Sputnik

Pobedio razum na Zapadu: Sovjetske žrtve se ne smeju zloupotrebljavati

Sputnik pre 10 sati
Žrtve sovjetskih vojnika, koji su svoje živote dali prilikom oslobođenja Evrope od fašizma, su neosporne i ne smeju se povezivati sa savremenom politikom niti koristiti u cilju kritikovanja Rusije, izjavio je ambasador Luksemburga u Ruskoj Federaciji… »

Svedočenje NATO komandanta: Crna Gora primer uspeha, Rusi smetaju na Balkanu

Sputnik pre 11 sati
Vrhovni komandant NATO u Evropi: NATO snage na Kosovu suštinske za stabilnost regiona; Crna Gora i S. Makedonija primjer uspjeha uprkos pokušaju blokade od Rusije. Balkan je i dalje strateški važan region, gdje etničke tenzije unutar nacija i između… »

Vučić sa admiralom Oružanih snaga Velike Britanije: Srbija je čvrst oslonac za stabilan Balkan

Sputnik pre 10 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa zamenikom načelnika Štaba odbrane Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske admiralom Timotijem Frejzerom o razvoju bilateralne saradnje u oblasti odbrane i… »

Ekskluzivne fotografije Hrama Svetog Save: Mozaik od 15.000 kvadrata na kom radi 300 umetnika

Sputnik pre 12 sati
Ukrašavanje unutrašnjosti Hrama Svetog Save podjednako je impozantan poduhvat kao i izgradnja samog objekta. U unutrašnjosti hrama planirana je raskošna dekoracija i ugradnja preko 15.000 kvadrata mozaika. Mozaik u Hramu Svetog Save nije samo… »

Mediji: Teroristi u Siriji pokrenuli ofanzivu na Sarakib

Sputnik pre 12 sati
Jedinice nelegalnih oružanih bandi uz podršku turske vojske pokrenule su ofanzivu na grad Sarakib u sirijskoj provinciji Idlib, javila je sirijska državna agencija SANA. „Terorističke grupe upotrebile su desetine bombaša-samoubica i miniranih… »

Žena iz Japana dva puta obolela od koronavirusa

Sputnik pre 11 sati
Žena koja je radi kao vozač turističkog autobusa u Osaki drugi put je pozitivna na koronavirus, što je prvi takav slučaj u Japanu. Žena je testirana pozitivno na koronavirus u sredu, nakon što je osetila bolove u grlu i grudima, javlja Rojters… »

Kod Peći ubijen pripadnik bivše OVK

Sputnik pre 11 sati
Pripadnik bivše Oslobodilačke vojske Kosova Ćerim Keljmendi pronađen je zapaljen u svom automobilu u selu Zahać, kod Peći u ranim jutarnjim časovima, saopštila je kosovska policija. "Nakon dobijanja informacije, jedinice policijske stanice Peć… »

Eliminacija u 30 sekundi: Ruske specijalne snage uništavaju teroriste /video/

Sputnik pre 12 sati
Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo video-snimak na kome se vidi kako pripadnici ruskih Snaga za specijalne operacije (SSO) likvidiraju teroriste. Na video-snimku od 30 sekundi prikazani su kadrovi na kojima borci SSO eliminišu teroriste iz… »

Ubica pasa: U Australiji pronađeno neobično morsko stvorenje /foto/

Sputnik pre 13 sati
Jedan Australijanac je na plaži u okolini grada Perta otkrio neobično stvorenje, objavio je medij „Unilad”. Čovek je objavio fotografiju neobičnog stvorenja na društvenim mrežama, posle čega ga je jedan korisnik posavetovao da stvorenje vrati… »

Pojavila se anti-Greta /video/

Sputnik pre 13 sati
Jutjub influenserka i nova mlada nada konzervativaca Naomi Seibt poručila je da Greta Tunberg i ostali klimatski aktivisti "samo doprinose opštoj histeriji". Nemačka tinejdžerka, koja je dobila nadimak Anti-Greta poslala je putem svog Jutjub kanala… »

Sputnik, najnovije vesti »