Ekonomija, najnovije vesti

Ukoliko dobijete otkaz, poslužite se ovom metodom: Prvi put radni spor okončan dogovorom stranaka

Srbija danas pre 33 minuta
Prvi put u Srbiji, prošle sedmice jedan radni spor između zaposlenog i poslodavca povodom otkaza ugovora o radu, u Nišu je okončan medijacijom i to već na prvom sastanku stranaka sa medijatorom, na kome je došlo do dogovora i rešenja spora.
Prethodno je ovaj radni spor, koji po zakonu hitan, trajao pred Osnovnim sudom u Nišu skoro dve godine, tokom kojih je presuda bila ukinuta i naloženo ponavljanje suđenja.... »

Prodavac nije hteo ni da čuje za reklamaciju cipela?

Kamatica pre 1 sat
Medijacija i arbitraža kao jedna od načina rešavanja spora između trgovca i kupca, ali i da će za nepoštovanje prava potrošača biti uvedeni prekršajni nalozi kao efikasnije kažnjavanje, glavne su novine izmene i dopune Zakona o zaštiti potrošača.
Ove pojedinosti za "Blic" objašnjava državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.U okviru zakonodavne komponente IPA Tvining projekta... »

Država donela zakon protiv seljaka: Prvo im daju subvencije, pa im iste novce oduzmu

Pravda pre 46 minuta
Potvrde o trajnoj registraciji motokultivatora, radnih mašina i traktora prestaju da važe 3. aprila i sva vozila koja posle tog roka ne budu imala nove tablice smatraće se neregistrovanim.
Udruženje Paori Crepaja uputilo je otvoreno pismo Ministarstvu poljoprivrede i Ministarstvu saobraćaja u kojem traži odlaganje primene zakona o bezbednosti saobraćaja kojim je... »

Zapad zabrinut: Italija prva članica G7 u kineskoj inicijativi "Pojas i put"

Blic pre 1 sat
Italija je danas postala prvi član Grupe sedam industrijalizovanih sila (G7) koja je podržala kineski infrastrukturni projekat "Jedan pojas, jedan put", odbacujući zabrinutost zapadnih saveznika u pokušaju da oživi svoju ekonomiju. Ceremonija... »

BG: Uskoro obnova i Sremske ulice, širi se pešačka zona

B92 pre 2 sata
B92: BG: Uskoro obnova i Sremske ulice, širi se pešačka zona
Beograd -- Direkcija za građevinsko zemljište raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije i izvodenje radova u Sremskoj ulici, objavljeno je na sajtu Direkcije.
Krajnji rok za slanje ponuda je 15. april do 12.00 časova. Kako se navodi u tenderu, u Sremskoj ulici, u dužini od 165 metara i površine oko 3.200 metara kvadratnih, u planu je... »

Vučić: Ponosan na rezultate, prosečna plata u januaru 460 EUR

B92 pre 1 sat
B92: Vučić: Ponosan na rezultate, prosečna plata u januaru 460 EUR
Sremska Kamenica -- Prosečna plata u januaru u Srbiji prvi put je veća od 460 evra, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.
"U ponedeljak ćete dobiti zvanične podatke, da je prosečna plata u januaru, prvi put u Srbiji preko 460 evra - 462 evra. To je 40 odsto više nego što sam zatekao 2014. godine,... »

Dogovoreno: Jednak kvalitet robe u celoj EU - ravnopravni građani

B92 pre 2 sata
B92: Dogovoreno: Jednak kvalitet robe u celoj EU - ravnopravni građani
Zagreb -- Evropske institucije su nakon desetočasovnih pregovora postigle konačni dogovor o zabrani dvostrukog kvaliteta proizvoda na istoku i zapadu EU.
U okviru revizije Direktive o nepoštenoj poslovnoj praksi, prenosi portal Index. Prema proceduri, dogovor još moraju da potvrde Savet Evrope i Evropski parlament. Direktiva... »

Srbija udara zabranu: Ove automobile više nećete moći da uvezete iz inostranstva!

