Društvo

Mališani sve gojazniji

Radio 021 pre 18 sati
Skoro svako peto dete u Srbiji ima višak kilograma, a broj gojaznih mališana iz godine u godinu stalno se povećava. Nedovoljno fizičke aktivnosti, sati i sati provedeni ispred kompjutera ili TV-a, nepravilna ishrana - pekara i kiosci brze hrane… »

Ministarstvo o zabrani ćirilice: Varvarski i neoustaški model ponašanja Penave

Večernje novosti pre 1 dan
Ministarstvo kulture i informisanja sa zabrinutošću i žaljenjem posmatra najnovije incidente u nizu, koji se odnose na kršenje zakonom zasnovanih prava srpskog naroda u Vukovaru na korišćenje ćiriličkog pisma. Ministarstvo kulture i informisanja… »

Zimske gume obavezne od 1. novembra

Radio 021 pre 9 sati
Vozači u Srbiji imaju manje od dve nedelje da zamene gume, kako se ne bi suočili sa paprenim kaznama. Obaveza vozača je da na automobilima imaju sve četiri zimske gume u periodu od 1. novembra do 1. aprila, ako su na kolovozu sneg, led ili poledica, a… »

Nova digitalna platforma za donaciju hrane: Jednim klikom do donacije

Večernje novosti pre 14 sati
Nova digitalna platforma pomoći će da se poveća količina hrane koja se donira. Prvi put će u Srbiji biti moguće da se samo jednim klikom donira hrana, zahvaljujući novoj digitalnoj platformi, koja će pomoći da se poveća količina hrane koja se… »

Za McCann Beograd brojna priznanja na festivalu "Golden drum"

Blic pre 16 sati
Kampanja “Ne odričem se” agencije McCann Beograd realizovana u saradnji sa agencijom UM Beograd osvojila je “The best of Genius Loci” (Lokalni duh), kao i tri srebrne nagrade na Festivalu “Golden Drum” u Portorožu. Mali oglasi u dnevnoj… »

Tajna Libanskog tovara: Preko luke Bar u Beograd poslate američke rakete Kobra i nemačke jurišne puške, iz jedne kasnije…

Pravda pre 6 sati
U Kragujevcu je ponovo proradio pogon za bezbednu i profitabilnu reciklažu municije i eksploziva koji zbog isteka roka trajanja predstavljaju opasnost po okolinu. Kako saznaje Balkanska bezbednosna mreža na spisku za reciklažu nalaze se i egzotična… »

Beograđani, spremite se za još jedan Pešački vikend i gužve u saobraćaju

Mondo pre 19 sati
Zbog "Pešačkog vikenda" centralne gradske ulice biće zatvorene za saobraćaj, a zbog dolaska ruskog premijera Dmitrija Medvedeva u Beograd i zgusnutog plana posete, saoraćaj će dodatno biti zatvaran po celom gradu. Zbog "Pešačkog vikenda" centralne… »

Ko su digitalni nomadi? Coworking i co-living u Srbiji

Talas pre 1 dan
U Beogradu i Mokrinu od 9. do 11. oktobra održana je međunarodna „Coworking & Coliving konferencija Jugoistočne Evrope”, koja je okupila frilensere, digitalne nomade, mlade preduzetnike i startap kompanije. Ova konferencija dokaz je najnovijih… »

Novine: "Kad se petokraka vijorila s Palate Albanija", "Arkanov ubica stiže u Srbiju“

B92 pre 1 dan
Novine se u izdanju za nedelju najviše bave dolaskom ruskog premijera Medvedeva u Srbiju, ali i temama vezanim za 75. godina od oslobađanja Beograda. Tema nedelje u "Politici" je "Kad se petokraka vijorila s Palate Albanija", a "Novosti" pišu da sz… »

Ovako smo nekada izgledali u teretani, a danas ne daj bože da se pojavite u ovakvim patikama (foto)

Blic pre 1 dan
Moderno doba i trendovi koji se diktiraju preko društvenih mreža od strane poznatih ličnosti, pa i influensera, ozbiljno su uzeli maha u svakoj sferi interesovanja, pa i u samom vežbanju, odnosno, treniranju u teretani. Stare patike sa izlizanim… »

Društvo, najnovije vesti »