Društvo

Sejdinović: Vučić je fascinantan ekspert za licemerje

Danas pre 19 sati
Vučiću i ekipi možemo s razlogom osporavati dobre namere i stručnost u mnogim oblastima, ali se ne može reći da nije fascinantan ekspert za licemerje i masovne prevare. On i njegovi savetnici zloupotrebljavaju medije surovo, potcenjujući građane ove zemlje, što kombinuju sa korupcijom... »

Ljubomir Živkov: Otkriće Italije

RTV pre 19 sati
RTV: Ljubomir Živkov: Otkriće Italije
FARKAŽDIN - O otkrivanju Amerike zar da se zna sve, a naše otkriće Italije, koje će imati dugoročne modne posledice, da prepustimo zaboravu? Prvi Farkaždinci otisnuli se vozom u Trst šezdeset pete godine, usred naše privredne reforme, da se ponove i da kupe svak za svoju kuću moderne... »

Vučićev strah od davljenja

Peščanik pre 20 sati
Dovoljno je da gledate krimi serije pa da znate da je za otkrivanje ubice najvažnije otkrivanje motiva. To važi i za političko ubistvo. U tom kontekstu je zanimljivo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić atentat na Olivera Ivanovića nije nazvao političkim ubistvom, iako je o tome nesumnjivo... »

Mlada Indija

Peščanik pre 21 sat
Ovog meseca iz štampe izlazi informativna i pomalo uznemirujuća knjiga pod naslovom Sanjari: kako mladi Indijci menjaju svet. Više od polovine stanovništva u Indiji – oko 600 miliona ljudi – mlađe je od 25 godina; nijedna druga zemlja nema toliko mladih ljudi. „Bez obzira na nezavidan... »

Poslednje Pesničenje u REX-u

Peščanik pre 22 sata
U nedelju 24. decembra 2017. u REX-u je održano poslednje Pesničenje. Nadam se ne i bukvalno poslednje, već poslednje u tom prostoru. Zašto, to nije tema ovog prikaza. Dakle, ovo pesničko „pesničenje“ je ono što zvanično pesništvo odavno nije. Ovde se ne pravi karijera, ne stiče status... »

EPS, kočnica razvoja

Peščanik pre 23 sata
Ko ne zna mogao bi da pomisli da je EPS neki poljoprivredni kombinat. Pre neki dan naime (sreda, 17. januar 2018, Politika) direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić govoreći o poslovanju svoje firme prošle godine silno se izžalio na vremenske (ne)prilike. Najpre je bio mraz, pa suša, pa... »

Antić: Vučić da pokaže da poštuje Ustav i zakone

Danas pre 24 sata
Predsednik Srbije vrlo često ističe kako poštuje Ustav, zakone i međunarodne konvencije. Pozvao sam ga da održi svoju reč, da pokaže da stoji iza onog za šta se navodno zalaže, a to je pravna država. Neka poništi prvostepenu presudu suda, jer kao vojni komandant on to može - kaže za... »

Kako su mediji pre 80 godina izvestili o smrti Branislava Nušića?

Danas pre 1 dan
Na naslovnim stranama listova Vreme i Pravda 20. januara 1938. godine glavna vest je smrt najvećeg jugoslovenskog komediografa Branislava Nušića. Tadašnje Vreme navodi da je i Nušićevoj porodici i knez Pavle izjavio saučešće. List piše da je komediograf napustio “pozornicu života”,... »

Tendeciozno narušavanje ugleda Kurira

Danas pre 1 dan
Poštovani kolega Petroviću, Obraćam Vam se povodom teksta u današnjem izdanju lista Danas pod nazivom "Tabloidi najavljuju još jedno ubistvo na Kosovu", čime sam doveo u pitanje profesionalizam vaše redakcije i pod sumnjom da se radi o tendencioznom urušavanju ugleda Kurira. Naime, potpuna... »

U Parobrodu držana komemoracija Predragu Luciću

Danas pre 1 dan
„Kada sam u maju prošle godine čuo za Predragovu bolest našao sam se u Sarajevu na jednom skupu gde je baš u tom trenutku neko počeo da dobacuje nešto iz publike. Kada sam se maksimalno iznervirao izašao sam iz sale i u holu sreo zajedničkog prijatelja koji mi je rekao da Predragu nije... »

©2018 Netmark d.o.o.