Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

Njujork Tajms o Zvezdinom povratku u elitno takmičenje

Politika pre 1 dan
NjUJORK – Jedan od najuglednijih svetskih listova „Njujork Tajms”, na dan povratka Crvene zvezde u Ligu šampiona, posvetio je veliki tekst šampionu Evrope iz 1991. godine, prenosi Tanjug. Novinar Rori Smit kaže da je Zvezdin povratak u elitu posle 26 godina eho kako su nekad postojala... »

Podrška Vlade razvoju potencijala za razvoj vinskog turizma

Politika pre 1 dan
Premijerka Ana Brnabić je predstavnicima Udruženja „Vinski putevi Srbije” prenela podršku Vlade Srbije inicijativi za dalji razvoj i korišćenje potencijala vinskog turizma u našoj zemlji. Na sastanku predsednice Vlade i predstavnika tog udruženja razgovaralo se o potencijalima za razvoj... »

Si-En-En o američkim bombama koje ubijaju civile

Politika pre 1 dan
Vašington – Si-En-En je objavio ekskluzivni izveštaj o šrapnelima pronađenim u Jemenu koji, kako navodi, povezuju američke bombe sa ubijanjem civila u krvavom građanskom ratu u toj zemlji. U tekstu pod naslovom „Mejd in Amerika”, ta televizija obelodanila je najnovije dokaze mesec dana... »

Kina: Nemamo izbora, sledi odmazda za tarife SAD

Politika pre 1 dan
PEKING– Kina nema drugog izbora osim odmazde za najnoviju rundu američkih tarifa kako bi zaštitila svoja prava i interese u svetu slobodne trgovine, saopštilo je danas kinesko Ministarstvo trgovine. Iako se u saopštenju ne navodi vremenski okvir ili detalji o vrsti odmazde, SAD su direktno... »

Vučić: Navijaću za Zvezdu...

Politika pre 1 dan
PEKING - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je Crvenoj zvezdi uspeh na večerašnjoj utakmici sa Napolijem u Beogradu u Ligi šampiona. On je u izjavi za tv Pink iz Pekinga rekao da ne zna da li će stići da prati utakmicu, zbog vremenske razlike, jer rano ujutru putuje u Tjenđin na... »

Od kazni za rad na crno u budžetu samo 150 miliona dinara

Politika pre 1 dan
Po osnovu prekršajnih prijava koje je podnela inspekcija rada, u prvih sedam meseci ove godine u budžet Srbije uplaćeno je 150 miliona dinara. Međutim, da su presude bile makar po srednjoj vrednosti onoga što zakon predviđa onda bi se u budžet slilo 1,9 milijardi dinara, izjavio je u Nišu... »

Rešena sporna pitanja sa Rumunima oko Đerdapa

Politika pre 1 dan
U vreme velikih voda dolazi do prelivanja preko brane i voda koja se godinama preliva pravi problem na rečnom dnu pa će narednih godina i srpska i rumunska strana obaviti sanaciju slapišta. KLADOVO - Srbija i Rumunija su, posle niza sastanaka, uspele danas da reše sve probleme oko funkcionisanja... »

Ministar sa „izlivom opere u mozak” i „pustoglavi” vlasnik „Pinka”

Politika pre 1 dan
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i vlasnik i generalni direktor Pink medija grupe Željko Mitrović nastavili su danas polemiku o uticaju rijaliti programa na medijsku scenu Srbije, nakon koje je ministar najavio da više u toj raspravi neće učestvovati. Mitrović je, u... »

Novi bilans: Na Filipinima 74 osobe stradale u naletu tajfuna

Politika pre 1 dan
MANILA – Spasilačke ekipe nastavile su danas potragu za nestalima u ugroženim područjima Filipina gde su posle naleta tajfuna Manghut stradale 74 osobe, saopštile su tamošnje vlasti novi bilans žrtava i dodale da se strahuje da bi broj mogao da se poveća. Najsnažniji tajfun od početka... »

Ruski vojni proboj u Afriku

Politika pre 1 dan
​Moskva je potvrdila da će bazu, za koju Zapad odbija da poveruje da će biti civilna, uspostaviti u Eritreji, na obali strateškog koridora. Nakon Kine, i Rusija ubrzava svoj vojni i ekonomski prodor u Afriku. Moskva planira uspostavljanje baze u Eritreji, zemlji na obali Crvenog mora. Mada iz... »

©2018 Netmark d.o.o.