Društvo

Za lažno bolovanje sledi otkaz?

RTV pre 14 sati
RTV: Za lažno bolovanje sledi otkaz?
BEOGRAD - Poslodavci u Srbiji uskoro će, najverovartnije od januara sledeće godine, moći da daju otkaz zaposlenima koji otvaraju lažna bolovanja, predviđaju najnovije izmene Zakona o radu. Kako navodi list Informer, ove odredbe se donose zbog procene da je u Srbiji, od 280.000 bolovanja, koliko... »

Vremeplov: Rođen Milorad Pavić

RTV pre 23 sata
RTV: Vremeplov: Rođen Milorad Pavić
NOVI SAD - 1929 - Rođen je Milorad Pavić, srpski književnik i naučnik, akademik i član niza međunarodnih naučnih i literarnih asocijacija. Njegov "Hazarski rečnik" doneo mu je globalnu popularnost. Bio je profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i Beogradu, s osnovnim interesovanjima... »

Patrijarh antiohijski: Nije vreme za razmatranje autonomije crkava

Vesti online pre 7 sati
Razmatranje autonomije crkava nije pogodno u ovom trenutku u kom je Pravoslavnoj crkvi neophodno jedinstvo, izjavio je danas antiohijski patrijarh Jovan Deseti. - Zašto je neophodno razmatrati pitanja autonomije ili autokefalnosti baš sada, kada nam je najpotrebnije nedeljivo i čvrsto jedinstvo... »

"Ne možemo da ćutimo dok džihadisti odbijaju saradnju"

Vesti online pre 10 sati
Sirijski ministar spoljnih poslova Valid al Mualem izjavio je danas da postojeća situacija u Idlibu ne može da se nastavi ukoliko se džihadisti ne pridržavaju rusko-turskog sporazuma o tom području, na dan kada ističe ovaj kritično važan sporazum, prenosi Rojters. - Ne možemo da ćutimo u... »

Počela komandno-štabna vežba REGEX 18 po NATO standardima

Politika pre 8 sati
U Centru za obuku putem simulacija u beogradskoj kasarni „Banjica 2“ počela je petodnevna multinacionalna komandno-štabna vežba podržana računarskim simulacijama REGEX 18, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Ona predstavlja zajedničku obuku vojnih, civilnih i policijskih struktura za... »

Marina je sa dve ćerke pobegla iz Donbasa i odselila se u černobilj: Kuće se prodaju za sitne pare, a ovako izgleda život u srcu radijacije

Blic pre 8 sati
Iako je černobiljska nuklearna katastrofa 1986. godine ostavila pustoš iza sebe zbog straha od zračenja, sada se ljudi ponovno odlučuju na život u ruševnama i kućama na rubu zone isključenja oko Černobilja. Marina Kovalenko sa svojim ćerkama Irinom i Olenom i porodičnim psom jedna je od... »

Počela vakcinacija protiv gripa u domovima zdravlja Dr Vujadinović Penđer: Naša preporuka građanima je da se vakcinišu što pre dok nema epidemije

Kurir pre 7 sati
Vakcina protiv gripa dostupna je od danas u svim domovima zdravlja u Srbiji. Cepivo je jutros iz Instituta Torlak distribuirano zavodima za javno zdravlje, a zatim do svih punktova u domovima zdravlja. Nabavku vakcina preko Instituta Torlak sproveo je Republički fond za zdravstveno osiguranje a... »

Prva merenja: Elektromagnetsko zračenje 10 puta manje

Večernje novosti pre 23 sata
Građani su često zabrinuti zbog uticaja elektomagnetskog zračenja od više izvora, poput radio i televizijskih predajnika, baznih stanica, WiFi i drugih uređaja, na njihovo zdravlje, ali RATEL tvrdi da za to nema osnova. Građani su često zabrinuti zbog uticaja elektomagnetskog zračenja od... »

Najluđi oglas u Srbiji: Izdao kutiju šibica u Mirijevu

B92 pre 15 sati
B92: Najluđi oglas u Srbiji: Izdao kutiju šibica u Mirijevu
U oglasima za nekretnine se zaista mogu naći ponude za najrazličitije stanove, sobe i ostale prostore za život. Međutim, na sajtu Halo oglasa pojavio se neobičan oglas u kome umesto stana, izvesni Nikola na prodaju nudi kutiju šibica. U opisu oglasa kaže da on nudi kutiju šibica u odličnom... »

Ombudsman: Poboljšati položaj žena na selu

Večernje novosti pre 1 dan
Zaštitnik građana saopštio je danas da je neophodno preduzeti mere kako bi se žene na selu u većoj meri registrovale kao nosioci poljoprivrednih gazdinstava i mogle da koriste prava koja im garantuju propisi Republike Srbije. Zaštitnik građana saopštio je danas da je neophodno preduzeti mere... »

©2018 Netmark d.o.o.