatske radio-televizije iz Zagreba, pod upravom Bojana Suđića, večeras u 20 časova u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu. Solisti… »

Kajakašica Kristina Bedeč peta na Svetskom prvenstvu u maratonu

Politika pre 8 sati
Srpska kajakašica Kristina Bedeč zauzela je danas peto mesto u maratonu, na Svetskom prvenstvu u kineskom Šaošingu. Bedečova je je 25 kilometara i 900 metara prešla za dva sata, četiri minuta i 34,76 sekundi i kroz cilj prošla kao peta. Maratonske… »

Politika, najnovije vesti »