Ekonomija

Vučić o povećanju plata: Kako je 450 manje od 350?

RTV pre 42 minuta
RTV: Vučić o povećanju plata: Kako je 450 manje od 350?
VLASOTINCE - Po kakvoj je to matematici 450 evra manje od 350, zapitao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom pojedinih navoda da plate i penzije nisu povećane, već "vraćene na prethodni nivo". "Kažu: kada povećate plate za 10 odsto da je to opet manje. Kako je to 450 evra manje... »

Direktna banka kupila Pireus banku

Kamatica pre 4 sata
Direktna banka AD Kragujevac koja je u vlasništvu poznatog srpskog biznismena Andreja Jovanovića, zaključila je ugovor o kupovini Pireus banke AD Beograd. Kupovina Pireus banke od strane Direktne banke uslovljena je uobičajenim korporativnim i regulatornim dozvolama, uključujući i one koje... »

Putarina od Niša do Bugarske novim asfaltom će se naplaćivati po ovom cenovniku

Večernje novosti pre 6 sati
Vlada Srbije dala saglasnost na predlog "Puteva Srbije" za cenu putarine, a naplata bi trebalo da počne u januaru sledeće godine. VOŽNjA novim deonicama auto-puta od Niša ka bugarskoj granici vozače automobila će koštati 190 dinara. Vlada Srbije je dala saglasnost na predlog "Puteva Srbije"... »

Treći vetropark u Srbiji snabdevaće 7.200 domaćinstava

Večernje novosti pre 18 minuta
Očekivana proizvodnja vetroelektrane "Malibunar" biće dovoljna za snadbevanje 7.200 domaćinstava čime će emisija ugljen-dioksida biti smanjena za oko 16.000 tona godišnje. Srbija je danas dobila treći vetropark i pokazala da sve više postaje zemlja zelene energije, izjavio je danas ministar... »

Evro danas 119,1626 dinara

Gde investirati pre 1 sat
Dinar je danas ojačao prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji devizni kurs biće 119,1626 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Evro je juče koštao 119,2223 dinara. Dinar je prema evru jači za 3,4 odsto nego pre godinu dana, isti kao pre mesec dana, a 3,6 odsto jači nego na... »

NIS najprometniji, ponovo nadomak 700 RSD

Kamatica pre 5 sati
Izuzetno slaba trgovačka aktivnost zabeležena je juče na Beorgadskoj berzi. Ukupan promet u trgovanju iznosio je tek 7,1 milion RSD (oko 60 hiljada EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,1% na 730,4 poena. Naftna industrija Srbije (NIIS) odnela je više od polovine prometa i bila je jedina hartija... »

Čak 2.000 građana ostalo bez stanova zbog kašnjenja u otplati kredita

Gde investirati pre 48 minuta
U Srbiji do sada procenjuje se da je 2.000 raskinutih ugovora za stambene kredite, a najveći broj odnosi se na one koji su vezani za švajcarski franak. Nešto više od polovine te cifre, 1.200, su krediti koji su osigurani bili kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita. “Od... »

Evropska investiciona banka: 110 miliona evra za kredite malim i srednjim preduzećima u Srbiji

Blic pre 25 minuta
Evropska investiciona banka (EIB) potpisala je ugovore sa dvema poslovnim bankama o kreditnim linijama za podršku malim i srednjim preduzećima (MSP) u Srbiji, čija je ukupna vrednost 110 miliona evra. Ugovori su potpisani sa bankama Intesa Sanpaolo i Sosijete ženeral, a namenjeni su pružanju... »

Sad je red na gazde da povećaju plate

Kamatica pre 30 minuta
Od januara sledeće godine plate zaposlenih u javnom sektoru, kao posledica dobrih fiskalnih rezultata u ovoj godini, biće više, a koverte će biti deblje. Da li se povećanju zarada mogu nadati i zaposleni u realnom sektoru, za sada se ne može precizno reći, jer to zavisi od više faktora, pre... »

Azijske berze: Ulagači oprezni, dolar blago ojačao

Gde investirati pre 3 sata
Na azijskim berzama u sredu se trguje oprezno, pri čemu indeksi stagniraju, dok ulagači prate govor kineskog predsjednika Xi Jinpinga na konferenciji Komunističke partije. Na Tokijskoj berzi Nikkei indeks je oko 7,30 sati bio u plusu 0,05 %, a blago su porasle i cene akcija u Australiji te... »

©2017 Netmark d.o.o.