Društvo, najnovije vesti

BIRN: GIM od bugarske novinarke traži brisanje teksta o ocu ministra policije

Danas pre 6 sati
Pravni zastupnik firme GIM zatražio je od bugarske novinarke Diljane Gajtandžijeve da sa sajta ArmsWatch skine tekst u kojem je otac ministra policije Nebojše Stefanovića, Branko Stefanović prikazan kao predstavnik te firme koja je po povlašćenoj… »

Jednog dana običan ribar našao je na dnu mora potencijalno blago možda vredno i milione, ali evo zašto pet godina ne može…

Blic pre 8 sati
Poput svog oca i dede, Đuzepe Džo Penisi je ribar i lovi malu ribu koja boravi na dnu okeana. Ali, Džo sanja o lovu na blago, koje je neka nezabeležena olupina ispustila u more pre 100 godina. Taj san se pojavio 2014, nakon što je njegova „GoPro“… »

"Šmrkalo se s folije, mislila sam, nije igla, neću se navući... a onda više nisam imala gde da se bodem" Ivanina životna…

Blic pre 7 sati
- Posle svega, jedino što me drži u životu jeste nada. Sanjam o tome da ću jednog dana vratiti starateljstvo nad sinom, koje sam izgubila jer me je heroin potpuno razorio. Već dugo sam na terapiji metadonom, mnogo mi je bolje, ali i taj lek stvara… »

Čuvena "mamfluenserka" napravila lažni profil preko kojeg je napadala druge blogere, ali tu se nije zaustavila - meta je bio…

Blic pre 7 sati
Popularna majka blogerka iz Velike Britanije izvinila se zbog otvaranja lažnog naloga na sajtu za tračarenje na kom se okomila na kolege influensere, uključujući sopstvenog muža. Nakon glasina da ona stoji iza sumnjivog naloga, Klemi Huper (34), koja… »

CIA skinula pečat sa tajnih dokumenata: Ko je izdao Dražu Mihajlovića, bolestan i izmučen upao je zamku (foto)

Večernje novosti pre 7 sati
U njima jasno piše ko je izdao generala Dražu Mihailovića i kako je dospeo u komunističku zamku. Procurela su originalna dokumenta CIA o hapšenju Dragoljuba Draže Mihailovića. Posle više od 70 godina sa njih je nedavno skinuta oznaka "strogo… »

Trivan: Bolja kontrola kvaliteta vazduha, moguće subvencije za uvoz električnih vozila

Danas pre 7 sati
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan poručio je danas da će ministarstvo u narednom periodu povećati kontrolu usvajanja i primene kratkoročnih i dugoročnih planova kvaliteta vazduha u lokalnim zajednicama. On je na okruglom stolu koji je… »

Roditelji nestalih beba: Predlog zakona o nestalim bebama donet tako da se istina nikada ne utvrdi

Danas pre 7 sati
Beogradska grupa roditelja nestalih beba ocenila je danas da je Predlog Zakona o nestalim bebama donet da se formalno ispuni zahtev međunarodnih institucija, ali da se istina nikada ne utvrdi. „Država ne želi da se suoči sa jednim od… »

Belit Onaj: „Normalizacija“ u Hanoveru

Danas pre 8 sati
Ličnost Danas Na glasanju održanom u nedelju kandidat Zelenih Belit Onaj izabran je za novog gradonačelnika Hanovera. Izbor Onaja zanimljiv je zbog njegovog imigrantskog porekla i još jednog pokazatelja uspona partije kojoj pripada. Donja Saksonija je… »

Tekst o Berlinskom zidu kao kafanska rasprava

Danas pre 8 sati
Poštovani, U vikend izdanju Danasa našao se tekst sa naslovom „Značajna uloga crkve u oslobođenju Nemačke“ autorke Sanje Nikolić. Ispod naslova stoji: „Specijalno za Danas“, ali nije naznačeno da li je u pitanju reportaža, komentar ili… »

Zaječar: Centar za socijalni rad ne isplaćuje jednokratnu pomoć zbog blokade računa

Danas pre 8 sati
Povodom saznanja da je račun Centra za socijalni rad blokiran, kao i da ova ustanova otežano radi, iz ove institucije stigao nam je odgovor direktorke Mirjane Radivojević, koja je potvrdila da je račun u blokadi i da se jednokratne novčane pomoći ne… »

Vesti dana »