Ekonomija, najnovije vesti

Budžet za narednu godinu prati ekonomska neizvesnost

Danas pre 2 sata
U oktobru će misija MMF-a obaviti virtualnu posetu Srbiji i najvažnija tema će svakako biti budžet za 2021. godinu. Malo kad je neposredna budućnost nosila takvu neizvesnost kao sada. Prošle godine kada je pravljen budžet, Ministarstvo finansija je… »

Na prodaju Privredna banka

Danas pre 2 sata
Agencija za osiguranje depozita iz Beograda oglasila je prodaju nepokretne imovine Privredne banke Beograd javnim prikupljanjem ponuda, objavio je portal eKapija, a prenosi portal N1. Prodaju se dva poslovna prostora u Krušedolskoj ulici, po ceni od… »

Načelnik policije i ljubavnica

Danas pre 2 sata
Ko je načelnik policije kome je izneverena i besna ljubavnica razbila ne jedan nego dva automobila, da li je to zaista zaslužio ili je, ipak, bilo previše? Da li je „jadna“ ona ili on? Neće to biti tema ovog teksta, jer i najmanji detalj ovog… »

Potpisan ugovor o rekonstrukciji Barske pruge

Politika pre 8 minuta
Ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i modernizaciju pruge Valjevo-Vrbnica-državna granica sa Crnom Gorom, poznatija kao Barska pruga, u dužini od 209,4 kilometara, potpisan je danas u Vladi Srbije između Ministarstva… »

NBS: Kurs dinara u utorak 117,5880

Dnevnik pre 25 minuta
BEOGRAD: Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosiće u utorak 117,5880 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu danas, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru imati nepromenjenu vrednost na mesečnom i godišnjem nivou, kao… »

Američki biotehnološki džin preuzima skrining kompaniju za rak: Platiće osam milijardi $

B92 pre 25 minuta
San Dijego -- Američka biotehnološka kompanija Ilumina saopštila je danas da će preuzeti startap Grejl za rano otkrivanje i skrining kancera. Ilumina će ovu startap kompaniju prema ugovoru vrednom osam milijardi dolara platiti u gotovini i u… »

Električne mašine – najznačajniji i izvozni i uvozni proizvod

Politika pre 1 minut
Najznačajniji izvozni proizvodi iz Srbije u periodu januar–jul 2020. godine bili su električne mašine, aparati i uređaji, dok su oni istovremeno i najznačajniji uvozni proizvodi. Izvoz tih proizvoda u tom periodu dostigao je 1,05 milijardi evra… »

Čačanskim školama osam miliona dinara iz NIS-ovog programa “Zajednici zajedno 2020“

Morava info pre 25 minuta
ČAČAK – U okviru programa “Zajednici zajedno 2020“, kompanija NIS podržaće 72 projekta, od toga deset iz Čačka, kojima će biti unapređena digitalizacija nastavnog procesa i povećana bezbednost dece i nastavnika u školama širom Srbije. Na… »

Veštačka inteligencija u biznisu, kakvi su planovi Srbije

RTS pre 20 minuta
Počela je treća Nedelja inovacija u Beogradu. U narednih pet dana svetski i domaći stručnjaci razgovaraće o načinu na koji tehnologije utiču na promenu ekonomije, društva i načina na koji radimo i živimo. Domaćin konferencije, finski ambasador… »

Srbija postaje zemlja starijih ljudi

Danas pre 50 minuta
Svaki peti stanovnik Srbije stariji je od 65, a svaki sedmi mlađi od 15 godina, čime se naša zemlja svrstala u grupu demografski najstarijih u svetu. Prema zvaničnim procenama Republičkog zavoda za statistiku, na početku ove godine Srbija je imala… »

Vesti dana »