Društvo

Nacionalizam ostao dominantna ideologija u regionu

Danas pre 22 sata
Hrvoje Klasić, hrvatski istoričar, govori za Danas Mi, sa prostora bivše Jugoslavije, ne suočavamo se sa našom prošlošću, već se sa njom obračunavamo. Uporno nastojanje da se neke stvari prešute, negiraju ili istaknu, nije suočavanje s prošlošću. To je tipičan revizionizam. Do 1990.... »

Stefan Cvetković: Vratio sam se kući, pres konferencija u narednih nekoliko dana

Cenzolovka pre 15 sati
Novinar Stefan Cvetković javio se danas agenciji Beta telefonom i rekao da je stigao kući, da nije povređen i da će u narednim danima održati konferenciju za novinare na kojoj će “do najsitnijih detalja” saopštiti javnosti šta se sve s njim dešavalo. “Celokupnoj javnosti,... »

Ima redakciju koju čine roboti, prodaja mu skočila 613%

Cenzolovka pre 21 sat
Prošle godine polubrat severnokorejskog vođe Kim Džong-Una ubijen je na krcatom aerodromu u Maleziji. U to vreme, jedan mladi preduzetnik u Japanu i njegova medijska kuća u početku, uspeli su da privuku veliku pažnju. Vest o smrti Kim Džong Nama proširila se vrlo brzo u Japanu, ali ne od... »

Slatka mala izvrnuta istino

Cenzolovka pre 14 sati
U ovoj našoj slatkoj maloj izvrnutoj torti kojoj dno na vrhu stoji, vlast je zavapila da vlast učini nešto i spreči društvene mreže da lažnim vestima uznemiravaju vlast. Pa će vlast, na učestale apele najviših organa vlasti, doneti nove zakone kojima će širenje tih lažnih vesti biti... »

Stefan Cvetković: Novinar

Danas pre 17 sati
Ličnost Danas Najčešće pominjano ime iz sveta novinarstva u poslednjih nekoliko dana u Srbiji je svakako nestali pa pronađeni novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve. Široj javnosti doskoro nije bio poznat, jer se uglavnom bavio lokalnim temama – kriminalom, korupcijom, zloupotrebom... »

Novinar nestao, pa pronađen, pa nestao, pa progovorio da će progovoriti ...

Insajder pre 18 sati
...i progovoriće, verovatno za nekoliko dana - kako je najavio. Do tada će ćutati jer ga je, kako je rekao, tako zamolila policija? U međuvremenu će nam tabloidi svakodnevno saopštavati šta su novo „saznali“ i šta je zapravo bio plan prevare. Za to vreme nadležne institucije će... »

Zemlje EU neće ispuniti obećano smanjenje štetnih gasova

EurActiv pre 17 sati
Većina evropskih zemalja neće smanjiti emisiju gasova s efektom staklene bašte koliko su obećale u okviru sprovođenja Pariskog sporazuma, prema oceni vodeće evropske nevladine organizacije u oblasti klimatskih promena. Mreža za klimatske akcije Evrope (CAN Europe) objavila je 18. juna... »

U Srpsku danas stiže 900 dece sa Kosova i Metohije

RTV pre 19 sati
RTV: U Srpsku danas stiže 900 dece sa Kosova i Metohije
VIŠEGRAD - Ukupno 900 dece sa Kosova i Metohije danas će u okviru projekta Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske doputovati u Višegrad, gde će biti organizovan centralni doček. Svečanom dočeku u Višegradu prisustvovaće ministar prosvete i kulture Srpske Dane Malešević. Ovaj... »

Francuska želi i reformisanu i proširenu EU

EurActiv pre 20 sati
Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni izjavio je da Francuska nedvosmisleno i snažno podržava evropsku perspektivu Srbije ali da u isto vreme želi jaču Evropsku uniju (EU) koja zato treba da se reformiše. U intervjuu agenciji Beta Mondoloni je ocenio da je snažnija EU i u interesu... »

Dubravka Ugrešić – intervju

Peščanik pre 20 sati
Razgovor vodila Mija Pavliša U petak navečer književnici Dubravki Ugrešić u Zagrebu je dodijeljena književna nagrada Tportala za najbolji roman. Nagrađena je za ‘Lisicu’ koja osim hrvatskog, već ima svoje srpsko, bosansko, nizozemsko i američko izdanje što svjedoči o poziciji ove... »

©2018 Netmark d.o.o.