Vojvodina

Manje od 90 novozaraženih u Novom Sadu

Radio 021 pre 43 minuta
Tokom prethodnog dana u Vojvodini su registrovana 272 nova slučaja kovida-19, od kojih je 87 u Novom Sadu. Podaci Instituta za javno zdravlje Vojvodine govore da se nastavlja pad broja zaraženih, jer je dan ranije bio 341 u Vojvodini, odnosno 100 u… »

Godišnjica Novosadske racije: Grad pamti januarski masovni zločin

Dnevnik pre 2 sata
NOVI SAD: Godišnjica zloglasne Novosadske racije, jednog od najtragičnijih događaja u istoriji Novog Sada, u kojem je mađarska žandarmerija i vojska regenta Mikloša Hortija između 21. i 23. januara 1942. godine ubila i bacila pod zaleđeni Dunav… »

Konkursi za finansiranje projekata u kulturi

Dnevnik pre 1 sat
Gradonačelnik Grada Novog Sada raspisuje javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u kulturi u 2021. godini. Na osnovu člana 76. stav 1. Zakona o kulturi ("Službeni glasnik RS", br. 72/09, 13/16, 30/16 – ispr. i 6/20), Uredbe o… »

Odabran projektant enterijera za Dom zdravlja na Limanu

Dnevnik pre 55 minuta
NOVI SAD: Projekat enterijera za zdravstveni objekat na Bulevaru cara Lazara 77 koštaće Dom zdravlja „Novi Sad” gotovo 4,8 miliona dinara, s PDV-om. Projektovanje je povereno novosadskoj firmi DBA, koja će sve nacrte i procenu troškova morati da… »

Dnevni horoskop za petak, 22. januar

Moj Novi Sad pre 2 sata
Otkrijte šta vam zvezde predviđaju za današnji dan. Raspoloženi ste za rad, puni ste energije i elana. Ipak, s druge strane, imunitet vam je u padu. Možda je dobar trenutak da kvalitetno predahnete i poradite nešto na temu svog zdravlja, pre u… »

U Nakovu robot muze krave

RTV pre 8 minuta
KIKINDA - Farma "Latinović" u Nakovu kod Kikinde više od pola godine mužu krava obavlja na najsavremeniji način, uz pomoć robota. Investiciju vrednu 150 hiljada evra, 60 odsto je subvencionisala država, dok je ostatak obezbeđen uz kreditnu podršku… »

Zbog korone smanjen broj gasterbajtera koji dolaze kod stomatologa

RTV pre 38 minuta
SOMBOR - Aktuelne epidemiološke mere sa karantinima i testiranjima su onemogućile mnogim ljudima da dođu u Srbiju, pa tako i stomatološkim pacijentima. Decembar i januar obično su bili rezervisani za gastarbajtere, ali ove godine primetan je veći… »

Zrenjanin: U planu izgradnja 23 stambene jedinice za potrebe socijalno ugroženog stanovništva

RTV pre 43 minuta
ZRENJANIN - Na prvoj ovogodišnjoj sednici Gradskog veća na dnevnom redu, između ostalog, našlo se i Utvrđivanje Predloga Zaključka u vezi sa opredeljivanjem dela katastarske parcele 9282/1 katastarske opštine Zrenjanin I za potrebe konkurisanja… »

Paketi hrane i higijene za 198 ugroženih porodica

Subotica.com pre 43 minuta
U okviru projekta "Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa", Crveni krst Subotice će u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) podeliti po 250 paketa hrane i higijene najugroženijim kategorijama stanovništva u… »

Suzana Gaši : „Želim samo da se zahvalim“

RTV pre 19 minuta
BEČEJ - Suzana Gaši je žena koja je svojom upornošću i trudom, brigom uspela da podigne sve institucije da joj pomognu i da prevaziđe niz životnih problema. Da život piše romane,da samo borba, požrtvovanje, briga , trud, mogu jednu porodicu da… »

Vojvodina, najnovije vesti »