Društvo

Cvetković sutra na konferenciji za novinare o svom nestanku

Danas pre 15 sati
Novinar Stefan Cvetković obratiće sutra, 19. juna, na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru prvi put nakon vesti o njegovoj otmici. Kako prenosi RSE, tužilaštvo ni danas nije moglo da saopšti prve rezultate istrage o njegovom nestanku. Cvetković će se prisutnim novinarima... »

Vukomanović: Na lečenje u inostranstvo upućeno 111 dece

Blic pre 20 sati
Pedijatar-kardiolog Vladislav Vukomanović izjavio je danas da je od novembra 2014. kada je Budžetski fond počeo da radi, pa do 15. juna ove godine 111 dece upućeno na lečenje u inostranstvo. On je, gostujući na RTS-u, rekao da je da su od početka godine o trošku Republičkog fonda za... »

Srpski građevinci najaktivniji u Rusiji i Crnoj Gori

Radio 021 pre 9 sati
Ukupna vrednost radova koju su građevinske firme iz Srbije izvele u inostranstvu u prošloj godini iznosila je oko 36,6 milijardi dinara. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, skoro polovina vrednosti građevinskih radova srpskih kompanija bila je u Ruskoj Federaciji (46,6 odsto).... »

Počinje procena štete u Petrovcu na Mlavi

Danas pre 20 sati
Život u Petrovcu na Mlavi se normalizuje, nakon poplava, ali posledice ostaju. I sinoć je padala jaka kiša pa su delovi sela Busur i Tabanovac poplavljeni, javlja RTS. Nakon prošlonedeljenih poplava usled kojih je došlo i do pucanja brane na Mlavi, danas počinje procena štete u selima u... »

Slon pobegao iz zoološkog vrta na Floridi

Blic pre 13 sati
Slon koji je nekada živeo na ranču pokojnog pevača Majkla Džeksona, na kratko je pobegao iz zoološkog vrta na Floridi. Zoološki vrt u Džeksonvilu objavio je na svojoj Fejsbuk stranici da je slon Ali pobegao kroz kapiju koja je greškom ostala otvorenom, i završio u prostoru gde se nalaze... »

Ministarstvo objavilo rešenja testa iz srpskog jezika

Danas pre 16 sati
Učenici polagali završni ispit iz srpskog jezika Ministarstvo prosvete objavilo je rešenje testa iz srpskog jezika. Rešenja se mogu naći na ovde Rešavanjem testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika u osnovnim školama u Srbiji danas je počelo polaganje završnog ispita. Ministar prosvete... »

Bezbednjaci od danas mogu pogledati ogledni stan

RTV pre 15 sati
RTV: Bezbednjaci od danas mogu pogledati ogledni stan
BEOGRAD - Prvi stanovi koje država gradi za pripadnike službi bezbednosti, vojske i policije biće useljivi već od septembra sledeće godine, a svi koji žele da kupe jeftine stanove od danas mogu da vide kako će oni izgledati. Ogledni stan u naselju "Zemunske kapije" otvoren je od danas za... »

Za dva meseca dva napada na prodavce Lice ulice u Beogradu

Dnevnik pre 8 sati
BEOGRAD: Na Fejsbuk stranici časopisa "Lice ulice" objavljeno je da su u prethodna dva meseca, dva prodavca tog časopisa napadnuta na beogradskim ulicama. U poruci na ovoj društvenoj mreži navodi se da su prodavačice i prodavci "Lica ulice" osobe koje teško dolaze do posla. "Suočavaju se s... »

AMSS: Ima gužvi, oprez i zbog nevremena

B92 pre 23 sata
B92: AMSS: Ima gužvi, oprez i zbog nevremena
Beograd -- Saobraćaj u Srbiji pojačanog je intenziteta posebno na prilazima ka većim gradovima. Najavljene promenljive vremenske prilike zahtevaju dodatni oprez. Oprez se savetuje i kroz stenske klisure zbog mogucĚ�ih odrona, koji su česti kada su nestabilne vremenske prilike, saopšteno je... »

Pad direktnih stranih ulaganja u CESEE, na Zapadnom Balkanu rast

EurActiv pre 18 sati
Direktne strane investicije u regionu centralne, istočne i jugoistočne Evrope (CESEE) opale su u 2017. za 25% u odnosu na 2016, rekordnu od svetske krize 2008, na samo 72 milijarde evra, navodi Bečki institut za međunarodne ekonomske studije (WIIW) u novom izveštaju. I dok je pad direktnih... »

©2018 Netmark d.o.o.