Sputnik

Kon: Srbija u nepovoljnoj situaciji sa tendencijom da pređe u vanrednu

Sputnik pre 58 minuta
Epidemiolog Predrag Kon kaže da je zbog velikog broja kovid pacijenata zdravstveni sistem prenapregnut i pod velikom je tenzijom, ali da je još uvek pod kontrolom jer svaki pacijent još ima mesto za lečenje. On je za TV Pink naveo da se Srbija nalazi… »

Vreme danas: Sunčano i toplije, do 28 stepeni

Sputnik pre 3 sata
Vremenska prognoza za utorak, 14. jul. U Srbiji sunčano i toplije sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 28 stepeni. Vreme u Srbiji U jutarnjim satima sveže, a tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab do umeren, severni i severoistočni… »

Mitropolija najavljuje: Uskoro nastavak litija u Crnoj Gori

Sputnik pre 58 minuta
Sa žaljenjem konstatujemo da, posle dva meseca od naše inicijative, nismo udostojeni nikakvog, makar i formalnog, odgovora. Ali nismo iznenađeni takvim postupkom Vlade. Puna su im usta dijaloga, a jedino što umeju i što im odgovara je – monolog… »

Izbor nove Vlade Srbije: Počele konsultacije kod predsednika

Sputnik pre 4 minuta
Konsultacije za formiranje Vlade Srbije počele su danas sastankom predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima izborne liste „Albanske demokratske alternative - Ujedinjena dolina“. Predstavnici te liste na čelu sa Šaipom Kamberijem… »

Tri ruska vojnika ranjena u Siriji

Sputnik pre 29 minuta
Tri ruska vojnika zadobila su lakše rane prilikom aktiviranja eksplozivne naprave domaće proizvodnje prilikom patrole u Siriji. „Dana 14. jula, oko 8.50 po moskovskom vremenu (7.50 po srednjoevropskom vremenu), tokom 20. zajedničke rusko-turske… »

Smanjuje se broj zaraženih virusom korona u Rusiji

Sputnik pre 53 minuta
Broj slučajeva zaraze kovidom 19 u Rusiji povećan je u poslednja 24 časa za 6.248, što znači da je ukupan broj zaraženih do danas 739.947, saopštio je Operativni štab za borbu protiv širenja virusa korona. Od ovog broja, bez kliničkih… »

Nove muke srpskih vozača: Uvezu automobil, plate carinu, a onda ne mogu da ga registruju

Sputnik pre 1 sat
Vozači u Srbiji susreli su se sa novim mukama: Uvezu polovan automobil iz inostranstva, plate carinu, ali onda ne mogu da ga registruju u našoj zemlji. Problem nastaje kod AMSS ispitivanja, kada se utvrdi da su na automobilu obavljene neke modifikacije… »

Novak Đoković meditirao na „bosanskim piramidama“ /foto, video/

Sputnik pre 2 sata
Najbolji teniser sveta Novak Đoković posetio je "bosanske piramide" u Visokom. Takođe, posetio je i "piramidu sunca", kako u Bosni i Hercegovini popularno zovu planinu Visočicu. LOLČINA pic.twitter.com/kPT1CpPAS1 — darko krznaric (@darkokrznaric)… »

Kija Kockar, pena parti i diskoteke proširili koronu u Leskovcu /video/

Sputnik pre 1 sat
Kija Kockar, pena parti, diskoteke i kafići koji ne poštuju propisane mere proširili su koronu u Leskovcu, zbog čega je uvedena vanredna situacija, rekao je gradonačelnik tog grada Goran Cvetanović. Obrazlažući uvođenje vanredne situacije… »

Japan uneo u Belu knjigu „pretnju“ stvaranja rusko-kineskog vojnog saveza

Sputnik pre 1 sat
Jačanje vojne saradnje Rusije i Kine posebno je istaknuto u godišnjem izveštaju Ministarstva odbrane Japana – Beloj knjizi odbrane. Tema jačanja vojne saradnje Rusije i Kine istaknuta je u posebnom poglavlju. U njemu su zabeleženi zajednički… »

Sputnik, najnovije vesti »