Politika

Kako se američko-kineski crtani film našao na udaru cenzure zbog spornih devet crtica

Politika pre 1 dan
Crtani film „Jeti – Snežni čovek” (Abominable) doveo je do podgrevanja jednog od najživljih teritorijalnih sporova na svetu – onog u kojem Kina i još četiri države polažu prava na ostrva u Južnom kineskom moru. Sporni kadar u kojem se vidi… »

Ostavila sam cimerke u studenjaku i došla u Laponiju

Politika pre 1 dan
Tokom Drugog svetskog rata dosta naših ljudi bili su ovde u logoru i gradili puteve. Kada sam sa mojim mužem, posle nekoliko godina autom obilazila Norvešku, došla sam i na taj put. Izula sam cipele i hodala bosa po njemu obuzeta nekim pomešanim… »

Koridori Srbije raskinuli ugovor sa italijanskim dobavljačem

Politika pre 1 dan
„Koridori Srbije” raskinuli su ugovor o nabavci i ugradnji opreme na tunelima „Progon” i „Pržojna Padina” sa izvođačem radova, italijanskom kompanijom „Elef SpA”, zbog neispunjavanja ugovorne obaveze vezane za uklanjanje nedostataka u… »

Oduzimanjem kombija za lica sa invaliditetom oduzima se nada

Politika pre 1 dan
Predsednik Udruženja građana „Kar gou”, Aleksandar Vučić, izjavio je da među osobama sa invaliditetom vlada velika zabrinutost zbog pretnji gašenja „Kar goa” i oduzimanja kombija za osobe sa invaliditetom od strane gradskih organa, a po… »

Moj pilot, padobranac

Politika pre 1 dan
Da li je „moj” pilot, padobranac jedan od onih petsto spasenih savezničkih pilota, ne znam. Ali znam da sam na 900 metara nadmorske visine, na Petrovačkoj cesti, prvi video na vedrom avgustovskom nebu neobičnu tačku. Uvećavala se iz sekunde u… »

Živi spomenici minulih vekova

Politika pre 1 dan
Manastiri su mesta molitve i duhovnog podviga, poprišta istorijskih događaja, čuvari pismenosti i biseri arhitekture i likovne umetnosti. Mesta molitve i duhovnog podviga, poprišta istorijskih događaja, čuvari pismenosti i biseri arhitekture i… »

Milanović o Kolindi: Titov duh živi u njoj i kulja iz nje

Politika pre 1 dan
ZAGREB – Predsednički kandidat SDP-a Zoran Milanović izjavio je u Rijeci da duh Josipa Broza i komunizma i dalje živi u predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, bez obzira obzira na to što je ona sklonila njegovu bistu. „Duh Josipa Broza i… »

„Baklavijada” na Vračaru

Politika pre 1 dan
Prva „Baklavijada” biće otvorena danas u 16 sati u Opštini Vračar u Njegoševoj 77, u okviru projekta „Beograd – grad za sve”. Na ovoj neobičnoj slatkoj smotri takmičiće se predstavnici različitih zemalja, a biraće se najbolja… »

Postignut dogovor o Bregzitu, nezadovoljstvo u Severnoj Irskoj

Politika pre 3 dana
Laburisti nisu zadovoljni novim sporazumom i smatraju ga „čak i gorim” od onog što je postigla bivša premijerka Tereza Mej. Britanski premijer Boris Džonson i lideri Evropske unije postigli su dogovor o izlasku Velike Britanije iz EU. Imamo… »

Turska vojska prvo uspostavlja zonu bezbednosti

Politika pre 3 dana
ANKARA - Turska vojska će na severu Sirije pre svega da uspostavi zonu bezbednosti, navodi se u zajedničkom američko-turskom saopštenju izdatom nakon što su turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i američki potpredsednik Majk Pens danas u Ankari… »

Politika, najnovije vesti »