Društvo

Vremeplov: Umro Njegoš

RTV pre 20 sati
NOVI SAD - 1851 - Umro je Petar II Petrović Njegoš, mitropolit Srpske pravoslavne crkve i književnik. Školovao se neformalno u Cetinjskom manastiru i u Topli kod Herceg Novog, a učitelj mu je bio i pesnik i književnik Sima Milutinović - Sarajlija… »

Prikupljen novac za novu protezu za Mariju Matić

N1 Info pre 4 sata
Prikupljen je novac za novu protezu za Mariju Matić, koja je ostala bez noge sa 16 godina. Marija je sa 16 godina obolela od osteosarkoma, malignog tumora kostiju. U februaru 2013. joj je amputirana noga sve do iznad kolena. Danas, sa 24 godine, nosi… »

I kamen bi zaplakao: Trenutak kada Amfilohije plače iz sveg glasa, dok saopštava ovu vest suze koje svedoče ljubav (video)

Kurir pre 7 sati
Narod Crne Gore, ali i šire, oprašta se od mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija koji se upokojio juče ujutru. Preminuo je u Kliničkom centru u Podgorici, a bolničko osoblje je na dostojanstven način ispratilo Mitropolita. Mnogi od njih nisu… »

Preti li Americi haos? Povučeno svo oružje iz rafova

Vesti online pre 11 sati
Volmart, najveći svetski maloprodajni lanac, saopštio je da je uklonio vatreno oružje i municiju sa rafova svojih prodavnica u Sjedinjenim Državama ove nedelje da bi zaštitio mušterije i zaposlene, dok rastu tenzije širom zemlje. Uoči američkih… »

"Nije bio med i mleko ili majka tereza,: Ali..." Monah koji je uz Amfilohija proveo 20 godina: Bio mi je sve, i otac i majka, i…

Blic pre 23 sata
Direktor arhiva Mitropolije crnogorsko-primorske dr Pavle Kondić, otkrio je poslednje dane i želje mitropolita Amfilohja. Monah koji je uz njega bio više od 20 godina kaže da mu je arhiepiskop cetinjski bio sve - i otac i majka, i duhovnik i… »

Mia (4) operisana u Istanbulu: Zahvat na kičmi trajao 9 sati, sve je prošlo savršeno, a princezi iz Paraćina ponovo treba…

Kurir pre 1 sat
Mia Žikić (4) iz Paraćina, koja zbog teške devijacije kičme ne može da sedi i hoda, operisana je na klinici u Istanbulu, gde joj je ugrađena šipka koja će omogućiti ispravljanje kičmenog stuba. Operacija koju su izveli turski hirurzi je trajala… »

Još jedna nemirna noć u Nagorno-Karabahu: Nastavljaju se granatiranja, jermenska strana optužuje Azerbejdžan da koristi…

Večernje novosti pre 10 sati
ORUŽANE snage Nagorno-Karabaha optužile su Azerbejdžan da je tokom noći granatirao naseljena mesta i civilnu infrastrukturu te nepriznate republike, dok je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo da je jermenska strana tokom noći granatirala… »

Dramatično upozorenje profesora medicine: Srbiji preti hrvatski i slovenački scenario, razlika je u 10 dana!

Kurir pre 12 sati
Šef katedre za imunologiju medicinskog fakulteta Dušan Popadić ocenio je da je Srbija, u pogledu povećanja broja zaraženih, na istom putu kao i Slovenija i Hrvatska, ali da se sa te putanje može skrenuti ako se građani budu striktno pridržavali… »

Korona ušla u vrtiće: Šestoro zaposlenih u Novom Sadu zaraženo korona virusom

Blic pre 23 sata
Šestoro zaposlenih u nekoliko novosadskih vrtića zaraženo je korona virusom, ali među decom nema inficiranih, rekla je večeras Branka Čonkić iz Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" iz Novog Sada. Ona je dodala da su zaražene osobe u… »

Srpska Osa treća Na svetu: Veliki uspeh studenata Katedre za vazduhoplovstvo Mašinskog fakulteta u Beogradu

Večernje novosti pre 7 sati
LETELICA "Osa", koju je projektovao "Beoavia", studentski tim Katedre za vazduhoplovstvo Mašinskog fakulteta u Beogradu, osvojila je treće mesto na završnom međunaradnom takmičenju New Flying Competition 2020 koje je, pod pokroviteljstvom "Erbasa"… »

Društvo, najnovije vesti »