Društvo, najnovije vesti

U Beogradu redovi za vakcinaciju protiv korona virusa

Al Jazeera pre 47 minuta
U Srbiji je masovna vakcinacija počela u utorak i prema zvaničnim podacima do sada je vakcinisano 85.000 građana. Na Beogradskom sajmu, u glavnom gradu Srbije, gde se odvija masovna vakcinacija protiv korona virusa, od jutros su formirani redovi u… »

Anita Đukić, Infocentrala: Kriminalno preuzimanje Fejsbuk stranice motivisano uništavanjem slobodnih medija

Cenzolovka pre 30 minuta
Indikativno je to da su aktivisti SNS-a posle izbora zahtevali od lokalnih vlasti da im daju šifre za Fejsbuk stranicu FTV Paraćin, koju je pokrenuo portal Infocentrala, kaže urednica tog sajta Anita Đukić, pošto je stranica sa gotovo 7.000… »

UŽIVO "Medicinski deo Kriznog štaba traži vreme"

B92 pre 12 minuta
Krizni štab za borbu protiv koronavirusa održao je danas novu sednicu i odlučio da sve mere za sprečavanje epidemije ostaju na snazi. Epidemiolozi su nakon razmatranja situacije zaključili da dolazi do poboljšanja, ali smo daleko od toga da… »

Niže naknade za porodilje zaposlene kod poslodavaca koji su tražili državnu pomoć?!

Kamatica pre 42 minuta
Uredba koja ima za cilj ublažavanje ekonomskih posledica nastalih usled bolesti kovid-19 u velikoj meri će ugroziti egzistenciju trudnica i porodilja, čiji su poslodavci koristili ovu meru države, naveo je portal Bebac. Kako bi se ublažile ekonomske… »

Odluka Kriznog štaba: Postojeće mere ostaju na snazi

RTV pre 12 minuta
BEOGRAD - Sve postojeće mere ostaju na snazi, odlučeno je na današnjoj sednici Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, kaže epidemiolog Branislav Tiodorović. On je rekao da trenutno poboljšanje epidemiološke suituacije ne treba da zavara da… »

Preminulo 19 pacijenata, zaraženo još 1.709 ljudi

RTS pre 12 minuta
Prema poslednjem preseku, u Srbiji je od posledica kovida preminulo još 19 osoba, a zabeleženo je novih 1.709 slučajeva zaraze. Testirano je 10.638 osoba. Na respiratoru je 161 pacijent. 16:30 Vučić: Borimo se za svaku vakcinu, nadam se dorim vestima… »

Krizni štab za borbu protiv korone: Mere ostaju, bolja epidemiološka situacija ali bez opuštanja

Novi magazin pre 47 minuta
Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da mere protiv korone zasad ostaju, da je poboljšana epidemološka situacija, ali da nije pod potpunom kontrolom. Krizni štab za borbu protiv korone: Mere ostaju, bolja epidemiološka situacija ali bez… »

DS traži od tužilaštva da odmah preuzme sve dokaze koje Vučić ima o prisluškivanju

Danas pre 23 minuta
Demokratska stranka (DS) pozvala je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal da „odmah“ preuzme sve dokaze o prisluškivanju koje poseduje predsednik Srbije Aleksandar Vučić a za koje je sam ranije izjavio da ne želi nikom da ih pokaže. Iz DS… »

Alergični na penicilin mogu da se vakcinišu protiv korone

IndeksOnline pre 11 minuta
BEOGRAD – Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković kaže da alergija na penicilin nije prepreka da se građani vakcnišu bilo kojom od tri vrste vakcina protiv virusa korona koje su dostupne u Srbiji, jer, kako je objasnio, u proizvodnji niti… »

Dr Janković: “Ne može vakcina da se savetuje trudnicama. Ali su besmislene priče da ćete ostati neplodni ako primite…

Nedeljnik pre 47 minuta
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO) Na današnjoj sednici za medije Kriznog šataba postavljeno je pitanje o vakcinisanju trudnica i žena koje planiraju trudnoću, a odgovor je dao dr Srđa Janković. “Ne može vakcina da se savetuje… »

Vesti dana »