Vojvodina, najnovije vesti

Uručene Oktobarska nagrada i Novembarska povelja Grada Novog Sada

Dnevnik pre 1 dan
NOVI SAD: Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i zamenica predsednice Skupštine Grada Novog Sada Kristina Karaić uručili su Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju Grada Novog Sada za 2021. godinu građanima i institucijama kojima su dodeljena… »

Vojvođanski Mađari proslavili svoj nacionalni praznik

RTV pre 4 sati
SUBOTICA - Centralna proslava nacionalnog praznika mađarske nacionalne manjine u Vojvodini, koji se obeležava u znak sećanja na revoluciju iz 1956. godine, održana je večeras na sceni "Jadran" Narodnog pozorišta u Subotici. "Ovaj dan praznik je… »

Dani starih zanata u novosadskom BIG-u

RTV pre 3 sata
NOVI SAD - Dvodnevna Manifestacija "Dani starih zanata" otvorena je u novosadskom tržnom centru BIG. Posetiocima je na raspolaganju izložba starih i umetničkih zanata, uz brojne domaće radinosti. Tkački radovi, grnčarija, narodne nošnje, ručno… »

Otvoreni Dani starih zanata u Big šoping centru

Dnevnik pre 3 sata
U Big šoping centru otvorena je izložba starih, umetničkih zanata i domaće radinosti. Cilj manifestacije koju je otvorio pokrajinski sekretar za privredu Nenad Ivanišević, je da se podsetimo starih vrednosti i tradicija i na što zanimljiviji način… »

FOTO: Polaganjem venaca obeležen Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu

Moj Novi Sad pre 5 sati
Povodom obeležavanja 23. oktobra – Dana oslobođenja Novog Sada gradonačelnik Miloš Vučević položio je vence na Spomen groblje i na Spomenik Novosadskom partizanskom odredu, u znak sećanja na pale borce Narodnooslobodilačkog rata od 1941. do… »

FOTO: Šetnjom Limanom antifašisti obeležili oslobođenje Novog Sada

Moj Novi Sad pre 5 sati
Pod sloganom “Novi Sad – Slobodan grad” u Limanskom parku je u subotu održan skup povodom 77 godina od oslobođenja grada od fašizma. Nekoliko stotina Novosađana je na ovaj način odalo počast borcima koji su grad oslobodili od okupatora i… »

Zgrada Banovine osvetljena ružičastom bojom u znak borbe protiv raka dojke

NoviSad.com pre 6 sati
Novi Sad – Povodom Međunarodnog dana borbe protiv raka dojke, ovog vikenda je zgrada Pokrajinske vlade osvetljena ružičastom bojom, kao znak podrške svim ženama koje se bore s tumorom. Foto: Pokrajinska vlada Oktobar se u mnogim zemljama u svetu… »

SNP dobija novu rasvetu u vrednosti od 13 miliona dinara

Moj Novi Sad pre 8 sati
Rekonstrukcija dekorativnog osvetljenja Srpskog narodnog pozorišta mogla bi da počne do kraja godine, budući da je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije nedavno raspisala tender za izvođača. Procenjeno je da će sređivanje… »

Više od trećine građana Srbije neodlučno oko vakcine, 17 odsto sigurno je neće

Moj Novi Sad pre 8 sati
Iako zabrinutost zbog kovida raste, 38 odsto punololetnih građana Srbije, među kojima ima najviše mladih, i dalje je neodlučno u pogledu vakcinacije, pokazuju rezultati istraživanja koje su u septembru sproveli agencija Ipsos, Filozofski fakultet i… »

Uručene Oktobarska nagrada i Novembarska povelja

NoviSad.com pre 9 sati
Novi Sad – Povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada, danas su u Gradskoj kući uručene Oktobarska nagrada i Novembarska povelja Grada Novog Sada za 2021. godinu. Foto: Grad Novi Sad Dobitnici ovogodišnje Oktobarske nagrade Grada… »

Vesti dana »