Ekonomija, najnovije vesti

Skok cena stanova i u gradovima i u manjim mestima – da li je kvadrat ispod 1.000 evra prošlost

RTS pre 42 minuta
Cene nekretnina u Srbiji su, prema zvaničnim podacima, u poslednje dve godine skočile za oko 20 odsto. Skok cena je prvo registrovan u velikim gradovima, ali se preneo i na manja mesta. To je uslovljeno povećanom tražnjom i promenama koje je na… »

Stanovi sve skuplji zbog ove 3 stvari! Šta je uslovilo poskupljenje kvadrata, i da li je realno da očekujemo pad

Mondo pre 24 minuta
Cene nekretnina u Srbiji skočile su za oko 20 odsto. Kupci u proseku šest meseci traže stan, a ove tri stvari su razlog poskupljenja. Cene nekretnina u Srbiji skočile su za oko 20 odsto. Kupci u proseku šest meseci traže stan, a ove tri stvari su… »

Gas najjeftiniji za grejanje

Politika pre 1 dan
Troškovi tokom zimske sezone kreću se od 42.000 za plavo gorivo do 134.000 dinara za lož-ulje. Za grejanje prosečno izolovanog stambenog prostora od 60 kvadrata uz temperaturu u celom stanu od 20 stepeni u toku 16 sati dnevno, 180 dana u grejnoj… »

Cene nafte se vratile na višegodišnji maksimum

Politika pre 1 dan
NjUJORK/LONDON- Nafta je na putu da zabeleži devetu uzastopnu nedelju rasta, što je najduži period uspona cena na sedmičnom nivou od 2015. godine, jer su isporuke proizvođača iz OPEK+ grupe na tržište skromne, a zalihe sirove nafte u SAD opadaju… »

Privrednici nemaju odgovarajući pristup novcu

Politika pre 1 dan
Ove godine 84 odsto privrednika i dalje koristi sopstvena sredstva za investiranje, što znači da kada hoće da ulaže privrednik mora 84 dinara da izvuče iz svog džepa. Oko 30 odsto firmi prijavilo je pad profita, prihoda i tražnje za proizvodima i… »

[PARTNER 2021] Sve o oklopnim premijerama, modernizacijama i modifikacijama

Tango Six pre 1 dan
Kao što je Tango Six već preneo, na Partneru 2021. Ministarstvo odbrane Srbije i kompanija Jugoimport-SDPR prikazali su 150 različitih sistema naoružanja i vojne opreme (NVO), od kojih 16 premijerno. Nesumnjivo da je najveću pažnju na ovogodišnjem… »

Predsednik Vučić posetio bor "Otvorili smo najmoderniji rudnik, veličanstveno izgleda, ponos Srbije" (foto/video)

Srbija danas pre 1 dan
Veoma važna investicija za Srbiju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji svečanog otvaranja rudnika bakra i zlata "Čukaru Peki", koja je održana u okviru kompleksa Flotacije rudnika u Boru. Svečanost je počela dolaskom… »

MMF: Snažan privredni oporavak Srbije

Politika pre 7 sati
MMF procenjuje rast BDP-a Srbije od 6,5 odsto ove godine, a zatim i nastavak visokog rasta od 4,5 odsto u 2022. godini. Na kraju posete našoj zemlji misija MMF ocenila je da se privreda Srbije odlično nosi sa izazovima koje je nametnula pandemija kovida… »

Vučić: "Srbija će postati druga u Evropi"; "Polako ćemo da pristižemo Zapad po platama" VIDEO

B92 pre 7 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sada vidi da istok Srbije ima budućnost. Kako je naveo u videu na Instagram nalogu "avucic", sve ono što je izgledalo gotovo nemoguće pre samo nekoliko godina, danas izgleda realno i gotovo jednostavno… »

Bogat biznis program “Svemira” donosi nove aranžmane

Alo pre 7 sati
Predstavnici kompanija iz Srbije koji učestvuju na tematskoj nedelji "Svemir" Svetske izložbe u Dubaiju, u Biznis habu Srbije razmotrili su mogućnosi saradnje sa privrednicima Azije, Evrope, Amerike i Afrike i očekuju da će dogovori ubrzo doneti nove… »

Vesti dana »