Ekonomija, najnovije vesti

Koliko je skupa naša prestonica? Beograd 181. od 209 glavnih gradova

Kamatica pre 23 minuta
Prestonica Srbije, Beograd, na rang-listi 209 najskupljih svetskih gradova za život u 2019. godini našao se na 181. mestu. Prvu poziciju, drugu godinu zaredom, zauzeo je Hongkong, dok je najjeftiniji Tunis. To pokazuju podaci iz istraživanja njujorške… »

Negativna kamatna stopa Evropske centralne banke dobra samo na kratko (AUDIO)

RTV pre 23 minuta
BEOGRAD - Portparol Evropske centralne banke Luis De Gindos izjavio je da ne predviđa ulazak Evrozone u recesiju, ali da će 19 zemalja tog bloka imati niži privredni rast na duži rok. Profesor sa beogradskog Ekonomskog fakulteta Đorđe Đukić… »

Beogradska berza - Dnevni izveštaj za petak, 18. oktobar 2019.

Ekapija pre 23 minuta
U PDF fajlu pogledajte dnevni izveštaj o trgovanju na Beogradskoj berzi za petak, 18. oktobar 2019. kliknite za PDF fajl… »

Beogradska berza - Nedeljni izveštaj za period od 14. do 18. oktobra 2019.

Ekapija pre 18 minuta
U PDF fajlu pogledajte nedeljni izveštaj o trgovanju na Beogradskoj berzi za period od 14. do 18. oktobra 2019. kliknite za PDF fajl… »

Grdelica dobila hotel sa savremenim restoranom posle više decenija - Na proleće 2020. gradiće se i velika bašta (FOTO)

Ekapija pre 6 minuta
Grdelica je posle više decenija dobila hotel sa savremeno opremljenim restoranom. Investitor Stevan Stamenković radni vek proveo je u Americi i rešio da svoje penzionerske dane provede u rodnom kraju, pa i da pokrene turizam. Pre 10 godina, za oko… »

Prvi put u istoriji – dve žene u svemirskoj šetnji (foto/video)

BizLife pre 24 minuta
Foto: Pixabay Prvi put u istoriji dve žene su samostalno krenule u svemirsku šetnju izvan Međunarodne svemirske stanice. Astronautkinje Kristina Koh i Džesika Meir izašle su izvan orbitalne laboratorije da bi zamenile uređaj za kontrolu napajanja… »

Najniži ekonomski rast u Kini od 1990-ih

Slobodna Evropa pre 24 minuta
Privredni rast Kine u trećem kvartalu iznosio je šest odsto, što je najsporiji tempo u poslednje skoro tri decenije, saopštile su vlasti. Ekonomski rast usporen je sa 6,2 odsto u drugom kvartalu ove godine pod pritiskom smanjenja domaće potražnje i… »

Autobus-amfibija najveća atrakcija u Budimpešti (VIDEO)

Ekapija pre 18 minuta
Plutajući autobus jedna je od najvećih atrakcija u Budimpešti_ pre nego što uplovi u Dunav, autobus krstari kopnom. Vožnja po ulicama traje oko 45 minuta, a obilaze se najveće turističke atrakcije Budimpešte. - Ovo je zaista fenomenalno, mnogo… »

Švajcarci sufinansiraju 21 opštinu: Građani odlučuju o trošenju sredstava

B92 pre 11 minuta
Program švajcarske vlade Reforma poreza na imovinu sufinansiraće 21 lokalnu samoupravu u Srbiji, iznosom od 150.000 franaka. To se odnosi na projekte koji se tiču uključivanja građana u odlučivanje o trošenju sredstava prikupljenih kroz poreze na… »

Prebacili trošak na klijente: Banke uvode naknadu za velike depozite

B92 pre 24 minuta
Cirih -- Banka Kredi Svis počeće da naplaćuje bogatim klijentima naknadu na velike gotovinske depozite u švajcarskim francima. Fizičkim licima i korporativnim klijentima će se naplaćivati kamata od 0,75 odsto na gotovinske depozite veće od dva… »

Vesti dana »