Politika

Monopol na vakcinama - vakcinacioni aparthejd

Politika pre 1 dan
JOHANESBURG - Predsednik Južne Afrike Siril Ramafosa izjavio je danas da bi, ako bogate države budu imale monopol na vakcine protiv Kovida-19, dok milioni u siromašnim zemljama umiru čekajući na njih, to predstavljalo vakcinacioni aparthejd. Južna… »

Najsavremenija laboratorija za genetska ispitivanja otvara se uskoro u Nišu

Politika pre 1 dan
Direktor Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić najavio je da će na Medicinskom fakultetu u Nišu za nekoliko dana biti otvorena laboratorija za genetska ispitivanja, koju je toj ustanovi donirala ambasada Sjedinjenih Američkih Država. Milić je u… »

Mlada profesorka i stari „fića”

Politika pre 1 dan
Užičanka Emilija Todorović je sa svojim vremešnim automobilom već pregazila hiljade kilometara, a to druženje će, izgleda, još dugo da potraje. Užice – Njemu je 42, njoj 28 godina, a nerazdvojni su. Stari automobil „fića” i mlada… »

Oskrnavljen mural sa likom Balaševića u Novom Sadu

Politika pre 1 dan
NOVI SAD – Mural posvećen preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je u martu na Limanu u Novom Sadu oslikao umetnik iz Doboja, oskrnavljen je juče ustaškim simbolom, javlja 021.rs. Preko Balaševićevog čela nepoznata osoba na Dan pobede… »

Dolar ispod dvomesečnog minimuma

Politika pre 1 dan
TOKIO – Dolar je potonuo danas ispod dvomesečnog minimuma prema glavnim rivalima jer je razočaravajući izveštaj o zapošljavanju u SAD naveo investitore da smanje očekivanja u vezi s rastom kamatnih stopa, a ove nedelje su fokus preusmerili na… »

Titu se omakla jedna nula?

Politika pre 1 dan
Nastavak razgovora u kome Borisav Jović,Stjepan Mesić i Vasil Tupurkovski za „Politiku“ suočavaju viđenja i stavove. Na sajtu su objavljeni delovi razgovora koji je u celosti prenet u štampanom izdanju „Politike“. Gospodine Mesiću, govorite… »

Posle sastanka pravac kafana do duboko u noć

Politika pre 1 dan
Svaki od šest beogradskih rejona imao je bar jednu partijsku kafanu namenjenu sekretarijatu i nekoliko za članove. Do VI kongresa KPJ i promene naziva u SKJ 1952. godine, pa i čitavu deceniju nakon toga, partijski sastanci su održavani takoreći u… »

Dvadeset sekundi za istinu ili laž

Politika pre 1 dan
Postoje ljudi koji mogu da drže pod kontrolom svoju fiziologiju, odnosno oni koji su trenirani da kontrolišu reakcije, kaže psiholog dr Dag Kolarević. U želji da testira pouzdanost poligrafa i razveje neke od najčešćih mitova u vezi sa ovim… »

Saveznik sam Vučića i Orbana po svim značajnim pitanjima

Politika pre 1 dan
EK kaže da nova strategija proširenja mora biti predvidiva, dinamična i politički upravljana. Znači li to da je sada nekredibilna, troma, birokratski upravljana, ko je onda skeptik. U Vojvodini se dosta radi na zaštiti životne sredine, pogotovo ako… »

Ikone grčkih majstora od 15. do 19. veka

Politika pre 1 dan
Povodom 177 godina od osnivanja Narodnog muzeja, najstarije muzejske ustanove u Srbiji, u Velikoj galeriji na drugom spratu ovog zdanja priređena je izložba „Pod zlatnim i plavim nebom. Ikone grčkih majstora od 15. do 19. veka u Narodnom muzeju”… »

Politika, najnovije vesti »