Ekonomija, najnovije vesti

"Prioritet privlačenje investicija i otvaranje novih fabrika"

B92 pre 6 sati
Beograd -- Ministar Siniša Mali kaže da će se sa kolegama iz vlade lavovski boriti da vlada napravi rezultate, kako u sferi ekonomije tako i u svim tačkama programa vlade. On je u intervjuu za današnji Srpski telegraf rekao da je napravljen odličan… »

Da li firma sme da nam meri temperaturu (VIDEO)

Nova ekonomija pre 6 sati
Da li vam smeta što vam na ulasku u kancelariju mere temperaturu? Da li zakon dozvoljava poslodavcu da vam meri temperaturu, za serijal #KomeJeTeže govori Zlatko Petrović, pomoćnik generalnog sekretara u službi Poverenika za informacije od javnog… »

Svi smo manje ili više medijski zavisnici

Nova ekonomija pre 6 sati
Zagovaram tezu da je potrebno ozbiljnije baviti se zavinostima od medija manjeg intenziteta. Ljudi koji su veoma uronjeni u potrošačko društvo brinu o površnim stvarima, malo su zavisnici od brendova, malo od TV-a i telefona. Na kraju dana oni beže… »

Plate lekara u bolnici u Novom Pazaru od septembra u skladu sa zakonom

Nova ekonomija pre 6 sati
Opšta bolnica u Novom Pazaru isplatila je prvi deo septembarske plate u skladu sa preporukom Državne revizorske institucije (DRI) nakon što je revizor u julu utvrdio da je bolnica isplaćivala manje plate od zakonom propisanih, izvestila je bolnica… »

U Srbiji može da se reciklira 80 odsto rashodovanog vozila

Nova ekonomija pre 6 sati
Od rashodovanih vozila se pored mnogih drugih sirovina dobija i „šreder šrot“, sirovina koja se koristi u livnicama i železarama, kažu za Novu ekonomiju u udruženju Recikleri Srbije. Dodaju da bi im u toj oblasti cirkularne ekonomije dosta… »

Kako će Er Srbija platiti svoje dugove

Nova ekonomija pre 6 sati
Ovaj tekst je objavljen u štampanom izdanju pre nego što su ministar Mali i Er Srbija objavili da je Er Srbija samostalno obezbedila sredstva i isplatila firmi svog suvlasnika, EA partners 57,6 miliona dolara prve rate kredita od 120 miliona evra… »

Akcije Rols-Rojsa potonule više od 88 odsto od početka godine

Biznis i finansije pre 6 sati
Akcije Rols-Rojsa potonule više od 65 odsto juče nakon što je kompanija objavila da sprema privremeno zatvaranje fabrika. Osim toga, saopšteno je da će Rols-Rojs zbog krize izazvane pandemijom i na druge načine smanjivati troškove i skraćivati… »

Objašnjenje novih poreza: Ne plaćaš ako u šupi držiš traktor

Nova pre 7 sati
Za sve što nam služi za proizvodnju hrane - svinjci, kokošinjci, pušnice, ambari, objekti za traktore, za stočnu hranu - bićemo oslobođeni poreza na imovinu, dok će se na ostale objekte koje građani imaju u dvorištu - šupe za ogrev, kotlarnice… »

Ljudski faktor najslabija karika u lancu zaštite podataka

Danas pre 6 sati
Budućnost bezbednosti plaćanja: Digitalni identiteti i etičnija veštačka inteligencija U prethodne tri godine, vrednost realizovanih transakcija putem elektronske trgovine u Srbiji porasla je za 300 odsto. Za vreme vanrednog stanja uvedenog zbog… »

Mali o novom sastavu Vlade: Lavovski ćemo se boriti za dobre rezultate

Kurir pre 6 sati
Ministar finansija Siniša mali izjavio je da će se sa kolegama iz vlade lavovski boriti da Vlada napravi dobre rezultate, kako u sferi ekonomije, tako i u svim ostalim ključnim tačkama programa Vlade koje je najavila premijerka Ana Brnabić. On je… »

Vesti dana »