Društvo, najnovije vesti

Pod snažnim pritiskom: Srbija usvaja dokument kojim se definitivno odbacuje kapitulacija

Sputnik pre 13 minuta
Imamo moralnu obavezu prema precima i prema potomcima da nastavimo da branimo Kosovo na racionalan način, i nova Strategija odbrane to potvrđuje. Takođe, ostajemo na kursu saradnje i sa ODKB-om i NATO-om, i to je poruka da možemo kao država da se okrenemo ako budemo gurani u ćorsokak.
Srbija neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, pružiće punu podršku učešću Srba u radu privremenih institucija u Prištini i protiviće se formiranju vojske Kosova, navodi se u... »

Andrić namučio osmake na probnom testu

Politika pre 50 minuta
Iako su najbolje rešavali zadatke iz srpskog jezika na probnoj maloj maturi, đaci se spoticali na pitanja u kojima je svojim rečima trebalo da prepričaju pripovetku našeg nobelovca
Ako žele da polože ovogodišnju malu maturu osmaci moraju biti brzi, a ne brzopleti kao na probnom završnom testu održanom sredinom meseca, poruka je Dušice Tričković, direktorke... »

Donacija Vlade Japana završila na popisu izvršitelja

Politika pre 49 minuta
Teretanu vrednu 22.000 dolara nekadašnji ambasador Tadaši Nagai poklonio osobama sa invaliditetom, a našla se na listi za zaplenu
Osobe sa invaliditetom tri puta sedmično već 16 godina u teretani beogradskog SC „Banjica” besplatno vežbaju i rehabilituju se na spravama koje im je darovala Vlada Japana,... »

Magnezijum čuva ravnotežu tela i duha

RTV pre 14 minuta
RTV: Magnezijum čuva ravnotežu tela i duha
NOVI SAD - U organizmu se, inače, ne stvara, a zbog pogrešne ishrane ga često nema u dovoljnim količinama.
U ishrani nikako ne treba ignorisati integralni hleb, mahunasto i zeleno povrće, kao ni orahe. Ove namirnice predstavljaju riznicu magnezijuma, minerala neophodnog za optimalan... »

Prva domaća fabrika aeroplana

Politika pre 43 minuta
Za 22 godine postojanja, u fabrici „Rogožarski” proizvedeno je 305 aviona, a razvijeno je i izrađeno 15 prototipova letilica domaće konstrukcije
Prva srpska fabrika aeroplana „Živojin Rogožarski” AD je formirana na osnovu odobrenja Industrijske komore u Beogradu 21. aprila (u nekim izvorima se navodi i 22. april) 1924.... »

Rekonstrukcija puta Sremski Karlovci-Inđija posle 50 godina

Politika pre 49 minuta
Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da danas počinje rekonstrukcija puta Sremski Karlovci–Inđija i istakla da taj projekat košta 240 miliona dinara i da se ta trasa rekonstruiše posle 50 godina. „Dok nije... »

Fizička aktivnost kao lek

Politika pre 50 minuta
Na Medicinskom fakultetu u Beogradu otvorena Laboratorija za medicinu sporta i terapiju vežbanjem u kojoj će pomoć moći da dobiju sportisti ali i obični građani i oni koji imaju neku hroničnu bolest
Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu dobio je najsavremeniju Laboratoriju za medicinu sporta i terapiju vežbanjem, u kojoj će pomoć moći da dobiju sportisti ali i obični... »

„Karnevalske majske večeri“ najavljuju leto u Budvi

Studio B pre 25 minuta
Već od prve sedmice maja, u Budvi je sve u znaku predstojeće letnje turističke sezone. Tim povodom biće organizovane brojne prigodne manifestacije i programi.
U želji da što kvalitetnije i lepše ozvaniči početak još jedne uspešne turističke sezone, Turistička organizacija opštine Budva, uz podršku nevladinih organizacija i lokalne... »

