Ekonomija

Tramp ostvario pretnju: Amerika uvela carine na evropsku robu, EU najavljuje osvetu

Blic pre 7 sati
Sjedinjene Američke Države su u ponoć između četvrtka i petka uvele carine na uvoz evropske robe vredne 7,5 milijardi dolara, javlja radio Dojče vele na engleskom jeziku (DW). Vašington je ovu meru najavio kao odgovor na subvencije koje su neke… »

Male promene u vrednosti dinara, srednji kurs 117,6117

Kamatica pre 10 sati
Dinar je prema evru na istom nivou kao pre mesec dana, na godišnjem jači za 0,6 odsto, a u odnosu na početak godine jači za 0,5 procenata. Indikativni kurs dinara prema dolaruje ojačao u četvrtak za 0,4 odsto na 105,7089 dinara za dolar.Dinar je… »

Sa Aerodroma „Morava” u Kraljevu kreću prve linije za Beč i Solun

RINA pre 4 sata
Odlukom Vlade Republike Srbije proglašene su dve linije u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju koje će saobraćati sa Međunarodnog aerodroma „Morava”. To su avio-linije Kraljevo–Beč–Kraljevo i Kraljevo–Solun–Kraljevo. Na obe linije… »

CarGo: Uskoro rekacija EU na kršenje konkurencije u Srbiji

Novi magazin pre 10 sati
Predsednik udruženja CarGo Aleksandar Vučić kazao je da se uskoro očekuje reakcija Evropske komisije, koja će proveriti usklađenost Zakona o prevozu putnika sa EU zakonodavstvom, zbog ozbiljnih kršenja konkurencije u Srbiji, a posebno nakon blokade… »

Povećanje plata u novembru neće svima biti isto: Medicinske sestre startuju od 45.684, nastavnici od 46.564, a policajci od…

Kurir pre 12 sati
Za one na minimalcu povećanja u ovom mesecu nema. Minimalac do kraja godine iznosi 27.000 dinara, a od 1. januara nešto više od 30.000 dinara. BEOGRAD - Novembarskom povećanju plata u javnom sektoru najviše će se radovati medicinske sestre i… »

Tesla dobila dozvolu za početak proizvodnje u Kini

Nova ekonomija pre 8 sati
Američka kompanija Tesla dobla je dozvolu za početak proizvodnje u Kini, nakon što ga je Ministarstvo za industriju i informacione tehnologije te države dodala na listu odobrenih proizvođača. Citirajući lokalne tržišne analitičare, Rojters… »

Koliko je skupa naša prestonica? Beograd 181. od 209 glavnih gradova

Kamatica pre 6 sati
Prestonica Srbije, Beograd, na rang-listi 209 najskupljih svetskih gradova za život u 2019. godini našao se na 181. mestu. Prvu poziciju, drugu godinu zaredom, zauzeo je Hongkong, dok je najjeftiniji Tunis. To pokazuju podaci iz istraživanja njujorške… »

Niko ne zna koliko tačno ima javnih preduzeća kod nas

Kamatica pre 8 sati
Zato je Vlada Srbije letos obećala MMF-u da će do kraja oktobra napraviti jedinstvenu listu državnih preduzeća u kojima je država suvlasnik najmanje 10 odsto vlasništva i koja su uključena u komercijalne poslove, kako na lokalnom tako i na… »

"Banja u Mladenovcu dobiće potpuno drugačiji izgled"

B92 pre 6 sati
Mladenovac -- Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić poručio je da će se nastaviti sa ulaganjima i investicijama u banjski turizam. Ljajić je rekao da u okviru rasta turističkog prometa u zemlji, banjski turizam zauzima posebno… »

Taksistima će država dati po taksimetar i štampač

RTV pre 5 sati
BEOGRAD - Država će taksistima finansirati kupovinu taksimetara i fiskalnih štampača čija je ukupna vrednost oko 160 evra, a ova oprema biće nabavljena preko tendera nadležne institucije, taksistima će biti uručena direktno bez naknade, piše… »

Ekonomija, najnovije vesti »