Ekonomija, najnovije vesti

Gas i daljinski sistem ekološki najprihvatljiviji, cene nedostupne građanima

Danas pre 10 minuta
Država još nije ponudila mere kojima bi se smanjilo aerozagađenje u Srbiji Političari su priznali: Problem aerozagađenja u Srbiji je prisutan više decenija unazad. Šta su uradili da to reše – nisu rekli. Šta će uraditi da se to reši – još… »

Poseban informacioni sistem APR dostupan korisnicima

Dnevnik pre 2 minuta
BEOGRAD: Poseban informacioni sistem Agencije za privredne registre (APR) za dostavljanje izveštaja obveznika za 2019. od danas je dostupan korisnicima, saopštio je APR. Posebnim infomacionim sistemom se obezbeđuje jedinstven postupak unosa, kontrole… »

Supernova: United grupa poslala ponudu samo za n1, a ostalih 16?!

Mondo pre 9 minuta
"United grupa dokazala da joj je glavna namera da ukine Sport klub gledaocima Supernove", piše u najnovijem obraćanju kablovskog operatora Supernova u vezi sa sporom oko kanala koji se više ne emituju na Supernovi. "United grupa dokazala da joj je… »

Ne brinu ga protesti: "Reforme u zemlji privlače investitore"

B92 pre 3 minuta
Pariz -- Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da njegove reforme privlače investitore. Investitori, kako kaže, dolaze uprkos protestima zbog njegovog plana o reformi penzionog sistema, koji traju već šest nedelja. Ističući da je… »

Ova zemlja je upravo najavila drastičan pad proizvodnje nafte!

Alo pre 9 minuta
NOC je saopštio da su, zbog zatvaranja naftovoda i luka, veća naftna polja na jugozapadu zemlje primorana da počnu da obustavljaju proizvodnju. Libija će za nekoliko dana smanjiti proizvodnju nafte na 72.000 barela dnevno, ukoliko se nastave blokade… »

"Poništite akt kojim smo proglašeni Hrvatima"

B92 pre 1 sat
Bački Bunjevci ponovo traže da se poništi akt iz 1945. godine, kojim su oni "proglašeni" Hrvatima. Savez bačkih Bunjevaca održao je u Subotici skupštinu stranke na kojoj je za predsednika izabran Mirko Bajić, a kao osnovna tačka u programu… »

Za projekte od javnog interesa Inđija izdvaja 25 miliona dinara

RTV pre 52 minuta
INĐIJA - Opština Inđija raspisala je danas dva javna konkursa "teška" ukupno 25 miliona dinara, koji su namenjeni udruženjima građana u toj lokalnoj samoupravi za izradu projekata od javnog interesa. Za projekte po prvom konkursu opština izdvaja 15… »

Ministarstvo finansija: Namera Srbije je da što pre počne pregovore sa Libijom

B92 pre 1 sat
Beograd -- Namera Srbije je da što pre započne pregovore sa Libijom o vraćanju duga tog državi, rekli su za Tanjug u Ministarstvu finansija. Dug prema Libiji je poslednji neregulisan dug koji ima Republika Srbija, odnosno poslednji dug za koji još… »

Supernova: Junajted grupa dokazala šta im je glavna namera

B92 pre 51 minuta
Beograd -- Na ozbiljan poziv za saradnju od strane Supernove, Junajted grupa se narugala i svojim i našim korisnicima, a pre svega ljubiteljima sporta, kažu iz Supernove. Konačno su jasno pokazali da su sve vreme lažno pregovarali i da im je jedini… »

"Imamo priliku da pozovemo ljude da nastave da investiraju u Srbiji"

B92 pre 28 minuta
Davos -- "Za Srbiju je veoma važno da budemo u Davosu i da budemo dobro predstavljeni", rekao je presednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju novinarima u Švajcarskoj. Predsednik je uoči otvaranja Svetskog ekonomskog foruma u Davosu rekao da je to… »

Vesti dana »