Ekonomija

Nova trostruko veća od sadašnje: Privodi se kraju ispunjavanje uslova za izgradnju luke u Sremskoj Mitrovici

Večernje novosti pre 6 sati
EKSPROPRIJACIJA zemljišta u Sremskoj Mitrovici, na kojem će biti izgrađena luka u tom gradu, trebalo bi da bude završena do kraja godine. Prvi radovi na pristupnoj saobraćajnici očekuju se već sledeće godine. To najavljuju iz Gradske uprave… »

YUTA: U inostranstvu 90 odsto manje turista iz Srbije

Novi magazin pre 11 sati
Direktor asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić rekao je danas da je na letovanju u BiH, Albaniji, Egipatu i Turskoj 35.000 turista iz Srbije za koje tamo nema sanitarnih zahteva. Ipak, u inostranstvu je 90 odsto manje… »

Srbija trenutno ima 13,5 milijardi evra deviznih rezervi

Nova pre 10 sati
Bruto devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju jula, iznosile 13,5 milijardi evra, što obezbeđuje pokrivenost novčane mase M1 od 144 odsto i šest meseci uvoza robe i usluga, dvostruko više od standarda kojim se utvrđuje adekvatan nivo… »

Čadež: Sledeće nedelje startuje program „Moja prva plata“

Dnevnik pre 9 sati
POŽEGA: Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je da sledeće nedelje startuje program „Moja prva plata“, koji realizuje Vlada Srbije u saradnji s komorom, a „Sirogojno“ će biti jedna od prvih kompanija koja će otvoriti svoja… »

Oluja poslovne nesloventnosti se očekuje krajem ove i početkom naredne godine

Kamatica pre 13 sati
To će biti rezultat neravnomernih startnih uslova, kao i različitih strategija otvaranja zemalja i mera hitne politike predviđenih u vidu pomoći za kompanije, posebno kako se naglašava u vezi sa rešavanjem problema nesolventnosti. Porast globalnog… »

Biće više falsifikovanog meda i onog iz uvoza

Dnevnik pre 16 sati
NOVI SAD: Pčelari Srbije već su prijavili nekoliko šlepera meda za uzorkovanje, što je prvi korak ka izvozu preko pogona „Naš med”, iza kojeg stoji Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS). Predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović kaže da su… »

Kosovske takse koštale barem 500 miliona evra; srpska roba ponovo nalazi put do kupaca

B92 pre 5 sati
Beograd -- U prvih šest meseci 2020. na teritoriju Kosova iz centralne Srbije isporučeno je robe vredne 95,4 miliona evra, a po udelu je najznačajnija električna energija. Iz Privredne komore Srbije rekli su za B92.net da je u tom periodu električna… »

Dinar stabilno: Evro danas 117,5799 po srednjem kursu

Kurir pre 20 sati
Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5799 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na ponedeljak, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar prema evru vredi isto kao pre mesec dana i kao na početku godine, a na godišnjem… »

Mihajlović: U 2021. počinje obnova oko 5.000 kilometara lokalnih puteva

N1 Info pre 14 sati
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će 2021. godine početi obnova oko 5.000 kilometara lokalnih puteva u Srbiji, a da se trenutno radi na 250 kilometara novih autoputeva. Ona je u Pranjanima, gde je… »

Još tri zgrade se grade na Beogradu na vodi

Vesti online pre 6 sati
U Beogradu na vodi biće izgrađene još tri zgrade – Libera, Sole i Scala imaće 563 stana i 685 parking mesta. Nove zgrade biće izgrađene na jugoistočno od budućeg šoping mola i Kule Beograd u Bloku 19, odnosno jugozapadno od parka u samom Bloku… »

Ekonomija, najnovije vesti »