Ekonomija

Đorđević: Izmene zakona u vezi bolovanja ne pre 2020.

Nova ekonomija pre 8 sati
Izmena zakona o radu koje bi definisale i dodatne izmene oko bolovanja neće biti pre 2020. godine, rekao je ministar rada Zoran Đoređević. On je gostujući u Vestima Prve objasnio da bolovanje i sve što je definisano time već postoji u ovom zakonu, u tom smislu i načini na koje poslodavac... »

Dividenda od Aerodroma leže na račun 30. oktobra

Kamatica pre 8 sati
Građanima koji imaju besplatne akcije 30. oktobra na račun će leći još 60 dinara na ime dividendi od Aerodroma “Nikola Tesla”. Sa tom uplatom na računu građana koji nisu prodavali akcije biće ukupno 9.967 dinara. Kako saznaje „Blic biznis“, Izvršni odbor Aerodroma nedavno je doneo... »

Usporen rast kineske ekonomije u prethodnom tromesečju

Nova ekonomija pre 8 sati
Kineski ekonomski rast je dodatno usporio u poslednjem tromesečju, i tako postavio novi izazov za vlasti koje su uvučene u trgovinski rat sa SAD. Kineska vlada je saopštila da je ekonomija zabeležila rast od 6,5 odsto u tri meseca zaključno sa septembrom, dok je u tromesečju pre toga rast... »

Dinar danas slabiji za 0,2 odsto prema evru

Nova ekonomija pre 7 sati
Dinar je danas oslabio prema evru za 0,2 odsto u odnosu na juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,5311 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru slabiji za 0,2 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 0,5 posto, dok u odnosu na početak godine ima... »

Putin: Nismo hteli, naterali su nas

Vesti online pre 6 sati
Sankcije su prisilile Rusiju da traži alternativnu valutu koja bi zamenila američki dolar, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin. Kako je rekao, morali su pre svega da obezbede ekonomiju zemlje, ali i nacionalnu sigurnost. - Vršimo de-dolarizaciju ekonomije. Mi to ne radimo zato što želimo... »

Đukić: U toku je svetski rat za gas, a Srbija...

Dnevnik pre 5 sati
BEOGRAD: „Srbija bi trebalo da poveća eksploataciju gasa iz domaćih izvora i da se gasno poveže sa susednim zemljama, budući da je u toku svetski rat za gas koji je mera energetske bezbednosti svake zemlje, posebno velikih, moćnih zemalja, smatra dr Srećko Đukić, ekonomista i diplomata.... »

Najveće nepravilnosti u pripremi budžeta i javnim nabavkama

Nova ekonomija pre 1 sat
Državna revizorska institucija: Predsednik Državne revizorske institucije (DRI) Srbije Duško Pejović rekao je da su najveće nepravilnosti u poslovanju državnih institucija i firmi u pripremi budžeta, javnim nabavkama, uvećanom obračunu plata i preuzimanju obaveza većih nego što su... »

Krkobabić na "Miholjdanskom saboru zadrugarstva"

RTV pre 1 sat
RTV: Krkobabić na "Miholjdanskom saboru zadrugarstva"
NIŠ - Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj, Milan Krkobabić, održao je uvodno izlaganje i učestvovao u panel diskusiji na manifestaciji "Miholjdanski sabor zadrugarstva 2018" koju je Zadružni savez Nišavskog i Topličkog okruga u saradnji sa Kabinetom ministra za regionalni... »

Kilometar auto-puta kroz Šumadiju koštaće 7,3 miliona evra

Politika pre 2 sata
Moravski koridor gradiće američki „Behtel” na osnovu Sporazuma o saradnji SAD i Srbije. Gradnja Moravskog koridora trebalo bi da počne sledećeg proleća, ali je prilično zaparalo uši da će nas kilometar auto-puta kroz Šumadiju, duž Južne Morave od Pojata do Čačka, koštati 7,3... »

Poljacima „čips” u palminom ulju, a Nemcima u suncokretovom

Politika pre 3 sata
Značajne razlike primećene su kod 12 proizvoda. Pakovanje „čipsa” namenjeno poljskom tržištu izgleda identično onom koji se prodaje nemačkim kupcima. Međutim, u kesici za Poljsku ima 25 grama manje proizvoda, „čips” je pržen u palminom ulju i značajno je masniji. Nemački je... »

©2018 Netmark d.o.o.