Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Dodiku pretnje smrću — „Srbe treba istrebiti“

Sputnik pre 19 sati
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske potvrdilo je za RTRS da su predsedniku Srpske Miloradu Dodiku upućene pretnje smrću. Pretnje su upućene na zvanične imejl adrese predsednika Srpske. Prema nezvaničnim informacijama tog medija, u porukama se srpski narod naziva genocidnim, uz... »

Kako je Đukanović odgovorio na „nezgodno pitanje“ u TV intervjuu

Sputnik pre 16 sati
Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović tvrdi da ne zna ko će biti kandidat te stranke na predstojećim predsedničkim izborima u Crnoj Gori, ali je dodao da će nastaviti da se bavi i politikom i biznisom, ako on ne bude bio kandidat. „Zbog obaveza prema partiji moraću da ostanem... »

Malo im je Hag: Hrvatska i dalje sudi Mladiću

Sputnik pre 8 sati
Hrvatsko Državno tužilaštvo objavilo je danas da je protiv Ratka Mladića u Hrvatskoj od 1991. donesena jedna presuda od dvadeset godina zbog ratnog zločina nad civilima na području Šibenika. U odsustvu mu se sudi i za miniranje brane Peruća, a županijska tužilaštva još vode istrage zbog... »

Loš Srbin, šljam, genocidni provokator: Novinar HRT-a meta napada zbog jednog pitanja

Sputnik pre 15 sati
Hrvatska javnost različito reaguje na zahtev ratnih veterna za smenu novinara HRT-a Aleksandra Stankovića, voditelja kultne emisije „Nedeljom u dva“. Njegova matična kuća ogradila se od novinara zbog toga što je „domovinski rat“ poistovetio sa građanskim ratom, a Društvo novinarima... »

Koliko je milijardi Amerika potrošila na Haški sud

Sputnik pre 7 sati
Da li su, na kraju, silni dolari uloženi u rad Tribunala opravdali očekivanja? I posle svega, čemu smo danas svedoci na ovim prostorima, da li neko zaista misli da smo se makli sa mrtve tačke, da nam je region mirniji? Ili su antagonizmi samo razbuktani. Šta je uloženo i šta smo dobili? Koja... »

Ako broj država koje priznaju Kosovu padne ispod 100, u igri su dva scenarija

Sputnik pre 8 sati
Nema novih priznanja Kosova poslednjih godina, a sa druge strane, imamo provlačenja priznanja, što stvara opšti utisak da se ta „nezavisnost“ nekako manje vrednuje sada, nego 2009. godine. Činjenica da su dve države povukle priznanje nezavisnosti Kosova u kratkom roku ne ide na ruku... »

Ukrajina plaća Amerikancima da unište „Severni tok 2“

Sputnik pre 10 sati
Nova runda gasnog rata je počela i to nakon što je ukrajinska energetska kompanija „Naftogas“ angažovala američke lobiste za zaštitu ukrajinskih interesa u SAD. Cilj tog „pakta“ je „rušenje“ projekta gasovoda „Severni tok 2“, koji Rusija planira da izgradi zaobilazeći... »

Samo jedan čovek može da reši krizu u Nemačkoj

Sputnik pre 12 sati
U danima kada u Nemačkoj vlada neizvesnost po pitanju toga da li će u toj zemlji ipak biti formirana koaliciona vlada ili najuticajniju evropsku državu čekaju novi izbori, stručnjaci ocenjuju da nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer ima presudnu ulogu, sa velikim potencijalom da ovu... »

Snažna reakcija Moskve na presudu Mladiću

Sputnik pre 12 sati
Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je presuda komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću nastavak politizovane linije rada Haškog suda zasnovane na antisrpskom tumačenju događaja devedesetih godina prošlog veka na... »

Putin o Kosovu, Kataloniji, Koreji: 11 citata koje svet mora da čuje

Sputnik pre 17 sati
Populista, pragmatik, autoritarac, lukavi taktičar? Zapadni analitičari se godinama trude da otkriju prave motive Vladimira Putina, ali njegove izjave najbolje pokazuju koja uverenja stoje iza odluka Kremlja. O Americi „Sjedinjene Države su velika sila. Verovatno jedina supersila na svetu u... »

Fudbaleri Partizana presrećni, nisu probirljivi oko žreba

Sportske.net  pre 6 sati  još 18 povezanih

Kraj: Crvena zvezda-Baskonija 81:85

Večernje novosti  pre 7 sati  još 8 povezanih

Milojević: Na pobedu protiv Kelna, želimo u narednu fazu

Večernje novosti  pre 8 sati  još 5 povezanih

Dačić: Pacoli malo nervozan

Danas  pre 7 sati  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.