Društvo

I kinezi izvestili za tužbu protiv NATO: Advokat Aleksić - zagadili su vodu, hranu, život! (video)

Večernje novosti pre 20 sati
VIŠEM sudu u Beogradu predata prva pojedinačna privatna tužba protiv NATO sa zahtevom za odštetu zbog obolevanja usled bombardovanja osiromašenim uranijumom. To je bio povod i da kineska CCTV napravi prilog, u kome su sagovornici bili niški advokat… »

Budućnost reciklaže: Kampanja za pametnu reciklažu limenki pokrenuta u Beogradu

Večernje novosti pre 2 sata
SA ciljem da kroz aktivno učešće građana poveća stepen reciklaže i time doprinese očuvanju životne sredine, u okviru programa razvojnih partnerstava sa privatnim sektorom develoPPP.de pokrenuta je kampanja za reciklažu aluminijumskih limenki na… »

Predsednik Vučić: Sa kineskim vakcinama moglo se krenuti u masovnu vakcinaciju

Večernje novosti pre 1 sat
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se u masovnu vakcinaciju nije moglo ući dok nismo dobili veće količine vakcina, a za to se stvaraju uslovi tek sada sa dolaskom kineske vakcine. On je na novinarsko pitanje o masovnoj vakcinaciji… »

Stižu prijave za seksualno uznemiravanje na FDU

Danas pre 4 sati
Vanredna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti Irena Ristić izjavila je da već ima prijava na platformi “FDU – Protiv nasilja” koja je pokrenuta posle iznošenja optužbi Milene Radulović protiv nastavnika privatne škole glume Miroslava Mike… »

Osećala bolan, tupi sram, niko to nije smeo da vidi

Danas pre 5 sati
Fejsbuk stranica "Nisam tražila" preplavljena ispovestima žena o traumatičnim iskustvima seksualnog zlostavljanja Nakon što su naše glumice otvorile priču o seksualnom uznemiravanju, žene iz celog regiona se za samo nekoliko sati povezuju na FB… »

Seizmolozi tvrde da ne ubija zemljotres, nego loša gradnja – ko je kriv za rušenja i pogibije

RTS pre 24 minuta
Serija zemljotresa u Hrvatskoj, od kojih je najjači bio 29. decembra, odnela je sedam života, a na desetine ljudi je povređeno. To se ponovilo i u ovoj godini. Osim hrvatskog, treslo se tlo i u Grčkoj, Albaniji i Austriji. Da li je Balkan postao… »

Gde će proći i kada će biti završene prve dve linije beogradskog metroa

RTS pre 11 minuta
Radovi na izgradnji prve linije beogradskog metroa trebalo bi da počnu u novembru, a ova linija, kako je objašnjeno nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju za Beogradski metro, počinjaće u Železniku i završavati se u Mirijevu. Prva linija… »

Poslednji ispraćaj Darka Ribnikara

Politika pre 12 minuta
Davorin Darko Ribnikar, novinar, bivši urednik i direktor „Politike”, potomak čuvene porodice Ribnikar koja je osnovala najstariji dnevni list na Balkanu, danas je na Novom groblju u Beogradu ispraćen na večni počinak, u prisustvu članova… »

Krizni štab: Postojeće mere ostaju na snazi, vakcinacija krenula vrlo dobro

Morava info pre 24 minuta
Članovi Kriznog štaba Branislav Tiodorović i Srđa Janković rekli su na konferenciji za novinare nakon sednice Kriznog štaba da do daljeg sve postojeće mere ostaju na snazi. Epidemiolog Branislav Tiodorović ističe da postoji tendencija da se… »

Vučić: Masovna vakcijana nije mogla dok nisu stigle kineske vakcine

Politika pre 6 minuta
KRAGUJEVAC - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se u masovnu vakcinaciju nije moglo ući dok nismo dobili veće količine vakcina, a za to se stvaraju uslovi tek sada sa dolaskom kineske vakcine. On je na novinarsko pitanje o masovnoj… »

Društvo, najnovije vesti »