Društvo

Oprez, sve češći sajber upadi; Sad napada "Spajder"

B92 pre 1 sat
B92: Oprez, sve češći sajber upadi; Sad napada "Spajder"
Beograd -- Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić upozorila je danas na sve češće i masovnije sajber napade. Matić je to izjavila povodom upozorenja Nacionalnog CERTA u Republici Srbiji RATEL-a o širenju novog kompjuterskog virusa "Spajder". Ona... »

AMSS upozorava: Jaka košava udara bočno, usporite

B92 pre 6 sati
B92: AMSS upozorava: Jaka košava udara bočno, usporite
Beograd -- AMSS upozorava vozače na pojačan vetar u košavskom području, sa jačim bočnim udarima koji mogu biti opasni ukoliko vožnja nije prilagodjena, a brzina smanjena. Posebna opreznost u vožnji savetuje se preko planinskih prevoja, gde vetar stvara snežne nanose, pri čemu je i... »

Prolećni dan u decembru: Danas suvo, vetrovito i toplije, do 18 stepeni

Blic pre 6 sati
U Srbiji će danas biti umereno oblačno, suvo, vetrovito i toplije. Vetar će biti umeren i jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno i sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura od nula stepeni u Timočkoj krajini i na jugoistoku zemlje, do 12 C u zapadnim... »

NATO: u Nišu obučava iračke medicinske eksperte

Blic pre 13 sati
NATO obučava iračke medicinske eksperte u saradnji sa Srbijom, a tronedeljni kurs za stručnjake iz iračkih bezbednosnih snaga počeo je početkom decembra u srpskom centru za vojnu logističku obuku u Nišu, saopštio je danas NATO. "Kurs je razvijen u okviru Inicijative NATO za jačanje... »

Nova (veća) brojka: 422 obolelih od malih boginja

Press pre 48 minuta
U Srbiji i opštinama sa srpskom većinom na KiM registrovana 422 slučaja malih boginja, posednji su podaci Insituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut". Foto:B92.net Najveći broj obolelih je u opštinama sa srpskom i nealbanskom većinom na Kosovu, gde je od početka oktobra... »

Đurović: Biće i u budućnosti izazova sa migracijama

Blic pre 13 sati
Centar za pomoć i zaštitu tražilocima azila (CZA) obeležio je danas 10 godina rada, a direktor tog centra Radoš Đurović istakao je da su izazovi, kada je reč o migracijama, prisutni kao i ranije, da to i dalje predstavlja krucijalno pitanje, ne samo za Evropu, nego i za Srbiju, a da će ih u... »

U 2018. možemo da rešimo najveći deo problema imovine SFRJ

Večernje novosti pre 3 sata
Beograd će 13. i 14. decembra biti domaćin Mešovitoj komisiji za sukcesiju, a generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova veruje da će biti rešen deo posla što se tiče podela preostale konzularne imovine SFRJ. Beograd će 13. i 14. decembra biti domaćin Mešovitoj komisiji za sukcesiju,... »

Diković u Libanu

Danas pre 18 sati
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković počero je danas posetu mirovnoj misiji UN u Libanu (UNIFIL), u kojoj je angažovan najbrojniji kontingent srpskih "plavih šlemova" - 177, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Diković je razgovarao sa komandantom Sektora Istok... »

Preminula žena zaražena HIV-om putem transfuzije krvi

Danas pre 16 sati
Žena iz Južnobačkog okruga čiji identitet nije saopšten, a koja je ove godine zaražena HIV virusom putem transfuzije krvi, je preminula. Kako prenose agencije, direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine Vladimir Petrović rekao je da je ona preminula “od posledica težine osnovne... »

Zaštitniku građana stiglo 28 pritužbi građana na kontrolore Busplus-a

Nova ekonomija pre 3 sata
Zaštitniku građana od početka godine stiglo je 28 pritužbi građana na rad Busplus kontrolora. Najčešće su ukazivali na to da ih kontrolori, kada ih uhvate bez karte, vređaju, izbacuju iz prevoza, prete komunalnom policijom. Ispostavilo se da su građani u većini u pravu, kaže ombudsman.... »

©2017 Netmark d.o.o.