Srbija danas pre 1 sat
Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan najavio je danas da će uskoro biti zabranjen uvoz starih automobila sa motorom evro 3 standarda.
- Time zaista bitno utičemo na kvalitet životne sredine u kojoj živimo. Ja sigurno neću odustati od ovoga - da se zabrani uvoz najstarijih vozila sa evro 3 motorom - poručio je... »

Čadež otvara put srpskoj privredi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Srbija danas pre 2 sata
Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, boraviće kao član državno-privredne delegacije 24. i 25. marta u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde će zvaničnicima i poslovnoj zajednici Dubaija i Abu Dabija predstaviti investicioni i poslovni potencijal Srbije i razgovarati o mogućnostima unapređenja privredne saradnje.
Srpska državno-privredna delegacija putuje u UAE na poziv Privredne komore Dubaija radi učešća u programu "Zemlja u fokusu". Izborom za "zemlju u fokusu" Srbija bi dobila priliku... »

Beogradski aerodrom: Akcije na računima krajem marta

Kamatica pre 3 sata
Akcionari Beogradskog aerodroma u ponedeljak potvrdili podelu dobiti kompanije. I pored prošlonedeljnog protesta, zaposlenima se deli 234 miliona dinara. Deo profita Beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" mali akcionari će po svoj prilici dobiti krajem ovog meseca, eventualno početkom aprila.
Od svake akcije stići će 1.300,87 dinara, potvrdila je u ponedeljak Skupština akcionara. Ona, međutim, ništa novo nije donela zaposlenima ovog preduzeća. Iako su protestovali... »

250 miliona dinara za podršku mladima na selu

Dnevnik pre 2 sata
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu novca za podršku mladima u ruralnim područjima u Vojvodini za 2019. godinu.
Za ovu godinu izdvojeno je 250.000.000 dinara, a maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi je 500.000. Bespovratna podrška namenjena je za investiranje u fizičku... »

Opozicija napala - "To je trojanski konj", Italija ipak potpisala

B92 pre 3 sata
B92: Opozicija napala - "To je trojanski konj", Italija ipak potpisala
Rim -- Italija je postala prvi član Grupe sedam industrijalizovanih sila (G7) koja je podržala kineski infrastrukturni projekat "Jedan pojas, jedan put".
Ceremonija potpisivanja bila je vrhunac trodnevne posete Italiji kineskog predsednika Si Đinpinga, čiji je cilj bio da ojača veze između dva naroda u vreme trgovinskog rata SAD sa... »

Car Go tvrdi: Još jedan napad na naše vozilo, velika materijalna šteta

B92 pre 3 sata
B92: Car Go tvrdi: Još jedan napad na naše vozilo, velika materijalna šteta
Beograd -- Na raskrsnici Bulevara Despota Stefana i Cvijićeve dogodila se saobraćajna nezgoda kada je taksista udario svojim vozilom u automobil člana Udruženja 'CarGo'.
Iz tog udruženja tvrde da je reč o još jednom napadu taksista na njihovog člana. Kako se navodi u saopštenju Udruženja, jedan taksista udario je u vozilo "Car Go" i načinio veću... »

Stručnjaci savetuju: Evo kada je najbolje da počnete sa štednjom

B92 pre 2 sata
B92: Stručnjaci savetuju: Evo kada je najbolje da počnete sa štednjom
Prema rečima stručnjaka iBroker Antoni Castel Insituta, sa štednjom ili unosnim investicionim potezima trebalo bi započeti već sa prvom platom.
Bez obzira na činjenicu da nam se odlazak u penziju tada čini dalekim. Analitičari su tako osmislili nekoliko saveta uz pomoć kojih možete pametno investirati u svoju budućnost.... »

Trivan najavio zabranu uvoza starih automobila sa „evro 3“ standardom

Danas pre 2 sata
Ministar za zaštitu životne sredine Srbije Goran Trivan najavio je da će uskoro biti zabranjen uvoz starih automobila sa motorom „evro 3“ standarda.
„Time bitno utičemo na kvalitet životne sredine u kojoj živimo. Ja sigurno neću odustati od ovoga da se zabrani uvoz najstarijih vozila sa ‘evro 3’ motorom“, rekao je Trivan za TV... »

©2019 Netmark d.o.o.