Vojvodina

Kanjiža: Bez osmišljene aplikacije nema bespovratnih para IPARD

Dnevnik pre 1 dan
KANjIŽA: Predavanje o raspisanom konkursu za korišćenje sredstava iz programa IPARD, za poljoprivredne proizvođače iz Kanjiže i okoline organizovali su Savez agrarnih udruženja Vojvodine, Agrarna unija opštine Kanjiža i lokalna samouprava Kanjiže, uz učešće državnog sekretara u... »

Treća razmena knjiga; tema Knjige greju

Dnevnik pre 1 dan
NOVI SAD: Zimska razmena knjiga, u organizaciji književnog bloga „Prerazmišljavanje”, biće održana sutra od 14 do 20 časova u Kulturnom centru „Dom b-612”, Miletićeva 40. Reč je o trećoj razmeni, a tema je „Knjige greju”. Knjige koje nekome više nisu potrebne, može zameniti za... »

Mapa Udruženja Scenatorija, vodič kroz priče Podgrađa

Dnevnik pre 1 dan
NOVI SAD: Podgrađe Petrovaradinske tvrđave nije baš onakvo kako nam se na prvi pogled čini – oronulo, bez skrivenih priča i romantičnih misterija. Naprotiv. Osim onog vidljivog, kao i istorijskog aspekta koji je mnogima nepoznat, Gradić je nekada drugačije izgledao, imao je objekte koji ga... »

Na Sajmu vina u Temerinu na probi 700 uzoraka

Dnevnik pre 1 dan
TEMERIN: Društvo prijatelja bašte iz Temerina organizuje 11. januarski međunarodni festival vina u Sportskom centru u Temerinu. Organizator Šandor Šnajder kaže da je čak 83-oje sudija ocenjivalo 700 uzoraka vina koji su stigli na njihovu adresu. Festival počinje u 10 časova, a stručno... »

Obeležen Nacionalni praznik Rusina

Subotica.com pre 1 dan
Svečanom akademijom u prepunoj Velikoj većnici Gradske kuće u petak je obeležen Nacionalni praznik Rusina. Po jedanaesti put rusinska nacionalna zajednica proslavila je praznik u spomen na 17. januar 1751. godine, kada je Franc Jozef Redl potpisao zvaničan dokument o naseljavanju Rusina na... »

Ledena tišina u KCNS: Sećanje na žrtve Novosadske racije

Dnevnik pre 1 dan
NOVI SAD: Kulturni centar Novog Sada i ove godine nizom događaja obeležava jedan od najtragičnijih događaja u istoriji grada Novog Sada, 76 godina Novosadske racije. U okviru programa „Ledena tišina” građani će od 22. do 29. januara, kroz izložbu, predavanja i projekcije filmova, imati... »

Obnavlja se ulična rasveta LED sijalicama

Dnevnik pre 1 dan
U Pasterovoj ulici, ispred brojeva 10 i 12, u toku je zamena ulične rasvete. Parkić koji najradije za šetnju i predah na okolnim klupama koriste roditelji s malom decom i penzioneri, uskoro će u večernjim časovima obasjati svetlost LED sijalica. Radove izvode ekipe „Elektrovojvodine –... »

Inđija: Studenti plaćaju pola domskog smeštaja

Dnevnik pre 1 dan
INĐIJA: Po odluci odbornika, Opština Inđija finansiraće s 50 odsto troškove domskog smeštaja za đake i studente sa teritorije ove lokalne samouprave. To će važiti za one koji redovno pohađaju nastavu i stanuju u državnim domovima. Ovo je jedna od mera kojima rukovodstvo Inđije želi da... »

Nove sadnice umesto panjeva u gradu

Dnevnik pre 1 dan
Duž dela Rumenačke ulice, između biciklističke staze i trotoara, u toku je vađenje panjeva čije su žile vremenom počele da prave „dar-mar”. Radnici „Gradskog zelenila” prvo su u u svaku novonastalu rupu spustili osiguravajući prsten, koji novim sadnicama treba da omogući... »

Ugovor štiti stambene zajednice od neodgovornih upravnika

Dnevnik pre 1 dan
Udruženje profesionalnih licenciranih upravnika Novog Sada (UPLUNS) registrovano je krajem godine, a od ukupno 75 licenciranih upravnika u gradu, oko 20 odsto su članovi pomenutog udruženja. Po rečima predsednika tog Udruženja Nebojše Beraka trenutno im je prioritet da, u saradnji s lokalnom... »

©2018 Netmark d.o.o.