Sputnik

Peskov: Rusija je ostrvo stabilnosti u vremenu promena

Sputnik pre 11 sati
U poslednjih nekoliko godina u svetu su se dogodile stvari koje nije bilo moguće predvideti samo deceniju ranije, smatra portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. Prema njegovoj oceni, sada se događaju duboke promene u diplomatiji, međunarodnom… »

Kataklizma u Amazoniji: Za godinu dana uništena prašuma velika kao Portoriko!

Sputnik pre 11 sati
U novembru je zabeležen najviši nivo uništavanja šuma u brazilskoj Amazoniji od kako su 2015. godine počela da se vrše takva merenja, pokazuju najnoviji podaci brazilskih vlasti. U novembru su uništena 563 kvadratna kilometra najveće tropske šume… »

Moskva Kijevu: Odustanite od snova o mirovnjacima u Donbasu

Sputnik pre 12 sati
Ruski političari pozvali su Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine da ispunjava odredbe Minskog sporazuma i da odustane od snova o uvođenju mirovne misije Ujedinjenih nacija u Donbas. Šef ukrajinske diplomatije Vadim Pristajko izjavio je da bi… »

„Četiri ruže“ pobedile na međunarodnom filmskom festivalu u Gračanici

Sputnik pre 12 sati
Pobednik petog po redu Međunarodnog filmskog festivala Kosovo i Metohija u Gračanici je film „Četiri ruže“, režisera Vasilija Nikitovića. Tako je odlučila publika posle četiri uzbudljiva festivalska dana i pogledanih 13 domaćih i evropskih… »

Rascep u NATO-u: Hoće li pre Turska napustiti Alijansu ili Amerika bazu Indžirlik /video/

Sputnik pre 12 sati
Posle Sjedinjenih Država, Turska ima najveću armiju u NATO-u, a novi sukob te dve vojno najbrojnije članice Alijanse počeo je odlukom Redžepa Tajipa Erdogana da kupi ruske PVO sisteme S-400, što je eskalirao pretnjom da će Amerikanci morati da… »

Desetine hiljada ljudi na ulicama Rima: Naša misija je postignuta! /video/

Sputnik pre 12 sati
Više desetina hiljada pristalica italijanskog antipopulističkog pokreta „6.000 sardina“ okupilo se u Rimu na svom prvom nacionalnom mitingu kako bi poručili da su razočarani tradicionalnom politikom. Pokret „6.000 sardina“ nastao je pre mesec… »

Prorok: NATO fijasko koji se nije mogao sakriti /video/

Sputnik pre 13 sati
Samit NATO-a u Velikoj Britaniji obeležile su nesuglasice među članicama, pa i ogovaranje Donalda Trampa od strane saveznika, što je izazvalo burne reakcije. Šta se zapravo dubinski dešava unutar Zapadne vojne alijanse i zašto je tema proširenja… »

Pesnica koja bi mogla da rasturi Veliku Britaniju na četiri dela

Sputnik pre 14 sati
Nekoliko hiljada demonstranata okupilo se u petak na ulicama najvećeg škotskog grada Glazgova, pod parolom „Nije moj premijer!“, misleći na lidera Konzervativne stranke Borisa Džonsona. „Rezultati izbora pokazali su da se pogledi Engleske ne… »

Deca uputila jasnu poruku: Iz aviona se vidi da je Krim ruski! /video/

Sputnik pre 14 sati
Deca „Arteka“ razvila su na jednom stadionu na Krimu džinovsku zastavu Rusije. „Artek“ je međunarodni dečji centar smešten na južnoj obali Krima u selu Gurzuf. U sovjetsko vreme, „Artek“ je bio najpoznatiji pionirski kamp SSSR-a i vizit… »

U nedelju na Sputnjiku — mati Anastasija iz spaljenog i vaskrslog Deviča priča o sudbini Kosova

Sputnik pre 13 sati
U nastavku ekskluzivnog serijala „Sputnjik na srpskom Kosovu“ u nedelju pogledajte intervju sa mati Anastasijom, igumanijom Manastira Devič. U velikoj svetinji iz 15. veka, opkoljenoj isključivo albanskim naseljima i gustom šumom, danas živi samo… »

Sputnik, najnovije vesti »