Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Građani i deo opozicije protestovali u centru Beograda (video, foto)

Sputnik pre 9 sati
Masovan protest građana i dela opozicije protiv nasilja „Stop krvavim košuljama“, koji je počeo kao odgovor na napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i dvojicu njegovih saradnika u Kruševcu, završen je večeras oko 20 časova. Večerašnji protest, koji je počeo oko 18 časova na... »

Monsunski udar paralisao Bar

Sputnik pre 10 sati
Monsunski udar paralisao je nakratko saobraćaj u centru Bara, objavio je portal CDM. Kako navodi taj portal, nekoliko ulica bilo je u petak uveče zatvoreno za saobraćaj zbog vodenih bujica. U Sutomoru su se do jutarnjih sati na magistralnom putu na nekoliko mesta prelivali potoci vode, zbog čega... »

Hrvatska: Nema sporazuma s BiH, nema vraćanja imovine

Sputnik pre 8 sati
Pitanje vraćanja imovine BiH u Hrvatskoj ne može biti razmatrano, jer sa BiH nije sklopljen bilateralni ugovor, saopšteno je iz hrvatskog Ministarstva državne imovine. Predsedništvo BiH je ranije jednoglasno usvojilo zaključak kojim se traži od Ministarstva spoljnih poslova BiH da uputi notu... »

Crna Gora nabavlja 67 oklopnih vozila

Sputnik pre 17 sati
Ministarstvo odbrane Crne Gore planira da se u 2019. godini kreditno zaduži 30 miliona evra za kupovinu 67 oklopnih vozila, piše u Predlogu zakona o budžetu za 2019. godinu. U dokumentima Vlade Crne Gore navodi se da će u 2019. izdvajanja za odbranu činiti 2,98 odsto BDP-a, što je znatno više... »

Vuković: Slaviti ukidanje Crne Gore je psihopatologija

Sputnik pre 14 sati
Slaviti ukidanje Crne Gore posle Prvog svetskog rata i takozvanu Podgoričku skupštinu 1918, na kojoj je doneta odluka o njenom prisajedinjenju Srbiji, u domenu je psihopatologije, izjavio je danas gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković. On je za RTCG naveo da je bila njegova obaveza kao prvog... »

Bugarski ministar zapretio Makedoncima: Ne falsifikujte istoriju, inače ništa od NATO-a

Sputnik pre 13 sati
Potpredsednik bugarske vlade i ministar odbrane Krasimir Karakačanov poručio je danas da njegova zemlja neće glasati za ulazak Makedonije u NATO ako ona, kako je rekao, ne odustane od falsifikovanja istorije. Karakačanov je za bugarsku TV Novu rekao da u radu nedavno formirane mešovite... »

Tužne životne priče na putu ka EU: Zima i hrvatska policija učinile svoje

Sputnik pre 9 sati
Nepovoljni vremenski uslovi i rigorozne kontrole na granici zaustavili su hiljade migranata u pokušaju da na balkanskoj ruti uđu preko Hrvatske u Evropsku uniju, pa su tako osuđeni da u Bosni sačekaju proleće, piše Rojters. Više od tri hiljade ljudi smešteno je u tri improvizovana migrantska... »

Evropa poslala signal Vašingtonu da ne zaoštrava situaciju u tuđoj kući

Sputnik pre 8 sati
Odluku Evropske unije da ne uvodi sankcije Moskvi zbog incidenta sa ruskim i ukrajinskim brodovima u Kerčkom moreuzu ruski eksperti tumače kao signal Vašingtonu koji stoji iza tih provokacija, ali istovremeno kritikuju Brisel zbog nepriznavanja ruskih granica duž Krimskog poluostrva i dvojnih... »

San o Velikoj Evroaziji u kojoj će Rusija imati ključnu ulogu

Sputnik pre 9 sati
Moskva je sebi za doglednu budućnost postavila smeo i veliki cilj — stvaranje Velike Evroazije, tvrdi analitičar lista „Azija tajms“ Pepe Eskobar. U toj potpuno novoj paradigmi Rusija ima posebnu ulogu mosta koji povezuje ekonomske, političke i kulturne sisteme raznih zemalja, navodi on. U... »

Vučić: Priština rezolucijom zatvara vrata dijalogu

Sputnik pre 9 sati
Naša najveća muka je Kosovo i Metohija, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić za Prvu televiziju. On je rekao da je Priština večerašnjim usvajanjem rezolucije o dijalogu „želela da suštinski zatvori vrata dijalogu“. Najavio je i da će prisustvovati sednici Saveta... »

Vučić: Idem na sednicu SB UN da kažem istinu

Danas  pre 6 sati  još 4 povezane

Partizan slomio otpor FMP-a za šesti trijumf u ABA ligi

Danas  pre 7 sati  još 5 povezanih

Đurić: Priština nije opredeljena za mir

Danas  pre 10 sati  još 2 povezane

Duhovni iscelitelj iz Brazila proglašen za begunca

Večernje novosti  pre 9 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.