Vojvodina

Nova vrsta ptice za Srbiju: žutokljuni morski gnjurac

Glas Amerike pre 2 sata
Orintolozi u Srbiji uočili su novu ptičiju vrstu koja je u svetu malobrojna, a jako retko se pojavljuje i u vodama Evrope unutar kontinenta, javljaju iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. Na Dunavu kod Banoštora, u blizini parka prirode… »

Više od 1.200 tona opasnog otpada nađeno u industrijskoj zoni u Novom Sadu

Radio 021 pre 3 sata
Inspekcija za zaštitu životne sredine Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine pronašla je 1.289 tona opasnog otpada skladištenog bez dozvole u sklopu industrijske zone u Novom Sadu, saznaje 021. Inspektori su ovaj otpad… »

Veternik i Futog bez vode zbog havarije

Dnevnik pre 1 sat
NOVI SAD: Zbog radova na sanaciji havarije, bez vode će do 18 sati biti naselja Futog i Veternik. Kako podsećaju iz JKP Vodovod i kanalizacijam postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti… »

"UVEK VREDI BORITI SE": Sud dao za pravo vlasnici novosadskog "Kanala 9"

Moj Novi Sad pre 3 sata
Privredni apelacioni sud u Beogradu je po tužbi vlasnice novosadskog "Kanala 9" Maje Pavlović iz 2017. godine doneo presude da ta televizija nije dužna da plaća minimalnu naknadu za emitovanje muzičkih dela Organizaciji proizvođača fonograma Srbije… »

Raspored sahrana i ispraćaja za sredu, 29. januar

Moj Novi Sad pre 1 sat
Javno komunalno preduzeće "Lisje" objavilo je raspored sahrana i ispraćaja na teritoriji Grada Novog Sada za sutra, 28. januar 2020. godine. • Melana (Jakim) Šmit (1948), 9.45 (polaganje urne) • Petar (Štefan) Škvarek (1930), 10.30 • Nada… »

Otvoren rekonstruisan Zavod za javno zdravlje u Somboru

Dnevnik pre 2 sata
U Somboru je danas, posle rekonstrukcije i adaptacije, otvoren objekat Zavoda za javno zdravlje. Zgrada koja je izgrađena 1875. godine bila je potpuno ruinirana. Dotrajala strujna mreža, česti kvarovi vodovodnih i kanalizacionih instalacija, pukotine u… »

Novi incident u srpskim bolnicama: Mladić (18) iz Subotice na hitnom prijemu ošamario lekarku

Telegraf pre 1 sat
Posledice su napuknuta bubna opna i podlivi u predelu vilice. M.P. (18) sinoć je fizički nasrnuo na lekara specijalistu B. Đ. na hitnom prijemu krovne subotičke zdravstvene ustanove. Doktorka je nakon napada imala napuknutu bubnu opnu i podlive u… »

Udovičić posetio Žitište i Zrenjanin

Dnevnik pre 8 minuta
ŽITIŠTE/ZRENjANIN: Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je u okviru svog redovnog obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, posetio Banatsko Karađorđevo i Žitište u opštini Žitište, kao i grad Zrenjanin. On je s predstavnicima opštine i… »

Obnova škola u Bečeju

RTV pre 33 minuta
BEČEJ - U prethodne četiri godine u unapređenje obrazovanja na teritoriji opštine Bečej uloženo je oko 98 miliona dinara. "U osnovne škole je uloženo nešto više od 80 miliona dinara, a u srednje skoro 18 miliona dinara. U prethodnih nekoliko… »

"Žestoka, nasilna i organizovana akcija": Mađarska policija o upadu migranta: Granica sa Srbijom je pod velikim pritiskom…

Blic pre 1 sat
Đerđ Bakondi, viši savetnik ministra unutrašnjih poslova Mađarske, povodom incidenta kod Reske 2 izjavio je da se srpsko–mađarska granica nalazi pod ozbiljnim pritiskom te da je samo u ovoj godini zabeleženo 3.400 pokušaja ilegalnih prelazaka… »

Vojvodina, najnovije vesti »