Društvo

RTS javni servis građana ili servis SNS-a?

Danas pre 1 dan
Poštovani gospodine Bujoševiću, Da li je RTS zaista Javni servis građana Srbije ili, pak, servis Srpske napredne stranke? Mogao sam ovo pitanje da Vam postavim i ranije, jer opozicije, kao što pokazuju podaci Birodija, na RTS-u gotovo da i nema. Ja Vam ga postavljam sada, zbunjen činjenicom da... »

Koliko metara do "sreće"?

Danas pre 1 dan
Stranka pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića objavila je "rat" kockarnicama i kladionicama u blizini obrazovnih ustanova i verskih objekata. Ova partija zahteva da se i u Novom Pazaru "poštuje i sprovodi Zakon o igrama na sreću", koji predviđa da kladionice i kockarnice budu najmanje 200... »

Laž kao način vladanja

Danas pre 1 dan
Lingvisti koji sastavljaju britanski Oksfordski rečnik odlučili su da za reč 2016. godine izaberu pridev "post-truth" (postistina). Rečnik Kolins je za frazu 2017. proglasio kovanicu "fake news" (lažne vesti). Reč postistina odražava stanje u kome su činjenice manje važne od emocija, kao... »

Javni ili naprednjački servis građana

Danas pre 1 dan
Od devedesetih pa sve do danas RTS je neprekidno bio u službi svake vlasti i režima. Objašnjenje takvom podaništvu bilo je jednostavno - država je finansirala ovaj medij (doduše, novcem poreskih obveznika) i prema tome verovala da ima svako pravo da se besramno meša u uređivačku politiku.... »

Tabloidi najavljuju novo ubistvo na Kosovu

Danas pre 1 dan
* Soši: Kosovska policija na tragu ubica Olivera Ivanovića. Tabloidi u Srbiji preneli su juče informaciju da se na Kosovu sprema još jedan atentat, a kao metu označili su predsednika opštine Štrpce Bratislava Nikolića. Pozvali su se na albanske medije, a kao izvršioce označili Albance u... »

Internet je poludeo zbog vesti da sve Skitls bombone imaju isti ukus

Vice pre 24 sata
Ovaj tekst je originalno objavljen na sajtu . Suze su tekle potocima a veze se raskidale zbog rangiranja omiljenih ukusa Skitls bombonica. Rangirane pri vrhu su naravno crvene (bobice, možda jagode) i narandžaste. Na sredini tabele su zelene (limeta), a na samom dnu Skitls hijerarhije su žute... »

SDP najbrojnija, mladi snaga stranke

RTV Novi Pazar pre 1 dan
Forum mladih Sandžačke demokratske partije izabrao je novo rukovodstvo, izabrani su članovi izvršnog odbora, a novi predsjednik omladine ove stranke na nivou Novog Pazara je Rijad Ikić. On je na skupu rekao da je sa novom omladinom i novim članovima SDP omogućila gradu novu šansu da ide ka... »

Šta kaže senzacija Melburna pred duel sa Đokovićem?

Vesti online pre 16 sati
Svi su očekivali veliki meč u osmini finala Australijan opena između Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva, ali je mladi Nemac senzacionalno poražen od najvećeg iznenađenje dosadašnjeg toka turnira u Melburnu Hjeona Čunga. Korejanac, koji je 58. teniser na ATP listi, uspeo je posle drame i... »

Odgovor Sputnjika Nenadu Čanku i LSV

Vesti online pre 18 sati
Ligaši i Nenad Čanak su grubom zamenom teza, insinuiranjem jezivih stvari i deformisanjem realnih činjenica, izvršili strahovit pritisak na "Sputnjik". Liga socijaldemokrata Vojvodine optužila je juče Sputnjik da "pretnjama porodici pokušava da zaplaši lidera LSV“ Nenada Čanka. U svom... »

Svi naši glavni gradovi

Nedeljnik pre 23 sata
Bez obzira gdje u prošlosti podvukli crtu, glavnih je gradova Boke Kotorske tako mnogo. O jedini fjord na Mediteranu otimali su se, i imali ga - Carigrad, Rim, Venecija, Stambol, Petrograd, Pariz, Beč, Rim, Berlin... Molim čitaoca da ne odustane iza riječi filozof u rečenici koja kaže da je... »

©2018 Netmark d.o.o.