Sputnik

Putin: „Lider“ će biti bez premca /video/

Sputnik pre 3 sata
Rusija ima najmoćniju nuklearnu flotu ledolomaca i razvijaće je i dalje, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin. „Imamo najmoćniju flotu ledolomaca i razvijamo je. U skorijoj budućnosti ćemo izgraditi još nekoliko novih moćnih ledolomaca… »

„Špigl“: Nemačka zapretila „Telegramu“ kaznom u iznosu do 55 miliona evra

Sputnik pre 3 sata
Mesindžeru „Telegram“ u Nemačkoj prete kazne do 55 miliona evra zbog nepostojanja kontakt osobe za komunikaciju sa državnim službama i nedovoljnih mera za borbu protiv sadržaja kojima se krši zakon, piše „Špigl“. Kako se navodi u članku… »

Bela kuća: SAD žele da nađu put napred u odnosima sa Rusijom

Sputnik pre 3 sata
Vašington se nada da će naći „put napred“ u odnosima sa Rusijom, izjavila je portparolka Bele kuće Džen Psaki za „Si-En-En“. „On (Džo Bajden) se ne sastaje sa predsednikom Putinom uprkos neslaganjima, već zbog njih... Stepen konfrontacije… »

Lugansk: Diverzanti ubili pripadnika Narodne milicije iz oružja sličnog natovskom

Sputnik pre 5 sati
Ukrajinska diverzantska grupa, koja je u petak napala osmatračnicu Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike, upotrebila je oružje u stilu NATO-a, rekao je novinarima portparol Narodne milicije LNR Ivan Filiponjenko. „Meci kalibra… »

Inspektor u mreži mafije, politike, tajkuna, sponzoruša i tabloida

Sputnik pre 4 sati
Kako se pošteni policijski inspektor iz Beograda izborio sa najvećim izazovom u karijeri i da li je pravda pobedila uprkos opstrukcijama istrage sa svih strana – od mafije, preko politike, tajkuna, sponzoruša, do tabloidnih medija, tema je romana… »

Stepijeva kontra: Majstorska režija Italijana – prvi kučići u vodu se bacaju

Sputnik pre 4 sati
Svidelo mi se otvaranje Evropskog prvenstva jer nije bilo pompezno i da se onda o tome priča za vreme utakmice, već potpuno umereno, odmereno. Sasvim korektno da se pokaže da je počeo Evro. Bez mnogo onog trčanja, figura, ljudi... Super je bilo… »

I Severna Koreja strahuje od „obojene revolucije“: Brutalan rat protiv slenga i američkih filmova

Sputnik pre 5 sati
Zakonima kojim se želi suzbiti svaki strani uticaj režim Severne Koreje želi da se zaštiti od „obojenih revolucija“, jer veruju da je upravo narušavanje tih socijalističkih vrednosti pristojnog odevanja i ponašanja uzrokovalo pad niza… »

Najbogatiji na svetu objavili odgovor na kineski „Pojas i put“

Sputnik pre 5 sati
Lideri grupe G7 danas su podržali novi globalni plan pomoći siromašnim zemljama kako bi izgradile infrastrukturu u nastojanju da odgovore na kinesku inicijativu "Pojas i put", saopštila je Bela kuća. Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena… »

Rusija: Odnosi sa EU u nenormalnom stanju, a teže da budu i gori

Sputnik pre 6 sati
Odnosi Rusije i Evropske unije su u nenormalnom stanju i imaju tendenciju da dalje degradiraju, smatra stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov. „Situacija ima tendenciju da se pogorša... uprkos tome što tokom poslednjih godina nismo… »

Ukidanje rominga od 1. jula i prve nepoznanice: Koliko možete da potrošite gigabajta, minuta i poruka

Sputnik pre 6 sati
Potrošnja minuta, poruka i gigabajta od 1. jula obračunavaće se isto kao u nacionalnom saobraćaju u celoj zoni Zapadnog Balkana, kaže u generalni direktor A1 za Srbiju i Sloveniju Dejan Turk. „Prvo potrošite ono što imate u paketu, a posle toga… »

Sputnik, najnovije vesti »