Društvo, najnovije vesti

Bugarska dozvolila prelet ruskog aviona, Pancir stiže u Srbiju

Politika pre 5 sati
SOFIJA – Bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov odobrio je prelet preko bugarske teritorije ruskom avionu koji će u Srbiju dopremiti sistem „Pancir-S1”. „Posle odobrenja ministra odbrane i u saglasanosti s Ministarstvom saobraćaja… »

Tri fakulteta UB traže povećanje školarine

Politika pre 5 sati
Fakultet bezbednosti, Fakultet za fizičku hemiju i Matematički fakultet planiraju veće cene školovanja. – Upisne kvote na Univerzitetu u Beogradu slične kao lane. U predlogu koji će Univerzitet u Beogradu poslati Vladi Srbije na odobrenje, na svim… »

"Nema požara na deponiji u Vinči"

B92 pre 5 sati
Beograd -- Direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić demantovao je da na deponiji u Vinči ima požara. Popadić je istakao i da lažne vesti o tome šire oni koji ne samo da nisu znali da reše problem deponije, nego ništa nisu učinili da se ona… »

Hoće da glumi u filmovima za odrasle: Čuveni reditelj je podržao u tome FOTO

B92 pre 5 sati
Ćerka jednog od najboljih reditelja želi da se oproba u industriji filmova za odrasle. Mikaela Spliberg (23), usvojena ćerka čuvenog reditelja Stivena Spilberga (73), u intervjuu za britanski San (The Sun) otkrila je kako je odlučila da postane… »

Dvoje srpskih državljana se iskrcalo sa kruzera u Japanu, vraćaju se kući komercijalnim letom

Politika pre 5 sati
Dvoje srpskih državljana, koji su bili putnici na brodu „Dajmond Prinses”, zdravi su, ali nisu želeli da budu evakuisani avionom Vlade Italije, već ih je Ambasada Srbije prevezla na tokijski aerodrom odakle će komercijalnim letom doputovati u… »

Bez adekvatnih kazni za pogibije na gradilištu

Politika pre 5 sati
Podižemo prekršajne i krivične prijave za pogibije na radu, dok, s druge strane, nemamo odgovor suda koji ne kažnjava adekvatno, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. On je rekao da u resoru… »

Pomogli Antićima da plate dug, porodica sa sedmoro dece konačno ima struju

RTS pre 5 sati
Posle priče RTS-a o devetočlanoj porodici Antić, koja u Gornjoj Mutnici kod Paraćina živi u kući bez struje, javili su se humani ljudi i pomogli da se izmiri dug i plati ponovni priključak. U međuvremenu, porodica se uvećala za još jednog… »

Pet aduta koje Ribe čine tako posebnim i drugačijim od ostalih horoskopskih znakova

Prva pre 6 sati
Na astro planu vladaju Ribe, poslednji znak Zodijaka. Saznajte koje osobine ih čine posebnim. Nepopravljive su romantičarke Žene rođene u ovom znaku veoma su nežne i emotivne, no ponekad se pretvaraju da su neosvojive. Njihovom šarmu retko ko može… »

Copy-paste: Umro Leri Tesler, tvorac čuvenih računarskih komandi

Radio 021 pre 6 sati
Tesler je tokom 1960-ih počeo da radi u Silikonskoj dolini, u vreme kada su računari bili nedostupni većini stanovništva. Getty Images Tesler je tokom 1960-ih počeo da radi u Silikonskoj dolini, u vreme kada su računari bili nedostupni većini… »

Copy-paste: Umro Leri Tesler, tvorac čuvenih računarskih komandi

B92 pre 6 sati
Tesler je tokom 1960-ih počeo da radi u Silikonskoj dolini, u vreme kada su računari bili nedostupni većini stanovništva. Leri Tesler, jedan od pionira računarstva, preminuo je u 74. godini. Tesler je tokom 1960-tih počeo da radi u Silikonskoj… »

Vesti dana »