Vojvodina, najnovije vesti

Maloletna Karlovčanka utajila pronađeni novac

RTV pre 43 minuta
RTV: Maloletna Karlovčanka utajila pronađeni novac
NOVI SAD - Policija u Sremskim Karlovcima podnela je krivičnu prijavu protiv jedne maloletnice zbog sumnje da je učinila krivično delo utaja, pošto se tereti da je pronašla torbicu šezdesetdvetogodišnjeg sugrađanina sa dokumentima i znatnom sumom novca.
Policijska uprava u Novom Sadu saopštila je da se sumnja da je ta maloletnica zadržala novčanik, a da je bacila torbicu sa dokumentima koju je na ulici pronašla druga Karlovčanka... »

Novi Sad domaćin EP za mlade u stonom tenisu 2021?

RTV pre 38 minuta
RTV: Novi Sad domaćin EP za mlade u stonom tenisu 2021?
NOVI SAD - Generalni sekretar Evropske stonoteniske federacije Ričard Skruton posetio je Novi Sad sa ciljem obilaska Spens-a i potencijalne kandidature Novog Sada za Evropsko omladinsko prvenstvo 2021.
Njega su dočekali direktor Milan Jarić, načelnik za sport Vlastimir Mastilović, predsednik stonoteniskog saveza Vojvodine Milan Stanić i predsednik stonoteniskog kluba Novi Sad... »

Novi Sad će dobiti arheološki park

NoviSad.com pre 19 minuta
Novi Sad - Gradska vlast napravila je prve korake kako bi Novi Sad u narednih nekoliko godina dobio arheološki park. Kako navodi Radio021, osam godina od kako su prilikom izgradnje Bulevara Evrope pronađena izuzetna arheološka otkrića i od kako je... »

Sahrane za sredu, 24. januar

Dnevnik pre 43 minuta
Na Gradskom groblju u Novom Sadu sutra će biti sahranjeni: Svetozar Nevenke Majstorović (1961) u 9.45.
Milanko Nikole Brkljač (1937) u 10.30, Jovan Milana Gucunja (1941) u 11.15, Hamed Mustafe Muminović (1936) u 12, Miroslav Nikole Čatalinac (1964) u 12.45, Nevenka Bogdana... »

U subotu Veliko prelo u organizaciji HKC "Bunjevačko kolo"

Subotica.com pre 55 minuta
U organizaciji HKC "Bunjevačko kolo" u subotu će, s početkom u 19:30 časova, u sali Tehničke škole biti održano Veliko prelo.
Gostima će biti služena tradicionalna jela, a za muziku će biti zaduženi tamburaški ansambl "Harmonija" iz Zagreba i subotički tamburaški ansambl "Ruža". Za ovu priliku, Zavod za... »

Pokrajina nastavlja ulaganje u Gerontološki centar

Subotica.com pre 1 sat
Tokom minule godine Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova finansirao je rad Gerontološkog centra sa sedam miliona dinara, a Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju sa 13,2 miliona dinara. Ta izdvajanja činila su 13 odsto budžeta za unapređenje socijalne zaštite, a ona će u ovoj godini biti 16 odsto veća.
Pokrajinski sekretar Predrag Vuletić, prilikom današnje posete Gerontološkom centru, pozvao je ustanove i udruženja građana da konkurišu na predstojećim konkursima u oblasti... »

Šarčević u poseti zrenjaninskim školama: Uskladiti želje đaka i potrebe poslodavaca

Dnevnik pre 55 minuta
ZRENjANIN: Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević bio je u poseti Zrenjaninu, a razlozi za to su bile novine u obrazovnom sistemu, podsticanje dualnog obrazovanja i kadrovske promene u Školskoj upravi Zrenjanin.
Prijem za ministra Šarčevića u Gradskoj kući priredio je gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima, a usledio je sastanak sa predstavnicima kompanija koje posluju u Zrenjaninu,... »

Javna rasprava o Nacrtu zakona o planiranju i izgradnji u četvrtak u Velikoj većnici

Subotica.com pre 43 minuta
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture organizuje javnu raspravu o Nacrtu zakona o o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, koja će se održati u četvrtak od 11 do 14 časova u Velikoj većnici
Kako se navodi u pozivu, donošenje ovog zakona je uslovljeno potrebom da se otklone određeni nedostaci koji su uočeni u dosadašnjoj praksi sprovođenja Zakona o planiranju i... »

