Ekonomija, najnovije vesti

Za radove na aerodromu „Morava“ 155 miliona iz budžeta

Nova ekonomija pre 10 sati
Vlada Srbije donela je rešenje kojim dodeljuje 155 miliona dinara za izvođenje „investitorskih radova" na aerodromu „Morava" kod Kraljeva, objavljeno je u Službenom glasniku. Rešenjem se ova sredstva iz budžeta odobravaju Ministarstvu odbrane. U… »

Zašto je manje pšenice zasejano kod Kikinde?

RTV pre 11 sati
KIKINDA - Setva pšenice u Kikindi završena je na oko 15.000 hektara i jedan od najvećih poslova u ovom delu sezone obavljen je u optimalnom roku. Pšenica je trenutno u fazi nicanja, a vremenski uslovi joj potpuno odgovaraju. Međutim, primetno je… »

Devizne rezerve 13,5 mlrd evra, veće 2,2 mlrd za deset meseci

SEEbiz pre 11 sati
BEOGRAD – Bruto devizne rezerve Narodne banke Srbije su nastavile rast dostigavši na kraju oktobra 13,49 milijardi evra, što je za 203,5 miliona više u odnosu na septembar i novi najviši nivo od 2000. godine, od kada se na ovaj način prate podaci… »

"Transport i logistika: Brže, dalje i efikasnije po zemlji, vodi i vazduhu" - Novo izdanje Tematskog biltena 26. novembra na…

Ekapija pre 11 sati
Prethodnog vikenda u Srbiji je otvorena i poslednja deonica Koridora 10 i to je samo jedan u nizu infrastrukturnih projekata koji će značajno uticati na poslovanje špediterskih i logističkih kompanija u Srbiji. Takođe, u Ohridu je između Srbije… »

Petrović: Makroekonomska stabilnost bez reformi ne omogućava rast Srbije

SEEbiz pre 11 sati
BEOGRAD - Vlada Srbije se zadovljava makroekonomskom stabilnošću i niskim deficitom, ali ne čini važan korak dalje u strukturnim refomama, pre svega javnog sektora, koje bi pospešile privredni rast, izjavio je danas predsednik Fiskalnog saveta Pavle… »

NBS: Devizne rezerve Srbije najveće od 2000. godine

Beta pre 11 sati
Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da su bruto i neto devizne rezerve nastavile da rastu i na kraju oktobra bile su na novom najvišem nivou od 2000. godine, od kada se na ovaj način prate podaci. Neto devizne rezerve (devizne rezerve… »

Mihajlović: Dokumentacija za Fruškogorski koridor biće gotova na vreme

Radio 021 pre 10 sati
Potrebno je što pre utvrditi investicionu vrednost Fruškogorskog koridora, poručila je na današnjoj sednici Radne grupe za projekat brze saobraćajnice Novi Sad - Ruma ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović. "Očеkujеm da uskoro potpišеmo… »

Uskoro komercijalni ugovor za Fruškogorski koridor

Ekapija pre 10 sati
U Vladi Srbijе danas jе održana sеdnica Radnе grupе za rеalizaciju projеkta izgradnjе brzе saobraćajnicе Novi Sad - Ruma (Fruškogorski koridor), kojom jе prеdsеdavala ministarka građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Zorana… »

Al Dahra Srbija ulaže u izgradnju privredno-industrijskog kompleksa u Beogradu - U planu 10 nezavisnih biogasnih postrojenja

Ekapija pre 11 sati
Kompanija Al Dahra Srbija planira izgradnju privredno-industrijskog kompleksa u Beogradu. Tako bi, prema najavi urbanističkog projekta koji će na javnom uvidu biti od 18. do 25. novembra, deset biogasnih postrojenja trebalo da budu izgrađeni u opštini… »

Posle sistema za spavanje, Ecovolve osvaja srpsko tržište organskim džemperima - U planu izgradnja krovne fabrike u Srbiji

Ekapija pre 10 sati
Kompanija Ecovolve doo, koja je srpskom tržištu prošle godine ponudila prvi prirodni ergonomski sistem za spavanje, sada je proširila svoju ponudu prirodnih rešenja za bolji san. OTT ergonomski sistem za spavanje, za koji je kompanija ove godine bila… »

Vesti dana »