Društvo

Svima nam treba moćan dodatak ishrani protiv infekcija pluća

Nova pre 11 sati
Poznato je već koliko su omega-3 masne kiseline dobre za naše zdravlje, ali malo ko zna da su odlične za pluća jer se bore protiv upala. A pošto ih nije lako uneti kroz namirnice, odličan dodatak ishrani je riblje ulje koje je bogato njima. Ovih… »

Kovid opominje da kontrolišemo šećer: Akademik Nebojša Lalić upozorava da je korona za 50 odsto smrtonosnija kod…

Večernje novosti pre 9 sati
ZA osam meseci od početka epidemije kovida 19 u praksi se potvrdilo ono na šta su lekari upozoravili neposredno po pojavi prvih slučajeva infekcije novim virusom korona - da su oboleli od dijabetesa, kojih samo u Srbiji ima više od 700.000, u vrlo… »

Prvo Mensa testiranje u Pirotu. Tridesetak, uglavnom mladih, Piroćanaca proveravalo svoj nivo inteligencije

Plus online pre 29 minuta
Mensa je naziv međunarodnog udruženja koje okuplja visoko inteligentne ljude. Oni su ovog vikenda boravili u Pirotu, a tridesetak Piroćanaca, uglavnom mladih ljudi, srednjoškolaca i studenata, imali su priliku da urade test i provere svoj nivo… »

Mia je dobila prvu bitku, hajde da pomognemo da pobedi! Malena princeza koja zbog problema s kičmom ne može da hoda uspešno…

Blic pre 41 minuta
Mia Žikić (4) iz Paraćina, koja zbog teške devijacije kičme ne može da sedi i hoda, operisana je na klinici "Adžibadem" u Istanbulu, gde joj je ugrađena šipka koja će omogućiti ispravljanje kičmenog stuba. Operacija koju su izveli turski… »

VIDEO: Kinezi premestili petospratnicu staru 85 godina uz pomoć "hodajućih mašina"

Radio 021 pre 35 minuta
U Šangaju je premeštena petospratna zgrada škole stara 85 godina. Kineski inženjeri koristili su metod "hodajućih mašina". Projekat je vodila Lejn Vujia koja ističe da je korišćeno oko 200 mobilnih nosača koji funkcionišu kao "robot koji hoda"… »

Dve žrtve sa Kosova: U razornom zemljotresu u Turskoj stradalo dvoje iz iste porodice

Blic pre 11 minuta
Dve osobe poreklom sa Kosova stradale su u zemljotresu u Turskoj, saopšteno je danas iz ambasade privremenih prištinskih institucija u Ankari. Iz ambasade je saopšteno da su dve osobe poreklom sa Kosova iz porodice Dograijan u Izmiru preminule od… »

Najmlađi ima samo 20 godina: Dr Batonžić: "Ukupno 175 pacijenata koji se leče od korone u Areni, mahom muškarci"

Blic pre 5 minuta
Dr Vlado Batonžić, direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Železnice Srbije, jedan od lekara koji brinu o kovid pacijentima u privremenoj bolnici u Kombank areni, kaže da je tokom dana primljeno 14 inficiranih korona virusom. To je značajno… »

Novu fontanu u Subotici popravljali mesec dana

Politika pre 53 minuta
Vredna milion evra u punom sjaju radila je tek nekoliko dana, prvo su isključene rubne mlaznice, a posle i cela fontana koja je popravljana gotovo čitavog meseca. Subotica – Nova fontana u centru Subotice otvorena je pre tri meseca. Od tada svi njeni… »

Rumenka bez struje, šleper oborio stub dalekovoda

Radio 021 pre 47 minuta
Čitava Rumenka večeras je ostala bez struje, jer je šleper udario u stub dalekovoda. Do udesa je došlo oko 18:15h, na uglu Ulice oslobođenja i Partizanske, prenosi RTV. U udesu je učestvovao i "BMW", a prema prvim informacijama, žrtava nema. Stigla… »

Redovi glasača u SAD-u: Quo vadis, America?

Al Jazeera pre 35 minuta
Radi se o izboru između Amerike koja će biti inkluzivna, šarolika i globalna i Amerike koja će biti ksenofobična, netolerantna i zatvorena. Ispred gradske biblioteke koja se nalazi izravno preko puta moga stana već dvije sedmice se svakodnevno… »

Društvo, najnovije vesti »