Društvo

Mahmutović: Letos bilo preko 20.000 zaraženih u Novom Pazaru

Nova pre 3 sata
Prema podacima Opšte bolnice Novi Pazar u ovom gradu u periodu tokom juna i jula bilo više od 20 000 zaraženih. Ovaj, do sada neizrečeni podatak, saopštio je dr Meho Mahmutović, vd direktor bolnice na sednici gradske skupštine, čiji je odbornik… »

Ako osećate miris kafe, čak i kada joj niste blizu, preterujete u konzumiranju

N1 Info pre 3 sata
Ako u vašoj kuhinji jedna šoljica kafe ima tendenciju da se pretvori u tri ili četiri, velika je verovatnoća da vam je kofeinska navika izmakla kontroli. Kako to možete sa sigurnošću da utvrdite? Istraživači sa Univerziteta Portsmut iz Velike… »

Muškarac istetovirao lik Strahinje Stojanovića na ramenu (foto)

Alo pre 3 sata
Očigledno je da je pokojni Stojanović imao poštovaoce među poznanicima. Na Internetu se pojavila fotografija muške ruke na kojoj je istetoviran (30). Nepoznata osoba je odlučila da oda počast nastradalom momku, tako što će njegov lik ovekovečiti… »

Vesić: Beograd na vodi prostor za sve Beograđane, a tc Galerija je samo jedan deo projekta

Alo pre 3 sata
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je Tržni centar "Galerija" sa svojih 300.000 kvadratnih metara predstavlja najveći objekat tog tipa na na Balkanu i on je samo deo onoga što je urađeno u Beogradu na vodi. Zamenik… »

Procenat pozitivnih blizu 50 odsto, najviše obolelih u jednom danu: U BiH skoro 2.000 slučajeva, 22 osobe preminule

Nedeljnik pre 4 sata
Foto: Profimedia U protekla 24 sata u celoj BiH završeno je testiranje ukupno 3.891 laboratorijskog uzorka, a koronavirus je potvrđen kod 1.912 osoba, što je najviše obolelih u jednom danu od početka pandemije. Procenat pozitivnosti, broj pozitivnih… »

Do danas je bio najveći živi Škot: Šon Koneri, između “Dr Noa” i rečenice “Muka mi je od idiota koji sada snimaju…

Nedeljnik pre 4 sata
Foto: Profimedia Za mnoge, Šon Koneri je bio definitivno Džejms Bond. Uglađen i hladnog srca, njegov 007 bio je omiljen brojnim generacijama. Koračao je preko ekrana, sa dozvolom da ubija. Kretao se poput pantera, gladan i u potrazi za plenom… »

Dr kon apeluje, ali ga Beograđani ne čuju: Korona divlja po prestonici, a slike sa ulica samo što ne progovore: Maska, šta…

Blic pre 4 sata
Beograđani, ne idite u mesta zaražavanja! Ostanite kod kuće preko vikenda - glasio je jučerašnji apel epidemiologa dr Predraga Kona, a, prema fotografijama koje je "Blic" zabeležio u centru Beograda, izgleda da stanovnici prestonice i dalje ne… »

„Pitanje migracija i migrantske politike Srbije postalo osetljivo“

Danas pre 5 sati
Intervju na mreži FB stranice lista Danas - Nikola Kovačević, pravnik i stručnjak za ljudska prava Tema kulture ljudskih prava u Srbiji nije na zavidnom nivou. Kada vidite kako se kroje budžeti, kako se donose zakoni, kako se dizajniraju politike… »

Desetka oktobarski specijal: Ko nas pljačka, a ko nam drži predavanja

Kurir pre 5 sati
Opraštamo se od oktobra i zabeležili smo deset najznačajnijih događaja meseca! U ovonedeljnoj Desetki voditeljka Daniela Boracheva razgovara sa književnicom Simonidom Milojković, voditeljem-urednikom Kurir televizije Dejanom Kukrićem i novinarkom… »

Od književne poetike do kulturne antropologije

Danas pre 4 sata
STUDIJA Komparativna studija Aleksandra Kostića Figure preobražaja u književnom delu Danila Kiša i Prima Levija: od književne poetike do kulturne antropologije (Beograd, Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“, 2019) predstavlja proširenu… »

Društvo, najnovije vesti »