Sputnik

Kancelarija: Napad na Srbe nastavak i posledica bezumnih akcija Prištine

Sputnik pre 9 sati
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je jučerašnji napad na grupu Srba koji su otišli u južni deo Kosovske Mitrovice kako bi obavili administrativne poslove prava slika i prilika današnjeg društva na samoproglašenom "Kosovu", koje je… »

U Srbiji još 8.467 zaraženih koronom, preminulo 45 pacijenata

Sputnik pre 3 sata
U Srbiji je, u poslednja 24 sata, potvrđeno još 8.467 slučajeva zaraženih virusom korona od 26.292 testirane osobe, dok je 45 pacijenata preminulo od posledica kovida 19. Prema najnovijim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan… »

Stefanović: Dolazak Kfora na prelaze rezultat razgovora Vučića i Stoltenberga

Sputnik pre 8 sati
Ministar odbrane Nebojša Stefanović ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vuče filigranski precizne i politički potpuno tačne poteze koji koriste našem narodu na Kosovu i Metohiji i ne čine štetu nikome drugome. Gostujući na… »

Srpska zastava skinuta sa repetitora u Vrbovcu i bačena /video/

Sputnik pre 6 sati
Pripadnici vatrogasne jednice, u prisustvu Kosovske policije, jutros oko 9 sati skinuli su srpsku zastavu sa repetitora MTS u Vrbovcu kod Vitine. Na snimku do koga je došao Kosovo onlajn može se videti pripadnik vatrogasne jedinice koji se popeo na… »

Drama u Crnoj Gori: Oštećen Vladin avion, u letelici bio Aleksa Bečić /foto/

Sputnik pre 10 sati
Avion Vlade Crne Gore oštećen je sinoć na Aerodromu Podgorica. U incidentu, koji se dogodio oko 22 sata, nije bilo povređenih. Neposredno pre incidenta, iz aviona su izašli državni funkcioneri i članovi delegacije, prenela je RTCG, koja je… »

Rojters obelodanio dokument: EU više nikome ne garantuje članstvo

Sputnik pre 46 minuta
Evropska unija, strahujući od političkih reakcija država članica, više ne može da pristane da pruži garancije za buduće članstvo šest balkanskih zemalja kojima je obećano mesto u bloku, objavio je Rojters, pozivajući se na četvoro… »

Brnabić: Kovid propusnice nisu magični metak

Sputnik pre 4 sati
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je država spremna da uvede kovid propusnice, ali da su one samo način da se, pre svega mladi, vakcinišu i da propusnice nisu nikakav „magični metak“ za rešavanje situacije sa pandemijom kovida 19… »

U Podgorici predstavljen "Maršalov plan" za Crnu Goru

Sputnik pre 2 sata
U državnom trezoru Crne Gore se na kraju septembra nalazi oko 600 miliona evra, saopštio je crnogorski ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, dodajući da su na dan imenovanja nove vlade krajem prošle godine u trezoru zatekli oko… »

Kancelarija visokog predstavnika u BiH odgovorila Dodiku

Sputnik pre 46 minuta
Portparol Kancelarije visokog predstavnika Mario Brkić izjavio je da tzv. visoki predstavnika Kristijan Šmit ni pod kojim uslovima neće dozvoliti prekrajanje granica u BiH, čiji teritorijalni integritet je zagarantovanim Opštim okvirnim sporazumom… »

Smena ROSU na Jarinju /video/

Sputnik pre 5 sati
Specijalne jedinice kosovske policije ROSU smenile su svoje pripadnike na Jarinju. Priština je poslala specijalce na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak kao podršku akciji takozvanog reciprociteta u vezi sa saobraćajnim tablicama centralne… »

Sputnik, najnovije vesti »