Ekonomija

Azijska tržišta: Poslovni rezultati podižu indekse

SEEbiz pre 2 sata
TOKIO – Na azijskim su burzama u petak cijene dionica porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, zahvaljujući dobrim kvartalnim poslovnim rezultatima kompanija, posebice tehnoloških, dok na valutnim tržištima dolar i dalje jača. Prinosi na 10-godišnje američke obveznice i jučer su se... »

Dinar miruje: Evro i danas 118,19 po srednjem kursu

Kurir pre 3 sata
BEOGRAD - Dinar je zadržao danas približno istu vrednost prema evru kao juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,1912 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je jači prema evru za 0,4 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 4,3 procenta. Od početka godine... »

"Impresioniran sam napretkom Srbije"

Vesti online pre 2 sata
"Srbija je postigla veliki napredak u građenju dobrih susedskih odnosa a posvećenost Vlade digitalizaciji i modernizaciji i medicinskoj oblasti me impresioniraju", izjavio je predsednik Evropske investicione banke (EIB) Verner Hojer. Hojer je za RTS istakao da je EIB u zemlje Zapadnog Balkana... »

Splasnulo trgovanje akcijama na Berzi

Kamatica pre 1 sat
Na Beogradskoj berzi juče je aktivnost investitora uglavnom bila usredsređena na trgovanje obveznicama Republike Srbije, dok je interesovanje za akcijama drastično splasnulo, tako da je ponovo zaustavljen oporavak BELEX indeksa. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 826,1 milion dinara (gotovo... »

Amazon u prvom kvartalu bilježi rast prihoda i dobiti

SEEbiz pre 29 minuta
NEW YORK - Američki div u segmentu internetske trgovine Amazon u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario porast prihoda od 43 posto, na 51 milijardu dolara, potaknut rastom internetske kupovine u SAD-u. Također, Amazon je više nego udvostručio neto dobit, a tijekom tri mjeseca do kraja... »

IT stručnjaci nisu najplaćeniji - evo ko ima više i od njih

B92 pre 1 sat
B92: IT stručnjaci nisu najplaćeniji - evo ko ima više i od njih
Po podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna neto februarska plata u Srbiji bila je 47.819 dinara. Kada se primanja zaposlenih u Srbiji razvrstaju po delatnostima, a RSZ ih objavljuje 19, dolazi se do podatka da u njih devet radnici imaju zaradu veću od prosečne državne, a u deset... »

Treći put ništa: Nema zainteresovanih za Jagodinsku pivaru

N1 Info pre 1 sat
Licitacija za prodaju Jagodinske pivare po treći put je proglašena neuspelom, jer nije bilo zainteresovanih kupaca, po početnoj ceni od 319,95 miliona dinara i depozit od 142,2 miliona dinara. Prethodna početna cena iznoslia je 355,5 miliona dinara. Pivara se nalazi na veoma povoljnoj... »

Uspešna priča Tri decenije menjaju svet nabolje

Večernje novosti pre 12 sati
"Kreativni centar", specijalizovani izdavač knjiga za decu, roditelje i nastavnike. Odlučili da prvenstveno prave i objavljuju knjige kakve bi sami voleli da čitaju. SPECIJALIZOVANI izdavač knjiga za decu, roditelje i nastavnike "Kreativni centar" osnovan je pre skoro tri decenije, u trenutku... »

Plate kaskaju za profitom

Večernje novosti pre 14 sati
Srpska preduzeća lane imala dobru zaradu, ali zaposleni taj boljitak nisu osetili. Poslodavci će, hteli - ne hteli, morati da koriguju zarade, smatraju ekonomisti. Lični dohoci porasli za godinu samo 4,4 odsto. PRIVREDA je prošle godine bila profitabilna. Finansijski izveštaji su pokazali dobit... »

Plate kaskaju za profitom

Kamatica pre 5 minuta
Privreda je prošle godine bila profitabilna. Finansijski izveštaji su pokazali dobit 2,3 puta veću nego godinu ranije - 437,2 milijarde dinara. U istom periodu prosečna plata u Srbiji, pa time i onih koji su tom profitu doprineli, porasla je za 1.800 dinara, sa 46.097 na 47.893, odnosno 4,4... »

©2018 Netmark d.o.o.