Društvo, najnovije vesti

"Da nije bilo vakcine, možda ne bih preživela variolu veru" VIDEO

B92 pre 6 sati
Danas je počela vakcinacija samo po pozivu, tačnije samo onih koji su se prijavili. "Za sve one koji su primili prvu dozu, obezbeđena je dovoljna količina vakcine za revakcinaciju", kaže ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija… »

Otkazana „Pršutijada” na Zlatiboru

Politika pre 6 sati
Sajam suvomesnatih proizvoda „Pršutijada” na Zlatiboru ove godine neće biti održan zbog pandemije korona virusa, saopštili su danas organizatori te tradicionalne manifestacije. „Pršutijada” je prethodnih godina bila organizovana u selu… »

300.000 vakcinisanih, više od 2.000 novih slučajeva; "Svaka vakcina vas štiti"

B92 pre 6 sati
Beograd -- U Srbiji je do sada vakcinisano više od 300.000 građana, a za vakcinu se preko eUprave i kol-centra prijavilo 670.000 ljudi. Od danas se na svim punktovima mogu da vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa… »

Mnogo toga ne znamo o životu Stefana Nemanje, ali znamo najvažnije – ujedinio je srpske zemlje

RTS pre 6 sati
Stefan Nemanja, rodonačelnik dinastije koja je Srbijom vladala puna dva veka i po kojoj je nazvana cela jedna epoha u srpskoj istoriji, po zapisima njegovih sinova, rodio se u Zeti, u Ribnici, na području današnje Podgorice, gde je njegov otac izbegao… »

Ružić: Regulisati privatna preduzeća koja sebe zovu školama

Nova pre 6 sati
Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je povodom slučaja zlostavljanja u privatnoj školi glume Miroslava Aleksića da je tema nasilja obrađena u jedinicama unutar obaveznih predmeta u školskom sistemu, ali i u vannastavnim aktivnostima. “Odbijam… »

Najbolje fotografije – 26. januar 2021.

Nova pre 6 sati
Sakupljač smeća traga za materijalom koji se može reciklirati na deponiji kod Priboja. Ljudi hodaju gigantskim muralom bivšeg košarkaša NBA lige Kobea Brianta i ćerke Gianne na košarkaškom terenu u stambenoj zgradi u Taguigu na Filipinima… »

Ljudski tornjevi

Pravda pre 6 sati
Mnogo sam voleo da idem u Barselonu pre nove normalnosti. Nekako smo porodično iz prve sinhronizovali vibracije sa delom života tog grada, kojem smo se redovno radosno vraćali. Desetak godina smo bezuspešno pokušavali da odemo drugde na letovanje… »

Betonski zid će štititi Lim od prijepoljske deponije

Nova pre 6 sati
Izgradnju betonskog zida duž prijepoljske deponije Stanjevina uz Lim, kako bi se zaustavio upliv smeća u reku, najavio je danas direktor JVP Srbijavode Goran Puzović, prilikom obilaska radova na čišćenju Potpećkog jezera. Trenutno se radi projekat… »

RERI: Zagađenja TENT-a i Kostolca šestostruko veća

Nova pre 5 sati
Termoelektrane TENT i Kostolac emituju sumpor-dioksid koji šestostruko premašuje dozvoljene granice, kaže za N1 advokat Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) Jovan Rajić posle tužbe Višem sudu u Beogradu protiv JP… »

Ukrajinska prevara veka – narod plaća za nepostojeći tranzit gasa

Sputnik pre 7 sati
Ukrajina, koja navodno želi da se oslobodi ruskog gasa, zapravo kupuje taj isti gas koji uopšte ne izlazi iz Ukrajine, preko evropskih posredničkih firmi, ali po znatno višoj ceni, a cenu takve politike plaćaju građani te zemlje. Ukrajinska… »

Vesti dana »