Ekonomija

Mali: Izmene Zakona o tržištu kapitala uvećavaju bazu potencijalnih investitora

N1 Info pre 2 sata
Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali je u Skupštini Srbije, obrazlažući Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala, rekao da će njime biti omogućeno da se poveća baza i struktura potencijalnih investitora koji će… »

EK razmišlja o ukidanju kovanica od jedan i dva centa

Vesti online pre 5 sati
Evropska komisija planira ukidanje kovanica od jedan i dva evro-centa, piše nemački „Zidojče cajtung“. List navodi da će Evropska komisija sutra predstaviti program rada koji sadrži predlog „jedinstvenog pravila zaokruživanja“ sa ciljem… »

Elektronska poreska rešenja preuzelo 24.000 paušalaca

Dnevnik pre 2 sata
BEOGRAD: Zahvaljujući modernizovanom sistemu za paušalno oporezivanje preduzetnici od samog početka znaju kolika će im biti poreska obaveza za tekuću godinu, ali i za naredne tri godine, rečeno je danas na konferenciji "Modernizacija sistema… »

Brnabić: Javni dug Srbije pao na 48,2 odsto BDP-a

Novi magazin pre 4 sata
Javni dug Srbije pao je na 48,2 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), izjavila je danas premijerka Ana Brnabić. "To je sigurno i rezultat reformi u oblasti unapređenja poslovnog okruženja", rekla je Brnabić na konferenciji o modernizaciji sistema… »

"Kralj banana" zainteresovan i za udeo u Montenegro Erlajnsu

B92 pre 5 sati
Ljubljana -- Ljubljanski list Fajnens piše da je Izet Rastoder, koji je kupio slovenačku kompaniju Adrija Ervejz, zainteresovan i za sticanje udela u Montenegro Erlajnsu. Rastoder, rođeni Beranac poznat i kao "kralj banana" zbog svog ogromnog… »

Facebook popustio: Bit će više varijanti Libre

SEEbiz pre 7 sati
LONDON - Kako bi udovoljio svojim kritičarima, Facebook želi prilagoditi svoje planove za digitalnu valutu Libra. Kompromisni prijedlog predviđa odricanje od prvobitno planirane košarice valuta. Umjesto da koristi jednu globalnu valutu, tvrtka će… »

Prete visokim kaznama: Njujork zabranjuje prodavnice bez gotovine

B92 pre 6 sati
Njujork -- ​Gradsko veće Njujorka izglasalo je zabranu prodavnica bez gotovine i restorana tvrdeći da diskriminišu nebankarske potrošače. Veće je izglasalo predlog zakona kojim se od prodavnica u gradu traži da prihvataju američke… »

Zvanični srednji kurs danas je 117,5169

Kamatica pre 6 sati
Dinar prema evru vredi isto kao pre mesec dana, na godišnjem nivou je jači za 0,8 procenata a u odnosu na početak godine jači za 0,1 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio juče za 0,1 procenat na 106,6493 dinara za dolar. Dinar je… »

FCA upozorio banke zbog povećanja kamata na dozvoljeni minus

B92 pre 41 minuta
London -- Britanski regulator zatražio je bankama da u roku od dve sedmice objasne promenu kamata na dozvoljeno prekoračenje ili će se suočiti sa njegovim merama. Agencija za finansijski nadzor (FCA) je saopštila danas da je uputila dopis bankama… »

Ambasada SAD: Snažno zagovaramo rešenje komercijalnog spora "Junajted medija" i "Telekoma Srbije"

RTV pre 6 sati
BEOGRAD - Ambasada SAD pozvala je kompanije "Junajted mediju" i "Telekom Srbije" da što pre nađu zajedničko rešenje, kako bi građani Srbije imali širi pristup različitim mišljenjima, pišu "Novosti". U odgovoru na pitanja tog lista, ambasada SAD… »

Ekonomija, najnovije vesti »