Ekonomija

Štedimo trostruko više dinara

Večernje novosti pre 3 sata
Depoziti u domaćoj valuti dostigli 54,4 milijarde dinara, pokazuju podaci NBS. I šparanje u devizama raslo uprkos stalnom padu kamatnih stopa. DINARSKA štednja je u poslednjih šest godina utrostručena, pokazuju podaci Narodne banke Srbije. Ona je sa 18 milijardi dinara, koliko je iznosila u... »

Rizik od svinjske kuge iz Rumunije

Danas pre 4 sata
Ministarstvo poljoprivrede Srbije formiralo krizni centar U Rumuniji je od početka godine ubijeno 50.000 svinja zaraženih afričkom kugom, a zbog rizika od širenja bolesti Ministarstvo poljoprivrede Srbije oformilo je Nacionalni krizni centar, piše e-kapija. Rizik od unošenja afričke svinjske... »

Država može da ponudi programe ulaganja

Danas pre 4 sata
Dijaspora kroz zadrugarstva može da pomogne oporavak nerazvijenih područja Prema podacima Narodne banke Srbije, naši državljani iz dijaspore su u prvih pet meseci ove godine poslali 1,336 milijardi evra doznaka, dok je realna cifra koja u Srbiju stiže neformalnim kanalima znatno viša. Tako da... »

Vučić: Povećanje penzija za najmanje 9 odsto od novembra

Gde investirati pre 9 sati
Od novembra stižu penzije, svi će imati uvećane za najmanje 9 odsto, više nego ikada ranije, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić. Vučić je dodao da, ukoliko se nastavi s rastom, mogu i dogodine da se očekuju neka povećanja, ne tolika. Istakao je da su penzioneri oni koji su podneli... »

Kvarno meso hteli da nam uvale kroz prerađevine?

Mondo pre 4 sata
Takvi odresci junećeg mesa obično se ne nalaze u prodaji već se koriste za izradu proizvoda od mesa, kažu u Upravi za veterinu. Prethodnih dana uništeno je više od 23 tone odrezaka junećeg mesa kojem je istekao rok trajanja i koje je iz Brazila nelegalnim putem stiglo u Srbiju, a u Privrednoj... »

"Bor" hoće sedam, a pkb jedan kupac

Večernje novosti pre 2 sata
Otkup tehničke dokumentacije za privatizaciju pokazao da su dve kompanije zanimljive investitorima, MSK čeka novi krug. ZA privatizaciju Poljoprivredne korporacije "Beograd" zasad je jedna kompanija. Samo je ona otkupila tehničku dokumentaciju. Koliko će zaista biti i ponuda znaće se tek 10.... »

NBS ublažila dnevne oscilacije kursa, srednji kurs 118,0558

Gde investirati pre 13 sati
Dinar je zadržao približno istu vrednost prema evru kao juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,0558 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu 10 miliona evra kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je... »

Voće iz Srbije prolazi kroz šest kontrola u Rusiji

Nova ekonomija pre 12 sati
Uveden privremen monitoring nad voćem iz Srbije. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je u stalnom kontaktu sa ruskim kolegama zbog pojave gljivica na jednom kontigentu breskvi i nektarina iz Srbije, da je uveden privremeni monitoring nad tim voćem i da očekuje da će... »

Radnici Gumoplastike u štrajku osam meseci

Danas pre 9 sati
Zaposleni u državnoj fabrici u Bujanovcu još čekaju socijalni program U fabrici Gumoplastika iz Bujanovca više od 60 radnika je u totalnoj obustavi rada još od decembra prošle godine. U štrajk su ušli tražeći od većinskog vlasnika države da im isplati dugovanja i ponudi socijalni program... »

Za šest meseci 3.500 slučajeva krađe struje

Politika pre 8 sati
U poslednjih šest meseci otkriveno je 3.500 slučajeva krađe struje, kažu u Elektroprivredi Srbije i upozoravaju da zbog neovlašćene potrošnje električne energije ne trpi samo EPS, nego i potrošači koji redovno izmiruju svoje obaveze. Ljiljana Stevanović iz Sektora za unutrašnju kontrolu... »

©2018 Netmark d.o.o.