Društvo, najnovije vesti

Generalna proba zajedničke vežbe Vojske i MUP-a

RTV pre 3 minuta
RTV: Generalna proba zajedničke vežbe Vojske i MUP-a
KRALJEVO - Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, prisustvovali su danas u Kraljevu generalnoj probi zajedničke vežbe Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova "Zajednički udar 2018", koja će biti izvedena na Trgu srpskih ratnika i Atletskom stadionu u sredu, 27. juna.
Reč je o vežbi na kojoj učestvuju pripadnici Specijalne brigade Kopnene vojske, jedinice Vojne policije Vojske Srbije, bataljona Vojne policije specijalne namene "Kobre" i snaga... »

Srdačnost domaćina i gastronomija privlače turiste u Sombor

RTV pre 16 minuta
RTV: Srdačnost domaćina i gastronomija privlače turiste u Sombor
SOMBOR - Posle Novog Sada, turisti koji dolaze u Vojvodinu, najčešće posećuju Sombor. Prvi meseci u godini po tradiciji imaju nešto manje turista ali zato tokom letnje sezone, Ravangrad je mesto u koje svi rado dolaze.
Turisti u Somboru najviše vole da posete salaše pre svega zbog gastronomije a zatim i zbog mira i tišine na ovim biserima bačkog turizma. Naš salaš je jedno od mesta gde najčešće... »

Bolonjski sistem obrazovanja u Srbiji uveden samo formalno

Politika pre 19 minuta
„Pravo na školovanje ne mora da znači da svako treba da studira. Time se gubi i obesmišljava univerzitet. Naš Univerzitet ima kapacitet od 100.000 studenata, a oko 15 odsto studenata se raspe u prvoj godini studija”, rekla je Ivanka Popović.
Novoizabrana rektorka Beogradskog univerziteta (BU) Ivanka Popović izjavila je danas da je prošlo 20 godina otkako je bolonjski sistem uveden u Srbiji administrativno i formalno,... »

Asfaltirana Jaklja

RTV Novi Pazar pre 14 minuta
Nakon skoro pola veka i meštani naselja Jaklja dočekali su asfalt ispred svojih kuća. Za asfaltiranje 450 mretara ulice Gradska uprava izdvojila je 4,7 miliona dinara. Radove je obišao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima, a... »

"Dva poglavlja dobro, Srbija bila spremna za pet"

Vesti online pre 15 minuta
Srbija danas treba da otvori dva nova poglavlja u pregovorima sa EU, a premijerka Ana Brnabić kaže da je Srbija imala spremih pet poglavlja.
- Verujem da je možda moglo i više, ali gde smo, tu smo. Mi nastavljamo dalje, očekujemo dodatno otvaranje poglavlja do kraja godine - rekla je Brnabić novinarima u Rači.... »

Vežbajte uz “novosti”: Test opšte informisanosti za buduće brucoše

Večernje novosti pre 31 minut
Naš list donosi vam test opšte informisanosti za buduće brucoše. Zadaci u probnom testu su sa prethodnih prijemnih ispita na Filozofskom fakultetu u Beogradu.
Naš list donosi vam test opšte informisanosti za buduće brucoše. Zadaci u testu su sa prethodnih prijemnih ispita na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Rešenje... »

Crna Gora, Hrvatska i Grčka u "hladnom talasu"

Dnevnik pre 25 minuta
BEOGRAD: U poslednjoj nedelji ovog meseca na primorju u Crnoj Gori, Grčkoj i Hrvatskoj predviđa se hladnije vreme, sa nižom temperaturom i burom.
Prema prognozi meteorologa u Crnoj Gori je za sutra najavljena smena sunca i oblaka, da bi u večernjim satima krenula bura koja će se zadržati nekoliko dana. "Za utorak i sredu je... »

Završna reč za Nedića 11. jula, pa odluka o rehabilitaciji

Dnevnik pre 19 minuta
BEOGRAD: Viši sud u Beogradu zakazao je za 11. jul završnu reč u postupku po zahtevu za rehabilitaciju srpskog premijera za vreme okupacije u Drugom svetskom ratu Milana Nedića, pošto je danas ispitivanjem poslednjeg svedoka okončano izvođenje dokaza.
Završnu reč daće punomoćnik predlagača rehabilitacije advokat Zoran Živanović, a nakon toga sud će zakazati ročište za objavljivanje svoje odluke. Dokazni postupak okončan je... »

