Društvo

Još jedan ledeni talas: Uživali smo u prolećnim danima, a od sutra nas čeka smrzavanje i sneg

Blic pre 6 sati
U Srbiji će sutra biti hladno i vetrovito, tokom dana pretezno oblačno, mestimično sa slabim snegom, uz umeren i jak severoistočni vetar, ponegde sa olujnim udarima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ). Jutarnja temperatura biće od -10 do -3, najviša dnevna od -3 do... »

Protesti "Jedan od pet miliona" u više gradova u Srbiji, Paraćin debituje

Vesti online pre 1 sat
Protesti "Jedan od pet miliona" održavaju se večeras u više gradova u Srbiji. Šeta se u Novom Sadu, Nišu, Zaječaru, Leskovcu, Vladičinom Hanu... Kako prenosi N1, trenutno je u svim gradovima odziv na proteste nešto slabiji nego prethodnih nedelja, usled kiše i jakog vetra. Najviše ljudi se... »

Batut: Smanjuje se broj obolelih od gripa, ove zime preminulo 38 pacijenata

Kurir pre 5 sati
U Srbiji je ove zime do sada 38 osoba umrlo od oboljenja koja se dovode u vezu sa gripom, a 122.178 osoba je obolelo od oboljenja sličnih gripu, ali se registruje i smanjenje broja obolelih, pokazuju najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut". U svim uzrasnim grupama... »

Državni sekretar: Zakon o sprečavanju korupcije pišemo u atmosferi političkih pritisaka

Blic pre 5 sati
Nacrtom zakona o sprečavanju korupcije predviđeno je da direktor Agencije za sprečavanje korupcije dobije veća ovlašćenja, a prema rečima državnog sekretara Ministarstva pravde Radomira Ilića, atmosferu u kojoj se radilo na ovom zakonu obeležili su veliki pritisci. Ilić je to saopštio na... »

Saznajemo: U školama i vrtićima širom Srbije počinje postavljanje detektora za radon, najopasnijeg uzročnika raka pluća

Blic pre 8 sati
U više od hiljadu škola i vrtića širom Srbije u ponedeljak će početi postavljanje detektora koji će meriti nivo radona, jednog od najopasnijih uzročnika raka pluća, saznaje "Blic". Nakon što su rezultati merenja radona po kućama pokazali da veliki broj građana udiše ovaj gas u... »

Od 4. marta doplatna markica za pomoć Komesarijatu za izbeglice i migracije

Radio 021 pre 2 sata
Doplatna marka "Krov 2019" u iznosu od 10 dinara plaćaće se od 4. do 17. marta na pošiljke u unutrašnjem poštanskom saobraćaju, odlučeno je Uredbom koju je Vlada Srbije donela 21. februara. Marka će biti štampana u 1,5 miliona primeraka i neće biti lepljena na pošiljke novina i časopisa,... »

Đaci u klupama u ponedeljak, škole da odluče o nadoknadi

B92 pre 7 sati
B92: Đaci u klupama u ponedeljak, škole da odluče o nadoknadi
Beograd -- Đaci se sa produženog zimskog raspusta u školske klupe vraćaju u ponedeljak, 25. februara, kada počinje drugo polugodište. Škole bi trebalo same da naprave plan nadoknade časova i dostave ga Ministarstvu prosvete. Škole treba da nadoknade pet radnih dana i to mogu da učine... »

Pet najupečatljivijih momenata Londonske nedelje mode

B92 pre 8 sati
B92: Pet najupečatljivijih momenata Londonske nedelje mode
Protesti i politički slogani privukli su najviše pažnje na prvoj nedelji mode u Londonu na kojoj nije bilo krzna. Londonska nedelja mode je završena. Petodnevna manifestacija je druga međunarodna nedelja mode u februaru, pored Njujorka, Pariza i Milana. Paris Hilton je privukla pažnju tokom... »

Istraživanje: Trećina registrovanih medija neaktivna

Novi magazin pre 6 sati
U Srbiji je registrovano 2.500 medija, ali je 30 odsto njih neaktivno, pokazalo je istraživanje koje je sproveo Sindikat novinara Srbije (SINOS) uz podršku Međunarodne federacije novinara (IFJ). U prilog toj činjenici, kako su naveli iz SINOS-a, je podatak da su upitnik za potrebe istraživanja... »

Pogubni dil haradinaja i Britanaca: Zvanični London igra na kosovskog premijera, a sve ima veze i sa rusijom

Blic pre 10 sati
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ima starog-novog “staratelja”, koji mu u njegovoj osionoj politici drži leđa, a po potrebi i pruža zaštitu. Reč je o Velikoj Britaniji, čija uloga na Kosovu možda nije toliko eksponirana kao, na primer, američka, ali koja itekako sarađuje čak ne... »

©2019 Netmark d.o.o.