Vojvodina

Veće gužve za vakcinaciju ispred Novosadskog sajma zbog greške

RTV pre 3 sata
NOVI SAD - Na Novosadskom sajmu, gde 15 ekipa sprovodi vakcinaciju i revakcinaciju, zabeležena je velika gužva u popodnevnim časovima. Glavni razlog, kako saznajemo, bio je tehničke prirode, jer je e-uprava greškom prvobitno uputila preko hiljadu 600… »

Do petka popust pri upisu u Gradsku biblioteku

Dnevnik pre 3 sata
Povodom Međunarodnog sajma knjiga u Novom Sadu, od danas pa do petka, 5. marta, upis dece i odraslih u Gradsku biblioteku u Novom Sadu omogućen je sa popustom od 50 odsto. Pravo na popust imaju kako novi tako i dosadašnji članovi. Članarina u… »

RGZ: Najskuplji stan u Srbiji lane prodat za skoro milion i po evra

Moj Novi Sad pre 3 sata
U Srbiji je prošle godine prodato nekretnina u vrednosti oko 4,2 milijarde evra, što je bez obzira na kovid pandemiju više nego u prethodne tri godine, a najskuplji kvadrat stana prodat je za 9.632 evra u "Beogradu na vodi", objavio je Republički… »

Podrška Servisu za roditeljstvo i kupovinu kuća na selu

RTV pre 4 sati
SOMBOR - U Srbiji postoji širok spektar demografskih problema, jer godišnje gubimo grad od oko 35.000 ljudi, a to nije kratkoročan problem, a sada se sa njim i te kako suočavamo. Primera radi, prošle godine smo izgubili grad veličine Šapca od… »

Dve nove usluge socijalne zaštite u Sremskoj Mitrovici

RTV pre 4 sati
SREMSKA MITROVICA - U Sremskoj Mitrovici dostupne su još dve nove usluge socijalne zaštite i to su pomoć u kući i lični pratilac. Usluge su licencirane, a namenjene deci o odraslima sa poteškoćama u razvoju i invaliditetima. Pri Školi za osnovno i… »

Osiromašene, tučene, uplašene – tako su prošle žene iz marginalizovanih grupa tokom pandemije

Zrenjanin danas pre 5 sati
„Ja sam bila na poslu, išla sam na kante, sakupljam sekundarne sirovine. Kada sam došla kući oni sume isključili struju zbog 6000 duga. Ja sam bez struje bila kao u zatvoru, sedela sama u mraku. Kako da platim kada ne idem nigde da zaradim, vanredno… »

Izložba “Ivan Đurić: radovi pirografije”

Zrenjanin danas pre 4 sati
Izložba “Ivan Đurić: radovi pirografije” biće postavljena od 8. do 26. marta 2021. godine u Malom salonu NMZ u Zrenjaninu. Ivan Đurić nekoliko godina izrađuje portrete u tehnici pirografije. Njegovi radovi maju dobar prijem kako kod domaće… »

Dnevnik u Turiji, viševekovnom selu

Dnevnik pre 4 sati
Kratko i jasno - Turija je selo za primer- em što su geografski savršeno ušuškani međ tri vode (tu su reka Krivaja, Veliki bački kanal i Beljanska bara), em što su infrastrukturno opremljeni skoro do savršenstva, nego se i ljudi međusobno drže i… »

Policija u Somboru u subotu popodne kaznila 50 vozača

RTV pre 5 sati
SOMBOR - Policija u Somboru je u subotu 27. februara, od 16 časova do ponoći u lokalnoj akciji pojačane kontrole saobraćaja prekontrolisala 259 vozača, od kojih je 50 kažnjeno zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa. Iz saobraćaja je isključeno… »

Vakcinisano skoro 20.000 Subotičana

Subotica.com pre 5 sati
Bližimo se cifri od 20.000 Subotičana koji su primili vakcinu protiv korona virusa. Po podacima Doma zdravlja, zaključno sa jučerašnim danom, vakcinisano je 19.500 građana, dok je obe doze primilo 6.500. - Izuzetno smo zadovoljni, mada želimo još… »

Vojvodina, najnovije vesti »