Kako da nas bude milion više Živorad Ajdačić: Deca - zalog budućnosti

Večernje novosti pre 3 minuta
Bez obzira na sve gajim optimizam da je moguće zaustaviti populacionu oseku i da će nas već za koju deceniju biti milion više
ROĐEN sam u selu gde nisu bile retke porodice i sa desetoro dece. Danas je situacija neuporedivo nepovoljnija. problem nataliteta zato doživljavam vrlo lično i emotivno. Bez... »

Zaštitni faktor je potreban i vašim očima

Vesti online pre 27 minuta
Naočare su sve više modni dodatak, ali ne treba zaboraviti da je njihov primarni zadatak da sačuvaju naš vid i zaštite naše oči od brojnih zdravstvenih problema. Zato je važno znati kako da odaberemo naočare baš po našoj meri, bilo da je reč o sunčanim ili dioptrijskim, a kako bi zadovoljili potrebe i za modom i kvalitetom i zaštitom očiju.
Ako oči izlažete jakom suncu dugo, bez zaštite, UV zraci mogu povrediti rožnjaču, povećati rizik od katarakte, izraslina na oku... - Birajte naočare za sunce koje blokiraju štetne... »

Generali ne koketiraju sa „političkom elitom“

Danas pre 21 minut
Povodom autorskog teksta kapetana Nikole Lunića "Ima li morala u generala" (Danas 18. jun) Poštovani,
U vašem cenjenom listu od 18. 06. 2018. godine objavljen je tekst pod naslovom „Ima li morala u generala“, autora Nikole Lunića. Osim istine da Klub generala i admirala Srbije ne... »

Generali ne koketiraju sa „političkom elitom“

Danas pre 9 minuta
Povodom autorskog teksta kapetana Nikole Lunića "Ima li morala u generala" (Danas 18. jun) Poštovani,
U vašem cenjenom listu od 18. 06. 2018. godine objavljen je tekst pod naslovom „Ima li morala u generala“, autora Nikole Lunića. Osim istine da Klub generala i admirala Srbije ne... »

Turisti ostavljeni na cedilu: Agencija S.A.B. travel otkazala sve aranžmane!

Kurir pre 14 minuta
BEOGRAD - Svi koji su uplatili putovanje preko turističke agencije "S.A.B. travel", zaključno sa 22. junom, neće otići na odmor jer je ta agencija otkazala sve aranžmane. Kako se navodi u obaveštenju na sajtu agencije, putovanja su otkazana zbog... »

Slovenci od osamostaljenja žive osam godina duže

Danas pre 50 minuta
Slovenija danas obeležava Dan državnosti, pa je to zgodna prilika osvrnuti se na zanimljive uporedne statističke podatke, piše RTCG.
Kako javlja RTCG, u poređenju sa 1991. godinom slovenačko je stanovništvo ostarilo, Slovenci žive osam godina duže, a za kilogram hleba treba da rade trećinu kraće nego pre... »

Sablasno drvo: Policajac se šokirao kada je ugledao neobičan prizor (foto)

Blic pre 44 minuta
Policajac Rič Satklif nedavno je ovekovečio nesvakidašnji prizor u Severnom Jorkširu: drvo u potpunosti prekriveno belom mrežom. Njegova fotografija je izazvala oduševljenje na društvenim mrežama, a svi zaljubljenici u čudesni svet prirode zapitali... »

Izbori u Turskoj: Erdogan ponovo izabran za predsednika

BBC News  pre 3 sata  još 24 povezane

Mihajlović: Koncesija za aerodom u septembru

Danas  pre 1 sat  još 21 povezana

Izvoz je preskroman i pada, deficit skače

B92  pre 1 sat  još 15 povezanih

EU otvorila oči

Danas  pre 1 sat  još 15 povezanih

U Brazilu uhapšen Miša Banana?

Mondo  pre 1 sat  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.