Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Čepurin Vučiću doneo poruku Moskve o „vojsci Kosova“

Sputnik pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je večeras ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina, koji mu nosi poruku Moskve, nakon današnje odluke Prištine o transformaciji KBS u vojsku Kosova. Čepurin je u Predsedništvo Srbije stigao pola sata pre najavljenog vanrednog obraćanja predsednika... »

Američko Kosovo – pokvaren zub u telu bivše Jugoslavije

Sputnik pre 1 dan
Albanci u različitim državama regiona rade ili na formiranju novih vojnih struktura ili na većem prisustvu u postojećim. Imajući u vidu da se Kosovo graniči sa severom Makedonije, gde živi mnogo Albanaca, stvaranje kosovske vojske može da dovede do promene postojeće situacije. Kosovski... »

Pitam se ko je ovde lud! Ovo više ne sme da se prećuti Amerikancima

Sputnik pre 1 dan
„Uža Srbija ne bi trebalo da strahuje jer je vojska Kosova minorna snaga u odnosu na vojne kapacitete sa kojima Srbija raspolaže. Ali ona može da bude problem za srpski narod na severu Kosova“, kaže Miroslav Lazanski, novinar Politike. Lazanski ocenjuje da će psihološki uticaj biti loš... »

Vučić Srbima na KiM: Ukoliko vas budu napali, Srbija će imati snage da vas zaštiti

Sputnik pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da iza odluke o formiranju takozvane vojske Kosova stoje SAD, Velika Britanija i Nemačka. „Posle mnogo godina pretnji, danas je zvanično formirana tzv. vojska Kosova, na ilegalan način. Sve što su uradili Albanci, uradili su suprotno međunarodnom... »

Jezivi detalji biografija prva dva čoveka vojske Kosova

Sputnik pre 1 dan
Novoformiranu vojsku na Kosovu vodiće bivši visoko pozicionirani teroristi OVK, pod čijom komandom su Srbi ubijani, mučeni i sakaćeni, kaže za Sputnjik Milovan Drecun, šef skupštinskog odbora za KiM. Prvi čovek kosovskog bezbednosnog korpusa Rustim Beriša , posle usvajanja Zakona o... »

Oštra reakcija Moskve: Pod hitno rasformirati sve kosovsko-albanske oružane formacije

Sputnik pre 1 dan
Odluka o transformisanju Kosovskih snaga bezbednosti u punopravnu kosovsku armiju predstavlja korak kojim se grubo narušava Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, a njegov cilj je ozbiljno narušavanje situacije na Balkanu i stvaranje rizika od obnavljanja oružanog sukoba u tom... »

Kosačov: Veoma je moguće da se Priština sprema za ratovanje

Sputnik pre 1 dan
Odluka Prištine o formiranju vojske mora da bude predmet diskusije u Savetu bezbednosti UN, izjavio je šef Komiteta Saveta Federacije Rusije za međunarodna pitanja Konstantin Kosačov. „Veoma je moguće da se Priština sprema za ratovanje, pri čemu malo verovatno odbrambeno, kao i za... »

Sprema li Zapad Markale i Račak za Donbas (video)

Sputnik pre 2 dana
Slučajno ili ne, istog dana kad se Priština sprema da formira vojsku, Kijev bi mogao da pokrene ofanzivu na Donbas. Možda se datumi u realnim događajima i ne poklope ali je sigurno da su inicirani iz istog centra u geostrateškom smislu, ocenjuje direktor Evroazijskog bezbednosnog foruma Mitar... »

Oklopna vozila i džipovi na mostu: Oprez u Kosovskoj Mitrovici

Sputnik pre 1 dan
Na mostu koji deli severni i južni deo Kosovske Mitrovice uoči današnjeg izjašnjavanja o formiranju vojske Kosova u Prištini, stacionirano je više vozila Kfora. Na ulazu u južni deo Kosovske Mitrovice parkirana su četiri oklopna vozila i po jedan kamion i džip, a reč je o austrijskom... »

Blumberg upozorava: Sledeći sukob NATO-a i Rusije je na Balkanu?

Sputnik pre 1 dan
U opširnoj analizi povodom pokretanja Akcionog plana za članstvo (MAP) BiH u NATO, američka agencija Blumberg upozorava da bi sledeći sukob NATO-a sa Rusijom mogao da se vodi na Balkanu, navodeći da se Alijansa nada da će primiti još članica sa Balkana, gde je „upletena u borbu za uticaj... »

©2018 Netmark d.o.o.