Sputnik

Oglasila se Bugarska o mrtvim muškarcima u kamionu

Sputnik pre 7 sati
Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske ne raspolaže informacijama povodom vesti da je u Velikoj Britaniji pronađen kamion sa 39 tela, koji je, prema saopštenjima medija, stigao iz Bugarske. Bugarska ambasada u Londonu je u kontaktu sa britanskim… »

Zaev: Ponovo ću biti kandidat za premijera

Sputnik pre 2 sata
Aktuelni premijer Severne Makedonije Zoran Zaev najavio je danas da će se ponovo kandidovati za premijera na vanrednim parlamentarnim izborima 12. aprila naredne godine. „Naravno da ću voditi kampanju. Biću kandidat za premijera. Naravno da će… »

Iranska paravojna mreža planirala napade u Albaniji?

Sputnik pre 54 minuta
Albanska policija je saopštila da je razotkrila iransku paravojnu mrežu, koja je navodno planirala napade u Albaniji na prognane članove iranske grupe „Mudžahedin el Kalk“, koja pokušava da svrgne Vladu u Teheranu. Šef policije Ardi Veliu tvrdi… »

Stiglo upozorenje: Novi „Černobilj“ u regionu

Sputnik pre 11 sati
Predstavnici nekoliko nevladinih organizacija iz Celja upozorile su na povišeni nivo teških metala u zemlji u tom slovenačkom gradu i okolini. Zbog još nekoliko ekoloških problema, to mesto su opisali kao „slovenački Černobilj“. Predstavnik… »

Sarajevski lekar urnebesnim savetima „zapalio“ region: Nema šanse da budemo zdravi! (video)

Sputnik pre 29 minuta
Sve što izjavi sarajevski kardiovaskularni hirurg Emir Solaković, veoma brzo postane viralno na društvenim mrežama. Tako je i danas njegov stav o zdravom životu još jednom zapalio društvene mreže. Zdrav život,dr Emir Šolaković … »

Iznenadna ucena iz Tirane: I Kosovo u „mali Šengen“ ili izlazimo!

Sputnik pre 12 sati
Albanija će se povući iz balkanskog „mini Šengena“ ako Priština ne bude uključena u tu saradnju, kaže albanski ministar spoljnih poslova Gent Cakaj. „Premijer (Albanije Edi) Rama imao je suštinski uslov koji neće biti predmet pregovora, a to… »

Nije Rusija, već Prusija: Da li je Kalinjingrad „rusko Kosovo“

Sputnik pre 29 minuta
U Kalinjingradu, najzapadnijoj teritoriji Rusije, okruženoj sa svih strana zemljama Evropske unije, u martu 2014. godine na garaži lokalne uprave Federalne službe bezbednosti (FSB) osvanula je nemačka zastava. Troje lokalnih aktivista koji su na ovaj… »

Američki bombarderi simulirali bombardovanje Krima

Sputnik pre 29 minuta
Dva strateška bombardera B-52H „Stratofortres“ američkog Ratnog vazduhoplovstva izveli su trenažni let iznad Crnog mora u okviru integracije i pripreme za saradnju sa evropskim saveznicima i partnerima, navodi se u saopštenju komande Oružanih… »

Tramp: Mi smo se dogovorili o primirju na severu Sirije, a ne neko drugi

Sputnik pre 23 minuta
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da se upravo Amerika dogovorila o uvođenju primirja na severu Sirije, koje je pomoglo Kurdima da mirno napuste granicu sa Turskom. „To je bio naš učinak, mi smo to učinili, Sjedinjene Američke Države, a ne… »

Beograd domaćin prve međunarodne izložbe „Ruska digitalna saradnja univerziteta“

Sputnik pre 23 minuta
U Beogradu će u Ruskom domu od 25. do 28. oktobra biti organizovana prva međunarodna izložba „Ruska digitalna saradnja pri univerzitetima“, a učesnici će moći da se upoznaju sa obrazovnim programima ruskih univerziteta o digitalnoj ekonomiji… »

Sputnik, najnovije vesti »