Ekonomija

Epidemiolog Radovanović: Rano je još za ekskurzije

Nova ekonomija pre 1 sat
Odluka Ministarstva prosvete da dozvoli izvođenje ranije planiranih ekskurzija i nastave u prirodi od 1. juna je malo preuranjena jer je epidemiološka situacija još rovita, ocenio je za Danas epidemiolog Zoran Radovanović. Verovatno se ima na umu da… »

Rusija preskočila Saudijsku Arabiju u isporukama nafte u Ameriku

Vesti online pre 1 sat
Rusija se našla na trećem mestu po isporukama nafte i naftnih derivata u SAD u prvom kvartalu 2020. godine. Isporučeno je 56,45 miliona barela nafte, što je dva puta više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci Uprave za energetske… »

Vučić: Dva sata i 40 minuta trebaće do Budimpešte, bolje nego avionom VIDEO

B92 pre 1 minut
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta (deonica Beograd-Stara Pazova). Radovi će, kako je rekao Vučić, biti završeni do kraja godine i onda može da se ide u probno… »

Brodogradilište dokaz koliko su važne domaće investicije

Dnevnik pre 30 minuta
Najveće rečno brodogradilište u bivšoj SFRJ i jedno od dva najveća u Evropi, brodogradilište u Apatinu, koje je, posle niza neuspešnih privatizacija prošle godine privatizovano, zaposlilo je 20 ljudi, a u budućnosti će zaposliti ukupno 400… »

Odgovori na 15 najčešćih pitanja o pomoći od 100 evra

Kamatica pre 36 minuta
Kako da znam da mi je prijava prihvaćena? Ako pri proveri statusa prijave za 100 evra građanin dobije poruku da je sve u redu sa prijavom, to znači da su uneti podaci o fizičkom licu prošli neophodne validacije, i da fizičko lice zadovoljava uslove… »

Prodaju se apartmani Jugobanke u Bečićima i garaža u Beogradu

Ekapija pre 11 minuta
Agencija za osiguranje depozita oglasila je prodaju imovine Jugobanke u stečaju, neposrednom pogodbom sa poboljšanjem ponuda elektronskim putem. Kako se navodi, predmet prodaje je pet garsonjera/apartmana u Bečićima, ukupne površine 115 m2, čija… »

Vučić: Srbija u poslednja dva kvartala prva u celoj Evropi po rastu

B92 pre 1 minut
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija u poslednja dva kvartala prva u celoj Evropi po rastu. "U prvom kvartalu ove godine Srbija je imala rast 5,2 odsto. Kada se uzme u obzir poslednji kvartal 2019. godine, kada je rast bio… »

Avijacija više neće biti ista: Poleteo Najveći e-avion na svetu

BizLife pre 30 minuta
Foto: screenshot Najveći električni avion na svetu uspešno je izveo svoj prvi let ove nedelje i time ispisao nove stranice istorije vazduhoplovstva. Bio je to let za istoriju, prenose strani mediji. Električni eCaravan je zapravo preuređeni avion… »

BiH otvara granične prelaze sa Srbijom

BizLife pre 24 minuta
Foto: Beta Bosna i Hercegovina donela je odluku da otvori granične prelaze za državljane Srbije. To je potvrdila ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković, u telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem. Turković je… »

Paorima krediti s kamatom od jedan do tri odsto

Dnevnik pre 18 minuta
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će i ove godine, u saradnji s poslovnim bankama, subvencionisati deo kamate na kredite poljoprivrednika kod poslovnih banaka. Takav vid kreditiranja pokazao se kao veoma popularan jer… »

Ekonomija, najnovije vesti »