Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

Tramp Putinu nudi trampu

Politika pre 1 dan
SAD će ukinutu sankcije „Rusalu”, vodećem svetskom proizvođaču aluminijuma, ukoliko ruski tajkun proda svoj udeo od 48 odsto. Odlukom zvaničnog Vašingtona, ruski tajkun Oleg Deripaska (50) od ponedeljka do 23. oktobra u šaci drži sudbinu svetske trgovine aluminijumom. Naime, Vašington... »

Penzioneri zabrinuti da će ostati bez banja

Politika pre 12 sati
Udruženje sindikata penzionera Srbije sa ostalim sindikatima traži da učestvuje u radu radne grupe koja se bavi privatizacijom RH centara, tvrdeći da je PIO fond svoju imovinu već preneo na državu. Predstavnici Udruženja sindikata penzionera Srbije zatražili su još u januaru prijem kod... »

„Partneri” glume partnere

Politika pre 1 dan
Rusija više nema moralnog osnova da, posle najnovijih raketnih napada SAD, Francuske i Velike Britanije na Siriju, zadržava prodaju PVO sistema S-300 Damasku. Koji je inače te sisteme platio Rusiji pre više godina – unapred. Po rečima ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, Moskva... »

Premijera „Hasanaginice” u Novosadskom pozorištu

Politika pre 1 dan
Dramski tekst Ljubomira Simovića o jednoj od najvećih heroina narodne poezije režirao Andraš Urban. Novi Sad – Drevnu priču o ljubavi, bolu, muškarcu i ženi, porodici… po tekstu „Hasanaginica” Ljubomira Simovića, 24. ovog meseca premijerno će izvesti glumci Novosadskog pozorišta... »

Lekarska komora oduzela licencu za rad ortopedu iz lozničke bolnice

Politika pre 1 dan
Sud časti Lekarske komore za centralnu i zapadnu Srbiju oduzeo je na dve godine licencu za rad dr Dobrivoju Bojaniću, ortopedu iz Opšte bolnice u Loznici. Ovaj lekar je proglašen odgovornim za težu povredu profesionalne dužnosti zato što je u oktobru 2016. nestručno lečio prelom leve ruke... »

Prvo ime sa liste ne mora da bude ni odbornik ni gradonačelnik

Politika pre 1 dan
Odbornici se biraju prema redosledu sa izborne liste, ali slika u parlamentu uopšte ne mora da bude identična situaciji sa te liste. Ko će iz trenutne gradske strukture otići na državne funkcije, ko će mesto u odborničkoj klupi zameniti foteljom u Gradskoj upravi, ali pre svega ko će u... »

Najbolji pekari Srbije

Politika pre 1 dan
Druga po redu „Pekarijada” završena je svečanom ceremonijom i proglašenjem najboljih pekara Srbije u pet kategorija u „Madlenijanumu”. Titulu najboljih poneli su Zef Kajtazi u kategoriji tradicionalno obogaćen hleb, Vesna Maslać najbolja je u pripremi obrednog hleba, Miloš Damnjanović... »

Koncert u čast operske dive Melanije Bugarinović

Politika pre 11 sati
U Muzeju Narodnog pozorišta priređen je koncert u čast Melanije Bugarinović (1903–1986), nekadašnje prvakinje Opere nacionalnog teatra i Bečke državne opere. Nastupila je sopran Pamela Kiš Ignjatov, stipendista „Fondacije Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović Kalin”... »

Žandarm pomogao povređenom u zapaljenom automobilu

Politika pre 11 sati
U saobraćajnoj nesreći koja se u ponedeljak dogodila na ulazu u Umku, kada je kamion udario u automobil koji se zapalio, povređenog vozača u besvesnom stanju, spasao je Ivan Damnjanović pripadnik beogradskog odreda Žandarmerije. „Supruga i ja bili smo na autobuskom stajalištu kada se začuo... »

Pooštrene kazne za neizdavanje računa

Politika pre 14 sati
Posebno će se kontrolisati sektori ugostiteljstva i turizma, saobraćaja i poljoprivrede u kojima je uočeno povećano nelegalno poslovanje. Za učinjeni prvi prekršaj umesto zabrane obavljanja delatnosti u trajanju od sedam dana preduzećima će ubuduće biti izricana zabrana rada od 15 dana, za... »

"EU boluje od teške bolesti, a Hrvatska – biće kontramera"

B92  pre 55 minuta  još 10 povezanih

Vučić sa Tuskom, pa potpisivanje ugovora EIB i SMATSA

RTV  pre 8 sati  još 9 povezanih

Klop: Ovo je i dalje fantastičan rezultat

Večernje novosti  pre 19 minuta  još 9 povezanih

Filadelfija i Golden Stejt završili posao

Mondo  pre 2 sata  još 8 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.