Ekonomija

"Ft1p" daje odgovor: Kakve promene čekaju knjigovođe? (video)

Večernje novosti pre 3 sata
Foto: Novosti Dragana Marić iz Udruženje računovođa i knjigovođa Srbije (URIKS) govori o izazovima sa kojoj se susreću pripadnici ove profesije.… »

Kupovina na veliko, besplatni uzorci: U trgovinama pravimo osam grešaka, a zbog njih trošimo i previše novca

Večernje novosti pre 3 sata
Foto N. Skenderija Mnoge kompanije nude besplatne uzorke za promociju nekih proizvoda i poboljšanje korisničkog iskustva. Povremeno zato nastaje poriv da kupite proizvod koji vam zapravo ne treba i vodi do impulsivne kupovine, osobito ako ne planirate… »

Borović: Nezabeležena netransparentnost bitna karakteristika budžeta za 2022. godinu

Danas pre 9 sati
Predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i finansije Borislav Borović ocenio je danas da je bitna karakteristika budžeta za 2022. godinu „nezabeležena netransparentnost koja potire sve principe normalnog budžetskog postupanja uz opasno… »

Apatintrans kupio većinski paket akcija Sevetransa

RTV pre 9 sati
SOMBOR - Apatintrans je za 65 hiljada evra kupio državni paket akcija i postao novi većinski vlasnik somborskog Severtransa, objavilo je Ministarstvo privrede. U paketu od 59,2 posto su akcije Registra akcija i udela, Grada Sombora, Akcionarskog fonda i… »

Ruski ekonomista upozorava: Ove valute ne treba kupovati

Večernje novosti pre 12 sati
Foto Arhiva Ova klasa valuta se ne preporučuje za kupovinu, osim u slučaju kada se planira putovanje u zemlje kao što su Iran, Venecuela, Avganistan. Valute ovih država su nesigurna i neprofitabilna imovina zbog ekonomskih i političkih problema… »

Severni pol čuva srpsko žito: Semena poslata na arhipelag u Severnom ledenom okeanu

B92 pre 8 sati
Srbija je krajem oktobra prvi put poslala 96 uzoraka strnih žita, na čuvanje u Svetski trezor semena u Svalbardu. Na arhipelag u Severnom ledenom okeanu poslata su semena pšenice, ovsa, raži i ječma. Prva sledeća pošiljka za Svalbard biće deo… »

U šoping sa besplatnim antigenskim testom

Politika pre 1 dan
Svi koji nemaju sertifikat o vakcinaciji, a hteli bi u kupovinu, mogu da se na parkingu tržnih centara besplatno testiraju na virus korona. Od našeg specijalnog izveštača Celje, Ljubljana – Broj zaraženih od kovida 19 koji poslednjih dana raste u… »

Juronjuz naveo deset razloga za posetu Paviljonu Srbije u Dubaiju

Politika pre 1 dan
Kao svetsku inovaciju izdvaja virtuelno oživljavanje praistoriskog čoveka iz Lepenskog vira uz pomoć „metahuman” tehnologije u okviru projekta srpske nauke i gejming industrije. Jedan od vodećih svetskih informativnih kanala „Juronjuz” objavio… »

Na planinama rezervisano 80 odsto smeštaja

Politika pre 1 dan
Cene za oko 10 procenata više u odnosu na prošlu godinu, ali na Zlatiboru u januaru očekuju 30.000 gostiju dnevno. Pandemija je ograničila turistička putovanja van zemlje, pa su se turisti uglavnom okrenuli domaćim destinacijama. Uspešna letnja… »

UNICEF nastavlja sa onlajn školama roditeljstva

Nova ekonomija pre 5 sati
Četvrta po redu onlajn škola roditeljstva "Kroz igru do vaspitanja" održana je 25. novembra 2021. godine, u saradnji sa Ustanovom kulture Parobrod, saopštila je organizacija UNICEF-a u Srbiji. Glavne teme bile su kakvu ulogu imaju roditelji u igri sa… »

Ekonomija, najnovije vesti »