Sputnik

Doneta rezolucija: Rusija se vraća u PS SE

Sputnik pre 16 sati
Parlamentarna skupština Saveta Evrope usvojila je Rezoluciju u kojoj se u potpunosti potvrđuju ovlašćenja ruske delegacije. „Skupština odlučuje da ratifikuje ovlašćenja ruske delegacije“, navodi se u tekstu Rezolucije, koja je usvojena… »

Sprema se veliki svetski obračun na internetu — Rusija ostaje po strani

Sputnik pre 17 sati
Uprkos svim optužbama Zapada da se Rusija danas smatra „glavnim neprijateljem“, kada je reč o korišćenju interneta i društvenih mreža i, pre svega, u vezi sa pitanjem navodnog mešanja u izborne procese, internet gigant „Fejsbuk“ je sa… »

Eksplozija u Beču, urušio se deo zgrade

Sputnik pre 16 sati
U Beču je u poslepodnevnim časovima došlo do delimičnog urušavanja jedne petospratne stambene zgrade, zbog eksplozije gasa. U eksploziji je povređeno najmanje deset osoba, a nekoliko ih je teže povređeno. #pressgasse heftige Bilder nach Explosion… »

Zločin „osiromašenih umova“: Milačić svedoči o događaju o kome se u Crnoj Gori — ćuti (video)

Sputnik pre 16 sati
Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić učestvovao je na drugom međunarodnom simpozijumu pod nazivom „Posledice bombardovanja Jugoslavije osiromašenim uranijumom 1999“ na Univerzitetu u Nišu, u organizaciji Advokatske kancelarije Aleksić… »

Rusija: Strane države spremaju napade na rusku vojsku

Sputnik pre 16 sati
Strane države pripremaju informacione napade na komandu Oružanih snaga Rusije na svim nivoima, izjavio je načelnik Odeljenja za informisanje i medije Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov. Govoreći na okruglom stolu na… »

Šojgu otkriva koji je glavni cilj rata koji vodi Zapad

Sputnik pre 17 sati
Zapad vodi informacioni rat sa Rusijom, u svojim nastojanjima da njome upravlja, a zatim i da potčini i ceo svet, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu. „Osnovni i glavni cilj ovog rata je želja da se kontroliše Rusija i, na kraju, i ceo… »

Istraga potvrdila: Požar u Notr Damu nije posledica kriminalnog dela

Sputnik pre 17 sati
Francuske vlasti nemaju osnova za verovanje da je požar, koji je u aprilu uništio parisku katedralu Notr Dam, posledica kriminalnog dela, iako su ispitivali mogućnost nemara, saopštila je Kancelarija pariskog tužilaštva. „Određeni tehnički… »

Stefanović: Iz Prištine stižu netačne tvrdnje u vezi sa Interpolom

Sputnik pre 17 sati
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su apsolutno netačne tvrdnje prištinskih zvaničnika da su se skoro svi učesnici rasprave na sednici Izvršnog komiteta Interpola založili da se zahtev tzv. Kosova razmatra na Generalnoj… »

„Rosatom“ pretenduje na izbor investitora za bugarsku atomsku centralu „Belene“

Sputnik pre 18 sati
Kompanija „Rosatom“ će učestvovati u proceduri odabira strateškog investitora za izgradnju nuklearne centrale „Belene“ u Bugarskoj, izjavio je premijer Rusije Dmitrij Medvedev tokom sastanka sa predsednicom bugarskog parlamenta Cvetom… »

Avio-šou na najprestižnijem ruskom vojnom forumu (video)

Sputnik pre 20 sati
Na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija 2019“ održava se avio-šou. Jubilarni, peti po redu forum „Armija“ održava se od 25. do 30. juna u Rusiji. Na forumu će tradicionalno biti prikazan potencijal ruske namenske industrije i najbolji… »

Sputnik, najnovije vesti »