Društvo

Otac traži da se ukloni snimak ubistva njegove ćerke, Jutjub odbija

Radio 021 pre 2 sata
Otac novinarke Alison Parker, koja je ubijena tokom intervjua 2015. godine, želi da ukloni snimak njenog ubistva sa Jutjuba i zbog toga se već godinama bori s tim video servisom. U avgustu 2015. Alison Parker i snimatelj Adam Vord bili su na terenu u… »

Direktor Energetske zajednice: Struja u Srbiji će morati da poskupi pre ili kasnije

Radio 021 pre 2 sata
Cena struje će i u Srbiji, pre ili kasnije, morati da raste zato što je proizvodnja električne energije iz uglja postala veoma skupa zbog oporezivanja CO2 emisija, rekao je direktor Energetske zajednice Janez Kopač. "Što se tiče cene struje, to je… »

Gmail dobija funkciju koja će olakšati pretragu

Radio 021 pre 2 sata
Google je počeo da uvodi novu funkciju u svoj Gmail servis, koja bi trebalo da olakša pretragu za specifičnim imejl porukama u pretrpanom inboksu. Funkcija nosi naziv "Search chips", a pomoći će vam kod sužavanja dobijenih rezultata pretrage. Na taj… »

Šta je to što Šabac čini posebnim u odnosu na ostatak Srbije?

Al Jazeera pre 2 sata
Šabac je grad koji se u mnogo čemu razlikuje od ogromnog ostatka Srbije. Priča o Šapcu nije jednostavna. To je grad koji se, sem po ekipi koja je na vlasti u lokalu, u mnogo čemu razlikuje od ogromnog ostatka Srbije. Pitanje je da li bi tako bilo da… »

Evo od čega se cevi najpre zapuše i kako da to sprečimo

Alo pre 2 sata
Nadamo se da krute ostatke hrane ne bacate u odvod sudopere, ali postoji još nešto što ga može začepiti, a to vam možda neće zvučati logično. Naime, većina masnoća, nakon što se ohladi, ne ostaje u tečnom obliku, već se stvrdne i zalepi za… »

Dalibor iz Zrenjanina je najviši čovek u Srbiji: On je zbog toga dobio šansu da uradi jednu stvar!

Srbija danas pre 2 sata
"Ne bih voleo da sam niži" tvrdi najviši čovek u Srbiji. Najviši čovek u Srbiji, Zrenjaninac Dalibor Micić (225 cm), snimio je prvu visokobudžetnu reklamu i to u dalekoj Maleziji, a ponosan je i na svoje kratko pojavljivanje u nagrađivanom… »

Meteorolog objašnjava: Evo zašto u Beogradu ove zime nije padao sneg

Srbija danas pre 2 sata
Večeras se očekuje zahlađenje, sa mogućim padavinama, ali ono bi do sutra već trebalo da prođe. Najkasnije sneg ikada zabeležen u Beogradu pao je 19. januara 1951. što znači da je ove godine oboren rekord. Ovo je će biti prvi put da u prestonici… »

Junačka Toplica ne da na svetinje! Nikola i Slobodan sutra kreću put Crne Gore da pomognu braći!

Srbija danas pre 2 sata
Da Toplica ne zaboravlja svoju slavnu istoriju od pamtiveka ima mnogo dokaza. U jeku borbe za srpske svetinje i očuvanje identiteta sutra u svojevrsnu borbu kreću i dva Prokupčanina Stefan Popović i Slobodan Denić. Da su oni skromni i iskreni momci u… »

"Važna je ljubav voljene" Arpad skinuo Cezara sa trona u finalu Gusanijade (foto/video)

Srbija danas pre 2 sata
Gusak Cezar više nije najjači u Mokrinu. Cezara je u finalu 34. "Gusanijade" pobedio trogodišnji Arpad. Novi prvak, vlasništvo bivšeg rukometaša Željka Radakovića, jače je udarao kljunovima i krilima, a imao je i gromoglasniju podršku svojih… »

Srdan Golubović za "blic": Živimo u razorenoj zemlji u kojoj je čovek ponižen, a život obezvređen

Blic pre 3 sata
Živimo u čudnom društvu u kome vlada otomanska korupcija i britanska birokratija, kaže Srdan Golubović, čiji je film "Otac" sinoć na jubilarnom, 70. Berlinalu, u programu "Panorama", imao svetsku premijeru. Film "Otac" zasnovan je na istinitom… »

Društvo, najnovije vesti »