Ekonomija

Stevanović: Sledeće nedelje otvaranje finansijskih ponuda za Galeniku

Beta pre 5 sati
Finansijske ponude za kupovinu beogradske farmaceutske kompanije Galenika biće otvorene sledeće nedelje, najavio je danas državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović. "Danas ističe rok da ponudjači dostave dopunjenu dokumentaciju i očekujemo da će to učiniti oni od kojih je... »

Srpska privreda pod lupom: Ovo su najveći dobitnik i gubitnik, a ova firma ima najbolji rejting

Blic pre 3 sata
Najprofitabilnija kompanija u Srbiji prošle godine bila je NIS AD, Koncern Bambi ima najbolji rejting, dok je najveći ukupni gubitak knjižio JP Srbijagas. Kompanije koje su ostvarile najveće prihode od 100 privrednih društava, kako je saopštila Ružica Stamenković, registrator u Registru... »

Brnabić: Neće biti povišice plata u javnim preduzećima

Beta pre 2 sata
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će plate zaposlenih u lokalnoj samoupravi biti povećane za pet odsto a da neće biti povećanja zarada u javnim preduzećima. "U ovom trenutku spremni smo da na Vladi usvojimo zakon o platama zaposlenih u lokalnim samoupravama koji će promeniti... »

Dinar ojačao, evro 119,1626 dinara za evro

Gde investirati pre 6 sati
Dinar je danas ojačao prema evru za 0,1 odsto treći dan uzastopno i zvanični srednji kurs iznosi 119,1626 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 3,4 procenta. Od početka godine, dinar je prema... »

Kineski neimari u Srbiji rade bez PDV

Večernje novosti pre 22 sata
Vlada kroz sporazum oslobodila kreditore iz najmnogoljudnije zemlje sveta poreza na dodatu vrednost i carina. U Ministarstvu građevine tvrde da budžet neće biti oštećen. KINESKE kompanije koje će graditi pruge i puteve kroz Srbiju neće plaćati PDV i carine. To je deo Sporazuma o ekonomskoj i... »

Danas: Rekordni profiti banaka u Srbiji

Beta pre 7 sati
Dobit bankarskog sektora u Srbiji pre oporezivanja u prvoj polovini 2017. godine iznosila je rekordnih 290 miliona evra, što je za čak 43 odsto više nego u istom periodu prošle godine, objavio je u četvrtak beogradski "Danas". Po pisanju lista, glavni izvor profita banaka bili su mnogo manji... »

Beogradska berza: Obveznice podigle promet, NIS jedini preko 1 milion RSD

Gde investirati pre 7 sati
Jučerašnji trgovački dan doneo je odličan promet usled trgovanja državnim obveznicama, dok je indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio pola procenta na 726,5 poena. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 328,6 miliona RSD (2,8 miliona EUR). Ponovo je Naftna industrija Srbije (NIIS) bila... »

Brnabićeva priznala: Rast ne može biti 3%

B92 pre 1 sat
B92: Brnabićeva priznala: Rast ne može biti 3%
Beograd -- Privredni rast ove godine ne može biti tri odsto, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić, na konferenciji za medije u organizaciji Američke privredne komore. Ona je na konferenciji za medije na pitanje novinara koliki se privredni rast očekuje, rekla da on neće biti tri odsto, kako... »

Sednica Vlade: Usvojen ugovor o izgradnji dela pruge Beograd-Budimpšta, formiran savet za razvoj turizma

Blic pre 2 sata
Vlada Srbije odlučila je danas da obrazuje Nacionalni savet za razvoj turizma Srbije i usvojila ugovor o izgradnji deonice pruge Beograd-Budimpešta, saopšteno je posle sednice Vlade. Kako se navodi, cilj Nacionalnog saveta je uspostavljanje koordinacije i komunikacije svih strana u cilju razvoja... »

Uskoro na tržištu nova digitalna valuta – Bitcoin Gold

Kamatica pre 1 sat
Dana 25.10.2017. na tržištu će se pojaviti nova digitalana valuta Bitcoina –Bitcoin Gold. Doći će do razdvajanja na tržištu na isti način kao što se pojavio i Bitcoin Cashte će pojaviti nova kriptovaluta. Na tržištu se takođe primećuje određena nervoza zbog toga što javnost nije... »

©2017 Netmark d.o.o.