Ekonomija, najnovije vesti

Poslanik SNS štrajkačima glađu: Vaši muževi i deca trpe zbog vas

Danas pre 5 sati
U pogonu Gumoplastike radnike koji već tri dana ne uzimaju hranu posetio i Zoran Stanković Treću noć zaredom 40 radnika Gumoplastike iz Bujanovca provelo je u pogonu fabrike u selu Klenike štrajkujući glađu.
Pre nego što su se odlučili da na ovaj način izraze nezadovoljstvo time što im država kao većinski vlasnik fabrike ne isplaćuje 12 miliona dinara dugovanja za zarade, kao i... »

Građani ne znaju kako vlade troše njihov novac

Danas pre 7 sati
– Stanje javnih finansija u zemljama Zapadnog Balkana, i pored stabilnog javnog duga u nekim slučajevima, obeleženo je neravnopravnim, netransparentnim tržišnim uslovima i zahteva ojačavanje srednjoročnih fiskalnih planova uz više investicija, poručeno je tokom predstavljanja analize „Javni dug u Jugoistočnoj Evropi“.
Ovo istraživanje o finansijama država regiona sprovelo je nekoliko nevladinih organizacija uključujući crnogorski MANS, BIRN, Cekor i druge. Projekat je zamišljen kao odgovor na... »

Dvostruki aršini: "Škart" rezervisan za Istok, kvalitetna roba za Zapad

Večernje novosti pre 8 sati
Da li će Istočni blok Evrope ikada imati pravo na isti, bolji kvalitet robe, kao na Zapadu. Potrošači u Srbiji smatraju da ćemo još dugo imati lošije proizvode od onih u bogatim zemljama
EVROPA se složila da je nepošteno što njeni građani na Zapadu imaju pravo na bolji kvalitet istih proizvoda od onih ljudi koji žive u istočnom bloku. Potrošači u Srbiji, međutim,... »

Srbi više neće da rade za 30.000 dinara, a evo za kolike zarade su spremni da rade i prekovremeno

Blic pre 9 sati
U poslednjih nekoliko meseci na sajtovima za zapošljavanje osetno je manji broj kandidata koji se prijavljuju za najslabije plaćene poslove. I dok je do prošle godine bilo relativno lako naći zaposlene na honorarnim poslovima u trgovini, na... »

Serijal "novosti" Ruše tuđe domove

Večernje novosti pre 10 sati
MOŽE LI SE STATI NA PUT DIVLjOJ GRADNjI(3): U Novom Sadu bez krova nad glavom ostalo 12 porodica
SVE je manje graditelja koji bez papira grade u Novom Sadu, hvale se građevinski inspektori u ovom gradu. Posebno ističu da su kontrole aktivnih gradilišta sve češće i strože.... »

Pokrenut stečaj u Zastavi kamionima

Danas pre 10 sati
– Privredni sud u Kragujevcu je otvorio stečaj Zastave kamiona zbog blokade računa od oko 3,3 milijarde dinara, koja traje ravno tri godine.
Zastava kamioni su 100 odsto u vlasništvu preduzeća Zastava vozila koje je u stečaju od maju 2017. godine. Proverilačko ročište je zakazano za 29. oktobar. Bivši radnici Zastave... »

Kupila je kupaći u Italiji i naišla na šok, ovakav spoj ni Jugoslavija nije imala

Alo pre 4 sata
Alo: Kupila je kupaći u Italiji i naišla na šok, ovakav spoj ni Jugoslavija nije imala
Zanimljiva objava osvanula je na društvenoj mreži Tviter i ubrzo izazvala niz komentara dve "zaraćene" strane.
Naime, reč je o tvitu u kojem je jedna korisnica postavila forografiju na kojoj se vidi da za jedan isti kupaći kostim postoje dva proizvođača i to ni manje ni više nego - srpski... »

Kako je goreo Goran Bregović*: Unutar pakla sinoćnje vatrene stihije u avionu Er Srbije**

Tango Six pre 5 sati
*neodoljiva prilika medijima da se igraju naslovima i ilustracija suštinski pogrešne odluke da se avionima daju imena živih, poznatih, ljudi. Avion Er Srbije Erbas A319-132 YU-APD „Goran Bregović“ na letu broj JU7210 Beograd – Hurgada, sinoć oko... »

