Društvo

Počeli protesti u Novom Pazaru

Danas pre 4 sata
Nekoliko stotina građana, u znak protesta, okupilo se ispred porušenog muškog frizerskog salona u Staroj čaršiji, u neposrednoj blizini Arap džamije, koja pripada Islamskoj zajednici (IZ) u Srbiji. Lokal, vlasništvo Ramiza Dugopoljca, porušen je u… »

Od sutra radovi u zaustavnoj traci od petlje Novi Sad do petlje Ostružnica

Radio 021 pre 4 sata
Zaustavna traka na autoputu od petlje Novi Sad do petlje Ostružnica, od 24. februara do 20. marta zatvaraće se za saobraćaj u dužini od po 500 metara zbog radova. Radovi će se izvoditi u periodu od 7 do 17 časova, svakog dana osim nedelje, navedeno… »

Ovako koronavirus napada naše organe: Evo kako se bolest razvija i kako razorno utiče na naše zdravlje

Srbija danas pre 4 sata
Vodeći epidemiolog iz Hong Konga upozorava da se čak 60 odsto svetske populacije može zaraziti ukoliko se širenje virusa ne obuzda. Mnogo toga još nije poznato o koronavirusu, ali pouzdano se zna koliko razoran može da bude po ljudski organizam. Po… »

Nove informacije sa broda iz Japana: Nijedan državljanin Srbije nije zaražen koronavirusom

Srbija danas pre 4 sata
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da do sada nije zabeležen nijedan slučaj da je neki državljanin Srbije zaražen koronavirusom. Govoreći o srpskim državljanima na brodu "Dajmond princes", koji se nalazi u japanskoj luci… »

U ovoj turskoj školi nastavu pohađa i jedan pas, koga deca obožavaju (video)

Blic pre 5 sati
Jedan pas je postao 39. učenik jedne osnovne škole u Turskoj. Njega su pronašli na groblju, a direktor škole i profesor su rešili da mu pomognu. Preplašeno štene odneli su u dvorište škole koju pohađa svega 38 đaka i odmah mu napravili kućicu… »

Izgubili su oba svetska rata, a toliko žele reviziju istorije: Prekrajanjem prošlosti Srbe i Ruse hoće da bace na kolena

Večernje novosti pre 6 sati
Snage koje su pobeđene u oba planetarna sukoba nastoje da ostvare stare političke ciljeve u novoj situaciji. OBELEŽAVANjE 75. godišnjice završetka Drugog svetskog rata Evropa dočekuje podeljena: ono što se činilo kao nepobitna činjenica - da je… »

Šest najvećih mitova o dijabetesu

Vesti online pre 5 sati
Koliko znate o dijabetesu – njegovim uzrocima, prevenciji i tabuima? Mit br. 1: Bolje je zameniti šećer medom Mit br. 2: Sigurna hrana za dijabetičare Mit br. 3: Dijabetes donosi visok rizik od gojaznosti Mit br. 4: Dijabetičari – budite… »

Termovizijske kamere na aerodromu, šta se dešava kada imate više od 38 stepeni

RTS pre 6 sati
Termovizijske kamere na beogradskom aerodromu do sada su reagovale šest puta. Analize su utvrdile da su putnici imali respiratorne infekcije. Granični sanitarni inspektor Raša Milanov rekao je za RTS da ukoliko putnik ima visoku temperaturu, procedura… »

Nemoguće ostati imun na dešavanja u Srbiji bez obzira gde smo

Danas pre 6 sati
Naši ljudi u svetu: Slađana Crnomarković, sa porodicom otišla u Kinu, zatim na Tajland Odgajana sam tako da svaki trenutak koristim za učenje nečeg novog i godinu u kojoj nisam napredovala smatram izgubljenom. Želja da napusti Srbiju nije bila… »

Izložba slika Petra Šušulića od ponedeljka u Malom likovnom salonu

Radio 021 pre 6 sati
Izložba slika Petra Šušulića pod nazivom "On the beach", biće otvorena u ponedeljak, 24. februara u Malom likovnom salonu, na Bulevaru Mihajla Pupina 9. O postavci: "Sve izložene slike su nastale u poslednjih godinu dana. Rezultat su osećanja… »

Društvo, najnovije vesti »