Društvo

Obeležena godišnjica smrti radnika RTS

Glas Amerike pre 2 sata
Na današnji dan pre 19 godina u NATO bombardovanju zgrade u Aberdarevoj ulici ubijeno je 16 radnika Radio-televizije Srbije (RTS). Poštu stradalim radnicima kod spomenika “Zašto?” i ove godine su odali predstavnici RTS-a, predstavnici državnih organa i porodice poginulih. Posle minuta... »

Vasiljević: Nova radna grupa za medijsku startegiju

Kurir pre 5 sati
BEOGRAD - Izrada medijske strategije je zaustavljena posle konsultacija predsednika Republike Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, izjavila je danas savetnica predsednika za medije Suzana Vasiljević. Ona je rekla da je predsednik Vučić predložio da se OEBS uključi u izradu medijske... »

Počela obnova puta od Sremskih Karlovaca do Banstola

Radio 021 pre 9 sati
Obnova deonice puta od Sremskih Karlovaca do Banstola, koja se nalazi na starom novosadskom putu prema Beogradu, počela je danas. U proseku, ovim putem dnevno prođe više od 5.300 vozila. Radovi na deonici dugoj sedam kilometara obuhvataju kompletnu rekonstrukciju i proširenje puta za najmanje... »

Đorđević: Završen rad na izmenama zakona o štrajku

Dnevnik pre 10 sati
BEOGRAD: Rad na izmenama zakona o štrajku je završen i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je taj predlog zakonskog akta uputilo na javnu raspravu, izjavio je resorni ministar Zoran Đorđević. Đorđević je, na 77. redovnoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta... »

Više od 1.000 taksista na protestu u Beogradu

Vesti online pre 4 sata
Više od 1.000 taksista iz cele Srbije okupilo se tačno u 16 časova na uglu Kumodraške i Darvinove ulice, odakle su krenuli u protestnu vožnju po Beogradu. Kao ključni razlog za organizovanje protesta, taksisti navode izostanak odgovora Vlade Srbije na njihove zahteve, odnosno, kako kažu,... »

Dobra prohodnost puteva, za kamione na Kelebiji i Batrovcima čekanje oko tri sata

Politika pre 13 sati
Usled stabilnog vremena dobra je prohodnost puteva, a vozači se upozoravaju na radove na putu i na oprez zbog biciklista i motociklista, saopštio je danas Auto-moto-savez Srbije. Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza zadržavanja su do 30... »

Šarčević u Moskvi sa ruskom koleginicom o saradnji

RTS pre 9 sati
RTS: Šarčević u Moskvi sa ruskom koleginicom o saradnji
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je u Moskvi sa potpredsednicom vlade i ministarkom obrazovanja i nauke Ruske Federacije Olgom Vasiljevom, što je prvi susret ministara zaduženih za obrazovanje Srbije i Rusije posle 25 godina. Na sastanku je konstatovano... »

Zvanično zabranjeno: Kraj za kriptovalute u ovoj državi

Vesti online pre 8 sati
Centralna banka Irana zvanično je zabranila upotrebu kriptovaluta u finansijskim transakcijama kako bi sprečila krivična dela poput pranja novca i terorizma. Zabrana se, prema pisanju lista "Donija-e ektesad", odnosi na sve monetarne i finansijske centre u zemlji, uključujući banke, finansijske... »

Počinje zaprašivanje komaraca

B92 pre 2 sata
B92: Počinje zaprašivanje komaraca
Beograd -- Toplo vreme donelo je i mnogo komaraca. Zaprašivanje u delovima Beograda biće obavljeno večeras. Zavod za biocide i medicinsku ekologiju naveo je da će u večernjim satima suzbijati odrasle komarce na teritoriji grada Beograda. Među lokacijama na kojima će se obaviti zaprašivanje... »

Propao svaki peti klub

Večernje novosti pre 10 sati
Za dve godine od formiranja Skupštine, čak 25 poslanika napustilo stranku na čijoj listi je izabrano. Tri poslaničke grupe nestale, dve "rekonstruisane" ZA oko dve godine, koliko je prošlo od izbora aktuelnog saziva Narodne skupštine, čak tri poslanička kluba su nestala, tri nova su... »

©2018 Netmark d.o.o.