Ekonomija, najnovije vesti

Udruženje radnika na internetu: Nijedan naš zahtev nije odbijen na sastanku u Vladi

Danas pre 58 minuta
Udruženje radnika na internetu saopštilo je da je na današnejm sastanku u Vladi dogovoreno da treba utvrditi realno stanje na osnovu kojeg će doći do obustave poziva, rešenja i opomena za prinudnu naplatu (poreza), što je prvi zahtev koji su… »

Šta će spajanje Fijata i Pežoa doneti fabrici u Kragujevcu? Vozačima lakši i brži servis automobila, a pominje se i novi…

Blic pre 52 minuta
Spajanje grupacija Fijat Krajsler (FCA) i Pežo-Sitroen-Opel (PSA) okončano je formalno-pravno, nova kompanija sada se zove Stellantis, a sedište četvrtog najvećeg proizvođača automobila na svetu, sa više od 400.000 zaposlenih i godišnjom prodajom… »

Dogovor na vidiku? Održan sastanak frilensera u Vladi, zakon će razdvojiti kladioničare i one koji daju onlajn časove

Večernje novosti pre 1 sat
ČINI se da će doći do dogovora između predstavnika Udruženja radnika na internetu i države Srbije. Posle današnjeg sastanka, sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim, koji je trajao više od dva sata, dogovoreno je… »

Bolji uslovi rada u PIO: Opština Stara Pazova i Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje potpisali ugovor

Večernje novosti pre 1 sat
POBOLjŠANjE uslova rada kako za osiguranike i korisnike, tako i za svoje zaposlene glavni su ciljevi Fonda PIO u ovoj godini. Zato su Relja Ognjanović, zamenik direktora Republičkog fonda PIO i Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova… »

Predstavnici Vlade Srbije i frilensera za sada bez dogovora

Danas pre 2 sata
Sastanak predstavnika Vlade Srbije i Udruženja radnika na internetu danas je završen bez dogovora o načinu plaćanja poreza, o čemu će i dalje pregovarati. Kako su agenciji Beta kazali predstavnici Udruženja, sledeći sastanak bi trebalo da bude… »

Vučićevi podaci o zaradama samo prazno slovo na papiru

Danas pre 3 sata
Tvrdnja Aleksandra Vučića da sve druge zemlje u regionu imaju niže prosečne plate od Srbije ne odgovara činjeničnom stanju a stručna javnost navodi da statistika koju predsednik iznosi istovremeno ne znači da je standard stanovništva na… »

Bez drastičnih poskupljenja goriva do leta, a možda i jeseni

Danas pre 10 minuta
Iako je nafta na svetskom tržištu od novembra prošle godine poskupela za 51 odsto vozači u Srbiji ne treba da strahuju jer drastičnog rasta maloprodajnih cena goriva neće biti najmanje u narednih šest meseci, smatra stručna javnost. Cena „crnog… »

Koliki je prosek trajanja uređaja: Većina je programirana da se "pokvari" posle određenog perioda?

Srbija danas pre 34 minuta
Francuzi su istraživali trajnost uređaja i otkrili da je većina programirana da se "penzioniše" nakon određenog ciklusa korišćenja. Neka digne ruku onaj srećnik kom veš-mašina ili neki drugi uređaj nije misteriozno zauvek utihnuo samo nekoliko… »

Od ponoći obavezan karantin za Srbe: Zemlja u komšiluku stavila našu državu na listu visokorizičnih područja

Srbija danas pre 22 minuta
Rumunija je stavila Srbiju na listu visoko rizičnih zemalja za infekciju korona virusom. Rumunija je stavila Srbiju na listu visoko rizičnih zemalja za infekciju korona virusom, zbog čega će putnici iz naše zemlje od ponoći morati da budu u… »

Planirana zastarelost aparata sve očiglednija - koliki je prosek trajanja uređaja?

B92 pre 1 sat
Francuzi su istraživali trajnost uređaja i otkrili da je većina programirana da se "penzioniše" nakon određenog ciklusa korišćenja. Neka digne ruku onaj srećnik kom veš-mašina ili neki drugi uređaj nije misteriozno zauvek utihnuo samo nekoliko… »

Vesti dana »