Društvo

Evo pod kojim uslovima će korisnici domova za stare moći da izađu iz ustanove

Alo pre 53 minuta
Početkom naredne sedmice Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, iniciraće izradu preporuke da se korisnicima domova za stare, koji su završili kompletnu imunizaciju, dozvoli kretanje van ustanova. Tako će posle punih deset meseci korisnici… »

Drama na pruzi Priboj-Užice, dresina se otkačila i jurila kilometrima, radnici trčali za njom

Alo pre 41 minuta
Sreća da nije bilo žrtava. Između Priboja i Užica otkačila se dresina (vozilo za održavanje pruge) i jurila kilometrima dok su radnici trčali za njom pokušavajući da je obuzdaju, saznaje Objektiv.rs Dresina je bez ikakve kontrole jurila prugom… »

U ovim delovima Beograda događa se najveći broj saobraćajnih nesreća

Alo pre 29 minuta
Najveći broj saobraćajnih nesreća dešava se na ulicama višeg reda (Bulevarima) koje vozačima daju lažni osećaj sigurnosti i tada prekoračuju brzinu. U glavnom gradu nesreće se učestalije događaju u pojedinim ulicama, a najopasnije su zone oko… »

Andrija Jorgić, direktor "Borbe", dobio plaketu od Ministarstva odbrane

Alo pre 17 minuta
Obeležen dan Medija centra "Odbrana“ i 142 godine vojne štampe. Povodom obeležavanja dana Medija centra „Odbrana“ i 142 godine vojne štampe, održanog u Domu vojske, zahvalnicu Ministarstva odbrane dobila je NIP Kompanija „Borba“, za… »

Dr Tiodorović otkriva da li nas vakcina štiti od novog soja koronavirusa!

Alo pre 17 minuta
Epidemiolog Branislav Tiodorović objasnio je kako funkcioniše sistem detektovanje novog soja korona virusa i ima li u tom slučaju koristi od vakcine. Soj korona virusa zabeležen prvi put u Velikoj Britaniji nastavlja da se širi i tokom prošle… »

Setimo se slučaja vladike Pahomija

Danas pre 34 minuta
Slučaj seksualnog zlostavljanja koji je trenutno u fokusu srpske javnosti, možda ali samo možda, pokazuje da se mediji i javnost nalaze u procesu koji bi se mogao nazvati pozitivnim u jednom svom delu i nedovoljno pozitivnim u drugom svom delu. Ovaj po… »

Pomogli privredi, odmogli budućnosti: Porodiljama i trudnicama opet umanjene plate

Srbija danas pre 1 sat
Poslodavci su imali pravo da odlože plaćanje poreza i doprinosa za ukupno četiri meseca. Roditeljski portal Bebac (Bebac.com) saopštio je danas da je država ponovo umanjila plate porodiljama zbog toga što su poslodavci koristili mere države tokom… »

Vaspitačica bila prijavljena kao čistačica: Snimak zlostavljanja u vrtiću je autentičan (video)

Srbija danas pre 1 sat
Zaštitnik građana Zoran Pašalić naglasio je da je potrebno poštovati zakone pri osnivanju obrazovnih ustanova i da će tražiti da se utvrde činjenice o načinu njihovog poslovanja. Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu… »

Ova voćka jača imunitet i ubrzava oporavak nakon virusne infekcije!

Srbija danas pre 1 sat
Mandarina je jedno od omiljenih sladunjavih citrusa, koja sadrži mnogo vitamina koji doprinose jačanju organizma. Mandarina je poput drugog citrusnog voća odličan izvor vitamina C, koji je važan za imunitet i borbu protiv sezonskih bolesti, čije… »

Kraljevo se i dalje bori sa koronom: Registrovano još 65 novoobolelih, u poslednja 24 sata nema preminulih

Srbija danas pre 58 minuta
Od ukupno 274 uzorka brisa uzeta u zdravstvenim ustanovama na području grada, testiranih PCR i antigen metodom, novoregistrovanih pozitivnih je 65, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Kraljevo. Ukupan broj registrovanih osoba pozitivnih na virus na… »

Društvo, najnovije vesti »