Ekonomija, najnovije vesti

Ovo su tri razloga zbog kojih sve više investitora dodaje investicijsko zlato u svoj portfelj

SEEbiz pre 3 sata
Investicijsko zlato u fizičkom obliku zlatnih poluga i zlatnika zadnjih je godina postalo popularan izbor kod domaćih investitora i štediša, što je u skladu s inozemnim trendovima. Podaci Centra Zlata, vodećeg hrvatskog trgovca fizičkim zlatom… »

Rastu kamate i keš krediti: Po kolikim kamatnim stopama se zadužujemo?

Danas pre 5 sati
U trećem tromesečju ove godine gotovinski krediti stanovništvu povećani su za 8,5 milijardi dinara, dok su stambeni krediti smanjeni za 2,7 milijardi dinara, pokazuje izveštaj Narodne banke Srbije Trendovi u kreditnoj aktivnosti. Međugodišnji rast… »

Miša Brkić: Podela novca srednjoškolcima je kupovina glasova njihovih roditelja

Danas pre 5 sati
Argument „idu praznici“ za podelu novca srednjoškolcima nije ništa do kupovina glasova njihovih roditelja, kaže za N1 novinar Miša Brkić, analizirajući najnovije „finansijske mere“ vlasti. Te finansijske mere predstavljene su kao pomoć… »

Formurali za pomoć od 10.000 dinara podeljeni srednjim školama

Danas pre 7 sati
Ministarstvo finansija potvrdilo je da su formulari koje je potrebno popuniti za novčanu pomoć od 10.000 dinara podeljeni srednjim školama u Srbiji, preneo je danas RTS. Učenici treba da popune formular, odnosno unesu svoj broj tekućeg računa, a ako… »

Češka traži od Evropske unije izuzeće za uvoz čelika iz Rusije do 2028. godine

Politika pre 1 dan
BRISEL, PRAG – Češka traži od Evropske unije izuzeće iz sankcija protiv Moskve za uvoz čelika iz Rusije do 2028. godine, pošto su te isporuke od vitalnog značaja za češku ekonomiju, izjavio je ministar industrije i trgovine Jozef Sikela. Prema… »

Dopunjen pravilnik o utvrđivanju telesnih oštećenja

Politika pre 1 dan
Na inicijativu Saveza gluvih i nagluvih Srbije, Nacionalne organizacije osoba obolelih od ahondroplazije i Nacionalne organizacije za retke bolesti Srbije, predložene su dopune pravilnika o utvrđivanju telesnih oštećenja u cilju poboljšanja statusa… »

Pet miliona dinara za poljoprivredu u Aranđelovcu

Politika pre 1 dan
U Aranđelovcu je kao deo projekta „Velika mala privreda” USAID-a, osnovan Fond za podsticaj razvoja poljoprivredne i prehrambene proizvodnje. U saradnji sa USAID-om, fond su osnovali opština Aaranđelovac i i Fondacija Ana i Vlade Divac, uz podršku… »

Nikezić protiv pomoći države srednjoškolcima

Politika pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će svakom srednjoškolcu u Srbiji biti uplaćeno 10.000 dinara. Kako je predsednik Vučić najavio, novac će biti uplaćen srednjoškolcima preko lokalnih samouprava na račune roditelja ili staratelja… »

PKS i SAM zajedno za jačanje ženskog i omladinskog preduzetništva

Nova ekonomija pre 1 dan
Privredna komora Srbije (PKS) potpisala je sporazum sa Srpskom asocijacijom menadžera (SAM) o poslovno-tehničkoj saradnji za podršku razvoju ženskog i omladinskog preduzetništva. Sporazum su potpisale Branislava Simanić, direktorka Sektora… »

Keš krediti su dve trećine svih novih pozajmica u Srbiji

Nova ekonomija pre 1 dan
Keš krediti su građanima najpotrebniji, od svih novih pozajmica koje su građani podigli u bankama. Od novoodobrenih kredita stanovništvu u trećem kvartalu, koji su iznosili 132,3 milijarde dinara, keš krediti su činili gotovo dve trećine, pokazuju… »

Vesti dana »