Društvo

Antifašistička šetnja u Novom Sadu, desničari najavili kontraskup

Nova pre 2 sata
Protest građana "Novi Sad protiv fašizma" organizovaće se danas na Trgu slobode u 18 časova, kao reakcija na napad na novinara Daška Milinovića. U saopštenju koje potpisuju organizacije Novi optimizam, Centar za interkulturnu komunikaciju, Centar… »

Počela javna rasprava o dokumentima o zaštiti rezervata Uvac

RTS pre 1 sat
Ministarstvo zaštite životne sredine oglasilo je javni uvid u Nacrt uredbe o proglašenju i studiji zaštite Specijalnog rezervata prirode Uvac, a predviđeno je da javna rasprava o ovim dokumentima traje do 14. maja. Dokumenti predviđaju novi režim… »

Brnabićeva sa udruženjima roditelja o finansijskoj podršci porodica sa decom

RTS pre 31 minuta
Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima udruženja "Bebac.com", "Srbija u pokretu", "Roditelj" i "Centar za mame", sa kojima je razgovarala o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodica sa decom. Premijerka je upoznala… »

Kulturna baština, Balkan i Evropa: Od sedam najugroženijih evropskih lokaliteta, tri su na Balkanu

BBC News pre 1 sat
Zgrada Glavne pošte u Skoplju, manastir Visoki Dečani na Kosovu i zagrebački kompleks groblja Mirogoj u Hrvatskoj svrstani su među najugroženije lokalitete kulturne baštine u Evropi. Šta povezuje Glavnu poštu u Skoplju, manastir Visoke Dečane na… »

Teodosije: Crkvi i vernicima na Kosovu i Metohiji potreba dodatna zaštita

RTV pre 2 sata
GRAČANICA - Bratstvo manastira Visoki Dečani i Eparhija kosovsko-metohijska ne osećaju se sigurno i zaštićeno i nema poverenje u kosovske institucije, poručio je danas vladika Teodosije, koji je pozvao da se u nastavku procesa dijaloga Beograda i… »

Na današnji dan, 19. april

B92 pre 5 sati
1587 - Engleski gusar, a kasnije i admiral, ser Fransis Drejk (Francis Drake), ušao je u luku Kadiz i potopio špansku flotu. 1588 - Umro je Paolo Veroneze (Veronese), jedan od najznačajnijih slikara Venecijanske škole u 16. veku. 1689 - U Rimu je… »

Vlada Radoviću retroaktivno produžila vd mandat

Nova pre 1 sat
Da Vlada Srbije, umesto da raspiše konkurs za izbor direktora agencije čiji je osnivač, postavlja i produžava mandate raznim "vršiocima dužnosti" nije tajna. Ali, retko se dešava da se nekom v.d. direktoru status produži retroaktivno i to na rok… »

Oglasio se sindikat prosvete: Evo šta kažu o produženom boravku u školama i za 5.razred

Večernje novosti pre 1 sat
PODRŽAVAMO inicijativu da škole vode obrazovno-vaspitnu brigu i nadzor i o učenicima uzrasta do 12 godina, odnosno do 5. razreda osnovne škole. U tom smislu upućujemo podršku ministru prosvete Branku Ružiću, s nadom da će s reči preći na dela i… »

Radojičić: Beograd u užem izboru za Zelenu prestonicu Evrope

Nova pre 1 sat
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je Beograd dobio status kandidata u okviru takmičenja za nagradu "Zelena prestonica Evrope 2023. godine", čime je ušao u uži izbor sa još 15 evropskih gradova. On je istakao da je bila… »

Oporavak od korone košta kao letovanje u jeku sezone! Hiljade dinara samo za vitamine, evo na šta ode najviše novca

Mondo pre 1 sat
Nakon preležane korone za oporavak morate izdvojiti pozamašnu svotu novca za vitamine, preglede ili rehabilitaciju u bolnici. Nakon preležane korone za oporavak morate izdvojiti pozamašnu svotu novca za vitamine, preglede ili rehabilitaciju u bolnici… »

Društvo, najnovije vesti »