Društvo

"Molila sam mamu da me pusti da umrem": Ispovest devojčice koju je otrovala jedna od najsmrtonosnijih životinja

Blic pre 24 sata
Jedna 14-godišnja devojčica je jedva ostala živa nakon što je imala suret sa jednom od najsmrtonosnijih životinja na svetu - meduzom irukandži. Hana Mičel je plivala sa sa prijateljima blizu ostrva Gudvin, nedaleko od obale zapadne Australije kada ju je opekla meduza koju je nemoguće videti... »

"Ti si ga uništila": Bivša devojka Avićija posvetila potresnu poruku preminulom di-džeju, pa žestoko napadnuta

Blic pre 4 sata
Bivša devojka di-džeja Tima Berglinga poznatijeg kao Avicii, koji je pre dva dana pronađen mrtav u Omanu, posvetila mu je emotivnu poruku koja je, međutim, izazvala gnev njegovih obožavalaca širom sveta. Model i blogerka Rakel Nataša Betenkort uz zajedničku fotografiju posvetila je... »

Osmi rođendan obnovljenog Avalskog tornja

RTS pre 1 sat
RTS: Osmi rođendan obnovljenog Avalskog tornja
Na današnji dan pre osam godina je obnovljen Avalski toranj srušen u NATO bombardovanju 1999. godine. Povodom proslave osmog rođendana Avalskog tornja organizovan je bogat program za sve Beograđane i goste naše prestonice. Ministar Rasim Ljajić je rekao da pre godinu dana nije bilo sadržaja... »

Irinej u Jasenovcu: "Srpski narod ne sme zaboraviti svoje žrtve, ali mora prašatati"

Blic pre 6 sati
Njegova svetost patrijarh srpski Irinej poručio je danas u Mlaki, kod Jasenovca, da srpski narod ne sme zaboraviti svoje žrtve, među kojima je više od 20.000 ubijene dece u Mlaki i ustaškom sistemu logora Jasenovac, ali da hrišćanski narod mora praštati. - Ovde su ubijani najneviniji - deca.... »

Izrael - primer podmlađene nacije

RTV pre 13 sati
RTV: Izrael - primer podmlađene nacije
NOVI SAD - Po mnogim parametrima, a pre svega ekonomskim Izrael je "evropska zemlja". No u nekim stvarima Izrael je specifikum. Izraelsko stanovništvo se smatra mladim u odnosu na stanovništvo drugih zapadnih zemalja. 186.000 beba rođeno je u Izraelu 2016. godine, uključujući 7.676 blizanaca i... »

Višedetne porodice

RTV pre 14 sati
RTV: Višedetne porodice
NOVI SAD - Srbija je usvojila opsežan paket materijalnih mera za podršku roditeljima koji žele da imaju više dece. Donekle su povećana i davanja za prvo i drugo dete, mada tu nije učinjen veći prodor. S druge strane drastično su povećani dodaci za treće i četvrto dete. Cilj je tu... »

Vremeplov: Umrla Soja Jovanović

RTV pre 19 sati
RTV: Vremeplov: Umrla Soja Jovanović
BEOGRAD - 2002 - Umrla je Sofija Soja Jovanović, srpski filmski, pozorišni i televizijski režiser. Jedan je od osnivača Akademskog pozorišta u Beogradu 1944. Za više od pola veka rada režirala je pedesetak predstava u pozorištima širom bivše Jugoslavije. Kao prva žena filmski režiser kod... »

Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta do 25.maja

RTV pre 1 sat
RTV: Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta do 25.maja
BEOGRAD - Novi Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta biće gotov do 25. maja, a za povredu deteta na tim mestima odgovornost će ubuduće snositi vlasnik igrališta, što su najčešće lokalne samouprave. U Srbiji trenutno ne postoji propis kojim se detaljno definiše kakva oprema na... »

Umetnik, komandant Pokreta otpora, profesor: Impresivna monografija o Marku Čelebonoviću

Blic pre 2 sata
Dvojezična (srpsko-engleska) monografija “Marko Čelebonović” u izdanju Galerije RIMA, koju potpisuje petoro autora - Ješa Denegri, Lidija Merenik, Ana Bogdanović (koja je za svoj tekst u ovoj knjizi dobila nagradu “Lazar Trifunović”), Nevena Martinović i Sofija Milenković, slovi za... »

Matija Dedić pred nastup na Kolarcu: Teško mi pada srozavanje kulture

Blic pre 3 sata
Čuveni pijanista iz Zagreba večeras (20) na Kolarcu ima koncert zanimljivog naziva „Rapsodija u plavom“, a na programu su dela Džordža Geršvina. Upitan s kojim osećanjem ovoga puta dolazi u Beograd i ide u susret pomenutom koncertu, kaže: - Svaka poseta Kolarcu me posebno veseli zbog... »

©2018 Netmark d.o.o.