Društvo, najnovije vesti

Sve maštovitiji pritisci na lokalne medije u Srbiji

Cenzolovka pre 21 minuta
Pogrdna imena, pretnje, duge poreske provere, ekonomsko iznurivanje a ni tužbe nisu retkost. Pritisci na lokalne medije u Srbiji su raznoliki. Neke maštovite primere sa juga Srbije zabeležila je reporterka DW: „Bednik“, „Šut i ološ“… »

Predstavnici Vlade u Savetu Fakulteta političkih nauka

Peščanik pre 21 minuta
<img src="https://pescanik.net/wp-content/uploads/2021/04/FPN.jpg" alt="FPN" class="wp-image-95128 colorbox-95127" width="360" height="540" title="FPN, foto: Sajmonara/Wikimedia Commons" srcset="https://pescanik.net/wp-content/uploads/2021/04/FPN.jpg… »

Dometi ekološkog ustanka – zeleni aktivizam i životni standard

Talas pre 3 minuta
Ekoloških aktivista nije dovoljno, a svi mi, ostali, bismo mogli da se zapitamo o tome šta će se desiti kada problemi životne sredine zakucaju i na naša vrata, mada je mnogima već zakucalo. Prethodne subote je održan „Ekološki ustanak“ ispred… »

Olivera Vukovojac: Povoljna epidemiološka situacija u vrtićima, sve grupe rade u punom kapacitetu

Plus online pre 4 minuta
U Predškolskoj ustanovi “Čika Jova Zmaj” u ovom periodu sve vaspitne grupe rade u punom kapacitetu. Najveći broj dolazeće dece je na pripremno – predškolskom programu, preko 90%, kaže Olivera Vukovojac, v.d. direktora Predškolske ustanove… »

“Od korone preminulo 118, a ne 14 lekara. Lončarova izjava je nemoralna…”

Nedeljnik pre 22 minuta
Printscreen/YouTube/TV Informer “Istina je da je 118 lekara umrlo od korone”, epidemiolog Lela Ilić tako odgovara na izjavu ministra zdravlja Zlatibora Lončara koji tvrdi da je preminulo 14 lekara koji su radili u crvenim kovid zonama. Doktorka… »

Vranje na dvadeset novozaraženih za dan

Vranje news pre 22 minuta
Uporedni podaci za poslednja dva dana pokazuju da broj novozaraženih koronavirusom u Vranju i dalje pada - u sredu je zabeleženo 20 slučajeva novog zaražavanja koronavirusom u odnosu na 35 od utorka, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne… »

Zašto je vakcini potrebna reklama?

Nedeljnik pre 16 minuta
Prethodne mesece su obeležili različiti razgovori i medijske rasprave o imunizaciji stanovništva u zemlji i u svetu. Tim povodom, Fakultet za medije i komunikacije 17. aprila 2021. godine u 18 časova organizuje razgovor na temu „Komunikacija i… »

Gradonačelniku usvojen izveštaj: Milenković potencirao finansijsku stabilnost

Vranje news pre 4 minuta
Na sednici lokalnog parlamenta u četvrtak odbornici su usvojili Izveštaj o radu gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića za 2020. godinu. Milenković je u svom izlaganju kazao da su tokom 2020. godine sve aktivnosti bile su usmerene "ka… »

Kineska firma upala na privatne parcele kod Čačka, ljudima dali rok od 60 dana da se isele

Luftika pre 10 minuta
Kineska firma China Communications and Construction (CCCC) je ponovo sa građevinskim mašinanama bez dozvole upala na privatne posede Čačanima koji žive pored trase na kojoj se gradi autoput Požega-Preljina. Trasa autoputa se zna 15 godina, a… »

“Iza kritika vakcine AstraZeneka stoji aktivnost farmaceutskog lobija”

BizLife pre 9 minuta
“Ono što smo nabavljali za 12, 13 i 14 dolara, sada je 20. AstraZeneka je jeftina, jer ju je pravio Oksford da je podeli čovečanstvu, i košta pet dolara. A radi se o milijardama doza. I zato se sada vode medijski ratovi i govore da je to loša… »

Vesti dana »