Društvo

Vremeplov: Osnovana je Prva beogradska gimnazija

RTV pre 24 sata
RTV: Vremeplov: Osnovana je Prva beogradska gimnazija
BEOGRAD - Na današnji dan 1839. godine osnovana je Prva beogradska gimnazija, najstarija srednja škola koja postoji u kontinuitetu u prestonici Srbije. Najpre je imala dva razreda, tri godine docnije pet, a profesori su bili, prvih decenija, po pravilu, Srbi iz Vojvodine. Kroz nju je prošla... »

Lončar: Nova laboratorija u KCS poslednja reč tehnologije

Dnevnik pre 20 sati
BEOGRAD: Klinički centar Srbije dobio je jednu od pet najsavremenijih biomedicinskih laboratorija u svetu, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je ona poslednja reč tehnologije, i da konačno predstavlja normalnu sredinu za sve ljude koji će tu raditi analize. Ministar je ukazao da je... »

Žrtve nasilja u porodici Za promenu brave traži od zlostavljane žene 500 evra!

Večernje novosti pre 20 sati
Ženu koju je muž izbacio iz kuće u posed uvodi bravar, a ne izvršitelj. Mnoge dobiju presudu da se vrate u stan ili kuću, ali sud ne razmišlja kako će ona bezbedno da uđe u posed. HAJRIJA Ramadani, predsednica Udruženja "Hajr", koje pomaže žrtvama porodičnog nasilja, a i sama je bila... »

Evropska komisija: Balkan da čim pre osnuje REKOM

Slobodna Evropa pre 12 sati
Procedure za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o žrtvama ratova iz '90-ih godina 20. veka na prostoru bivše Jugoslavije (REKOM) treba započeti što pre, a politički lideri regiona treba da preduzmu korake za njegovo osnivanje, stav je Evropske komisije u novoj Strategiji... »

Italijani imaju dokaze: Građani Srbije tužiće NATO

Vesti online pre 15 sati
Po prvi put u Srbiji, danas se u Nišu održava Međunarodni simpozijum "Posledice bombardovanja SR Jugoslavije osiromašenim uranijumom 1999.", kojem prisustvuje i bivši italijanski vojni pilot Domeniko Leđero, koji se godinama bori da dokaže istinu o posledicama osiromašenog uranijuma po... »

Vlada potvrdila imenovanje Jelene Trivan

Blic pre 13 sati
Kao što je "Blic" najavio, aktuelna direktorka "Službenog glasnika", Jelena Trivan, imenovana je za predsednicu Upravnog odbora Filmskog centra Srbije (UO FCS), a rešenje o njenom imenovanju potvrdila je Vlada Republike Srbije. Za članove Upravng odbora imenovani su još upravnik Arhiva Kinoteke... »

Šabiću najviši bezbednosni sertifikat za pristup "državnim tajnama"

Radio 021 pre 15 sati
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić primio je bezbednosni sertifikat za pristup i korišćenje tajnih podataka najvišeg stepena, označenih kao "državna tajna". Poverenik je ocenio da je izdavanjem najvišeg bezbednosnog sertifikata... »

Metro u Parizu stao, ali razlog je super: Dečak se rodio u vozu i dobio poklon!

Kurir pre 15 sati
Kompanija pariskog gradskog saobraćaja (RATP) saopštila je da će dečak rođen u nedelju u metrou dobiti besplatnu vožnju u francuskoj prestonici do svoje 25. godine. RATP je na Tviter nalogu saopštio da je beba rođena u metoru u centru Pariza, zbog čega je bio prekinut saobraćaj na liniji... »

Ima li morala u generala

Danas pre 15 sati
Povodom dodele generalske Medalje ministru odbrane Aleksandru Vulinu U Srbiji je na inicijativu jedanaest penzionisanih i aktivnih generala, 2005. godine osnovan Klub generala i admirala Srbije kao nestranačko, nepolitičko i neprofitabilno udruženje građana. Građani bi, na sami pomen tog imena,... »

Vlada utvrdila predlog Zakona o ratifikaciji sporazuma o novom imenu Makedonije

Blic pre 16 sati
Makedonska vlada usvojila je danas Predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o novom imenu te bivše jugoslovenske republike i prosledila ga u parlamentarnu proceduru. Sporazum su u nedelju na grčkoj teritoriji Prespanskog jezika potpisali šefovi diplomatije Makedonije i Grčke u prisustvu premijera... »

©2018 Netmark d.o.o.