Vojvodina, najnovije vesti

Borba protiv siromaštva - svačija odgovornost

RTV pre 13 minuta
RTV: Borba protiv siromaštva - svačija odgovornost
NOVI SAD - Danas se obeležava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. Oko pola miliona stanovnika Srbije nije u stanju da zadovolji osnovne egzistencijalne potrebe, a u Novom Sadu oko 600 ljudi svakodnevno jedini obrok ima iz narodne kuhinje. Povodom Svetskog dana borbe protiv siromaštva, Crveni krst je u saradnji sa Rotari klubom Novi Sad, podelio svakom korisniku 5 kilograma jabuka.
Branislavi, nezaposlenoj majci četiri školarca, svaka pomoć iz narodne kuhinje mnogo znači. "Ono što dobiju ovde, ja ne moram da skuvam, ne moram o hlebu da razmišljam, to je 200... »

Promocija knjige "Erika Marjaš" u Baletskoj školi

RTV pre 7 minuta
RTV: Promocija knjige "Erika Marjaš" u Baletskoj školi
NOVI SAD - Promocija knjige "Erika Marjaš", koja govori životu i karijeri jedne od najpoznatijih primabalerina Srpskog narodnog pozorišta, autorke Svenke Savić, održana je u novosadskoj Baletskoj školi. Autorka kroz mnoštvo prikupljene dokumentacije i dugih razgovora sa balerinom, u svojoj knjizi pored uspeha te velike umetnice, pokazuje i kako je sazrevao žanr novinske kritike baleta kod nas.
Zavidna karijera Erike Marjaš počinje još u detinjstvu. Završila je baletski odsek Državne pozorišne škole u Novom Sadu '61. godine, nakon toga se usavršavala u Kanu, a kao... »

Novo stepenište ispred Srpskog narodnog pozorišta do 20. novembra

RTV pre 12 minuta
RTV: Novo stepenište ispred Srpskog narodnog pozorišta do 20. novembra
NOVI SAD - Rekonstrukcija granitnog stepeništa ispred Srpskog narodnog pozorišta je počela, a radovi će biti završeni do 20. novembra. Za obnovu stepeništa novac je izdvojen iz budžeta Vojvodine, a biće uloženo 31,5 miliona dinara.
Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Put", koji je izvođač radova, uklanjaju dotrajale granitne ploče na stepeništu ispred Srpskog narodnog pozorišta, a nakon toga postaviće nove... »

Kako mlade skrenuti sa puta suicida

RTV pre 7 minuta
RTV: Kako mlade skrenuti sa puta suicida
NOVI SAD - U okviru Festivala mentalnog zdravlja, volonterke Centra za prevenciju samoubistava "Srce" održale su radionicu o prevenciji samoubistva kod mladih. Cilj radionice je posmatranje te teme iz više uglova i prevazilaženje tabua, kada je u pitanju mentalno zdravlje.
Putem telefonskih razgovora, četa, a uskoro i putem aplikacije na telefonima, Centar "Srce" pomaže onima koji žele da anonimno razgovaraju o suicidu. Timea Bodiš i Aleksandra... »

NOVOSAĐANI: Rad sa decom pruža mi ljubav i energiju

Moj Novi Sad pre 18 minuta
Pronašla je sebe u svetu kulture i umetnosti. Talenat, iskustvo i znanje danas koristi za razvijanje kreativnosti, mašte i samopouzdanja kod najmlađih. U radu sa decom ponovo proživljava detinjstvo i crpi snagu za suočavanje sa svakodnevnim životnim... »

Dom zdravlja „Novi Sad” dobio 9.400 doza vakcina protiv gripa

Dnevnik pre 17 minuta
Nadzor nad gripom počeo je početkom meseca i trajaće sve do poslednje nedelje maja, saopšteno je na konferenciji za novinare u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.
Svi koji žele da se vakcinišu, to mogu učiniti u objektima Doma zdravlja „Novi Sad”, gde je, kako je rečeno, isporučeno 9.400 doza. Po rečima lekara-specijaliste epidemiologije dr... »

Skupština donela odluku o dobitnicima Oktobarske nagrade i Novembarske povelje

Moj Novi Sad pre 6 minuta
Odbornici i odbornice Skupštine Grada Novog Sada, na Svečanoj sednici održanoj u sredu 17. oktobra, usvojili su predloge za najviša gradska priznanja za 2018. godinu. Pravoslavna reč, ansambl "Vila" srpskog kulturno-umetničkog društva "Železničar" i... »

