Društvo

'Mini Schengen' - sjajna ideja osuđena na propast

Al Jazeera pre 13 sati
Najava sporazuma za sada je samo bacanje prašine u oči EU i skupljanje političkih poena a ne stvarna ekonomska inicijativa, tvrde stručnjaci. ‘Mini Schengen’, kako se opisuje novi sporazum o slobodnom protoku roba, kapitala, ljudi i usluga na… »

Injekcije steroida protiv bolova štetnije nego što se mislilo

N1 Info pre 13 sati
Lekari i pacijenti trebalo bi da budu oprezni ukoliko koriste injekcije steroida za ublažavanje bolova povezanih sa osteoartritisom, jer mogu imati više štete, nego koristi. U novoj studiji objavljenoj u časopisu "Radiology", istraživači su… »

Izložba skica, crteža i studija umetnika Igora Vasiljeva od 21. oktobra u KCNS

Radio 021 pre 12 sati
Izložba skica, crteža i studija umetnika Igora Vasiljeva biće otvorena u ponedeljak, 21. oktobra, u Likovnom salonu Kulturnog centra i trajaće do 3. novembra. Autorka postavke, istoričar umetnosti Biljana Jotić, opredelila se za više od 100 dela… »

Sanski Most: Unikatna Hamzibegova džamija

Al Jazeera pre 12 sati
Treći i četvrti minaret Hamzibegove džamije vakuf je sanske porodice Biščević, u znak trajnog sjećanja na braću Harisa i i Edina, sanske stomatologe, koje je 1992. godine ubila ruka zločinca. Ako je u jugoslovenskim turističkim bedekerima Sanski… »

Vožnja do Sajma knjiga Tramvajem kulture i druženje sa domaćim autorima

Blic pre 13 sati
Sajam knjiga počinje sutra, a do kupola Beogradskog sajma možete stići i Tramvajem kulture. Naime, ovaj neobični tramvaj će saobraćati u nedelju 20. oktobra od 14 do 18 sati kao i naredne subote, 26. oktobar, od 14 do 18 sati. Tokom vožnje… »

Dok svi gledaju u Siriju, NATO se sprema za rat u srcu Evrope

Sputnik pre 13 sati
Pogledi celog sveta upereni su u Siriju, ali dok Amerikanci povlače svoje vojnike odatle, u centar Evrope prevoze dodatni kontingent, i to radi pripreme za sukob sa „geopolitičkim protivnikom Rusijom“. Cilj manevara jeste da se pokaže koliko su… »

Teroristi uništeni pred Vučićem i Medvedevim! (foto/ video)

Alo pre 13 sati
Prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019" na vojnom aerodromu "Pukovnik pilot Milenko Pavlović" u Batajnici izveden je se danas povodom obeležavanja 75. godišnice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, u prisustvu predsednika Srbije… »

Policajac našao vreću na kružnom toku i šokirao se kad je video šta se u njoj nalazi!

Alo pre 14 sati
Pripadnik Saobraćajne policije iz Kruševca našao je na kružnom toku Jasika vreću sa čak 38 miliona dinara. Ispostavilo se da je ogromna količina novca ispala iz vozila privatne firme, koja se bavi obezbeđenjem, a prema nezvaničnim informacijama… »

Rusija vraća Srbiji 166. stranicu Miroslavljevog Jevanđelja,a Beograd vraća Moskvi sedam slika ruskog slikara Nikolaja…

Alo pre 14 sati
Primopredaja do kraja godine u Moskvi. * Tokom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, srpski i ruski zvaničnici će potpisati sporazum o primopredaji 166. stranice Miroslavljevom jevanđelja, koja se nalazi u Nacionalnoj biblioteci u Sankt… »

Dve aviokompanije pregovaraju o kupovini aviona "Suhoj Superdžet 100"! Formira se i regionalni centar za remont aviona SSJ 100…

Alo pre 13 sati
Novo partnerstvo. * Srpska aviokompanija "Er Srbija" pregovara s ruskom civilnom aviokompanijom "Suhoj" o kupovini aviona "Suhoj Superdžet 100" * Razgovara se i o formiranju centra za remont aviona SSJ 100 na beogradskom aerodromu, kao i o kupovini… »

Društvo, najnovije vesti »