Društvo

Vraća nam se leto: Sledi nam temperaturni šok, u petak do 30 stepeni! Meteorlog Đurić otkriva vremensku prognozu za…

Blic pre 2 sata
Sunčano i toplo vreme trajaće samo do vikenda, prognoza je meteorologa, koji već od subote najavljuju povratak pravog jesenjeg vremena. Tako meteorlog Đorđe Đurić najavljuje da u petak temperature mogu doseći i do 30 stepeni. - Vikend donosi… »

Prodata zgrada misije SFRJ u Njujorku za 50 miliona dolara

RTV pre 3 sata
NJUJORK - Jedna od najstarijih njujorških vila, koju je 1946. godine kupila Jugoslavija, prodata je za 50 miliona dolara u gotovini, potvrdila je kompanija Daglas Eliman, najveća agencija za posredovanje u nekretninama u Sjedinjenim Američkim… »

Kolaps na Horgošu i Kelebiji: Kolone kamiona duge 10 kilometara, čekaju po 15 sati

Euronews pre 6 sati
Zbog usporenog rada mađarskih pograničnih organa na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija noćas su formirane kolone teretnih vozila duge oko 10 kilometara, a zadržavanje traje i duže od 15 sati, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Kapacitet ovih… »

Ružić: Nema razloga da nastava na fakultetima ne krene uživo, povećali smo učeničke i studentske stipendije i kredite

RTV pre 45 minuta
BEOGRAD - Nema razloga da nastava na fakultetima ne krene po tradicionalnom neposrednom modelu, izjavio je danas ministar prosvete Branko Ružić i istakao da će nova akademska godina na svim visokoškolskim ustanovama početi intoniranjem himne. On je… »

Žanetić: Sve manje stvari koje mogu da budu vesti, lestvica morbidnosti sve viša

N1 Info pre 4 sati
Scenarista, satiričar, pisac i marketinški stručnjak Voja Žanetić kaže za N1 da mu je utisak da je sve manje stvari koje mogu da budu vesti, podiže se stalno lestvica morbidnosti, a u prilog tome je i intervju sa osuđenim, višestrukim… »

U Srbiji 30 odsto gojaznih, sve više dece sa viškom kilograma! Đerlek: "Imamo loše navike u ishrani, naučite decu ove dve…

Blic pre 51 minuta
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da je oko 30 odsto stanovništva Srbije gojazno, a da posebno zabrinjava sve veći procenata gojazne dece. Na konferenciji "Epidemija gojaznosti u postkovid eri", Đerlek je istakao… »

Izbori u Bosni i Hercegovini: Republika Srpska - ko su kandidati

BBC News pre 51 minuta
Opšti izbori u Bosni i Hercegovini zakazani su za 2. oktobar - šta ti izbori mogu da donesu Republici Srpskoj i ko su sve kandidati? U samom centru Banjaluke, na Trgu Krajine, po lepom i sunčanom danu, dve mlade devojke razgovaraju sa pogrbljenim… »

Više od 1.000 pristajanja kruzera do 1. septembra

Politika pre 1 sat
BEOGRAD/VRDNIK - Do 1. septembra u Srbiji je zabeleženo više od 1.000 pristajanja kruzera što svedoči o oporavku međunarodnog putničkog saobraćaja, ocenio je direktor Agencije za luke Vuk Perović. Govoreći na Dunavskom biznis forumu održanom u… »

Rusija i Ukrajina: Ukrajincima u okupiranim oblastima rečeno da „budu spremni da se bore za Rusiju“

BBC News pre 4 sati
BBS-ju dozvoljen redak pristup liniji fronta u blizini Hersona gde ukrajinske trupe potiskuju rusku vojsku. Ukrajinski prodor u južnim oblastima Herson i Zaporožje znatno je sporiji od njihovih uspeha na severoistoku. Prve linije fronta redovno se… »

Alergični Na polen konačno mogu da odahnu! Kiša prethodnih dana pročistila vazduh, očekuju se dalja smanjenja vrednosti…

Blic pre 4 sati
Predstojeći period će biti pogodan za alergične osobe jer se svakim danom očekuje smanjenje svih polena u vazduhu ističu iz Agencije za zaštitu životne sredine. Na svim stanicama u državnoj mreži alergenog polena vrednosti polena ambrozije nisu… »

Društvo, najnovije vesti »