Društvo, najnovije vesti

Đilasova odluka uzburkala političku scenu

Vesti online pre 6 minuta
Odluka Dragana Đilasa da uđe u trku za gradonačelnika Beograda ustalasala je političku scenu. I vlast i opozicija se prebrojavaju.
Dragan Đilas, umesto Siniše Malog, želi ponovo u gradonačelničku fotelju. U intervjuu za "Nin" između ostalog kaže da su mu građani savetovali da se kandiduje "Ljudi žive u ovom... »

I mačke imaju svoju "žutu minutu"

N1 Info pre 6 minuta
Ona je sasvim iznenada postala nedruželjubiva. Ona "frkće", izvija leđa ili nakostrešuje dlaku? Jasno nam je – vaša mačka je postala netrepeljiva!
Mace mogu postati netrepeljive iz nekoliko razloga. Između ostalih, to može biti jednostavan rezultat nezadovoljene potrebe za igrom, ali i znak da ste njenu činijicu za hranu... »

Mišković: Nisam u pohodu na Beograd!

Alo pre 6 minuta
Alo: Mišković: Nisam u pohodu na Beograd!
"Potpuna je neistina da je Miroslav Mišković povezan sa gradskim izborima u Beogradu, kako ste vi to objavili u broju od 14. decembra", poručio je Miškovićev advokat Andrej Prekajski u reagovanju na teksti koji je objavljen u "Alo!" novinama.
- Ne postoji nikakav „udar tajkuna na Beograd“, bar ne kad je g. Mišković u pitanju, kao ni „pohod na Beograd“ ni rešenost „da preuzmu Beograd“. Predsednik Delta Holdinga ni na... »

Srbija napreduje, ali je guši administracija i sporo sudstvo

Alo pre 6 minuta
Alo: Srbija napreduje, ali je guši administracija i sporo sudstvo
U okviru konferencije "Ekonomist - Svet u 2018" održan je panel "Kuda se kreće srpska privredna lađa", na kome su ekonomisti i menadžeri govorili o ekonomskim perspektivama Srbije i regiona.
Predstavnici privrede slažu se da je Srbija napredovala, ali da je potrebno još dosta rada na reformi javne uprave, efikasnijoj primeni zakona, ubrazanju sudskih procesa i... »

Projekat za promociju ženskog sporta

RTV pre 36 minuta
RTV: Projekat za promociju ženskog sporta
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost prof. dr Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa Marinom Maljković, bivšom selektorkom ženske košarkaške reprezentacije i osnivačem "Pokreta za žensku košarku", o pokretanju projekta kojim će se promovisati ženski sport i pružiti podrška devojčicama i ženama da se sportom bave.
"Od izuzetne važnosti je da ohrabrimo i motivišemo devojčice i žene da se bave sportom, jer samo kada smo fizički aktivne, onda smo i zdrave. Hvala vam što brinete o ženskom... »

Jedna loša analiza zločinačkog pothvata

N1 Info pre 42 minuta
"Meni je teško prihvatiti činjenicu da bi netko mogao biti proglašen ratnim zločincem, čak i ako je počinio zločin u ratu", izjavio je tako u rujnu 1996. Slobodan Praljak, u intervjuu Nedjeljnoj Dalmaciji
Recimo: rat je rezultat politika koje su ovdašnji narodi tražili od svojih vođa - samo u lošim analizama krivci su pojedinci. Recimo da tako nešto napišem danas, na dan službene... »

AKPA: Izbor tužilaca po tajno pripremljenim spiskovima

Danas pre 18 minuta
Državno veće tužilaca (DVT) na današnjoj sednici predložilo je Narodnoj skupštini kandidate za 52 mesta zamenika javnih tužilaca u celoj Srbiji uz fingiranje procedure i tajno glasanje, saopštio je Alumni klub Pravosudne akademije. Iako o... »

Direktor EPS-a: Cena struje u Srbiji još dugo ispod tržišne

RTV pre 18 minuta
RTV: Direktor EPS-a: Cena struje u Srbiji još dugo ispod tržišne
BEOGRAD - Cena struje za domaćinstva u Srbije je dosta ispod tržišne i očekuje se da tako ostane u dužem periodu, izjavio je danas izvršni direktor za trgovinu električnom energijom u EPS-u Dragan Vlaisavljević.
On je na konferenciji "Ekonomist - Svet u 2018", u Skupštini Srbije, predstavio EPS kao najveće u regionu energetsko preduzeće koje je u državnom vlasništvu, sa vertikalnom... »

