Društvo, najnovije vesti

"Rat kroz objektiv 1941-1945"

RTV pre 4 sata
BEOGRAD - Povodom 75. godišnjice pobede nad fašizmom, u Ruskom domu večeras otvorena je izložba fotografija sovjetskog fotoreportera Anatolija Arhipova "Rat kroz objektiv 1941-1945". Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, tim povodom je… »

Ruske vatruške po originalnom receptu Putinove majke: Omiljeno jelo koje ga podseća na detinjstvo

Vesti online pre 4 sata
Predsednik Rusije Vladimir Putin podelio je u jednom intervjuu sećanja na detinjstvo, odnosno na majku koja je „pekla pite sa kupusom, mesom ili pirinčem“, kao i čuvene ruske vatruške (slatke pite sa sirom). Možda baš to objašnjava njegovu… »

AMSS: Svi putevi prohodni, na teretnim terminalima zadržavanje do 300 minuta

B92 pre 4 sata
Prema izveštaju Auto-moto saveza Srbije, svi putni pravci, kao i prilazi zimskim centrima, sada su prohodni. Upotreba zimske opreme je obavezna, a prema izveštaju zimske službe, snega na kolovozu do pet centimetara ima na putevima I i II prioriteta na… »

Sve se izokrenulo: Srbin je Srbinu postao ─ vuk

Sputnik pre 4 sata
Srbija je kao društvo izgubila crtu solidarnosti i socijalne odgovornosti koju je imala pre nekoliko decenija. Danas svako gleda samo svoja posla, odnosno kako će on i njegova porodica preživeti. Novac je vrhovni ideal, odnosno gomilanje bogatstva i… »

NDBG: Vlast ćuti, požar „gasi“ novim spaljivanjem

Danas pre 4 sata
Još jedan požar na deponiji Vinča, Inicijativa Ne davimo Beograd skreće pažnju da nadležni ne nude rešenja Inicijativa Ne davimo Beograd zatražila je danas od nadležnih službi da „prestanu da ćute“ i podele informacije koje su od značaja… »

Kako izbor alarma utiče na buđenje?

N1 Info pre 4 sata
Vrsta alarma koju koristite može da utiče na to koliko se lako budite. Više "oštrih" tonova može učiniti da se osećate umornije kada se probudite, smatraju australijski istraživači. S druge strane, prema njihovom istraživanju, melodija alarma… »

Manje birokratije za građane uz elektronsku upravu

RTS pre 4 sata
Zahvaljujući elektronskom povezivanju Sekretarijata za saobraćaj Beograda i e-Uprave, penzioneri i nezaposlena lica više neće morati da donose papirne potvrde i uverenja prilikom produžavanja kartica za prevoz, a biće omogućen i elektronski upis u… »

Pedeset preporuka za bolju zdravstvenu zaštitu

RTS pre 4 sata
Predstavljena je prva "Siva knjiga zdravstva" Naleda sa ključnim administrativnim preprekama i rešenjima u sektoru zdravstva. Navedeni su i pomaci koji su napravljeni, poput uvođenja e-Recepta, elektronskog zakazivanja pregleda, novih lekova, ukidanja… »

Ko finansira, a ko kontroliše obnovu spomenika kulture

RTS pre 4 sata
Počelo je sa Pobednikom, najavljena je rekonstrukcija spomenika knezu Mihailu, ali i obnavljanje kapija Akademskog parka. Ograda oko Akademskog parka na Studentskom trgu je u tako lošem stanju da je jedna od kapija, zbog bezbednosti, godinama… »

Pomozimo zajedno obolelima od retkih bolesti – glasajte tokom „Beovizije“

RTS pre 4 sata
U okviru kampanje „Vreme je da ih primetimo“ RTS će se odreći svog dela prihoda od pristiglih SMS poruka tokom takmičenja „Beovizija 2020“, za nabavku neophodnih medicinsko-tehničkih pomagala obolelima od retkih bolesti, najviše deci. U… »

Vesti dana »