Društvo

Detalji napada na Srbe u zubinom potoku: Oglasila se Kancelarija za KiM: "Trojica mladića krenula u šumu po drva kada ih je…

Blic pre 5 sati
"Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Kurtija danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način… »

Preminuo dugogodišnji urednik emisije "Dozvolite" Nenad Pezo

Blic pre 5 sati
Preminuo je Nenad Pezo, u 75. godini, novinar i dugogodišnji urednik emisije "Dozvolite". Ceo život je posvetio novinarstvu. Nenad Pezo je prvo radio u omladinskim medijima, zatim kao novinar u namenskoj industriji. Kao već afirmisan novinar došao je… »

Brnabić danas na komemorativnoj svečanosti na stratištu u Jajincima

RTV pre 30 minuta
BEOGRAD - Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, kao izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, predvodiće državnu komemorativnu svečanost na stratištu u Jajincima kod Beograda. Komemorativna svečanost će biti održana u… »

Na današnji dan 1. oktobar

B92 pre 1 sat
1684 - Umro je francuski pisac Pjer Kornej (Pierre Corneille), pesnik moralne veličine i patriotskog i epskog zanosa, jedan od najznačajnijih predstavnika francuske klasične tragedije ("Sid", "Horacije", "Sina", "Poliekt"). 1754 - Rođen je Pavle I… »

Buknuo požar u kući u Nišu: Zapalile se stvari, vatrogasci i Hitna pomoć odmah izašli na teren!

Kurir pre 1 sat
Samo prisebnošću vatrogasnih ekipa sprečen je danas nešto posle 13 sati veći požar koji se dogodio u Ulici Vojvode Tankosića u Nišu. Iz policije nam je potvrđeno da je do požara došlo i da srećom nema povređenih osoba. - Mi smo dobili prijavu… »

Rakijada u pranjanima: Ovde se održava jedno od najzanimljivijih takmičenja u Srbiji: "Nije snaga u spanaću, već u rakiji"…

Blic pre 2 sata
U čast mnogih voćki i tradicionalnih specijaliteta napravljene su manifestacije širom Srbije, međutim ona koja slavi srpsko piće i umešnost našeg naroda da je ispija održava se skoro dvadeset godina samo u selu Pranjani na Suvoboru. Čuvena… »

Žena gorštak: Gradislavi divlje svinje pomažu da preore zemlju, sa vukovima je prijatelj, a ona bi volela da sve ostavi…

Blic pre 3 sata
Gradislava Busić, diplomirani inženjer rudarstva i upravnica Kriveljskog kamenoloma koji posluje u sastavu kompanije Srbija Ziđin Koper, kada završi svoj posao, „drugu smenu“ nastavlja sa svojim životinjama. Iako žene u seoskim područjima žive… »

Na naplatnim rampama bez zadržavanja: Stanje na putevima: Teretnjaci na Batrovcima čekaju do dva sata

Blic pre 4 sati
Teretna motorna vozila na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz zemlje, čekaju dva sata, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije. Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 17:15, putnička motorna vozila na prelazu Preševo, na… »

„Da sam premijer sve bih obećao, da sam predsednik sindikata ništa ne bih poverovao“: Da li će najava izbora uticati na…

Danas pre 4 sati
Da li bi održavanje izbora 17. decembra, što je kao mogućnost najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, išlo naruku sindikatima obrazovanja da se izbore za svoje zahteve ili bi im pak odmoglo? Na ovo pitanje predstavnici sindikata prosvetnih… »

Suspendovani direktor RTK2 za N1: Nikada neću cenzurisati, nisam još dobio obrazloženje

Danas pre 4 sati
Direktor RTK2, odnosno drugog programa Radio-televizije Kosovo na srpskom jeziku, Željko Tvrdišić kaže za N1 da još nije dobio zvanično obrazloženje odluke o njegovoj suspenziji na toj televiziji, te da ne može da komentariše taj potez uprave… »

Društvo, najnovije vesti »