Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

Vučić: Težak, ali dobar dan, razumeo sam pogled ka Beogradu

Politika pre 16 minuta
LAPLjE SELO – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, sumirajući jučerašnji celodnevni boravak na KiM, da je jasno da naši ljudi na Kosovu i Metohiji razumeju da racionalnim pristupom i razgovorom sa Albancima, ali i našim unutrašnjim dijalogom možemo da guramo zemlju napred.... »

Rođendane slavio na njivi

Politika pre 4 minuta
Ratar poznat s protesta u srednjem Banatu smatra da treba bolje rasporediti državnu zemlju i ponovo uvesti zemljišni maksimum. Zrenjanin – Ni mom dedi ni ocu nije bilo lako u poljoprivredi. Ništa nije bolje ni meni, a kako stoje stvari, neće biti bolje ni mojim sinovima, ako uopšte odluče da... »

Poruka sa protesta u Solunu: Makedonija je grčka

Politika pre 4 minuta
Solun - U Solunu su održane demonstracije Grka protiv upotrebe reči „Makedonija” u bilo kakvom rešenju spora između Atine i Skoplja zbog imena bivše jugoslovenske republike. To je prvi veliki protest u Grčkoj otkako su se dve zemlje ovog meseca saglasile da obnove napore u cilju rešavanja... »

Tehnologija bitkoina menja način čuvanja podataka

Politika pre 11 minuta
Blokčejn je nastao zbog kriptovaluta, ali već nalazi primene u mnogim oblastima, od finansijskih transakcija preko kontrole lanca snabdevanja do katastra. Jedna od stvari koje su obeležile prošlu godinu svakako je vrtoglavi rast bitkoina, koji je u jednom trenutku premašio 19.000 dolara. Dok se... »

Zavisnost od kompjuterskih igrica – nova bolest

Politika pre 5 sati
Svetska zdravstvena organizacija od ove godine u svoju klasifikaciju uvršćuje i problem onih koji sedenju pred ekranom daju prioritet nad školovanjem, radom, ishranom pa čak i spavanjem. Svetska zdravstvena organizacija klasifikovala je zavisnost od kompjuterskih igara kao bolest, a ova... »

Šakali i lisice ulaze u sela i gradove

Politika pre 6 sati
Nezadrživo se šire, a po rečima lovaca, razlog za to je zabrana postavljanja klopki, kao i činjenica da su sve ređe na nišanu, jer su svrstani u krupnu divljač zajedno sa vukovima, čiji je fond od 1.300 jedinki pod kontrolom. Lisice su ušetale u gradove, a šakali viđeni na periferiji.... »

Privatni pogrebnici do utorka neće protestovati

Politika pre 10 minuta
Privatni pogrebnici koji su pre nekoliko dana blokirali ulaz u dvorište Centralne kapele u Deligradskoj ulici zbog, kako su rekli, neravnopravnog položaja u odnosu na javna preduzeća koja se bave ovim poslom u utorak će ponovo ići na razgovore sa predstavnicima grada kako bi rešili probleme... »

Ples igrača akademije iz Pekinga govori više od reči

Politika pre 11 minuta
Vatromet boja, isprepletenost pokreta tela i neobičnih predmeta, živopisne scene očarali su beogradsku publiku u Narodnom pozorištu. Gledaoci iz Srbije, ali i državljani Kine, kojih je bilo u velikom broju, širom otvorenih očiju pratili su svaki pokret igrača Plesne akademije iz Pekinga, na... »

Državni aparat BiH ne prestaje da raste

Politika pre 1 sat
Uprkos pritužbi da je administracija zvaničnog Sarajeva preglomazna, ovogodišnji budžet predviđa zapošljavanje više od 1.000 novih činovnika. Od našeg dopisnika Sarajevo – Trend zapošljavanja u institucijama BiH biće nastavljen i u ovoj godini, uprkos upozorenjima sa svih strana da BiH,... »

Pet predloga za novo ime

Politika pre 6 sati
Jens Stoltenberg: Samo novo ime države otvara vrata NATO i EU, dok Rusija nema mandat da se meša u unutrašnje odnose država na Balkanu. Specijalno za „Politiku” Skoplje – Makedonsko državno i parlamentarno partijsko rukovodstvo u jednom danu u Skoplju doživeli su diplomatski šok vezan... »

Državni mediji: Turske snage ušle u oblast sirijskog grada Afrina

Glas Amerike  pre 1 sat  još 27 povezanih

Držao Rafu na terenu skoro 4 sata

Mondo  pre 48 minuta  još 26 povezanih

BG: Beživotno telo muškarca pronađeno na parkingu

B92  pre 5 sati  još 11 povezanih

Trivan: Višeznačna Vučićeva poruka kosovskim Srbima

Dnevnik  pre 2 sata  još 8 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.