Sputnik

Argentinski političar koji je podržao litije: Odrastao uz gusle, gradi crkvu svetog Vasilija

Sputnik pre 3 sata
Matijas Gvozdenović, prvi čovek grada Arijasa u Argentini, koji je nedavno pismom podržao odbranu svetinja u Crnoj Gori, kaže da slavi Aranđelovdan, odrastao je uz dedine guslarske pesme o kralju Nikoli, kralju Aleksandru, Crnoj Gori, Kosovu… »

Amerika spremila milione za lekcije iz demokratije mladim Ukrajincima

Sputnik pre 3 sata
Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) planira da izdvoji 38 miliona dolara kako bi ukrajinsku omladinu naučila demokratskim vrednostima. Radi se o programu „Aktivnosti za jačanje nacionalnog identiteta preko omladine" (UNITI). Cilj tog… »

Pentagon: Nadamo se da će vojske Rusije i Turske izbeći sukob u Siriji

Sputnik pre 2 sata
Sjedinjene Američke Države se nadaju da će ruska i turska vojska uspeti da izbegnu sukobe u Idlibu; međunarodna zajednica mora izvršiti pritisak na Siriju i Tursku kako bi one prekinule oružane sukobe u ovoj provinciji, izjavio je portparol… »

Svetski podvig Užičanina: Poneo sam rakiju za Putina, samo još da dopešačim do Moskve /video, foto/

Sputnik pre 4 sata
Užičanin Milovan Milutinović koji je krenuo peške iz svog grada ka Moskvi kako bi pokušao da se na Dan pobede nad fašizmom 9. maja rukuje s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, stigao je u Beograd. Presreli smo ga nadomak grada, vedar je i nosi… »

Ekskluzivno Nemački poslanik: Srbi, ne u NATO, čuvajte dušu u Crnoj Gori, ne dajte Kosovo /video/

Sputnik pre 5 sati
NATO bombardovanje iz 1999. godine još nije gotovo, jer Srbija ne priznaje takozvano Kosovo, ne želi da uvede sankcije Rusiji i ne želi da postane članica NATO-a. Te otpore Zapad ne želi da prihvati i zato se Srbija nalazi u ovakvom položaju, kaže… »

Predsednik crnogorske Skupštine: Dijalog Vlade i Mitropolije je potreban

Sputnik pre 5 sati
Dijalog između Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske potreban je i koristan, ocenio je predsednik crnogorske Skupštine Ivan Brajović, navodeći da je dobro što su litije koje se održavaju u Crnoj Gori mirne. „ Zakonom o slobodi… »

Bugarska ministarka: Medijska saopštenja ponekad usmerena na narušavanje odnosa među državama

Sputnik pre 5 sati
Slučajevi proterivanja ruskih diplomata zbog sumnji za špijunažu ne određuju pravac u kom se razvijaju odnosi Bugarske i Rusije, saopštila je bugarska ministarka spoljnih poslova Ekaterina Zaharijeva za televiziju „NOVA“. „Teško je oceniti… »

"Ja sam trampokrata": Blagojević se zahvalio Trampu što ga je pomilovao

Sputnik pre 5 sati
Ja sam "trampokrata" i da imam mogućnost da glasam, glasao bih za Trampa, izjavio je bivši guverner Ilinoisa Rod Blagojević nakon izlaska iz zatvora zahvaljujući pomilovanju američkog predsednika. „Želimo da izrazimo najdublju i večnu zahvalnost… »

Ni NATO, ni Moskva – sprema se neoosmanska ofanziva Turske na Idlib i Siriju

Sputnik pre 5 sati
Dok pres-služba turskog predsednika izdaje saopštenje da Ankara neće tražiti od NATO-a da se vojno umeša u sukobe u sirijskom Idlibu, sam turski predsednik govori o spremnosti Turske da počne vojnu operaciju u toj oblasti zbog nezadovoljavajućih… »

Uzalud vam kamenje na Amfilohija — morate krenuti na Boga

Sputnik pre 6 sati
„U godinama koje su usledile, mira nije bilo ni na prostoru bivše Jugoslavije, ni na verskim svetkovinama, ni u crnogorskim crkvama. U Crnoj Gori produbljene su stare podele, vrata crnogorskih hramova otvorena su za ratne zločince, ali ne i za… »

Sputnik, najnovije vesti »