Vojvodina

ISTRAŽUJEMO: Da li u Novom Sadu ima ukusnih piroški kao pre tri decenije? (FOTO)

Moj Novi Sad pre 5 sati
Piroške su ruski specijalitet od testa koji se puni raznim nadevima, a poslužuje se u svakoj prilici. Ovo autentično rusko jelo sastavni je deo njihove bogate kuhinje. U Rusiji su piroške i svojevrstan test za svaku domaćicu koja mora da se dokaže… »

Šta sve mogu žene iz Iđoša - otvorena Izložba preduzetničkih veština

RTV pre 6 sati
IĐOŠ - U Iđošu nadomak Kikinde održana je Izložba preduzetničkih veština žena, koju je svečano otvorio pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić. Bila je ovo prilika da se ponovo podseti na… »

BIRAMO NAJLEPŠU BAŠTU Originalni cvetni raj u Ledincima

Dnevnik pre 6 sati
Akcija „Dnevnika”, Novosadske televizije i Kolor pres grupe. Đorđe Vojnović iz Ledinaca decenijama se bavi uzgojem cveća, a na mestu gde je nekada bio vinograd, sada cvetaju: muškatle, pištike, begonije... Još pre Prvog svetskog rata njegov… »

Jednostavno i isplativo: Milan Bogunović u uzgoju prosa vidi veliku šansu

Zrenjaninski pre 8 sati
Milan Bogunović iz Banatskog Karađorđeva prošle godine se okušao u proizvodnji prosa, žitarice koja se na banatskim njivama ne vidi često. Nažalost, kako kaže, nije se dobro pripremio i temeljno informisao, i probna proizvodnja nije uspela. Ipak… »

Rezervati prirode Zrenjanin: Hitno podmladiti čuvarsku službu

Zrenjaninski pre 7 sati
Direktor Ustanove „Rezervati prirode Zrenjanin“ Dejan Jovanov upozorava da je prosečna starost zaposlenih u ovoj ustanovi velika, naročito u čuvarskoj službi. Kako je naveo, čuvarskoj službi hitno treba podmlađivanje, što svakako treba da bude… »

Klafuti: Tradicionalni francuski kolač sa kruškama i smokvama

Zrenjaninski pre 8 sati
Koliko bismo mogli naširoko i nadugačko da pričamo o francuskoj kuhinji. Ali, ovog vikenda portal zrenjaninski.com i „Dijamant“ pažnju posvećuju samo jednoj francuskoj poslastici. U pitanju su klafuti sa kruškama i smokvama. Sastojci: 2 kašike… »

Lovci podigli visoku čeku na Carskom salašu

Dnevnik pre 8 sati
TITEL: Ovog proleća lovci Titela su bili veoma aktivni, potvrdio nam je Sava Rošul, predsednik Lovačkog udruženja „Šljuka” iz Titela. Sređivala se fazanerija, košena je trava oko volijere i u volijeri, put je tanjiran, da bi se poravnao. Oko… »

Stari pijačni kantar kod nas još uvek odoleva sveopštoj digitalizaciji

Zrenjaninski pre 8 sati
U vreme sveopšte digitalizacije, digitalnih vaga i fiskalnih kasa, stari pijačni kantar može se videti skoro samo u muzejima i etno kućama. Ali, ponekad se, eto, nađe i na zrenjaninskoj pijaci. Kantar na fotografiji u vlasništvu je porodice Nistor… »

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu “Pandorina poruka”

Zrenjaninski pre 9 sati
Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu “Pandorina poruka” autora Havijera Sijere. Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete… »

Manipulacija zvana konceptualna politika: Nisu imali podršku Novosađana pa podvaljivali potpise iz drugih gradova - građani…

Srbija danas pre 8 sati
Otrivena je nova manipualacija zastupnika konceptualnih politika. Pored toga što im građani masovno povlače potpise, jer smatraju da su bili obmanti, predstavnici neformalnih grupa koji se kandiduju za savet Mesne zajednice Gavrilo Princip nisu mogli… »

Vojvodina, najnovije vesti »