Ekonomija

Još jedan autoput iz Srbije do mora: Radovi počinju do kraja godine, evo kuda će tačno prolaziti i sa kojim delom Jadrana…

Blic pre 6 minuta
Delegacija Međunarodne razvojne finansijske korporacije DFC stigla je u Beograd, a jedna od ključnih tačaka pregovora sa Srbijom biće izgradnja "auto-puta mira" koji povezuje Niš i Prištinu. Radovi bi trebalo da počnu do kraja godine, a prvo je u… »

[TANGO SIX POST] U rujnu (septembru) velika rezanja u regiji

Tango Six pre 6 sati
Iako je kolovoz (august) izgledao optimistično i stvarao je nadu da sve kreće bitno nabolje, rujan (septembar) je diljem Europe, pa i svijeta, te u našoj regiji postao hladan tuš. Rezanja su izuzetno velika, bitno veća od prvotno planiranih. Samo… »

Stanovi, kola, 11 miliona koverata: Nova nagradna igra sada bi mogla da obori sve rekorde

Blic pre 8 sati
Više od 11 miliona koverata stiglo je poslednji put kada je država organizovala nagradnu igra "Uzmi račun i pobedi" , a sada su očekivanja organizatora daleko veća. Imajući u vidu da nagradni fond ,koji uključuje stanove na najelitnijim lokacijama… »

Srbija treća po nejednakosti građana u Evropi

Danas pre 9 sati
Da li su za velike razlike u primanjima ljudi krivi porezi ili neuredna država Poslednjih deceniju, dve nejednakost se izborila za vodeće mesto među globalnim ekonomskim temama pa su i u Srbiji sve češće diskusije o tome kolika je nejednakost, ali i… »

Sedmomesečna trgovina Šumadije sa svetom premašila milijardu evra

Danas pre 9 sati
Uprkos drastičnom padu proizvodnje i plasmana Fijatovog modela „500L“, Šumadija i dalje ima finansijski veću spoljnotrgovinsku razmenu sa svetom od svih ostalih regija u Srbiji. Prema zvaničnim podacima Regionalne privredne komore u Kragujevcu… »

Budžet za narednu godinu prati ekonomska neizvesnost

Danas pre 12 sati
U oktobru će misija MMF-a obaviti virtualnu posetu Srbiji i najvažnija tema će svakako biti budžet za 2021. godinu. Malo kad je neposredna budućnost nosila takvu neizvesnost kao sada. Prošle godine kada je pravljen budžet, Ministarstvo finansija je… »

Na prodaju Privredna banka

Danas pre 13 sati
Agencija za osiguranje depozita iz Beograda oglasila je prodaju nepokretne imovine Privredne banke Beograd javnim prikupljanjem ponuda, objavio je portal eKapija, a prenosi portal N1. Prodaju se dva poslovna prostora u Krušedolskoj ulici, po ceni od… »

Načelnik policije i ljubavnica

Danas pre 12 sati
Ko je načelnik policije kome je izneverena i besna ljubavnica razbila ne jedan nego dva automobila, da li je to zaista zaslužio ili je, ipak, bilo previše? Da li je „jadna“ ona ili on? Neće to biti tema ovog teksta, jer i najmanji detalj ovog… »

Pranje novca, kriminal i FinCEN dosijei: Sve što treba da znate o „procurelim“ dokumentima

BBC News pre 19 sati
Ovo je samo poslednje u nizu „curenja“ iz poslednjih pet godina koje je razotkrilo tajne sporazume, pranje novca i finansijski kriminal. Procureli dokumenti o novčanim transakcijama u vrednosti od dva biliona dolara pokazali su kako su neke od… »

Potpisan ugovor o rekonstrukciji Barske pruge

Politika pre 1 dan
Ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i modernizaciju pruge Valjevo-Vrbnica-državna granica sa Crnom Gorom, poznatija kao Barska pruga, u dužini od 209,4 kilometara, potpisan je danas u Vladi Srbije između Ministarstva… »

Ekonomija, najnovije vesti »