Godišnjica Novosadske racije: Živa rana na srcu koja peče 76 godina

Blic pre 1 sat
U Novom Sadu danas je ispred spomenika "Porodica" na Keju žrtava racije održan komemorativni skup i služen pomen povodom 76 godina od Novosadske racije, stravičnog zločina koji su 1942. godine počinile mađarske fašističke okupacione snage nad potpuno nedužnim Srbima i Jevrejima, kao i pripadnicima drugih nacionalnih zajednica.
Obraćajući se na komemorativnom skupu, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da se nikada više ne sme ponoviti fašističko bezumlje. "Za to imamo više od 1.300 razloga... »

Šarčević: Školovati kadar koji treba tržištu

RTV pre 1 sat
RTV: Šarčević: Školovati kadar koji treba tržištu
ZRENJANIN - Ministar prosvete Mladen Šarčević danas je posetio Zrenjanin gde je sa predstavnicima lokalne samouprave i škola, između ostalog, razgovarao i o obrazovnom sistemu i unapređenju dualnog obrazovanja. On je razgovarao sa predstavnicima domaćih i stranih kompanija iz različitih oblasti koje su se uključile u sistem dualnog obrazovanja, kao sa predstavnicima Aktiva direktora o novinama u sistemu obrazovanja.
"Sledi novi ciklus upisa, odnosno pripreme za konkurs za srednje škole, tako da je jako važan i sastanak sa poslodavcima koji smo imali. Već smo i čuli neke nove potrebe, da više... »

Raspored sahrana za sredu, 24. januar

Radio 021 pre 1 sat
Raspored sahrana za sredu, 24. januar, na grobljima u Novom Sadu, koja su pod ingerencijom JKP "Lisje".
NOVI SAD Gradsko groblje 09:45 - Svetozar Majstorović (1961) 10:30 - Milanko Brkljač (1937) 11:15 - Jovan Gucunja (1941) 12:00 - Hamed Muminović (1936) 12:45 - Miroslav Čatalinac... »

Zimski sajam antikviteta u Novom Sadu

RTV pre 1 sat
RTV: Zimski sajam antikviteta u Novom Sadu
NOVI SAD - U četvrtak, 25. januara održaće se Zimski sajam antikviteta, hobija i umetničkih predmeta, u Domu vojske Srbije u Novom Sadu, od 10:00 do 18:00 časova.
Ovu manifestaciju tradicionalno se organizuje 170. put po redu. Pored promotivnog i edukativnog karaktera, ima i prodajni karakter za veći deo izloženih predmeta, kojih će, prema... »

Promena bodovanja male mature, đaci uveliko započeli pripreme

Subotica.com pre 1 sat
Sistem bodovanja male mature ove godine je izmenjen, te će đaci na testovima za prijem u srednje škole moći maksimalno da ostvare 40 bodova, dok će uspeh u prethodnom školovanju nositi najviše 60, umesto ranijih 70 bodova. Maturanti kažu da ih novi sistem ne brine i da su već počeli da se pripremaju za završne ispite, dok su nastavnici i pedagozi složni da je ovakav način bodovanja realniji.
Promena načina bodovanja male mature, najavljena je još u junu prošle godine, a prema rečima Vesne Nedeljković, pomoćnice ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i... »

Obeležena 76. godišnjica Novosadske racije (foto)

Telegraf pre 1 sat
Pored gradonačelnika Miloša Vučevića, vence su položili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, ambasador Mađarske Nj. E. gospodin Atila Pinter i otpravnica poslova Ambasade Države Izrael Dženi Sedov
Povodom obeležavanja 76. godišnjice Novosadske racije delegacije Grada Novog Sada, Vlade i Skupštine AP Vojvodine, Jevrejske opštine, Saveza jevrejskih opština Srbije, Matice... »

Škole iz 21 vojvođanskog grada na takmičenju "FIMEK nagrađuje znanje" u Novom Sadu

Moj Novi Sad pre 1 sat
Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment devetu godinu za redom organizuje takmičenje za sve maturante iz Vojvodine "FIMEK nagrađuje znanje" tradicionalno. Takmičenje počinje 24. januara.2018. godine u prostorijama Fakulteta, a ove godine će... »

©2018 Netmark d.o.o.