Ekonomija, najnovije vesti

Već traže radnike za sezonu na Jadranu, evo i plata koje nude

Srbija danas pre 6 sati
Gotovo 4.000 građana iz cele Slavonije slivalo se u Osijek, na Dane poslova u turizmu.
Svi su oni voljni da rade u sezoni, mnogi od njih takva iskustva već i imaju, a u potragu za radnicima u tamošnju metropolu zaputilo se 78 poslodavaca, javlja Večernji list. Prema... »

Rok za preregistraciju oružja biće produžen godinu dana?

Srbija danas pre 6 sati
Predviđeni rok za zamenu starih oružnih listova za nove biometrijske isprave, 5. mart ove godine, biće produžen godinu dana, preciznije do 5. marta 2020, piše "Politika".
Naime, Vlada Srbije je na sednici 10. januara ove godine usvojila izmene i dopune Zakona o oružju i municiji, a predlog izmena upućen je Skupštini Srbije na usvajanje po hitnom... »

Ostavite kola u garaži 10: saveta kako preživeti najduži mesec u godini

Blic pre 7 sati
Za januar kažu da je najduži mesec, jer su troškovi veliki zbog proslava i kupovine poklona. Plata ponekad treba da potraje i duže nego što je uobičajeno, jer "legne" ranije. Iako su trgovinski lanci nudili razne akcije, većina građana mora da... »

Vlada predala imovinu koja je pripadala Radio Jugoslaviji

Danas pre 10 sati
Vlada Srbije odlučila je da preda imovinu koja je pripadala Radio Jugoslaviji pošto je okončan postupak likvidacije ove bivše savezne javne ustanove.
Prema odluci Vlade koja je objavljena u „Službenom glasniku“, Republičkoj direkciji za imovinu preneto je na upravljanje i raspolaganje: dvosoban stan u Beogradu, u Bulevaru... »

Nisi kupio Bus Plus? Ne možeš ni da se žališ, ni da tražiš informaciju

Nova ekonomija pre 7 sati
Informacije o dolasku autobusa, njihovom kretanju ili izostanku, putnici od Nove godine mogu da dobiju samo ako imaju uplaćenu mesečnu kartu za prevoz. Službenici u dispečarskom centru Sekretarijata za javni gradski prevoz sada traže od sugrađana da... »

Život s taksama na Kosovu: Rafovi puni, roba ulazi "alternativnim putevima"

N1 Info pre 6 sati
Povećanje taksi koje je Priština uvela na proizvode iz Srbije i BiH skoro da nije imalo nikakav uticaj na život stanovnika na severu Kosova. U marketima možete pronaći skoro sve prehrambene proizvode iz Srbije.
Izvor: N1 Javna je tajna da roba na Kosovo iz Srbije ulazi švercerskim kanalima, ali i iz susednih država. Prema mišljenju mnogih, takav scenario je bio viđen nakon što su takse... »

„Pivara” na prodaji, „Čiča” procenjen na 711 miliona

Politika pre 8 sati
Agencija za licitiranje stečajnih upravnika, ponovo je, za 18. februar, oglasila prodaju Fabrike slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića AD „Jagodinska pivara” u stečaju. Prodaje se po procenjenoj vrednosti od 711.000.000 dinara a depozit je... »

Pomama za stanovima, tržište gladno tržnih centara

RTS pre 8 sati
RTS: Pomama za stanovima, tržište gladno tržnih centara
Nakon kraha finansijskog tržišta u svetu 2008. koji nije zaobišao ni Srbiju, u zemlji se godinama gradi sve više stanova, a vrednost stambenih kredita je u protekle četiri godine više nego udvostručena.
U Narodnoj banci Srbije kažu za Tanjug da je u poslednje dve godine primetan oporavak tržišta nepokretnosti i da je za jedanaest meseci prošle godine odobrena 71,1 milijarda... »

Brnabić: Kvote na uvoz čelika ne utiču negativno na železaru

Politika pre 9 sati
Svetska trgovinska organizacija objavila kvote za uvoz čelika, prema kojima je Srbiji ograničen izvoz proizvoda od toplo valjanog čelika i kalajisanog metala
Srbija ima političke garancije Evropske unije da kvote na uvoz čelika neće negativno uticati na smederevsku železaru. Ali, naša zemlja ne može u potpunosti da bude izuzeta od... »

Tramp i ostali lideri ne dolaze na forum u Davos: To za hotele znači samo jedno - dupla zarada

Srbija danas pre 9 sati
Odluka predsednika SAD Donalda Trampa i drugih svetskih zvaničnika da otkažu učešće delegacija svojih zemalja na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, donela je zainteresovanima retku pogodnost nekoliko dana uoči početka godišnjeg skupa - prazne hotelske sobe, a hotelijerima - dvostruku zaradu.
Tramp je planirano putovanje ministra finansija Stivena Mnučina i ostatka delegacije SAD u švajcarsko planinsko odmaralište otkazao kako bi se posvetio rešavanju situacije s... »

Tramp: Moguć trgovinski sporazum s Kinom

Politika pre 9 sati
VAŠINGTON – Predsednik SAD Donald Tramp izrazio je nadu da će Amerika i Kina pronaći način da okončaju skupi carinski rat. Tramp je novinarima rekao da je bilo „velikog broja sastanaka i da bi moglo doći i do sporazuma s Kinom”, javlja Beta.... »

Krediti za kupovinu oranica u Vojvodini

Politika pre 10 sati
Poljoprivrednici mlađi od 70 godina moći će da konkurišu za dugoročne kredite za kupovinu poljoprivrednog zemljišta. Razvojni fond AP Vojvodine raspisao je konkurs za dugoročne pozajmice. Cilj je, kako se navodi, stvaranja uslova za intenziviranje... »

Kako da izračunate kolika će vam biti penzija

Radio 021 pre 10 sati
Za 40 godina staža i prosečnu zaradu kroz pune četiri decenije od oko 35.000 dinara možete računati na penziju tek nešto veću od 21.000 dinara.
Jedna od najvećih dilema ljudi koji se bliže penziji jeste kolika će im ona biti. Visina penzije zavisi od visine plate tokom svih godina rada i dužine staža. Za njeno računanje... »

Trump: Moguć trgovinski sporazum s Kinom

SEEbiz pre 10 sati
WASHINGTON – Predsjednik SAD-a Donald Trump izrazio je nadu da će Amerika i Kina pronaći način da okončaju skupi carinski rat.
Trump je novinarima rekao da je bilo „velikog broja sastanaka i da bi moglo doći i do sporazuma s Kinom”, javlja Beta. Američki trgovinski izaslanik Robert Leitheiser i kineski... »

Krediti Razvojnog fonda AP Vojvodine: Za mehanizaciju do pet miliona

Dnevnik pre 11 sati
Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine raspisao je Konkurs za dugoročne kredite za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije s ciljem obezbeđenja novca radi podrške razvoju i unapređenju poljoprivrede povećanjem nivoa tehničke opremljenosti.
Pravo učešća na konkursu imaju fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva u Vojvodini, koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, s... »

"Novosti" saznaju: Na izbore 31. marta ili 14. aprila

Večernje novosti  pre 6 sati  još 1 povezana

Srbija ukida vize za Sveti Kits i Nevis i Republiku Palau

Večernje novosti  pre 8 sati  još 2 povezane

Jokić nejaki Klivlend častio novim tripl dablom

N1 Info  pre 1 sat  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.