Društvo

Pedijatrija Neomi – radionica za trudnice i mame.

Naissus info pre 3 sata
26. avgust od 11h, Motorički razvoj bebe i uvođenje nemlečne ishrane – dr Nevena Stojanović, neonatolog, klinika „ Neomi“ Kako izgleda razvoj bebe iz meseca u mesec od rođenja do godinu dana, kada se uvodi nemlečna hrana u bebinu ishranu, sa kojim namirnicama se počinje, koliki treba da... »

Kraj sezone – prilika za povoljnije letovanje

RTS pre 5 sati
RTS: Kraj sezone – prilika za povoljnije letovanje
U drugoj polovini avgusta počinju da padaju cene letnjih aranžmana. Zbog toga je možda dobra prilika da po povoljnijim cenama nekuda otputuju oni koji još nisu bili na odmoru. Kada je odmor u Srbiji u pitanju, turisti mogu da računaju na popuste od 10 do 30 odsto pošto mi nismo izrazito... »

Agonija 11 novosadskih porodica: Spavaju u ruševini da ih ne opljačkaju

Večernje novosti pre 5 sati
Pojedini stanari, kojima je srušen zid kuće, su, uprkos opasnosti od daljeg obrušavanja, noć proveli u stanovima. Strepe da će investitor "Astra plan" da proglasi bankrot. OSTALI smo bez krova nad glavom, a sada strepimo i za imovinu koja je ostala u stanovima - pričaju stanari iz Dositejeve... »

Kao 200.000 atomskih bombi: Veliko otkriće o eksploziji koja je zbrisala kritsko-minojsku civilizaciju

Večernje novosti pre 19 sati
Naučnici na Univerzitetu u Arizoni odredili su tačno vreme minojske erupcije — katastrofalne erupcije vulkana Santorini koji je uništio ostrvo Tira i koja je bila jača od eksplozije Krakataua. Naučnici na Univerzitetu u Arizoni odredili su tačno vreme minojske erupcije — katastrofalne... »

Zakasnela pravda

Danas pre 1 sat
Može li se u svakom konkretnom slučaju upotrebiti poznata krilatica „Pravda je spora ali je dostižna“? Za buduće generacije, možda; za istoriju prava, da. Ali, za nepravedno oštećene u ime pravde – ne! Šta mi se događa u vezi sa ovim pravnim postulatom. Tragajući u sopstvenoj arhivi... »

Nepatriotski kamp

Danas pre 4 sata
Omladinsko-patriotski kamp, koji je bio organizovan po uzoru na ruske kampove i trebalo je da bude završen u subotu na Zlatiboru, policija je zatvorila dan pre njegovog zvaničnog završetka. Ista ta policija je, prema svedočenju organizatora kampa, odobrila njegovo održavanje, a zabranila ga... »

Devojka iz Beča mis u Jagodini

Vesti online pre 6 sati
Ksenija Šarbajić, devojka srpskog porekla iz Beča, mis je Akva-parka u Jagodini za 2018. godinu, prva pratilja je Jovana Živanović iz Jagodine a druga Aleksandra Ćirić iz Niša. Izabrane su i mis fotogeničnosti, mis šarma, mis publike, mis sponzora... Takmičenje je održano sinoć, na... »

Britanci hoće haos na Balkanu

Vesti online pre 7 sati
Predlog o razgraničenju sa Kosovom koji je izneo predsednik države Aleksandar Vučić je kompromisno rešenje kako bi se znalo do koje linije će se prostirati Srbija bez obzira na sadašnje stanje, kaže dekan Fakulteta Bezbednosti u Novom Sadu Miroslav Bjegović. On dodaje da mnoge buni... »

Šta je najvažnije kod pripreme patlidžana da ne bude gorak?

Vesti online pre 12 sati
Verovatno već znate da patlidžan treba pre pripreme iseći i posoliti, a onda ostaviti i da odstoji bar pola sata. Postoji i dobar razlog za to. Sezona ovog povrća je u punom jeku i može se spremati na bezbroj načina. Potrebno je malo volje i veštine. Međutim, da se ne bi osetio gorak ukus... »

Šetnja od dva minuta može da sačuva mozak

Vesti online pre 14 sati
Ako dugo sedite, evo zašto je važno da na svakih pola sata prošetate dva minuta. Mnogi sate provede sedeći ispred kompjuterskog ekrana, a zatim i na krevetu. Možda bi drugačije radili kada bi bili svesni koliko je to loše za zdravlje... Svi već znaju da višesatno sedenje nije dobro za... »

©2018 Netmark d.o.o.