Ekonomija, najnovije vesti

Sindikat „Sloga“: Naši aktivisti u Tisza Automotive izloženi progonu

Danas pre 4 sati
Nakon otvorenog progona i zastrašivanja članova i aktivista Sloge u firmi „Tisza Automotive“ Senta, pogona u Kikindi, poslodavcu se u tom sramnom činu neprimereno priključilo i Ministarstvo rada, saopštili su danas Udruženi sindikati Srbije… »

Zbog crnog petka tržišna inspekcija dobila tri pritužbe

Danas pre 6 sati
Inspekcija Ministarstva trgovine je tokom „crnog petka“, zaključno sa ponedeljkom, primila tri pritužbe u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, ali zbog kratkog roka za sada, kako su nam rekli u ovom Ministarstvu, ne mogu da kažu kakvi su ishodi u… »

Kartica pogodnosti za zaposlene i volontere u pandemiji kovid-19

Danas pre 5 sati
Vlada Srbije usvojila je danas zaključak o uspostavljanju privremenog projekta – Kartica pogodnosti „Za naše heroje“ za zaposlene, radno angažovane i volontere u kovid-19 sistemu, kojima su omogućene odgovarajuće olakšice zbog otežanih uslova… »

Za deset dana još jedan minimalac za turizam i ugostiteljstvo

RTV pre 33 minuta
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će u roku od deset dana biti isplaćena još jedna minimalna zarada za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu. Vučić je za RTS rekao da će sutra o tome biti doneta odluka i da je u… »

Vučić: Hoćemo da vratimo ceo dug Azerbejdžanu za auto-put

Nova pre 50 minuta
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je večeras da će država nastojati da pre kraja godine isplati ceo kredit od 300 miliona evra koji je uzet od Azerbejdžana za put Preljina - Ljig. “Uzet je kredit od Azerbejdžana od 300 miliona evra za put… »

Skoro 95 odsto građana smatra da rade više nego što je potrebno (REZULTATI ANKETE)

Nova ekonomija pre 2 sata
Nova ekonomija nastavlja sa svojim serijalom tekstova posvećenom potresima na tržištu rada koje je izazvala pandemija koronavirusa. Najveći broj čitalaca koji je odgovorio na poslednju anketu, skoro 95 odsto njih, smatra da zaposleni u Srbiji rade… »

Penzionerima pred Svetog Nikolu po 5.000 dinara jednokratne pomoći

Dnevnik pre 1 sata
BEOGRAD: Isplatićemo pred Svetog Nikolu 5.000 dinara jednokratne pomoći svim penzionerima, a od 1. januara ide i već najavljeno povećanje, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Takođe, on je najavio i da će u roku od deset dana… »

Mate Rimac o kupovini kompanije Bugati: "Možda uskoro"

B92 pre 2 sata
Zagreb -- Mate Rimac, osnivač Rimac automobila, nije želeo da komentariše nagađanja da će kupiti Bugati, ali je dodao tek zagonetno "možda uskoro". "Prošle godine bili smo profitabilni, a isto želimo i ove godine", rekao je, dodavši da je svoju… »

„Er Srbija” napravila gubitak od 200 miliona evra

Politika pre 1 sata
Ova kompanija bi u 2020. imala problema čak i da nije bilo pandemije jer bi joj nedostajalo oko 60 miliona evra gotovine, navodi Fiskalni savet u svom izveštaju. „Er Srbiji” će za opstanak nedostajati oko 200 miliona evra do kraja naredne godine, a… »

Vučić: U narednih deset dana još jedan minimalac najugroženijima

B92 pre 1 sata
U narednih deset dana isplatićemo još po jedan minimalac zaposlenima u najpogođenijim sektorima, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je naglasio da se to odnosi na 72,5 hiljada zaposlenih u turističkim agencijama, rent-a-kar agencijama… »

Vesti dana »