Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

Snažan glumački iskorak vojvođanskih pozorišta

Politika pre 1 dan
U ciklusu između dva festivala selektor Goran Ibrajter odgledao je 45 predstava. „Glumci su se vratili, publiko” podnaslov je ovogodišnjeg 68. izdanja Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine koje će biti održano u Zrenjaninu od danas pa do 29. aprila, uz učešće sedam dramskih i pet... »

Todorić: Boriću se protiv izručenja, ali dolazim uskoro u Hrvatsku

Politika pre 1 dan
LONDON – Bivši vlasnik i osnivač Agrokora Ivica Todorić nazvao je današnju odluku suda u Londonu svojom pobedom i poručio da će se boriti protiv izručenja Hrvatskoj, ali da će uskoro doći u tu zemlju. „Bićete svi iznenađeni kada dođem u Hrvatsku”, rekao je Todorić obraćajući se... »

Pristan spreman, a kruzera još nema

Politika pre 2 dana
Smederevo – Ovogodišnja nautička sezona otvorena je 22. marta, a od tri grada donjeg Podunavlja u kojima je tokom prošle i početkom ove godine proglašeno pristanište, samo je u Golupcu, tokom Uskrsa, pristao prvi putnički kruzer. Smederevo i Kladovo dobili su svoje operatere, ali još... »

Američki kupac ružičaste televizije

Politika pre 2 dana
Upućeni kažu da su motivi Željka Mitrovića da KKR-u proda deo kompanije u BiH i Crnoj Gori – finansijske prirode. Samo nekoliko dana nakon što je američki investicioni fond KKR na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem najavio nove investicije, saznali smo detalje jedne važne... »

Obnova Sirije progutaće 400 milijardi dolara

Politika pre 1 dan
U ranoj fazi rata UN su procenjivale da će se Sirija ekonomski oporaviti tek 2030. godine, ali do danas se taj rok morao pomeriti dalje u neizvesnu budućnost. „Na tebe je red, Doktore”, napisali su u martu 2011. klinci na jednom od zidova u gradu Deri, verujući da će „arapsko proleće”,... »

Srbija leži na turističkoj imperiji

Politika pre 2 dana
Institut će u septembru biti domaćin svetskoj arheološkoj eliti, a gosti će biti smešteni u autentičnom legionarskom ambijentu u Viminacijumu. Održavanje Limes kongresa u septembru biće izuzetan događaj ne samo za ovdašnju arheologiju već i za učesnike. Ovaj skup naučnika i... »

Filipinski Prljavi Hari protiv suda u Hagu

Politika pre 2 dana
Predsednik Duterte povukao svoju državu iz članstva stalnog Međunarodnog krivičnog suda, koji istražuje sumnje da je odgovoran za vansudska pogubljenja navodnih kriminalaca. Ako je izvorni Prljavi Hari, onako kako ga je u filmovima igrao Klint Istvud, neprekidno u besu i rezignaciji okretao... »

Makronov ključni obračun sa sindikatima

Politika pre 2 dana
Do sada najveći test za predsednika: u toku tromesečni štrajk železnice, avio-saobraćaja, dela radnika zaposlenih u energetici, đubretara i studenata. – Trenutno u Parizu najbolje zarađuju – taksisti. Od našeg specijalnog izveštača Pariz – Ukoliko planirate odlazak u Pariz do 28.... »

Lignit ne pali automobile na struju

Politika pre 2 dana
Srbija mora da promeni izvor iz koga dobija električnu energiju kako bi na ulicama imala elektrovozila, inače u suprotnom neće doći do smanjenja štenih gasova u vazduhu, što EU traži od nas. Od našeg specijalnog izveštača Sofija – Podatak da Srbija skoro dve trećine svoje električne... »

U Jermeniji Putinov saveznik podneo ostavku

Politika pre 1 dan
Nagađa se da li je Moskva savetovala Sargasjanu da odstupi sa dužnosti premijera posle masovnih demonstracija ili je pritisak Zapada bio prevelik. Dopisnike zapadnih medija u Moskvi juče je u vezi sa situacijom u Jerevanu najviše zanimalo kako će postupiti Rusija ukoliko premijer Serž... »

©2018 Netmark d.o.o.