Vojvodina, najnovije vesti

U toku prijave za smotru recitatora "Pesniče naroda mog"

Subotica.com pre 28 minuta
Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" održaće se u petak, 12. marta, na sceni "Jadran" Narodnog pozorišta, a zainteresovani učenici mogu da se prijave do petka, 5. marta. Početak smotre recitatora na srpskom, hrvatskom, mađarskom i… »

IZJZV: U Novom Sadu više od 2.500 registrovanih aktivnih slučajeva korona virusa

Moj Novi Sad pre 28 minuta
Tokom prethodnog dana u pokrajini je registrovano 535 novih slučajeva infekcije Kovid-19, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine. Najveći broj novozaraženih registrovan je u Novom Sadu – 169, što je za 19 manje nego dan ranije. U ovom… »

Nakon gramatike i pravopisa, bunjevački spreman da postane i službeni jezik

RTV pre 1 sat
SUBOTICA - Bunjevački nacionalni savet, do kraja ovog saziva, planira da završi prošireno izdanje gramatike te realizuje projekte virtuelnog muzeja i istorije Bunjevaca. Ti planovi za budućnost saopšteni su povodom obeležavanja nacionalnog praznika… »

“Premium chicken” ugrožava životnu sredinu, inspekcija izašla na teren

Zrenjaninski pre 1 sat
Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pohvalila je zajedničku akciju republičke i pokrajinske inspekcije nadležne za poslove zaštite životne sredine, koje su nakon prigovora građana obavile kontrolu i pokrenule postupak protiv… »

Biciklom od Subotice do Hilandara

Subotica.com pre 1 sat
Iskustvo koje menja pogled na život. Tako Nemanja Mutić opisuje svoje jednomesečno hodočašće, kada se na biciklu uputio iz Subotice na Svetu goru u manastir Hilandar, ne znajući gde će da spava, šta će da jede i koga će da upozna na ruti… »

Isključenja struje za ponedeljak, 1. mart

Moj Novi Sad pre 1 sat
Zbog planiranih radova na električnoj mreži, "Elektrovojvodina" će sutra isključivati potrošače u delovima Novog Sada. • od 9.30 do 11.30 sati: Branka Ćopića 27-51 • od 8.30 do 10.30 sati: Paje Markovića 2-10, 16, 24-28a, 1-13a, 17-29a… »

Povoljni uslovi za vožnju, očekuje se umeren saobraćaj

RTV pre 1 sat
NOVI SAD - Poslednjeg dana vikenda vozače u prepodnevnim satima očekuje umeren intenzitet saobraćaja, koji će se u popodnevnim časovima postepeno pojačavati na prilazima većih gradova, saopštio je Auto-moto savez Srbije. S obzirom na povoljne… »

Broj vakcinisanih u Subotici približava se 20 hiljada

RTV pre 1 sat
SUBOTICA - Broj vakcinisanih građana Subotice približava se cifri od 20 hiljada. Subotičanima je od prošle nedelje na raspolaganju i četvrta vakcina, AstraZeneka. Paralelno sa davanjem prve doze odvija se i revakcinacija. Masovna imunizacija građana… »

Popusti na učlanjenje u Gradsku biblioteku

NoviSad.com pre 2 sata
Novi Sad - Svi Novosađani koji se učlane u Gradsku biblioteku od ponedeljka, 1. marta do petka, 5. marta to će učiniti duplo jeftinije. Popust je omogućen povodom Sajma knjiga u Novom Sadu. Kako navode, upis sa 50 odsto popusta omogućen je i deci i… »

Stanovnici dve gradske ulice u ponedeljak će pet sati biti bez struje

Zrenjaninski pre 1 sat
Elektrodistribucija Zrenjanin je najavila da će zbog planiranih radova na elektro-mreži deo grada biti bez struje u ponedeljak, 1. marta. Od 8.30 do 13.30 časova bez struje će ostati ulice Milana Rakića i Anđe Ranković u Zrenjaninu. U slučaju… »

Vesti dana »