Sputnik

Na koronavirus testirano 20 ljudi u Srbiji, niko nije zaražen

Sputnik pre 13 sati
Ministarstvo zdravlja od danas će dva puta dnevno objavljivati sve informacije u vezi s koronavirusom. Informacije će biti objavljivane u osam i 18 sati na sajtu Ministarstva na adresi Covid19.rs. Kako je objavljeno na tom sajtu, do jutros u osam sati… »

Kurti od 15. marta ukida takse

Sputnik pre 2 sata
Kosovski premijer Aljbin Kurti najavio je da će od 15. marta biti ukinute takse na uvoz sirovina iz Bosne i Hercegovine i centralne Srbije. Kurti je istovremeno pozvao Beograd da prekine kampanju povlačenja priznanja Kosova, prenosi RTS. Aljbin Kurti je… »

Mitropolit Onufrije: Crnogorci su lepši i blagorodniji nego što sam zamišljao /video, foto/

Sputnik pre 13 minuta
Mitropolit kijevski i cele Ukrajine Onufrije doputovao je danas u Podgoricu gde je prisustvovao litiji u kojoj je učestvovalo više desetina hiljada vernika i građana. Crnogorci su lepši i blagorodniji nego što sam zamišljao, rekao je mitropolit… »

Ko je bio pripadnik OVK koji je ubijen i spaljen na Kosovu

Sputnik pre 7 sati
Bivsi pripadnik tzv. OVK, Kerim Keljmendi, koji je ubijen pa spaljen u svom automoilu prošle noći kod Peći, zajedno sa svojim bratom Ibrahimom, bio je jedan od osnivača Narodnog pokreta Kosova, koji je kasnije prerastao u tzv. Oslobodilačku vojsku… »

Srpska stavila veto na posetu Đukanovića BiH

Sputnik pre 13 sati
Narodna skupština Republike Srpske podržala je jutros izjavu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, da je zaključak o poseti predsednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH 2. i 3. marta usvojen bez konsenzusa veoma štetan po vitalne interese… »

Dodik: Ne pozivam na rat, oni u Sarajevu žele da se uruši Srbija

Sputnik pre 7 sati
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ne poziva na rat, sukobe i secesiju Republike Srpske, ali da ima razgovora o tome. "Teški verbalni sukobi neće ugroziti mir. Ni u jednoj svojoj izjavi nikada se nisam pozvao na oružani sukob… »

EU nudi posredovanje u rešavanju krize u Crnoj Gori po modelu Severne Makedonije

Sputnik pre 12 sati
Vladimir Bilčik, kopredsedavajući Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) rekao je da EU može da pomogne u rešavanju institucionalne krize u Crnoj Gori, kao što je to učinila i u Severnoj Makedoniji… »

Akcija u Novom Sadu: Snimak hapšenja za pokušaj ubistva Snajpera

Sputnik pre 8 sati
Novosadska policija uhapsila je Nj. K. (33) iz Beograda i S. Đ. (26) iz opštine Bojnik, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela ubistvo u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet… »

Vesti: Šta sledi ako Srbija zaista dobije utimatum zbog KiM? /video/

Sputnik pre 2 sata
Pratite vesti Radija Sputnjik. Večeras u vestima: Istražujemo - ako Srbija zaista dobije tzv. „istorijski ultimatum“ zbog Kosova i Metohije, kako bi građani, ako o tome budu pitani, mogli da glasaju na referendumu? Obelodanjivanjem tzv. „tajnog… »

Život bez kiseonika: Otkriće koje bi moglo da preokrene potragu za vanzemaljcima /video/

Sputnik pre 9 sati
Naučnici su otkrili da parazit sličan meduzi nema mitohondrijski genom. To znači da je to prvi višećelijski organizam koji u potpunosti živi bez kiseonika. Ovo otkriće ne samo da menja naša saznanja o tome kako život na Zemlji funkcioniše, već… »

Sputnik, najnovije vesti »