Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

Ruski vojni proboj u Afriku

Politika pre 1 dan
​Moskva je potvrdila da će bazu, za koju Zapad odbija da poveruje da će biti civilna, uspostaviti u Eritreji, na obali strateškog koridora. Nakon Kine, i Rusija ubrzava svoj vojni i ekonomski prodor u Afriku. Moskva planira uspostavljanje baze u Eritreji, zemlji na obali Crvenog mora. Mada iz... »

Upalio svetlo, eksplodirao plin, izgoreo mu veći deo tela

Politika pre 1 dan
Novi Sad – Teške opekotine zadobio je 40-godišnji Š. G. u požaru koji je u ponedeljak uveče izbio u zgradi u Novom Sadu, u stanu na trećem spratu petospratnice u Ulici Petra Drapšina. U novosadskoj Hitnoj pomoći naveli su da je on zadobio opekotine po većoj površini tela i da je prevezen... »

Bari ostao srpski

Politika pre 1 dan
Puleni Nikole Grbića posle divovske borbe u pet setova savladali Rusiju sa 3:2 (25:21, 24:26, 25:17, 22:25, 15:12) i sa četiri pobede idu u Varnu, na mečeve druge faze. Ostao je Bari srećan za Srbe! Odbojkaški Orlovi, u poslednjem meču C grupe na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj,... »

Buđenje umetničkih promena

Politika pre 22 sata
Beogradska umetnička radionica BURA povodom svog 18. rođendana organizuje multimedijalnu i multidisciplinarnu izložbu „Inicijacija – buđenje promena” u Maloj sali Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić”. BURA se bavi promišljanjem duha vremena i sredine problematizujući unutrašnje... »

Stradanje poslednjeg ruskog imperatora

Politika pre 22 sata
Dokumentarna izložba „Prelom epohe. Povodom stogodišnjice streljanja poslednjeg ruskog imperatora” čiji je organizator Moskovski državni muzejski kompleks „Kolomensko – Izmailovo – Ljubljino” predstavljena je u Galeriji Ruskog doma. Postavku je otvorio je Sergej Hudjakov, direktor... »

Stiže novi model „Fijata” iz Kragujevca

Politika pre 24 sata
Sve manje je tajna da će sa šumadijskih traka silaziti manji od dva planirana „Fijatova” SUV modela, baziran na „džipu renegejd”, čeka se pečat na novi desetogodišnji ugovor. Prema nezvaničnim informacijama italijanskih medija, kompanija „Fijat Krajsler automobili” planira da... »

Novi predlog usklađivanja penzija ruši penzijski sistem

Politika pre 24 sata
Savezi penzionera Srbije i Vojvodine uputili pismo predsednici Narodne skupštine u kome je mole da povuče predloženo uvećanja penzija. Savezi penzionera Srbije i Vojvodine uputili su predsednici Narodne skupštine Srbije pismo u kome je upozoravaju na posledice uvođenja novog načina... »

Sređene prostorije Centra za digitalizaciju SANU

Politika pre 1 dan
U toku je dopremanje opreme za ovaj centar i Audiovizuelni arhiv, nabavljeni su i posebni ormani sa mikroklimom, namenjeni čuvanju dokumenata, ali i njihovoj zaštiti od požara. Jedan deo zdanja u Knez Mihailovoj 36, na ćošku sa Ulicom Vuka Karadžića, a preko puta zdanja Srpske akademije nauka... »

Labudovo okno – stanica za ptice na putu u toplije krajeve

Politika pre 1 dan
U bajkovitom predelu Labudovog okna, tamo gde Deliblatski pesak grli moćni i ćudljivi Dunav, desetine hiljada jedinki ptica nalaze preko potreban mir i obilje hrane. Tokom godine tu trajno obitava, kraći ili duži period, oko 250 vrsta ptica. Mnoge od njih su malobrojne i retko se sreću širom... »

Vojni eksperti iz inostranstva na obuci u Centru ABHO u Kruševcu

Politika pre 1 dan
U Centru ABHO u kruševačkoj kasarni „Car Lazar” počeo je međunarodni kurs „Radiološko-hemijsko-biološka dekontaminacija”, saopštila je Vojska Srbije. Petodnevni kurs pohađa 12 polaznika iz oružanih snaga Belorusije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Egipta, Kine, Mađarske, Turske i Crne... »

©2018 Netmark d.o.o.