Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Stejt department upozorava Amerikance na opasnosti u BiH

Sputnik pre 1 dan
Američki Stejt department upozorio je svoje državljane na oprez prilikom putovanja u Bosnu i Hercegovinu zbog opasnosti od terorizma i mina. U tekstu, u kojem je upozorenje podignuto na drugi nivo od maksimalno četiri, navodi se da terorističke grupe i dalje pripremaju planove za moguće napade... »

Amerika nudi pomoć Hrvatskoj u rešavanju graničnog spora sa Slovenijom

Sputnik pre 1 dan
Amerika je spremna na eventualno uključivanje u rešavanju graničnog spora Hrvatske i Slovenije u Piranskom zalivu, ukoliko dve saveznice u EU i NATO-u ovo pitanje ne reše na konstruktivni način, piše zagrebački „Jutarnji list“. To je, kako se navodi, rekao ministar unutrašnjih poslova... »

Predsednica Hrvatske obećala podršku Hrvatima u Srpskoj

Sputnik pre 22 sata
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović obećala je u Derventi, na kraju svoje službene posete Bosni i Hercegovini, podršku Hrvatima koji žive na teritoriji Republike Srpske. Kolinda Grabar Kitarović se u Derventi sastala s predstavnicima Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ i... »

Novo otkriće: Na Mesecu pronađena mreža tajanstvenih tunela

Sputnik pre 1 dan
Američka svemirska agencija (NASA) otkrila je tunele koji vode duboko ispod površine Meseca, za koje je procenjeno da bi mogli da budu idealni za novu lunarnu bazu. Reč je o tunelima koji su nekada davno nastali delovanjem lave, prenosi „Ekspres“. „S obzirom na njihovu veličinu, oblik,... »

Dođu u Beograd — izjašnjavaju se kao Srbi, odu u Podgoricu — izjašnjavaju se kao Crnogorci

Sputnik pre 1 dan
Srbi u Crnoj Gori ne bi trebalo da preispituju njenu državnost, niti da se bave završenim pitanjima, kakva su nezavisnost ili članstvo u NATO-u, a objekat „Srpske kuće“ trebalo bi da se isključivo bavi očuvanjem kulturnog identiteta srpskog naroda, izjavio je Ivica Dačić, prvi... »

Amerika: Rusijo, ti si kriva! Rusijo, ti pomozi!

Sputnik pre 21 sat
SAD su zakuvale situaciju na Korejskom poluostrvu i sada se nadaju pomoći Rusije, kažu ruski eksperti, komentarišući najnovije optužbe Donalda Trampa, koji je okrivio Moskvu da ne pomaže u rešavanju severnokorejske krize. Tramp je kritikovao Moskvu da pomaže Pjongjangu u zaobilaženju... »

Rizična poseta: Ključ bezbednosti Vučića na Kosovu drže — Amerikanci

Sputnik pre 23 sata
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće u subotu i nedelju Srbe na severu i u centralnom delu Kosova i Metohije. Direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić smatra da je poseta presudna za okupljanje i osnaživanje naroda posle ubistva Olivera Ivanovića i da će sprečiti ono što... »

Pretnja za Sandžak: Ugljanin bi da protera srpsku policiju — čeka signal sa Zapada?

Sputnik pre 1 dan
Gde god da imate ekstremni islam i povratnike sa ratišta, uz ekstremnog političara, onda postoji i opasnost da se situacija otme kontroli. „Srpska policija i pravosuđe više nisu poželjni u Sandžaku, jer nemamo poverenja u njih!“ To je saopštio lider SDA Sulejman Ugljanin, uz komentar da... »

Zbogom, Oliveru: „A šta ćemo mi koji se vraćamo dole“

Sputnik pre 1 dan
Koliko je Oliver Ivanović bio posebna ličnost, nažalost, najbolje govori činjenica da su se iznad njegovog samrtnog odra, makar na trenutak ujedinile sve Srbije — i „prva“, i „druga“ i koliko god da ih ima. Na poslednjem ispraćaju Olivera Ivanovića na Novom groblju u Beogradu bila je... »

Kosovska policija: Vlasnik spaljenog automobila negde u Srbiji, nacionalnost nepoznata

Sputnik pre 1 dan
Kosovska policija uspela je otkrije poslednjeg vlasnika izgorelog automobila za koji se veruje da je korišćen za ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića u severnoj Kosovskoj Mitrovici, u utorak, saopštio je zamenik komandira policijske stanice u tom delu grada, Besim Hoti. Hoti je to rekao... »

©2018 Netmark d.o.o.