Politika

Priština sedam godina bez kazne ignoriše Briselski sporazum

Politika pre 1 dan
Od Ričarda Grenela stigla je poruka da se očekuje bezuslovno ukidanje taksa i administracija Donalda Trampa, kako izgleda, neće podržavati samovolju i kaprice Prištine i njeno bahato izbegavanje obaveza, kaže Marko Đurić. U nastavku dijaloga s… »

Turska će nastaviti da šalje snage u Idlib i osvetiće se

Politika pre 18 sati
ANKARA - Portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin izjavio je da će Turska rasporediti još trupa u sirijskoj provinciji Idlib i da će se osvetiti za napad vladinih snaga, dok istovremeno Ankara nastavlja razgovore sa Moskvom o situaciji u Siriji. On… »

Država ukinula namensku svrhu prihoda od igara na sreću

Politika pre 21 sat
Ministarstvo finansija Srbije predložilo je novi zakon o igrama na sreću koji je u skupštinskoj proceduri i u kome se, ni jednom rečju, ne navodi kako će biti raspoređen prihod koji priređivači igara uplaćuju u republički budžet, a po važećem… »

Putevi Srbije upozoravaju na moguću maglu na putevima

Politika pre 1 dan
Na naplatnim stanicama vozila se ne zadržavaju, saopštili su Putevi Srbije, uz upozorenje da ima uslova za pojavu magle na putevima, a posebno na deonicama uz rečne tokove, u kotlinama, klisurama i kod mostova. Iz Puteva i informacija da će se od… »

EU u pregovore sa Londonom „unosi” i skulpture sa Akropolja

Politika pre 1 dan
BRISEL - Nacrt plana Evropske unije za pregovore sa Velikom Britanijom o odnosima posle „Bregzita” sadrži i zahtev da London vrati Grčkoj drevne skulpture koje su odnete iz Atine u 19. veku. U dokumentu, u koji je Rojters imao uvid, navodi se da se… »

Kineski turisti otkazuju aranžmane u Srbiji

Politika pre 1 dan
Teško je očekivati da će se dosadašnje prognoze o broju kineskih turista u Srbiji ostvariti, kaže ministar trgovine Rasim Ljajić. Srbija već oseća posledice koje je virus korona u Kini doneo u turistički sektor. Veliki broj aranžmana u Beogradu… »

Đokoviću „zlatna” desetogodišnja viza

Politika pre 1 dan
Pored najboljeg tenisera sveta poseban status u Ujedinjenim Arapskim Emiratima dobio i fudbaler Kristijano Ronaldo. Od izveštača „Žurnala” Dubai – Kada Novak Đoković sutra ili prekosutra stigne u Dubai, neće se osećati kao stranac. Bar ne… »

Milanović unapred zamolio za razumevanje za svoje greške

Politika pre 23 sata
Novi predsednik Hrvatske položio zakletvu. Novi hrvatski predsjednik Zoran Milanović položio je svečanu zakletvu. U svom kratkom obraćanju javnosti kratko je spomenuo i spoljnu politiku. - U spoljnoj politici fokusiraću se na one tačke na kojima se… »

U Severnoj Makedoniji nestašica formulara zahteva za izdavanje pasoša

Politika pre 22 sata
SKOPLjE – Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije je zbog nestašice formulara obustavilo izdavanje novih pasoša. Ministar unutrašnjih poslova Naće Čulev je rekao novinarima da je 16.500 građana zakazalo termin za izdavanje pasoša… »

Virus obara profit „ajfonu“

Politika pre 1 dan
LONDON - Kompanija Epl saopštila je danas da su proizvodnja i prodaja ajfona pogođeni zbog koronavirusa, kao i da će isporuke širom sveta privremeno biti ograničene. Proizvođač ajfona je prva velika američka kompanija koja je saopštila da će… »

Politika, najnovije vesti »