Sputnik

Novi crni rekord: U Srbiji preminulo 69 ljudi, novozaraženo 7.782

Sputnik pre 6 sati
U poslednja 24 sata u Srbiji je na virus korona testirano 22.497 osoba, njih 7.782 je pozitivno, dok je nažalost 69 osoba preminula. Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta „Batut“ na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi… »

U eksploziji u Aberdarevoj jedna osoba poginula, dve povređene /video/

Sputnik pre 8 sati
Sputnjiku je potvrđeno da je jedna osoba poginula, a dve povređene u eksploziji koja je jutros potresla centar Beograda. Reporter Sputnjika javlja da je telo nastradalog radnika odvezla pogrebna služba. U Hitnoj pomoći Sputnjiku je rečeno da su… »

Izabrana nova Vlada Crne Gore

Sputnik pre 4 sati
Skupština Crne Gore izabrala je novu Vladu na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem. Za izbor nove Vlade glasao je 41 poslanik, protiv 28 i jedan je bio uzdržan. Vlada ima dvanaest ministarstava i jednog potpredsednika. Potpredsednik Vlade je… »

Snažna eksplozija u centru Beograda

Sputnik pre 11 sati
U centru Beograda odjeknula je snažna eksplozija u kojoj je, prema prvim informacijama, jedna osoba stradala, a dve su povređene. Kako saznajemo, u Abardarevoj ulici na gradilištu kod zgrade RTS-a nešto pre 10 časova došlo je do eksplozije. RTS… »

Mitropolit Hrizostom ima koronu: Smešten u KBC „Dragiša Mišović“

Sputnik pre 1 sat
Mitropolit dabrobosanski Hrizostom pozitivan je na virus korona i smešten je u Kliničko-bolnički centar „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu. „Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit dabrobosanski g. Hrizostom, mjestobljustitelj patrijaraškog… »

Prvo obraćanje novog premijera Crne Gore: Prvi korak biće izmjena Zakona o slobodi vjeroispovjesti

Sputnik pre 3 sata
Novi premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, na konferenciji za novinare, nakon završetka sjednice Skupštine, zahvalio je na, kako je naveo, permanentnoj podršci. "Imamo samo jednu obavezu - da vas ne razočaramo. Nijesmo željeli da dajemo nijedno… »

Nove mere stupile na snagu: Šta radi do 21, a šta do 17 sati

Sputnik pre 4 sati
U Srbiji su stupile na snagu nove mere u sprečavanju širenja korona virusa koje podrazumevaju da od 17 časova i vikendom mogu da rade samo prodavnice s prehrambenom robom, apoteke i benzinske pumpe. Vlada je te mere donela juče i tako usvojila… »

Krivokapić: Vlada će trajati četiri godine. Ovo je početak direktne demokratije /video/

Sputnik pre 5 sati
Skupština Crne Gore završila je raspravu o izboru nove Vlade. U toku je završni govor mandatara Zdravka Krivokapića posle čega sledi glasanje. Krivokapić je poručio da će Vlada trajati četiri godine i da je ovo početak direktne demokratije. On… »

Odlikovanje ruskom umetniku, autoru mozaika u Hramu Svetog Save

Sputnik pre 5 sati
Predsednik Aleksandar Vučić uručio je danas Orden srpske zastave prvog stepena ruskom umetniku Nikolaju Muhinu, kojeg je odlikovao za mozaično ukrašavanje Hrama Svetog Save i naročite zasluge u razvijanju odnosa između Srbije i Rusije. Predsednik… »

Otvorena najveća kovid bolnica u Batajnici

Sputnik pre 12 sati
U Batajnici je otvorena nova, najveća kovid bolnica, izgrađena za samo četiri meseca. Prvi pacijenti će u tu zdravstvenu ustanovu ući danas posle 17 sati. Otvaranju bolnice prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministri Zlatibor Lončar i Darija… »

Sputnik, najnovije vesti »