Vojvodina

Fudbal (Ž): Spartak u nedelju dočekuje Crvenu zvezdu

Subotica.com pre 8 sati
Spartak je prolećni deo prvenstvene trke započeo pobedom u Novom Sadu protiv Vojvodine. „Golubice“ su upisale prve bodove, a već sutra ih očekuje novi izazov i to derbi meč sa Crvenom zvezdom u okviru 13. kola Superlige Srbije. Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka sutra od 14 časova na... »

Zlatni olimpijac Filip Bartole sjajno dočekan u Zrenjaninu

Dnevnik pre 8 sati
ZRENjANIN: Filip Bartole imao je spektakularan doček ispred svoje kuće u Zrenjaninu, koji su mu priredili rodbina, prijatelji i komšije, po njegovom povratku iz Abu Dabija, gde je učestvovao na Olimpijskim igrama Specijalne olimpijade. Filip se sa ovog takmičenja vratio sa tri osvojene medalje... »

„Holo kompani” otvorila najmoderniji centar za reprodukciju svinja

Dnevnik pre 8 sati
SOMBOR: Prikladnom svečanošću u kompleksu Vodica u Doroslovu, selu somborskog atara, na zapadu Bačke je obeležen zvanični početak rada jednog od najmodernijih centara za reprodukciju svinja u Evropi. Investiciju vrednu oko četiri miliona evra je realizovala ovdašnja porodična „Holo... »

JKP „Vodovod i kanalizacija” povodom Svetskog dana voda pozvali na odgovornije ponašanje

Dnevnik pre 11 sati
Razmatranje svetske vodne krize i lociranje uzroka zbog kojih ogroman broj ljudi na planeti nema pristup ispravnoj vodi ovogodišnja je tema 22. marta - Svetskog dana voda pod nazivom „Voda za sve”. Shodno tome, zaštita izvorišta pitke vode postaje sve zahtevniji zadatak u svetu, pa tako i za... »

Još malo pa vek i po biblioteke u Turiji

Dnevnik pre 12 sati
TURIJA: Biblioteka u Turiji dogodine će obeležiti 150 godina postojanja. U susret obeležavanja vek i po, Srpske čitaonice “ Dragomir Popnovakov” kako glasi sada zvanični naziv biblioteke, ona je i danas kao i prilikom osnivanja bila stub kulturnog i društvenog života mesta. Turijska... »

Kikindski đaci sakupili 300 kilograma čepova

Dnevnik pre 13 sati
KIKINDA: Humanitarno-ekolološkoj akciji „Čepom do osmeha“ pridružili su se učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ u Kikindi. Oni su sakupili oko 300 kilograma plastičnih čepova, koje su iz škole otpremili volonteri akcije „Čepom do osmeha“, kojom se pruža podrška pojedincima i... »

Konkurs za spasioce na Štrandu

Dnevnik pre 11 sati
Udruženje spasilaca na vodi Vojvodine raspisalo je konkurs za obuku spasilaca i posao na Štrandu. Prijave za konkurs traju do 28. marta, a potrebno je navesti ime, prezime, godinu rođenja i kontakt-telefon, te sve to poslati na imejl-adresu strandspasiocins@yahoo.com ili na broj telefona... »

Počinju obuke iz znakovnog jezika za zaposlene u ustanovama kulture

Dnevnik pre 13 sati
Projekat „Istorija u slikama na znakovnom jeziku”, koji je podržan kroz konkurs za povećanje pristupačnosti ustanova kulture Fondacije „Novi Sad 2021”, a sprovodi ga Arhiv Vojvodine u saradnji sa Savezom gluvih i nagluvih Vojvodine, počeo je da se realizuje. Kroz tromesečnu obuku... »

Islamska država poražena u Siriji, ali i dalje predstavlja globalnu pretnju

Radio 021 pre 3 sata
Islamska država poražena je i na poslednjem delu teritorije u Baguzu u Siriji, objavile su Sirijske demokratske snage, objavljujući tako kraj samoproglašenog kalifata, koji se nekad prostirao na trećini Iraka i Sirije. Iako poraz Islamske države u Baguzu, označava kraj vlasti nad tzv.... »

Mesečni horoskop za april 2019. godine

Moj Novi Sad pre 3 sata
Pročitajte šta vas očekuje na poslovnom, ljubavnom i zdravstvenom planu u mesecu aprilu. Tokom ovog meseca u prvom planu će vam biti porodični i emocionalni problemi iako ćete se i dalje truditi oko karijere, ali u mnogo manjoj meri. Posao Imaćete uspeha što se tiče finansija, a rizične... »

©2019 Netmark d.o.o.