Ekonomija

Programer sa diplomom etf i američkim iskustvom: Da li Filip iz serije "Jutro će promeniti sve" stvarno ne bi mogao da nađe posao u Srbiji?

Blic pre 2 sata
Filip Knežević, programer, dečko koji obećava, stipendista američkog prestižnog univerziteta Berkli, posle nekoliko godina vraća se iz Amerike u Beograd i - ne može da nađe posao - ovako, u kratkim crtama, počinje zaplet serije "Jutro će promeniti sve". Serija je za kratko vreme stekla... »

Budžet Novog Pazara za narednu godinu 2,6 milijardi dinara, nema poskupljenja grejanja

Danas pre 1 sat
Skupština Novog Pazara usvojila je danas drugi rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od skoro 2,9 milijardi dinara, kao i budžet za narednu godinu kojim je planirano da se u gradsku kasu slije nešto više od 2,6 milijardi dinara. Obraćajući se odbornicima, gradonačelnik Novog Pazara Nihat... »

Simens: Zapošljavaćemo još ljudi u Srbiji

Danas pre 3 sata
Simens u Srbiji očekuje da će otvarati nova radna mesta zahvaljujući dodatnom povećanju proizvodnje. Firma na ovom tržištu posluje u oblastima industrije, energetike, nafte i gasa, ima dve fabrike – u Subotici i Kragujevcu i više od 2.500 zaposlenih. Kompanija je u februaru ove godine... »

Prijem za francuskog ambasadora u Šapcu

Danas pre 4 sata
Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondolini je bio gost grada Šapca. Za njega je gradonačelnik Nebojša Zelenović priredio prijem i sa svojim saradnicima predstavio privredne i kulturne potencijale grada i projekat neposrednog izjašnjavanja – jedinstveni poduhvat Grada Šapca i primer... »

Gardijan: Novogodišnja rasveta u svetu izaziva radost, a u Beogradu kontroverze

Danas pre 5 sati
Božićna i novogodišnja rasveta i ukrasi se postavljaju radi dobrog raspoloženja tokom praznika ali u Beogradu je rasveta postala izvor beskonačne kontroverze, piše danas londonski dnevnik Gardijan. Gradske vlasti Beograda su počele postavljanje novogodišnje rasvete već u septembru dok je... »

Američko lobiranje protiv Severnog toka 2 biće bez efekta

Danas pre 6 sati
Stručna javnost nije zabrinuta zbog rezolucije Evropskog parlamenta usmerene protiv saradnje EU i Rusije u oblasti energetike Članovi Evropskog parlamenta nedavno su usvojili rezoluciju kojom se osuđuje izgradnja gasovoda Severni tok 2 međutim takva odluka nema jačinu da spreči sprovođenje... »

Kineska kompanija Zijin zvanično preuzela RTB Bor

SEEbiz pre 11 sati
BOR - Kineska kompanija Zijin danas je zvanično preuzela Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor i uplatila 350 miliona dolara. Ugovor o pristupanju novog člana (Ugovor o preuzimanju) potpisali su u Beogradu ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i stariji potpredsednik i... »

"Ciđin" preuzeo RTB Bor

RTS pre 12 sati
RTS: "Ciđin" preuzeo RTB Bor
Rudarsko-topioničarski basen u Boru danas je zvanično prešao u ruke većinskog vlasnika "Ciđina". Zatvorena je finansijska konstrukcija između dve kompanije. Kineski investitor se obavezao na ulaganje od milijardu i 260 miliona dolara, plus 200 miliona dolara za pokrivanje dugova. Prioritet je... »

Wall Street:Dau Džons na putu do najgoreg stanja od 1931.

Kamatica pre 8 sati
Američko tržište akcija potonulo je u ponedeljak vođeno pre svega strahovima da bi Federalne rezerve mogle da povećaju kamatne stope ove nedelje. Indeksi Dau Džons i S&P 500 na putu su da zabeleže najgori rezultat u decembru još od Velike depresije 1931. godine. Dau Džons je prvog dana... »

Evro danas 118,44 dinara

Novi magazin pre 16 sati
Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 118,4426 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). U odnosu na evro, dinar je za 0,5 odsto jači nego pre godinu dana, za 0,2 odsto slabiji nego pre mesec dana, a ima istu vrednost kao na početku... »

©2018 Netmark d.o.o.