Vojvodina, najnovije vesti

Ravno Selo Film Festival od 1.jula

RTV pre 1 sat
RAVNO SELO - Ravno Selo Međunarodni festival debitantskog filma održaće se ove godine od 1-4. jula. Festival je orijentisan ka mladima i predstavlja debitantski festival za reditelje prvog ili drugog filma. Tradicionalno Ravno Selo Film Festival će… »

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

RTV pre 1 sat
NOVI SAD - U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom Sadu, a u duhu postavljanja novih standarda u savremenoj arhitekturi kulturne prestonice, otvoren je novi… »

Auto sedišta za prvih 65 beba u Zrenjaninu

Dnevnik pre 1 sat
ZRENjANIN: Juče su u Gradskoj bašti u Zrenjaninu uručena sedišta za vožnju automobilom za prvih 65 beba rođenih u zrenjaninskom porodilištu u ovoj godini. U pitanju je jedna u nizu akcija koje zajednički organizuju Grad Zrenjanin i Savet za… »

Predstavljen projekat Srbije i Mađarske „Znamenite žene u nauci i kulturi”

Dnevnik pre 1 sat
Jačanje i proširenje prekogranične turističke ponude stvaranjem zajedničke rute, koja će povezati znamenite žene u nauci i kulturi od Novog Sada do Segedina, ideje su projekta „Znamenite žene u nauci i kulturi: dizajniranje iskustva kroz… »

Isključenja struje za 17. jun (četvrtak)

Subotica.com pre 1 sat
Zbog radova na elektroenergetskom sistemu, jedan broj ulica u prigradskim naseljima biće privremeno isključen sa elektro mreže. U slučaju loših vremenskih prilika, radovi se odlažu. Elektrodistribucija "Subotica" obaveštava javnost da će, zbog… »

NOVOSAĐANI: Stvaranje za decu je poput terapije

Moj Novi Sad pre 1 sat
Ona stvara i prenosi emocije bojama, olovkom i svetlošću. Odrasla je uz najstariji časopis za decu na našim prostorima, a danas i sama učestvuje u njegovom kreiranju. U dobu kada dominiraju primitivizam, nekultura, šund, kič i zavisnost od… »

Užas u Kikindi: Uhapšen muškarac zbog sumnje da ubio ženu, njeno telo 7 dana krio u kući

Telegraf pre 1 sat
Policija ranije nije imala bilo kakvih saznanja o nasilju u ovoj porodici, niti je iamla prijava. Policija u Kikindi uhapsila je T.V. (53) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistva, jer je 8. juna ove godine, posle svađe… »

Izložba grafičara Rajića: "Glina je za mene lekovita" (AUDIO)

RTV pre 2 sata
NOVI SAD - Novosadski grafičar Lazar Marković već godinama svoj likovni izraz nalazi u prostoru između grafike, slike i fotografije, a novom izložbom u galeriji udruženja likovnih umetnika Vojvodine napravio je i iskorak u skulpturu, i to od gline… »

Dečji festival "Palićke notice" u petak na Letnjoj pozornici

Subotica.com pre 1 sat
Dečji festival muzike i pokreta "Palićke notice" održaće se u petak, 18. juna, na Letnjoj pozornici na Paliću od 11.30 časova, uz učešće velikog broja dece iz subotičkih osnovnih škola, udruženja, ustanova socijalne zaštite, kao i gostiju iz… »

Preduzetnicama ove godine 100 miliona dinara (AUDIO)

RTV pre 3 sata
NOVI SAD - Oko trista preduzetnica iz Srbije i zemalja regiona okupilo se juče na petoj međunarodnoj stručnoj konferenciji “Biznis na štiklama” u Master centru Novosadskog sajma. Skup je posvećen promociji i unapređenju ženskog preduzetništva… »

Vesti dana »