Društvo

Fajns: Bez Beograda ne bih snimio film

Blic pre 8 sati
Slavni britanski glumac Rejf Fajns, gost 47. Festa, zahvalio je danas gradu Beogradu i Vladi Srbije bez kojih, kako je naglasio, ne bi uspeo da snimi svoj novi film "Bela vrana", koji je režirao i u kome tumači jednu od uloga. U završnoj špici filma istaknuta je i Fajnsova zahvalnost predsedniku... »

Kragujevac dobio prvu bebu iz epruvete

Politika pre 9 sati
U Centru za vantelesnu oplodnju kragujevačkog Kliničkog centra pre dva dana rođena je zdrava devojčica teška 3,5 kilograma. Kragujevac – U sredu ujutru, 20. februara u 8 i 35, svetlo dana ugledala je prva kragujevačka beba iz epruvete. Zdrava devojčica, teška 3,5 kilograma, rođena je u... »

Spomenik i most u čast Šaulića

Politika pre 15 sati
Šabac – Poznati folk pevač Hasan Dudić podneće zahtev šabačkim vlastima za podizanje spomenika u centru grada tragično nastradalom Šabanu Šauliću. Dudić je brat od tetke Šauliću, njihove majke Šefika i Ilduza (Demirović iz Bijeljine) su sestre, a obojica su rođeni i odrasli u... »

Milica Đurić-Jovičić nova direktorka Fonda za nauku

Politika pre 16 sati
Vlada Srbija imenovala je Milicu Đurić-Jovičić za v.d. direktorku Fonda za nauku, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Milica Đurić-Jovičić je doktor nauka elektrotehnike i računarstva, a poslednje četiri godine je bila direktorka Inovacionog centra Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu,... »

Stara Pazova: Dva odsto mladih bez posla

RTV pre 16 sati
RTV: Stara Pazova: Dva odsto mladih bez posla
STARA PAZOVA - U opštini Stara Pazova živi oko 11.000 mladih što je 20 posto od ukupnog broja stanovnika u ovom delu Srema. Svega dva posto mladih je bez posla pokazuju poslednji podaci nadležne Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Zbog čega mladi teže dolaze do posla i kakve su... »

Gorčin Stojanović o estradi i pozorištu: Duboki nesporazum

Blic pre 18 sati
Ta stvar sa gradskim dramskim teatrom i estradnom priredbom koja se tamo imala održati - a, srećom, neće biti - posledica je ogromnog, dubokog i suštinskog nesporazuma. Posve iskreni su oni koji u tom sudaru, srazu, mogućem partnerstvu, ne vide problem - i u tome i jeste problem. Iskrenost je u... »

Strip: Ženski strip

Blic pre 1 dan
"Osamnaesti broj časopisa Strip Pressing posvećen je ženskom stripu", u svom nadahnutom uvodniku piše urednik tematskog broja odličnog niškog stripskog magazina Marko Stojanović, časopisa kojeg na 76 strana izdaje tamošnji Studentski informativni izdavački centar, pa nastavlja: "Sve u... »

Fest počeo parolom sloboda ili ništa

Blic pre 1 dan
Mladi argentinski glumac Ćino Darin svečano je večeras u Sava Centru otvorio 47. Fest, nakon čega je prikazan film "Miljenica" Jorgosa Lantimosa. Pre toga posthumno je dodeljeno priznanje Beogradski pobednik koje je ove godine pripalo jednom od najvećih srpskih i evropskih reditelja druge... »

Budućnost opozicije: Demokratska stranka ili demokratska unija

Nedeljnik pre 1 dan
Vučićevoj Srpskoj naprednoj stranci na terenu može da se suprotstavi samo jaka stranka, a ovaj deo političkog spektra nije imao jaču od one Tadićeve DS. Nostalgija je otuda logična. Može li se povratiti žuta socijaldemokratska stranka koju su kao prirodan izbor koalicije doživljavali i... »

Amerika kreće u osvajanje celog kontinenta – sredstva neće birati

Sputnik pre 3 sata
Amerika se vraća i Monroovoj doktrini, prema kojoj SAD polažu pravo na Centralnu i Južnu Ameriku kao zonu neposrednog uticaja i neposrednog interesa. U svetu se naziru podele koje jako podsećaju na one iz doba Hladnog rata i na delu je nastojanje Amerike da suzbije sfere uticaja Rusije i Kine u... »

©2019 Netmark d.o.o.