Ekonomija

SAD finansiraju kinesku vojsku!

Alo pre 1 sat
Vašington se ne može izvući. Državni penzioni fond Kalifornije ulaže milijarde dolara u kinesku vojnu brodogradnju, vojno-pomorske baze, i tehnologiju koju Kina koristi za praćenje Ujgura. To je saopštio američki kongresmen Džejms Benks za… »

Merkaju Tursku, a idu u Grčku: Otvoren 42. Međunarodni sajam turizma

Večernje novosti pre 4 sata
Odmor za dvoje u Antalijskoj regiji ili Španiji minimum 1.000 evra. PRESTONICA Srbije će u narednih nekoliko dana biti centar sveta. Pod kupolama Beogradskog sajma, u četvrtak je otvoren 42. Međunarodni sajam turizma. Turističke agencije spremile su… »

Knežević: Obeštećenje od 11 miliona evra za besplatne akcije bivši radnici PKB mogu da traže na sudu

Danas pre 5 sati
Ministar privrede Goran Кnežević i predstavnici Državnog prvobranilaštva danas su predstavnicima Udruženja penzionera „Rit“, koji potražuju obeštećenje od 11 miliona evra za besplatne akcije PKB-a za koje su navodno bili uskraćeni kao bivši… »

Potpisan aneks Sporazuma o osnivanju i upravljanju Regionalnim portalom privrednih registara

Danas pre 6 sati
Aneks Sporazuma o osnivanju i upravljanju Regionalnim portalom privrednih registara jugoistočne Evrope danas su u Tirani potpisali direktor Agencije za privredne registre Srbije Milan Lučić i direktorka Nacionalnog poslovnog centra Albanije Pranvera… »

Kurs dinara 21. februara 117,5714

Dnevnik pre 7 sati
BEOGRAD: Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosiće 21. februara 117,5714 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na 20. februar, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru vredeti isto kao pre mesec dana a na godišnjem… »

"Privatizacija Komercijalne nije obavezna po svaku cenu"

Kamatica pre 11 sati
"Sa našeg stanovišta, ne treba upadati u zamku da se postupak privatizacije Komercijalne banke mora sprovesti po svaku cenu, naročito imajući u vidu njenu veličinu i značaj u bankarskom sektoru", kaže Jović. Dodaje da su se, nakon što je država… »

Mali: Sporazum sa EAEU otvara tržište od 180 miliona ljudi

Danas pre 13 sati
Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije predviđa pristup tržištu od preko 180 miliona ljudi za oko 99 odsto robe. Ovim sporazumom se ne ugrožava naš evropski put, jer Evropska unija ne samo da je prvi… »

Veselinović: Sloga traži da Bogosav Nešović dobije status uzbunjivača

Danas pre 11 sati
Udruženi sindikati Srbije (USS) Sloga traže da otpušteni radnik Gradske čistoće Bogosav Nešović dobije status „uzbunjivača“ i da bude vraćen na posao, izjavio je danas predsednik USS Sloga Željko Veselinović. On je na konferenciji za… »

Mihajlović: Srbija i Kina imaju čelično prijateljstvo

N1 Info pre 13 sati
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je s ambasadorkom Кine u Beogradu Čen Bo i predstavnicima kineskih kompanija koje realizuju infrastrukturne projekte u Srbiji o tome kako da se reše problemi… »

Čadež: Majski samit u Zagrebu bi trebalo da definiše lakšu saradnju regiona sa EU

Beta pre 15 sati
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je da u 2020. godini očekuje konkretna rešenja za privredu regiona i da bi majski samit u Zagrebu trebalo da definiše modele lakše saradnje regiona sa EU. "Primena tih rešenja bi mogla da… »

Ekonomija, najnovije vesti »