Društvo

Pod zaštitom 125 vrsta selica

Danas pre 2 sata
Potpisan sporazum o kontroli lova i sprečavanju krivolova Jedna od osnovnih pretnji za ptice selice je krivolov, i to naročito u južnoj Evropi, uključujući i naše krajeve, zatim na Bliskom Istoku i u Africi. On utiče ne samo na smanjenje populacija ugroženih vrsta i remeti uobičajene... »

Uspešni ljudi bude se u pet ujutru: Rano ustajanje bitno utiče na svakodnevni život

Blic pre 3 sata
Direktor kompanije "Epl" Tim Kuk, osnivač "Tvitera" Džek Dorsi i osnivač kompanije "Virdžin" Ričard Branson svi ustaju još pre izlaska sunca. Obično rade od ranog jutra, ali imaju vremena i za fizičku aktivnost i porodicu. Da li to znači da gašenje svetla u sitne sate i gunđanje svakog... »

Rezervat Carska bara bio u vatrenom obruču

Danas pre 3 sata
Sve veća šteta u Banatu zbog požara izazvanih paljenjem strnjišta Požar koji je u nedelju zahvatio Rezervat prirode Carska bara goreo je celu noć i tek danas je stavljen pod kontrolu, nakon višesatne akcije zrenjaninskih vatrogasaca. Jak vetar odmagao je gašenje požara, koji je... »

AMSS: Sabraćaj umeren, bez dužih zadržavanja na granicama

Blic pre 4 sata
Vozače u toku večeri očekuju suvi kolovozi sa umerenim intenzitetom saobraćaja na svim frekventnijim putevima kroz Srbiju, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja. Na... »

Novi Pazar: Asfalt u izbornoj trci

Danas pre 5 sati
Političke razmirice u Novom Pazaru oko sredstava za infrastrukturu Stranka pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića iz republičkog budžeta dobila je sredstva za asfaltiranje 20 ulica u Novom Pazaru. To je novi povod da se uzburka javnost i politički protivnici odmere snage na lokalnom nivou... »

Trka može da preraste u maraton

Danas pre 5 sati
Održan Prvi svilajnački polumaraton, više od 400 učesnika Novica Stojanović iz Kovina pobednik je prvog polumaratona održanog u nedelju Svilajncu, sa vremenom od 1 sat, 17 minuta i 32 sekunde, što je ujedno i njegov lični i rekord trase, dok je u ženskoj konkurenciji pobedu odnela Danijela... »

„Moralni pritisak“ na pravosuđe

Danas pre 5 sati
Kako kolektiv jedne kragujevačke škole podržava svog uhapšenog direktora „Dolaskom Nenada Andrića (na funkciju direktora Prve tehničke škole u Kragujevcu – prim. Z. R. ) stanje u školi počinje da se menja…. Škola je dobila novi izgled, ali je mnogo važnije to što su nastavni proces... »

Objavljen Nacrt ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa

Danas pre 5 sati
Ministarstvo pravde objavilo je danas na svojoj internet stranici novi Nacrt ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa, koji je unapređen komentarima stručne javnosti za okruglim stolom Ministarstva pravde 18. oktobra u hotelu Metropol. Ministarstvo pravde u današnjem saopštenju podseća da je od... »

Ministarstvo odbrane: Mediji da ne narušavaju istragu u fabrici u Lučanima

Danas pre 6 sati
Ministarstvo odbrane reagovalo je povodom učestalih navoda u pojedinim medijima u vezi sa prošlogodišnjom eksplozijom u fabrici „Milan Blagojević – namenska“ a.d. Lučani, kojima se prejudicira krivica određenog broja zaposlenih, a naročito rukovodstva fabrike. U saopštenju navode da... »

Pumpe u Srbiji primenjuju direktivu EU: Oznake za gorivo od danas drugačije

Večernje novosti pre 16 sati
Od danas nov način obeležavanja derivata na našim benzinskim pumpama. Etikete za benzin okrugle, za dizel kvadratne, a TNG u obliku romba. NA pumpama u Srbiji danas bi trebalo da počne primena direktive Evropske unije o novom, jedinstvenom obeležavanju derivata. Pored 28 zemalja EU, uz Srbiju,... »

©2018 Netmark d.o.o.