Društvo, najnovije vesti

U Kladovu ispod 20 aktivnih slučajeva, u Boru 121 i Majdanpeku 21 aktivno zaražen korona virusom

Danas pre 8 sati
U opštini Kladovo zabelećen je još jedan slučaj zaraze korona virusom, oporavilo se osmoro bolesnika, a dva pacijenta preminula od posledica virusne infekcije, pa je prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo u ovoj opštini aktivno pozitivno 17… »

Kon: Mere neće biti ublažene na narednoj sednici Kriznog štaba

Danas pre 10 sati
Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kona izjavio je danas da na narednoj sednici Kriznog šteba neće biti ublažene mere uvedene u borbi protiv epidemije korona virusa. „Situacija je takva da mere nisu toliko restriktivne, više (blaže) od toga… »

Izložba „Misterija Brašovanovog paviljona iz 1929. godine“ od 28. januara u Beogradu

Danas pre 10 sati
Muzej nauke i tehnike predstavlja izložbu „Misterija Brašovanovog paviljona iz 1929. godine“, posvećenu Paviljonu Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca na Svetskoj izložbi u Barseloni 1929. godine, autora Daria Čupića i Milana Poznanovića… »

Održana komemoracija povodom smrti načelnika SVS Predraga Marića

Danas pre 9 sati
Komemoracija povodom smrti načelnika Sektora za vanredne situacije i pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Predraga Marića održana je danas u Skupštini grada Beograda. „Njegova su vrata bila svakom otvorena i dostupna. Pomagao je koliko je mogao… »

Vučić najavio ekonomske mere od 2,5 milijarde evra i novac za sve punoletne građane Srbije

Politika pre 1 dan
Predsednik Srbije je pozvao građane da posle otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji u centru Beograda, dođu i „vide kako Nemanja predivno izgleda s mačem u ruci kojim je pravio Srbiju”. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je realizaciju… »

Svetsko tržište vakcina u epizodi „ko da više”

Politika pre 1 dan
Bogate zemlje naručile su višestruko veći broj bočica nego što im je potrebno, siromašne još nisu dobile nijednu dozu. Da je neko pre koju godinu proricao da ništa neće biti važnije od vakcina i da će države jedne drugima bukvalno pred nosem… »

Novine: "Za 'veliku Albaniju' svi će kriviti Srbiju"; "Počinju prva hapšenja zbog špijuniranja"

B92 pre 1 dan
Dnevna štampa za sredu 27. decembar piše o hapšenjima u slučaju prisluškivanja predsednika, novim svedočenjima o zlostavljanju u školi glume i drugim temama. List "Politika" piše: "Za 'veliku Albaniju' svi će kriviti Srbiju". "Večernje novosti"… »

Ministar Ružić govorio o slučaju zlostavljanja u školi glume: Moramo se time pozabaviti ozbiljno

B92 pre 1 dan
Ministar prosvete Srbije, Branko Ružić, govorio je o slučaju zlostavljanja u privatnoj beogradskoj školi glume Miroslava Aleksića. On je izjavio da se tema nasilja obrađuje u nastavnim jedinicama obaveznih predmeta u školama, kao i u vannastavnim… »

Održana komemoracija povodom smrti načelnika Sektora za vanredne situacije Predraga Marića

Politika pre 1 dan
Komemoracija povodom smrti dugogodišnjeg načelnika Sektora za vanredne situacije i pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Predraga Marića održana je danas u Skupštini grada Beograda. Okupljenima se obratio resorni ministar Aleksandar Vulin koji je… »

Spomenik Stefanu Nemanji: Otkriveno zašto drži mač, a ne krst

Politika pre 1 dan
Spomenik rodonačelniku sredovekovne srpske dinastije Nemannjić Stefanu Nemanji, koji će sutra biti svečano biti otkriven na Savskom trgu u Beogradu, biće novo mesto za okupljanje naroda, novi trg, ocenio je danas profesor Pravnog fakulteta Sima… »

Vesti dana »