Društvo, najnovije vesti

Hajrat za Ešrefa u duhu tradicije, prostor oko gradskog parka dobija novi izgled

RTV Novi Pazar pre 10 sati
Gradski park u Novom Pazaru krasiće nova česma, koja će biti posvećena rahmetli Ešrefu Džanefendiću, novopazarskom umetniku. Ideja je da zdanje na kom će se prolaznici napajaju vodom bude izrađeno u orijentalnom, tradicionalnom stilu nije… »

Kako da stignete do Rajske plaže Sitonije i zašto je ona tako posebna

Radio 021 pre 10 sati
Ukoliko ste se zaputili na "drugi prst" Halkidikija, obavezno posetite Kavourotripes Paradise, plažu koja se nalazi na Sitoniji i udaljena je oko osam kilometara od Sartija. Kako portal Grčka info prenosi, Kavourotripes Paradise je nekadašnja… »

Biber: Umesto lakog izlaza iz ćorsokaka francuski predlog će dodatno narušiti ugled EU i zatrpati proces proširenja

Danas pre 10 sati
Lideri EU i međunarodni mediji izgleda veruju da francuski predlog za ukidanje bugarskog veta koji blokira EU put Severne Makedonije može biti usvojen. Usvajanje francuskog predloga kratkoročno može dovesti do vrlo ozbiljnih nemira i dugoročno… »

Stefanović pozvao mlade da se prijave u vojsku

Danas pre 10 sati
Ministar odbrane Nebojša Stefanović pozvao je danas mlade da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka. „Budite ponos svoje zemlje, dika svoje porodice i svog mesta, prijave za septembarsku generaciju su otvorene. Budi vojnik, ti to možeš“… »

Euro Litijum Balkan o sponzorisanju klubova: Obaveza svakog preduzeća koje može

N1 Info pre 10 sati
Povodom reagovanja pojedinih ekoloških pokreta i udruženja građana, kao i pisanja medija o sponzorstvu valjevskog vaterpolo i fudbalskog kluba od strane kompanije Euro Litijum Balkan, saopštenjem za javnost oglasila se i ova kanadska kompanija… »

Avion Rajanera kasnio u polasku sa niškog aerodroma osam sati zbog kvara?

Danas pre 10 sati
Avion irske lou kost kompanije Rajaner poleteo je danas iz Niša za Krf sa više od osam sati zakašnjenja, kazali su putnici. Avion je, po redu letenja trebalo da krene sa aerodroma „Konstantin Veliki“ u 6,20 časova, ali je poleteo koji minut pre 15… »

Besplatan ulaz na bazene sredom uz đačku knjižicu: Kako da uđu srednjoškolci čije škole izdaju samo svedočanstva?

Danas pre 9 sati
Beogradski Sekretarijat za sport i omladinu saopštio je danas da učenici osnovnih i srednjih škola sredom mogu besplatno da uđu na otvorene bazene uz đačku knjižicu, ali je očigledno prevideo da neke srednje škole đacima ne daju knjižice, već… »

U Majdanpeku i opštinama u okruženju tek po koji slučaj kovida 19

Danas pre 10 sati
U majdanpečkoj opštini posle četiri nedelje, evidentirana dva slučaja kovida 19. Slično je i u opštinama u okruženju: u Kladovu je tri, a u Negotinu šest kovid bolesnika. Prema podacima nadlženih u Domu zdravlja Majdanpek, u ovoj opštini su… »

Ovaj okrug odoleva skoku korona brojki: Bez hospitalizovanih pacijenata, za 24 sata potvrđeno 8 novih slučajeva

Blic pre 10 sati
Na odeljenjima Opšte bolnice u Čačku nema nijedan hispitalizovan kovid pacijent. Tokom protekla 24 sata nije bilo prijema u otpusta, dok je u prijemno-trijažnoj ambulanti obavljen pregled jednog pacijenta sa simptomima kovid infekcije. Za jedan dan… »

Tribina RAT I „BRAT“ 14. jula u Beogradu

Danas pre 10 sati
Tribina RAT I „BRAT“ održaće se u četvrtak, 14. jula u Dorćol Platzu u Beogradu sa početkom u 19 časova. Javnu debatu organizuju Novi Optimizam i Inicijativa mladih za ljudska prava: YIHR, uz podršku Građanskih inicijativa. U razgovoru o… »

Vesti dana »