Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

Mišarci traže izmeštanje „Kemisa”

Politika pre 1 dan
Preduzeće za prikupljanje otpada iz grupacije slovenačkog „Gorenja” posle požara nepoželjno za meštane sela nadomak Šapca. Poslujemo po najvišim ekološkim standardima, tvrde u toj firmi. Požar u pogonu firme „Kemis” u Mišaru, koji služi kao transferna stanica za prikupljanje i... »

Hteli bi da nas smene, ali se plaše izbora

Politika pre 1 dan
Naš odgovor na uvrede, pretnje i vešala je razgovor sa ljudima, upravo zato predsednik države obilazi zemlju i pokazuje građanima šta smo sve uradili. Naprednjaci su spremni da polože račune građanima, ističe u razgovoru za „Politiku” potpredsednica Vlade Srbije i članica... »

Više novca za opremu kontradiverzionih timova

Politika pre 1 dan
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da ministarstvo želi da uloži više novca u kontradiverzione timove, koji na godišnjem nivou izvrše od 4.000 do 5.500 različitih protivdiverzionih pregleda.„Ministarstvo želi da uloži još novca u kupovinu opreme. Mi smo... »

Učesnicima protesta u Beogradu ponuđen na potpisivanje „Sporazum sa narodom”

Politika pre 1 dan
Učesnicima protesta „1 od 5 miliona” u Beogradu večeras je ponuđen na potpisivanje „Sporazum sa narodom”, dokument „Saveza za Srbiju”, a građani pozvani da potpisane primerke ubacuju u kutije postavljene na mestu okupljanja i ispred Doma Narodne skupštine. Sporazum je okupljenima... »

Američka vojska dopremila pomoć na granicu sa Venecuelom

Politika pre 1 dan
KUKUTA - Američka vojska dopremila je više tona humanitarne pomoći u kolumbijski grad Kukuta na granici sa Venecuelom. Pomoć bi trebalo da distribuiraju pristalice opozicionog lidera Huana Gvaida koga su SAD priznale za predsednika. „Ovo nije bio prva, a neće biti ni poslednja” pomoć,... »

Muzičke priče Mongola

Politika pre 1 dan
Ko je rođen s krvnim ugruškom u šaci i s glavom zašiljenom kao koplje a izrastao u vođu i ratnika koji je ujedinio mongolska plemena? Zašto mlade i lepe devojke gledaju u osamljenu kulu na Plavom jezeru? Kako otac delje kolevku od planinskog stabla i šta radi majka kada dete plače noću?... »

Minhenski izveštaj: ruska „velika igra” na zapadnom Balkanu

Politika pre 1 dan
U ovom dokumentu se navodi da je Kosovo, suprotno želji NATO, odlučilo da formira vojsku na šta je Srbija „odgovorila pretnjom oružane intervencije”. Minhen - Potpuna evroatlanska integracija Zapadnog Balkana neće se desiti uskoro, što je bila i poruka samita Evropske unije i zemalja... »

Posle 35 godina Dom zdravlja Niš dobio novi rendgen aparat

Politika pre 1 dan
Niš – Na prigodnoj svečanosti u Domu zdravlja u Nišu predat je na upotrebu najmoderniji digitalni rendgen aparat vredan preko 13,5 miliona dinara, koji je nabavljen sredstvima koje su izdvojili Ministarstvo pravde Republike Srbije i Uprava za izvršenje zavodskih sankcija. Ta sredstva... »

Maneken Pis, simbol Brisela, u srpskoj nošnji

Politika pre 1 dan
Bronzana statua dečaka koji piški i simbol grada Brisela, danas je obučen u srpsku narodnu nošnju: opanke, šajkaču i jelek. Tradicionalno svakog 15. februara, od 2011. godine, organizuje se obeležavanje nacionalnog dana Srbije spajanjem simbola Brisela sa prepoznatljivim elementima srpskog... »

Vučić: Priština priča, ali ne radi to što priča

Politika pre 1 dan
Minhen - Priština „priča, ali ne radi ono što priča”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Minhenu i podsetio da je prošlo 2.026 dana od potisivanja Briselskog sporazuma a da ZSO nije formirana i 102 dana od uvođenja necivilizovanih taksi na srpsku robu. Vučić učestvuje na... »

©2019 Netmark d.o.o.