Društvo

Prva merenja: Elektromagnetsko zračenje 10 puta manje

Večernje novosti pre 23 sata
Građani su često zabrinuti zbog uticaja elektomagnetskog zračenja od više izvora, poput radio i televizijskih predajnika, baznih stanica, WiFi i drugih uređaja, na njihovo zdravlje, ali RATEL tvrdi da za to nema osnova. Građani su često zabrinuti zbog uticaja elektomagnetskog zračenja od... »

Najluđi oglas u Srbiji: Izdao kutiju šibica u Mirijevu

B92 pre 14 sati
B92: Najluđi oglas u Srbiji: Izdao kutiju šibica u Mirijevu
U oglasima za nekretnine se zaista mogu naći ponude za najrazličitije stanove, sobe i ostale prostore za život. Međutim, na sajtu Halo oglasa pojavio se neobičan oglas u kome umesto stana, izvesni Nikola na prodaju nudi kutiju šibica. U opisu oglasa kaže da on nudi kutiju šibica u odličnom... »

Ombudsman: Poboljšati položaj žena na selu

Blic pre 1 dan
Zaštitnik građana saopštio je danas da je neophodno preduzeti mere kako bi se žene na selu u većoj meri registrovale kao nosioci poljoprivrednih gazdinstava i mogle da koriste prava koja im garantuju propisi Republike Srbije - između ostalog i pravo na naknadu po osnovu rođenja i nege deteta.... »

U Jagodini kao u Hičkokovom filmu (foto)

Mondo pre 9 sati
U Jagodinu na zimovanje stiglo 10.000 vrana, šest puta više nego što ih ima u ostalim godišnjim dobima. U pojedim delovima grada, u prevečerje i ujutro, gotovo da prekriju nebo, opsedaju drveća i krovove kuća, bandere uličnih svetiljki, poljane... Biolog iz Gradske uprave za zaštitu... »

Naknada pogrebnih troškova za penzionere 37.460 dinara

Večernje novosti pre 9 sati
Naknada pogrebnih troškova koja se isplaćuje familijama preminulih penzionera ili onome ko je platio sahranu, u oktobru, novembru i decembru ove godine iznosi 37.460 dinara, BEOGRAD - Naknada pogrebnih troškova koja se isplaćuje familijama preminulih penzionera ili onome ko je platio sahranu, u... »

Kad dođem iz škole, prvo odem do mame da joj dam da jede: Danijela (26) iz Inđije je već 9 godina u komi, a tužna ispovest njene ćerke (9) će vas rasplakati!

Kurir pre 9 sati
Danijela Kovačević (26) iz Inđije već devet godina je u stanju budne kome, u koje je zapala sa svega 17 i po godina, kada je posle porođaja carskim rezom i rođenja zdrave devojčice dobila sepsu! Njena porodica krivi lekare što 14. oktobra 2009. u novosadskom porodilištu „Betanija“ nisu... »

Vedrana Rudan o Mileni: Ispričala mi je kako ona i Dragan nisu bili u novom vremenu na "pravoj strani"

Blic pre 1 dan
Poznata hrvatska književnica, Vedrana Rudan, oprostila se od Milene Dravić dirljivim tekstom na svom blogu rudan.info. Tekst Vedrane Rudan prenosimo u celosti: "Umrla je Milena Dravić. Da živimo u nekom drugom vremenu, u nekoj drugoj zemlji, ta bi se vijest ukazala na ekranima jugoslavenskih... »

Inicijativa UNS-a da Tijanić i Tirnanić dobiju ulice u Beogradu

RTS pre 5 sati
RTS: Inicijativa UNS-a da Tijanić i Tirnanić dobiju ulice u Beogradu
Udruženje novinara Srbije saopštilo je da je pokrenuta inicijativa da poznati novinari Aleksandar Tijanić i Bogdan Tirnanić dobiju ulice u Beogradu. Generalni sekretar UNS-a Nino Brajović i novinarka RTS-a i predstavnica grupe poštovalaca Aleksandra Tijanića Verica Bradić upoznali su sa tom... »

Radna grupu prati primenu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

Danas pre 7 sati
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević formirao je Radnu grupu za praćenje primene mera koje su propisane Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom, kako bi se vremenom prilagodile novim okolnostima, u skladu sa ekonomskim mogućnostima. Na čelu... »

Matić: Veoma sam zabrinut za konkretne novinare

Cenzolovka pre 5 sati
Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić, pojašnjavajući inicijativu za uvođenje bezbednosnih procena ugroženosti pojedinih novinara, kaže da je svoju zabrinutost preneo i njima i onima koji bi trebalo da, prema opisu svog posla, reaguju. On navodi da je bezbednosna... »

©2018 Netmark d.o.o.