Vojvodina

FOTO, VIDEO: Pre 73 godine sloboda je došla u Novi Sad

Radio 021 pre 4 sata
Novi Sad - Grad Heroj danas obeležava 73 godine od oslobođenja od fašizma. Tog dana posle tri i po godine strašne okupacije u Novi Sad su ušle jedinice Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije, a ubrzo i trupe Crvene Armije. Partizani i crvenoarmjci su u Novi Sad ušli nakon Beogradske... »

NS: Postavlja se 150 držača za bicikle

RTV pre 1 sat
RTV: NS: Postavlja se 150 držača za bicikle
NOVI SAD - JKP "Parking servis" od sutra počinje sa postavljanjem novih držača za bicikle. Držači će biti postavljeni na 14 lokacija i to: Bulevar oslobođenja kod brojeva 8, 18 i 32, Ulica Braće Ribnikar br. 8 (Credit Agricole banka), Žitni trg br. 1 (zgrada RFZO), Žarka Zrenjanina br. 2... »

Od 1. novembra vreme za zimske pneumatike

RTV pre 1 sat
RTV: Od 1. novembra vreme za zimske pneumatike
NOVI SAD - Bliži se prvi novembar, ali gužvi kod vulkanizera još nema, iako su od tog datuma obavezne zimske gume na vozilu. Dok su neki sugrađani zamenili gume, drugi čekaju poslednji trenutak. Radi zamene kupuju se nove, ali i polovne gume, a koristi se i mogućnost kupovine zimskih guma na... »

"Reflektor" rasvetljava depresiju

RTV pre 2 sata
RTV: "Reflektor" rasvetljava depresiju
NOVI SAD - Depresija, kako se nositi sa njom i kako je pobediti, tema je najnovije emisije "Reflektor" na Radio Novom Sadu. Iskustva u borbi sa ovim duševnim stanjem sa slušaocima će podeliti Suzana Ademi (25) koja se sa depresijom bori više godina. U tom periodu dva puta je pokušala... »

Rođeni, venčani i preminuli (16 - 21. oktobar)

Subotica.com pre 1 sat
Na osnovu podataka kojima raspolaže Matična služba grada Subotice, predstavljamo vam nedeljni izveštaj venčanih, rođenih i preminulih. Rođeni (16 - 20. oktobar) Dobili ćerku: Jovana, Sanja i Nebojša Životić; Ema, Branislava i Stevan Poljaković Medina, Suzana i Burim Đukatani; Anita,... »

Tokom prethodne sednice 14 saobraćajnih nezgoda, troje poginulih

Subotica.com pre 1 sat
U periodu od 16. do 22. oktobra, na području Policijske uprave u Subotici, dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda. U osam saobraćajnih nezgoda tri osobe su poginule, tri osobe su teže povređene i 11 osoba je lakše povređeno. U šest saobraćajnih nezgoda pričinjena je samo materijalna šteta. U... »

Subotičanke među pilotima i padobrancima: Nebeske heroine sveta

Dnevnik pre 1 sat
SUBOTICA: Promocija knjige „Nebeske heroine sveta”, autorke prof. dr Radmile Tonković, skrenula je pažnju da su se među brojnim hrabrim ženama letačima i padobrancima, našle i dve Subotičanke, Marija Vuković-Milićević i Irena Sarić. Radmila Tonković je deset godina istraživala... »

Škembićijada u Bačkoj Palanci: Ko ne voli bećarsku hranu

Dnevnik pre 2 sata
BAČKA PALANKA: Udruženje ljubitelja prirode „Karaš“ organizovalo je osmu „Škembićijadu“, koja uvek pada oko Dana opštine. Ovoga puta u dvorištu Slovačkog doma u kuvanju škembića od svinjskih želudaca učestvovalo je 30-tak ekipa. Pored domaćih bilo je ekipa iz Hrvatske i... »

Milun Đačić - heroj sa auto-puta

Subotica.com pre 10 sati
Veliki lančani sudar na auto-putu E-75 kod Feketića u četvrtak ujutru odneo je tri života. Taj broj bi bio mnogo veći da se tog maglovitog jutra na putu nije našao hrabri Milun Đačić iz Mišićeva, koji je rizikujući svoj život, sat i po vremena mahao sigurnosnim prslukom i vozačima... »

Isključenja struje za 24. oktobar (utorak)

Subotica.com pre 1 sat
Zbog radova na elektroenergetskom sistemu, jedan broj ulica u Subotici i okolnim prigradskim naseljima biće privremeno isključen sa elektro mreže. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu. Elektrodistribucija "Subotica" obaveštava javnost da će, zbog radova na elektroenergetskim... »

©2017 Netmark d.o.o.