Politika

Potpisani ugovori za dva zajma – za klimatske promene i železnicu

Politika pre 1 dan
Ugovori za dva zajma, Programski zajam za javne politike za klimatske promene i Zajam za projekat modernizacije železničkog sektora u Srbiji primenom višefaznog programskog pristupa, potpisani su danas u Vladi Srbije. U prisustvu premijerke Ane… »

Preminuo bivši ministar kulture Bratislav Petković

Politika pre 1 dan
Pozorišni režiser, dramaturg i nekadašnji ministar kulture i informisanja u vladi Republike Srbije Bratislav Braca Petković preminuo je sinoć u Beogradu. Petković je bio i veliki zaljubljenik u automobile, pa je u centru Beograda, u Ulici Majke… »

Napadnut Boris Milićević, pomoćnik ministra i LGBT aktivista

Politika pre 1 dan
Pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Boris Milićević objavio je danas da je napadnut u Novom Beogradu, gde ga je, kako je naveo, nepoznati muškarac gađao predmetom i jurio ga s nožem u ruci. „Muškarac me je jurio… »

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine do kraja juna

Politika pre 1 dan
BRISEL – Šef diplomatije Evropske unije, Žozep Borelj, najavio je da će se nova rudna dijaloga Beograda i Prištine održati pre kraja juna jer je nova vlast u Prištini tražila dodatno vreme da se upozna sa situacijom iz prethodnih runda dijaloga… »

Nožem napao prolaznike u Novom Pazaru

Politika pre 1 dan
NOVI PAZAR - Novopazarska policija uhapsila je muškarca u blizini Fakulteta za Islamske studije u Novom Pazaru, nakon što je pokušao da nožem ubode više slučajnih prolaznika, javlja indeksonline.rs. Niko od prisutnih nije teže povređen, navodi… »

Obeležena godišnjica stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici

Politika pre 16 sati
U Istočnom Novom Sarajevu danas se obeležava 29 godina od napada na kolonu ЈNA 3. maja 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici. Napad na ;kolonu JNA koja se povlačila iz Sarajeva su izršili pripadnici tadašnje Armije BiH, Patriotske lige, Zelenih… »

Borelj: Novo crtanje granica mora da prestane

Politika pre 22 sata
BRISEL – Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj istakao je sinoć da retorika koja dovodi u pitanje integritet BiH i poziva na novo crtanje granica mora da prestane. „Govoriti o secesiji, novim granicama… »

Vojska Srbije raspisala konkurs za više od sto podoficira

Politika pre 1 dan
Komanda Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane raspisala je konkurs za prijem 102 podoficira u avijacijske, raketne i radarske jedinice Vojske Srbije, saopšteno je danas. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, oni će biti… »

Erdogan: Mobilisaćemo ceo svet protiv Izraela

Politika pre 1 dan
ANKARA – Turska će mobilisati ceo svet, posebno islamski, kako bi zaustavila izraelski teror nad Palestincima i okupaciju, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan. On je u telefonskim razgovorima sa palestinskim predsednikom Mahmudom… »

EU namerava da zabrani plaćanja gotovinom iznad 10.000 evra

Politika pre 17 sati
BERLIN – Evropska komisija namerava da uvede gornju granicu za plaćanje gotovinom. U borbi protiv pranja novca Komisija razmišlja o zabrani plaćanja gotovinom za iznos iznad 10.000 evra, najavila je komesarka za finansije Mejrid Mekginis u izjavi… »

Politika, najnovije vesti »