Društvo

On-lajn platforme za pomoć osobama sa invaliditetom

RTV pre 3 sata
NIŠ - U Nišu su predstavljene jedinstvene on-lajn platforme e-DOKUMENT i e-PSIHOLOG koje u okviru informativnog portala "Uklonimo barijere" imaju cilj da pomognu osobama sa invaliditetom da ostvare neka zakonska prava i da im pruže psihološku… »

“Kada su huligani palili našu džamiju, hrabri Amfilohije je stao ispred mase da je brani”: Muftija Mustafa Jusufspahić o…

Nedeljnik pre 3 sata
Printscreen/YouTube/Insajder Video Beogradski muftija Mustafa Jusufspahić izjavio je saučešće povodom smrti mitropolita Amfilohija i podsetio na događaje iz 2004. godine kada je mitropolit crnogorsko-primorski branio Bajrakli-džamiju u centru… »

Otvorena izložba o istorijatu Dana Vranja FOTO/VIDEO

Vranje news pre 3 sata
Turistička organizacija (TO) Vranje, u saradnji sa foto studiom "Mladoženja", organizovala je u subotu izložbu fotografija pod nazivom „Dani Vranja u periodu od 2005 do 2019“, povodom šesnaeste manifestacije koja se zbog koronavirusa ove godine… »

Soba, kafić, učionica: Kako se koronavirus širi vazduhom

Nedeljnik pre 3 sata
Foto: Printscreen El Pais Novi talas restriktivnih mera zahvatio je Evropu. Nemačka i Francuska uvele su blažu varijantu karantina, brojne zemlje zabranjuju kućna druženja, ugostiteljskim objektima se ograničava radno vreme. Novi koronavirus iz… »

Skupština raspravljala o niz bitnih tačaka za grad

RTV Novi Pazar pre 3 sata
Dvodnevno skupštinsko zasedanje okončano je u subotu u 5 sati ujutru. Odbornici gradskog parlamenta usvojili su niz odluka koje se odnose na nova kadrovska rešenja u nekim javnim preduzećima i ustanovama, kao i na izveštaje o radu za proteklu godinu… »

Pucano na pravoslavnog sveštenika u Lionu: Policija traga za napadačem

Nedeljnik pre 3 sata
Foto: Profimedia Nepoznati napadač pucao je na pravoslavnog sveštenika u Lionu, javlja agencija, a prenosi Independent. Napadač je pobegao sa lica mesta i policija traga za njim, saznaje Rojters Britanska agencija javlja da je sveštenik upucan dva… »

Ovako stoje stvari: Opiranje dezinfodemiji Panel "e-commerce i digitalno poslovanje"

Blic pre 2 sata
Globalna Nedelja medijske i informacione pismenosti obeležava se i u Srbiji od 27. do 31. oktobra onlajn konferencijom pod nazivom „Ovako stoje stvari: Opiranje dezinfodemiji”. Domaćini su Propulsion i Američka agencija za međunarodni razvoj… »

Tri države žele da iskoriste položaj grkih šuma

Danas pre 3 sata
Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 31. oktobar 1940. godine List Pravda je pre 80 godina svoje čitaoce obavestio o vremenu koje je prouzrokovalo nezgode u celoj zemlji, a na isti dan je list Vreme pisao o otporu koji može da pruži Grčka… »

Piše Ranko Pivljanin: Vozi Miško, država plaća

Nova pre 3 sata
Aleksandar Vučić je čovek operisan od humora, ali ume da zasmeje. Poslednja šala koju je izgovorio ticala se gromopucatelno najavljene borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije – inače, taj vic je ponovljen po enti put - a kad se smeh… »

Mahmutović: Letos bilo preko 20.000 zaraženih u Novom Pazaru

Nova pre 3 sata
Prema podacima Opšte bolnice Novi Pazar u ovom gradu u periodu tokom juna i jula bilo više od 20 000 zaraženih. Ovaj, do sada neizrečeni podatak, saopštio je dr Meho Mahmutović, vd direktor bolnice na sednici gradske skupštine, čiji je odbornik… »

Društvo, najnovije vesti »