Društvo, najnovije vesti

Hrvatska traži od Srbije 148,5 miliona dolara

Radio 021 pre 6 sati
Hrvatska u postupku sukcesije imovine bivše Jugoslavije traži od Srbije 148,5 miliona dolara, piše danas zagrebački Večernji list. U trenutku raspada bivše države, na deviznim računima SFRJ u mešovitim bankama u inostranstvu nalazilo se 645,55… »

Sto eksplozija u Švedskoj ove godine: Šta se događa?

B92 pre 6 sati
Švedska policija se bori sa sve većim brojem napada u predgrađima i u gradovima. Kada su tri eksplozije odjeknule su u različitim delovima Stokholma tokom samo jedne noći prošlog meseca, građani su bili šokirani. Bilo je detonacija u drugim… »

Nepoznato šta će i na koji način raditi Komisija za integritet Fudbalskog saveza Srbije

Radio 021 pre 6 sati
Nije poznato ko će biti članovi Komisije za integritet Fudbalskog saveza Srbije, koja će im zapravo biti ovlašćenja osim posmatranja utakmica, da li će njihova ocena o (ne)regularnosti biti presudna prilikom odlučivanja Disciplinske komisije, kao i… »

Holandija zbog zagađenja smanjuje maksimalnu brzinu na auto-putu na 100 km/h

Radio 021 pre 6 sati
Vlada Holandije smanjiće ograničenja maksimalne brzine na autoputevima u nameri da smanji emisiju štetnog azot-oksida. Holandski premijer Mark Rute objavio je da će na mnogim državnim autoputevima maksimalna ograničenja brzine biti smanjena sa… »

Kontrola šećera i predavanja povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa sutra na više lokacija

Radio 021 pre 5 sati
U svetu, a i kod nas se 14. novembra se obeležava Svetski dan borbe protiv šećerne bolesti, sa ciljem da se skrene pažnja na mogućnost primarne prevencije bolesti, kao i na složenost njenih zdravstvenih i socijalnih posledica. Šećerna bolest je… »

Pet žalbi na odluku FON-a o doktoratu Siniše Malog

Danas pre 7 sati
Na Univerzitet u Beograd stiglo je pet inicijalnih žalbi na odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, saznaje Danas. Žalbe su podneli Dušan Teodorović, profesor Saobraćajnog fakulteta… »

Radnik Krušika iz kućnog pritvora: Krušik je poslednje četiri godine svesno poslovao u korist svoje štete zarad interesa…

Insajder pre 7 sati
Aleksandar Obradović, radnik Krušika koji je medijima dostavio informacije o poslovima te firme sa izvozom oružja, u intervjuu iz kućnog pritvora za N1 naveo je da ima sumnju da su najviši predstavnici vlasti umešani u trgovinu oružjem, a da o… »

Obradović: Privilegovani trgovci samo jedno poglavlje u zloupotrebama

N1 Info pre 7 sati
Poslednjih godina nezamislive stvari su se dešavale u Krušiku, a slučaj sa grupom privilegovanih trgovaca u toj fabrici samo je jedno poglavlje u svim tim zloupotrebama, rekao je za Pressing uzbunjivač Aleksandar Obradović, koji je ukazao na… »

VIDEO Obradović: Institucije žmurile na dešavanja u Krušiku, izgleda - po direktivi

Radio 021 pre 7 sati
Poslednjih godina nezamislive stvari su se dešavale u Krušiku, a slučaj sa grupom privilegovanih trgovaca u toj fabrici samo je jedno poglavlje u svim tim zloupotrebama, rekao je za Pressing uzbunjivač Aleksandar Obradović, koji je ukazao na… »

Priznanje Srpske filmske asocijacije Vojsci Srbije

RTV pre 7 sati
BEOGRAD - Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije večeras je na svečanosti u Skupštini grada Beograda uručeno priznanje Srpske filmske asocijacije (SFA), povodom obeležavanja decenije njenog postojanja. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane… »

Vesti dana »