Društvo, najnovije vesti

Sto eksplozija u Švedskoj ove godine: Šta se događa?

BBC News pre 6 sati
Švedska policija se bori sa sve većim brojem napada u predgrađima i u gradovima. Kada su tri eksplozije odjeknule su u različitim delovima Stokholma tokom samo jedne noći prošlog meseca, građani su bili šokirani. Bilo je detonacija u drugim… »

Aleksandar Obradović: Nema dileme u vezi sa zloupotrebama u Krušiku, firma postala partijski plen

Novi magazin pre 6 sati
Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović izjavio je danas da nema nikakvu dilemu u vezi sa veličinom zloupotreba koje su se dešavale u Krušiku i da za to ima dokaze, ugovore, kalkulacije i zvanične ponude, koje imaju i sudski organi. Obradović… »

„Ol inkluziv“ sahrana u Srbiji: U cenu uključen i lažni pop

Sputnik pre 7 sati
Sve, sve, ali da lažni sveštenici drže opelo... Pa to baš ni u Srbiji nije moglo da se očekuje. Ali, prema rečima Stevana Jovanovića, teologa i profesora veronauke u Petoj beogradskoj gimnaziji, tako nešto se upravo dogodilo u jednom mestu u… »

Ristić: Arsićka je žrtveni jarac, radnicima Koštane sleduje po 150.000

Vranje news pre 6 sati
Kada je Dragana Arsić (direktorka Centra za socijalni rad u Vranju, p.a) u sredu videla junaka ispred sebe ona je počela da plače; ja joj nisam dao povoda za to niti sam, kako je rekla novinarima, podizao ton i govorio naredbodavno, već sam samo… »

Školama bi dobrodošla pomoć za povratak zadrugarstva

Politika pre 7 sati
Nedostatak početnog kapitala i neizvesni prihodi sputavaju osnivanje đačkih zadruga. – Ministarstvo prosvete spremno da pruži novčanu podršku. Rasute su po celoj Srbiji: „Bataljonci” u Kraljevu, „Pionir” u Ivanjici, „Vredne ruke” u… »

Zabrana uvoza zastarelih automobila zbog zaštite životne sredine

Dnevnik pre 6 sati
BEOGRAD: Srpski ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da će Srbija zabraniti uvoz zastarelih polovnih automobila tipa "evro 3" i "evro 4" da bi zaštitila građane i životnu sredinu. "Srbija će ići u korak sa svetom i… »

Tirana i Priština otvaraju front: „Mini Šengen“ ili „velika Albanija“

Sputnik pre 6 sati
Tirana i Priština, koje predstavljaju Edi Rama i Aljbin Kurti, ušli su u politički klinč zbog „malog Šengena“. Šta se krije iza tog sukoba? Albanski premijer Edi Rama optužio je Prištinu da je suprotstavljanjem inicijativi za stvaranje… »

Srpsko-američka vežba „Sajber Tesla 2019”

Politika pre 7 sati
Komandno-štabna vežba Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja „Sajber Tesla 2019”, čija je tema odbrana telekomunikaciono-informacionog sistema od pretnji iz sajber prostora, održava se u kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ u Gornjem Milanovcu… »

Sastanak Trump – Erdogan: Kongres za sankcije, Bijela kuća za bolje odnose

Al Jazeera pre 6 sati
Američki Kongres priprema moguće ekonomske sankcije dok Bijela kuća nastoji popraviti odnose sa Turskom. Piše: William Roberts Kada turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan posjeti Bijelu kuću u srijedu, prijem predsjednika Donalda Trumpa… »

Šta su „ljudske himere“ i kako je Japan postao prva zemlja koja dopušta naučnicima da ih uzgajaju

Južne vesti pre 7 sati
Getty Images Istraživači žele da ubace embrione ljudsko-životinjskih himera u miševe Ljudi su od davnina zamišljali ljudsko-životinjske hibride: Stari Grci su ih zvali „himere". Himere sada mogu da postanu stvarnost, jer je japanska vlada… »

Vesti dana »