Vojvodina

I u Vrbas stigao novi CT aparat

RTV pre 1 sat
RTV: I u Vrbas stigao novi CT aparat
VRBAS - Posle Sremske Mitrovice, Sombora, Subotice, Kikinde, Vršca i Opšta bolnica u Vrbasu dobila je novi CT aparat. Prilikom posete Opšte bolnice u Vrbasu, pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izjavio je da će početkom rada novog CT aparata, u narednih mesec dana, u... »

Zrenjanin: Uhapšen zbog droge

RTV pre 4 sata
RTV: Zrenjanin: Uhapšen zbog droge
ZRENJANIN - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su Ž. P. (1997) iz tog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Kako je saopštila Policijska uprava Zrenjanina, prilikom pretresa... »

Mirović i Lašakova o osnivanju Kulturnog centra Slovaka u Novom Sadu

RTV pre 2 sata
RTV: Mirović i Lašakova o osnivanju Kulturnog centra Slovaka u Novom Sadu
NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa ministarkom kulture Slovačke Republike Ljubicom Lašakovom, sa kojom je razgovarao o dosadašnjoj saradnji i nastavku podrške nacionalnim i kulturnim institucijama Slovaka u Vojvodini. Na sastanku je bilo reči i o osnivanju... »

Sajlovo bez vode do 14 sati

RTV pre 3 sata
RTV: Sajlovo bez vode do 14 sati
NOVI SAD - Zbog radova na sanaciji havarije bez vode će do 12 sati biti Krilova ulica, dok će do 14 sati bez vode biti celo naselje Sajlovo. Iz JKP “Vodovod i kanalizacija” saopštavaju da postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti... »

Novosađanka besna na komšije ostavila Fiću nasred ulice: Bušili ste gume, lomili brisače…

Luftika pre 2 sata
Novosađanka Aleksandra Heđi revoltirana ponašanjem svojih komšija ostavila je svoj auto nasred ulice, sa otvorenim vratima, ključevima, punim rezervoarom i porukom: „Drage komšije, evo vam moj Fićko pa radite sa njim šta god poželite. Bušili ste gume dva puta, lomili brisače, skidali... »

Putnice povređene kad su se "očešala" dva autobusa

NoviSad.com pre 3 sata
Novi Sad - Šest osoba je povređeno u tri saobraćajne nezgode koje su se dogodile u toku jučerašnjeg dana na teritoriji Novog Sada. Prva saobraćajka se dogodila oko 9.40 sati, kada su se dva autobusa "očešala" na stajalištu na uglu Bulevara cara Lazara i Stražilovske ulice.Tom prilikom... »

GRADSKA KUĆA: Dobrim odnosima sa Slovačkom najviše doprinose vojvođanski Slovaci

Moj Novi Sad pre 46 minuta
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ministarku kulture Slovačke Republike Ljubicu Lašakovu i ambasadorku Slovačke Republike Dagmar Repčekovu i tom prilikom poželeo im je srdačnu dobrodošlicu u Novi Sad. Na sastanku u Gradskoj kući razgovaralo se o modalitetima za... »

"Bunjevački je jezik našeg srca, a srpski jezik razuma”

RTV pre 1 sat
RTV: "Bunjevački je jezik našeg srca, a srpski jezik razuma”
SUBOTICA - “Bunjevački je jezik našeg srca, a srpski jezik razuma”. Ove reči prof. dr Ranka Bugarskog, jednog od najboljih linvista u Srbiji pa i u svetu, Bunjevci su odabrali i kao svoju poruku koju su uputili sa skupa koji je održan u “Bunjevačkoj matici” u Subotici povodom “Dana... »

Rumi nagrada za transparentnost

RTV pre 4 sata
RTV: Rumi nagrada za transparentnost
RUMA - Prva nagrada u oblasti "Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave" dodeljena je opštini Ruma koja svojim "primerima uključivanja javnosti u donošenje važnih lokalnih odluka, programa, planova i mera, kao i primerima omogućavanja učešća javnosti u izradi i... »

Mirović: Inđija i Novi Sad da reše prevoz za žitelje Čortanovaca i Banstola

RTV pre 35 minuta
RTV: Mirović: Inđija i Novi Sad da reše prevoz za žitelje Čortanovaca i Banstola
NOVI SAD - Žitelji Čortanovaca i Banstola zahtevaju da hitno bude uvedena autobuska linija od Novog Sada do tih mesta jer su, kažu, praktično "odsečeni" od Novog Sada i Sremskih Karlovaca od kako je obustavljen železnički saobraćaj na deonici pruge Novi Sad - Stara Pazova. Predsednik... »

©2019 Netmark d.o.o.