Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

Vučić: Priština priča, ali ne radi to što priča

Politika pre 1 dan
Minhen - Priština „priča, ali ne radi ono što priča”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Minhenu i podsetio da je prošlo 2.026 dana od potisivanja Briselskog sporazuma a da ZSO nije formirana i 102 dana od uvođenja necivilizovanih taksi na srpsku robu. Vučić učestvuje na... »

Preuzimanje sudbine u sopstvene ruke

Politika pre 1 dan
Katrin Denev i Kristijan Bejl jedine velike zvezde festivala na kojem je najviše simpatija za Kuanana, Mitevsku i Krojcerovu, dok je film Đang Jimoua iznenadno povučen iz trke za „Zlatnog medveda“. 69. BERLINALE Berlin – Da se pre neki dan u Berlinu nisu pojavili Kristijan Bejl i Katrin... »

Čak 71 kandidat za predsednika Nigerije

Politika pre 1 dan
Glasaće 84 miliona birača najmnogoljudnije države Afrike, a glavni favoriti su sadašnji lider Muhamadu Buhari i Atiku Abubakar, nekadašnji zamenik predsednika. Nalog za hapšenje Voltera Onogena, vrhovnog sudije Nigerije koji je objavljen u sredu, nelagodna je uvertira pred predsedničke izbore... »

Makedonija izgubljena u prevodu

Politika pre 24 sata
Za sada je Zoran Zaev svestan da na sceni ostaju igrači koji treba da posluže Amerikancima u čišćenju ruskog i kineskog uticaja, ali će se svakako setiti noći kada je njegov prethodnik Nikola Gruevski spakovao kofere, ne vodeći previše računa o skrivanju tragova. Pod senkom zastave NATO-a,... »

​Još samo ovaj rat

Politika pre 1 dan
Donald Tramp je povećao budžet Pentagonu, izjavio da ne isključuje vojnu intervenciju u Venecueli i nagovestio da se sprema za rat protiv Teherana. Ove nedelje je u Poljsku poslao potpredsednika države, ministra spoljnih poslova i i sopstvenog zeta da sa arapskim vladama i Benjaminom... »

Tri dana u Sarajevu

Politika pre 1 dan
Rođendani nam nisu daleko. Kao deca živeli smo u istoj sarajevskoj ulici. Pripadali „maloj raji”. Stanovali, jedan preko puta drugoga. Moj rođendan je prvog januara. Bregovićev u martu. Tri godine nas dele. Kao dlanom o dlan, prohujaše mojih trideset pariskih godina. U septembru prošle... »

Rolingstonsi u Splitu

Politika pre 1 dan
Vaterpolista Aleksandro Kralj nije se pokazao u Splitu ni kao pravi član vaterpolo kluba Crvena zvezda, a bogami ni kao muškarac. Skinuti dres kluba za koji igraš, onako ponizno baciti taj dres, jeste ne samo sportska, već i muška predaja. Što bi običan narod rekao, dotični Aleksandro iz... »

Samo reprezentacija daje igraču status nacionalne legende

Politika pre 1 dan
Selektor košarkaške reprezentacije govori o poslednjem krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo (21–24. februar), privrženosti Teodosića državnom timu, velikom napretku Jokića, ciljevima koje je nasledio od svojih prethodnika (medalja)…. Selektor naše reprezentacije Aleksandar Đorđević... »

Od kralja Aleksandra do Aleksandra Kralja

Politika pre 1 dan
Vest od subote je brzinom munje obišla popularni „region”, kako se poslednjih godina eufemistično i glupavo opisuje prostor nekadašnje Jugoslavije. Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su u Splitu pred utakmicu sa Mornarom. Meč je otkazan, a igrači Zvezde su se vratili u Beograd.... »

Srbija i Priština daleko od sporazuma

Politika pre 2 dana
Minhen – Beograd i Priština su stotinama hiljada milja daleko od sporazuma, a kosovski Albanci simuliraju nekakvu realnost koja ne postoji, a dobar deo međunarodne zajednice se pravi da to ne vidi, utisak je koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić stekao iz niza razgovora i kontakata sa... »

Coca-Cola kupuje Bambi

PC Press  pre 9 sati  još 21 povezana

Teodosić doneo odluku: Do kraja sezone igram samo za Srbiju!

Večernje novosti  pre 7 sati  još 18 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.