Društvo

15 Miliona evra od: 100.000 Kineza Dnevno u Srbiji troše po 18.000 dinara, a ovih pet stvari su uvek spremni da plate

Blic pre 11 sati
Zvanična statistika pokazuje da u Srbiju godišnje dođe 102.351 Kineza. Nezvanična, ali pouzdana, pokazuje da svako od njih dnevno potroši po oko 150 evra, a računica da Srbija od kineskih turista na svakih 12 meseci inkasira čak 15 miliona evra… »

Evo kako je 166. stranica jevanđelja završila u Rusiji!

Alo pre 11 sati
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević najavio je ove nedelje da će tokom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, koji je danas stigao u Beograd, biti potpisan sporazum sa Rusijom o vraćanju 166. stranice Miroslavljevog jevandjelja… »

Ministarstvo o navodima uzbunjivača: Zlonameran napad na Krušik

Cenzolovka pre 12 sati
Ministarstvo odbrane odbacilo je kao netačne i "zlonamerne" navode uzbunjivača iz valjevskog Krušika Aleksandra Obradovića o lošem poslovanju te firme, ocenjujući da im je cilj "uznemiravanje javnosti, radnika tog preduzeća i pomaganje inostranoj… »

Sergejev rečnik

Cenzolovka pre 12 sati
O svom bratu Sergeju Trifunoviću, Branislav retko govori. Ali pre dva dana, njegovu je narav obrazložio slikovitom paralelom: Sergej je kao nevođeni projektil. Ne bira gde udara. Ali je nepotkupljiv. Foto: N1 Nevođeni projektili nemaju svoju volju, pa… »

Oko magazin: Dnevnik uvreda 2019. (VIDEO)

Cenzolovka pre 12 sati
Srpska političko-medijska korida. Kanta sa farbom boje pinka ispred RTS-a, Luksemburg i fantomi, bik Jablan i Petar Kočić – to su neke od slika medija u Srbiji u poslednjih nekoliko dana. Tim slikama treba dodati uvrede na račun novinarke RTS-a… »

Ruski novinari na saslušanju, pretresene im kuće

Cenzolovka pre 12 sati
Najmanje šest ruskih novinara je u roku od dva dana pozvano na saslušanje i njihove kuće policija je pretresla, saopštila je organizacija Reporteri bez granica (RSF) koja je osudila taj „akt zastrašivanja na nacionalnom nivou“. Za manje od 48… »

“Beogradski trio” izvodio dela Ivana Jevtića

Jug press pre 12 sati
LESKOVAC Koncert kamerne muzike kompozitora Ivana Jevtića, čija je dela izvodio „Beogradski trio“, održan je u svečanoj sali grada Leskovca a organizovao ga je LKC-a . Ovo je deo koncertne turneja koja podrazumeva gostovanja u Negotinu, Zaječaru… »

Aleksandar se piše sa velikim “č”

BizLife pre 12 sati
Piše: Milenko Vasović Tužno je gledati kako strah i lični interes od ljudi pravi neljude, kako se slobodni pojedinci srozavaju u ponižene podanike. Kao da je cela Srbija pretvorena u poligon za proizvodnju kišnih glista. Taman zaboravimo jedan… »

Vučić – Merkel

Danas pre 12 sati
Most Radija Slobodna Evropa Omer Karabeg: Da li srpski predsednik Aleksandar Vučić pao u nemilost nemačke kancelarke Angele Merkel razgovaraju dva inostrana eksperta za Balkan – Florian Bieber, profesor Južnoslovenskih studija na univerzitetu u… »

'Udarati' na Tita znači obračunati se sa Jugoslavijom

Al Jazeera pre 12 sati
Tito je najčešća meta revizionističkih napada a nerijetko su 'žrtve' i druge ikoničke ličnosti socijalizma, poput Ernesta Che Guevare i Fidela Castra. Kada je objavljena vijest da Hrvatska želi protjerati jednog državljanina Bosne i Hercegovine… »

Društvo, najnovije vesti »