Vojvodina

Dodeljena gradska priznanja dr Kovačeviću, Muminu, Pilipoviću i dr Petroviću

Moj Novi Sad pre 9 sati
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine Grada Zdravko Jelušić uručili su danas ovogodišnjim dobitnicima Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju. Da podsetimo, Oktobarska nagrada dodeljuje se povodom obeležavanja 23… »

Deo Veternika bez vode zbog havarije

Dnevnik pre 8 sati
NOVI SAD: Zbog radova na sanaciji havarije, bez vode će do 19 sati biti deo Veternika, oivičen ulicama Vojvode Bojovića, Ive Lole Ribara i Mihajla Pupina. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže… »

Pokrajinska vlada još intenzivnije u borbi protiv raka dojke

RTV pre 13 sati
NOVI SAD - U svetu na svaka tri minuta jedna žena oboli od raka dojke, a u Srbiji će svaka 12. žena tokom života oboleti od te teške bolesti. Na organizovan skrining mamografijom, koji se godinama sprovodi kod žena starosti od 50 do 69 godina, još… »

Projekat "Da li brinemo o svom mentalnom zdravlju i zašto ne"

RTV pre 15 sati
NOVI SAD - Dom zdravlja „Novi Sad“ u okviru projekta „Da li brinemo o svom mentalnom zdravlju i zašto ne“ organizuje seriju besplatnih predavanja i radionica u cilju promocije mentalnog zdravlja, prevencije mentalnih poremećaja, edukovnja i… »

SU: Počinje Jesenji festival jevrejske kulture

Dnevnik pre 6 sati
SUBOTICA: U Subotici je sve spremno za početak ovogodišnjeg Jesenjeg festivala jevrejske kulture, manifestacija uvrštene među događaje od posebnog značaja za ovaj grad, koja će ove godine trajati devet dana. Jesenji festival jevrejske kulture… »

Radovi na Bulevaru Jaše Tomića od petka menjaju trase gradskih autobusa

RTV pre 8 sati
NOVI SAD - Zbog radova na izgradnji saobraćajnih površina i prateće infrastrukture na Bulevaru Jaše Tomića u Novom Sadu, od raskrsnice sa Rumenačkom ulicom do raskrsnice sa Ulicom Stjepana Mitrova Ljubiše određuje se privremena izmena trase… »

Isključenja struje za četvrtak, 24. oktobar

Moj Novi Sad pre 12 sati
Zbog planiranih radova na električnoj mreži, "Elektrovojvodina" će sutra isključivati potrošače u delovima Novog Sada i Veternika. • od 8.30 do 10.30 sati: Šekspirova 1-9, Bulevar Cara Lazara 39-45, Narodnog fronta 20, market • od 8.30 do 12… »

Dvodnevni festival "Cinema Now" u Svilari

RTV pre 9 sati
NOVI SAD - Povezivanje vaninstitucionalne scene i ustanova kulture kroz prostore i programe je jedan od glavnih ciljeva projekta "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture". Ovog puta taj projekat je spona između jedne od najstarijih kulturnih… »

Zimsko vreme: Pomera se sat, u nedelju se spava sat duže

RTV pre 12 sati
NOVI SAD - Letnje računanje vremena ove godine završava se u nedelju, 27. oktobra, odnosno poslednjeg vikenda ovog meseca. U nedelju, 27. oktobra, u tri sata posle ponoći, počinje zimsko računanje vremena, kada se kazaljke na časovnicima vraćaju… »

"LOKOMOTIVA 2019": Kako mladi vide Trg slobode - Izložba maketa i ilustracija

Moj Novi Sad pre 3 sata
U okviru ovogodišnjeg festivala arhitekture "Oktobarh", studenti i studentkinje su na trodnevnoj radionici "SloboDA" imali priliku da na kreativan način izučavaju i konceptualno reše prostorne probleme glavnog novosadskog trga. – Ideja je bila da… »

Vojvodina, najnovije vesti »