Društvo

Hladno danas, plus kiša i vetar

Mondo pre 1 sat
Danas će u celoj zemlji biti oblačno s kišom i hladnije, uz slab i umeren vetar, ujutro južni, a zatim severozapadni. Danas će u celoj zemlji biti oblačno s kišom i hladnije, uz slab i umeren vetar, ujutro južni, a zatim severozapadni. Temperatura… »

Najprometnija deonica auto-puta "Miloš Veliki" će biti besplatna

B92 pre 1 sat
Beograd -- Auto-put "Miloš Veliki" biće otvoren 18. decembra. "Miloš Veliki" posle tog datuma biće znatno pristupačniji vozačima, jer će se tada otvoriti nova deonica Surčin-Obrenovac za saobraćaj, a neće biti skuplji pošto neće biti novih… »

Kvalitet vazduha: Život u blizini zagađenih saobraćajnica utiče na razvoj pluća kod dece

B92 pre 1 sat
Razvoj pluća dece može biti usporen i do 14 odsto, pokazuje studija. Razvoj pluća kod dece izložene zagađenju vazduha od teškog saobraćaja može biti usporen i do 14 odsto, pokazuje istraživanje. Život u prečniku od 50 metara od prometnih… »

Kamp Vučjak: „Nehumani“ uslovi u privremenom kampu ugrožavaju živote hiljade ljudi

BBC News pre 1 sat
Migranti i izbeglice koji žele da pređu u Evropsku uniju, čekaju zimu u neformalom kampu u Bosni i Hercegovini. Zima je stigla u Bosnu. A više hiljada ljudi koji su ovoj zemlji u nadi da će preći granicu s Hrvatskom, a zatim nastaviti dalje put ka… »

Na današnji dan, 10. decembar

B92 pre 1 sat
1508 - Formirana je Kambrejska liga, savez protiv Venecije koji su sklopili papa Julije II, francuski kralj Luj XII (Louis), aragonski kralj Ferdinand II i rimsko-nemački car Maksimilijan I (Maximilian). 1520 - Nemački crkveni reformator Martin Luter… »

Oprez za volanom: Magla i sumaglica donele poteškoće širom Srbije, na ovim deonicama mora posebno da se pazi

Blic pre 1 sat
Vozače ovog jutra na pojedinim deonicama očekuju magla i sumaglica, zbog čega bi trebalo da prilagode vožnju uslovima na putu i budu oprezni, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Za razliku od prethodnog dana, meteorolozi za danas najavljuju nešto… »

Od 1. Januara skuplja registracija! Veći namet za srpske vozače zbog povećanih taksi!

Kurir pre 1 sat
Vozači u Srbiji osetiće novi udar na džep od 1. januara naredne godine, kada će poskupeti registracija zbog povećanih lokalnih taksi! Naime, Vlada Srbije objavila je usklađene najviše iznose lokalne komunalne takse za vozila, koje će od januara… »

SAD uvele sankcije: Na udaru američkog embarga i dvadesetak firmi iz Srbije

Blic pre 1 sat
Američki Stejt department saopštio je sinoć da je Ministarstvo finansija SAD uvelo sankcije pojedincima i kompanijama iz Evrope, Azije i Latinske Amerike koji su "počinili ozbiljne zloupotrebe ljudskih prava i korupciju". Na toj listi su i vlasnici… »

Kanada podnela čak 58 tužbi protiv „Folksvagena“

Vesti online pre 1 sat
Kanadska vlada podnela je tužbe protiv „Folksvagena“, zbog izvoza automobila za koje su rukovodioci nemačke kompanije znali da nisu u skladu sa kanadskim zakonima o izduvnim gasovima. Nemački prozivođač automobila suočen je sa 58 tužbi za… »

Otmica Gorana Cvijetića: Suđenje odloženo, policajac nije došao u sud!

Kurir pre 3 sata
Suđenje petorici Novosađana koji su optuženi za otmicu Gorana Cvijetića odloženo je juče po peti put zaredom u novosadskom Višem sudu zbog izostanka optuženog Dalibora Bogdanovića Boće (42), bivšeg policajca, koji se nalazi u inostranstvu zbog… »

Društvo, najnovije vesti »