Društvo

Znate li koja riba je ubedljivo najbrža na svetu?

Prva pre 5 sati
Može da dostigne i brzinu od neverovatnih 110 kolimetara na sat... Bela sabljarka, riba koja živi u morima tropskog i umerenog pojasa u čitavom svetu, može da dostigne i brzinu od neverovatnih 110 kolimetara na sat. Prilikom napada na plen koji se brzo kreće, kao što su tune, skuše ili... »

Batat za čudesna jela

Večernje novosti pre 5 sati
Batat, slatki krompir dolazi iz tropskih područja Latinske Amerike i obiluje vlaknima i vitaminima A i C. Krompir je jedna od omiljenih namirnica na našim prostorima, ali poslednjih godina počinje da nas osvaja posebna vrsta ovog povrća. Batat, slatki krompir dolazi iz tropskih područja... »

Malo, a veliko delo: Dečak iz Nikšića pronašao novčanik i odneo ga u policiju. Evo kako je nagrađen

Blic pre 6 sati
Nikšićanin Strahinja Sjekloća, učenik sedmog razreda Osnovne škole "Mileva Lajović Lalatović", pronašao je novčanik na ulici i odneo ga u policijsku stanicu. - Zahvalna sugrađanka nas je kontaktirala da pohvali ovakav gest koji je, kako je kazala u današnje vreme redak. Sa ponosom što je... »

Nervira vas saobraćajna gužva kod nas? Pogledajte kako tek izgedaju ulice kada Tramp prolazi

Prva pre 8 sati
Znamo koliko nam idu na živce zastoji kada neki uvaženi gost dolazi u Srbiju. Ali, šta bi tek trebalo da kažu Amerikanci, kada njihov predsednik odluči da se negde odveze... Zatvorene ulice, snajperisti na zgradama, sve to i mnogo, mnogo više doživljavamo kada neki od predsednika svetskih... »

Lane u Srbiji pol promenilo čak 1.500 ljudi

Večernje novosti pre 10 sati
Transrodne osobe iz sveta dolaze kod nas na hirurške zahvate. Među operisanima je i više od 400 osoba iz bivše SFRJ. SVE veći broj ljudi u Srbiji želi da promeni pol o trošku Republičkog zdravstvenog osiguranja, pokazali su najnoviji podaci. Brojka od osam do deset prošle godine se "popela"... »

Petrograd dobija hram svetog vasilija: Zidaju prvu srpsku crkvu na ruskom tlu

Večernje novosti pre 22 sata
Mitropolit Amfilohije najavio gradnju manastira u Sankt Peterburgu. Hram će biti posvećen Sv. Vasiliju Ostroškom. U najvećoj pravoslavnoj zemlji Rusiji, i to u Sankt Peterburgu, na obali Finskog zaliva, biće podignut prvi srpski hram! Reč je o manastiru posvećenom Svetom Vasiliju Ostroškom.... »

Streličari i sa mejdana beogradskog

Večernje novosti pre 24 sata
Na izložbi "Kemankeš" u Domu Vojske Srbije biće predstavljeni originalni turski lukovi, strele, štitovi...Mehmed Lutfi Šen: Ova postavka predstaviće i deo zajedničkog kulturnog nasleđa naša dva naroda. TURSKI i srpski narod su se tokom istorije sukobljavali, ali su bili i saveznici, pa je i... »

Đorđević i Vesić položili vence na Staro sajmište VIDEO

B92 pre 1 sat
B92: Đorđević i Vesić položili vence na Staro sajmište VIDEO
Beograd -- Ministar Zoran Đorđević i gradski menadžer Beograda Goran Vesić položili su venac na Spomenik žrtvama genocida na Starom sajmištu. Kako se navodi u saopštenju, ministar Đorđević je podsetio da su na taj dan 1945. godine dve grupe jasenovačkih logoraša pokušale da probiju... »

Alarmantno: Polno prenosive bolesti u Srbiji u velikom porastu, broj obolelih od sifilisa utrostručen

Kurir pre 1 sat
Tokom 2016. godine u Srbiji je registrovano 1.200 slučajeva polno prenosivih bolesti od toga je sifilis registrovan kod 159 osoba, što je trostruko više nego 2006. godine, gonoreja kod 100 pacijenata što je dvostruko više, a bilo je 900 slučajeva polne hlamidijaze, što je trostruko smanjenje... »

Živeli su na ivici egzistencije, a sada... VIDEO

B92 pre 2 sata
B92: Živeli su na ivici egzistencije, a sada... VIDEO
Posle reportaže na TV O2 o petočlanoj porodici Obrenović iz sela Jalovik kod Vladimiraca koja živi na ivici egzistencije, javila se Šapčanka Ruža Popović. Ona je predsednica Fonda “Humano srce Šapca”, i spremna da im rekonstruiše kuću. Žena koja je izgradila na desetine domova za... »

©2018 Netmark d.o.o.