Društvo

Reporter Kurira i ovoga jutra u kosovskoj Mitrovici: Manje ljudi na ulicama, kraj mosta dežuraju jedinice KFOR (kurir TV)

Kurir pre 22 sata
KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska Mitrovica ovoga jutra osvanula je mirna i, kao u ostatku Srbije oblačna i kišovita, a stiče se utisak da je na ulicama manje građana. 1 / 2 Foto: Zoran Šaponjić Dan nakon što je Priština donela odluku o formiranju Vojske Kosova, situacija mirna, a KFOR i dalje... »

Princ Stefan Karađorđević kršten u crkvi Svetog Andreja

RTV pre 16 sati
RTV: Princ Stefan Karađorđević kršten u crkvi Svetog Andreja
BEOGRAD - U crkvi Svetog Andreja Prvozvanog u Kraljevskom kompleksu na Dedinju u Beogradu, danas je kršten princ Stefan, sin princeze Danice i princa Filipa Karađorđevića. Princ Stefan, koga je krstio patrijarh Irinej, rodio se 25. februara ove godine, a u njegovu čast se tada oglasilo 49 zvona... »

Srpska nastavnica informatike jedna od 50 najboljih edukatora sveta

Nova ekonomija pre 18 sati
Katarina Veljković, jedna od najboljih edukatora Srbije, plasirala se u top 50 najboljih nastavnika sveta. Nastavnica informatike iz Prve kragujevačke gimnazije plasirala se u 50 najboljih nastavnika sveta i time se Srbija i ove godine našla na visokoj lestvici u sferi obrazovanja. Takmičenje... »

Briga o osobama sa invaliditetom jedan od prioriteta

RTV pre 20 sati
RTV: Briga o osobama sa invaliditetom jedan od prioriteta
BEOGRAD - Jedan od prioriteta Srbije jeste briga o osobama sa invaliditetom i unapređenje njihovog položaja i uslova za život, a u toj oblasti Srbija je sledila i primere dobre prakse iz Rusije, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.... »

Palo drvo u Kneza Višeslava, saobraćaj obustavljen VIDEO

B92 pre 22 sata
B92: Palo drvo u Kneza Višeslava, saobraćaj obustavljen VIDEO
Saobraćaj u Ulici kneza Višeslava u Beogradu je obustavljen, jer je nešto posle 9.30 palo drvo pod teretom snega. Niko nije povređen, a stanari kažu da je drvo palo na strujni kabl i da zato nema jedne faze struje, javio je reporter TV Prva. Jedan od stanara u toj ulici na opštini Čukarica je... »

Egipat: Otkrivena grobnica stara 4.400 godina

Al Jazeera pre 17 sati
Grobnica je pripadala visokom zvaničniku iz doba Pete dinastije. Egipatski arheolozi otkrili su privatnu grobnicu koja je pripadala jednom visokom zvaničniku iz doba Pete dinastije i koja je stara oko 4.400 godina, javlja Tanjug. Otkriće je danas objavio ministar za antikvitete Khaled al-Anani... »

Milion dinara za novinara Milana Jovanovića

RTS pre 17 sati
RTS: Milion dinara za novinara Milana Jovanovića
Fondacija "Slavko Ćuruvija" saopštila je da je za tri dana akcije prikupljeno više od milion dinara pomoći novinaru portala "Žig Info" Milanu Jovanoviću kome je u utorak spaljena kuća. Fondacija zahvaljuje svima koji su uplatili novac ili pomogli da se akcija proširi i obaveštava da se ona... »

Popović: Elektrotehnički fakultet je naš partner u digitalnoj transformaciji

RTV pre 20 sati
RTV: Popović: Elektrotehnički fakultet je naš partner u digitalnoj transformaciji
BEOGRAD - Elektrotehnički fakultet u Beogradu obeležio je 70 godina od osnivanja, a ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović kaže da je digitalizacija jedan od najviših političkih i razvojnih prioriteta Vlade Srbije i da u tom poslu kao partnera vidi upravo... »

Deset novih automobila za efikasniji rad inspektora

RTV pre 21 sat
RTV: Deset novih automobila za efikasniji rad inspektora
BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nabavilo je 10 novih automobila marke "fijat tipo", koja će omogućiti efikasniji rad osam inspekcijskih službi u Ministarstvu. Nove automobile koristiće inspektori koji su zaduženi da kontrolišu bezbednost plovidbe, drumski... »

Vremeplov: Rođen rimski car Neron

RTV pre 1 dan
RTV: Vremeplov: Rođen rimski car Neron
BEOGRAD - Na današnji dan 37. godine rođen je rimski car Neron Klaudije Cezar Avgust Germanik, jedan od najkontroverznijih vladara u istoriji Rimskog carstva. Na presto ga je 54. dovela majka Julija Agripina Mlađa, koja je prethodno, najverovatnije, otrovala cara Klaudija, čija je bila četvrta... »

©2018 Netmark d.o.o.