Ekonomija, najnovije vesti

Lozničanka ostvarila poslovni san: Sladoledom od bundeve pobedila nezaposlenost

Kurir pre 3 sata
Pomoću sredstava za samozapošljavanje, Branka Živanović započela je proizvodnju ledenih kugli od vanile, jagode, čokolade, ali i specijalnih - od zelene jabuke, tikve i cimeta
Prehrambeni tehnolog Branka Živanović iz Loznice ostvarila je svoj san pre sedam godina, kada je uzela državnu pomoć za samozapošljavanje i započela sopstvenu proizvodnju... »

Opomena za odlazak u minus - i do 400 dinara

RTV pre 4 sata
RTV: Opomena za odlazak u minus - i do 400 dinara
BEOGRAD - Banke su sve kreativnije u smišljanju načina na koji od građana zarađuju novac i praktično ne naplaćuju samo ono što im je zakonom zabranjeno, pišu "Novosti".
Na sve drugo zaračunavaju procenat - od uobičajenih naknada za obradu kreditnih zahteva, pa do 'ugrađivanja' i u čekove kojima građani kupuju na odloženo. Pojedine banke naplaćuju... »

Gasovod za spas Srbije

Vesti online pre 5 sati
Rusija će vrlo verovatno zaista prekinuti isporuke gasa Evropi preko Ukrajine iduće godine. U okolnostima kad su dve zemlje praktično u ratu i teškom teritorijalnom sporu, šanse da se dve državne gasne kompanije dogovore o tranzitu gasa za EU su vrlo mršave. Za Srbiju je, između ostalih, ovo pitanje veoma važno, jer sav gas koji dobijamo stiže preko Ukrajine i Mađarske.
Ali, direktor Srbijagasa Dušan Bajatović uverava domaću javnost da naša zemlja neće biti ugrožena. Prema njegovim rečima, proširivanjem kapaciteta postojećeg skladišta gasa u... »

Banke deru građane: Opomena za odlazak u minus i do 400 dinara

Kurir pre 4 sata
Pojedine banke naplaćuju i celih 10 odsto naknade - to bi značilo da na pozajmljenih 1.000 evra klijent banci u startu ostavi celih sto evra
BEOGRAD - Banke su sve kreativnije u smišljanju načina na koji od građana zarađuju novac i praktično ne naplaćuju samo ono što im je zakonom zabranjeno. Na sve drugo zaračunavaju... »

Vučić i Brnabić obilaze radove na izgradnji mosta na Koridoru 11

Blic pre 5 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić obići će sutra radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare kod Obrenovca, na deonici Koridora 11 Surčin - Obrenovac. Obilasku radova će prisustvovati i potpredsednica vlade i... »

Da teret prugom ide bez predaha

Večernje novosti pre 7 sati
Preduzeće "Srbija Kargo" danas u Beogradu sa "Simensom" potpisalo ugovor o kupovini osam modernih lokomotiva
NOVIH osam višesistemskih lokomotiva do kraja marta sledeće godine podmladiće vozni park "Srbija Karga". Ideja da se od "Simensa" kupe moderne lokomotive stara je čitavu deceniju,... »

Rusi hoće "Petrohemiju"

Večernje novosti pre 9 sati
Ministar Antić, danas, sa čelnicima "Gasproma" i "Gaspromnjefta"
"GASPROMNjEFT" i NIS su zainteresovani za "Petrohemiju" i u narednom periodu biće intenzivirani razgovori sa ruskom stranom, izjavio je danas ministar energetike Srbije Aleksandar... »

Bez dogovora Vulina i oružarskog sindikata

Danas pre 9 sati
Radnici zastave oružja nastavili totalnu obustavu rada – Ministar odbrane Aleksandar Vulin I Sindikat Zastave oružja nisu se dogovorili oko većine, preciznije oko ključnih zahteva pobunjenih kragujevačkih oružara koji su, drugi dan zaredom, organizovali totalnu obustavu rada.
Pni zahtevaju izuzimanje te fabrike iz buduće privatizacije domaće vojne industrije, izuzeće iz uredbe Vlade o smanjenju zarada zaposlenima u javnom sektoru za deset odsto,... »

