Vojvodina, najnovije vesti

Mirović posetio Hilandar: Pokrajinska vlada nastaviće sa podrškom na obnovi manastirskog kompleksa

Blic pre 16 minuta
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović boravio je na Svetoj Gori, u poseti manastiru Hilandaru, jednom od najznačajnijih duhovnih i kulturnih središta srpskog naroda. „Izuzetna je čast biti na Svetoj Gori, na kojoj se nalazi čak dvadeset… »

OŠ "Matija Gubec" obeležila rođendan Đorđa Balaševića

Subotica.com pre 27 minuta
Nizom aktivnosti, učenici OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta su zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima jučerašnji dan posvetili našem, nedavno preminulom, velikom kantautoru Đorđu Balaševiću i na kreativan način obeležili njegov rođendan. U… »

Pena uz obalu Palićkog jezera

Subotica.com pre 9 minuta
Povodom pojave pene u Palićkom jezeru oglasila se Služba za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Grada Subotice saopštivši je ta pojava posledica normalnih bioloških procesa i da se javlja u periodima kada su jaki talasi, na sličan način kao… »

Nešto novo i lepo na Trgu slobode: Podignuti cvetni zidovi (Foto)

Zrenjaninski pre 15 minuta
Na Trgu slobode u Zrenjaninu, na travnjaku ispred zgrade Narodnog pozorišta “Toša Jovanović”, podignuti su takozvani “cvetni zidovi”. Ove zidove postavili su radnici JKP “Čistoća i zelenilo” u okviru akcije “Čistoća svome gradu”… »

Isključenja vode u Novom Sadu i okolini

RTV pre 1 sat
NOVI SAD - Zbog radova na sanaciji havarije bez vode će do 13 sati biti ulica Teodora Pavlovića u Novom Sadu, a do 14 časova ulica Kamenički put u Petrovaradinu, obaveštavaju iz JKP "Vodovod i kanalizacija". Postoji mogućnost da će u toku radova… »

Vučević i Bocan-Harčenko: Nikad snažnije prijateljstvo

RTV pre 34 minuta
NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenili su danas da prijateljstvo naroda Srbije i Rusije nikada nije bilo snažnije, te da je osetan napredak saradnje dve zemlje na svim poljima… »

Uhapšeni zbog pronevere u N.Sadu

RTV pre 1 sat
NOVI SAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odеljеnja za borbu protiv korupcijе, u saradnji sa Posеbnim odеljеnjеm za suzbijanjе korupcijе Višеg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su D. S. (1985) i V. P. (1977) zbog… »

Vakcinacija u Bačkoj Palanci

RTV pre 52 minuta
BAČKA PALANKA - Vakcinacija protiv korona virusa u Bačkoj Palanci, sprovodi se bez zakazivanja, u ambulanti Stari grad svakog dana od 8 do 20 časova. ‘’Do sada je u opštini sa oko 60.000 stanovnika, vakcinisano preko 12.000 građana. Drugu dozu… »

Preminuo vršački umetnik, akademski slikar Zvonimir Santrač

RTV pre 52 minuta
VRŠAC - Akademski slikar Zvonimir Santrač, umetnik koji je svojim delima zadužio Vršac i Srbiju, preminuo je danas posle duge i teške bolesti u 69. godini života. Ostaće upamćen kao direktor Gradskog muzeja u Vršcu, na čijem je čelu bio do pre… »

Manifestacija "Muzeji za 10" u Muzeju Vojvodine (AUDIO)

RTV pre 52 minuta
NOVI SAD - Tokom sedam dana, od 12-18. maja 2021. godine, obeležavajući Međunarodni dan muzeja (18. maja), Evropsku noć muzeja (15. maja) i Nacionalnu nedelju muzeja, preko 90 muzeja i srodnih institucija širom Srbije priprema raznovrsne sadržaje za… »

Vesti dana »