Brnabić: Rijaliti u Srbiju uveo Đilas, a ne Mitrović

Dnevnik pre 5 sati
BEOGRAD: Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da su rijaliti programi stvar nadležnih regulatornih tela, a ne vlade, ali i navela da je rijalitije u Srbiju uveo Dragan Đilas, a ne Željko Mitrović.
Brnabić je, upitana da prokomentariše stav ministra kulture o dodatnom oporezivanju rijaliti programe, i „ prepisku“ ministra Vladana Vukosavljevića i vlasnika Pinka Željka... »

"Nokija" gasi radna mesta

Srbija danas pre 5 sati
Veliki proizvođač telekomunikacione mreže "Nokija" će zatvoriti 250 radnih mesta u Napervilu, u Sjedinjenim Američkim Državama
Očekuje se da će zatvoriti još 250 pozicija, javlja Rojters pozivajući se na pisanje portala "Crain's Chicago". Portparol kompanije "Nokija" je potvrdio da su ugasili radna mesta... »

Osnivač Svetskog ekonomskog foruma pohvalio Srbiju za izuzetne ekonomske rezultate: Vi ste hab u regionu!

Srbija danas pre 5 sati
On je pozvao investitore da prave konkretne dogovore, dolaze što više u Srbiju i da naprave što više dobrog biznisa u Srbiji
Osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Martin Švab pohvalio je danas u Tjenđinu Srbiju za izuzetne ekonomske rezultate koji su doveli do toga da ona postane, kako je rekao, "hab... »

Vučić završio posetu Kini: Li ukazao posebnu čast srpskom predsedniku, napravljen zastoj u protokolu (foto)

Srbija danas pre 5 sati
Pozdravljali se više od 10 minuta
Koliko poštovanje Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić imaju u prijateljskoj Kini pokazao je i premijer Li Kećijang koji je, na završetku posete, najviše vremena posvetio upravo srpskom lideru. Pre odlaska,... »

Vučić na Ekonomskom forumu u Tjenđinu; sporazum sa Hbisom

Studio B pre 5 sati
Predsednik Vučić ocenio u Tjenđinu da je veoma važno što je predsednik Kine Si Đinping prihvatio da ponovo poseti Srbiju jer je to signal investitorima da ulažu u našu zemlju. Osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Martin Švab pohvalio ekonomske rezultate Srbije koji su, kako kaže, doveli do toga da ona postane „hab u regionu“.
Aleksandar Vučić je prisustvovao otvaranju 12. godišnjeg sastanka pod nazivom „Novi pobednici“ u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma, posle čega je usledio susret sa... »

Kineska ekonomija, od Rusije do Afrike

RTS pre 6 sati
RTS: Kineska ekonomija, od Rusije do Afrike
Dok rat carinskim stopama između Sjedinjenih Američkih Država i Kine ulazi u novu, još oštriju fazu od 24. septembra kad na snagu stupaju novi paket mera Vašingtona i protivmere Pekinga, međunarodni ekonomski faktori sa zebnjom iščekuju moguće posledice na svetsku trgovinu. Međunarodna trgovina je sektor izuzetno važan za Kinu, i mada najveći deo prometa ima sa Amerikom, tu su i druga tržišta.
Trgovinska saradnja Kine i Rusije samo u prvom tromesečju ove godine iznosila je 25 milijardi dolara, što je za 30 odsto više u poređenju sa istim periodom prošle godine, u kojoj... »

Momir Bulatović: Neophodna tela koja će smirivati bankare

N1 Info pre 8 sati
Nekadašnji premijer SRJ Momir Bulatović kaže da u svetu finansija vlada bankarski socijalizam, da su "kockarski" bankari izjednačeni s pravim pa se gubici bankarskog sektora nadoknađuju iz sredstava država i na račun smanjivanja socijalnih prava. Država treba da postavi regulatorna tela koja će smirivati bankare, da ne bi varali građane, naglašava.
U najnovijoj knjizi "Nevidljivi lanci", Momir Bulatović, nekadašnji predsednik Crne Gore i savezni premijer, inače doktor ekonomije, pokušava da objasni svet visokih finansija... »

©2018 Netmark d.o.o.