Društvo

AMSS: Sneg na jugu i jugoistoku Srbije, oprez zbog magle

Blic pre 14 sati
Sneg umerenog inteziteta pada na jugu i jugoistoku Srbije a zimski uslovi vožnje sa snegom na kolovozu do 5 cm očekuju vozače na putevima I i II prioriteta u područjima Kušumlije, Niša, Pirota, Dimitrovgrada, Vranja i Sjenice. Magla usporava saobraćaj i smanjuje vidljivost preko planinskih... »

Stefanović: MUP će u 2018. primiti oko 150 vatrogasaca-spasilaca

Beta pre 22 sata
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će u 2018. godini MUP primiti oko 150 vatrogasaca-spasilaca u celoj Srbiji. Kako je danas saopštio MUP, Stefanović je obišao polaznike prve klase osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica i rekao da će prijem novih... »

Godišnjica smrti Živojina Mišića, Petra Bojovića i Šturma

B92 pre 19 sati
B92: Godišnjica smrti Živojina Mišića, Petra Bojovića i Šturma
Beograd -- Godišnjica smrti vojvoda Živojina Mišića i Petra Bojovića, kao i armijskog generala Pavla Jurišića-Šturma obeležena je Novom groblju u Beogradu. Vojvoda Živojin Mišić umro je 20. januara 1921. godine u Beogradu, gde je umro i vojvoda Petar Bojović 19. januara 1945. godine.... »

Korak ka modernijoj e-upravi, papiri idu u istoriju

RTV pre 22 sata
RTV: Korak ka modernijoj e-upravi, papiri idu u istoriju
BEOGRAD - Predlog zakona o elektronskoj upravi, koji je usvojen na prethodnoj sednici Vlade Srbije, prvi put će u praksi na sistemski način obavezati na primenu modernih tehnologija u svim administrativnim postupcima koje građani i privreda imaju sa državom, saopštilo je Ministarstvo državne... »

Karađorđevići udaraju na đukanoviće: Traže da im se vrati delić Crne Gore

Pravda pre 14 sati
Princ Aleksandar Karađorđević traži od Crne Gore da mu bude vraćena imovina na Svetom Srtefanu, budući da je deo zemljišta između luksuznih vila od 13.293 metara kvadratnih obeleženo za restituciju kraljevskoj porodici, prenose crnogorski mediji. Reč je o dvorištu grada hotela između... »

(Video) On je varao u trci za časni krst a SAD se i oglasio: Prvi sam, pa šta ako je kraćim putem?!

Kurir pre 20 sati
Na pitanje novinarke da li je mlađi dečak prvi doplivao do krsta, Gašić je rekao: “Nije, nije doplivao, nije, nije, ja sam doplivao i uzeo krst“. “Kraćim putem“? “Da“, odgovorio je Gašić. Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako jedan muškarac ne stoji sa... »

Kardin: Prepustili smo Zapadni Balkan Rusiji

RTV pre 1 dan
RTV: Kardin: Prepustili smo Zapadni Balkan Rusiji
BEOGRAD - Američki senator, demokrata Ben Kardin izjavio je da se u Srbiji i u Republici Srpskoj oseća "snažan maligni uticaj Rusije" uz napomenu da dok se predsednik Srbije od 2012. godine najmanje 12 puta sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, poslednji američki predsednik koji je... »

Momčilo Trajković traži sastanak

Danas pre 1 dan
Nekadašnji lider Srba s Kosova Momčilo Trajković pozvao je u javnom pismu Aleksandra Vučića da se sastane sa njim tokom boravka na Kosovu. "Uveliko gazeći sedmu deceniju života, i četvrtu deceniju bavljenja politikom osećam potrebu da vam se obratim, i zatražim od vas, da za vreme Vašeg... »

Pravoslavni vernici slave Jovandan

RTV pre 1 dan
RTV: Pravoslavni vernici slave Jovandan
NOVI SAD - Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici danas slave Svetog Jovana Krstitelja, Isusovog rođaka, poznatog i pod imenom Jovan Preteča, a procenjuje se da je to broju treća po broju slavljenika slava među Srbima. Tom svetitelju su tokom godine posvećena tri praznika, a današnji je... »

Svetski mediji: Vučić na KiM u vreme pojačanih tenzija

B92 pre 10 sati
B92: Svetski mediji: Vučić na KiM u vreme pojačanih tenzija
Strane agencije izvestile su da je srpski predsednik Aleksandar Vučić u poseti Kosovu u trenutku pojačanih trenzija. Američka agencija ukazuje da je poseta usledila nekoliko dana nakon što je "umereni srpski političar sa Kosova", Oliver Ivanović, ubijen u napadu, koji je, napominje agencija,... »

©2018 Netmark d.o.o.