Politika

Sa aerodroma „Morava” kreću prve linije za Beč i Solun

Politika pre 2 dana
Sa Međunarodnog aerodroma „Morava” u Kraljevu uskoro će krenuti prve avio-linije za Beč i Solun, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Odluku o proglašenju linije od javnog interesa u vazdušnom saobraćaju… »

Dačić: Milion laži iz Prištine a istina jedna - albanska zastava iza Kurtija

Politika pre 2 dana
„Milion laži, cela ta tvorevina je zasnovana na laži, a istina je samo jedna, ona stoji iza Kurtija, a to je albanska zastava. To je velikoalbanska politika”, rekao je Dačić. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je priča o… »

Novi sukobi policije i demonstranata u Barseloni

Politika pre 1 dan
BARSELONA - Demonstranti su se četvrto veče zaredom sukobili sa policijom u Barseloni tokom protesta zbog presuda liderima katalonskih separatista koji su učestvovali u organizaciji neuspelog referenduma o otcepljenju. Scenario iz prethodnih večeri se… »

Dodik: Komšić izneo lični, a ne stav BiH u vezi s Handkeom

Politika pre 1 dan
BANjALUKA – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo predsedniku Kraljevske švedske akademije nauka Matsu Malmu u kojem ga je obavestio da je pismo koje je predsedavajućeg Predsedništva Željka Komšića, u kojem protestuje zbog… »

Čovek u kolicima blokirao tramvajski saobraćaj na Novom Beogradu

Politika pre 2 dana
U Ulici antifašističke borbe na Novom Beogradu oko 15.15 došlo je do prekida tramvajskog saobraćaja, koji je izazvao je čovek u invalidskim kolicima, nezadovoljan što tramvaj nije imao rampu za invalide. Kako RTS saznaje, pošto tramvaj nije imao… »

Prvi put dve žene zajedno izašle u svemirsku šetnju

Politika pre 1 dan
VAŠINGTON – Američke astronautkinje Kristina Kouk i Džesika Meir danas su zajedno izašle iz međunarodne svemirske stanice da izvedu jednu popravku, što je prvi put u šezdesetogodišnjoj svemirskoj istoriji da dve žene same izlaze u svemir. Prvi… »

Vrhovno tužilaštvo traži da se Medojeviću ukine imunitet

Politika pre 1 dan
PODGORICA - Skupštinski Administratvni odbor dobio je zahtev Vrhovnog državnog tužioca da poslaniku Demokratskog fronta i predsedniku Pokreta za promene Nebojši Medojeviću ukine imunitet zbog istrage navodno o mogućem pranju novca, rekao je izvor iz… »

Milovan Vitezović otvara Sajam knjiga

Politika pre 2 dana
Pojedinačna karta koštaće 250 dinara. Tokom „školskog dana”, koji je najavljen za četvrtak 24. oktobar, kao i svih ostalih dana, za kolektivnu ulaznicu treba izdvojiti 150 dinara. Već od deset časova u nedelju 20. oktobra biće otvoren za… »

Svako peto dete ima višak kilograma

Politika pre 1 dan
Nutricionista naglašava da je važno da deca ne kreću u školu bez doručka i da u obavezno nose užinu. Skoro svako peto dete u Srbiji ima višak kilograma, a broj gojaznih mališana iz godine u godinu se povećava. Nedovoljno fizičke aktivnosti, sati… »

Krenuo najduži komercijalni let u istoriji vazduhoplovstva

Politika pre 1 dan
NjUJORK – Njujork i Sidnej od danas će biti povezani direktnom avio-linijom bez sletanja, koja će oboriti sve dosadašnje rekorde kada su u pitanju komercijalni letovi. Avion Boing 787-9, u kome će se nalaziti 40 putnika, preleteće 16.000 kilometara… »

Politika, najnovije vesti »