Društvo

Ko ima pravo na potopljene Napoleonove brodove?

Danas pre 1 sat
Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 16. decembar 1938. godine Ko je ukrao pečeno prase u Maloj Ivanči i kome pripadaju Napoleonovi ratni brodovi teme su o kojima izveštava list Pravda, na današnji dan, pre tačno osamdeset godina. Ko ima pravo na potopljene Napoleonove brodove, tema... »

Izabrana najbolja mesta za putovanje u 2019. godini, a na listi su i dve zemlje iz bivše Jugoslavije

Blic pre 1 sat
Od 1888. godine časopis "Nacionalna geografija" piše o svetskim čudima. Njegov fokus su geografija, arheologija, priroda i okolina, ali i kultura i tradicija širom sveta. Ove godine ih je spojio u zanimljivu mešavinu i odabrao najbolje destinacije za putovanja u 2019. godini. Njihovu listu... »

Radovi završeni, vodosnabdevanje u Novom Sadu i prigradskim naseljima normalizovano

Radio 021 pre 1 sat
JKP "Vodovod i kanalizacija" obaveštava javnost da su kompletni radovi na spajanju dovodnika preko novog Žeželjevog mosta gotovi, te se sve restrikcije u vodosnabdevanju se obustavljaju. Iz "Vodovoda" se zahvaljuju "svim sugrađanima na strpljenju i razumevanju zbog kompleksnih i zahtevnih radova... »

Vremeplov (16. decembar 2018)

RTS pre 1 sat
RTS: Vremeplov (16. decembar 2018)
Dan holokausta Roma. 1687. - Umro Viljem Peti, engleski ekonomista i statističar, tvorac teorije radne vrednosti (Romsi, 26. 05. 1623 - London, 16. 12. 1687) 1770. - Rođen Ludvig van Betoven, nemački kompozitor (Bon, 16. 12. 1770 - Beč, 26. 03. 1827) Najuniverzalniji stvaralac u istoriji muzike,... »

Svakoga dana je mirisao svoje prljave čarape i na kraju je zbog toga završio u bolnici

Blic pre 1 sat
Muškarac iz Kine završio je u bolnici sa teškom infekcijom pluća nakon što je svaki dan nakon posla mirisao svoje prljave čarape. Svaki dan, kad bi se nakon posla presvlačio, skinuo bi čarape koje je nosio taj dan, stavio ih na nos i duboko udisao njihov miris. Zahvaljujući tome u pluća su... »

Šok otkrića: Prva Titova žena je u trenutku udaje imala 14 godina, a on 25 i bila je u poodmakloj trudnoći

Blic pre 1 sat
Josip Broz Tito bio je u Rusiji u zarobljeništvu carske ruske vojske tokom Prvog svetskog rata. Kao vojnik austrougarske vojske je 1915. teško ranjen na istočnom frontu. Oporavak je trajao godinu dana a u tom periodu je u Omsku upoznao mladu Pelagiju. Prva supruga Josipa Broza bila je žena... »

Branislav Trifunović pokopao lidera PSG: Janković razbija opoziciju po nalogu Službe!

Kurir pre 8 sati
Brutalno Saša Janković nije prava opozicija, on je prevarant. Nadam se da će uskoro da ga ostave preostali članovi pokreta, pa će onda moći da nastavi sam da laje ispred vrata Predsedništva. Glumac Branislav Trifunović poručio je da Saša Janković, predsednik PSG, nije prava opozicija i da... »

Na današnji dan, 16. decembar

B92 pre 8 sati
B92: Na današnji dan, 16. decembar
1653 - Vođa engleskih parlamentarista u građanskom ratu protiv monarhista Oliver Kromvel (Cromwell) proglašen je doživotnim lordom protektorom Engleske, Škotske i Irske. 1773 - Nezadovoljna visokim uvoznim carinama i britanskom kolonijalnom vlašću, grupa američkih kolonista maskirana u... »

Odbojkašice vraćene s prelaza

Danas pre 9 sati
Odbojkašice „Radana“ iz Lebana danas popodne vraćene su sa administrativnog prelaza Mutivode kod Medvđe. U okviru 9. kola međuregionalne lige ekipa Radan iz Lebana je trebalo da večeras odigra utakmicu sa ekipom „Vidovdan“ iz Gračanice. Na administrativnom prelazu Mutivode odbojkašica... »

Srbi sve brojniji na Forbsovoj listi

Blic pre 10 sati
Šta je zajedničko Ani Brnabić i Miroslavu Miškoviću? Oboje su se našli na listi američkog magazina Forbs. I tu se svaka sličnost aktuelne premijerke i nekadašnjeg potpredsednika vlade iz vremena Stanka Radmilovića završava. Novak Đoković bio je među 100 najplaćenijih sportista sveta.... »

©2018 Netmark d.o.o.