Društvo, najnovije vesti

Evro sutra 117,29 dinara

Beta pre 24 minuta
Zvanični srednji kurs biće sutra 117,2907 dinara za jedan evro, što je najveća vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije. Evro danas po zvaničnom srednjem kursu vredi 117,2962 dinara. Dinar će sutra prema evru vredeti… »

Lukavica u Kataru: Kako su u Istočnom Sarajevu Srbi pratili Orlove na Mundijalu

Sputnik pre 25 minuta
Nastup fudbalske reprezentacije Srbije na Mundijalu sa nadom i očekivanjem pratili su kraj malih ekrana ne samo sunarodnici iz Srbije, već i širom sveta. Redakcija Sputnjika ispratila je borbu Orlova u istočnosarajevskoj „Moskvi“ – omiljenom… »

Vremenska prognoza 6. decembar

RTS pre 24 minuta
Biće kiše, a ponegde i pljuskova. Pre podne i sredinom dana padavine se očekuju na severu i zapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima. Ujutru temperatura od 2 do 6, tokom dana do 14 stepeni. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća… »

Pašalić: Šta je sa zdravstvenom zaštitom lica koja nisu osigurana, a rade u kući

RTS pre 24 minuta
Zaštitnik građana Zoran Pašalić zatražio je od Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog da ga obavesti da li je pripremilo podzakonske akte kojima bi se omogućila primena Zakona o rodnoj ravnopravnosti kojim je, između… »

Dan za vašu dušu

Kurir pre 24 minuta
Ne dolaze nam često prilike da učinimo nešto samo za svoju dušu. Ili bar ne nešto baš veliko i važno. Međutim, polovinom decembra, tačnije 16. biće dan kada će se baš jedna takva prilika ukazati onima koji su spremni da je ,,ugrabe“. Ta… »

Posao i kanadski papiri za celu porodicu: Hitno potrebni vozači kamiona, kuvari, građevinski radnici i rukovaoci

Kurir pre 24 minuta
Potrebno je samo da popunite kratak formular sa osnovnim podacima u tekstu, i ako spadate u neku od ovih kategorija i zadovoljavate uslove dobijate radnu dozvolu, i paralelno ulazite u proces za stalnu boravišnu vizu. Boravišna viza je jedan korak od… »

Govor evropskog novca

Politika pre 12 minuta
Sve što se događa Mađarskoj moglo bi da bude ozbiljno upozorenje Srbiji čiji zvaničnici gotovo sa omalovažavanjem tumače zahteve da se pristup fondovima EU uslovi stanjem demokratskih sloboda. Da je današnja Mađarska pretnja demokratskim… »

Srpska akademija je uz svoj narod

Politika pre 12 minuta
Reagovanje članova Izvršnog odbora Srpske akademije nauka i umetnosti povodom teksta „Kakva je budućnost SANU”, objavljenom u rubrici „Pogledi”, dnevnog lista „Politika”, 24. novembra 2022. godine Akademik Ljubomir Maksimović… »

Božije čudo usred Srbije Ova lekovita voda povezuje se sa Svetim Savom, njenu delotvornost potvrdila je i struka!

Alo pre 12 minuta
Na padinama planine Čemerno, na oko 900 metara nadmorske visine i 50 kilometara od centra Кarljeva smestilo se živopisno selo Odmenje nadaleko čuveno po lekovitoj vodi za koju se zna skroo osam vekova. Legenda kaže da je blagotvorno lečilište… »

Pokušaj ubistva u Prištini: Pucano iz automobila u pokretu, pronađene dve čaure

Telegraf pre 24 minuta
Slučaj se dalje istražuje. Kosovska policija zabeležila je pokušaj ubistva, koji se dogodio pre dva dana u Prištini, prenosi Kossev. Policiji je 3. decembra u 23 časa muškarac prijavio da je, dok je bio u autu u pokretu sa još dva putnika, iz… »

Vesti dana »