Društvo

Vučićev sako od 4359 evra! A ovamo glumi skromnost i neće da jede šnicle (foto)

Pravda pre 11 sati
Da li je predsednik Srbije Aleksandar Vučić onoliko skroman koliko se predstavlja u javnosti? Aleksandar Vučić kaže da je „samo običan čovek koji šeta noću i gleda izloge knjižara“. Ali, izgleda da krijući zaviri u butike sa skupocenom robom. Nedavno smo se uverili da ima zimsku... »

Magareći paprikaš pravi je delikates

Večernje novosti pre 12 sati
U Specijalnom rezervatu prirode Zasavica deveti put održana manifestacija "Dan magarica". Najmlađi uživali u kićenju puladi, majstori varjače u kuvanju. U Vizitorskom centru Specijalnog rezervata prirode Zasavica kod Sremske Mitrovice, juče je deveti put organizovana turistička manifestacija... »

Velika obnova kulturnog zdanja: Druga mladost Muzeja "25. maj" (foto)

Večernje novosti pre 12 sati
Uoči obeležavanja stogodišnjice nastanka Jugoslavije, u muzeju sa njenim imenom, izvode se radovi na centralnoj zgradi i ulaznom punktu, kako bi zasijala u novom ruhu. PRVI namenski građen muzej u Beogradu - Muzej "25. maj", podignut u stilu visoke moderne, prema projektu Mihaila Mike... »

Najvredniji meteoriti na svetu su kod nas: Glasnici svemira "pali" u Paraćin

Večernje novosti pre 12 sati
U zavičajnom muzeju u gradu na Crnici otvorena jedinstvena izložba meteorita sa najvrednijim eksponatima beogradskog Prirodnjačkog muzeja. AKO je verovatnoća pada meteorita podjednaka na celoj planeti, onda je Paraćin od pre nekoliko dana jedinstven i privilegovan grad, jer su ovi svojevrsni... »

Kako je misteriozna bolest uništila skoro celu zemlju

Vesti online pre 18 sati
Desetine hiljada ljudi moralo je da umre pre nego što je prihvaćena izmena u ishrani koja je spasla društvo. Godine 1877. japanski car gledao je kako njegova rođaka, princeza Kazu, umire od bolesti zvane 'kakke'. U pitanju je bilo medicinsko stanje od kojeg otiču noge, a govor se usporava.... »

Osim raka, pušači imaju problema s još jednim zdravstvenim stanjem

Vesti online pre 19 sati
Američki naučnici, doktor Žaklin Vernareli sa Univerziteta Ferfild i doktor Ros Meklin sa Univerziteta Jejl, analizirali su podatke o ishrani 5.293 osobe i zaključili da pušači dnevno u organizam unesu 200 kalorija više od nepušača. Ova pojava bila je prisutna čak i kada bi njihove porcije... »

Na današnji dan, 22. april

B92 pre 20 sati
B92: Na današnji dan, 22. april
1451 - Rođena je kraljica Kastilje Isabela I (Isabella), jedna od najznačajnijih ličnosti španske monarhije. Sa mužem, kraljem Aragona Ferdinandom II, osnivač je španske države. Bila je pokrovitelj Kolumbovih pomorskih ekspedicija. 1500 - Portugalski moreplovac Pedro Alvares Kabral (Cabral)... »

Čeka ih finale u Francuskoj: Robotičari iz Novog Sada pobednici Nacionalnog takmičenja

Večernje novosti pre 21 sat
Timovi Fakulteta tehničkih nauka - M41+, Over 9000 i Memristor - osvojili tri prva mesta. TIMOVI robotičara sa Fakulteta tehničkih nauka M41+, Over 9000 i Memristor, osvojili su prva tri mesta na Nacionalnom prvenstvu u robotici danas u Novom Sadu i na taj način plasirali su se na finalno... »

Vetar u leđa kod teških izbora

Večernje novosti pre 23 sata
Izbor srednje škole i fakulteta su prelomni momenti u životu i baš tada nam je potrebno da ojačamo samopouzdanje, dobijemo pomoć, imamo vetar u leđa... Šta god da nam se dešava, koliko god da nam je teško, na kakvoj god da se prekretnici nalazimo, najčešće se ustručavamo da zatražimo... »

Udruženje boraca u Valjevu pomaže manastiru, bolnici…

B92 pre 2 sata
B92: Udruženje boraca u Valjevu pomaže manastiru, bolnici…
Sređivanje Manastira Vraćevšnica, krečenje odeljenja kardiologije Valjevske bolnice, a zatim i radiologije. To su samo neke od akcija koje volonterski sprovodi "Udruženje boraca ratova od 1990" u Valjevu. Opširnije u video – prilogu...... »

©2018 Netmark d.o.o.