Ekonomija

Roboti će ugasiti 85 miliona radnih mesta do 2025. godine

Nova pre 2 sata
Roboti će dovesti do gašenje 85 miliona radnih mesta u srednjim i velikim firmama u narednih pet godina pošto će pandemija korona virusa ubrzati promene na tržištu rada i povećati nejednakosti, ocenjuje se u izveštaju Svetskog ekonomskog foruma… »

Zašto u Kruševcu angažuju radnike iz Albanije kad grad ima 10.000 nezaposlenih

RTS pre 3 sata
Prema zvaničnim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u Kruševcu, na evidenciji je 10.000 nezaposlenih osoba. I pored tog ne malog broja ljudi bez posla, radne snage nema dovoljno pa poslodavci često moraju da zapošljavaju strane državljane… »

Pandemija privukla surfere na hladne obale Danske

Biznis i finansije pre 11 minuta
Zbog pandemije korona virusa zapadna obala Danske doživela je procvat turizma. Tamošnji “Hladni Havaji” postali su značajno okupljalište surfera rešenih da unapređuju svoje umeće uprkos krizi sa kojom se svet suočava. Međutim, skandinavski… »

Do kraja godine tenderi za jarbol na Ušću, rekonstrukciju JDP, projekte za sportski kompleks na Vračaru i Kalenić pijacu

Ekapija pre 47 minuta
Planom javnih nabavki Sekretarijata za investicije Grada Beograda do kraja godine predviđeno je raspisivanje tendera za izradu tehničke dokumentacije i na postavljanje jarbola i uređenje platoa u Parku Ušće, sanaciju i adaptaciju Jugoslovenskog… »

"Nismo svesni opasnosti koja nam preti"

B92 pre 1 sat
Zagreb -- Glavni direktor Hrvatskog udruženja poslodavaca Damir Zorić izjavio je da bi novi "lokdaun" zbog pandemije korona virusa do kraja ubio hrvatsku privredu. "Setite se šta je bilo u onom tromesečju kada smo ga imali. Koliki je taj pad bio"… »

Banke se nisu upustile u rizik i ponudile stambene kredite sa manjim učešćem

Biznis i finansije pre 1 sat
U junu je Narodna banka Srbije u pokušaju da podstakne kupoprodaju stanova i time građevinsku industriju izmenila propise tako da banke mogu da ponude građanima, kupcima prvog stana, stambeni kredit sa učešćem od 10 odsto, dvostruko manje nego do… »

Prve studije u Srbiji za zaposlene – online master akademske studije Univerziteta Metropolitan

BizLife pre 41 minuta
Da li ste spremni za korak dalje u svom obrazovanju i profesionalnoj karijeri? Master studije Univerziteta Metropolitan u trajanju od 10 meseci, sa akreditovanim programima – predstavljaju korak dalje u profesionalnom razvoju. Prednost master programa… »

Kako sačuvati zaposlene

BizLife pre 41 minuta
Kada na Guglu ukucate dva pojma – „covid-19” i „zaposleni” – jedna od prvih stvari koje ovaj pretraživač izbaci jesu česta pitanja: „Šta da radim kada zaposleni dođe na posao sa simptomima virusa?”, „Moja firma ne obezbeđuje… »

Siniša Mali i u novoj vladi čuva državnu kasu

BizLife pre 41 minuta
Siniša Mali, koji je obavljao funkciju ministra finansija u prvoj vladi Ane Brnabić, ostaće i u novoj vladi na istoj funkciji. Mali je za Prvu TV potvrdio da će i u narednom mandatu voditi računa o javnim finansijama. “Dobio sam ponudu koja se… »

Skromni predsednik opštine NBG, neće ministarsku fotelju

BizLife pre 41 minuta
Lider stranke SPAS Aleksandar Šapić izjavio je da neće biti ministar u novoj Vladi Srbije. Šapić je za Prvu TV kazao da je njegov stav da najviše može da doprinese u lokalnoj politici i da će ostati predsednik opštine Novi Beograd. On je potvrdio… »

Ekonomija, najnovije vesti »