Ekonomija, najnovije vesti

Rastu prihodi privrede, troškovi još više: U sektoru usluga i smeštaja rashodi veći 50 odsto

Danas pre 20 minuta
Poslovni prihodi u privredi Srbije, ne računajući finansijski sektor, u trećem kvartalu bili su veći za 22,4 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, dok su rashodi u tom periodu bili veći za 23 odsto, pokazaju podaci Republičkog zavoda za… »

Srbija dobro koristi ekonomske prilike koje je stvorila kriza

RTV pre 19 minuta
BEOGRAD - Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je danas na 22. Beogradskom ekonomskom forumu da je promena svetske ekonomije uslovljena energetskom krizom, sukobom u Ukrajini i drugim globalnim potresima prilika za Srbiju da se uklopi u… »

Dimitrov: Evropska perspektiva Zapadnog Balkana nedovoljno opipljiva

RTV pre 19 minuta
BEOGRAD - Bivši potpredsednik vlade severne Makedonije Nikola Dimitrov rekao je danas na 22. Beogradskom ekonomskom forumu da se regionu mora dati opipljiva perspektiva članstva u EU. On je na panelu o uticaju rata u Ukrajini na Zapadni Balkan upozorio… »

Savić: Predloženi budžet uravnotežen

RTV pre 19 minuta
BEOGRAD - Profesor Ekonomskog fakulteta Ljubodrag Savić ocenio je danas da je Vlada predložila uravnotežen budžet, u kojem ima dovoljno rezervi za sve izazove koji mogu da uslede u narednoj godini. U izjavi za K1, Savić kaže da bi kao građani… »

Komesar izneo sumornu prognozu za ekonomiju EU: Đentolini: "Imaćemo recesiju ove zime"

Blic pre 26 minuta
Evropa će ove zime ući u recesiju, a rasta neće biti pre proleća, izjavio je danas evropski komesar za ekonomiju Paolo Đentiloni. - Imaćemo recesiju ove zime, rekao je on novinarima pre početka sastanka Evrogrupe u Briselu, preneo je Rojters. Ovo… »

Oglasio se NIS: Evo kako stoje stvari posle zabrane uvoza ruske nafte u Srbiju

Nova pre 2 minuta
Naftna industrija Srbije (NIS) pripremila se za dešavanja posle 5. decembra i obezbedila je sigurnost u nabavkama sirove nafte, imajući u vidu da je u pitanju strateška sirovina za kompaniju, saopštila je informativna služba NIS-a povodom stupanja na… »

Nemačka pošta od Forda naručila 2.000 e-vozila

Biznis.rs pre 31 minuta
napuštena je ideja o sopstvenoj proizvodnji električnih skutera. O zaštiti klime i životne sredine vodi računa i Nemačka pošta. Da smanji emisije ugljen-dioksida iz svog voznog parka, od Forda je naručila 2.000 električnih vozila. Vozila treba da… »

Kostić: Maksimalna kirija za stan za četvoročlanu porodicu da bude 500 evra

N1 Info pre 19 minuta
Profesor Pravnog fakulteta Svetislav Kostić, jedan od kreatora predloga zakona koji bi, prema najavama predlagača, rešio stambenu krizu u našoj zemlji, izjavio je u emisiji Dan uživo da je cilj da prosečne porodice mogu da plaćaju kiriju za… »

Vučković: Radne odnose da reguliše Zakon o radu, a ne mnoštvo drugih zakona

N1 Info pre 14 minuta
Zakon o radu, trenutno, nije zakon koji reguliše najveći broj pitanja koja se tiču radnih odnosa. Umesto toga, imamo mnoštvo drugih zakona, od zakona o agencijskom zapošljavanju, preko zakona o radnoj praksi, ili zakona o sezonskom radu, čime se… »

Prodaje se Rudnik Kovin

N1 Info pre 2 minuta
Ministarstvo privrede je objavilo javni poziv za javno nadmetanje radi prodaje kapitala Privrednog društva za podvodnu eksploataciju uglja Rudnik Kovin. Predmet prodaje čini paket akcija sastavljen od 1.246.387 akcija što čini 91,65 odsto od ukupne… »

Vesti dana »