Ekonomija, najnovije vesti

Predsednik: Oktobar završavamo u suficitu

RTV pre 1 sat
BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija zabeležiti suficit u budžetu na kraju oktobra, što je, kaže, bilo gotovo nemoguće. "Imaćemo veliki deficit na kraju godine, zbog korone, ali ovo su svakako izvanredni rezultati… »

Raste broj mladih koji žele da se bave poljoprivredom i proizvodnjom - Potrebna podrška i promocija

Ekapija pre 56 minuta
Na onlajn panel diskusiji projekta "Budućnost srpske industrije hrane" govorilo se o mladima u poljoprivredi, kolika je njihova zastupljenost u poljoprivrednoj proizvodnji i kakav im je stav prema karijeri u ovoj industriji. Razgovaralo se i o mladim… »

Air Serbia i TOS pokreću veb stranicu posvećenu promociji Srbije

Ekapija pre 1 sat
U saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, nacionalna avio-kompanija Air Serbia pokrenula je specijalno kreiranu stranicu u okviru svog veb-sajta posvećenu promociji naše zemlje i njene turističke ponude. Stranica pod nazivom "Srbija ima sve"… »

Bonusi kao nagrada direktorima za bankrot: „Talenat“ koji je doveo firmu do propasti

Biznis i finansije pre 1 sat
Korona virus ubija ljude, uništava kompanije i radna mjesta, jer još uvijek nema ni lijeka ni vakcine, samo su se menadžerski bonusi pokazali apsolutno imunim na bilo kakav uticaj pandemije. Analize su pokazale da od 42 velike kompanije u SAD koje su… »

EBRD i Banca Intesa potpisale kreditnu liniju vrednu 20 miliona evra

Biznis i finansije pre 1 sat
Kredit Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) potpisan sa Banca Intesa u iznosu do 20 miliona evra pomoći će preduzećima i opštinama u Srbiji da se izbore sa ekonomskim posledicama pandemije korona virusa. Sredstva EBRD-a su namenjena za održavanje… »

Energetski sektor predvodio rast industrijske proizvodnje u septembru

Biznis i finansije pre 1 sat
U septembru je industrijska proizvodnja u našoj zemlji bila veća za 4,6 odsto u odnosu na isti period lane. U odnosu na prosek iz 2019. bila je veća čak za 7,9 odsto. Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, na godišnjem nivou… »

Novi Zeland: “da” eutanaziji, “ne” marihuani

BizLife pre 51 minuta
Novozelanđani su na obavezujućem referendumu izglasali legalizaciju eutanazije, pokazuju preliminarni rezultati objavljeni danas koji takođe ukazuju da verovatno neće proći drugi referendum, legalizacija rekreacione upotrebe marihuane. Sa oko 83… »

Piši Deda Mrazu: 1. novembra počinje nagradni konkurs Pošte Srbije

Mondo pre 1 sat
Radove treba dostaviti na adresu: Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6, sa naznakom: Nagradni konkurs "Piši Deda Mrazu". Radove treba dostaviti na adresu: Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6, sa naznakom: Nagradni konkurs "Piši Deda Mrazu"… »

U ovoj čokoladi je pored lešnika, nađeno i staklo! Hrvati je povlače sa rafova, oglasili se i naši nadležni!

Mondo pre 1 sat
Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske je u sredu obavestilo potrošače da se "Krašova" čokolada s lešnicima i suvim grožđem od 80 grama povlači zbog mogućeg sadržaja komadića stakla. Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske je u sredu obavestilo… »

Ovo niste znali: Od 16.500 izvoznika u koje se svi “kunemo”, više od polovine nema radnika ni za prste na dve ruke

Blic pre 1 sat
KAda govorimo o izvozu Srbije svi se odmah setimo smederevske Železare, Ziđina iz Bora, ali priča o izvozu ima i svoju drugu stranu. Jesu ove velike kompanije vrednosno najveći izvoznici, ali od ukupnog broja preduzeća koja izvoze iz naše zemlje… »

Vesti dana »