Društvo

Preminulo 40 osoba, 6.462 nova slučaja koronavirusa

Politika pre 1 dan
U prethodna 24 časa u Srbiji je od posledica infekcije virusom korona preminulo 40 osoba pa je ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije povećan na 7.966. Po podacima Instituta za javno zdravlje Srbije, prisustvo virusa potvrđeno je kod… »

Đaci u tri grada ne idu u školu od ponedeljka

Nova pre 19 sati
U narednoj nedelji svi srednjoškolci u Ivanjici, Novom Pazaru i Užicu pratiće nastavu po trećem modelu - online, dok će se drugi model, kombinovani - dan u školi, dan od kuće - primenjivati u srednjim školama u 18 lokalnih samouprava, piše… »

Petrović: Neki ljudi na tužbama protiv banaka zarađuju dobre novce

N1 Info pre 13 sati
Oko 250.000 sudskih postupaka protiv banaka zbog naplate troškova obrade kredita i premije osiguranja stambenih zajmova kod NKOSK gube svaki smisao, posle odluke Vrhovnog kasacionog suda koja omogućava bankama da ne navode strukturu troškova… »

Jutro hladno, tokom dana sunčano i osetno toplije

Vesti online pre 23 sata
U Srbiji ujutru hladno, po kotlinama sa maglom, a tokom dana pretežno sunčano i osetno toplije. Vetar slab i umeren, ujutru južni i jugozapadni, pre podne u skretanju na zapadni i severozapadni, koji će u Vojvodini i na istoku biti povremeno i jak… »

Erupcija vulkana u Španiji: „Čudesna kuća" odolela lavi na Kanarskim ostrvima

BBC News pre 12 sati
Vulkan na La Palmi eruptirao je u nedelju, uništivši stotine domova. Vatrogasci na španskom ostrvu La Palma povukli su se usled pojačanih eksplozija iz vulkana Kubre Vijeha koji je počeo da eruptira u nedelju. Do sada je više od 350 domova… »

Selaković: Države sa različitih meridijana žele saradnju sa Srbijom

RTV pre 9 sati
NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je u Njujorku sa ministarkom inostranih poslova Gane Širli Bočvej i najavio nastavak rada ambasade Srbije u Gani, koju će voditi privremeni otpravnik poslova, čiji se dolazak u Akru… »

Izložba o američkoj vojnoj pomoći Jugoslaviji u centralnom holu Doma Narodne skupštine

RTV pre 14 sati
BEOGRAD - Kongres srpsko-američkog prijateljstva (KSAP) danas je u centralnom holu Doma Narodne skupštine otvorio izložbu i konferenciju "Hladnoratovsko savezništvo: Američka vojna pomoć Jugoslaviji, sedamdeset godina od početka (1951 - 2021)". Na… »

Skandalozno: Pisac Marko Vidojković psovao majku predsedniku Srbije

Blic pre 21 sat
Marko Vidojković, pisac i autor i voditelj podkasta "Dobar, loš, zao", opsovao je majku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i povišenim tonom u toku emisije besno izgovarao uvrede na njegov račun. - Bio je dovoljno bezobrazan da kaže da mu RTS… »

Dejanović: Prošla godina poražavajuća za demografiju

RTV pre 23 sata
BEOGRAD - Kada je reč o demografiji, prošla godina je bila poražavajuća za Srbiju, prvi put od kada statistika beleži te podatke imali smo ispod 62.000 novorođenih beba i više od 115.000 umrlih, izjavila je danas savetnica premijerke za aktivnosti… »

Ministar Lončar: Kovid propusnice spremne

Politika pre 1 dan
NIŠ - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas u Nišu da su kovid propusnice spremne, ali da odluka još nije doneta. „O toj odluci se razgovara, razmišlja i traži se najbolje rešenje”, kazao je Loncar novinarima tokom obilaska Doma… »

Društvo, najnovije vesti »