Vojvodina

Ljiljana Jovanović i Tatjana Valjevac dobitnice "Višnjićeve nagrade"

RTV pre 21 sat
RTV: Ljiljana Jovanović i Tatjana Valjevac dobitnice "Višnjićeve nagrade"
ŠID - Ljiljana Jovanović i Tatjana Valjevac, ovogodišnje su dobitnice "Višnjićeve nagrade" za kulturu. Ovo je saopšteno juče na otvaranju 39. "Višnjićevih dana" u Šidu. Uz zvuke gusala guslara Petra Manojlovića iz Beograda i hor OŠ "Sremski front" juče je ispred Kulturno-obrazovnog... »

Tavankut: Amonijak dva puta cureo iz fabrike za preradu voća, nema opasnosti

RTV pre 22 sata
RTV: Tavankut: Amonijak dva puta cureo iz fabrike za preradu voća, nema opasnosti
TAVANKUT - U dva navrata tokom oktobra u preduzeću za preradu voća Medoprodukt u Tavankutu došlo je do curenja amonijaka. Nadležni tvrde da nije bilo opasnosti po životnu sredinu i stanovništvu, a proizvodnja je do otklanjanja uzroka havarije obustavljena. U preduzeću, u kom se nalazi deset... »

Dan posvećen jabuci obeležen sa osnovcima

RTV pre 22 sata
RTV: Dan posvećen jabuci obeležen sa osnovcima
SREMSKA MITROVICA - Rajskom voću, posebnu pažnju poklonili su i mališani iz Čalme, Mačvanske Mitrovice i Laćarka. Moglo se čuti i naučiti mnogo toga, a deca već imaju predznanje o blagodetima ovog voća. Dan posvećen jabuci organizovan je u preventivnoj službi stomatologije u Sremskoj... »

Obeleženo 150 godina najstarije muzičke škole u Srbiji

RTV pre 23 sata
RTV: Obeleženo 150 godina najstarije muzičke škole u Srbiji
SUBOTICA - Obnovljena sinagoga u Subotici postaje prestonica ozbiljnih muzičkih nastupa. Nakon koncerta kantora iz Budimpešte, sinoć je upriličen centralni koncert u povodu obeležavanja veka i po najstarije muzičke škole na ovim prostorima. Kao šestogodišnjakinja je svojim nastupom... »

Promocija pesničke knjige "Saglasje bića" Verice Sekulić Opačić

RTV pre 1 dan
RTV: Promocija pesničke knjige "Saglasje bića" Verice Sekulić Opačić
VRŠAC - U Salonu kod Porte u Vršcu, danas od 18:30 časova, Udruženje Tačka susretanja priređuje promociju knjige Verice Sekulić Opačić "Saglasje bića". U večeri učestvuju: autorka, Radomir Mićunović, pesnik, recenzent; stihove će kazivati: Sanja Milić i Branislava Miljojković,... »

Vršačka pozorišna jesen: Ljubav i druge iluzije

RTV pre 1 dan
RTV: Vršačka pozorišna jesen: Ljubav i druge iluzije
VRŠAC - Svečano otvaranje jubilarnog 26. Međunarodnog festivala pozorišne klasike "Vršačka pozorišna jesen", pod sloganom "Ljubav i druge iluzije", biće upriličeno danas i trajaće do 28. oktobra. Kažu da je ljubav najnovije čovekovo osećanje, to će u takmičarskih sedam dana... »

AMS: Usporen saobraćaj, kamioni čekaju na granici

RTV pre 18 sati
RTV: AMS: Usporen saobraćaj, kamioni čekaju na granici
NOVI SAD - Na putevima u Srbiji saobraćaj je usporen, što je i očekivano na kraju radne nedelje, a na nekim deonicama stvorene su kolone, najviše u zonama gde se izvode radovi. Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, vozačima će biti potrebno više vremena za prolazak većeg dela Ibarske... »

Zimske gume obavezne od 1. novembra

RTV pre 18 sati
RTV: Zimske gume obavezne od 1. novembra
NOVI SAD - Bliži se 1. novembar, kada bi vozači na automobilima trebalo da imaju sve četiri zimske gume, ukoliko se na putevima nalaze sneg i led. Zamena letnjih zimskim guma je u toku, a cene se nisu menjale. Temperatura niža od 7 stepeni menja uslove vožnje na putu, pa automobili koji imaju... »

Prva godišnja konferencija lokalnih skupština Srbije

RTV pre 21 sat
RTV: Prva godišnja konferencija lokalnih skupština Srbije
NOVI SAD - Stručnim panelima posvećenim digitalnim sistemima i inovacijama, kao i Ciljevima održivog razvoja UN, danas je u Skupštini AP Vojvodine, nastavljena Prva godišnja konferencija lokalnih skupština. Na konferenciji, koju su organizovali Skupština APV i Grad Novi Sad, uz podršku Vlade... »

Predavanje ''Zlatno doba carske Rusije'' u Kikindi

RTV pre 22 sata
RTV: Predavanje ''Zlatno doba carske Rusije'' u Kikindi
KIKINDA - U velikoj sali Kulturnog centra ''Kikinda'', večeras će biti održano predavanje ''Zlatno doba carske Rusije''. Na predavanju će govoriti publicista Dragoslav Bokan. Potom će biti i otvorena izložba fotografija ''U susret ruskom caru – Romanovi carsko služenje''. Program u... »

©2018 Netmark d.o.o.