Ekonomija, najnovije vesti

Kako izgleda poresko rešenje na 14 strana za frilensera

Nova pre 2 sata
Prihod po prihod, doprinos po doprinos, porez po porez. Ovako je Poreska uprava Srbije, na ukupno 14 stranica, obrazložila poreze koje je razrezala jednom frilenseru u Srbiji za protekle četiri godine. Izvor: Startit.rs Priča frilensera sa Upworka koji… »

Hitrou više nije najposećeniji aerodrom u Evropi

Biznis i finansije pre 2 sata
Britanski Hitrou više nije aerodrom kroz koji prolazi najviše putnika na Starom kontinentu. Sa vrha ove liste smenio ga je francuski Šarl de Gol. U prvih devet meseci ove godine 19 miliona putnika prošlo je kroz glavni londonski aerodrom, dok je… »

Luj Viton kupuje po sniženoj ceni: Tifani prodat za 15,8 milijardi dolara

Vesti online pre 2 sata
Najveći posao u sektoru luksuza ponovo je na stolu pošto je čuveni njujorški draguljar Tifani pristao na svoju prodaju kompaniji LVMH iz Pariza i to po ceni manjoj od one koju je očekivao. LVMH će platiti 131,50 dolara za svaku akciju Tifanija… »

Akcijska ponuda povodom Svetskog dana štednje

Biznis i finansije pre 2 sata
Komercijalna banka je povodom Svetskog dana štednje proširila ponudu i uvela dva nova štedna proizvoda, u okviru akcijske ponude koja će trajati od 31. oktobra do 30. novembra. Akcijska ponuda odnosi se na oročenu štednju u evrima, sa rokom od 12… »

Otvorene prijave za osobe za invaliditetom za projekat Poslovna inkluzija

Biznis i finansije pre 2 sata
Projekat „Poslovna inkluzija“ osmislili smo kako bismo osnažili zapošljivost osoba sa invaliditetom, putem profesionalne procene i unapređenja poslovnih veština. Na ovaj način, želimo da promovišemo ravnopravnost pri zapošljavanju i da… »

Acronis Cyber Readiness Report: 92% kompanija usvojilo nove tehnologije koje omogućavaju rad na daljinu tokom pandemije…

BizLife pre 1 sat
ZEBRA SYSTEMS, distributer s dodatnom vrednošću rešenja iz oblasti IT bezbednosti i zaštite podataka, najavio je dostupnost programskih rešenja Acronis Cyber Protect i Acronis Cyber Protect 15 u Srbiji. Acronis Cyber Protect je inovativno rešenje… »

Veliki planovi: Kina otkriva kako će ojačati ekonomiju u narednih 15 godina

B92 pre 2 sata
Plan ekonomskog razvoja Kine za narednih 15 godina biće jedna od glavnih tema u Komunističkoj partiji ove zemlje, a pojedini detalji plana su već poznati. Diskutovaće se o dva dokumenta - petogodišnjem planu i onom koji je streteške prirode, a… »

Milijarder otkrio koji je glavni izvor problema u kompanijama

BizLife pre 1 sat
Ilon Mask je godinama unazad imao mnogo toga da podeli sa preduzetnicima i provodio je dosta vremena „razmišljajući izvan okvira“. Ali komentar koji je dao pre nekoliko godina u pismu zaposlenima možda bi trebalo da razmotri još jedan biznis… »

Priča jedne ekonomistkinje kako je nastalo slatko preduzetništvo – znam da mogu

Kurir pre 2 sata
Candy Universe je sistem kioska u tržnim centrima gde sami kombinujete i kupujete različite vrste slatkiša. Njen osnivač Sanja Pezelj otkriva kako je svoju slatku ideju pretvorila u uspešan biznis. „Kada pokrećete svoj biznis okružite se… »

Bogat program festivala KAKTUS 2020 i premijera filma „Kreativni gen“

Kurir pre 2 sata
Šesti nacionalni festival KAKTUS 2020 ove godine trajaće tri dana. Konferencijski deo festivala, sa predavanjima najboljih i najnagrađivanijih svetskih kreativaca i komunikacionih stručnjaka, biće održan 3. i 4. novembra online na platformi… »

Vesti dana »