Vojvodina, najnovije vesti

Akademac: Dobri duh galerije

RTV pre 18 minuta
RTV: Akademac: Dobri duh galerije
NOVI SAD - Galerija Matice srpske je oduvek stimulisala studente ne bi li postala još jedno mesto njihove edukacije. Zahvaljujući blizu 9000 umetničkih predmeta u opsegu od 16. do 21. veka, upravnica Tijana Palkovljević Bugarski, kaže za Akademac - da je muzej jako dobra platforma za rast.
Pored toga što je jedna od najstarijih i najtradicionalnijih ustanova, galerija je i mesto velikog broja dešavanja i aktivnosti. Kako je muzej prerastao, kako upravnica kaže „iz... »

Još jedna akcija besplatnih pregleda

RTV pre 1 sat
RTV: Još jedna akcija besplatnih pregleda
NOVI SAD - Ministarstvo zdravlja pozvalo je građane da danas od 8 do 16 časova, u zdravstvenim ustanovama širom zemlje obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.
Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da obave oftalmološki i pulmološki pregled, po potrebi urade rendgen pluća i tumor markere pluća i debelog... »

Obično, a vrhunski - Koje su osobine koje običnog violinistu pretvaraju u vrhunskog

RTV pre 2 sata
RTV: Obično, a vrhunski - Koje su osobine koje običnog violinistu pretvaraju u vrhunskog
NOVI SAD - Izuzetan talenat za sviranje omogućio je Kristini Marušić da preskoči razrede u školi i upiše Akademiju umetnosti sa samo 16 godina.
Kroz njen portret razumećete koje su to osobine koje običnog violinistu pretvaraju u vrhunskog. "Obično, a vrhunski", nedelja 16. decembar, 9:40 časova, RTV 1 Urednica: Eva Bokan... »

Kraj restrikcija vode na području Novog Sada

RTV pre 6 sati
RTV: Kraj restrikcija vode na području Novog Sada
NOVI SAD - JKP "Vodovod i kanalizacija" obaveštava javnost da su kompletni radovi na spajanju dovodnika preko novog Žeželjevog mosta gotovi. Sve restrikcije u vodosnabdevanju se obustavljaju.
"Svim sugrađanima se ovom prilikom zahvaljujemo na strpljenju i razumevanju zbog kompleksnih i zahtevnih radova koji su neprekidno trajali i doveli do restrikcija vode, da bi se... »

Stanje na putevima u Novom Sadu i u okolini

Radio 021 pre 6 sati
Sneg pada u Novom Sadu i skoro celoj zemlji skoro 24 sata bez prekida stvarajući opterećene putne pravce i potencijalnu opasnost za sve koji su u putu ili planiraju da krenu na put.
Grebenski put preko Fruške gore je neprohodan. Put je prohodan do Vrdnika preko Rakovca. Ekipe JKP "Put" rade 24 sata, nema prekida u saobraćaju, osim što je bio kolaps kod... »

Radnici čistili, sneg usporavao posao

Dnevnik pre 6 sati
NOVI SAD: Sneg koji od petka prepodne pada bez prekida napravio je kolaps u gradu i prigradskim naseljima, ali i zadao muke radnicima javnih komunalnih preduzeća koji su bez pauze raščišćavali prioritetne puteve, staze, prilaze, mostove i trgove.
Saobraćaj je zbog toga u pojedinim delovima bio usporen, a kako nezvanično saznajemo i autobusi na gradskim linijama vozili su po otežanim uslovima i trudili se da poštuju red... »

Fudbal: Odložena utakmica Spartak - Voždovac

Subotica.com pre 6 sati
Utakmica 21. kola Superlige Srbije, ujedno poslednja u ovom delu prvenstva, između Spartak Ždrepčeve krvi i Voždovca koja je trebala da se igra danas u 13 časova na Gradskom stadionu je odložena.
Sneg koji je sinoć počeo da pada napravio je velike probleme na fudbalskim terenima širom Srbije. Utakmica između Spartaka i Voždovca koja je trebala da se odigra danas u 13... »

Položen kamen temeljac akva parka i velnes centra na Paliću

Subotica.com pre 6 sati
Postavljanjem kamena temeljca, danas je otpočela prva faza radova na izgradnji akva parka i velnes centra na Paliću, koju zajednički finansiraju Pokrajinska vlada, Vlada Republike Srbije i Grad Subotica.
Izgradnja akva parka predviđena je Projektom razvoja turističkog prostora „Palić“, pozatijim kao "Master plan Palić" iz 2006. godine, kao i "Programom razvoja turizma regiona... »

