Ekonomija

Prve subvencije od 8.000 evra taksistima i prevoznicima

RTV pre 1 sat
BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas prvih 29 rešenja o odobravanju subvencija od po 8.000 evra taksistima i prevoznicima za kupovinu novih automobila. "Sada smo… »

Kriza ugrožava više sektora privrede u Srbiji-oporavak 2022.

Dnevnik pre 1 sat
BEOGRAD: Prognozirani pad svetskog i evropskog BDP-a zbog korone biće najveći od Drugog svetskog rata, a ozbiljne posledice imaće više privrednih sektora u Srbiji, rekla je danas za RTS glavna i odgovorna urednica magazina "Biznis" i "Ekonometar"… »

Turističke firme "prete": Ako država ne da pare, sledi…

Mondo pre 1 sat
Turistički sektor Srbije će danas zatražiti pomoć od države, jer će u suprotnom mnoga preduzeća koja se bave turizmom bankrotirati, kaže direktor Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (JUTA), Aleksandar Seničić. Turistički… »

Svaka treća avio-karta u junu kupljena onlajn

RTV pre 1 sat
BEOGRAD - Nacionalna avio-kompanija Er Srbija je tokom juna zabeležila devetoprocentnin rast onlajn prodaje avio-karata na 34 odsto od ukupnog broja prodatih karata, u odnosu na isti period prošle godine. Procenjuje se da je usled pandemije korona… »

Lakša otplata svih zajmova sem stambenih i minusa

Dnevnik pre 44 minuta
Izvršni odbor Narodne banke Srbije usvojio je dve odluke kako bi se građanima olakšali uslovi otplate određenih kredita. NBS je donela Odluku o dopuni Odluke o adekvatnosti kapitala banke i Odluku o izmeni i dopuni Odluke o upravljanju rizikom… »

Francuska ograničila broj letova kineskim aviokompanijama

Slobodna Evropa pre 3 sata
Francuska je počela sa ograničenjem letova kineskih aviokompanija na jedan sedmično, navodeći da time odgovara na zabrane koje je Peking uveo francuskim firmama. "Od 13. jula kineske kompanije će moći da obavljaju jedan let sedmično. Razgovori su u… »

Galenika planira prinudni otkup - cena po akciji 28,14 evra

RTS pre 1 sat
Galenika ad se priprema za prinudni otkup više od 137.000 akcija, a za svaku od njih biće plaćeno po 28,14 evra, navodi se u predlogu Odluke o prinudnom otkupu akcija. Ova odluka je na dnevnom redu redovne sednice skupštine akcionara Galenike koja je… »

Evro danas 117,57 dinara

Novi magazin pre 4 sata
Zvanični srednji kurs danas je 117,5790 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. U odnosu na evro, dinar vredi kao pre mesec dana, za 0,2 odsto je jači nego pre godinu dana i ima jednaku vrednost kao na početku ove godine. Dinar je ove… »

Šta je cirkularna ekonomija i zašto je važna?

Kamatica pre 2 minuta
Tokom pola veka koliko se govori o ovom konceptu, pređen je put od podozrenja do usvajanja zakonskih okvira koji će omogućiti lakšu tranziciju sa današnjeg, linearnog sistema na kružni. Sledeća borba tek predstoji – dok Evopa, SAD i Azija… »

Prioritetni prelazak granice za kamione sa voćem, povrćem i mesom

Nova ekonomija pre 32 minuta
Prioritetni prelazak teretnih vozila sa voćem, povrćem i mesom obezbeđen je na graničnim prelazima Batrovci sa Hrvatskom, Horgoš sa Mađarskom i Vatin sa Rumunijom, saopštila je Privredna komora Srbije. "S obzirom da ove vrste roba zahtevaju poseban… »

Ekonomija, najnovije vesti »