Društvo

Savez Srba iz regiona: Namerna provokacija hrvatske policije

RTV pre 10 sati
RTV: Savez Srba iz regiona: Namerna provokacija hrvatske policije
BEOGRAD - Savez Srba iz regiona ocenio je danas kao bezočnu laž saopštenje hrvatske policije da se vozilo Vlade Srbije, u kojem je nalazio predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta, kretalo na autoputu kroz Hrvatsku dva do tri kilometra levom preticajnom trakom.... »

Naoružani i nemarni

Peščanik pre 13 sati
Serijal o doživljajima agenata ruske vojne obaveštajne službe, mnogo poznatije po skraćenici GRU (Главное разведывательное управление), to jest po njenom zvaničnom nazivu do 2010, iz dana u dan se sve više zahuktava. O njima nam zapadni pravosudni organi i... »

Sve je moguće

Peščanik pre 14 sati
Nakon dva neuspešna pokušaja da se obezbedi nacionalni SOS telefon za podršku ženama sa iskustvom nasilja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na čelu sa ministrom Đorđevićem, našlo je finalno rešenje. Ako je neko pomislio da je ministar (ipak) rešio da... »

Po(r)uka iz Kraljeva

Peščanik pre 14 sati
Marketingaši su smislili izreku „sve je marketing“, a Aleksandar Vučić je njihov najbolji najgori učenik. Pre neki dan, u četvrtak 11. oktobra, bio je u Kraljevu, a nije lako reći šta je tamo radio. Jer, da je otvorio novu fabriku – nije, da je položio kamen temeljac – nije ni to;... »

Prvosrbijanski rečeno

Peščanik pre 14 sati
Druga Srbija, sa prebivalištem u krugu dvojke, toliko je prokažena da je morala da dobije i posebnu državnu nevladinu organizaciju za borbu protiv drugosrbijanstva i krugodvojkaštva. Srbija pod svim drugim rednim brojevima za sada je bezbedna. Vlast je još uvek ne sumnjiči da je sposobna da... »

Kako se zaštiti od gripa?

Danas pre 24 sata
Počinje sezona Grip je sezonska bolest čiji dolazak svake godine iščekujemo dolaskom hladnijih dana i boravkom više vremena u zatvorenim prostorima. Epidemije sezonskog gripa koje se javljaju skoro svake godine najčešće su uzrokovane virusom tipa A. Stalne manje promene u antigenima virusa... »

Nezaposlenost najveća muka

Politika pre 2 sata
Najdramatičnija lična trauma jeste smrt bliske osobe. Nije prijatno čuti, još je teže doživeti, a istraživanja pokazuju da se običan čovek često nađe u vrlo teškoj životnoj situaciji. Onlajn ispitivanja Psihološkog savetovališta „Mozaik”, sprovedenog početkom oktobra na... »

Nuklearni arsenal preti planeti

Politika pre 2 sata
Specijalno za „Politiku” Rovinj – U Institutu „Vinča” 15. oktobra 1958. godine, centralni alarm za detekciju upozorio je grupu zaposlenih naučnika o povišenom radioaktivnom zračenju. Akcident se dogodio prilikom izvođenja jednog naučnog eksperimenta. Oni su ubrzo svi oboleli od... »

Dunavske jesetre pred istrebljenjem

Politika pre 2 sata
Vrsta koja je preživela više od 200 miliona godina evolucije označena je kao krajnje ugrožena. – Najveće pretnje su krivolov i brane koje im presecaju migratorne rute. Stara je više od 200 miliona godina. Nazivaju je živim fosilom, a od njene ikre pravi se jedan od najskupljih delikatesa... »

Kineska vojna delegacija u poseti Srbiji

Politika pre 4 sata
Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković sastao se sa general-majorom Vang Lipingom, načelnikom Uprave za političke poslove Centralne vojne komisije NR Kine, koji predvodi kinesku delegaciju tokom posete našoj zemlji, saopštila je Vojska Srbije. General... »

©2018 Netmark d.o.o.