Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

Akcize pumpaju maloprodajnu cenu goriva

Politika pre 1 dan
Iako je cena barela nafte na istorijskom maksimumu od 2014. godine, benzin je u Srbiji u poslednjih mesec dana poskupeo 91 paru, evrodizel 1,40 dinara i tečni naftni gas 38 para. Kiril Tjudenjev, generalni direktor Naftne industrije Srbije, izjavio je, da, iako cena sirove nafte na svetskom... »

Nasim Haradinaj: Delavi je pajac, on je najgora slika SAD

Politika pre 1 dan
PRIŠTINA - Potpredsednik udruženja veterana OVK Nasim Haradinaj nazvao je „pajacem” američkog ambasadora u Prištini Grega Delavija, ali izgleda da ne žali zbog toga, prenose prištinski mediji. Potvrđujući da je u izjavama vređao ambasadora SAD, Nasim Haradinaj je za Klan Kosova ocenio... »

Popović podneo još jednu tužbu protiv KRIK-a

Politika pre 1 dan
Redakcija KRIK-a je saopštila da joj je stigla nova tužba ministra Nenada Popovića za povredu časti i ugleda. Kako se navodi, tužba, stigla u sredu, se odnosi na tekst „Netačno da Popović nema ofšor kompanije” u kome se tvrdi da dokumenta koja su procurila u projektu „Rajski papiri”... »

Putin: Očekujemo otvaranje slobodne zone EEU sa Srbijom

Politika pre 1 dan
MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin je izrazio danas očekivanje da će tekući pregovori Evroazijske ekonomske unije (EEU) o osnivanju zone slobodne trgovine sa Srbijom biti uspešno završeni. „Očekujemo da će tekući pregovori o osnivanju slobodnih trgovinskih zona sa Egiptom, Izraelom,... »

Srbija pala za jedno mesto na listi Fifa

Politika pre 23 sata
CIRIH – Fudbalska reprezentacija Srbije na prvoj ovogodišnjoj Fifa listi nazadovala je za jednu poziciju i nalazi se na 37. mestu na svetu. Srbija, kao i prošli mesec, ima 756 bodova, ali ju je prestigla Australija skokom od dve pozicije, odmah ispred su još Ukrajina i Iran, dok su iza Bosna i... »

Belivuk neće da priča o ubistvu na šinama

Politika pre 1 dan
Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković, koje optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu tereti da su sa Mirkom Kojićem (nalazi se u bekstvu) pomagali u ubistvu Vlastimira Miloševića, 30. januara prošle godine u Ulici kraljice Marije, kratko su na početku suđenja kazali da... »

Matijević kupio hotel Slavija luks

Politika pre 1 dan
Vlasnik Industrije mesa „Matijević” Petar Matijević rekao je danas da je odlučio da kupi beogradski hotel Slavija luks zato što očekuje da će dobro poslovati, jer je na dobroj lokaciji u gradu u kome svake godine ima sve više turista. Firma „Mat ril estejt” u vlasništvu... »

SAD upozorile građane na terorizam i mine u BiH

Politika pre 1 dan
VAŠINGTON – Američki Stejt department upozorio je svoje državljane na oprez prilikom putovanja u Bosnu i Hercegovinu zbog opasnosti od terorizma i mina. U tekstu u kojem je upozorenje podignuto na drugi nivo od maksimalno četiri navodi se da terorističke grupe i dalje pripremaju planove o... »

Pucnjava u Pensilvaniji: Ubijen zamenik federalnog maršala

Politika pre 1 dan
HARISBURG - U pucnjavi koja se dogodila jutros po lokalnom vremenu u Harisburgu, glavnom gradu američke savezne države Pensilvanije, ubijen je zamenik federalnog maršala, a ranjen je federalni policajac, javio je lokalni portal penlajv.kom. Povrede policajca nisu opasne po život, a pucnjava se... »

Tramp, ipak, ne odustaje od zida

Politika pre 1 dan
VAŠINGTON - Predsednik SAD Donald Tramp demantovao je da je promenio svoj stav prema podizanju zida na granici sa Meksikom, nakon što je šef osoblja Bele kuće Džon Keli izjavio da Tramp „nije bio informisan” kada je davao takva obećanja. „Kampanja je dosta drugačija od vladanja”,... »

©2018 Netmark d.o.o.