Ekonomija

EPS objavio novi cenovnik: Evo koliko će tačno koštati struja od 1. novembra

Blic pre 1 sat
Elektroprivreda Srbije objavila je danas novi cenovnik električne energije koji će se, shodno saglasnosti koju je na odluku o ceni električne energije 28. septembra dao Savet agencije za energetiku Srbije, primenjivati od 1. novembra. Prema tom… »

Penzionerske kartice dostavljaće se na kućnu adresu

Vreme pre 6 sati
Ekonomija Pošta Srbije dostavljaće nove penzionerske kartice na kućne adrese, čime će olakšati postupak preuzimanja velikom broju korisnika koji nisu u mogućnosti da ih podignu u filijalama Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje… »

Tokom septembra Er Srbija prevezla više od 450 hiljada putnika

Danas pre 7 sati
Er Srbija je tokom septembra, u redovnom i čarter saobraćaju prevezla ukupno 456.790 putnika, što predstavlja povećanje od 43 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, odnosno rast od 40 odsto u odnosu na do sad rekordnu pretpandemijsku 2019… »

Na berzama od jutros raste samo jedna cena

Kamatica pre 6 sati
Ovakva cena nafte je delimično zbog unovčavanja dobiti, a delom i o odgovoru na sve jači dolar koji je prema korpi valuta dosegao najviši nivo u poslednjih deset meseci (vrednost evra već je ispod 1,05 dolara), nakon što SAD samo izbjegne zatvaranje… »

Nova ekonomija: Srbija daje garanciju na EPS-ov kredit od 100 miliona evra

Danas pre 8 sati
Srbija je dala garanciju Nemačkoj razvojnoj banci KfW da će na sebe preuzeti dugove EPS-a na osnovu uzetog kredita, ukoliko ovo preduzeće ne bude moglo da izmiri svoje obaveze. Elektroprivreda Srbija (EPS) zaključila je sa KfW bankom sporazum o zajmu… »

Ovo je današnji kuras dinara prema evru

Blic pre 11 sati
Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,2141 , što je neznatna promena u odnosu na utorak, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru zadržati istu vrednost kao pre mesec dana, na godišnjem nivou biće jači za 0,1 odsto… »

Momirović izračunao koliko građani mogu da uštede kupovinom artikala sa akcije „Bolja cena“

N1 Info pre 8 sati
Rezultati akcije "Bolja cena" su ohrabrujući, građani imaju priliku da kupe proizvode po znatno nižim cenama, što je omogućilo porodicama da ostvare značajne uštede od nekoliko hiljada dinara u svojim budžetima, izjavio je ministar trgovine… »

Petar Matijević u trci za hotel ‘Slavija’

Bonitet pre 10 sati
Foto: Matijević Početkom nedelje, Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je poziv za prodaju 100 državnog udela hotela „Slavija“ u Beogradu. Početna cena određena je na osnovu procenjene vrednosti kapitala, a ona iznosi 24,9 miliona evra. Mediji… »

Pad dobiti Valjaonice aluminijuma u Sevojnu 90 odsto

Nova ekonomija pre 34 minuta
Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna kod Užica u prvih šest meseci 2023. pala je 89,8 odsto, na 252,8 miliona dinara, u odnosu na isti period prethodne godine, saopštila je brokerska kuća Momentum sekjuritiz. I pre objave finansijskih… »

Rusija u novembru odlučuje da li će povećati proizvodnju nafte

Politika pre 1 sat
MOSKVA – Rusija će u novembru odlučiti da li će povećati proizvodnju nafte, saopštio je danas potpredsednik Vlade Rusije Aleksandar Novak. „Sledećeg meseca ćemo analizirati tržište kako bi doneli odluku o produbljivanju smanjenja proizvodnje… »

Ekonomija, najnovije vesti »