Društvo

Mediji o poseti Medvedeva

Studio B pre 13 sati
Američka agencija AP ocenila je da je poseta ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji ilustracija bliskih kulturnih, istorijskih i verskih odnosa Srbije i Rusije. foto Tanjug AP navodi da je ruski premijer prisustvovao vojnom prikazu povodom 75… »

Izbacili su Power Point prezentacije i uveli pola sata tišine na početku sastanka: Tajne uspeha Amazona i Džefa Bezosa

Nedeljnik pre 14 sati
Foto: Profimedia Amazon je za malo više od 20 godina prešao put od obične onlajn knjižare do internet giganta. Vrednost kompanije u jednom trenutku je premašila bilion dolara, a njegov osnivač Džef Bezos postao je najbogatiji čovek na svetu… »

Jedan u 30 miliona: Dečak u Turskoj rođen bez penisa

Blic pre 14 sati
U Turskoj je rođen dečak bez penisa, a ovo stanje je toliko retko da lekari kažu da pogađa jednog od 10-30 miliona dečaka. Ovaj defekt je poznat pod imenom agenezija penisa, preneo je Ladbible.com. Lekari Univerzitetske bolnice Erbakan u Konji rekli… »

Medvedev u BG od podneva do ponoći: Bezbednost na najvišem nivou, evo šta je zatvoreno

B92 pre 14 sati
Zbog posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva danas su u Beogradu na snazi vanredne saobraćajne mere i veći broj ulica biće tokom zatvoren za saobraćaj. Medvedev će u srpskoj prestonici provesti oko 10 sati, njegova poseta je "aktivna" jer… »

Turizam u regiji: Hrvatska ispred svih

Al Jazeera pre 15 sati
Do kraja septembra, u Hrvatskoj je registrovano gotovo 19 miliona dolazaka i skoro 103 miliona noćenja. Prošle godine svijetom je proputovalo 1,4 milijardi ljudi, a turizam bilježi stalna povećanja. Još 1980. godine, 75 posto svjetskog stanovništva… »

Majstorica slastica iz BiH sa adresom na Farskim otocima

Al Jazeera pre 15 sati
Elmu Rizvanović je posao iz Sarajeva prvo odveo na daleki Island, a potom na Farske otoke. Godinama, pa i decenijama, podneblje Zapadnog Balkana mladi ljudi napuštaju kako bi osigurali bolje radne i životne uvjete za sebe i porodicu. Ustaljene… »

Vurda, specijalitet u Babušnici

Danas pre 14 sati
U Babušnici održana osma gastronomsko-turistička manifestacija ’’Vurdijada’’ Na osmoj gastronomsko-turističkoj manifestaciji “Vurdijada“ koja je održana u Babušnici učestvovalo je više od 190 učesnika, koji su se pored lokalnog… »

Infografika: Šta svijet misli o Kini

Al Jazeera pre 14 sati
Najviše Rusa ima pozitivne stavove o Kinezima, dok je kod Japanaca obrnuto. NAPOMENA: Istraživanje je provedeno na 34.904 ispitanika u 32 države, u periodu od 13. maja do 29. augusta 2019. godine Svijet ima pomiješane stavove o Narodnoj Republici… »

Radna snaga polako nestaje, a stranci ne dolaze

Al Jazeera pre 14 sati
Zbog problema s manjkom radnika sve češće se u Hrvatskoj predlaže ukidanje kvota za strance jer poslodavcima otežavaju potragu za radnom snagom. Hrvatskoj se dogodilo ono na što se upozoravalo godinama – najmlađa članica Europske unije ostaje… »

Saveti nutricioniste za ublažavanje gorušice

Danas pre 14 sati
Istraživanja pokazuju da je gorušica veoma česta pojava u današnjoj populaciji, čak svaka treća osoba na svetu boluje od gastroezofagealnog refluksa (skraćeno GERB). Karakteristični simptomi su jaka želudačna kiselina, bol i peckanje u grudima i… »

Društvo, najnovije vesti »