Društvo

Na listi čekanja 72.000 pacijenata, skoro prepolovljena u odnosu na 2017

Večernje novosti pre 19 sati
- U Engleskoj se na neke intervencije čeka po četiri i po godine. Čekaju ljudi koji nisu životno ugroženi - rekao je Lončar. BEOGRAD - U Srbiji prvi put postoji javna transparentna lista čekanja sa 72.000 pacijenata, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da niko ko je životno... »

Opasnost zvana "suvo davljenje"

Večernje novosti pre 21 sat
Davljenje zbog pojave tečnosti u plućima može da se desi i do 24 sata nakon plivanja. KADA ste na moru, bazenu ili reci sa mališanom, vodite računa kako se ponaša u slučaju da previše udahne vodu. Ako ona dospe u pluća, neretko dolazi do grčenja glasnih žica. Ta pojava se naziva “suvo... »

Na granicama haos, na Batrovcima čekanje sedam sati

B92 pre 8 minuta
B92: Na granicama haos, na Batrovcima čekanje sedam sati
Beograd -- Najopterećeniji su autoputevi u smeru ka Hrvatskoj i Mađarskoj, dok se veći broj vozila beleži na putevima ka Makedoniji, Bugarskoj ali i Crnoj Gori. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na GP Horgoš, na izlazu, vozila čekaju oko četiri sata, a na GP Horgoš-2 i... »

Ispuštaju vodu iz jezera, ima li ugroženih? VIDEO

B92 pre 13 minuta
B92: Ispuštaju vodu iz jezera, ima li ugroženih? VIDEO
Leskovac -- Od sredine proleća iz Vlasinskog jezera se ispušta voda. Građani koji su nas kontaktirali zabrinuti su za biljni i životinjski svet, a kako kažu sa njima su saglasna i ekološka udruženja i lokalna samouprava u Surdulici. Iz Elektroprivrede saopštavaju da se voda ispušta zbog... »

Vojvođanske priče: Ćuprije kojih više nema, na potoku koji ne postoji

Večernje novosti pre 43 minuta
Zaboravlja se da je varoš koja nema reku nekada imala čak 19 mostova, o kojima se malo zna, a većina je podignuta pre dva veka. NEKADA se u Gradski park u Vršcu ulazilo preko mosta. Ne velikog i ne znam kako upadljivog, već malog, romantičnog, s belom i svedenom kovanom ogradom. Nije se... »

Blokada puta u Kuršumliji obustavljena zbog stršljena

B92 pre 1 sat
B92: Blokada puta u Kuršumliji obustavljena zbog stršljena
Kuršumlija -- Grupa od dvadesetak meštana kuršumlijskog sela Ivan kula, na planini Radan, protekle noći blokirala je seosko-planinski put u tom selu. Grupa od dvadesetak meštana kuršumlijskog sela Ivan kula, na planini Radan, protekle noći blokirala je seosko-planinski put u tom selu. Blokada... »

Ljubičasti biseri za slasne kolače

Večernje novosti pre 3 sata
Nepečeni čizkejk, energetski smuti, pita sa orasima, mafini sa sirupom, čokoladna torta... NEPEČENI ČIZKEJK Potrebno je: 150 g mlevenih badema 150 g naseckanih lešnika 150 g urmi kašika kokosovog ulja Za fil: 350 g krem sira 70 g šećera u prahu 100 g milerama 3 dl slatke pavlake 100 g... »

Znate li šta se sve carini? Koliko novca smete da iznesete i unesete u zemlju, koliko nakita smete da nosite...

Prva pre 3 sata
Putujemo avionom, a vrlo često nismo do kraja upoznati sa carinskim pravilima, na aerodromu. O tome je govorio u emisiji „150 minuta“ Branko Nikolić iz Uprave carina sa aerodroma. Na svim aerodromima postoje dva kontrolna prolaza. Zeleni kontrolni prolaz služi za putnike koji nemaju ništa da... »

Samohrani otac nije hteo da njegovi sinovi za Dan majki budu zapostavljeni i tužni, pa je učinio sledeće... Rasplakaćete se (FOTO)

Prva pre 4 sata
Zapitajte se šta je ono najgenijalnije što je vaš otac učinio za vas? Kataj Sem Panute je samohrani otac dvojice sinova (3 i 5 godina) i živi na Tajlandu. Predškolska ustanova koju pohađaju njegova deca je nedavno organizovala priredbu posvećenu majkama. U prvi mah, Kataj nije znao kako da... »

Izbačena iz šoping mola, jer je nosila odeću koja uzbuđuje! Bićete u neverici, kada budete videli kako je bila obučena (FOTO)

Prva pre 5 sati
Gabrijel Gibson (19) izbačena je iz šoping centra uz objašnjenje da je nedolično obučena. Postiđena i besna odmah se oglasila kako bi prepričala događaj. "Da budem iskrena, jako me je ponizio. Nazivao me je raznim pogrdnim imenima, a samo sam želela da prošetam tržnim centrom", izjavila... »

©2018 Netmark d.o.o.