Ekonomija

Isplata polovine minimalne zarade za april počeće u ponedeljak

Dnevnik pre 7 sati
BEOGRAD: Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je danas da će isplata polovine minimalne zarade za april, iz trećeg paketa državne pomoći, za koju se prijavilo 230.805 preduzetnika i privrednih subjekata, početi u ponedeljak. "Ukupan iznos… »

Australija i rudarstvo: Pobuna akcionara Rio Tinta zbog isplate 10 miliona dolara odlazećem šefu

BBC News pre 3 sata
Reakcija dolazi pošto je kompanija prošlog maja uništila dve pećine Aboridžina u zapadnoj Australiji, od monumentalnog kulturološkog, etnografskog i geološkog značaja. Rudarski gigant Rio Tinto suočio se s pobunom akcionara zbog isplate bonusa od… »

Bajden: "Oporavak SAD je dugotrajan posao"

Blic pre 17 sati
Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da brojka od 266.000 novootvorenih radnih mesta tokom aprila nije razočaravajuća, već dobar pokazatelj da su SAD na pravom putu i da predstoji još mnogo posla. Bajden se obratio pošto je Sekretarijat za… »

Projekat „Jadar” – malo informacija, mnogo briga

Politika pre 45 minuta
Ukoliko stanovništvo bude izloženo niklu, arsenu, olovu, kadmijumu... apokaliptična je prognoza o uticaju rudnika „Rio Tinta” na zdravlje ljudi i opstanak biljaka i životinja. Naša zemlja neće biti uništena da bi se neko u Evropi vozio… »

Zašto je kvadrat sve skuplji i hoće li balon da pukne? Cene rastu iz meseca u mesec, od januara su veće i do 30 odsto, i to…

Blic pre 8 sati
Poslednjih godina cene nekretnina u Srbiji konstantno rastu. Kvadrat je skuplji u proseku za 30 odsto, vrednost tržišta nekretnina za godinu dana uvećana je za fantastičnih 100 miliona evra na 4,2 milijarde evra i tu nije kraj. Tražnja nastavlja da… »

Za nedovoljno razvijene opštine program od 70 miliona dinara

Nova pre 58 minuta
Za projekte razvoja nedovoljno razvijenih opština čiji je stepen razvijenosti ispod 60 odsto republičkog proseka biće izdvojeno više od 70 miliona dinara, saopštio je danas kabinet ministra Novice Tončeva. Za sredstva će moći da konkurišu… »

Za nedovoljno razvijene opštine opredeljeno 320 miliona dinara

RTV pre 16 minuta
BEOGRAD - Kabinet ministra zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva, doneo je Odluku o raspodeli ukupno 319.746.033,21 dinara za Program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština koje spadaju u… »

Kinezi počeli da isplaćuju plate u digitalnom juanu

Kamatica pre 1 sat
Nakon što su 10 miliona digitalnih juana podelili na 500.000 stanovnika Šenžena i još nekoliko velikih gradova u kojima je bilo moguće plaćati različitu robu i usluge digitalnom valutom, Kinezi u igru uvode i velike tehnološke kompanije, pa će… »

Slovenci jasni - nedelja je neradna

B92 pre 1 sat
Postoje i određeni izuzeci. Slovenački ustavni sud objavio je presudu prema kojoj zakonska zabrana rada prodavnica nedeljom i praznicima nije u suprotnosti s Ustavom i ne krši ustavnu garanciju na slobodnu privrednu inicijativu. Ustav jamči tu… »

Počelo povlačenje švajcarskih franaka

Politika pre 58 minuta
Narodna banka omogućava građanima i bankama da još mesec dana bez naknade zamene vanopticajne novčanice. Iz Nacionalne banke Švajcarske saopšteno je pre nedelju dana da se iz opticaja povlače novčanice osme serije švajcarskog franka. Predviđeno… »

Ekonomija, najnovije vesti »