Društvo

Suđenje za Lovas počinje iz početka

Danas pre 9 sati
Nakon skoro 11 godina od početka sudskog procesa, pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, prošle sedmice je ponovo počelo suđenje u predmetu „Lovas“. Razlog je to što Tužilaštvo za ratne zločine nije imalo godinu i po dana glavnog tužioca, piše BIRN. Milan Devčić i... »

Odloženo suđenje Ranki Tomić

Danas pre 9 sati
Suđenje Ranki Tomić, pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, juče je odloženo na neodređeno vreme, jer se nisu pojavili svedoci. Trebali su da svedoče Enes Dedić, kao i Radmila Banjac, čije se svedočenje je već nekoliko puta odloženo. Dediću poziv nije uručen, a Banjac... »

U Požarevcu od 2009. godine potpisano 470 donorskih kartica

Danas pre 9 sati
U Požarevcu je, od 2009. godine do danas, donorsku karticu u Crvenom krstu potpisalo 470 građana. Crveni krst Požarevac je i u ovoj godini nastavio da sprovodi Nacionalnu kampanju „Produži život“, koju je 2010. godine pokrenulo Ministarstvo zdravlja, kao podršku programu transplantacije... »

Istinomer: Moć je u rukama građana

Danas pre 9 sati
Neophodno je da građani ne odustaju od svojih prava i da postanu svesni da u njihovim rukama leži moć, zaključak je Istinomer foruma „Ko mrsi konce građanima Kruševca?“ koji je održan u ponedeljak uveče u tom gradu u organizaciji CRTE i Istinomera. Učesnici foruma saglasili su se da je... »

„Dani višanja“ u selu Radonjica

Danas pre 9 sati
U selu Radonjica, nadomak Vučja, danas je održana manifestacija „Dani višanja „, peti put, ali prvi van Lipovice, a voćari kažu da je višnja rodila ali ga je niska otkupna cena, za prvu klasu 60, a za drugu 40 dinara po kilogramu. „U Jablaničkom okrugu, pod zasadima višnje nalazi se... »

Horor uživo: Terali su medveda da vozi skejt, a onda mu je prekipelo i nastao je haos u cirkusu (video)

Blic pre 10 sati
Cirkuski radnik završio je u bolnici nakon što ga je prilikom predstave u jednom selu u Rusiji nadomak Volgograda brutalno napao medved. Video prikazuje razjarenu zver kako na početku predstave napada svog dresera, dok njegovi pomoćnici pokušavaju da ga ukrote. Medved je uspešno izveo tačku,... »

Ako prepoznate ove simptome, netolerantni ste na laktozu

Blic pre 10 sati
Laktoza je šećer iz mleka, i mnoge osobe su netolerantne na njega, a da to ni ne znaju. Proverite da li imate ove simptome i da li je možda vreme da izbacite laktozu iz svoje ishrane.... »

Lica prepuna tuge: Ostavila lekove da bi prehranila decu, dom im propada, a uskoro ostaju i bez struje

Blic pre 10 sati
Ispucao i oronuo malter na šest decenija staroj kući, čije temelje ljulja klizište, u Ulici Svetozara Markovića u Užicu, svedočanstvo je nedaća koje trpi porodica Janković - majka Nada i dvoje dece, Aleksa i Anđela. U četiri zida, od kojih se na jednom pukotina toliko otvorila da se iz... »

Matić: Rasvetiliti sve detalje nestanka novinara

Danas pre 11 sati
Predsednik Komisije Vlade Srbije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić ocenio je danas da je slučaj nestanka novinara Stefana Cvetkovića „traumatičan“ događaj i da je neophodno saznati sve detalje tog slučaja. I za nas i, koliko vidim, za predstavnike vlasti to je traumatičan... »

Do kraja godine tužba zbog osiromašenog uranijuma

Danas pre 12 sati
Međunarodni pravni tim će do kraja godine podneti prvu tužbu za naknadu štete građanima Srbije koji su bili izloženi dejstvu osiromašenog uranijuma korišćenog u NATO bombardovanju, a nakon toga su oboleli od kancera. To je najavio advokat i šef tima Srđan Aleksić na međunarodnom... »

©2018 Netmark d.o.o.