Vojvodina

Počela primena novog Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

Subotica.com pre 5 sati
Od 1. jula stupio je na snagu Zakon o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, u okviru kojeg su predviđene brojne novine u vezi sa roditeljskim dodatakom, porodiljskim odsustvom, odsustvom sa rada radi nege deteta i radi posebne nege deteta i dečijim dodatakom.... »

Plivanje: Spartakovih osam zlatnih medalja na Prvenstvu Srbije za pionire, Danilo Dulić najbolji pojedinac

Subotica.com pre 8 sati
Plivači Spartaka su na Letnjem prvenstvu Srbije za pionire (U12) u Leskovcu osvojili ukupno deset medalja - osam zlatnih i dve bronzane, oborili dva nacionalna rekorda, a Danilo Dulić proglašen je za najboljeg plivača takmičenja. Proteklog vikenda, 14. i 15. jula, u organizaciji Plivačkog... »

Petrovdanske svečanosti uz zvuke rodnog kraja u B. Karlovcu

Dnevnik pre 9 sati
BANATSKI KARLOVAC: Desetak dana Banatski Karlovac živeo je za Petrovdanske svečanosti, a slavilo se, kako kažu, od jutra do sutra. Manifestacija je ponudila brojne sportske turnire, izložbe, posela i kulturna događanja za meštane i goste, mahom ovdašnje ljude koji žive i rade daleko od... »

Bačko Gradište prvi put proslavilo Dan sela

Dnevnik pre 9 sati
BAČKO GRADIŠTE: U želji da se ne razlikuju od ostalih komšija, pogotovo što važe za dobre organizatore, Bačkogradištanci su prvi put u nedelju obeležili „Dan sela“. Manifestacija je održana u SRC „Đorđe Tapavica Džoja“ gde su izvanredni uslovi, kao i logistika mesnog Fudbalskog... »

Najbolji somborski maturanti na letovanju na Balatonu

Dnevnik pre 9 sati
SOMBOR: Najuspešniji maturanti osnovnih škola u školskoj 2017/2018. godini otputovali su na desetodnevno nagradno letovanje u Mađarsku. Nagradno putovanje za učenike obezbedila je lokalna samouprava, kao svojevrstan poklon i priznanje za njihov dosadašnji uspeh u školovanju. Letovanje se... »

Četiri i po decenije Društva ljubitelja cveća i zelenila

Dnevnik pre 9 sati
„Jedan čovek je pre gotovo pet decenija zaključio da je Novom Sadu na neki način potrebna pomoć u ozelenjavanju i cvetnom bogatstvu, a u isto vreme okupio je veliki broj istomišljenika. To je bio prvi budući predsednik Društva ljubitelja cveća i zelenila Jova Radin, te je na taj način pre... »

Mural Lukijana Mušickog ulepšao njegovu ulicu

Dnevnik pre 9 sati
Mural s likom pesnika i vladike iz Temerina Lukijana Mušickog osvanuo je nedavno na zidu jedne kuće u ulici koja nosi njegovo ime. Autor murala je akademski slikar Nenad Ignjatov, koji je još pre dve godine samoinicijativno započeo oslikavanje lika Mušickog. Tada je, kaže, išao redom ulicama... »

U Sremskim Karlovcima počinje projekat pomoći starijima

Dnevnik pre 9 sati
Od 1. avgusta pa u narednih sedam meseci u Sremskim Karlovcima biće realizovan projekat „Pomoć u kući“, koji je namenjen starijim građanima. Primenu projekta omogućila je lokalna samouprava u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti. Kako kažu u opštinskom Odeljenju za društvene... »

Fudbaleri Spartaka opljačkani u Londonu, nedostaju i kopačke...

Subotica.com pre 11 sati
Nedugo po izlasku iz aviona na aerodromu Hitruo u Londonu igrači su primetili da im nedostaje sportska oprema, a neki da im je izvršena premetačina u prtljagu. Fudbaleri Spartaka krenuli su juče prepodne na aerodrom Nikola Tesla kako bi poleteli do Londona, prve stanice prema stadionu Kolrejna u... »

Nedostatak radne snage - gorući problem privrednika u regionu

Subotica.com pre 4 sata
U Regionalnoj privrednoj komori održana je 30. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine Republike Srbije. Predstavnici Parlamenta privrednika iskoristili su priliku da narodne poslanike upoznaju sa problemima sa kojima se suočavaju, kao i da... »

©2018 Netmark d.o.o.