Društvo, najnovije vesti

Dečak (5) se probudio u kući punoj dima, prvo je izveo napolje sestru (2), potom psa, a onda je spasao ostalih šest članova…

Blic pre 4 sata
Petogodišnji Noa Vuds iz Džordžije probudio se u petak u noći i shvatio da je spavaća soba njegove kuće u okrugu Bartou zahvaćena požarom. Ali, mališan nije paničio već je odmah stupio u akciju, a zahvaljujući njemu spasena je čitava njegova… »

Još ima dobrih ljudi: "Ovim putem se zahvaljujem gospodinu do neba, ne znam mu ni ime, ovo u životu nisam doživela"

Blic pre 4 sata
U eri tehnologije i društvenih mreža, gotovo da nema nekog humanog gesta, a da isto pre ili kasnije ne završi na Fejsbuku, Instragramu ili Tviteru. Priče ovakvog karaktera nailaze na odobravanje i divljenje velikog broja ljudi, a često se desi da… »

Pilot projekat u šest gradova: Osnovci će od jeseni u školi moći da pohađaju časove atletike

Blic pre 4 sata
Predviđeno je da se od jeseni kroz pilot projekte u Novom Sadu, Subotici, Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Užicu, atletika radi sa školskom decom od prvog do četvrtog razreda. Atletski savez Srbije (ASS), Ministarstvo prosvete i Srpski savez profesora… »

369 Miliona za renoviranje: Zavirite u unutrašnjost impresivnog i raskošnog zdanja kraljevske porodice (video)

Blic pre 4 sata
Istočno krilo Bakingemske palate biće renovirano kako bi se promenili staro napajanje i smanjio rizik od požara i poplava. Kraljica Elizabeta je na Instagramu objavila video koji pruža kratak uvid u opsežnu renovaciju koja će, kako se procenjuje… »

Rod Blagojević: Pomilovani Milorad

Danas pre 4 sata
Ličnost Danas Rod Blagojević, bivši guverner Ilinoisa srpskog porekla, izašao je iz zatvora nakon pomilovanja predsednika SAD Donalda Trampa, koji je njegovu kaznu nazvao „smešnom“. Blagojević je 14-godišnju zatvorsku kaznu koja mu je određena… »

"Zaslužio je moj mali veseli dečak da se što pre vrati u svoje detinjstvo": Nikolina borba protiv teške bolesti ujedinila…

Blic pre 4 sata
Borba hrabrog dečaka, koji je ujedinio celu Srbiju, i njegove porodice urodila je plodom. Mali Nikola Pavlović najvećim delom prebrodio je nemirne vode i oluje nakon što mu je dijagnostikovana teška maligna bolest - neuroblastom. Kao i do sada, kako… »

Građani apatični zbog neispunjenih obećanja o reformama

Danas pre 4 sata
Zašto nema protesta za "pravo i pravdu" u Srbiji, koji su nedavno održani u Severnoj Makedoniji Stručnjaci za pravo i aktivisti NVO organizacija ocenjuju za Danas da u aktuelnim okolnostima ne treba očekivati proteste u Srbiji posvećene „pravu i… »

Licitacija srećom u dnevnopolitičke svrhe

Danas pre 5 sati
U ime svih majki ovog sveta, u ime svih pristojnih građana Srbije i u ime svih članova Srpskog pokreta Dveri, osuđujem verbalno nasilje na društvenim mrežama i nasilje bilo koje vrste, na bilo kom mestu. Pojedinac je u svoje lično ime, na sopstvenom… »

Službe prate na stotine građana

Danas pre 6 sati
Novinari, sudije, tužioci i politički protivnici vlasti, samo su neke od kategorija koje su pod posebnim merama bezbednosnih struktura Neovlašćeno zadiranje u tuđu elektronsku komunikaciju je krivično delo za koje je zaprećena kazna i do tri godine… »

Bojkot se brani na dan izbora u Beogradu

Danas pre 6 sati
Život tako brzo prolazi da većina ljudi u borbi za preživljavanje nije ni svesna šta nam se sve u tom vihoru vremena dešava. Evo recimo, od prvog bombardovanja jedne evropske zemlje posle Drugog svetskog rata, proteklo je više od dvadeset godina. A… »

Vesti dana »