Politika

Amerika uvela sankcije „Rosnjeftu” zbog pomaganja Venecueli

Politika pre 20 sati
VAŠINGTON - SAD su uvele sankcije trgovinskom odeljenju ruske državne naftne kompanije „Rosnjeft” zbog pomaganja Venecueli da zaobiđe embargo na izvoz nafte. Administracija američkog predsednika Donalda Trampa uvela je sankcije kompaniji… »

Podignut zid prema sirotinjskom kvartu pred posetu Trampa

Politika pre 21 sat
AHMEDABAD – Zid od cigala dugačak pola kilometra ubrzano je podignut u indijskoj državi Gudžarat uoči posete američkog predsednika Donalda Trampa, a kritičari navode da je izgrađen kako bi blokirao pogled na sirotinjski kvart u kome živi više… »

Građane brine „odliv mozgova”, ali podržavaju decu u nameri da se odsele

Politika pre 22 sata
Građani su sve nezadovoljniji zbog odlaska mladih iz zemlje i razočarani nemarom države povodom „odliva mozgova”, ali svoju decu podržavaju u nameri da se odsele, navodi Demostat pozivajući se na rezultate dosadašnjih istraživanja. Jaku želju… »

Mladići koji su iz Beograda krenuli pešice u Podgoricu, ušli u Crnu Goru

Politika pre 22 sata
PODGORICA - Grupa mladića, koja je iz Beograda pre nedelju dana krenula pešice do Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, ušla je danas u Crnu Goru. Kako je na Fejsbuku objavio lider opozicione crnogorske Prave Crne Gore, Marko Milačić, oni su… »

Sa probnim dozvolama 80 hiljada vozača, povećana im ograničenja

Politika pre 1 dan
U Srbiji je u 2019. izdato oko 80.000 probnih vozačkih dozvola i njihov broj sve više raste, ali su novopečeni vozači učestvovali i u više saobraćajnih nesreća – 1.241, zbog čega su pooštrena ograničenja, pa probna dozvola može trajati i do… »

Obučen podoficir je jedan od stubova svake vojske

Politika pre 20 sati
PANČEVO – Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je obišao Centar za obuku i usavršavanje podoficira (COUP) „Milunka Savić” u pančevačkoj kasarni „Stevica Jovanović”, gde je istakao da je dobar, zadovoljan i obučen podoficir siguran… »

Borba za nasleđe u CDU

Politika pre 22 sata
Ono što se već dugo nagoveštavalo desilo se početkom ove nedelje. Anegret Kramp Karenbauer, koju je Angela Merkel predvidela za svoju naslednicu na čelu CDU, vlade, a de fakto i Evropske unije, podnela je ostavku na mesto predsednika stranke, nakon… »

Novi protest za trolu 28

Politika pre 23 sata
Inicijativa „Vratimo trolu 28” danas u 18 časova na Studentskom trgu otkriće spomenik ovom trolejbusu. Građani okupljeni u ovoj inicijativi održaće novi protest i podsetiti javnost na svoje zahteve – da se linija 28 vrati na trasu i da se… »

Venecuela suspendovala portugalsku avio-kompaniju jer je vozila lidera opozicije

Politika pre 1 dan
KARAKAS – Vlasti Venecuele suspendovale su portugalsku aviokompaniju čijim se avionom lider opozicije Huan Gvaido vratio u zemlju sa međunarodne turneje čiji je cilj bio zbacivanje predsednika Nikolasa Madura. Gvaido je svoju tronedeljnu turneju kroz… »

Priština sedam godina bez kazne ignoriše Briselski sporazum

Politika pre 1 dan
Od Ričarda Grenela stigla je poruka da se očekuje bezuslovno ukidanje taksa i administracija Donalda Trampa, kako izgleda, neće podržavati samovolju i kaprice Prištine i njeno bahato izbegavanje obaveza, kaže Marko Đurić. U nastavku dijaloga s… »

Politika, najnovije vesti »