Društvo

Upozorenje meteorologa: Od sutra ledeni dani

Novi magazin pre 6 sati
U Srbiji će od sutra do 1. marta biti ledeni dani, kada temperatura ne raste iznad nule, u jutarnjim satima se očekuje umeren, lokalno i jak mraz, kao i formiranje ili povećanje visine snežnog pokrivača, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod. Na severu Srbije visina snežnog... »

Prvi put u istoriji: Svih 49 zvona hrama Svetog Save zvoniće u znak rođenja deteta porodice Karađorđević

Večernje novosti pre 4 sata
Sa blagoslovom patrijarha srpskog Irineja, zvona hrama Svetog Save zvoniće u znak rođenja novorođenčeta porodice Karađorđević, prvog deteta princa Filipa i princeze Danice. Sa blagoslovom patrijarha srpskog Irineja, zvona hrama Svetog Save zvoniće u znak rođenja novorođenčeta porodice... »

AMSS: Zimski uslovi vožnje, moguća poledica

Blic pre 24 minuta
Hladno vreme i temperature koje se kreću oko nutlog podeljka stvaraju zimske uslove za odvijanje saobraćaja. Iz AMS skreću pažnju na pojavu poledice na svim vlažnim deonicama, a koja je posebno opasna ukoliko brzina nije smanjena, jer je često uzrok izletanja vozila sa kolovoza i izazivanja... »

Pedofilu pet i po godina zatvora zbog obljube maloletnice

Politika pre 54 minuta
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na pet i po godina zatvora Miodraga Đorđevića (49) iz Lazarevca zbog obljube maloletnice L.M (14). Tom odlukom koja je danas objavljena na sajtu suda, Apelacioni sud je odbio sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu kojim je Đorđević osuđen za... »

Registrovano 2.607 slučajeva malih boginja, pet lica preminulo

Danas pre 6 sati
Оd pоčеtkа оktоbrа u Srbiji i na severu Kosova rеgistrоvаnо је 2.607 slučајеvа mаlih bоginjа. Potvrđena je smrt pet lica koja su umrla od posledica morbila. Nајmlаđа оbоlеlа оsоbа od malih boginja је stаrа 15 dаnа, а nајstаriја 65 gоdinа. Nајvеći... »

Advokatura Srbije obeležila 156 godina postojanja

Večernje novosti pre 1 sat
Advokatska komora Srbije (AKS) obeležila je danas 156-tu godišnjicu advokature Srbije i Dan advokature Srbije svečanom akademijom u Domu Narodne skupštine. Advokatska komora Srbije (AKS) obeležila je danas 156-tu godišnjicu advokature Srbije i Dan advokature Srbije svečanom akademijom u Domu... »

Uhvatiti Vučića u istini

Danas pre 18 sati
Tribina Odbora za ljudska i manjinska prava Pokreta slobodnih građana na temu "Maternji jezik politike" održana u Centru za kulturnu dekontaminaciju Laž, obmana, manipulacija, prekriveni govor mržnje, kao i vređanje inteligencije su način obraćanja vladajuće garniture javnosti. Ovo su na... »

Pacijenti se besplatno pregledali u VMC cerak: Cele sledeće nedelje pregledi i na vma od 14 do 19 sati

Kurir pre 3 sata
BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je vojno zdravstvo način da se pokaže civilstvu koliko je dobro i koliko vredi ulagati u vojsku. On je nakon obilaska Vojno medicinskog centra (VMC) na Ceraku gde su se danas obavljali besplatni lekraski pregledi rekao da je u... »

Kućni ljubimci pomažu vlasnicima da se izbore sa psihičkim poremećajima

Radio 021 pre 5 sati
Sedamnaest velikih istraživanja pokazuju da kućni ljubimci poboljšavaju mentalno zdravlje i koriste ljudima sa psihičkim bolestima. Doktor Helen Luiz Bruks sa Univerziteta u Liverpulu ističe da kućni ljubimci pomažu ljudima sa ozbiljnim bolestima poput depresije, šizofrenije i bipolarnog... »

Uz fotografiju poplava u Obrenovcu: Američki meteorolozi imaju neprijatno upozorenje za Balkan

Blic pre 24 minuta
Američka meteorološka služba "Akjuveder" objavila je vremensku prognozu za proleće 2018. u Evropi, u kojoj upozorava na visok rizik od poplava na Balkanu zbog češtih padavina. Iako je tokom većeg dela zime zabeleženo manje kiše i snega na Balkanu nego što je prosek za taj period godine,... »

©2018 Netmark d.o.o.