Desetine sugrađana odazvalo se na božićnu akciju davanja krvi

Subotica.com pre 6 sati
U prostorijama Crvenog krsta, u saradnji sa Službom za transfuziologiju Opšte bolnice, održana je tradicionalna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi "Humani Božić", kojoj se odazvalo više desetina humanih građana u pratnji dece. Poslednji, 190. put krv je dao profesor biologije i subotički rekorder u davanju krvi, Geza Cekuš.
Krv su mogli da daju zdravi građani starosti od 18 do 65 godina sa telesnom težinom većom od 50 kg, normalnim vrednostima krvnog pritiska i hemoglobina. Zahvaljujući velikom broju... »

Najgore šifre na internetu u 2018. godini

Radio 021 pre 6 sati
Kompanija SplashData objavila je tradicionalnu godišnju listu - "Top 100 najgorih lozinki" koje ljudi koriste na svojim online nalozima.
Neprikosnoveni "šampion" je čuvena šifra 123456, dok drugo mesto zauzima isto tako "inovativna" šifra password. Za pripremu ove liste, SplashData je proveravala podatke više od... »

Hitna pomoć u Novom Sadu intervenisala 70 puta

RTV pre 9 sati
RTV: Hitna pomoć u Novom Sadu intervenisala 70 puta
NOVI SAD - Služba hitne medicinske pomoći intervenisala je tokom dana u Novom Sadu 70-ak puta, od toga 15 puta zbog padova naših sugrađana. Iz hitne pomoći poručuju da su spremni za zimske vremenske uslove, ali apeluju na Novosađane da na ulicama i u saobraćaju budu dodatno oprezni.
Sve ekipe službe Hitne medicinske pomoći, stizale su na vreme na sve pozive Novosađana, kaže za RTV, doktorka Aleksandra Dobrović. Zbog pojačanih snežnih padavina, osim... »

Čerević: Selo koje se (ponovo) budi

Dnevnik pre 10 sati
Predsednica Saveta Mesne zajednice Čerević Mara Petković kaže da njihovo selo ima 2.200 stanovnika, i da su ove godine imali mnogo ulaganja.
Budžet mesne zajednice prošle godine iznosio je 10 miliona, ove godine 12 miliona dinara, dok će iduće biti još pojačan. Prema njenim rečima, osim obnove Doma kulture i zgrade... »

VIDEO: SevdahBABY izveštaj novinarke Studija B pretvorio u plesni hit

Radio 021 pre 10 sati
Muzičar, DJ i producent SevdahBABY usemplovao je delove izveštaja reporterke Studija B Barbare Životić, sa građanskog protesta prošle subote u Beogradu, u pesmu koju je nazvao “Barbara, The Singing Bot”.
Izveštavanje novinarke Studija B sa prošlonedeljnog protesta u Beogradu i dalje izaziva veliku pažnju javnosti. Neprofesionalni izveštaj mlade novinarke našao se na meti kritika... »

Lomi se granje pod teretom snega, palo i stablo

NoviSad.com pre 11 sati
Novi Sad – Javno komunalno preduzeće „Gradskog zelenilo“ apeluje na građane da izbegavaju parkiranje automobila u blizini drveća. Takođe, savetuju građanima da se ne kreću u blizini drveća, jer su grane otežale i lako se lome zbog velike količine... »

U Vršcu svi putni pravci prohodni

RTV pre 12 sati
RTV: U Vršcu svi putni pravci prohodni
VRŠAC - Ekipe Zimske službe JKP Drugi oktobar od noćas se nalaze na terenu gde su angažovane na čišćenju snega i posipanju soli.
Sve ulice prvog i drugog prioriteta su očišćene, a saobraćaj se nesmetano odvija. Takođe, sneg je očišćen i u pešačkim zonama, na trgovima i ispred javnih ustanova. Na terenu se... »

Dačić: Sednica SB UN biće otvorena za javnost

Večernje novosti  pre 9 sati  još 4 povezane

Dinamiku derbi protiv Novog Pazara

Večernje novosti  pre 9 sati  još 5 povezanih

Đurić: Priština nije opredeljena za mir

Danas  pre 10 sati  još 2 povezane

Provokacija ljimaja: Tražićemo od Srbije ratnu odštetu

Večernje novosti  pre 7 sati  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.