Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Putin: Najnovije rusko naoružanje prevazilazi strane pandane

Sputnik pre 14 sati
Najnoviji primerci naoružanja koji će biti predati na korišćenje ruskoj armiji nakon realizacije državnog programa, prevazilaze inostrane pandane, ali već danas treba misliti o stvaranju novih vidova naoružanja, izjavio je u sredu predsednik Rusije Vladimir Putin. On je precizirao da je reč... »

Dačić: Imamo garancije da KBS neće imati pristup severu KiM

Sputnik pre 15 sati
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izrazio je danas uverenje da će međunarodna zajednica uvažiti stav Srbije protiv transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u kosovsku vojsku. „Posebno cenimo garancije koje nam je dao NATO da tzv. KBS neće imati pristup severu Kosova bez... »

Li Kećang Vučiću: Dobrodošli — Kina želi samostalnu i jaku Srbiju

Sputnik pre 19 sati
Kina očekuje da i ubuduće vidi nezavisnu, samostalnu i jaku Srbiju, poručio je danas u Tjenđinu predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon susreta sa premijerom Kine Li Kećangom. Kineski premijer je srpskog predsednika dočekao pozdravom na srpskom jeziku. „Dobro došli“, rekao je Li... »

Severna i Južna Koreja praktično proglasile kraj rata

Sputnik pre 20 sati
Lideri Severne i Južne Koreje su praktično proglasili kraj rata, izjavio je predstavnik predsedničke administracije u Seulu. „Lideri Juga i Severa su svojim dogovorom praktično proglasili prekid rata na Korejskom poluostrvu“, rekao je predstavnik predsedničke administracije. Predsednica... »

Izraelska vojna delegacija stiže u Moskvu s informacijama o padu Il-20

Sputnik pre 9 sati
Vojna delegacija Izraela na čelu s komandantom izraelske vojne avijacije Amikamom Norkinom doputovaće sutra u Moskvu s informacijama o incidentu s ruskim izviđačkim avionom Il-20 koji je oborila sirijska protivvazdušna odbrana prilikom odbijanja izraelskog vazdušnog napada, saopštila je... »

Ovako se srušio ruski MiG-31 (video)

Sputnik pre 10 sati
Ruski lovac MiG-31 srušio se u Nižegorodskoj oblasti u Rusiji, oba pilota su se katapultirala, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. „Devetnaestog septembra oko 15.30 tokom planskog leta na jednom od vojnih aerodroma u Nižegorodskoj oblasti srušio se lovac MiG-31 Centra za obuku... »

Japanski lovci ponovo pratili ruske avione iznad Japanskog mora

Sputnik pre 12 sati
Borbeni avioni Vazdušnih snaga samoodbrane Japana pratili su ruske avione koji su leteli iznad Japanskog mora, saopštilo je u sredu Ministarstvo odbrane Japana. U saopštenju je navedeno da je japanska avijacija poletela da bi odgovorila na let višenamenskog lovca Su-27, bombardera Su-24 i jednog... »

„Ne može nam niko ništa…“: Kako je u Hrvatskoj Rajko Mitić postao Mitar Mirić? (foto)

Sputnik pre 13 sati
Odavno je poznato da su „srbijanski narodnjaci“ i takozvane cajke rado slušane u susednoj nam Hrvatskoj, a danas je „Jutarnji list“ otišao i korak dalje. U komentaru sinoćnje utakmice Lige šampiona između Crvene zvezde i Napolija, stadion „Rajko Mitić“ je sasvim slučajno, ili čak... »

Uzgoj koke u Kolumbiji na istorijskom maksimumu

Sputnik pre 8 sati
Uzgoj koke u Kolumbiji, vodećem svetskom proizvođaču kokaina, dostigao je rekordni nivo, saopštile su Ujedinjene nacije, dok država razmatra ponovno uvođenje vazdušnog prskanja herbicidima kako bi se biljka uništila. Koka je, kako navode UN, do kraja prošle godine bila zasađena na 171.000... »

Uragan „Florens“ progutao 37 života

Sputnik pre 9 sati
Broj nastradalih u naletu uragana „Florens“ popeo se danas na 37, dok se više od 15.000 ljudi nalazi u skloništima, a 200.000 je ostalo bez struje širom Severne Karoline. „Mi i dalje osećamo posledice velike oluje“, izjavio je guverner Severne Karoline Roj Kuper. „Iako više nema jake... »

©2018 Netmark d.o.o.