Društvo

Pokazivanje mišića

Peščanik pre 12 sati
Jak sam kao sudbina Što vreba iz mraka Samo nisam jači Od ovog dečaka 1 Zašto se ljutite što su prekršene epidemiološke procedure? Pa dečak je tražio da se slika i da pokazuje mišiće! Kako ne ispuniti želju jednog uplašenog dečaka, čak i ako to podrazumeva ugrožavanje bezbednosti i... »

Polovna Srbija

Peščanik pre 12 sati
Sada kada očekujemo statističke podatke o startnom nivou prosečnih plata u Srbiji u ovoj godini posle Vladine povišice, ponovo se pokreće pitanje zašto mesečne plate u privatnim preduzećima rastu sporije nego one u „opštoj državi”. Naime, prema Fiskalnom savetu, plate u takozvanoj... »

Sasvim kratak odgovor Lepi Mlađenović

Peščanik pre 12 sati
Hvala Lepi Mlađenović što je pročitala moj komentar i smatrala da ima smisla da mi odgovori. Delim sa njom tugu, ljutnju, rekao bih i bes zbog nepodnošljivih okolnosti u kojima žive naše sugrađanke i sugrađani. Te okolnosti se, ponoviću, moraju opisati kao gnusna diskriminacija po... »

Ljubomir Živkov: Lice sa naramkom

RTV pre 13 sati
RTV: Ljubomir Živkov: Lice sa naramkom
FARKAŽDIN - Nikad nismo za pismeni imali temu „Moj omiljeni ogrev“, to je možda i dobro, jer ja ne znam šta bih stavio na prvo mesto: ograzine, kojima je ložena furuna, koju smo možda frtalj sata čekali da pusti jaru ako je upaljena prvi put u kasnu jesen, ili bih glasao za fašine, ali... »

Lezbejka mama i ova država

Peščanik pre 14 sati
Odgovor Dejanu Iliću na tekst „Kratki osvrt na I“ (ne bih koristila puno ime deteta, koje ničim nije doprinelo da se nađe u ovoj prepisci). Sve u tekstu Dejana Ilića je politički ispravno. Slažem se i sa njegovim zaključkom da je predsednica vlade „saučesnica u varvarskom rušenju... »

SVE mame su zakon

Peščanik pre 15 sati
Porođajne muke Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom nikako da se okončaju. Nakon donošenja odluke o izmenama roditeljskog dodatka usledile su i promene pravila za drugo davanje koje reguliše ovaj zakon – naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva i odsustva radi nege deteta.... »

Uzroci zaostajanja srpske privrede

Peščanik pre 15 sati
Treća tribina u okviru ciklusa „Nije Filozofski ćutati“ održana je 21.2. 2019. na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Govorili su Miodrag Zec i Ognjen Radonjić, profesori Filozofskog fakulteta, Milojko Arsić, profesor Ekonomskog fakulteta i Milan Ćulibrk, gl. i odg. urednik... »

Bilježnica Robija K.: Sloboda govora

Peščanik pre 16 sati
Moja mama je rekla: „Meni je to mrkli mrak, jebate! Osudit čovika na petnes dana zatvora jerbo vriđa spomenik! Pa di to ima?“ Tata je rekao: „Ovkors da je mrkli mrak! Ljuta diktatura! To je isto ka da ja sutra oden na grob pokojnom ti ćaći i reknem mu da je jugokomunistički tupamaros, a... »

Vremeplov: Umro Gaus

RTV pre 1 dan
RTV: Vremeplov: Umro Gaus
NOVI SAD - Na današnji dan 1855. umro je nemački matematičar, fizičar i astronom Karl Fridrih Gaus, osnivač čuvene matematičke škole i direktor opservatorije u Getingenu. Pronašao je niz metoda u teoriji brojeva, algebri, geometriji, analizi, astronomiji, teoriji površi i višoj geodeziji.... »

Fajns: Bez Beograda ne bih snimio film

Blic pre 7 sati
Slavni britanski glumac Rejf Fajns, gost 47. Festa, zahvalio je danas gradu Beogradu i Vladi Srbije bez kojih, kako je naglasio, ne bi uspeo da snimi svoj novi film "Bela vrana", koji je režirao i u kome tumači jednu od uloga. U završnoj špici filma istaknuta je i Fajnsova zahvalnost predsedniku... »

©2019 Netmark d.o.o.