Sutra na tri kontinenta rođendanske "Vesti" - već večeras na Vesti Digital

Vesti online pre 54 minuta
U specijalnom, jubilarnom broju kojim "Vesti" obeležavaju 25 godina, čitaćete:
- osnivač "Vesti" Dušan Vidaković ispričao kako je odbio Soroša - videćete gde se štampa najtiražniji dnevni list dijaspore - otkrijte ko je naš - najstariji čitalac - u našoj... »

Za stočare na Pešteri nema zime

RTV Novi Pazar pre 59 minuta
Poljoprivrednici sela Pružanj uglavnom se bave stočarskom kulturom. Mleko i mlečni proizvodi u tom kraju su najviše zastupljeni, ali kako kažu selo je poznato i po dobrom medu. Iako ovo naizgled insfratsrukturno uređeno selo ima struju i rasvetu,... »

Najveći islamski samit zadao težak udarac Trampu, na scenu stupa novi igrač

Sputnik pre 30 minuta
Priznanje Istočnog Jerusalima za palestinsku prestonicu i odbijanje posredničke uloge SAD u palestinsko–izraelskom sukobu glavne su odluke samita šefova država i vlada Organizacije za islamsku saradnju. Međutim, može li se rešiti najduži bliskoistočni sukob bez Amerike?
Lideri Organizacije za islamsku saradnju (OIS), nekadašnje Organizacije islamske konferencije, verovatno dugo nisu imali ovako značajan sastanak kao što je bio ovaj poslednji koji... »

Arhivi u Srbiji su na granici održivosti

RTV pre 18 minuta
RTV: Arhivi u Srbiji su na granici održivosti
BEOGRAD - Dan arhiva u Srbiji obeležen je danas u Arhivu Srbije, a direktor te institucije Miroslav Perišić je upozorio da su arhivi danas na granici stručne i fizičke održivosti.
Perišić je podsetio da se sledeće godine navršava 120 godina od donošenja prvog Zakona o Državnoj arhivi Kraljevine Srbije i 120 godina od osnivanja Arhiva Srbije koji se suočava... »

Upoznajte se sa FitPass Student karticom: Trening za 10-ku!

Danas pre 48 minuta
Studenti Univerziteta u Beogradu dobili su priliku da usklade studentske obaveze i slobodno vreme i to na najbolji način. FitPass, koji okuplja sve ljubitelje sporta putem jedinstvenog sistema treniranja, ovog puta je predstavio posebnu karticu za... »

"Žene odlučuju, država stvara uslove"

RTV pre 1 sat
RTV: "Žene odlučuju, država stvara uslove"
BEOGRAD - Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović, kaže da bi izmenjena Strategija za podsticanje rađanja trebalo da obezbedi da se tačno zna ko koji zadatak treba da izvrši, koliko se vremena planira za implementaciju i realizaciju i kada će se i sa kim raditi.
Đukić Dejanović kaže i da je potrebno da država ispolji stepen odgovornosti pred građanima koliko je značajna nova Strategija, a ne da kao ona iz 2008. godine završi u fioci iako... »

Od prvih koraka u našem Hajd parku, do šetnje sa Marinom Abramović u velikom Hajd parku: Šta je Branko Rodić rekao na dodeli Medalje Britanske imperije

Nedeljnik pre 48 minuta
Pročitajte integralni govor Branka Rosića, zamenika glavnog urednika Nedeljnika, na svečanoj dodeli Medalje Britanske imperije, koju mu je u ime kraljice Elizabete Druge predao ambasador Ujedinejog Kraljevstva Danijel Kif. Ne znamo da li smo pomenuli - Branko Rosić (sada Branko Rosić, BEM) je prvi državljanin Srbije koji je odlikovan ovom medaljom za izuzetan doprinos u promovisanju i unapredenju kulturnih veza izmedu Velike Britanije i Srbije
U mom slučaju, tačnije u slučaju mojih veza sa Britanijom, zapravo ništa nije slučajno. Prohodao sam nedaleko odavde. U Hajd parku. Malo kasnije sam saznao da i u Londonu postoji... »

©2017 Netmark d.o.o.