Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Migranti – kamen spoticanja međunarodne politike

Sputnik pre 5 sati
Globalni sporazum o sigurnim, uređenim i regularnim migracijama napor je koji UN čine da bi osigurale bezbednost migrantima, ali brojne zemlje nisu zadovoljne nacrtom sporazuma koji treba da bude potpisan u Marakešu. Pored toga što se države žale da im se time ograničava suverenitet, u... »

Rusija je spremna da objavi prepisku o „mešanju“ u američke izbore

Sputnik pre 14 sati
Zamenik direktora Nacionalnog koordinacionog centra za kompjuterske incidente Nikolaj Murašov je tokom konferencije za novinare izjavio da je Moskva spremna da objavi prepisku o pitanju „mešanja“ u predsedničke izbore u SAD, ukoliko se Vašington složi sa time. „Prvo saopštenje je... »

Britanski admiral: Sve je kao uoči Prvog svetskog rata

Sputnik pre 17 sati
Bivši komandant Kraljevske Ratne mornarice Velike Britanije Alan Vest izjavio je u intervjuu listu „Dejli star“ da je situacija sa Rusijom slična kao uoči Prvog svetskog rata. Admiral je skrenuo pažnju na opasnost situacije koja je nastala između Moskve i Kijeva, gde Rusiju optužuju za... »

Rusija: Pompeova izjava o ruskim bombarderima u Venecueli je neprofesionalna

Sputnik pre 6 sati
Moskva smatra da su izjave američkog državnog sekretara Majka Pompea o letu ruskih strateških bombardera u Venecuelu neprofesionalne i apsolutno neprihvatljive, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. Ministarstvo je skrenulo pažnju na „zao komentar na Tviteru, koji je dao... »

Ruski kosmonauti istražuju „misterioznu rupu“ na Međunarodnoj svemirskoj stanici (video)

Sputnik pre 9 sati
Ruski kosmonauti se spremaju za šetnju u otvorenom svemiru kod Međunarodne svemirske stanice kako bi istražili misterioznu rupu koja je izazvala curenje vazduha iz stanice. Ranije je ustanovljeno da brod „Sojuz“ gubi kiseonik, nakon čega je pronađena pukotina u odeljku za boravak. Istragom... »

Ukrajina sprema ofanzivu u Donbasu — već se zna i datum

Sputnik pre 12 sati
Ukrajinke snage bezbednosti prebacile su u Marijupolj više od 200 jedinica tehnike i 150 vojnika, izjavio je zamenik načelnik Narodne milicije samoproglašene Donjecke narodne republike Eduard Basurin. Velika grupa Oružanih snaga Ukrajine će 14. decembra početi ofanzivu u pravcu Marijupolja,... »

Čudesna noć Bertolučija i Jevtušenka u kafani kod Mačka u Beogradu

Sputnik pre 14 sati
Malo je reći da je Bernardo Bertoluči bio veliki reditelj! To je bio čovek koji se nije libio da daje sud o raznim stvarima, a naročito o Americi i Holivudu. Iako je tamo živeo i radio, njegove opomene Amerikancima bile su direktne: „Ne možete donositi svoju demokratiju tenkovima i ratom.... »

Da li je Putin imao legitimaciju Štazija?

Sputnik pre 15 sati
Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov smatra da je moguće da je šef ruske države imao legitimaciju Ministarstva državne bezbednosti Istočne Nemačke (Štazi). „Verovatno se ta informacija pre može dobiti od naše Spoljnoobaveštajne službe“, prokomentarisao je Peskov članak... »

Turska gradi još jednu bazu u Crnom moru

Sputnik pre 16 sati
Ministarstvo odbrane Turske je počelo da gradi novu pomorsku bazu na Crnom moru u području Trabzona na severoistoku zemlje, javila je turska televizija NTV. To će biti deveta baza Ratne mornarice Turske. Turska ima vojne baze u Iskenderunu i Mersini na Sredozemnom moru, u Foči i Akzasu u... »

Putin o slučaju „Butina“: Šta li će joj još nakarikati?

Sputnik pre 9 sati
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se ne slaže sa predlogom o liberalizaciji kazni za strane državljane. On smatra da to ne bi bilo pravedno prema Rusima. Direktor Saveta za ljudska prava Rusije Mihail Fedotov ranije je predložio da se u Rusiji uvede nova vrsta kazne za strance:... »

©2018 Netmark d.o.o.