Sputnik

Vučić: Vojska neće ući na KiM

Sputnik pre 4 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da nema nameru da naredi vojsci da pređe administrativne prelaze sa Kosovom i Metohijom, dodavši da će povući srpske snage iz tog područja jer bi, kako je naveo, eskalacija sukoba bila… »

Završena obdukcija tela Srba ubijenih u Banjskoj, porodice čekaju da preuzmu tela

Sputnik pre 9 sati
Završena je obdukcija tela trojice Srba koji su 24. septembra stradala u Banjskoj nakon sukoba sa Kosovskom policijom. Direktor Instituta za sudsku medicinu u Prištini Ditor Haljiti potvrdio je da je obdukcija završena, međutim, još uvek se čeka… »

Pripadnici elitne jedinice takozvane kosovske policije pretukli trojicu srpskih mladića

Sputnik pre 5 sati
Trojica srpskih mladića pretučena su od strane pripadnika elitne jedinice Kosovske policije FIT u mestu Gornje Varage u opštini Zubin Potok. Prama informacijama sa terena, pretučeni su mladići M.R., M. S., M.J., koje su na lokalnom putu do kuće… »

Radoičić se odazvao pozivu državnih organa, dao izjavu u MUP-u

Sputnik pre 8 sati
Milan Radoičić odazvao se pozivu državnih organa Republike Srbije i u svojstvu građanina, danas dao izjavu u Ministarstvu unutrašnjih poslova o događajima u Banjskoj, 24. septembra. Radoičić je danas u 10 časova, u pratnji svog advokata… »

Grenel: Blinken i Salivan plasirali lažne informacije o srpskim vojnicima

Sputnik pre 4 sati
Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel optužio je državnog sekretara SAD Entonija Blinkena i savetnika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivena da su plasirali lažne informacije o raspoređivanju srpskih vojnika… »

Kurtiju se priviđaju ratni planovi Beograda, Amerikancima mobilizacija srpske vojske

Sputnik pre 15 sati
Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džejk Salivan je, tokom razgovora sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, izrazio zabrinutost „zbog mobilizacije srpske vojske“ u blizini administrativne linije sa KiM i istakao da… »

Zapalio se trajekt na moru, spaseno 177 ljudi /video/

Sputnik pre 13 sati
Italijanska obalska straža spasila je 177 ljudi, uključujući 27 članova posade, sa trajekta koji se zapalio na putu od italijanskog ostrva Lampeduza do grada Porto Empedokle na Siciliji, saopštile su danas vlasti. Među putnicima trajekta bila su 83… »

„Srbija mora biti kažnjena, granica mora biti zaštićena“: Kurti preti severu Kosova tzv. KBS-om

Sputnik pre 12 sati
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je „granica mora biti zaštićena, iako je bivši premijer Hašim Tači obećao da neće slati KBS na sever bez dozvole NATO“. Kurti je na sastanku svog Samoopredeljenja rekao da je… »

Nova privođenja Srba na KiM: Razlog i majica sa srpskim simbolima

Sputnik pre 9 sati
U opštini Leposavić privedene su tri osobe zbog ilegalnog prelaska administrativne linije, saopšteno je iz takozvane kosovske policije. „U selu Košutica sinoć oko 20 časova privedena su dva muškarca srpske nacionalnosti zbog sumnje da su… »

Tela trojice Srba ubijenih u Banjskoj predata porodicama

Sputnik pre 8 sati
Tela Stefana Nedeljkovića iz Zvečana, kao i Bojana Mijailovića i Igora Milenkovića iz Leposavića, koji su ubijeni u sukobu s tzv. kosovskom policijom u Banjskoj 24. septembra, predata su danas porodicama u Institutu za sudsku medicinu u… »

Sputnik, najnovije vesti »