Ekonomija, najnovije vesti

Sinergija 20. Digitalno. Oduvek

BizLife pre 2 sata
Sinergija ove godine proslavlja dvadeset godina postojanja u vreme velikih promena. Prilagođavajući se novoj stvarnosti i uzimajući u obzir bezbednost učesnika konferencije, Sinergija 20 biće održana u digitalnom formatu 25. i 26. novembra… »

Da li je sada dobar trenutak za ulaganje u zlato?

B92 pre 3 sata
Ljudi koji nisu vični investiranju, ipak vrlo dobro razumeju značaj zlata. U periodima neizvesnosti kad čvrste valute poput dolara, britanske funte ili sirove nafte gube na vrednosti, zlato služi kao sigurno utočište. Samim tim, u periodima… »

EBRD kreditira Sojaprotein sa 25 miliona evra

Nova pre 3 sata
Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je zajam kompaniji "Sojaprotein" u vrednosti od 25 miliona evra. Isto toliko kompanija će zajmiti od Rajfajzen banke Beograd, a novac će se koristiti za proširenje proizvodnih pogona kompanije, kao i za… »

Testiran "voz-metak": Postignuta brzina od 382 kilometra na sat VIDEO

B92 pre 2 sata
Tokio -- Japanski eksperimentalni voz "Šinkansen", zvani voz-metak, testiran je u utorak kada je prevozio lokalne novinare. Prvi test novog voza nazvanog ALFA-X obavila je železnica East Japan Railway Co, a brzina koja je postignuta iznosi 382 kilometra… »

Država ulaže 22,5 miliona evra u Luku Bar

B92 pre 2 sata
Podgorica -- Vlada Crne Gore uvrstila je u listu prioritetnih projekata temeljnu rekonstrukciju i modernizaciju Luke Bar, u koju je planirano ulaganje od 22,57 miliona evra. Projekat će biti finansiran iz budžeta Evropske unije u okviru investicionog… »

Preskupo pozivanje taksija: Mobilni operater Telenor dodatno naplaćuje telefoniranje prevoznim udruženjima

Večernje novosti pre 3 sata
DA pozivanje taksi službi u Beogradu može da bude papreno naplaćeno, bez najave, samo uz šok na kraju meseca kada stigne račun, uverilo se mnogo žitelja glavnog grada. Prema žalbama sugrađana koji su se javili našoj redakciji, domaći mobilni… »

Ringier Axel Springer i Olimpijski komitet produžili saradnju do 2024.

Srbija danas pre 2 sata
Vodeći informativni portal u Srbiji i dnevni list BLIC u vlasništvu digitalne medijske kuće Ringier Axel Springer i Olimpijski komitet Srbije, nakon tri godine produžili su ugovor o saradnji u cilju pružanja medijske podrške sportistima Srbije u… »

Banka vas je odbila za kredit? Postoji nekoliko razloga zašto se ovo dešava

Srbija danas pre 2 sata
Situacija je slična onoj pre pandemije. Građani se često obraćaju bankama sa željom da dobiju kredit. Tu praksu nije promenila čak ni pandemija, pa se potražnja za kreditima, uprkos ekonomskoj krizi širom sveta, ne smanjuje. Kako da znate da li… »

Poznato je kakav uređaj će uskoro morati da ima svaka fiskalna kasa u Srbiji

Kamatica pre 3 sata
Zbog fiskalizacije sistema koja će stupiti na snagu od 2022. godine, a za koju je prethodno potrebna ne tako kratka priprema, korisnici fiskalnih kasa dobiće novi uređaj koji podseća na mobilni telefon i koji je u mometu uvođenja u regionu koštao i… »

Treća sreća za Sava centar: Delta i dalje u igri?

B92 pre 4 sata
Grad Beograd ponudio je nedavno Sava centar po treći put na prodaju, a ovog puta po ceni od 17.548.800 evra. Rok za prijavu ističe 6. novembra. Da podsetimo, Centar "Sava" je krajem septembra ponuđen po ceni od 21,9 miliona evra, ali ni tada, kao ni… »

Vesti dana »