Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

U Moskvi protest zbog podizanja granice za penzionisanje

Politika pre 1 dan
MOSKVA – Aktivisti Komunističke partije i stranaka koje se zalažu za slobodno tržište izašli su danas na ulice Moskve zbog planova vlade da podigne starosnu granicu za penzionisanje. Državna Duma će glasati danas o zakonu kojim se predviđa podizanje starosne granice za penzionisanje sa 60... »

Gojković: Srbija zahvalna Egiptu što podržava njene stavove

Politika pre 1 dan
Srbija zahvaljuje Egiptu što ne glasa protiv interesa naše države na međunarodnom planu, rekla je danas predsednica parlamenta Maja Gojković posle sastanka sa predsednikom Parlamenta Egipta Alijem Abdelom Alom Ahmedom koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji povodom obeležavanja 110 godina od... »

Dačić: O poseti Pacolija odlučiće nadležni organi

Politika pre 1 dan
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Srbija civilizovana država i da će državni organi u skladu sa zakonom odlučiti o poseti ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija Novom Pazaru. „Bio bih zlurad kada bih rekao da ako pokuša da dođe u Novi Pazar, da će... »

U MUP-u obećavaju da će tablica od naredne nedelje biti dovoljno

Politika pre 1 dan
Naporima Ministarstva unutrašnjih poslova i Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca problem sa nedostatkom registarskih tablica prevaziđen je gotovo u svim policijskim upravama koje prethodnih dana nisu imale dovoljne količine, kako bi mogli odmah da ih izdaju građanima, izjavila je danas... »

U raciji u Berlinu oduzeto 77 stanova i kuća

Politika pre 22 sata
BERLIN - Policija u Berlinu zaplenila je 77 stanova i kuća u vlasništvu jednog od najvećih arapskih kriminalnih klanova u tom gradu, vrednosti 9,3 miliona evra, prenosi Dojče vele i dodaje da je policiji po novom zakonu dozvoljeno da oduzima imovinu stečenu na nezakonit način. Kako se navodi... »

Kusturica: Muzika je sestra filma

Politika pre 1 dan
Muzika je sestra filma, a to su potvrdili i svetski poznati umetnici koji su nastupili na ovogodišnjem, šestom „Boljšoj” festivalu ruske klasične muzike, rekao je osnivač tog festivala Emir Kusturica koji je najavio snimanje novog filma. Ove godine gosti festivala bili su najveći autori... »

Izgubljena molba Marka Milićeva za uslovni otpust

Politika pre 22 sata
Zahtev je vozač „kantrimena”, osuđen zbog izazivanja udesa sa smrtnim ishodom, poslao 23. aprila iz Zabele, ali dokument nije stigao u sud. Molba za uslovni otpust koju je Marko Milićev, vinovnik slučaja „kantrimen”, podneo 23. aprila ove godine, „izgubila” se na putu između zatvora... »

U Kairu ne postoji pisani trag o priznanju Kosova

Politika pre 24 sata
Srbija na Balkanu i Egipat na Bliskom istoku i afričkom kontinentu dele odgovornost za stabilnost ovih regiona, istakao je Aleksandar Vučić koji je pozvao Abdela Fataha el Sisija da poseti našu zemlju. Egipat je iskreni prijatelj i Srbije i srpskog naroda i neophodno je raditi na intenziviranju... »

Radnik pao sa skele u centru Beograda

Politika pre 1 dan
Radnik na gradilištu u centru Beograda povređen je danas kada je pao sa visine od četiri metra i prevezen je u Urgentni centar, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Kako su naveli u MUP-u, slučaj je prijavljen oko 12.30 časova. U Hitnoj pomoći za Tanjug kažu da je radnik prevezen u Urgentni centar i... »

Putarina za strance niža zbog usklađivanja kursa evra

Politika pre 1 dan
Domaći i strani vozači na pojedinim naplatnim rampama na autoputu ne plaćaju istu cenu putarine, pa je tako ponekad cena za strance niža, što u Putevima Srbije objašnjavaju usklađivanjem cene putarine sa zvaničnim srednjim kursom evra. To usklađivanje, odnosno promena deviznog cenovnika se... »

'Delfinima' dovoljna prva deonica za overu četvrtfinala

B92  pre 6 sati  još 19 povezanih

Pacoli pozvan kao i Stjepan Mesić

Danas  pre 7 sati  još 18 povezanih

Haradinaj: Podela za mene znači rat

Danas  pre 11 sati  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.