Društvo

Zašto ima manje svinja u Srbiji?

Nedeljnik pre 15 minuta
Foto: Profimedia (Damien MEYER / AFP / Profimedia) (Beta) – Niske cene svinjskog mesa smanjuju proizvodnju svinja, iako je na pomolu dozvola za izvoz tog mesa u zemlje EU, rekao je danas predsednik Asocijacije stočara Srema i Mačve Zoran Erić. On je… »

Iz SDP-a zabrinutosti zbog situacije u Sjenici gdje je smanjenj broj odjeljenja na bosanskom i bužet za BNV

RTV Novi Pazar pre 7 minuta
Nacionalno pitanje Bošnjaka bila je tema današnje pres konferencije SDP-a. Istaknuta je zabrinutost zbog situacije u Sjenici gjde je smanjen broj odjeljenja na bosanskom jeziku i umanjen bužet Bošnjačkom nacionalnom vijeću. Pojedine situacije u… »

Ove procene Kriznog štaba daju nadu da bi uskoro sve moglo da bude bolje ako ispunimo jedan uslov!

Blic pre 7 minuta
Pitanje svih pitanja - kada ćemo konačno dosegnuti kolektivni imunitet kao sada već izvesno jedini spas u pobedi nad pandemijom koja traje više od pune godine? Odgovor pak, na oko jednostavan, daleko je od toga. Više je faktora koji utiču na to, a… »

Poslednji ispraćaj Darka Ribnikara

Politika pre 32 minuta
Davorin Darko Ribnikar, novinar, bivši urednik i direktor „Politike”, potomak čuvene porodice Ribnikar koja je osnovala najstariji dnevni list na Balkanu, danas je na Novom groblju u Beogradu ispraćen na večni počinak, u prisustvu članova… »

Krizni štab: Postojeće mere ostaju na snazi, vakcinacija krenula vrlo dobro

Morava info pre 44 minuta
Članovi Kriznog štaba Branislav Tiodorović i Srđa Janković rekli su na konferenciji za novinare nakon sednice Kriznog štaba da do daljeg sve postojeće mere ostaju na snazi. Epidemiolog Branislav Tiodorović ističe da postoji tendencija da se… »

Službenica Centra za socijalni rad još prošle nedelje bila kod Stane Stojanović i odobrila joj pomoć, tvrde u ovoj…

Jug press pre 20 minuta
LESKOVAC Direktor Centra za socijalni rad Predrag Momčilović uputio je dopis Regionalnopj informativnoj agenciji JUGpress naaslovljen kao “Odgovor na pisanju Jupress-a za Stanu Stojanović iz Gornjeg Guberevca” koji u celini prenosimo Na osnovu… »

Dr Pajović: Apel građanima da budu strpljivi, vakcina ima dovoljno, nema razloga za paniku

Morava info pre 14 minuta
ČAČAK – Direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović apelovao je danas na građane koji su zainteresovani za vakcinaciju da sačekaju da budu pozvani od strane e-Uprave, kako se ne bi stvarale gužve. Prema njegovim rečima, danas je na punktu u Domu… »

Veoma fleksibilno tumačenje normi u procesu registracije vakcina

Danas pre 44 minuta
Marina Mijatović, advokatica Pravnog skenera, objašnjava za Danas Trenutno važeći Zakon o lekovima i medicinskim sredstvima se primenjuje samo za lekove jer je 2017. godine usvojen Zakon o medicinskim sredstvima. Postoji više vrsta lekova, a vakcine… »

Gošća usijanja dana Zorana Mihajlović: Zašto nam je važno da Srbija postane energetski koridor

Kurir pre 43 minuta
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka energetike i rudarstva Zorana MIhajlović gošća je emisije Usijanje dana večeras od 19.30 časova na Kurir televiziji. Godina pred nama važna je za energetski sektor u Srbiji. Plan je da se uradi mnogo na polju… »

Raspored sahrana za subotu, 23. januar

Radio 021 pre 32 minuta
Raspored sahrana za subotu, 23. januar, na grobljima u Novom Sadu koja su pod ingerencijom JKP "Lisje". NOVI SAD Gradsko groblje 09:00 - Jovan Krajčinović (1933) 09:45 - Dejan Dobrijević (1981) 09:45 - Vukosav Čuver (1941) - urna 10:30 - Nada Jotić… »

Društvo, najnovije vesti »