Društvo

Rumenka bez struje, šleper oborio stub dalekovoda

Radio 021 pre 1 sat
Čitava Rumenka večeras je ostala bez struje, jer je šleper udario u stub dalekovoda. Do udesa je došlo oko 18:15h, na uglu Ulice oslobođenja i Partizanske, prenosi RTV. U udesu je učestvovao i "BMW", a prema prvim informacijama, žrtava nema. Stigla… »

Redovi glasača u SAD-u: Quo vadis, America?

Al Jazeera pre 1 sat
Radi se o izboru između Amerike koja će biti inkluzivna, šarolika i globalna i Amerike koja će biti ksenofobična, netolerantna i zatvorena. Ispred gradske biblioteke koja se nalazi izravno preko puta moga stana već dvije sedmice se svakodnevno… »

Najbolje fotografije – 31. oktobar 2020.

Nova pre 1 sat
Dušan Bajatović izlazi iz sale pošto je udaljen sa satanka sa potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović. Vernici odaju počast mitropolitu Amfilohiju Radoviću u Sabornom hramu u Podgorici. Tezga na Kalenić pijaci sa motivima Noći veštica. Promoteri… »

Dr Goran Stevanović srpski doktor haus: 12 stvari koje niste znali o članu Kriznog štaba!

Srbija danas pre 1 sat
On je otac troje dece. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je direktor Infektivne klinike Goran Stevanović zaražen korona virusom i da se nalazi u izolaciji. Član je Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, koji je u martu… »

Stari lekovi završavaju u kontejnerima, apoteke ih neće a zakon - nedorečen

RTV pre 2 sata
NOVI SAD - Farmaceutski otpad može da predstavlja veliki problem ukoliko se pravilno ne odlaže. Iako je Zakonom propisano da građani u apotekama predaju takav otpad, on neretko završava u kontejnerima. Lokalni ombudsman i "Inženjeri zaštite životne… »

Za Minju u Vranju prikupljeno 226.000 dinara

Vranje news pre 2 sata
Za lečenje Minje Matić, jednogodišnje devojčice iz Kragujevca koja boluje od retke i izuzetno teške neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1, u subotu je u centru Vranja prikupljeno 226.350 dinara . U sklopu humanitarne akcije… »

Čačak: Trafo-stanicu izmestili tik uz porodičnu kuću

Nova pre 2 sata
Ispred jedne kuće u Čačku u Birčaninovoj ulici postavljena je trafo stanica koja je, praktično, onemogućila stanarima ulazak u dvorište. Fotografija na kojoj se sve vidi je objavljena na Fejsbuku popularne čačanske grupe Dnevna doza prosečnog… »

Ona je prva žena u srpskoj vojsci koja će leteti na "orlu", dok je kod kuće čeka dvoje male dece

Alo pre 1 sat
Vojska bi uskoro trebalo da dobije prvu ženu koja će upravljati avionom tipa "orao". Ana Perišić, jedna od malobrojnih žena vojnih pilota u Srbiji i prva koja u 241. lovačko-bomarderskoj avijacijskoj eskadrili preuzima komande "orla". Do ove godine… »

On-lajn platforme za pomoć osobama sa invaliditetom

RTV pre 3 sata
NIŠ - U Nišu su predstavljene jedinstvene on-lajn platforme e-DOKUMENT i e-PSIHOLOG koje u okviru informativnog portala "Uklonimo barijere" imaju cilj da pomognu osobama sa invaliditetom da ostvare neka zakonska prava i da im pruže psihološku… »

“Kada su huligani palili našu džamiju, hrabri Amfilohije je stao ispred mase da je brani”: Muftija Mustafa Jusufspahić o…

Nedeljnik pre 3 sata
Printscreen/YouTube/Insajder Video Beogradski muftija Mustafa Jusufspahić izjavio je saučešće povodom smrti mitropolita Amfilohija i podsetio na događaje iz 2004. godine kada je mitropolit crnogorsko-primorski branio Bajrakli-džamiju u centru… »

Društvo, najnovije vesti »