Ekonomija, najnovije vesti

Penzionerski popusti i trgovinski lanci, ušteda ili obmana

Politika pre 5 sati
U trgovinskim lancima u Srbiji već duže su uobičajne akcije popusta za penzionere koje se poklapaju s datumom isplate penzija, a u Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije kažu da su sve učestalije i pritužbe penzionera da zapravo ne ostvaruju… »

Konačno prvi letovi iz Kraljeva: Poznata i cena karte do Beča

Večernje novosti pre 5 sati
Pet meseci posle otvaranja, s Aerodroma "Morava" kod Kraljeva poleteće prvi komercijalni avioni. Pet meseci posle otvaranja, s Aerodroma "Morava" kod Kraljeva poleteće prvi komercijalni avioni. Po tri leta do Beča od decembra, a do Soluna od marta… »

Popović: Huavej da razmotri mogućnost istraživačkog centra u Srbiji

Večernje novosti pre 6 sati
Ministar Nenad Popović posetio je danas sedište kineske tehnološke kompanije Huavej u Šenženu i tom prilikom pozvao rukovodstvo ove kompanije da razmotri mogućnost otvaranja istraživačko-razvojnog centra u Srbiji. Ministar za inovacije i… »

NBS kupila 10 miliona evra, kurs dinara u sredu 117,4849

Dnevnik pre 6 sati
BEOGRAD: Dinar će u sredu zadržati prema evru približno istu vrednost kao danas i zvanični srednji kurs će iznositi 117,4849 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu 10 miliona evra kako bi… »

NIS dobitnik priznanja za najbolje odnose sa investitorima

B92 pre 5 sati
Beograd -- Zlatna plaketa Beogradske berze za najbolje odnose sa investitorima ponovo je ove godine, treći put zaredom, dodeljena kompaniji NIS a.d. Novi Sad. Ovo odlikovanje nova je potvrda da je stručna javnost prepoznala napore NIS da neprestano… »

Posao u pogonu "Jumka" u Drvaru traži 300 radnika, 100 će ih biti primljeno

RTS pre 6 sati
Očekuje se da će do kraja godine biti otvoren pogon "Jumka" u Drvaru". Najavljeno je da će posao dobiti 100 radnika, a na konkurs se do sada javilo 300 ljudi. Generalni direktor vranjskog "Jumka" Branislav Trajković rekao je da se na konkurs javilo… »

NIS dobitnik priznanja za najbolje odnose sa investitorima

Politika pre 6 sati
Zlatna plaketa Beogradske berze za najbolje odnose sa investitorima treći put zaredom dodeljena je kompaniji NIS a.d. Novi Sad, što je nova potvrda da je stručna javnost prepoznala napore NIS da neprestano unapređuje praksu u ovoj oblasti. Ovo… »

Predsednik Srpskog poslovnog kluba 'Privrednik': Domaći i strani ulagači neravnopravni po pitanju subvencija koje država…

Radio 021 pre 5 sati
Predsednik Srpskog poslovnog kluba "Privrednik" Zoran Drakulić ocenio je danas kao "zastrašujuće" to što je obim domaćih privatnih investicija u Srbiji prošle godine opao za 40 odsto. Naglasio je da privrednici nemaju ambijent koji bi im omogućio… »

Ministar Popović u Kini pozvao Huavej da otvori centar u Srbiji

N1 Info pre 5 sati
Ministar zadužen u Vladi Srbije za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, posetio je danas sedište tehnološke kompanije "Huavej" (Huawei) u Šenženu, u Kini, i pozvao rukovodstvo te kompanije da razmotri mogućnost otvaranja… »

Evro sutra 117,48 dinara

Beta pre 6 sati
Dinar će u sredu neznatno oslabiti prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,4849 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. Centralna banka je intervenisala danas na medjubankarskom deviznom tržištu kupovinom 10 miliona evra, kako bi… »

Vesti dana »