Društvo

Danas je Sveti Haralampije

RTS pre 9 sati
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Haralampija, praznik posvećen jednom od najvećih mučenika u istoriji hrišćanstva, poznatom u narodu i kao "gospodar svih bolest". Sveti Haralampije, je bio episkop u Magneziji u drugom veku, a… »

"Odbila sam ultimatum!" Olja Bećković tužila Pink zbog autorskih prava!

Pravda pre 2 sata
Autorka emisije „Utisak nedelje“ Olja Bećković tužila je televiziju Pink, njenog vlasnika Željka Mitrovića i koautore emisije "Hit tvit" koja se emituje na toj televiziji Vericu Bradić i Gorana Gmitrića zbog povrede autorskih prava. Viši sud u… »

Veštačka inteligencija napravila jak antibiotik

Radio 021 pre 1 sat
Naučnici su pomoću veštačke inteligencije identifikovali novu moćnu vrstu antibiotika koja deluje protiv širokog spektra bakterija, uključujući i one koje uzrokuju tuberkulozu. Stručnjaci kažu da je veštačka inteligencija samostalno otkrila… »

Idealan posao za Srbe, plata i do 100.000 dinara: Nema ko da ga radi, a država sad organizuje obuku

Kurir pre 13 sati
Monter i serviser liftova su zanimanja koja su u Srbiji gotovo nestala, zbog čega su brojne firme prinuđene da primaju radnike koji nisu dovoljno obučeni za obavljanje tog posla. Poslodavci se sve češće žale da im se na oglase ne javljaju osobe… »

Odgovori na Dodikovu politiku sporni su iz više razloga

Al Jazeera pre 4 sata
Od postavljanja stranačkih podobnika na rukovodeća mjesta u državnim tijelima trebala bi odustati prije svega SDA. Odgovor probosanskih snaga okupljenih oko Stranke demokratske akcije na blokadu kojom je predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata… »

Film Parazit pogurao "pica" biznis u Seulu

Radio 021 pre 11 minuta
Od kada su u filmu "Parazit", koji je ovog meseca nagrađen Oskarom, prikazani logo i kutija picerije za koju glavni likovi u početku rade, od tad je prodaja u ovom objektu koji zaista postoji uvećana za 50 odsto. Reč je o piceriji "Sky Pizza". U nju… »

U planu osnivanje fonda za povraćaj poreza na donacije

Radio 021 pre 5 minuta
U Srbiji i dalje nema poreskih olakšica za domaće donatore i one koji daju humanitarnu pomoć, te za svako dobročinstvo, fondacije su dužne da plate i PDV. Međutim, za sve one dobrog srca uskoro bi moglo da se nađe rešenje i to u vidu… »

Mirko Marjanović za 2020. predviđao 10.000 dolara BDP po stanovniku

Danas pre 36 minuta
Arhiva Danasa: Izdanja od 17. do 23. februara 2000. godine Tadašnji predsednik Vlade Srbije Mirko Marjanović je na Kongresu SPS-a pre 20 godina najavio da će po prosečnoj stopi razvoja od oko 10 odsto društveni proizvod po glavi stanovnika 2020… »

Kjahta zove Srbe – dođite u grad Svetog Save /video/

Sputnik pre 22 minuta
Evgenije Stepanov, gradonačelnik Kjahte, grada koji je pre gotovo 300 godina Sava Vladislavić osnovao na granici Rusije sa Kinom, posetio je ovih dana Beograd u okviru Sajma turizma, kako bi građane Srbije upoznao sa gradom koji je dobio ime po Svetom… »

Novine: "Šešelj štiti Jutku poslaničkim mandatom"; "Sviće zora narod da probudi"

B92 pre 24 minuta
Na naslovnim stranama dnevne štampe od ponedeljka sledeće teme: rekordan broj vernika u Podgorici, karantin zbog koronavirusa u Italiji, "narodne patrole". Vatikan 2. marta otvara arhive, pišu "Večernje novosti". "Alo" piše o karantinu zbog… »

Društvo, najnovije vesti »