Društvo

Sve hale na Sajmu knjiga biće dostupne osobama sa invaliditetom

RTS pre 5 sati
RTS: Sve hale na Sajmu knjiga biće dostupne osobama sa invaliditetom
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja predstaviće se pod geslom "Jednaki" na ovogodišnjem Sajmu knjiga koji će se održati u oktobru, a na inicijativu ministra Zorana Đorđevića prvi put će sve hale biti dostupne i osobama sa invaliditetom. "Za nas su svi građani... »

Pripreme za tradicionalnu Vlasinsku somovijadu

Danas pre 6 sati
Prijave do 24. avgusta - obezbeđene vredne nagrade Turistička organizacija opštine Surdulica i Klub sportskih ribolovaca „Vlasinsko jezero pastrmka“ pozivaju sve zainteresovane ribolovce iz Srbije da se prijave za ovogodišnju manifestaciju „Vlasinska somovijada“, koja se tradicionalno... »

Brata i sestru izboli stršljeni

Radio 021 pre 7 sati
U planinskom selu Novi Glog kod Trgovišta, u petak uveče, roj stršljena napao je dečaka i devojčicu iz Ćukovca kod Vranja. Sestra i brat od 11 i 12 godina boravili su u gostima kod rođaka. Načelnik Hitne pomoći Vranja Predrag Stojanović rekao je da je, zbog višestrukih uboda, zdravstveno... »

Dajte krv - spasite život

Večernje novosti pre 11 sati
Novosti onlajn objavljuju spisak lokacija na kojima svi koji žele mogu da daju krv tokom vikenda i naredne nedelje. Novosti onlajn objavljuju spisak lokacija na kojima svi koji žele mogu da daju krv tokom vikenda i naredne nedelje. Institut za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save br. 39 Radnim... »

Drama još traje u NS: Noći provide u srušenim kućama VIDEO

B92 pre 19 minuta
B92: Drama još traje u NS: Noći provide u srušenim kućama VIDEO
Novi Sad -- Drama za 13 novosadskih porodica kojima je pre tri dana bager sa susednog gradilišta srušio kompletan zid, tek počinje. Inspekcija jeste zatvorila gradilište i zabranila ulazak u to dvorište, ali pošto policije više nema i niko ne dežura, pojedini stanari noći provode u... »

U Nišu "Dani bureka"

RTV pre 38 minuta
RTV: U Nišu "Dani bureka"
NIŠ - U Nišu su počeli dani bureka. Predhodne dve večeri za osminu tepsije ovog specijaliteta čekalo se u redu i više od pola sata. Pored niških majstora, veštinu pravljenja bureka pokazali su i gosti i iz Bugarske, Makedonije i Grčke. Popularna burekdžijada u Nišu trajće do nedelje... »

Srbi iz cele Amerike na Serb Festu u Čikagu

RTV pre 2 sata
RTV: Srbi iz cele Amerike na Serb Festu u Čikagu
ČIKAGO - Tradicionalni srpski festival "Serb Fest", koji se već 28 godina održava u Čikagu, okupio je ovog avgusta Srbe iz cele Amerike, prenosi Srpska televizija. Serb Fest je trajao tri dana, a bilo je zabave za sve uzraste. Nastupalo je nekoliko orkestara narodne muzike, tamburaši, folklor,... »

Izuzeci i pravilo

Peščanik pre 6 sati
„Nego… Imam tog jednog ortaka… Hrvat“, Opšte mesto, 4. epizoda Premijerka nam je pre nedelju dana ispričala da je njen deda bio Hrvat, „ne Srbin iz Hrvatske, nego Hrvat“. I eto, ona takva, sa dedom Hrvatom, može biti premijerka Srbije – pa nije li to najbolji dokaz da je Srbija... »

Neoliberalizam: ideja koja je progutala svet

Peščanik pre 8 sati
Prošlog leta istraživači Međunarodnog monetarnog fonda su okončali dugu i gorku debatu o „neoliberalizmu“: priznali su da postoji. Trojica visoko rangiranih ekonomista pri MMF-u, organizacije poznate po opreznosti, objavili su članak u kom dovode u pitanje koristi neoliberalizma. Time su... »

Dobrodošlica

Peščanik pre 8 sati
„A ne smeta vam što su Srbi?“ „Ma kakvi, baš su dobrodošli, ne pitaju za cijenu, traže samo dobru ribu, a rado kupe i naše skupo maslinovo ulje.“ Tako mi govore poznanici, iznajmljivači otočkih apartmana, kod kojih svaku godinu rado ljetuju i gosti iz Beograda. Zadovoljstvo je... »

©2018 Netmark d.o.o.