Ekonomija

Programeri primaju skoro tri prosečne srpske plate, a kome je najniža?

B92 pre 10 sati
Beograd -- Prosečna bruto zarada obračunata u julu je iznosila 89.330 dinara, a neto - 64.731 dinar. U odnosu na isti period prošle godine, rast neto zarada u periodu od januara do jula 2021. iznosio je 8,5 odsto nominalno i šest odsto realno. U… »

V.d. direktori u više od 70 odsto preduzeća u Srbiji, Zoran Drobnjak rekorder

Radio 021 pre 15 sati
Više od 70 odsto republičkih preduzeća na koje se primenjuje Zakon o javnim preduzećima imaju vršioce dužnosti ili direktore čiji mandat nije u skladu sa zakonom - pokazuju istraživanja. Iako je rešavanje v.d. statusa gotovo deceniju među… »

Ministarstvo: Bespovratna sredstva pomogla nabavku opreme za 700 preduzeća

Danas pre 16 sati
Zahvaljujući bespovratnim sredstvima Ministarstva privrede gotovo 700 malih i srednjih preduzeća u Srbiji dobiće novu opremu za poslovanje, saopštilo je to ministarstvo. Prema oceni ministarstva, ti podaci posebno su značajni u godini nakon krize… »

Ministarka Mihajlović: Srbija i Izrael saveznici, zelena agenda zajednički cilj

Novi magazin pre 14 sati
Srpska ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgorala je sa Boazom Toporovskim, šefom poslaničke grupe partije Ješ Atid i potpredsednikom vladajuće koalicije u izraelskom parlamentu o bilateralnoj saradnji, posebno o klimatskim… »

Drobnjak: Putarine neće poskupeti

Nova pre 14 sati
Putarine neće poskupeti, izjavio je danas direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak. Drobnjak je za TV Prva rekao da se za prvih devet meseci ove godine beleži povećanje protoka saobraćaja kroz Srbiju za više od deset odsto u odnosu… »

Srbija ponovo na svetskoj mapi; "Investitori rado ulažu"

B92 pre 10 sati
Beograd -- Od 2018. godine Srbija je svetski lider u privlačenju stranih direktnih investicija. Magazin "Fajnenšel Tajms" proglasio je Srbiju dva puta u poslednje tri godine za destinaciju broj jedan za privlačenje stranih investicija, kao i za zemlju… »

Sud bankama omogućio da naplaćuju maglu

Politika pre 1 dan
Na protestu ispred najvišeg suda istaknuto je da advokatura nije jedinstvena, jer nema rukovodstva AKS koje je donelo odluku o jednodnevnoj obustavi rada. „Koliko košta stav Vrhovnog suda”, „Sto miliona evra iz džepa građana”, „Stop… »

Koliko nas košta "zdrava hrana": Tržište je u ekspanziji, a najnoviji hit je brezin šećer koji košta kao pet kilograma…

Večernje novosti pre 16 sati
Foto: Depositphotos Iako se duže vreme diskutuje o tome koliko je hrana koja se promoviše kao zdrava - zaista zdrava, budući da neki proizvodi, recimo, nemaju šećer, ali zato imaju velike količine prostih masti u sastavu, ovaj segment svakako ostaje… »

Spoljna trgovina ide preko poreskih rajeva

Politika pre 1 dan
Uvoz iz Kine se plaća preko Hongkonga, a odatle stižu i investicije u prerađivačku industriju i rudarstvo. Prema podacima Narodne banke Srbije (NBS) o platnom prometu s inostranstvom, rezidenti su u periodu januar–jun 2021. godine izvršili… »

Oprezno u kupovinu preko društvenih mreža

Politika pre 1 dan
Objavljena ažurirana lista neregistrovanih trgovaca kod kojih ne postoji pravo na reklamaciju ili zamenu, navode iz NOPS-a. Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) nastavila je sa akcijom evidentiranja trgovaca koji ne posluju u skladu sa… »

Ekonomija, najnovije vesti »