Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Ukrajinska vojna mornarica izvela vežbe na granici s Krimom

Sputnik pre 16 sati
Vojna mornarica Ukrajine održala je u blizini granice s Krimom vežbe odbrane morskog priobalja. „Odredi komande morske pešadije Vojno-mornaričkih snaga Vojske Ukrajine održali su vežbe odbrane priobalja od morskog desanta uslovnog protivnika“, navedeno je u saopštenju. Navedeno je,... »

„Ne znam odakle im ideja za Jasenovac: O tome gde ću biti ne odlučuju Hrvati“

Sputnik pre 16 sati
Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas da će, otišao on u Jasenovac ili ne, istina o tom logoru ostati neupitna. „Ne znam odakle ministrima Vlade Hrvatske ideja da bih ja došao u Jasenovac u vreme kada hrvatska Vlada polaže vence u Jasenovcu“, izjavio je Vulin Tanjugu,... »

Kako je misteriozna bolest uništila skoro celu zemlju

Sputnik pre 16 sati
Desetine hiljada ljudi moralo je da umre pre nego što je prihvaćena izmena u ishrani koja je spasla društvo. Godine 1877. japanski car gledao je kako njegova rođaka, princeza Kazu, umire od bolesti zvane kake. U pitanju je bilo medicinsko stanje od kojeg otiču noge, a govor se usporava.... »

FSB sprečila teroristički napad na jugu Rusije

Sputnik pre 16 sati
FSB Rusije je sprečila kriminalnu aktivnost pristalice terorističke organizacije DAEŠ, koji je planirao da izvede teroristički napad pored zgrade Vlade Stavropoljskog kraja Rusije. „Otkrivena je i likvidirana kriminalna aktivnost pristalice DAEŠ-a koji se zakleo na vernost poglavaru Abu Bakru... »

Srpski atletičar pobednik 31. Beogradskog maratona

Sputnik pre 19 sati
Srpski atletičar Kristijan Stošić, član AK „Vranjski maratonci“ pobedio je danas na 31. Beogradskom maratonu i postao prvi domaći atletičar koji je trijumfovao otkako se 1990. godine prešlo na stazu od 42.195 metara. On je trku pretrčao u vremenu 2.45,23. I drugo i treće mesto osvojili... »

Makron Trampu nosi hrast

Sputnik pre 19 sati
Francuski predsednik Emanuel Makron od ponedeljka će boraviti u trodnevnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama, a američkom predsedniku Donaldu Trampu pokloniće mladicu hrasta kao simbol snage odnosa između dve zemlje. Reč je o mladici hrasta sa severa Francuske, a Makron se nada da će... »

Đurić o platformi Prištine: Nisam iznenađen, to je pitanje za posrednike

Sputnik pre 20 sati
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je, povodom najnovije platforme zvanične Prištine, izjavio da je to pitanje pre svega za posrednike u dijalogu i upitao kako može da se pregovara ako se unapred odredi ishod pregovora. Prištinske vlasti su u toj platformi za, kako su... »

Kosovska Mitrovica: Tuča srpskih policajaca, jedan teško povređen

Sputnik pre 20 sati
Pripadnik Kosovske policije srpske nacionalnosti P.B. teško je povređen u tuči koja se dogodila rano jutros oko 03.30 u kafani „Đura Jakšić“ u Severnoj Mitrovici. Njemu je, kako do sada pokazuje istraga, povrede naneo drugi policajac Kosovske policije, takođe srpske nacionalnosti, Z.P. On... »

Krestić: Podižu spomenik Stepincu na mestu gde je počeo pokolj nad Srbima

Sputnik pre 20 sati
„U Hrvatskoj gotovo da nema kraja u kojem Srbi nisu doživeli strašna stradanja, uključujući i područje Siska u čijoj se blizini nalazi Zrin, a najavljeno podizanje spomenika kontroverznom hrvatskom kardinalu Alojziju Stepincu, baš na tom mestu, još jedan je dokaz da je ustaška ideologija... »

Kurc razbesneo Erdogana

Sputnik pre 21 sat
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc najavio je da Austrija neće dozvoliti vođenje predizborne kampanje turskih političara na tlu „Alpske republike“. „Takvo mešanje nećemo više dozvoliti“, rekao je Kurc povodom najave raspisivanja parlamentarnih i predsedničkih izbora u Turskoj.... »

Hrvatska: Vulin do daljeg nije dobrodošao

Blic  pre 11 sati  još 3 povezane

Danas sunčano i veoma toplo, do 28 stepeni

N1 Info  pre 48 minuta  još 6 povezanih

Na sahrani Barbare Buš četiri bivša predsednika SAD

Večernje novosti  pre 11 sati  još 2 povezane

Knić – u toku renoviranje Doma zdravlja

RT Kragujevac  pre 41 minuta  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.