Društvo

Gibson: Novinarstvo rizičan posao i u EU

Cenzolovka pre 12 sati
Živimo u rastućem neprijateljskom okruženju za novinare, unutar i van Evropske unije, i to je duboko zabrinjavajuće i nešto se mora učiniti. Posljednja ubistva pokazuju da je biti novinar veoma rizičan posao i u mnogim EU državama, i pitanje je ko će da ustane i da ih zaštiti, kaže u... »

Serenčeš: Izrazito ugrožena sloboda izražavanja u manjinskim medijima

Cenzolovka pre 12 sati
Medijska ekspertkinja Žužana Serenčeš izjavila je danas da je sloboda informisanja u medijima na manjinskim jezicima, čiji su osnivači nacionalni saveti manjina, "izrazito ugrožena". „Nije zakonski zaštićena uređivačka autonomija u medijima na jezicima manjina i sve to doprinosi... »

Gajović: Nisam sluga režima

Cenzolovka pre 12 sati
Ne bežim nigde, ni pred kim, niti se sklanjam od bilo koga. Aleksandar Gajović (foto: M. Miškov, Pres centar UNS-a) To je juče rekao Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja, odgovarajući na pitanja građana na Fejsbuk stranici Danasa, među kojima su bila i... »

Božović: Celo tržište štampe u uniformi Lidla – neshvatljivo (Video)

Cenzolovka pre 13 sati
Objavljivanje skoro svih dnevnih listova u Srbiji sa velikom reklamom Lidla na naslovnoj strani, neshvatljivo je i sa strane novina i sa strane te kompanije, rekao je urednik izdavačke kuće Arhipelag Gojko Božović. Gostujući u Novom danu on je rekao i da je u družtvu prisutna ogromna količina... »

Poljak tužio državnu televiziju jer mu urušava zdravlje

Cenzolovka pre 13 sati
Poljak Valdemar Sadovski tužio je sudu poljsku državnu televiziju TVP zato što svojom propagandom u korist vladajuće stranke Pravo i Pravda i njene jednopartijske vlade na čelu sa premijerom Mateušom Moravjeckim, kako tvrdi, gazi njegovo dostojanstvo i lažnim vestima ugrožava njegovo... »

Veljku Laliću grand prix „Zlatna Nika“ za reportažu sa Severnog pola

Cenzolovka pre 13 sati
Danas su dodeljene nagrade na Internacionalnom festivalu reportaže "INTERFER", a "Priče sa Prirazlomnaje" Veljka Lalića je izabrana za reportažu godine. Na 23. međunarodnom festivalu INTERFER glavnu nagradu Grand Prix „Zlatna Nika“ za 2018. godinu dobio je glavni urednik Nedeljnika Veljko... »

NUNS i NDNV osuđuju pritiske na Tatjanu Vojtehovski i TV Prva

Cenzolovka pre 12 sati
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) oštro osuđuju pritiske kojima su izloženi Tatjana Vojtehovski i TV Prva: nezadovljna emisijom “Život priča” o nesrećama u preduzeću “Milan Blagojević-Namenska” a.d. Lučani, sindikalna... »

Zukerberg na štandu Clio (Pregršt istinitih laži)

Cenzolovka pre 13 sati
Najrašireniji sistem za nadzor u istoriji je “Fejsbuk”. Foto: Pixabay Više od dve milijarde ljudi i milioni organizacija, kompanija i političkih pokreta jednom komercijalnom servisu detaljno opisuju svoje strasti, sklonosti, predubeđenja i planove. Pored toga, “Fejsbuk” prati sve veze i... »

Godišnjica ubistva novinara “Novosti”: Glavom platili pišući istinu za naš list

Cenzolovka pre 13 sati
Navršilo se punih 27 godina od ubistva Milana Žegarca i Jusufa Čehajića, novinara "Novosti", koji su izgubili život izveštavajući iz Vukovara. Dvojica novinara „Večernjih novosti“, Milan Žegarac (44) i Jusuf Čehajić (50), poginuli su pre punih 27 godina na vukovarskom ratištu.... »

Na svečanosti povodom otvaranja mosta na Ibru moguć nastup Šakire

Danas pre 12 sati
Ministar spoljnih poslova Kosova Behdžet Pacoli izjavio je da će povodom otvaranja mosta na Ibru između severnog i južnog dela Kosovske Mitrovice biti organizovana svečanost na kojoj će nastupiti jedna slavna pevačica, ali nije otkrio njen identitet, piše danas Zeri. Pacoli je rekao da će... »

©2018 Netmark d.o.o.