Sputnik

U Hrvatskoj veliki broj preminulih od posledica korone, počelo masovno testiranje

Sputnik pre 23 sata
Situacija sa virusom korona ni u Hrvatskoj ne jenjava, broj preminulih je i dalje veliki. U Zagrebu je danas počelo masovno antigensko testiranje na virus čiji se nalaz dobija za 15 minuta. Cilj je testirati oko 50.000 ljudi u što kraćem roku, pre… »

Srpski carinici zaplenili zlatne poluge vredne oko dva miliona dinara

Sputnik pre 13 sati
Na graničnom prelazu Gradina carinici su u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja tri zlatne poluge ukupne težine 300 grama, čija se vrednost procenjuje na gotovo dva miliona dinara. Prekršaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje… »

Blumberg: Pred Evropom su „bolne godine“

Sputnik pre 1 dan
Rast korporativnih dugova rizikuje da Evropu uvuče u „godine pandemijske boli“, piše „Blumberg“. Biznis je morao da uzima kredite i emituje hartije od vrednosti koje su postale dostupne zahvaljujući državnim garancijama i stimulacijama… »

Bliski susret na tri metra: Avion se zamalo sudario sa nepoznatim letećim objektom

Sputnik pre 1 dan
Putnički avion „boing 737“ zamalo se sudario sa nepoznatim letećim objektom dok se spremao za sletanje na aerodrom u Velikoj Britaniji. Bliski susret dogodio se na samo tri metra udaljenosti i sudar i prava tragedija izbegnuti su samo srećom… »

Obračun dva morska predatora: Ko je pobedio u sukobu ajkule i sabljarke /video/

Sputnik pre 12 sati
Obračun dva morska predatora, ajkule i sabljarke, naučnici su uspeli da prouče zahvaljujući slučajno nađenom primerku jedne od riba koju je voda izbacila na obalu. Kada je telo ajkule lisice nađeno na obali, bilo je jasno da ju je ubila sabljarka… »

„Habarovsk“ - nova ruska podmornica za „oružje Sudnjeg dana“

Sputnik pre 12 sati
Rusija gradi podmornicu-nosača na nuklearni pogon za strateško naoružanje, koje se ponekad naziva i „oružjem Sudnjeg dana“. Ova podmornica nije ništa manje zanimljiva od njenog „punjenja“. Da li će njihovom pojavom svet suočiti sa novom… »

Čudo ruske medicine: Amerikanac kog su lekari otpisali u SAD, prohodao u Rusiji /video/

Sputnik pre 12 sati
Amerikanac Alen Spenser, kog su lekari u SAD otpisali kao neizlečivog zbog retkog oboljenja koje ga je učinilo nepokretnim, prohodao je u Rusiji posle tretmana ruskih lekara. Spenser je oboleo od retkog mišićnog oboljenja, a prvi simptomi su mu se… »

Vesić o novim merama: Borimo se i za 40 hiljada ugostitelja

Sputnik pre 12 sati
Vrtići i škole u Beogradu radiće normalno, kaže za Sputnjik zamenik beogradskog gradonačelnika Goran Vesić, uz napomenu da je grad nadležan samo za rad vrtića. U beogradskim vrtićima je mali broj zaraženih. Od oko 88 000 dece koja idu u vrtiće… »

Ako Zapad i Rusija budu imali jednako efikasnu vakcinu prednost dobija – jeftinija

Sputnik pre 14 sati
Ako su sve vakcine protiv kovida 19 relativno podjednako efikasne, ako su sve manje-više podjednako bezbedne, ako sve zadovoljavaju kriterijume srpskog zakonodavstva, cena i još neki ne manje važni kriterijumi trebalo bi da odluče koju vakcinu… »

Misteriozni metalni monolit otkriven usred američke pustinje /video, foto/

Sputnik pre 13 sati
Misteriozni metalni monolit otkriven je u pustinji američke države Jute. Uočila ga je posada helikoptera čiji je zadatak bio da prebroji populaciju muflona. Monolit je visok između tri i tri i po metra, zaboden je u zemlju i sakriven među stenjem… »

Sputnik, najnovije vesti »