Društvo

Vremeplov: Nemačka priznala Sloveniju i Hrvatsku

RTV pre 47 minuta
RTV: Vremeplov: Nemačka priznala Sloveniju i Hrvatsku
NOVI SAD - Na današnji dan 1991. godine nemačka vlada priznala je Sloveniju i Hrvatsku. Pri tom, Nemačka se nije osvrtala na brojna upozorenja da takav čin može da izazove krvoproliće, zbog nerešenog statusa Srba. Danas je sreda, 19. decembar, 354. dan 2018. Do kraja godine ima 12 dana. 1741... »

Misteriozni objekat u svemiru: Mala ružičasta planeta kruži oko Sunca

Večernje novosti pre 3 sata
Ova mala planeta koja se sporo kreće, ledena, ružičaste boje, oko 120 do 130 puta udaljenija je nego Sunce od Zemlje. Naučnici su otkrili najudaljeniji objekat poznat u našem solarnom sistemu, toliko udaljen i neobičan da su izabrali nadimak za nju "Daleka". Pročitajte još: „ Junona“... »

"Kao na početku": Ovako se Žarko Laušević iz Amerike obratio gostima na promociji njegove nove knjige (video)

Blic pre 1 sat
Večeras je u Velikoj sali Akademije 28 u Beogradu održana promocija treće knjige Žarka Lauševića, "Sve prođe pa i doživotna" (Hipatia). Autor nije bio prisutan ali je video-porukom pozdravio publiku i goste. - Za prostor Akademije 28 vezuju me neobično snažne emocije. Tu sam pre skoro 40... »

Krvolok šef pregovarača!

Vesti online pre 29 minuta
Odluka parlamenta u Prištini da za šefa pregovaračkog tima za nastavak razgovora sa Srbijom imenuju Fatmira Ljimaja, haškog optuženika i jednog od najkrvoločnijih komandanata OVK, šokirala je i razgnevila srpsku javnost. Pored njega, tim će predvoditi i lider opozicione SDP, Špend Ahmeti.... »

Divlji zapad u Dragačevu!

Vesti online pre 47 minuta
Istorijska pobeda na lokalnim izborima u opštinama Lučani, Doljevac, Kladovo i Kula, kako je nazvao predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, ostala je senci obilja incidenata, međusobnih optužbi i hapšenja opozicionih aktivista. Očevici tvrde da je situacija tokom... »

Srbiji preti mutirani virus?

Vesti online pre 28 minuta
Da li će nova sezona gripa biti drugačija od prošlogodišnje? Infektolozi tvrde da nema razloga za strah jer su sitne promene u strukturi izazivača influence uobičajene. Sezona gripa još nije počela, a već nas plaše mutiranim virusom koji bi, navodno, mogao da izazove masovno obolevanje i... »

"Asteroidi, mali kameni svetovi" u Galeriji nauke i tehnike

Večernje novosti pre 1 sat
Izložba "Asteroidi, mali kameni svetovi" autorke dr Nataše Todorović, naučnog saradnika Astronomske opservatorije u Beogradu, biće otvorena 20. decembra u Galeriji SANU. BEOGRAD - Izložba "Asteroidi, mali kameni svetovi" autorke dr Nataše Todorović, naučnog saradnika Astronomske... »

Kad Nemac potpali srpski roštilj (foto)

Večernje novosti pre 2 sata
Da bi usavršio rad na roštilju Nemac Bjorn Til volontirao je desetak dana u kuhinji hotela Palas u Beogradu u kome budući kuvari – učenici Ugostiteljskog školskog centra u Beogradu imaju praktičnu nastavu. TOKOM najezde državljana nekadašnje Jugoslavije u Nemačku polovinom šezdesetih i... »

Posledice NATO bombardovanja Italijani su nam dali dokumentaciju 300 svedoka

Večernje novosti pre 2 sata
Rad italijanske komisije za utvrđivanje smrtnosti vojnika iz sastava Kfor bio je polazna osnova za naše istraživanje. KOMISIJA za utvrđivanje posledica NATO bombardovanja po zdravlje stanovništva, koju je osnovala Skupština Srbije, na predlog predsednice Maje Gojković, intenzivno radi na... »

Kada kod logopeda

Večernje novosti pre 3 sata
Samo pravovremeno otkrivanje uzroka i uključivanje deteta u terapiju može da spreči ili otkloni jezičko-govorni poremećaj. AKO ste do druge godine primetili da vaš mališan kasni u razvoju govora, ali se nadate da će se sve, kako se to često misli, promeniti do polaska u predškolsko, možda... »

©2018 Netmark d.o.o.