Društvo

Korona virus i vakcinacija u Srbiji: „Kao da smo u Japanu, sve teče brzo i dobro"

BBC News pre 6 sati
Masovna vakcinacija u Srbiji počela je 19. januara, a oni koji su do sada primili vakcinu kažu da je sve veoma dobro organizovano. Dugački redovi ljudi koji se vakcinišu, neki i bez poziva - tako izgleda masovna imunizacija stanovništva u Srbiji… »

RERI podneo krivičnu prijavu protiv Ziđina i odgovornog direktora zbog zagađenja životne sredine

Danas pre 7 sati
Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) saopštio je danas da je podneo krivičnu prijavu protiv privrednog društva Serbia Zijin Copper doo Bor, kao i odgovornog lica u pravnom licu (direktora privrednog društva) zbog… »

Ministarstvo kulture i informisanja osuđuje učestale napade na novinare i medije

RTV pre 7 sati
BEOGRAD - Ministarstvo kulture i informisanja osuđuje učestale napade na novinare i medije i poziva sve aktere na javnoj sceni da se suzdrže od pritisaka, pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i redakcija, nezavisno od njihove uređivačke… »

Pariskom Muzeju lepeza preti zatvaranje, Unesko poziva Francusku da učini više

Danas pre 9 sati
Pariski Muzej lepeza mogao bi da postane najnovija žrtva korona virusa u oblasti kulture, zbog čega je Unesko pozvao vlasti Francuske da učine više kako bi sprečile njegovo gašenje. Muzej, koji ima status istorijskog spomenika, ima rok do sutra da… »

Delić: Vučić nije shvatio poruku

Danas pre 42 minuta
Novac u PIO fond počeo sam da ulažem pre nego što se Aleksandar Vučić rodio, poverio sam državi da ih čuva i da ih meni vrati u ratama kad prestanem da radim, a on je te pare iz Fonda prebacio u budžet, pa se šepuri i deli ih tamo za aerodrom u… »

Masovne vakcinacije i Srbija: Od variole vere, preko svinjskog gripa do kovida

BBC News pre 7 sati
Epidemija variole vere i pandemija gripa A H1N1 pokazale su dva puta masovne vakcinacije u Srbiji. Predsednik i ministri pred kamerama zavrću rukave i primaju vakcine, doktori Kon i Nestorović apeluju na vakcinaciju i upozoravaju na nove talase zaraze… »

Rusija, kriminal i zatvor: Najluđi pokušaji bekstva iz ruskih zatvora

Radio 021 pre 10 sati
Od bekstva kroz toalet, preko kopanja tunela do sakrivanja pod medicinskim maskama tokom pandemije korona virusa - ovo su neki od najluđih pokušaja bekstva od pravde u Rusiji. Pokušaj bekstva iz zatvora ponekad iziskuje veliku dovitljivost, ali i malo… »

Beogradski metro i obećanja: „Prva linija od 2028. godine" - šta će biti sa vodosnabdevanjem

BBC News pre 59 minuta
Potpisan je memorandum o razumevanju za beogradski metro - drugi korak aktuelne gradske vlasti u izgradnji podzemne železnice. Više decenija priča se o metrou u Beogradu, koji su do sada pominjale gotovo sve gradske vlasti, ali se od ideje nije mnogo… »

Pacijenti traže informacije o rizicima za vakcinaciju hroničnih bolesnika

Politika pre 1 sat
Udruženje pacijenata Srbije uputilo je juče apel lekarima i zdravstvenim ustanovama da što pre pripreme detaljne informacije u vezi sa eventualnim ograničenjima i rizicima vakcinacije hroničnih pacijenata protiv kovida 19. Dostupnost vakcina protiv… »

Svemir, sateliti, tehnologija: Zašto slanje velikog broja veštačkih satelita ugrožava čovečanstvo

B92 pre 58 minuta
Više od 100.000 veštačkih satelita je lansirano u Zemljinu orbitu, ali njihov snažni odsjaj ometa važan naučni rad i čak ugrožava čovečanstvo. Zamislite da ste astronom: satima posmatrate nove planete i zvezde u dalekim galaksijama; sakupljate… »

Društvo, najnovije vesti »