Ekonomija, najnovije vesti

Udruženje radnika na internetu nije održalo sastanak sa predstavnicima ministarstva finasija

Danas pre 3 sata
Udruženje radnika na internetu objavilo je danas da nije održalo prvi sastanak sa ministarstvom finansija nakon što je Vlada usvojila predlog o oporezivanju frilensera prošle nedelje. Kako su saopštili, Kurir i Pink danas popodne objavili su vest da… »

Branša kroji platu: Evo koliko je iznosila zvanična prosečna zarada u septembru prošle godine

Večernje novosti pre 4 sati
ZVANIČNA prosečna plata u septembru prošle godine iznosila je 59.698 dinara. Nešto detaljanija analiza, međutim, pokazuje da su mnogi bili iznad, a mnogi ispod te cifre. Zaposleni bez osnovnog i srednjeg obrazovanja, koji su radili u sektoru… »

Selaković u Moskvi: Ministar posetio srpske proizvođače hrane koji su se predstavili na najvećoj izložbi prehrambene…

Večernje novosti pre 3 sata
MINISTAR spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković u četvrtak je posetio srpske proizvođače hrane koji su se predstavili na najvećoj izložbi prehrambene industrije koja se održava u Moskvi od 12. do 16. aprila. Selaković je razgovarao sa… »

Kako do 60 evra od države? Prijava počinje uskoro - ovo su odgovori na najčešća pitanja

Večernje novosti pre 7 sati
PRIJAVA za pomoć države preko sajta Uprave za trezor počinje 28. aprila i trajaće do 15. maja, dok će prijava putem kol-centra krenuti 5. maja. Ministar finansija Siniša Mali precizirao je da građani koji se prijave za pomoć države uplatu prvih… »

Vodič kroz novčanu pomoć od 60 evra: Ovo su odgovori na 15 najčešćih pitanja

Blic pre 8 sati
Pre nedelju dana država je uplatila prvu polovinu minimalca za zaposlene u preduzećima, u okviru trećeg paketa mera podrške privredi i građanima. Krajem meseca, tačnije 28. aprila, počeće i prijava građana za direktnu novčanu pomoć u iznosu od… »

Traže poštovanje zakonskog nivoa cene radnog časa

Danas pre 7 sati
U Beogradu održan protest zaposlenih u železničkim preduzećima Nekoliko stotina železničara protestovalo je danas ispred zgrade Železnica Srbije u Beogradu zato što iz kolektivnih ugovora železničkih preduzeća nisu izbačene odredbe zbog kojih… »

Nakon važnog sastanka UFPS ocenjuje: Test samostalnosti prihvatljiv za većinu frilensera

Večernje novosti pre 8 sati
PREDSTAVNICI Poreske uprave, Ministarstva finansija i Udruženja frilensera i preduzetnika Srbije (UFPS), analizirali su kako će se test samostalnosti primenjivati na frilensere koji žele da postanu preduzetnici i zaključili da za većinu frilensera to… »

Na koga je sve država zaboravila u krizi

Danas pre 10 sati
Niz ugroženih delatnosti izostavljen iz sektorskih paketa pomoći zbog epidemije Od početka krize izazvane epidemijom virusa korona u Srbiji prošlo je punih 13 meseci i za to vreme država je obezbedila pomoć građanima i privredi u ukupnoj vrednosti… »

Radosavljević: Rebalansom budžeta povećava se zaduživanje za još 2,5 milijardi evra

Danas pre 9 sati
Profesor FEFA fakulteta u Beogradu Goran Radosavljević rekao je danas da je rebalansom budžeta Srbije za 2021. godinu predviđeno dodatno zaduživanje države od 2,5 milijardi evra, što će, uz sredstva potrebna za finansiranje dosadašnjeg deficita… »

Ostaci pesticida i u svinjskoj masti

Politika pre 1 dan
Najnoviji izveštaj EFSA pokazao da je u oko dva odsto kontrolisanih uzoraka hrane u EU bilo prekoračenja dozvoljenog nivoa sredstava za zaštitu bilja koja se koriste u poljoprivredi. Pesticidi u hrani su ponovo aktuelna tema u evropskim medijima od… »

Vesti dana »