Društvo

"Čoveka koji je preživeo rat, ubila je korona": Preminuo vozač Hitne pomoći u Pančevu, kolege se opraštaju od njega

Blic pre 2 sata
Predrag Trivanović (45), vozač Hitne pomoći Doma zdravlja u Pančevu, preminuo je u četvrtak uveče od posledica izazvanih korona virusom, objavile su njegove kolege. - Čoveka koji je preživeo rat u Hrvatskoj, Košare... ubila je korona. Peđa je… »

Milenin i Ivin advokat: Moguće je dokazati silovanje posle osam godina kao i posle šest meseci, verovatno ćemo tražiti…

Blic pre 3 sata
Denis Bećirić, jedan od advokata devojaka koje su prijavile Miroslava Aleksića za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje, kaže za RTS da je teško savetovati devojke koje se razmišljaju da li da progovore i da je to odluka lične prirode, ali da je… »

Na današnji dan, 23. januar

B92 pre 0 minuta
1516 - Umro je Fernando II, kralj Aragonije od 1479, koji je sa ženom Izabelom I (Isabelle), kraljicom Kastilje od 1474, ujedinio te dve glavne pirinejske države od kojih je kasnije nastala Španija. Tokom njihove vladavine osvojena je Granada 1492… »

Ovo pravilo važi od 1. januara, a mnogi su na to zaboravili: Policija redovno testira vozače i na narkotike

Blic pre 55 minuta
"Kontrola vozača pod dejstvom narkotika i ostalih psihoaktivnih supstanci ranije je bila kampanjska aktivnost, a zbog složenosti i aparature kojom se obavlja testiranje, to nije bilo pravilo, međutim, od Nove godine to postaje stalna aktivnost, tako da… »

"Samostalno je disao 8 minuta, a onda čak: 20!" Majka malog Olivera iz Subotice, kome život spašava najskuplji lek na svetu…

Blic pre 48 minuta
"U prvom krugu je Oliver mogao da diše samostalno 8 minuta, a u drugom čak 20! Optimisti smo", reči su majke Olivera Pal Gajodia, jednogodišnjeg dečaka iz Bajmoka, koji je učinio da se ljudi iz cele Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, i mnogih… »

Drezina je 20 km jurila bez kočnica! Nezapamćen slučaj na pruzi Beograd-Bar: Kako je hrabri vozač sprečio tragediju

Blic pre 1 sat
Samo zahvaljujući redu vožnje, po kome iza podneva ne saobraćaju vozovi između Sevojna i Zlatibora, i prisebnosti i hrabrosti jednog železničara koji je koliko-toliko uspeo da uspori drezinu koja je ostavši bez kočnica bezglavo jurila šinama… »

Ovaj grad nedaleko od Beograda može da se oprosti od pijaće vode: Gradili fabriku 15 godina, a dobili neispravan pogon i…

Blic pre 2 sata
Na tačno 17 godina, od kako je 20. januara 2004. godine voda u Zrenjaninu proglašena neispravnom jer ima prekomernu količinu arsena, umesto vode, stigla je nova vest. Fabrika, koja je trebalo da obezbedi pijaću vodu, ne ispunjava nijedan od osnovna 34… »

Petarda programeru raznela šaku! Ispovest Kragujevčanina: "Lekari nisu imali šta da prišiju"

Blic pre 2 sata
Kada je programer iz Kragujevca Nikola Ćirković (33), ljubitelj pirotehnike, kupio tradicionalno petarde krajem decembra u prodavnici, nije mogao ni da sanja da će ga proslava Nove godine koštati teških povreda. On je 1. januara, posle ponoći, ostao… »

Zahvalnica kompaniji "Borba": Andrija Jorgić u ime kompanije primio zahvalnicu od Ministarstva odbrane

Večernje novosti pre 2 sata
POVODOM obeležavanja dana Medija centra „Odbrana“ i 142 godine vojne štampe, održanog u Domu vojske, zahvalnicu Ministarstva odbrane dobila je NIP Kompanija „Borba“, za saradnju na pripremi i realizaciji izložbe „Nezaustavljivi hod-Crvena… »

Građevinski fakultet organizuje pripreme iz matematike za prijemni ispit na tehničke fakultete

Danas pre 3 sata
Građevinski fakultet u Beogradu organizovaće pripremnu nastavu iz matematike za prijemni ispit na tehničke fakultete. Nastava počinje 30. januara i završava se sredinom maja. Pripremnu nastavu će držati profesori i asistenti Katedre za matematiku… »

Društvo, najnovije vesti »