Sputnik

Tajna puške kralja Milana koju je Putin poklonio Vučiću

Sputnik pre 20 sati
Posle više decenija, a možda i celog veka, puška kralja Milana Obrenovića vraća se u Srbiju, pošto ju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sredu prilikom susreta sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Sočiju dobio na poklon, prenela je… »

Singapur zaplenio ruski teretni brod koji se našao pod udarom sankcija SAD

Sputnik pre 20 sati
Vlasti Singapura zbog dugova su zaplenile ruski teretni brod „Sevastopolj“, koji se našao pod udarom američkih sankcija, a trenutno se pokreće sudski proces sa ciljem da se to plovilo proda, izjavio je generalni direktor transportne kompanije… »

Tone zlata leže u otpadu: Kod Bora otkrili blago vredno 720 miliona dolara

Sputnik pre 20 sati
Nakon pet godina istraživanja, borski Institut za rudarstvo i metalurgiju (IRM) i japanski Univerzitet „Akita“ došli su do fantastičnih podataka. Naime, ispitivanjima površine od 10.000 kvadratnih kilometara ustanovljeno ja da na potezu između… »

Tramp obećao: Lično ću videti šta se desilo sa vizama ruskoj delegaciji

Sputnik pre 20 sati
Predsednik SAD Donald Tramp smatra da neizdavanje viza članovima ruske delegacije, koja je trebalo da doputuje na prethodnu Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, predstavlja problem koji je veštački napravljen i koji se odrazio na prestiž Amerike… »

Jelka sa tri miliona Svarovski kristala

Sputnik pre 20 sati
U svetu je počela novogodišnja euforija. Najskuplje i najneobičnije jelke već su na uobičajenim mestima, a sinoć je zablistala i ona ispred Bele kuće. Ispred Rokfeler centra u Njujorku postavljena je norveška smreka od 23,5 metara. Kupljena je kao… »

Postaje li Bosna bure baruta koje će eksplodirati na štetu EU

Sputnik pre 22 sata
U Sarajevo u subotu dolazi prva grupa državljana Bosne i Hercegovine koji će biti deportovani iz Sirije nakon pada takozvane Islamske države (DAEŠ), a stručnjak za bezbednost i islamski terorizam Dževad Galijašević smatra da je BiH bure baruta… »

Rukometašice Srbije pobedile Sloveniju za drugu fazu SP

Sputnik pre 19 sati
Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Sloveniju sa 29:27 (12:11) u poslednjem meču grupne faze na Svetskom prvenstvu u Japanu. Izabranice Ljubomira Odradovića tim trijumfom obezbedile su drugu fazu takmičenja, a ostale su i u igri za… »

Mića Jovanović: Odustajem od prodaje Megatrenda

Sputnik pre 1 dan
Vlasnik Univerziteta Megatrend Mića Jovanović kaže da je odustao od prodaje Univerziteta Dejanu Đorđeviću, jer on nije ispunio nijednu obavezu iz ugovora. „Tokom dana ću pokušati da se vratim u svoj kabinet. Razgovaraću sa advokatima da se… »

Recipročne mere: Rusija proterala bugarskog diplomatu

Sputnik pre 1 dan
Rusija je proterala diplomatu bugarske ambasade u Moskvi kao recipročni odgovor na ranije proglašavanje za personu non grata ruskog diplomate u Bugarskoj, saopštio je izvor u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije. Izvor u Ministarstvu istakao je da je… »

Zoran Tegeltija imenovan za predsedavajućeg Saveta ministara BiH

Sputnik pre 1 dan
Bivši ministar finansija Republike Srpske i član SNSD Zoran Tegeltija i zvanično je predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine. Za imenovanje Tegeltije glasalo je 28 poslanika, protiv je bilo osam, a suzdržana su bila dva poslanika… »

Sputnik, najnovije vesti »