BOMB Music Festival 2018 (video)

Srbija danas pre 12 minuta
Treći po redu BOMB Music Festival u organizaciji Centra za kulturu Kovin, uz pokroviteljstvo Opštine Kovin, koji se održava od 18. do 20. oktobra 2018. godine.
BOMB Music Festival promoviše vrednosti pop kulture u društvu i kreće se u pravcu osvajanja nove publike kroz podršku muzičkom stvaralaštvu i obrazovanju, kao i razvijanju muzičke... »

Za dve nedelje 286 požara u atarima Južnobačkog okruga

RTV pre 1 sat
RTV: Za dve nedelje 286 požara u atarima Južnobačkog okruga
NOVI SAD - Poslednih dana veliki požari zahvatili su Vojvodinu. Ovo svakako nije prva godina da se suočavamo sa tim, a da li će to biti dovoljna opomena svima da se toj pojavi stane na put?
Za poslednje dve nedelje 286 požara u atarima Južnobačkog okruga, a u istom periodu prošle godine 54. Sve nadležne službe, uključujući i inspektore Uprave za vanredne situacije,... »

Zbog lepog vremena, kruška rodila po drugi put

RTV pre 1 sat
RTV: Zbog lepog vremena, kruška rodila po drugi put
STARA PAZOVA - Poslednjih dana imamo više letnje, nego jesenje vreme, temperatura je iznad višegodišnjeg proseka, a dugo nam nije padala ni kiša. To sve svakako utiče na poljoprivredu, pa je sada već neretka situacija da voće rodi i u oktobru.
To se desilo i u dvorištu Marinka Petrovića u Staroj Pazovi, čija je kruška rodila po drugi put ove... »

Sutra besplatne ture kroz podzemne vojne galerije

NoviSad.com pre 54 minuta
Novi Sad - Petrovaradinska tvrđava u četvrtak, 18. oktobra slavi 326. rođendan. Zato Muzej grada Novog Sada, tog dana, organizuje besplatne ture kroz podzemne vojne galerije, u terminima do 11 i od 15 sati. Zainteresovani treba da se jave u Vodičku... »

Sahrane za četvrtak, 18.oktobar

Dnevnik pre 2 sata
Na Gradskom groblju u Novom Sadu, u četvrtak 18.oktobra, će biti sahranjeni:
Ruža Adama Cvijanović (1942) u 9.45 sati, Branislav Aleksandra Đorđević (1970) u 10.30, Zvonimir Đura Miler (1939) u 11.15, Zorka Maneta Uzelac (1933) u 12, Marija Matiasa Barna... »

Godinama se bavi dekupaž tehnikom, Zora iz Sombora motiv za rad pronalazi u jednoj stvari

Srbija danas pre 1 sat
Sombor je grad talentovanih ljudi
Zora Radović iz Sombora se godinama bavi dekupaž tehnikom. Kaže da je u ovom zanatu pronašla mir i harmoniju i da planira da nastavi sa ovim nesvakidašnjim zanatom. Da stari zanati polako izumiru upozorava naša... »

Mediji na društvenim mrežama senzacionalističkim objavama često krše novinarski kodeks

RTV pre 2 sata
RTV: Mediji na društvenim mrežama senzacionalističkim objavama često krše novinarski kodeks
NOVI SAD - Najveći deo medija u Srbiji senzacionalističkim objavama na društvenim mrežama drastično krši novinarski kodeks, zaključak je tribine o poštovanju etičkih standarda novinara i medija na društvenim mrežama koju je organizovalo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Vojvodine (DNV-UNS).
Na tribini koju je vodio veb urednik "Dnevnika onlajn" i bloger Aleksandar Grubeša, urednik portala "Danas onlajn" Bojan Cvejić rekao je da smatra su u onlajn medijima drastičniji... »

"Bilo je kao u horor filmu": Izgorela je trećina svetski značajnog srpskog rezervata, prizori posle požara su stravični

Blic pre 2 sata
Rezervat Carska bara, kao i obližnje naselje Belo Blato bili su zahvaćeni vatrom od nedelje večeri do juče ujutru. Utvrđeno je da je požar izazavan isključivo ljudskim nemarom, odnosno paljenjem strnjike, a zbog sumnje da je kriv za ovo delo,... »

©2018 Netmark d.o.o.