Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Udar na pravoslavlje po istom kalupu: Miraš preuzima štafetu od ukrajinskih raskolnika

Sputnik pre 31 minuta
Raskolničke strukture u Ukrajini i Crnoj Gori razmišljaju istovetno, zalažući se za princip etnofileizma, pa nije iznenađenje što samozvani mitropolit tzv. Crnogorske pravoslavne crkve Miraš Dedeić s nestrpljenjem očekuje da Carigrad dodeli autokefalnost nekanonskoj Ukrajinskoj pravoslavnoj... »

Dan kakav Skoplje na pamti: „Severna Makedonija“ pred još jednom preprekom

Sputnik pre 15 sati
Makedonsko Sobranje odlučilo je noćas da pokrene inicijativu ustavnih promena u skladu sa Prespanskim sporazumom, što je izazvalo oluju pozitivnih reagovanja u međunarodnoj zajednici, SAD I EU, ali i nezadovoljstvo u najuticajnijoj opozicionoj partiji VRMO-DPMNE. Odluka je doneta zahvaljujući... »

Srpkinje su svetske šampionke u odbojci

Sputnik pre 16 sati
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je titulu prvaka sveta na Svetskom prvenstvu u Japanu. U velikom finalu pobeđena je Italija sa 3:2 (21:25, 25:14, 23:25, 25:19, 15:12). Izabranice Zorana Terzića u Jokohami ispisale su nove stranice najvećeg uspehe ženske srpske odbojke... »

Stidim se! Tvit o dva miliona evra za „Severnu Makedoniju“ uzdrmao Grčku

Sputnik pre 14 sati
Samo tri dana posle ostavke ministra spoljnih poslova Nikosa Kocijasa i upozorenja premijera Aleksisa Ciprasa da neće tolerisati neslaganja u vezi s pitanjima od nacionalnog interesa, na pomolu su novi sukobi u grčkoj vladi, piše grčki dnevnik „Katimerini“, posle glasanja za početak... »

Zašto su poslanici VMRO-DPMNE podržali Zaeva

Sputnik pre 23 sata
Makedonsko Sobranje prihvatilo je u petak uveče predlog o pokretanju inicijative za promenu Ustava u skladu s Prespanskim sporazumom, za koju je glasalo i osam poslanika opozicione VMRO-DPMNE, čime je postignuta dvotrećinska većina od 80 poslanika. Poslanici VMRO-DPMNE su prethodno vladajućoj... »

Mickoski: Ovo je najgori dan u makedonskoj istoriji

Sputnik pre 22 sata
Lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski ocenio je da će izglasavanje inicijative za ustavne promene promeniti lice Makedonije. On je istakao da je time biti promenjena i njena istorija i lična dokumenta građana. Na konferenciji za novinare održanoj tačno u ponoć u sedištu te stranke, Mickoski je... »

Tramp: SAD će istupiti iz Sporazuma za rakete srednjeg i malog dometa

Sputnik pre 8 sati
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u subotu uveče da će njegova zemlja istupiti iz Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa. "Planiramo da ukinemo Sporazum i planiramo da izađemo iz njega. Potrebno nam je da razvijamo to naoružanje", rekao je Tramp novinarima. Američki predsednik je,... »

Čilimanov: Za vreme glasanja Sobranje bilo okupirano

Sputnik pre 9 sati
Način na koji je makedonska vlast u Sobranju došla do glasova opozicionih poslanika, uz opsadu parlamenta i korišćenje policijskih i sudskih metoda, ostaviće duboke posledice na društvo, ocenjuje Cvetin Čilimanov, bivši savetnik makedonskog predsednika Ivanova. Zahvaljujući glasovima osam... »

Ruski naučnik za Sputnjik: Lečićemo se kvantnim tabletama (video)

Sputnik pre 10 sati
Nova metoda lečenja bolesti, bazirana na principima talasne genetike, koju je razvio ruski naučnik Petar Garjajev, postiže senzacionalne rezultate. Teoretski gledano, nema neizlečivih bolesti, bar zasad, kaže Garjajev, direktor Instituta kvantne genetike. Ruski naučnik, koji je u domovini... »

Budućnost Kosovskog zaveta

Sputnik pre 10 sati
Šta se dešava „ako se toliko osamimo da ne želimo da znamo za bilo koga oko nas?“ Ako nismo deo ni porodice, ni naroda. U „Velikom jurišu“, Slobodan Vladušić postavlja ovo pitanje i na njega odgovara: „Onda smo kao onaj bolesni golub koji pred smrt gurne glavu pod krilo. Da nikoga ne... »

©2018 Netmark d.o.o.