Antić sa predstavnicima Gasproma o isporukama gasa

Danas pre 11 sati
Srbija ostaje opredeljenja za isporuke gasa kroz dugoročni ugovor sa Gaspromom, izjavio je u Sankt Petersburgu ministar energetike i rudarstva Srbije Aleksandar Antić posle sastanka sa generalnim direktorom Gasproma Aleksejom Milerom.
Antić je rekao da su od početka godina isporuke gasa Srbiji uvećane za šest odsto u odnosu na isti period prošle godine i to je rezultat rasta industrijske proizvodnje u Srbiji.... »

Vulin: Nema popuštanja pred zahtevima oružara

Dnevnik pre 4 sata
BEOGRAD: Nema popustanja pred zahtevima oružara koji štrajkuju, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da sindikat ne može da menja rukovodstvo i da Zastava oružje ne može biti izuzeta iz zakona.
On je rekao da je vrlo zabrinut, jer u Ministarstvo odbrane već stižu najave pojedinih kupaca da će odustati od određenog broja ugovora zbog štrajka. Ako počnu masovno otkazivati... »

Građani masovno prebacuju novac - računica je jasna

Vesti online pre 4 sata
Novac koji građani i kompanije u Hrvatskoj drže na tekućim i žiroračunima buja po stopama koje analitičari nazivaju istorijskim, a i dalje će obarati rekorde.
Klasična štednja je krajem marta iznosila 195 milijardi kuna, skoro je četiri milijarde kuna manja nego u istom lanjskom mesecu, dok je u martu 2016. bila veća sedam milijardi... »

Bez dogovora na sastanku Ministarstva odbrane i oružara, sutra nastavak štrajka

Blic pre 5 sati
U Ministarstvu odbrane danas je održan sastanak Štrajkačkog odbora Sindikata "Zastava oružje" sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom u vezi sa sindikalnim zahtevima, koji je završen bez dogovora, saopštio je Sindikat kompanije. Ranije danas... »

Odbor: Sutra nastavak štrajka

RTV pre 5 sati
RTV: Odbor: Sutra nastavak štrajka
KRAGUJEVAC/BEOGRAD - Štrajkački odbor Sindikalne organizacije Zastava oružje je večeras jednoglasno doneo odluku da se štrajk nastavi i sutra celodnevnom obustavom rada u I, II i III smeni, navedeno je u saopštenju odbora.
Kako navode, takva odluka je doneta s obzirom na to da zahtevi koji su danas u Ministarstvu odbrane bili tema razgovora nisu usaglašeni na način koji bi imao dugoročna rešenja, a... »

Veliki afrički puževi - nekad štetočine, danas izvor prihoda

N1 Info pre 6 sati
Na Tajlandu, veliki afrički puževi, koji su nekada bili okarakterisani kao štetotičine, sada se sve više uzgajaju zbog svog sluza. Nakon što je rečeno da je sluz pun kolagena i jedinjenja koja regenerišu kožne ćelije, trend uzgoja ovih puževa skočio je, kao i upotreba sluza u kozmetičke svrhe.
Tavačai Manemart, poljoprivrednik iz provincije Nakon Najok, udaljene dva sata od Bangkoka, na svojoj farmi ima oko tri hiljade puževa. Za njih je stvorio dom, sličan njihovom... »

Ružić: Inspektori se najavljuju dobrim privrednicima

Novi magazin pre 6 sati
Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić izjavio je da privrednike više neće obilaziti svaka inspekcija posebno, već da će ih zajedno obilaziti inspektori na osnovu godišnjih planova inspekcijskih nadzora.
Ružić je za list "Politika" od petka, rekao da su najavljeni obilasci inspekcija uvedeni na zahtev privrednika i da se u nenajavljenu posetu ide u firme koje nemaju "dobru... »

©2018 Netmark d.o.o.