Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Strah kao najjače oružje: Zašto Amerika želi što snažniju i moderniju rusku vojsku

Sputnik pre 12 sati
Američki general Džozef Danford izjavio je da Vašington ozbiljno zabrinjava visok tempo modernizacije Oružanih snaga Rusije, a Moskvu je nazvao „najvećom pretnjom“ za Evropu. Danford, koji je na čelu Komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD, naveo je da „nema nijedne jedinice... »

EKSKLUZIVNO — Išinger: Moramo da sazrimo, Amerika nije bogom dana

Sputnik pre 13 sati
Predsedavajući Minhenske konferencije o bezbednosti zalaže se za obnavljanje Helsinškog procesa, konferencije koja je prethodila stvaranju OEBS-a. U ekskluzivnom intervjuu za Sputnjik Volfganag Išinger poziva sve strane da pokažu „strateško strpljenje“ u ime postizanja ovog cilja. Na... »

Dodik spremio prvi potez ako bude u Predsedništvu BiH – Sarajevu i Zapadu se neće svideti

Sputnik pre 14 sati
Ako Dodik odluči da se kandiduje za Predsedništvo BiH i ako pobedi, imao bi pravo kao član kolektivnog šefa države da traži da se protokol njemu prilagođava, smatra savetnik predsednika RS Aleksandar Vranješ. Prema mišljenju politikologa Aleksandra Pavića, izjava predsednika Republike... »

Priština planira da „poklopi“ sever Kosova — šta mogu Srbi

Sputnik pre 15 sati
Iako Srbija ima usmene garancije NATO-a da kosovske snage bezbednosti neće dolaziti na sever Kosova, problem je što NATO-u ne možete verovati ni kada imate pismene garancije. Posle ubistva Olivera Ivanovića na Kosovu i Metohiji ništa neće biti isto. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić... »

Jak predsednik, jaka Rusija

Sputnik pre 17 sati
Predizborna kampanja u Rusiji se zahuktava. Na internetu je već pušten u rad sajt putin2018.ru, posvećen Putinovoj predizbornoj kampanji. Slogan sajta je: „Jak predsednik — jaka Rusija“. Na sajtu se mogu naći aktuelne novosti o kampanji, Putinova biografija, informacije o poverenicima... »

Ko je „gospodar Kosova“ iz senke

Sputnik pre 17 sati
Kadri Veselji, kojeg je predsednik Srbije označio kao pravog „gospodara Kosova“, aktuelni je predsednik kosovskog parlamenta i lider Demokratske partije Kosova otkad je njegov bliski prijatelj Hašim Tači izabran za kosovskog predsednika. Veselji je ovih dana „poručio“ Beogradu da se... »

Beograd zamrzava briselske pregovore — u pomoć pristiže Rusija

Sputnik pre 20 sati
Odluka srpskih vlasti da obustavi dijalog između Beograda i Prištine neće imati većih posledica po položaj srpske delegacije u Briselu, štaviše predstavlja dobar potez Beograda kako bi se skrenula pažnja i Evropskoj uniji i Americi da Srbija nije spremna da pregovara pod bilo kakvim uslovima... »

Auto iz kog je ubijen Ivanović pripadao Srbinu iz Austrije?

Sputnik pre 18 sati
Zapaljeni automobil „opel astraiz“ kojeg je, kako se sumnja, izvršen atentat na lidera Građanske inicijative SDP-a Olivera Ivanovića, pripadao je Austrijancu srpskog porekla. „Večernje novosti“ navode da je vlasnik vozila bila osoba (70) koja više nije među živima i dodaje da se... »

Novi detalji istrage: Informacije stigle preko „sigurnih kanala“

Sputnik pre 19 sati
Kosovska policija je u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića ispitala više svedoka. Informacije su dostavljene i putem „sigurnih kanala komunikacije“ (telefona, imejl adrese i društvenih mreža) koje je Kosovska policija prethodno objavila za ovaj slučaj. Policija je došla do... »

Stranci će zataškavati istragu o ubistvu — Srbija mora da povuče radikalan potez

Sputnik pre 24 sata
Međunarodne institucije nisu reagovale ni prethodnih godina kada su se slične situacije dešavale, pa ne treba ni sada od njih očekivati nekakav rezultat. Ukoliko naši državni organi nešto ne preduzmu, ubistvo će biti zataškavano narednih meseci, dok se sve ne zaboravi, kaže za Sputnjik... »

©2018 Netmark d.o.o.