Sputnik

Skandalozna izjava Klička: Mi se borimo protiv ruskog okupatora, kao nekada Albanci protiv srpskog

Sputnik pre 11 sati
Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko koji je boravio u Davosu, u razgovoru za švajcarski list "Le Kanton 27" zahvalio je Albancima i takozvanom Kosovu na vojnoj podršci, ali i solidarnosti sa ukrajinskim narodom, poručivši da "se Ukrajinci bore… »

Vučić objavio kada će razgovarati sa Putinom /video/

Sputnik pre 12 sati
U nedelju u 11 sati ću razgovarati telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je, tokom obilaska radova na gradilištu Sektora 6 obilaznice oko Beograda, izrazio uverenje da će sa… »

„Opasna vremena“: Albanija ima ponudu za NATO

Sputnik pre 9 sati
Albanija je ponudila NATO-u na korišćenje nekadašnju sovjetsku pomorsku bazu Pašaliman, saopšteno je danas iz kabineta albanskog premijera. Premijer Edi Rama rekao je da bi pomorska baza Pašaliman, 180 kilometara južno od Tirane, mogla biti… »

Vulin odgovorio Kličku: Ko poredi KiM i Donbas neka u poređenju ide do kraja

Sputnik pre 7 sati
Da Kličko bilo šta zna o istoriji, znao bi da je Kosovo i Metohija deo Srbije i da nije moguće okupirati sopstvenu zemlju, kazao je ministar policije Aleksandar Vulin i poručio: "Onaj ko poredi Donbas i KiM, mora biti spreman da u poređenju ide do… »

Super japanska metoda uklanja stres za nekoliko minuta: Tehnika koja može da vam olakša život

Sputnik pre 2 sata
U borbi protiv svakodnevnog stresa, svaka pomoć je veoma dragocena.Anksioznost je problem koji muči više odraslih ljudi nego što možete da zamislite, a da i ne govorimo o stresu koji je za većinu svakodnevica. Međutim, dobra vest je da postoji… »

Hoće li Ukrajina razminirati luke, da bi izvezla žito

Sputnik pre 2 sata
Male su šanse da će Kijev pristati na razminiranje ukrajinskih luka radi izvoza žitarica, ocenjuju ruski eksperti komentarišući poziv Kine da se napravi „zeleni koridor“ kako bi bio obezbeđen izvoz žitarica iz Rusije i Ukrajine. Drugi problem… »

Lavrov: U Buči je odrađena ista šema kao u Račku

Sputnik pre 3 sata
Kada je nešto u interesu SAD, onda im je sve dozvoljeno, pa i da u trenu izbombarduju zemlju koja je na 10.000 kilometara udaljena od njihove obale - Jugoslaviju, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u intervjuu RT. On je podsetio da je… »

Katolički biskup: Samo Putin se bori protiv sila zla i jedinstvenog svetskog poretka

Sputnik pre 4 sati
Katolički biskup u Velikoj Britaniji Ričard Vilijamson izrazio je podršku specijalnoj vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini i nazvao Rusiju poslednjom preprekom na putu jedinstvenom svetskom poretku. Po mišljenju biskupa, "Rusi se bore u Ukrajini, ali ne… »

Razvijen PCR test za majmunske boginje

Sputnik pre 3 sata
Švajcarski farmaceutski gigant Roš objavio je da je razvio PCR testove za detektovanje virusa majmunskih boginja, posle pojave više slučajeva u regionima u svetu gde ta bolest nije uobičajena. Testovi koje je Roš razvio nisu namenjeni široj… »

Nikita Mihalkov: Trebalo bi osnovati evroazijski „Oskar“

Sputnik pre 4 sati
Predsednik Udruženja kinematografa Rusije Nikita Mihalkov je tokom svog govora na prvom Evroazijskom ekonomskom forumu (EAES), koji se održava u prestonici Kirgizije Biškeku, predložio osnivanje Evroazijske filmske akademije i dodeljivanje… »

Sputnik, najnovije vesti »