Vojvodina

Preminula novinarka Marina Kovačev

RTV pre 5 sati
RTV: Preminula novinarka Marina Kovačev
NOVI SAD - Marina Kovačev (28), novinarka Novosadske novinarske škole preminula je na klinici u Istanbulu od raka. Ova Bečejka koja je prošlog leta operisala tumor na mozgu hrabro se borila protiv opake bolesti, a za njeno lečenje bio je organizovan niz humanitarnih akcija.... »

Izložba Jožef Pehan – Umetnik na prekretnici vekova

RTV pre 5 sati
RTV: Izložba Jožef Pehan – Umetnik na prekretnici vekova
ZRENJANIN - Izložba pod nazivom Jožef Pehan – Umetnik na prekretnici vekova – Dela iz fonda Gradskog muzeja u Vrbasu i kolekcije Mandić biće svečano otvorena u petak, 27. aprila 2018. godine, u 19 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Autor izložbe i teksta u katalogu je Ivana... »

Tribina "Despot Stefan Lazarević" u Novom Sadu

RTV pre 7 sati
RTV: Tribina "Despot Stefan Lazarević" u Novom Sadu
NOVI SAD - Tribina "Despot Stefan Lazarević - vitez, pesnik, svetitelj" biće održana večeras u 19 časova u Klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada. Autor i predavač je doc. dr Boris Stojkovski. Pored mnogobrojnih važnih godišnjica koje se obeležavaju ovih godina, treba istaći i... »

Tri nagrade za "Mironosice" na horskom festivalu u Valjevu

Subotica.com pre 1 sat
Na trećem horskom festivalu takmičarskog karaktera "Horfest", koji se proteklog vikenda održao u Valjevu, Ženska vokalna grupa "Mironosice" iz našeg grada osvojila je čak tri nagrade, odnosno prvo i drugo mesto, kao i Specijanu nagradu za najbolje izvedenu duhovnu kompoziciju. Na šampionatu... »

"Trimbi" - pešačenje, vožnja biciklom ili rolerima do Palića

Subotica.com pre 1 sat
Kao i prethodnih godina, Gradski savez "Sport za sve" organizovaće sportsko rekreativnu manifestaciju "Trimbi" 1. maja, koja podrazumeva vožnju biciklom, rolerima ili pešačenje od Subotice do Palića. Svi učesnici, bez obzira na vreme dolaska na cilja, imaće jednake mogućnosti da učestvuju u... »

Izmena trase autobusa na liniji 6

Dnevnik pre 2 sata
Trasa autobusa GSP-a na liniji 6 biće izmenjena od danas, 25. aprila, zbog izgradnje vodovodnog i kanalizacionog priključka na Trgu Save Vukosavljeva. Autobusi u smeru Adice-Podbara će iz Ulice Marka Miljanova skretati desno u Ulicu Filipa Višnjića, zatim će Trgom Save Vukosavljeva nastavljati... »

Počela hitna akcija na najezdu komaraca pre povlačenja Tise

Dnevnik pre 3 sata
KANjIŽA: Najezda komaraca kojom su od pre nekoliko dana pogođeni i žitelji kanjiške opštine, alarmirala je i nadležne da reaguju. Odeljenje za građevinske i inspekcijske poslove Opštinske uprave Kanjiža saopštilo je da će se zbog predstojećih praznika - najkasnije do 30. aprila 2018.... »

Nedostaju radnici za košenje trave u Bečeju

Dnevnik pre 3 sata
Nismo primetili šefa službe održavanja čistoće ulica u centru grada bečejskog JP „Komunalac“ prilikom rada njihove ekipe s usisivačem za suvo lišće u vrlo frekventnoj Zelenoj ulici. A možda je i bio, ali ga u oblaku prašine nismo videli. Nikome od prolaznika nije jasno zašto se radi... »

Gradski muzej proslavio jubilej 70 godina postojanja

Subotica.com pre 5 sati
Gradski muzej obeležio je sedam decenija postojanja. U zgradi nekadašnje "Minerve", koja je treći dom jedne od najznačajnijih ustanova kulture, danas se čuva više od 50.000 muzejskih predmeta. Gradski muzej osnovan je davne 1948. godine u Palati Ferenca Rajhla. Nešto kasnije, muzej je... »

Imunizacija stanovništva teče po planu, MMR vakcina i dalje problematična

Subotica.com pre 5 sati
Obuhvat vakcinacije u Subotici je visok, osim za MMR vakcinu, poručili su u Zavodu za javno zdravlje povodom obeležavanja Nedelje imunizacije. Imunizacija se prema rečima epidemiologa sprovodi u cilju sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti i predstavlja najbolji način kontrole. U našoj... »

©2018 Netmark d.o.o.