Društvo

Na fonu sankcija

Peščanik pre 8 sati
Pred američkim kongresom je „Akt o zaštiti američke bezbednosti od agresije Kremlja – 2018“ kojim se između ostalog preporučuje da se sve sankcije protiv Rusije, od „ukrajinskih“ do „sajber-terorističkih“, uključe u jedinstveni sistem kaznenih mera i da se osnuje stalno... »

Predsedniku s ljubavlju

Peščanik pre 9 sati
Tim eksperata za stanje emocija u vladajućoj grupaciji ocenio je da ljubav prema predsedniku naglo opada. I on sam, predsednik lično, ne oseća se dovoljno voljenim. Nema javnih izraza masovne ljubavi i vernosti, ne dočekuju ga kad se vraća iz tuđine, ne rasipaju se latice pod točkove... »

Vulin: Obuka aktivnog i rezervnog sastava je prioritet

Politika pre 0 minuta
Ove godine smo predvideli da u značajno većem procentu imamo više poziva za rezerviste i sa zadovoljstvom mogu da kažem da se izuzetno i odazivaju, rekao je minsitar odbrane Aleksandar Vulin. Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše... »

Vlada i mediji zajedno na unapređenju medijske scene

Politika pre 6 sati
Koordinaciona grupa vlade Srbije za saradnju sa medijima i Tim za dijalog, sastavljen od predstavnika devet medijskih i novinarskih udruženja, zaključili su na sastanku da je potrebno da se nastavi dijalog predstavnika izvršne vlasti i medijskih i novinarskih udruženja u cilju unapređenja i... »

Deset najboljih domaćih đakonija da poližeš prste ovog leta

Vice pre 10 sati
Iako je izgledalo kao da se jesen u julu nikad neće završiti, ipak se završila i došlo nam je leto. To nije mnogo promenilo naše rute kretanja jer dane provodimo uglavnom sunčajući se ispod klime, drndajući daljinski, bindžujući filmove, i dozivajući u pomoć dostavu brze hrane. Ali, iako... »

Bajramski poklon

RTV Novi Pazar pre 2 sata
Meštani naselja Prlo u Novom Pazaru obradovali su se početku radova na asfaltiranju njihove ulice,tačnije kraja Hercegovačke.Ovo naselje godinama je bilo odsečeno od skoro 20 drugih naselja koja okolo gravitiraju i morali su da idu i preko 5 kilometara zaobilaznim putem.Radove su obišli... »

Priznaje se hiljadu osporenih doktorata

OK radio pre 4 sata
Ministarstvo menja Zakon o visokom obrazovanju. Procenjuje se da ima oko hiljadu spornih diploma. Starim studentima rok još godinu dana. Izmene pred poslanicima do polovine septembra. Doktorati stečeni na fakultetima koji u trenutku izdavanja diploma nisu imali ispunjene sve formalne uslove -... »

Britanci hoće haos na Balkanu (video)

Sputnik pre 8 sati
Predlog o razgraničenju sa Kosovom koji je izneo predsednik države Aleksandar Vučić je kompromisno rešenje kako bi se znalo do koje linije će se prostirati Srbija bez obzira na sadašnje stanje, kaže dekan Fakulteta Bezbednosti u Novom Sadu Miroslav Bjegović. On dodaje da mnoge buni izjava... »

Putinova čestitka mladencima koja će da razjari Amerikance

Sputnik pre 11 sati
Vest da će predsednik Rusije Vladimir Putin u subotu prisustvovati svadbi austrijske ministarke spoljnih poslova Karin Knajsl podigla je prašinu u svetu čak veću nego njegov susret sa Angelom Merkel, planiran za isti dan. Austrijski televizijski novinar Volfgang Felner smatra da Knajslova... »

Bahato i preopasno: Zašto nekim ljudima pod hitno treba zabraniti da voze (video)

Blic pre 7 sati
Koliko ste samo puta, vozeći automobil po ulici pomislili kako neki zaista ne bi smeli da sednu za volan? Jedan video, za koji nije poznato gde je nastao, postao je viralan upravo zato što pokazuje jednog takvog vozača. Naime, na snimku se vidi crveni automobil koji slobodno šeta iz svoje trake... »

©2018 Netmark d.o.o.