Društvo, najnovije vesti

Prijatelji na braniku istine (2): I Dep se ljubi tri puta

Vesti online pre 17 minuta
Narušeni imidž Srbije popravljale su proteklih godina i decenija mnoge planetarno popularne ličnosti iz sveta glume i umetnosti, politike, nauke, vojske. Neki od njih postali su i državljani Srbije. Glumac Reif Fajns je dobio srpski pasoš zbog… »

Vrlo toplo

Dnevnik pre 2 sata
Očekuje se sunčano i vrlo toplo vreme za ovo doba godine. NOVI SAD: Sunčano i vrlo toplo za ovo doba godine. Vetar slab jugoistočni i istočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 11, a maksimalna 27 stepeni. VOJVODINA: Sunčano i vrlo… »

Na današnji dan, 22. oktobar

B92 pre 1 sat
1721 - Nakon uspešno okončanog rata sa Švedskom, Rusija je postala nova sila na Baltiku, a Petar Veliki proglašen je carem cele Rusije. 1773 - Kralj Tonga poklonio je engleskom istraživaču Džejmsu Kuku (James Cook) gorostasnu kornjaču koja je u… »

U Srbiji sutra sunčano, temperatura do 28 stepeni

Blic pre 4 sata
U Srbiji će sutra jutro biti sveže, uz retku pojavu magle, a u toku dana sunčano i toplo sa temperaturom znatno iznad proseka za ovo doba godine. Vetar će biti slab, promenljiv. Jutarnja temperatura u većini mesta od 4 do 9 C, u Beogradu i južnom… »

Požarevačke osnovne škole za primer: Đačke zadruge zaradile za udžbenike

Kurir pre 4 sata
Dobra praksa: Osnovne škole „Sveti vladika Nikolaj“ i „Kralj Aleksandar I“ zarađeni novac ulažu u nabavku školskog pribora, uniformi i za ekskurzije, a deo izdvajaju i u humanitarne svrhe. Škole u Srbiji od prošle godine imaju mogućnost da… »

Horor u miljakovačkoj šumi u Beogradu: Iskasapili zmiju u sektaškom ritualu!

Kurir pre 3 sata
Znaci: Prolaznici zatekli zmiju kojoj su izvađeni organi, bele rukavice i ostatke logorske vatre. Sagovornici upozoravaju da je reč o pripadnicima vika religije, koji žrtvuju životinje. Iskasapljena zmija kojoj su izvađeni organi, bele rukavice i… »

IFJ pozvao predsednika Kosova da zaustavi uznemiravanje novinara koji izveštavaju sa Kosova

Cenzolovka pre 4 sata
Međunarodna federacija novinara (IFJ) je povodom pritvaranja ekipe Radio Beograda i zadržavanja novinara televizije Pink i agencije Tanjug na administrativnom prelazu Jarinje danas poslala pismo predsedniku Kosova u kojem se kosovske vlasti pozivaju na… »

Aleksandar se piše sa velikim “Č”

Cenzolovka pre 4 sata
Tužno je gledati kako strah i lični interes od ljudi pravi neljude, kako se slobodni pojedinci srozavaju u ponižene podanike. Kao da je cela Srbija pretvorena u poligon za proizvodnju kišnih glista. Taman zaboravimo jedan slučaj evo ga drugi još… »

Lažne vesti Cenzolovke

Cenzolovka pre 4 sata
Na sajtu Cenzolovke objavljen je pre nekoliko dana tekst novinarke Tamare Spaić sa naslovom "RTS prećutao optužbe protiv Milana Radoičića o prikrivanju zločina". Ovaj tekst sa nadnaslovom "ETIKA" preneli su kasnije mnogi sajtovi, između ostalog i… »

Neubedljivi razlozi Asanža i advokata za odlaganje suđenja

Cenzolovka pre 4 sata
Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž pojavio se danas pred sudom u Londonu u okviru postupka za njegovo izručenje u SAD koje ga optužuju za špijunažu, gde nije upeo da izdejstvuje odlaganje procesa kako bi njegov pravni tim imao više vremena da se… »

Vesti dana »