Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

Odata pošta žrtvama terorističkog napada u Parizu 2015.

Politika pre 23 sata
Pariz - Delegacija Vlade Francuske je odala poštu žrtvama nekoliko istovremenih terorističkih napada u Parizu 13. novembra 2015, kada je poginulo 130 ljudi. Premijer Eduar Filip je zajedno s gradonačelnicom Pariza An Idalgo, ministrom unutrašnjih poslova Kristofom Kastanerom i predstavnicima... »

Bivši pripadnik SS-a tvrdi da nije učestvovao u zverstvima nad logorašima

Politika pre 21 sat
Berlin - Bivši stražar SS jedinice Johan Rehbogen naveo je na suđenju u Nemačkoj, u izjavi koju je pročitao njegov advokat, da je bio svestan užasnih uslova u koncentracionom logoru Štuthov, ali da nije učestvovoao u zverstvima prema zatvorenicima. Rehbogenu, koji ima 94 godine, sudi se za... »

Gas će do 2030. biti drugi najveći svetski izvor energije

Politika pre 1 dan
PARIZ – Očekuje se da će do 2030. godine prirodni gas umesto uglja postati drugi najveći svetski izvori energije posle nafte, zahvaljujući nastojanjima da se smanji zagađenje vazduha i povećanju upotrebe tečnog prirodnog gasa (TPG), saopštila je danas Međunarodna agencija za energetiku... »

Stati na put perionicama para

Politika pre 16 sati
U našoj zemlji se može naći mnogo ovakvih registrovanih privrednih društava, jer im je zakon omogućio registraciju za pet dana uz 100 dinara kapitala. Podatak poreske policije da su, samo u prvih 10 meseci ove godine, identifikovane 153 „fantom” i „peračke” firme, što je 41,67 odsto... »

Konsolidacija bankarskog tržišta Srbije

Politika pre 18 sati
Talas preuzimanja koji je zapljusnuo bankarsko tržište Srbije s jedne strane je sasvim očekivan, a s druge potpuno neočekivan. Očekivan je zato što eksperti tvrde da je 29 banaka previše za zemlju čiji je bruto domaći proizvod prošle godine bio manji od 37 milijardi evra. A neočekivan je... »

Novi izazov – 77 maratona za 77 dana

Politika pre 19 sati
Paraolimpijac Goran Nikolić je sebi postavio zadatak da u Čikagu dogodine postavi novi rekord i završi sportsku sale Bogoslovije „Sveti Jovan Zlatousti” u Kragujevcu. Kragujevac – Slabovidi Goran Nikolić, paraolimpijac iz Kragujevca koji je 2016. zadivio naciju trčeći 55 maratona za 55... »

Godine koje su pojele „Zorku”

Politika pre 19 sati
Osam decenija od osnivanja hemijskog giganta, u međuvremenu razorenog privatizacijom, po Šapcu se jedino mogu sresti grupe bivših radnika, koji potražuju neisplaćene zarade. Šabac – Novembar je decenijama bio poseban za šabačku „Zorku”. Na Mitrovdan (8. novembra) 1938. godine tadašnji... »

Prijateljstvo izniklo iz stradanja

Politika pre 20 sati
Od 4.268 osoba s područja okupirane Jugoslavije, koje su internirane u Norvešku, čak 90 odsto su bili Srbi, a svega oko 1.700 njih je dočekalo kraj Drugog svetskog rata. Nedavna vest da će Norveška kuća u Gornjem Milanovcu biti prodata ustalasala je javnost. Uzbuna je, srećom, bila lažna pa... »

Svetleći leteći objekat zbunio pilote na nebu iznad Irske

Politika pre 20 sati
Užarena lopta koja je astronomskom brzinom protutnjala pored komercijalnih letelica verovatno je meteorit, a ne „poseta vanzemaljaca”. Nekoliko pilota putničkih aviona na letovima iznad teritorije Irske prijavilo je da su opazili neidentifikovani leteći objekat u blizini svoje letelice, zbog... »

„Nevidljive ubice” guše Smederevo

Politika pre 20 sati
Enormno povećane vrednosti suspendovanih čestica beleži se uglavnom po podne oko 17 i 18 časova. Smederevo – U ponedeljak, 12. novembra, vazduh u centru Smedereva ponovo je bio najzagađeniji u Srbiji, potvrđuju podaci sa stanice automatskog monitoringa kvaliteta vazduha Agencije za zaštitu... »

Slaviša Jokanović dobio otkaz u Fulamu

Beta  pre 5 sati  još 21 povezana

Ljajić: Ili ukidanje takse ili izlazak Kosova iz Cefta sporazuma

Večernje novosti  pre 1 sat  još 13 povezanih

Peskov: Putin i Tači nisu imali klasičan sastanak u Parizu

Danas  pre 3 sata  još 11 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.