Društvo

Amerika kreće u osvajanje celog kontinenta – sredstva neće birati

Sputnik pre 4 sata
Amerika se vraća i Monroovoj doktrini, prema kojoj SAD polažu pravo na Centralnu i Južnu Ameriku kao zonu neposrednog uticaja i neposrednog interesa. U svetu se naziru podele koje jako podsećaju na one iz doba Hladnog rata i na delu je nastojanje Amerike da suzbije sfere uticaja Rusije i Kine u... »

Smena na čelu Kliničkog centra Vojvodine bez objašnjenja

Politika pre 6 sati
Profesor dr Petar Slankamenac je iznenada u tišini, gotovo uoči penzionisanja, podneo ostavku, a v. d. direktora sledećih šest meseci biće dr Edita Stokić. Novi Sad – Klinički centar Vojvodine ima novog vršioca dužnosti direktora, pošto je profesor dr Petar Slankamenac iznenada podneo... »

Da smo u Pašićevoj Srbiji, Skot bi već pakovao kofere

Sputnik pre 6 sati
Ekselencijo Skote, samo recite, letećemo kao meci. Nije prošlo ni nekoliko sati od tvita američkog ambasadora o tome kako su Srbi „na pogrešnoj strani istorije“, a prilježni urednici našeg javnog servisa već su „blurovali“ natpis na dukserici slučajnog prolaznika koji im je zašao u... »

Uručena nagrada “Amir Dautović” prof. dr Seadu Šemsoviću

RTV Novi Pazar pre 10 sati
Profesoru dr Seadu Šemsoviću uručena je nagrada „Amir Dautović“ Kulturnog centra Novi Pazar. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Gradske uprave Novog Pazara, Bošnjačkog nacionalnog vijeća, porodica Dautović i istaknuti članovi akademske zajednice. “Nakon istraživanja u oblasti... »

Zadarsku preimenovati u Ulicu Olje Ivanjicki

Politika pre 12 sati
Napad hrvatskih huligana na vaterpoliste Crvene Zvezde u Splitu još je jedan u nizu izliva mržnje prema svemu što je srpsko, pa i prema miroljubivim sportistima. Svedoci smo da su Hrvati, pored nesrećne i genocidne „Oluje” i proterivanje Srba, iz svojih gradova izbrisali sve nazive ulica,... »

Crna Gora, Makedonija i Kosovo u stvari su najstrašniji poraz Zapada (video)

Sputnik pre 15 sati
Afera „Koverat“ uzdrmala je javnost u Crnoj Gori više nego svi dosadašnji korupcionaški skandali, a optužbe dojučerašnjeg bliskog saradnika Mila Đukanovića, Duška Kneževića, veoma su ozbiljne, saglasili su se u emisiji „Svet sa Sputnjikom“, istoričar Milan Gulić i sociolog... »

Cveće i sveće za Šabana

Vesti online pre 15 sati
Dijaspora iz Nemačke će se 24. februara, tačno u podne, od kralja narodne muzike Šabana Šaulića (67) i talentovanog muzičara Mirsada Kerića (43) simbolično oprostiti paljenjem sveća i polaganjem cveća u blizini mesta gde su tragično nastradali 17. februara. Svi zainteresovani trebalo bi... »

Split: Duva bura od 176 km na sat!

RTV Novi Pazar pre 16 sati
SPLIT, DUBROVNIK, SARAJEVO, HERCEG NOVI – U delovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmerena, a jutros oko 4.00 u Splitu je izmeren udar bure od čak 176 kilometara na sat, što je najveća poznata brzina vetra izmerena u tom gradu. Orkanska bura jačine preko 100 kilometara na čas,... »

Danas: Plate medicinskih sestara 30 odsto manje nego 2009.

RTV Novi Pazar pre 16 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je podatak da medicinske sestre sa višom školom imaju platu 54.775 dinara, a sa srednjom školom 50.446 dinara. Uz to Vučić je poentirao računicom da su sada plate medicinskih sestara 20 odsto veće (realno i nominalno) nego pre smanjenja plata 2014.... »

Otežan saobraćaj zbog hladnoće

RTV Novi Pazar pre 16 sati
U većem delu Srbije danas će biti veoma hladno, ujutro i pre podne duvaće jak, ponegde i olujni severoistočni vetar, uz mestimično stvaranje manjeg snežnog pokrivača, što će otežati saobraćaj, saopštio je Auto-moto savez Srbije. AMSS podseća da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju... »

©2019 Netmark d.o.o.