Rusija i Hezbollah skladište Assadovo hemijsko oružje

Al Jazeera pre 15 minuta
Bivši oficir sirijske vojske progovorio je o načinima na koje Rusija i Hezbollah pomažu Assadu u skladištenju hemijskog oružja.
Piše: Mohamed al-Najjar Zaher al-Saket, bivši brigadni general i stručnjak za hemijsko oružje u sirijskoj vojsci, optužio je Rusiju i Hezbollah da su umiješani u prebacivanje i... »

Preuzimanje penzionerskih kartica od utorka u Beogradu

Politika pre 50 minuta
Uskoro sledi podela i u filijalama u Novom Sadu i Subotici. – Kada bude odštampan ukupan tiraž počeće izrada i za novajlije
Umesto poslednjeg penzionog čeka, za dokazivanje svog statusa oko 1,7 miliona penzionera u Srbiji ubuduće će koristiti penzionerske kartice Fonda za penzijsko i invalidsko... »

Predavanje "Neinkorporirane teritorije SAD - pravni status i politički značaj" 26. aprila

Radio 021 pre 38 minuta
Novo izdanje interaktivnog predavanja u seriji predavanja "PolitikUS" održava se u četvrtak, 26. aprila u 18h u Američkom kutku, na temu "Neinkorporirane teritorije SAD - pravni status i politički značaj."
SAD čini 50 saveznih država i Vašington D.K. Kakav je značaj neinkorporiranih teritorija SAD? Koliko ih ima? Kakav je njihov pravni status? Koliki uticaj imaju na politiku SAD -... »

Moskva: Razvoj oružja prirodan proces, Rusija je na to bila prinuđena

Vesti online pre 1 sat
Šef odseka za kontrolu oružja Ministarstva inostranih poslova Rusije Vladimir Jermakov izjavio je da je razvoj novog naoružanja potpuno prirodan proces svojstven svakoj zemlji, a Rusija je na to bila prinuđena u svetlu rastućih tenzija u svetu.
- Rusija nikome ne preti, razvoj novog oružja je prirodan proces za svaku zemlju. Mi smo bili prinuđeni da reagujemo zbog tenzija u svetu - rekao je Jermakov. Sa druge strane,... »

„Plišana revolucija“ ili... Šta se to zaista desilo u Jermeniji

Sputnik pre 1 sat
Krizu u Jermeniji posle ostavke premijera treba rešiti političkim sredstvima, a teško je reći da li će to biti izbori, formiranje vlade u drugom formatu ili povratak na neko pređašnje stanje. U svakom slučaju, ne treba strahovati od nekontrolisanog razvoja događaja.
Nakon višednevnih protesta u Jermeniji, premijer te zemlje Serž Sargasjan podneo je ostavku, a na mesto vršioca dužnosti postavljen je njegov zamenik Karen Karapetjan. Podsećanja... »

Misteriozno trovanje u Rafineriji: Radnici morali na VMA, niko ne zna šta su udahnuli

Kurir pre 1 sat
Od prošlog četvrtka, kada se desio kvar na jednom od postrojenja NIS-a u Rafineriji nafte u Pančevu, niko nije objasnio šta se tačno dogodilo u toj fabrici, a još manje šta se desilo sa čak 13 radnika koji su prethodnih dana zatražili lekarsku pomoć... »

Britanski novinar: Američke trupe neće tako lako napustiti Siriju

Sputnik pre 1 sat
Nezavisni britanski novinar Stiv Topl u razgovoru za Sputnjik komentarisao je mogućnost učešća arapske koalicije u sirijskom konfliktu, kao i to kakve korake bi mogao da preduzme Vašington nakon udara 14. aprila.
Sve češće čujemo da je moguće stvaranje „arapske koalicije“ koja bi ušla u Siriju s namerom da spreči dalji „iranski uticaj“. Uzimajući u obzir da su se autori tog plana —... »

©2018 Netmark d.o.o.