Ekonomija

Vlada Srbije donela Uredbu o pomoći turističkoj privredi i odluku o pomoći penzionerima

Beta pre 4 sati
Vlada Srbije saopštila je danas da je donela Uredbu kojom je iz budžeta izdvojeno 1,98 milijardi dinara kao meru podrške opstanku turističke i ugostiteljske privrede. " Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o utvrdjivanju Programa… »

Stiglo zvanično objašnjenje iz ministarstva finansija: Evo da li gastarbajteri moraju da plaćaju porez

Večernje novosti pre 13 sati
REZIDENTI Srbije, bilo da zarađuju u zemlji ili u inostranstvu, plaćaju porez u domovini, poručuje Ministarstvo finansija. S obzirim na to da zaposleni na privremenom radu van matice imaju pravo na poreski kredit, a Srbija ima i brojne ugovore o… »

Penzije za dve godine realno veće za osam odsto

Politika pre 4 minuta
Predlogom budžeta za 2021. predviđen je deficit od 178,5 milijardi dinara, što je tri odsto BDP-a i neznatno veći deficit na nivou opšte države od oko 180,3 milijarde dinara. Ovaj plan, međutim, počiva na optimističnoj pretpostavci da će rast… »

Usvojena uredba za pomoć kroz dokapitalizaciju - šta donosi?

B92 pre 3 sata
Vlada Srbije usvojila je uredbu o kriterijumima za dobijanje državne pomoći kroz dokapitalizaciju učesnika na tržištu. Razlog tome je otklanjanje poremećaja u privredi prouzrokovanih epidemijom zaradne bolesti kovid-19. Ko može da konkuriše? Kao… »

Kanabis uskoro u apotekama

Dojče vele pre 10 sati
Komisija za narkotike Ujedinjenih nacija sledila je preporuku Svetske zdravstvene organizacije: indirektno su priznale medicinsku korist kanabisa. To bi moglo da podstakne nauku, ali i privredu. Jedinstvena konvencija o opojnim drogama iz 1961. je neka… »

Hoće li bogati plaćati "korona porez"?

Kamatica pre 9 sati
Dug država u Evropi dostiže tokom pandemije nove rekordne visine, a mnogi političari se zalažu za specijalna korona davanja od strane bogatijih, ističe bečki dnevnik „Prese“. I austrijska vlada izdvojila je milijarde kako bi preduzećima pomogla… »

Strahinji Sekulić i Jasni Selaković orden Mađarske za zasluge

RTV pre 3 sata
BEOGRAD - Ambasador Mađarske u Beogradu Atila Pinter uručio je direktoru Agencije za restituciju Strahinji Sekuliću i direktorki Područne jedinice Agencije u Novom Sadu Jasni Selaković orden za zasluge građanskog reda Viteškog krsta Mađarske… »

Tržište rada u SAD usporilo u novembru peti mesec zaredom

B92 pre 4 sati
Njujork -- Američki poslodavci su otvorili u novembru 245.000 radnih mesta, objavilo je danas Ministarstvo rada, što je peti uzastopni mesec da tempo zapošljava usporava. Stopa nezaposlenosti u novembru jedva da je pala, i iznosila je 6,7 odsto u… »

U Evropi prodato više od pola miliona električnih automobila, Tesla nije na vrhu liste

B92 pre 7 sati
Od početka ove godine u Evropi je prodato više od pola miliona električnih automobila, podaci su Šmit Automotiv Risrča. Porastu prodaje ovih automobila doprineli su i oštriji propisi o emisiji zagađenja. Veća potražnja je navela proizvođače da… »

Pokrenuta javna nabavka GIS-a za Vinogradarski registar

Dnevnik pre 11 sati
BEOGRAD: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pokrenulo je javnu nabavku za uvođenje Geografskog informacionog sistema (GIS) za Vinogradarski registar, navedeno je na sajtu Ministarstva. Registar podrazumeva licencu za softver Esri… »

Ekonomija, najnovije vesti »