Društvo

Susret sa istorijom Kralj Aleksandar opet među Srbima: Povodom odluke o spomeniku vladaru koji je život položio na oltar…

Večernje novosti pre 4 sata
Da li bi preuzimanjem replike pariskog spomenika Beograd dobio ne samo obeležje nego i nešto mnogo više. VIŠEDECENIJSKA nepravda konačno će biti ispravljena. Posle 85 godina od atentata u Marselju, kada je pucnjima bugarskog atentatora nepovratno… »

Salata od lignji

Noizz pre 4 sata
Za nedeljnu večeru pripremite lagan i zdrav obrok - salata od lignji. Na prvi zalogaj imaćete osećaj da ste na Mediteranu, a šta je lepše od toga? Za ovaj recept vam je potrebno: 2 čena belog luka Majčina dušica Kašika majoneza 2 kašike pavlake… »

Šta uraditi da žrtve ne budu prepuštene same sebi

RTS pre 5 sati
Srbija bi uskoro trebalo da dobije Nacionalnu strategiju za podršku žrtvama, nacionalnu mrežu službi podrške, planira se i formiranje Koordinacionog tela. Psihoterapeut Biljana Slavković rekla je za RTS da se vrednosni stavovi i dalje ne menjaju, a… »

Da li Ruska crkva prijeti Đukanoviću?

Al Jazeera pre 5 sati
Moskva pravi od Amfilohija “živu legendu”, te koristi situaciju u Crnoj Gori u propagandne svrhe. “Predsednici država ne mogu stvarati crkve. Pravoslavna crkva je iznad političkih granica, a predstavnici vlasti koji idu protiv svog naroda i… »

Prikupljanje krvi od ponedeljka širom Vojvodine

Radio 021 pre 5 sati
Zavod za transfuziju krvi Vojvodine najavio je da će mobilne ekipe ove ustanove tokom naredne nedelje prikupljati krv u više mesta po Vojvodini. U ponedeljak, 24. februara krv će se prikupljati u Domu zdravlja u Inđiji od 16 do 19 časova, u mesnoj… »

Veštačkom inteligencijom protiv rezistencije na antibiotike

N1 Info pre 5 sati
Rezistencija na antibiotike postaje globalan problem, tako da su neke zemlje odlučile da smanje njihovu upotrebu što je više moguće. Međutim naučnici se nisu zadovoljili time, pa su nastavili da traže rešenje. Pokazalo se da je veštačka… »

Roman boje bakra

Danas pre 4 sata
Od prvih svojih tekstova Saša Ilić se, kao malo koji srpski pisac, usredsredio na to da jezikom zahvati svoje vreme, ono sada i ovde, bez okolišanja i traženja izgovora. Koliko poetska bila je to i građanska odluka, a te dve pozicije – građansko i… »

Najveća promena u poslednjih sedam godina uskoro stiže na Facebook

Radio 021 pre 4 sata
Facebook se izgleda sprema za promene unutar News Feeda i načina na koji se informacije prikazuju korisnicima, najvećim još od 2013. godine. Korisnicima ove društvene mreže sada se prvo prikazuje sadržaj koji je prema njihovim interesovanjima i… »

Počeli protesti u Novom Pazaru

Danas pre 4 sata
Nekoliko stotina građana, u znak protesta, okupilo se ispred porušenog muškog frizerskog salona u Staroj čaršiji, u neposrednoj blizini Arap džamije, koja pripada Islamskoj zajednici (IZ) u Srbiji. Lokal, vlasništvo Ramiza Dugopoljca, porušen je u… »

Od sutra radovi u zaustavnoj traci od petlje Novi Sad do petlje Ostružnica

Radio 021 pre 4 sata
Zaustavna traka na autoputu od petlje Novi Sad do petlje Ostružnica, od 24. februara do 20. marta zatvaraće se za saobraćaj u dužini od po 500 metara zbog radova. Radovi će se izvoditi u periodu od 7 do 17 časova, svakog dana osim nedelje, navedeno… »

Društvo, najnovije vesti »