Društvo, najnovije vesti

Vesić: Problem u Bloku 37 konačno rešen

Danas pre 27 minuta
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je problem u Bloku 37 konačno rešen i da više neće biti potrebe za sukobima između investitora i građana, jer su mašine počele da odlaze. Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, Vesić… »

Muzej žrtava genocida prisutniji na Kosovu i Metohiji

RTV pre 28 minuta
GRAČANICA - Muzej žrtava genocida i Dom kulture Gračanica potpisali su Protokol o saradnji koji pre svega predstavlja institucionalno prisustvo ovog Muzeja u pokrajini,ali i uzajamnu pomoć u prikupljanju i objavljivanju relevantnih naučnih dela koja… »

Pod zaštitom države više od 300 vrsta ptica

Politika pre 3 minuta
Zavod za zaštitu prirode saopštio je juče, povodom Svetskog dana zaštite prirode, da su u Srbiji pod zakonsku zaštitu stavljene 2.633 divlje vrste biljaka, životinja i gljiva, u cilju očuvanja ukupnog biodiverziteta kao resursa prirode. Na tom… »

UNS: Sedam novinara i medijskih radnika RTS-a ostalo u karantinu na OI

Nedeljnik pre 22 minuta
logo (Beta) – Sedam novinara i medijskih radnika Radio-televizije Srbije (RTS) ostalo je u karantinu u Tokiju, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS). Kako UNS navodi, japanski organizatori dozvolili su da sedmoro novinara i medijskih… »

“Pripremili smo kampanju. Mi, kao Beograd, dodaćemo još nešto, u smislu da Beograđanke i Beograđani budu motivisaniji za…

Nedeljnik pre 15 minuta
Printescreen/YouTube/Insajder Video (Beta) – Zamenik gradonačelnika Goran Vesić saopštio je da su sa jučerašnjim danom prvom dozom protiv korona virusa vakcinisane 758.973 osobe u Beogradu, što je 54,7 odsto punoletnog stanovništva, a… »

Bravo! Stari grad prva opština u kojoj se 50 odsto mladih vakcinisalo!

Blic pre 15 minuta
Beogradska opština Stari grad je prva opština koja je stigla do 50 odsto vakcinisanih u starosnoj grupi od 18 do 30 godina, objavila je na svom Tviter nalogu premijerka Republike Srbije Ana Brnabić. - U prvih 5 po vakcinaciji mladih, pored Beograda, su… »

Pre Geoksa Vranje napustili investitori iz Bugarske i Rusije, bez posla ostalo 1650 ljudi

Luftika pre 3 minuta
Sada već sasvim izvesno zatvaranje Geoksa jeste najjači, ali ne i prvi udar na socijalnu situaciju na jugu Srbije. Ovoga puta bez posla je ostalo 1200 radnika, a kada i gde će naći posao i platu od jedva 300 evra niko ne zna. Prethodno su Vranje… »

Radojević Škodrić: Sinofarm najefikasnija vakcina protiv delta soja, pokazuju istraživanja

RTS pre 28 minuta
Preporuka Kriznog štaba je da treću dozu bilo koje vakcine protiv kovida dobiju hronični bolesnici i oni čiji je imunitet već ugrožen zbog određenih bolesti ili operacija. V. d. direktora RFZO-a Sanja Radojević Škodrić kaže za RTS da relevantne… »

Dan prekoračenja resursa Zemlje: Ljudi potrošili sve što je Zemlja proizvela za godinu dana

Danas pre 27 minuta
Danas je Dan prekoračenja resursa Zemlje – dan na koji su stanovnici planete, po računici naučnika, potrošili sve što je Zemlja u stanju da proizvede i obnovi za godinu dana, te od danas troše njene zalihe i dalje je siromaše. Taj dan je… »

Milica Mandić: Najuspešnija srpska olimpijka

Danas pre 27 minuta
Blago njoj, samo je izašla na tatami, dobila četiri borbe i otvorila bankovni račun za 70.000 evra od Vlade Srbije namenjenih svakom osvajaču zlatnog odličja na Olimpijskim igrama u Tokiju, pomisliće neuki i zavidni, ali samo Milica Mandić, njen… »

Vesti dana »