Sputnik

„Er Srbija“ povećava broj letova

Sputnik pre 24 dana
Zbog pojačane potražnje, srpska nacionalna avio-kompanija „Er Srbija“ će u periodu od 13. jula do 29. septembra povećati broj letova do više evropskih destinacija – Amsterdama, Stokholma, Osla i Beča. Dodavanjem jednog nedeljnog leta utorkom… »

Iznenada preminuo dr Dragan Mandarić: Otišao sjajni lekar i veliki humanista

Sputnik pre 24 dana
U Beogradu je iznenada preminuo naš istaknuti medicinski stručnjak, veliki čovek, humanista i posvećenik srpskom nacionalnom biću, legenda grudne hirurgije i pulmologije prof. dr Dragan Mandarić. Neponovljiv po svojoj stvaralačkoj energiji… »

Testiranje rakete „Cirkon“ sa fregate „Admiral Gorškov“ do kraja meseca

Sputnik pre 24 dana
Testiranje ruskih hiperzvučnih raketa „Cirkon“ počeće do kraja meseca i to sa broda projekta 22350 „Admiral Gorškov“. Kako su za Sputnjik rekli u odbrambeno-industrijskom kompleksu to će biti prvo lansiranje „Cirkona“ ove godine i ukupno… »

Bivši američki obaveštajac priznaje: Rat s Rusijom nije samo hipoteza, a Amerika je nespremna

Sputnik pre 24 dana
Mogućnost rata s Rusijom nije samo hipotetička, a vlada Sjedinjenih Američkih Država uopšte nije spremna za njega, izjavila je bivši oficir američke obaveštajne službe Rebeka Kofler u intervjuu za portal „Hil“. Bivša službenica obaveštajne… »

Novak otkrio dva problema: Nije idealno, ali...

Sputnik pre 24 dana
Novak Đoković je posle polufinala Vimbldona i pobede nad Denisom Šapovalovim otkrio da se tokom meča mučio sa dva zdravstvena problema – bolovima u stomaku i vrtoglavicom. Đoković je eliminisao Šapovalova sa 3-0 u setovima i plasirao se u finale… »

Kina objavila nove slike Marsa /foto/

Sputnik pre 24 dana
Kineska svemirska agencija objavila je pet novih fotografija sa površine Marsa koje je napravio rover Džurong. Na slikama se vidi kamenje i tragovi guma koje je rover napravio. Prva slika snimljena je 26. juna i prikazuje teren Utopije planitije, velike… »

Za Srbiju otvoreno tržište od 180 miliona ljudi

Sputnik pre 24 dana
Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije (EAEU) stupio je danas na snagu i time je za Srbiju otvoreno tržište od 180 miliona ljudi za oko 99 odsto robe s domaćim poreklom. Srbija je potpisala sporazum u Moskvi 25… »

Rusija će graditi nuklearnu elektranu na Marsu?

Sputnik pre 24 dana
Stručnjaci konstruktorskog biroa „Arsenal“ (deo „Roskosmosa“) predlažu da se na budućoj ruskoj bazi na Marsu napravi nuklearna elektrana za snabdevanje infrastrukture električnom energijom, a da se za reaktor koriste tehnologije napravljene za… »

Skandalozna igrica: Da li će Hitler u raj ili pakao? /video/

Sputnik pre 24 dana
Igrica za mobilne telefone koja omogućava korisnicima da „sude“ poznatim istorijskim ličnostima izazvala je reakciju jevrejskih grupa u Australiji, posebno zbog činjenice da se u njoj nalazi lik Adolfa Hitlera, piše „Dejli mejl Australija“… »

Mediji: Ruska podmornica pratila udarnu grupu britanske mornarice u Sredozemlju

Sputnik pre 24 dana
Ruska podmornica pratila je udarnu grupu britanske Kraljevske mornarice u Sredozemnom moru, tvrdi „Dejli telegraf“. To se dogodilo četiri dana nakon incidenta sa brodom „Defender“ kod obala Krima, navodi list. Britansko Ministarstvo odbrane nije… »