Kurir » Vesti dana

http://www.kurir.rs

Kurir

Albanci slave formiranje vojske Kosova: Pogledajte kako se vesele na ulicama Prištine! Igraju, a muziku kite samo stotkama! (foto)

Kurir pre 10 sati
Nakon što su na sednici kosovskog parlamenta izglasana sva tri zakona kojima se omogućava transformacija KBS u vojsku Kosova, na ulicama Prištine Albanci su krenuli sa slavljem. Na ulicama odjekuje muzika, Albanci igraju, a pojedini čak kite muziku evrima, i to ni manje ni više nego stotkama!... »

Naoružani do zuba, sa hamerima... Ekskluzivno! Evo kako izgledaju pripadnici takozvane vojske Kosova: U toku ceremonija proslave u Prištini (video)

Kurir pre 2 sata
Priština je priredila proslavu povodom proglašenja tzv. vojske Kosova. Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je danas "zaokružena kosovska državnost", pošto je, kako je rekao, "vojska stub države", te da je srećan što je sada i "vrhovni komandant" KBS.Ambasadori "prijateljskih"... »

Strane agencije o formiranju vojske Kosova: Podrška SAD, NATO i EU se protive odluci Prištine

Kurir pre 6 sati
Svetske agencije prenele su danas vest iz Prištine o usvajanju zakona o formiranju kosovske vojske, a italijanska Ansa navodi da su tu odluku otvoreno podržali SAD, Velika Britanija i Nemačka, dok su NATO i EU izrazili značajno protivljenje. Britanski Rojters ukazuje da su SAD ovaj potez... »

Vučić obilazi specijalce Vojske Srbije: Predsednik i vrhovni komandant na tajnoj lokaciji

Kurir pre 5 sati
Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije je na nepoznatoj lokaciji obišao specijalne jedinice Vojske Srbije. Predsednik Vučić je i ručao s pripadnicima oružanih snaga, prenose mediji. Predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić će, kako je ranije navedeno, u naredna 72... »

Španski premijer osudio formiranje vojske Kosova: To nikako ne vodi dobrim odnosima sa Srbijom

Kurir pre 2 sata
Španski premijer Pedro Sančes je danas izjavio u Briselu da odluka vlasti u Prištini da krenu u formiranje vojske Kosova i uvođenje ogromnih carina za robu iz Srbije nikako ne vode dobrim odnosima sa Srbijom.Sančes je to rekao na završetku samita Evropske unije. Na pitanje novinara kako vlada... »

Zima steže u svojoj punoj snazi: Petak osvanuo hladan i tmuran, noćas sneg i ledena kiša

Kurir pre 14 sati
U Srbiji će večeras, tokom noći i u subotu, u većini krajeva biti formiran snežni pokrivač, od 5 do 10 cm. Više snega očekuje se na severu i zapadu zemlje, a u subotu posle podne i na istoku, lokalno i više od 20 cm. U centralnim i južnim predelima ponegde se očekuje pojava kiše koja će... »

Jednoglasno: Srbija postala punopravna članica CERN

Kurir pre 7 sati
Srbija je postala 23. punopravna članica Evropske organizacije za nuklearna istraživanja CERN. O tome je juče odlučeno u Ženevi, gde je rezolucija Saveta CERN-a usvojena jednoglasno, saopšteno je danas iz Vlade Srbije. Punopravno članstvo omogućava da studenti i profesori iz naše zemlje... »

Opozicija ujedinjena: Potpisani zajednički uslovi za slobodne i poštene izbore

Kurir pre 8 sati
Predstavnici više opozicionih saveza, stranaka i pokreta potpisali su danas u Beogradu dokument o zajedničkim uslovima za sprovodjenje slobodnih i poštenih izbora. Opozicija ujedinjena u borbi za poštene izbore: Potpisani Zajednički uslovi za sprovodjenje slobodnih i poštenih izbora!... »

Panika! 3 žene izbodene u Nirnbergu: Napadi jedan za drugim po čitavom gradu!

Kurir pre 13 sati
Tri žene izbodene su nožem u odvojenim napadima u Nirnbergu, a nemačka policija istražuje da li su ti incidenti povezani. Policija navodi da nema naznaka da napadi imaju veze sa terorizmom. Za sada nije poznato čime su napadači sinoć u naselju Sveti Johanis ranili žene. Prva žrtva je... »

Devojčica (7) umrla od gladi na granici SAD i meksika: Stalo joj srce pred vratima obećane zemlje! Danima bila bez hrane i vode

Kurir pre 13 sati
Sedmogodišnja devojčica iz Gvatemale koja je sa svojim ocem ilegalno pokušala da pređe granicu Meksiko-SAD umrla je zbog dehidracije ubrzo nakon što su privedeni. Devojčicu i njenog oca prošle nedelje je privela američka granična policija, a 7-godišnjakinja je umrla zbog dehidracije i... »

©2018 Netmark d.o.o.