Društvo

Vakcina protiv korona virusa: Sve što je potrebno da znate

BBC News pre 8 sati
Sve što treba da znate o imunizaciji i kako ona može da pomogne u borbi protiv Kovida-19. Širom planete sprovode sa masovni programi vakcinacije u pokušaju da se pandemija Kovida-19 stavi pod kontrolu. Informacije i saveti često umeju da zbunjuju… »

Korisnicima ustanova za smeštaj odraslih biće dozvoljen izlazak nakon vakcinisanja

RTV pre 55 minuta
BEOGRAD - Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević iniciraće početkom naredne sedmice preporuku da se korisnicima ustanova za smeštaj odraslih i starih lica, koji su završili kompletnu imunizaciju… »

AMSS: Umeren saobraćaj, suvi kolovozi

Dnevnik pre 7 sati
BEOGRAD: Saobraćaj je ovog jutra u Srbiji umerenog intenziteta koji će se u popodnevnim satima sigurno pojačati prvo na glavnim i frekventnijim putevima, a potom i na ostalim manje opterećenim putnim pravcima, saopštio je AMSS. Kako se navodi… »

Američke palačinke: Jednostavan recept, a tope se u ustima!

Vesti online pre 5 sati
Američke palačinke se razlikuju od onih na koje smo navikli, ali ako želite da malo obogatite vašu trpezu i oduševite porodicu i prijatelje nečim novim, možete iskoristit recept – jednostavno se spremaju i ne treba mnogo sastojaka. Sastojci: 2… »

Mima Karadžić objavio zajedničku fotografiju sa Mirom Furlan: "Plačem što je više nema" FOTO

B92 pre 1 sat
Glumac Milutin Mima Karadžić objavio je fotografiju sebe i Mire Furlan kada su bili na početku karijere i otkrio koliko ga je šokirala vest da je jugoslovenska kinematografija ostala bez jedne od najvećih glumica. "Umrla je Mira Furlan. Imao sam… »

Lideri EU odlučili: Granice ostaju otvorene, ali se uvode restrikcije na putovanja i dodate mere za one koji nisu iz EU

Blic pre 16 sati
Lideri EU zaključili su večeras na sastanku posvećenom pandemiji kovida-19 da unutrašnje i spoljne granice EU moraju ostati otvorene, ali uz primenu strogih mera restrikcije neesencijalnih putovanja. - Ubeđeni smo da morammo da ostavimo otvrene… »

Vučević: Da se nikad ne ponove ledeni dani zla

Danas pre 25 minuta
Obeležena 79. godišnjica Novosadske racije Na Keju žrtava racije kod spomenika Porodica obeležena je 79. godišnjica Novosadske racije, najvećeg zločina u istoriji Novog Sada u kojem su mađarski fašisti januara 1942. godine ubili više hiljada… »

Zavod za javno zdravlje: Povećano zagađenje vazduha u Čačku

Danas pre 3 sata
Zavod za javno zdravlje u Čačku objavio je da je konstatovao povećano zagađenje vazduha u centru grada, na osnovu rezultata merenja za prve tri nedelje januara. „S obzirom na trenutno urbano zagađenje čestičnog tipa u Čačku, preporuke Zavoda za… »

Seksualno zlostavljanje i deca: Šta treba da rade roditelji

BBC News pre 5 sati
Zlostavljanje može da ima brojne posledice kasnije tokom života deteta ili mlade osobe, ali da uz dugogogodšnji rad sa psihoterapeutom trauma može da se prebrodi, kažu stručnjaci za dečiju psihologiju. „Nikakvo nasilje nad decom ne može se… »

Evo koliko je osoba u Srbiji prijavilo neželjena dejstva vakcine: Pavle Zelić otkriva kako su se osećali nakon cepljenja

Večernje novosti pre 17 sati
POSLE vakcinacije prijavljeno je 20 neželjenih dejstava, kaže Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva. Zelić je za RTS naglsio da su sve neželjene reakcije bile kratkotrajne. Kako je naveo, reč je o dve kategorije neželjenih… »

Društvo, najnovije vesti »