Društvo, najnovije vesti

UMRS: Moralna je obaveza da se sećamo stradalih

Dnevnik pre 6 sati
BEOGRAD: Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta, Udruženje mladih Roma Srbije (UMRS) podseća da 76 godina nakon Drugog svetskog rata još uvek nije utvrđen tačan broj stradalih Roma i Sinta u tom ratu i poručuje da je moralna… »

Šarović žestoko prozvao POKS i DSS: Bilo je vreme da izađete iz ormana - da narod zna ko je Vučićev

Pravda pre 6 sati
Osnivač pokreta "Ljubav, Vera, Nada" Nemanja Šarović krozu provokaciju čestitao je formiranje koalicije DSS i POKS-a. - Čestitam! Bilo je i vreme da izađete iz ormana! Samo neka maske padaju, da se ne zbunjuje narod ko je Vučićev a ko nije… »

Građanima u maju i novembru po 30 evra, penzionerima još 50; Vučić: "To su srpske pare"

B92 pre 6 sati
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je novi paket pomoći privredi i građanima vredan, ako i velika preduzeća dobiju pomoć, ukupno 2,5 milijardi evra. Na pitanje da li država ima dovoljno novca za taj paket mera i odakle je novac… »

Predratni magacin šabačkog trgovca odoleo zubu vremena

RTS pre 6 sati
Magacin nekadašnjeg bogatog šabačkog trgovca Milana Markovića, sakriven u dvorištu centralnog gradskog jezgra – odoleva vremenu već skoro vek i po. Mnogi Šapčani i ne znaju da je magacin za suve šljive i pšenicu bio među prvim privatnim… »

MUP: Vladimir Rebić nije sproveo akciju usmerenu na sankcionisanje Dušana Bajatovića

Kurir pre 6 sati
Povodom teksta objavljenog u "Kuriru" oglasio se MUP saopštenjem, u kom navode da general policije Vladimir Rebić nije sproveo akciju usmerenu na sankcionisanje Dušana Bajatovića. U saopštenju MUP se navodi: - Zbog niza neistina iznetih u pomenutom… »

Milena Radulović odrasla u domu poznate pevačice: Otkrila detalje koji su je duboko potresli!

Srbija danas pre 6 sati
Za neupućene, Nada Obrić je dugi niz godina provela u braku sa Mileninim dedom Aleksandrom Ivanovićem. Legendarna pevačica i jedna od najvećih folk zvezda bivše SFRJ Nada Obrić, posle duže borbe sa opakom bolešću uspela je po treći put da… »

Dr Tiodorović ima važne savete za aktivnosti nakon vakcinacije

Srbija danas pre 6 sati
Posle prve doze treba biti oprezan, obavezno sačekati drugu dozu. U Srbiji je uveliko u toku vakcinacija. Mnogi su do sada već primili prvu dozu vakcine i u dilemi su kako treba dalje da se ponašaju i koliko su zaštićeni. Prof. dr Branislava… »

Baka Mirka (84) o radovima na Dorćolu: Mi smo zarobljenici

Nova pre 7 sati
Mirka Ljubičić (84) koja živi u blizini Dušanove ulice, u kojoj radovi traju već više od sedam meseci, a obećanja da će biti završena dvostruko duže, kaže za Nova.rs da se oseća kao zatvorenik. Danas je istekao poslednji najavljeni rok za… »

Novi paket pomoći: U maju i novembru po 30 evra svima, penzionerima još 50 evra

RTV pre 7 sati
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će novi paket pomoći privredi i građanima biti vredan, ako i velika preduzeća dobiju pomoć, ukupno 2,5 milijardi evra. "Deo će krenuti u februaru, a nešto u martu, dok će nešto… »

Korona virus: U Srbiji više od 2.000 novih slučajeva, na vakcinaciju samo uz poziv, u Evropi bitka za nabavku vakcina

BBC News pre 6 sati
U svetu je do sada zaraženo više od 100 miliona ljudi, a preminulo je više od 2,14 miliona. Oporavilo se više od 55 miliona ljudi, pokazuju podaci Džons Hopkins univerziteta. U Srbiji je još 19 ljudi preminulo od posledica korona virusa, vakcinišu… »

Vesti dana »